|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Roja Parfums Danger Parfum perfumy 33,18zł/ml
*** POMYŚLNY KONIEC ***
Zakupy>700 zł Początek wiosny jest doskonałym momentem na realizację jednego z moich największych tegorocznych marzeń zapachowych Roja Parfums Danger Parfum perfumy ![]() Gdyby przy okazji udało mi się spełnić czyjeś marzenie na posiadanie minimum 2 ml tej pięknej i niezwykłej kompozycji orientalnej, będzie mi niezmiernie miło Tymczasem zapraszam i jednocześnie zachęcam do lektury doskonałego kompedium autorstwa fqjciora na temat marki i samego Mistrza Roja Dove 1. Nazwa zapachu i pojemność: Roja Parfums Danger Parfum perfumy - 50 ml 2. Miejsce zakupu: QUALiTY 3. Link do opisu nut: Quality Roja Parfums 4. Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: 1659 zł 5. Kwota za 1 ml zapachu: 33,18 zł 6. Termin zbierania wpłat: do 22 kwietnia (wtorek) 7. Posiadane atomizery i ich ceny: * sampel 2,5 ml - 0,69 zł * sampel 5 ml - 0,82 zł * atomizer 5 ml - 2,06 zł * atomizer 10 ml - 2,31 zł * atomizer 53 ml - 3,05 zł 8. Sposób robienia odlewek: pipeta laboratoryjna 9. Koszt wysyłki do współkupujących: *** list polecony ekonomiczny - 8,60 zł (domyślna forma wysyłki) priorytetowy- 9,40 zł *** przesyłka listowa z zadeklarowaną wartością (+ 1zł za każde zadeklarowane 50 zł) ekonomiczna - 13,10 zł (sugerowana forma wysyłki) priorytetowa - 15,60 zł *** paczka pocztowa ekonomiczna – 11,50 zł priorytetowa – 13,00 zł 10. Planowany termin wysyłki do współkupujących: 23 kwietnia (środa) 11. Lista udziałowców (kupujących)/lista rozliczeń: LISTA CHĘTNYCH: Emiks – wszystko, co zostanie + F ![]() Lolgav - 5 ml (S5 eko) Lirriel - 2 ml (S2,5 prio) aga8175 - 2 ml (S2,5 eko) ania105 - 3 ml (A5 prio) ROZLICZENIE Lolgav - 175,32 zł - 18.04.2014 - 23.04.2014 - 28.04.2014 Lirriel - 76,45 zł - 17.04.2014 - 23.04.2014 - 26.04.2014 aga8175 - 75,65 zł - 22.04.2014 - 23.04.2014 - 09.05.2014 ania105 - 118,70 zł - brak wpłaty WPŁATA WYSŁANO OTRZYMANO Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2014-05-16 o 19:15 |
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Roja Parfums Danger Parfum perfumy 33,18zł/ml
Emiksiu, ja już piątkę poproszę.
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
To ja się skuszę na 2ml, jeśli faktycznie można tylko tyle - kusi więcej, ale kompletnie nie znam zapachu, a cena jest wow.
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Z wielką przyjemnością
![]() Ma być plastik, czy szkło i jaką przesyłkę wybierasz? Cytat:
![]() Jak wyżej, proszę o doprecyzowanie Kompozycje Roja Dove są wyjątkowe i nietuzinkowe, niewątpliwie godne poznania. Jeśli znasz Puredistance M, to zapewne wiesz, o czym mówię, bo "nosem" tych perfum jest właśnie tytułowy bohater ![]() Jeszcze tylko dodam, że wszystkie formalności w temacie dopełnione
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Mnie chyba na 2ml wystarczy plastik. Wysyłka priorytetem.
Niestety nie znam póki co żadnych kompozycji tego typu, dopiero co zaczynam swoją przygodę, bo dotąd zawsze skupiałam się na powszechnie dostępnych zapachach. To tak z ostrożności - lubię mieć coś dostępne od ręki, z możliwością porządnego obwąchania, bo bardzo dużo kompozycji mnie męczy albo zwyczajnie mi się nie podoba. Więc podchodzę do takich zakupów jak pies do jeża, ale mam aktualnie ogromne chciejstwo na orientalne zapachy, a w moim odczuciu wśród ogólnodostępnych tak naprawdę trudno o takie. Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2014-04-13 o 12:46 |
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Emiks;45994135]Z wielką przyjemnością
![]() Ma być plastik, czy szkło i jaką przesyłkę wybierasz? Nie znam, ale próbuję poszerzyć swoje dość ograniczone, na razie, drzewno-tytoniowe upodobania. A tutaj liczę na zniewalającą nozdrza jakość i bazę. A dwójka to dla mnie taka ociupinka tylko na szybkie przedstawienie się z zapachem. Moje największe i najwierniejsze perfumowe miłości (zakończone flaszkami) powstawały po początkowej niechęci, albo wręcz zdegustowaniu. Tak było np. z Duro, czy J.D.Pozo AN for Him. Trzeba było kilku podejść, żeby zrozumieć... Jeśli to możliwe, to proszę plastik i eko. Wiem, wiem, ten plastik trochę się kłóci z ceną, ale lubię mieć coś zawsze przy sobie w torebce na ramieniu. |
|
|
|
#7 | ||
|
Zakorzenienie
|
Po krótkiej przerwie w konwersacji jestem już z powrotem
![]() Cytat:
Piękny początek zapachowej przygody, mam nadzieję, że ta urokliwa kompozycja zaspokoi Twoje oczekiwania Cytat:
za to jakość z całą pewnością zniewala nozdrza Przy pierwszych testach Danger był dla mnie zapachem intrygującym, nie mogłam oprzeć się ciągłej wędrówce nadgarstka ku własnym nozdrzom Jednak prawdziwe uczucie wybuchło odrobinę później, zapach oczarował mnie całkowicie Z Black Cashmere początek znajomości był tak trudny, że natychmiast chciałam go eksmitować z domu Chwilę później zakochałam się bez pamięci i to uczucie wciąż trwa ![]() Plastiki są doskonałe, jakby stworzone do damskiej torebki lub męskiej kieszeni ![]() Jeszcze tylko dodam, że mam już flakon |
||
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
poproszę 2 ml, eko
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Dowód płatności i zdjęcia są już w pierwszym poście
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
No to czekamy na podliczenie i dane do przelewu?
![]() Ale ta cena poraża. To trochę niskie, ale zazdroszczę umiejętności wydania 1700 zł na jedną butelkę perfum (już nie powiem, że możliwości przeznaczania takich kwot na zapachy). ![]() Ja takie sumy jednak wolę inwestować w komputery (mam pracę nierozerwanie związaną z komputerem) czy w samochód (akurat uwielbiam posiadanie samochodu, tylko ostatni który kupiłam w sierpniu ciągle jeszcze wymaga jakichś poprawek po zaniedbaniach poprzedniego właściciela i bezlitośnie wżera pieniądze w dużych ilościach). ![]() A czy tego Black Cashmere nie masz tak dosłownie z 0,5ml na "obwąch"?
Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2014-04-17 o 01:30 |
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Emiksiu, jeszcze nie dojrzałam do Danger, ale mam prośbę
Byłabyś w stanie dowiedzieć się gdzieś, czy jest dostępny Diaghilev w mniejszych pojemnościach? Cena za setkę perfum jest porażająca, dla mnie nie do przeskoczenia, a zapach tak mi się podoba |
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cóż, poniekąd każdy ma swojego konika, na którym jedzie, u mnie to jest takie małe stadko - perfumy, sprzęt komputerowy, fotograficzny i coś ekstremalnego w zanadrzu
A samochód ma być używany, kochany i dopieszczany przez swojego poprzedniego właściciela, ekonomiczny, z założenia bezawaryjny, absolutnie nie naszpikowany elektroniką, najlepiej z dwóch ulubionych marek i ma spełniać dwa priorytetowe zadania: pomagać w szybkim przemieszczaniu i realizacji marzeń ![]() Brzmi jak anons z portalu randkowego Cytat:
![]() Powiem Ci, że to ciche marzenie, o którym wspominałam, to właśnie flakon Diaghilev, tylko wiesz mówię Ci o tym w sekrecie Tymczasem 0,5 ml w Quality, tam właśnie zamawiałam teraz mam kolejne krople i muszą mi wystarczyć na jakiś czas Rozliczenie ogólne i szczegółowe w formie tabeli jest już w pierwszym poście. Sprawdźcie proszę, czy wszystko się zgadza. Lolgav, Twoje dane mam, więc jeśli nic się nie zmieniło, wystarczy potwierdzenie w wątku. Lirriel i aga8175 poproszę o pv z danymi, mile widziane jeszcze dzisiaj ![]() Termin wpłat do 22 kwietnia, czyli do wtorku, informacja na temat wpłat w wątku, wysyłka następnego dnia W kwestii formalnej na tym etapie to by było na tyle
Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2014-04-17 o 10:37 |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też już wiem - dzwoniłam do Quality do Marriotta No i niestety - pozostaje jedynie próbka
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2014-04-17 o 11:28 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Optymistyczne jest to, że w Quality jest zawsze miło
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Emiksiu, ode mnie przelew już leci.
Tylko ponawiam pytanie o Black Cashmere, czy masz choćby z 0,5ml żeby się obdzielić czy sama się tylko próbkowałaś? Bo albo Tobie umknęło moje pytanie, albo mi umknęła Twoja odpowiedź (czytam z telefonu i mogę być ślepa ). Bo jak masz to ja chcę w ciemno i chętnie dopłacę.
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Mój przelew już także w drodze. Na wszelki wypadek wszystkim miłym współ-uczestniczkom (uczestnikom) rozbiórki Roja życzę pięknych Świąt.
I czekam z utęsknieniem na Danger.
|
|
|
|
#18 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam Ci niespodziankowo odpsikać odrobinę na testy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
przelew i dane wysłane
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Zapachowe paczuszki od rana są już w drodze do Was, zdjęcia w pierwszym poście
![]() Proszę o potwierdzenie odbioru w wątku |
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
poprosze 3 ml. w szklanym atomku 5 ml.
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Rozliczenia jest już w pierwszym poście, dane do wpłaty na pv
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Odebrałam dziś swój Danger.
Emiksiu, ogromne dzięki za Black Cashmere, który dopiero będę testować, Danger już obwąchuję. Zapach jest baaardzo specyficzny i powiedziałabym, trudny, więc nie ma miłości od pierwszego niucha, ale im dłużej siedzi na skórze, tym jestem bardziej zaciekawiona i zadowolona.
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następne spotkanie zrobiło jednak swoje, przepadłam z kretesem Danger rzeczywiście wymaga zdecydowanie większej uwagi, niż pobieżne testy, wówczas obnaża swój urok Testuj Black Cashmere i podziel się wrażeniami ![]() Tymczasem dziękuję za Twój udział we wspólnym rozbiórkowaniu |
|
|
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też trudny zapach (pierwsze skojarzenie z kościelnym kadzidłem) - ale przepiękny. Mam nadzieję, że żegnamy się tylko do następnego razu rozbiórkowego.
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

A tutaj liczę na zniewalającą nozdrza jakość i bazę.

Byłabyś w stanie dowiedzieć się gdzieś, czy jest dostępny Diaghilev w mniejszych pojemnościach?
Cena za setkę perfum jest porażająca, dla mnie nie do przeskoczenia, a zapach tak mi się podoba
mówię Ci o tym w sekrecie