Promocje -40%. Przeczytaj zanim zadasz pytanie na wątku głównym lub założysz nowy! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 23:41   #631
teklaem
Raczkowanie

Dot.: Promocje -40%. Przeczytaj zanim zadasz pytanie na wątku głównym lub założysz no

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
on nie jest zbyt trwały, trudno powiedzieć ile godzin, bo ja zawsze używam go z pudrem bambusowym, często z fiksującym z Artdeco
ale ma tendencję do ścierania się przy dotknięciu dłonią twarzy, zostaje na telefonie itd

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

oo to dzięki za cynk, też się nie będę wygłupiać
Ok, dzięki, to zastanowię się..
teklaem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 02:08   #632
Seph
Zadomowienie

Dot.: Promocje -40%. Przeczytaj zanim zadasz pytanie na wątku głównym lub założysz no

Dzisiaj byłam w Rossmanie. O dziwo mało ludzi było w samo południe i spokojnie sobie powybierałam moje cudeńka. Oto one:
Rimmel Wake me Up 21,39 zł
Rimmel puder Stay Matt 001 13,19 zł
Bourjois róż 37 Rose pompon 25,50 zł
Wibo róż 4,99 zł

Co do podładu to czy on nie ściemnieje przez te pare miesięcy? Używam obecnie innego podkładu i troche by było szkoda gdyby mój zapas się zepsuł..

Co do pudru Rimmela jestem oczarowana. Super zakup. Jedynie co to martwi mnie róż z Bourjois bo o ile ten odcień jest delikatny i taki miał być to jednak po 2h jakoś widzę że mi się ściera z policzków. Czy któraś z dziewczyn też ma takie odczucia że róż jest nietrwały? Strasznie się na te róże napaliłam i teraz sama nie wiem czy się nie dopatruje zbytnio jakiś minusów.
Seph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 08:05   #633
aaniaa_89
Zadomowienie

wczoraj kupiłam dwa róże z Bourjois (kiedyś miałam jeszcze jeden)... od razu ich uzyłam (wymieszałam dwa) i super się trzymały na kremie cc z tej samej firmy a mam cerę przetłuszczającą się i kapryśną ja jestem z nich super zadowolona, mam porównanie z droższymi różami i w sumie to teraz trochę żałuję niektórych kwot wydanych np na benefit, bo róże bourjois wcale nie są gorsze
aaniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 08:42   #634
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
no wlasnie mi sie kończy Collection, czyli wszystko inne będzie tylko slabsze ?
Te które wymieniłam na pewno są słabsze ale nie wiem jak z tym Revlonem .

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 09:22   #635
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

kurcze, zastanawiam się jeszcze nad tą bazą dax wygładzająco-rozświetlającą, zawsze byłam tego ciekawa, ma dobre opinie, ale regularna cena, troszkę za wysoka..
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 09:30   #636
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
kurcze, zastanawiam się jeszcze nad tą bazą dax wygładzająco-rozświetlającą, zawsze byłam tego ciekawa, ma dobre opinie, ale regularna cena, troszkę za wysoka..
a ona liczy sie do znizki 49%?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 09:34   #637
klapouszek29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
a ona liczy sie do znizki 49%?
wczoraj rano jeszcze się nie liczyła, dziś jak widze na rossnecie już tak, te podkłady i bazy z okolic maseczek liczą się

http://www.rossnet.pl/Produkty?s=&ca...ge=48&pageId=2
Stary 2014-04-23, 10:46   #638
pozycja77
Zadomowienie

dziś kupiłam puder synergen za 4,49. Zniżka przeszła z automatu

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:03   #639
CaraMaria
Raczkowanie

Wiecie czy pomadki typu Carmex będą się liczyły do zniżki -49% od 5 maja ?
CaraMaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:12   #640
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CaraMaria Pokaż wiadomość
Wiecie czy pomadki typu Carmex będą się liczyły do zniżki -49% od 5 maja ?
Raczej nie, bo to jest pielęgnacja.
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:31   #641
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
CS Buff nie różowieje, tylko beżowieje z tonami szarymi.
TM W3 jest dość ciemny (pisały tu też dziewczyny, które mają o 4 tony jaśniejszą skórę od Buff), więc jak potrzebne Ci tego typu ciemne żółtości to polecałyśmy Bourjois HM 53, choć krycie znacznie gorsze niż było. Polecam też kamuflaż Catrice przebadać w Naturze, bo on ładnie się komponuje z Buff.
Kupiłam również Bourjois HM 53 Ale jeszcze nie testowałam.
A kamuflaż, to ten, w którym numer 020 jest taki żółty? Chyba na wątku Hebe o nim dziewczyny pisały?

Cytat:
Napisane przez sarssa Pokaż wiadomość
Witaj
Na dniach będę klikać Estee Lauder w odcieniu Rattan (niedostępny w perfumeriach, można go spotkać tylko w salonach EL). Podobno jest mega żółty, taka czysta żółć
Jeśli masz twarz o delikatnym żółtym zabarwieniu, to polecam odcień Sand - daje efekt photoshopa, ale jest taki beżowo-żółty raczej

Z Lancome nie znalazłam odpowiedniego odcienia, z Maca z kolei formuła nie ta. Mam problemy...

Miałam True Match w kolorze W2D2 i W4D4.
Jedynka jest rzeczywiście szalenie jasna. Dwójka jest bardzo żółta, ale jasna, na zimę jeśli już. Z drugiej strony -dodanie bronzera załatwia sprawę.
Pamiętam, że trójka była też ciepłym odcieniem, ale bardziej w kierunku żółtego z morelowymi tonami. Czwórka to taki żółto-złoty, ale ciemniejszy i za mało w nim żółtego pigmentu. Może akurat któryś z nich Ci podpasuje

Co do Buff Revlona- powiem tak:
W zestawieniu z innymi odcieniami CS rzeczywiście wydaje się być żółty. Jednak to tylko pozory. Wg mnie jest to dość chłodny odcień, taki szarawy beż. Nie ma po prostu różowych tonów, ale przecież to nie sprawia od razu, że coś staje się automatycznie żółte
Radzę Ci go nie kupować )

Wg mnie HM 53 ma trochę żółtych tonów, ale kolor zmierza w stronę moreli. Jeśli u kogoś występują żółte tony w cerze, to HM będzie pasował, jeśli zaś ktoś ma żółtawo-złotą karnację podkład będzie za bardzo pomarańczowy
Jestem po pierwszych testach True Match W3
Gdy przyłożyłam go to twarzy, to wyglądał pomarańczowo, wystraszyłam się, bo się śpieszyłam i nie chciałam zmywać w razie co, to dodałam troszkę Bourjois i ta mieszanka jest zdecydowanie bardziej żółta, niż z Better Skin. Nadal to nie to, ale naprawdę widać różnicę. Prawda, troszkę morelkowy jest ten odcień, ale nie prosiaczkowy Wypróbuję go jeszcze solo. Na razie jestem pozytywnie zaskoczona. No i wykończenie ma przepiękne, w sztucznym świetle, daje efekt idealnie gładkiej tafli Krycie w miarę, ale nakładałam palcami, dla większej kontroli otrzymanego odcienia, ogólnie nakładam pędzlem, więc na pewno będzie większe.

Mam ochotę na "Sand" z EL, tylko ciekawe, czy nie będzie zbyt jasny. Ja mam taki problem, że nie jestem jasna, ale podkłady potrafią być na mnie pomarańczowe Ciekawe jakby się u mnie "Rattan" spisał, koniecznie napisz, gdy go wypróbujesz

Zobaczymy jak HM 53 będzie u mnie wyglądał... Na rękę byłoby mi, gdybym musiała go mieszać, bo mam tłustą cerę i boję się, że nietrwały będzie...

Ja to jestem udana, wybrałam niby żółte podkłady, a odcienie akurat te, co mogą mi nie pasować

Spróbuję dorwać gdzieś próbkę "Buff", chociaż trochę osłabł mój zapał do Revlonu, gdy dziewczyny pisały o zapychaniu i innych rzeczach, a teraz cera mi się wygładziła i... hmmm.
Cytat:
Napisane przez Ms_E Pokaż wiadomość
Czy te z was, które kupiły dziś coś z Manhattanu dostałyście paragon z kodem do konkursu "Klimat Manhattanu"? Kupiłam puder, widzę, że trwa konkurs tej firmy, a kodu nie dostałam ;/
Ja kupowałam wczoraj podkład dla mamy i dostałam. Chyba mam gdzieś ten świstek w portfelu.
Też miałam nadzieję, że to będzie jakieś losowanie, ale tematyka mnie nie kręci, więc jeśli komuś zależy na kodzie, to odstąpię
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:37   #642
klapouszek29
Wtajemniczenie

Dot.: Rossmann - promocje -40%%%

A dlaczego bb under i korektor bb eveline nie wchodza na znizke ? Jak jeszcze under20 da rade wyjasnic tak kotektora bb eveline nie rozumiem ??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-23, 11:39   #643
KujawiankA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak jest z kolorystyką podkładów Max Factora? Są naprawdę jasne kolory, czy takie niezbyt? Czytałam, że ciemnieją na twarzy
Ciemnieją. I to brzydko. Miałam kilka tubek i zawsze kupowałam za jasny odcień. Niestety teraz nawet za jasny po ściemnieniu wygląda na mnie strasznie bo mi lico zbladło ;-)

Odradzam

btw mówię o lasting performance
Facefinity nie pamiętam by ciemniało. Znów zamierzam go kupić, to sobie przypomnę

Edytowane przez KujawiankA
Czas edycji: 2014-04-23 o 12:06
KujawiankA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:44   #644
Michelle_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ANUSIA023 Pokaż wiadomość
Ja dziś kupiłam:

Healthy Mix nr 53
róż Bourjois nr 39 rose mandarine
korektor Eveline Professional Art Make-up nr 2almond taki w grubej wykrecanej kredce (na wypryski coś potrzebowałam) ma ktoś dobry jest?
Ja mam, ale jaśniejszy kolor, niezły jest, do konturowania jako rozświetlający odcień też się nadaje Aczkolwiek miałam lepsze
Michelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:46   #645
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Korektora eveline na rosnecie nie widze ale jest synergen to w nastepnym rosmanie im pokaze bo nie bede latac 100razy
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:50   #646
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Korektora eveline na rosnecie nie widze ale jest synergen to w nastepnym rosmanie im pokaze bo nie bede latac 100razy
korektora nie kupowałam, ale własnie puder synergen wszedł ze zniżką, więc nie tylko szafy, ale jest to marka własna, więc

Stary 2014-04-23, 11:54   #647
klapouszek29
Wtajemniczenie

Moze ktos wyjasnic dlaczego ten cholerny korektor eveline biohialuronowy nie wszedl mamie na znizke ? Kupowala sporo nie prZyuwazyla, ja teraz przegladam rachunek i jest regularna cena , korektor to korektor do cholerki

Stary 2014-04-23, 11:54   #648
Esti10
Zakorzenienie

A moze ktos polecic jakis mega dobrze kryjacy korektor na popekane naczynka i jakas baze pod makijaz?
Z gory dziekuje za odp
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:55   #649
Seph
Zadomowienie

Dziewczyny macie do polecenia jakiś fajny krem BB na lato?

Jestem bledziochem z problemami skórnymi. Używam podkładów cliniqua co prawda ale chciałam coś teraz przetestować. Miałam już z Garniera i byłam bardzo niezadowolona bo po codziennym stosowaniu po paru dniach wyskakiwały mi wypryski... Czy może lepiej zainwestować w droższą markę? (Znowu clinique) ?

Jeszcze jakiś korektor bardzo jasny pod oczy żeby nie był ciężki?

Planowałam zakup Catrice Camouflage ale w Rossie go nie ma i muszę poczekać na promocję w Naturze.

Jeszcze szukam jakiejś bazy pod cienie bo po szaleństwie Sleekowym chciałam zobaczyć jaki będzie efekt z bazą.

Pozdrawiam!
Seph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:56   #650
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Moze ktos wyjasnic dlaczego ten cholerny korektor eveline biohialuronowy nie wszedl mamie na znizke ? Kupowala sporo nie prZyuwazyla, ja teraz przegladam rachunek i jest regularna cena , korektor to korektor do cholerki

A sprawdzałas na Rossnecie czy wchodzi na promocję?
Stary 2014-04-23, 11:59   #651
klapouszek29
Wtajemniczenie

Nie widze go na rossnecie

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Seph Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie do polecenia jakiś fajny krem BB na lato?

Jestem bledziochem z problemami skórnymi. Używam podkładów cliniqua co prawda ale chciałam coś teraz przetestować. Miałam już z Garniera i byłam bardzo niezadowolona bo po codziennym stosowaniu po paru dniach wyskakiwały mi wypryski... Czy może lepiej zainwestować w droższą markę? (Znowu clinique) ?

Jeszcze jakiś korektor bardzo jasny pod oczy żeby nie był ciężki?

Planowałam zakup Catrice Camouflage ale w Rossie go nie ma i muszę poczekać na promocję w Naturze.

Jeszcze szukam jakiejś bazy pod cienie bo po szaleństwie Sleekowym chciałam zobaczyć jaki będzie efekt z bazą.

Pozdrawiam!
Jesli o Baze do cieni z rossmana chodzi to ja polecam baze daxa , po znizce cos kolo 11-12zl

Stary 2014-04-23, 12:05   #652
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Nie widze go na rossnecie

Ja też niestety nie mogę znaleźć. A kiedy go kupowałas? Wczoraj czy dziś? Bo podobno wczoraj był problem z nabijaniem promocji na produkty spoza szaf.
Stary 2014-04-23, 12:07   #653
klapouszek29
Wtajemniczenie

Moja dzialalnosc pudrowo podkladowo korektorowa w ross uwazam za zamknieta

W przyszlym tygodniu moze dorwe jeden czy dwa tusze z eveline i wibo, moze zaszaleje z bourjois ? Ale jakos srednio widze sens kupowania drogich tuszy
Bardziej czekam na szminki

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Ja też niestety nie mogę znaleźć. A kiedy go kupowałas? Wczoraj czy dziś? Bo podobno wczoraj był problem z nabijaniem promocji na produkty spoza szaf.

Mama wlasnie przyszla z nim, kupiony pol godziny temu

Stary 2014-04-23, 12:18   #654
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem. Jak sie klocilam o znizke na niego to mnie malo kasjerka nie zabila

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Sprawdzilam synergen. Wchodzi. Korektor eveline nie
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:24   #655
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Nie wiem. Jak sie klocilam o znizke na niego to mnie malo kasjerka nie zabila

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Sprawdzilam synergen. Wchodzi. Korektor eveline nie
a rossman ma bok? telefoniczny, albo nawet lepiej żeby do nich napisac maila?

Stary 2014-04-23, 12:30   #656
sarssa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość

Jestem po pierwszych testach True Match W3
Gdy przyłożyłam go to twarzy, to wyglądał pomarańczowo, wystraszyłam się, bo się śpieszyłam i nie chciałam zmywać w razie co, to dodałam troszkę Bourjois i ta mieszanka jest zdecydowanie bardziej żółta, niż z Better Skin. Nadal to nie to, ale naprawdę widać różnicę. Prawda, troszkę morelkowy jest ten odcień, ale nie prosiaczkowy Wypróbuję go jeszcze solo. Na razie jestem pozytywnie zaskoczona. No i wykończenie ma przepiękne, w sztucznym świetle, daje efekt idealnie gładkiej tafli Krycie w miarę, ale nakładałam palcami, dla większej kontroli otrzymanego odcienia, ogólnie nakładam pędzlem, więc na pewno będzie większe.

Mam ochotę na "Sand" z EL, tylko ciekawe, czy nie będzie zbyt jasny. Ja mam taki problem, że nie jestem jasna, ale podkłady potrafią być na mnie pomarańczowe Ciekawe jakby się u mnie "Rattan" spisał, koniecznie napisz, gdy go wypróbujesz

Zobaczymy jak HM 53 będzie u mnie wyglądał... Na rękę byłoby mi, gdybym musiała go mieszać, bo mam tłustą cerę i boję się, że nietrwały będzie...

Ja to jestem udana, wybrałam niby żółte podkłady, a odcienie akurat te, co mogą mi nie pasować

Spróbuję dorwać gdzieś próbkę "Buff", chociaż trochę osłabł mój zapał do Revlonu, gdy dziewczyny pisały o zapychaniu i innych rzeczach, a teraz cera mi się wygładziła i... hmmm.
To super, że jakoś się kolor wpasowuje
Rattan kupię w przyszłym tygodniu, pochwalę się albo poskarżę

Jeśli rzeczywiście chcesz przetestować Buff, to weź ze sobą mały pojemniczek i poproś panią w Rossmanie o odlanie kropelki. Ale tonaprawdę bardzo jasny podkład i odcień mimo wszystko neutralny, nie ciepły. Sama bardzo żałuję, że drogeryjna kolorówka mi nie pasuje

DW Sand (i CS Revlon też) mają w każdym Douglasie, poproś o zrobienie próbki może?

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
A moze ktos polecic jakis mega dobrze kryjacy korektor na popekane naczynka i jakas baze pod makijaz?
Z gory dziekuje za odp
Też mam problem z naczynkami i znalazłam genialny korektor, bije na głowę te o wiele droższe - NYX HD Photogenic. Jest i w kolorze zielonym,i w beżach (nawet żółtawych!). Naprawdę polecam
Można go kupić w Douglasie za 29,90.

link:
https://www.douglas.pl/douglas/Makij...000043992.html
sarssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:35   #657
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarssa Pokaż wiadomość
To super, że jakoś się kolor wpasowuje
Rattan kupię w przyszłym tygodniu, pochwalę się albo poskarżę

Jeśli rzeczywiście chcesz przetestować Buff, to weź ze sobą mały pojemniczek i poproś panią w Rossmanie o odlanie kropelki. Ale tonaprawdę bardzo jasny podkład i odcień mimo wszystko neutralny, nie ciepły. Sama bardzo żałuję, że drogeryjna kolorówka mi nie pasuje

DW Sand (i CS Revlon też) mają w każdym Douglasie, poproś o zrobienie próbki może?

Też mam problem z naczynkami i znalazłam genialny korektor, bije na głowę te o wiele droższe - NYX HD Photogenic. Jest i w kolorze zielonym,i w beżach (nawet żółtawych!). Naprawdę polecam
Można go kupić w Douglasie za 29,90.

link:
https://www.douglas.pl/douglas/Makij...000043992.html
Dziekuje a Ty ktory masz kolorek ten zielonkawy? Wtapia sie w skore czy widac ta zielen tzn czy przebija ?
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:59   #658
Bellitudoo
Zakorzenienie

Cytat:
Z gory dziekuje za odp
Nie kupisz w rossmannie, ale nie znam lepszego korektora na naczynka niz zielont korwjtir delii.
Stary 2014-04-23, 13:02   #659
Bellitudoo
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...czynkowej.html taki
Stary 2014-04-23, 13:02   #660
sarssa
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje a Ty ktory masz kolorek ten zielonkawy? Wtapia sie w skore czy widac ta zielen tzn czy przebija ?
Ja kupiłam ten korektor poczatkowo pod oczy (mam odcień 04) i z czystej ciekawości zamaskowałam nim naczynka - efekt piorunujący! Zrobił to, czego nie udało się jak dotąd żadnemu zielonemu korektorowi. Miałam osławiony Magic Concealer Heleny Rubinstein i nawet w połowie nie dorównał temu z Nyxa, jeśli chodzi o cienie pod oczami.

Wersję dla naczynek testowałam też kiedyś i to jest bardzo intensywna zieleń, świetnie kryje ale trzeba ją wklepać i przykryć podkładem, wtedy nie przebija.

Dziś jest -20% w D. i chyba kliknę zieloną wersję.

Aaa i lepiej maskuje,kiedy nie nanosi się go od razu na skórę, tylko np. na przegub ręki i stamtąd pod oczy/na policzki. Pewnie to przez ogrzanie na skórze
sarssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości