Promocje -40%. Przeczytaj zanim zadasz pytanie na wątku głównym lub założysz nowy! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 17:33   #691
xxxescapismxxx
Pani Pech

Dot.: Promocje -40%. Przeczytaj zanim zadasz pytanie na wątku głównym lub założysz no

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
To jest kurczaczek
ten 120 vanillia bym może przetestowała ale reszta za ciemne :p
za mało kolorów podkładów jest w PL albo białe albo ciemne albo zółte a dla innych np za różowe za mały wybór :p
Stary 2014-04-23, 17:41   #692
201703241651
Konto usunięte

Dot.: Promocje -40%. Przeczytaj zanim zadasz pytanie na wątku głównym lub założysz no

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Choć trudno w to uwierzyć w Polsce jest duża różnorodność etniczna. Żółta skóra to odziedziczone w genach np. cechy Mongołów (Tatarów) (np. oczy Ewy Minge), Romów (np. skóra Edyty Górniak).
Widzę, że masz sporą wiedzę na takie tematy... Coś związane ze studiami czy hobby? Bo ja też się coś nie coś interesuję i lubię się uczyć
Ja wierzę w różnorodność Polek, patrzcie, ile różnych wojsk się przez nas przetaczało...

Cytat:
Wg mnie 90% podkladow jest zbyt rozowych i zbyt ciemnych na polskie kobiety
Max Factor to w ogóle nam takie kolory wysyła, jakbyśmy byli państwem afrykańskim

Cytat:
Napisane przez xxxescapismxxx Pokaż wiadomość
piszecie tak o tych żółtych podkładach , a dla mnie wszystkie są za żółte . Jestem blado-różowa i ciężko mi znaleść podkład , rimmel stay matte 100 ivory jest ok ale wszystkie revlony i inne to dla mnie takie kurczaczki że szok :P od razu mam maskę :/
Co osoba, to opinia jak widać
Chociaż, ja częściej się spotykam z "za różowym podkładem" na forum.
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 17:42   #693
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
ten 120 vanillia bym może przetestowała ale reszta za ciemne :p
za mało kolorów podkładów jest w PL albo białe albo ciemne albo zółte a dla innych np za różowe za mały wybór :p
o tym wlasnie mowie dzis sobie macalam testerek

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość

Max Factor to w ogóle nam takie kolory wysyła, jakbyśmy byli państwem afrykańskim
w rimmelu wake me up tez mozna śmialo ganiać w buszu za zwierzyną
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 17:43   #694
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
To jest kurczaczek
Mój ci on!
Tylko ciekawe jak się utlenia w kontakcie ze skórą...
Stary 2014-04-23, 17:44   #695
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Nie dziwię się, bo przecież nawet polscy producenci do niedawna wypuszczali na rynek podkłady tylko dla fanek solarium. Mają spóźniony zapłon i nie zorientowali się, że odkąd moda na skwarki przeminęła, Polki zaczęły szukać podkładu w odcieniu swojej skóry .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 17:49   #696
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Nie dziwię się, bo przecież nawet polscy producenci do niedawna wypuszczali na rynek podkłady tylko dla fanek solarium. Mają spóźniony zapłon i nie zorientowali się, że odkąd moda na skwarki przeminęła, Polki zaczęły szukać podkładu w odcieniu swojej skóry .
Podkłady AA są potwornie pomarańczowe, na przykład. Nie wiem jak najjaśniejsze kolory.

Tylko ja zauważyłam, że wiele dziewczyn deklaruje się jako "żółte" (nie neguję), ale, śledząc różne wątki i wypowiedzi, widzę, że często znajdują odpowiednie odcienie, w drogerii i nierzadko w np. Maybelline, które dla mnie jest ewidentnie różowe.
Stary 2014-04-23, 17:55   #697
cosmetix
Makeup challenge winner

Zależy z czym porównać. Dziewczyny chwalą też HM 51 dla żółtych cer, a na mnie jest pomarańczowy. CS Buff jest za to beżowy. Niektóre kobiety uważają, że nie da się kupić jasnego podkładu w zwykłej drogerii typu R., H. czy N. i kupują tylko w Douglas i Sephora. Inne z kolei palą papierosy i mają zszarzałą cerę i myślą, że lepiej wyglądają w tych ceglanych odcieniach. W sumie "młodsze pokolenie" lepiej się maluje i znajduje różne perełki w tanich markach.

Z tymi jasnymi odcieniami u polskich producentów to jednak nadal nie jest dobrze np. podkład Lirene Tiramisu jest idealny dla.... mulatki.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-04-23 o 18:01
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 17:56   #698
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770
Konto usunięte

a ja nie wiem jaka jestem i w ogóle nie wiem jaki podkład jest dla mnie dobry, tak sobie próbuje kolejnych. Na razie bardzo polubiłam rimmel stay matte. Ale chcialabym znaleźć idealny podkład który będzie ładnie krył i nie robił maski
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:03   #699
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Podkłady AA są potwornie pomarańczowe, na przykład. Nie wiem jak najjaśniejsze kolory.

Tylko ja zauważyłam, że wiele dziewczyn deklaruje się jako "żółte" (nie neguję), ale, śledząc różne wątki i wypowiedzi, widzę, że często znajdują odpowiednie odcienie, w drogerii i nierzadko w np. Maybelline, które dla mnie jest ewidentnie różowe.
Albo 100 Rimmela, które w moim odczuciu też są różowe

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Z tymi jasnymi odcieniami u polskich producentów to jednak nadal nie jest dobrze np. podkład Lirene Tiramisu jest idealny dla.... mulatki.
Ale Lirene z dwa lata temu poszło z duchem czasu i wprowadziło odcień jasny beż, który jest o niebo jaśniejszy niż inne (mówię o serii City Matt, bo tę macałam).

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-04-23, 18:11   #700
Klementyna12
Zadomowienie

U mnie wpadły głównie produkty Eveline:
Korektor 2 w 1 art scenic 05 nude
Korektor w sztyfcie art scenic 2 almond
Puder celebrities beauty 23 sand
Podkład art scenic 3 w 1 naturalny

I podkład lirene 2 w 1 z bazą bo był w CND i wyszedł tanio
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:16   #701
alex24112
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że masz sporą wiedzę na takie tematy... Coś związane ze studiami czy hobby? Bo ja też się coś nie coś interesuję i lubię się uczyć
Ja wierzę w różnorodność Polek, patrzcie, ile różnych wojsk się przez nas przetaczało...
Ja tam aż tak się nie zgodzę z tą różnorodnością i na tyle tysięcy ludzi, które na codzień widuję i na setki, które znam, są tylko 3 osoby (w tym 1 to chłopak), których skóra jest lekko śniada. Reszta to kolory tak jasne jak ja i większość z nich potrzebuje jednak mega jasnych podkładów a z takich naprawdę jasnych to ja znalazłam raptem l'oreal true match, który na dodatek nie kryje, więc pomimo mojej sympatii kolorowej do niego, odrzucam go przez brak krycia.

Walczę z pcos, nt i io. Walczę o siebie!
alex24112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:16   #702
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
chcesz żebym zostawiła kolosalną sumę w Rossie i ogłosiła bankructwo ?
Nigdy w życiu!
Nie wiem czy zauważyłyście, ale im dłużej przebywa się w sklepie tym większa szansa, że człowiek zrobi nieprzemyślane zakupy
Cytat:

Mam najjaśniejszy kolor Wake me Up i nie jest on wcale jasny W dodatku się utlenia! Rzeczywiście w Polsce moda na skwarkę już dawno przeszła, a podkłady dalej są za ciemne Lirene i Oceanic chyba przodują w tym względzie.

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2014-04-23 o 18:18
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:18   #703
alex24112
Zadomowienie

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;46145011]a ja nie wiem jaka jestem i w ogóle nie wiem jaki podkład jest dla mnie dobry, tak sobie próbuje kolejnych. Na razie bardzo polubiłam rimmel stay matte. Ale chcialabym znaleźć idealny podkład który będzie ładnie krył i nie robił maski[/QUOTE]

Próbowałam wczoraj tego podkładu (kolor 100ivory) w rossmanie, bo cena mega niska i forma pianki też bardzo fajna i o ile kolor był idealny w sklepie i w ciągu dnia to jak wieczorem zmywałam makijaż to niestety była na szczęce ciemna plama właśnie po tym podkładzie -> w Twoim przypadku też tak ciemnieje?

Stary 2014-04-23, 18:19   #704
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Nigdy w życiu!
Nie wiem czy zauważyłyście, ale im dłużej przebywa się w sklepie tym większa szansa, że człowiek zrobi nieprzemyślane zakupy

Mam najjaśniejszy kolor Wake me Up i nie jest on wcale jasny W dodatku się utlenia! Rzeczywiście w Polsce moda na skwarkę już dawno przeszła, a podkłady dalej są za ciemne Lirene i Oceanic chyba przodują w tym względzie.
ja im dłużej jestem i idę już 3 raz tą samą alejką tym dłużej wiem że nic wiecej nie wezmę nie lubię zakupów i zaraz wpadam w szał, w Rossie jestem najdłużej chyba ze wszystkich sklepów

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:23   #705
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Ale Lirene z dwa lata temu poszło z duchem czasu i wprowadziło odcień jasny beż, który jest o niebo jaśniejszy niż inne (mówię o serii City Matt, bo tę macałam).
tak ja mam 100 rimmela i jest różowy dla mnie to plus , ale dla wielu z was nie , cieszę się z niego bo odpowiedni kolor w dobrej cenie
Stary 2014-04-23, 18:25   #706
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alex24112 Pokaż wiadomość
Próbowałam wczoraj tego podkładu (kolor 100ivory) w rossmanie, bo cena mega niska i forma pianki też bardzo fajna i o ile kolor był idealny w sklepie i w ciągu dnia to jak wieczorem zmywałam makijaż to niestety była na szczęce ciemna plama właśnie po tym podkładzie -> w Twoim przypadku też tak ciemnieje?
niee, a też mam 100 ivory, mogę powiedzieć że bardzo ładnie się wtapia, ale też u mnie szybko się ściera. Teraz kupiłam sobie affinitone i jest dla mnie chyba za "żółty"
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:31   #707
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez alex24112 Pokaż wiadomość
Nie do mnie ale odpowiem , na mnie nie ciemnieje wogóle , kolor taki jak przy nakładaniu - może to rola pudru - używam transparentnego bo inne lubią zciemniać / zażółcać podkłady. i co ważne naprawdę matuje , po 5 h tylko czubek nosa lekko mi się świecił i tylko to gdzie zawsze ze mnie bombka
Stary 2014-04-23, 18:31   #708
sarssa
Zadomowienie

Cytat:

Wiele Polek ma żółtawo-oliwkowy odcień skóry. Ale jeśli koloryt się nasila ostatnio, to warto na wszelki wypadek zrobić morfologię.
Tak,badania robię regularnie i wszystko jest ok.
Od dziecka nie jem mięsa i muszę kontrolować często krew

Cytat:
piszecie tak o tych żółtych podkładach , a dla mnie wszystkie są za żółte . Jestem blado-różowa i ciężko mi znaleść podkład , rimmel stay matte 100 ivory jest ok ale wszystkie revlony i inne to dla mnie takie kurczaczki że szok :P od razu mam maskę :/
Widocznie masz dużo różowych tonów
Ja dalej sądzę, że w Rossmanie jest tylko jeden w miarę żółty podkład

Cytat:

Też zauważyłam to zjawisko. Dlatego właśnie za mega żółte podkłady uchodzą np. HM i Revlon (i jak wiemy, niesłusznie )

Pytałam o róż,bo byłam ciekawa bardzo jaki kolor współgra Ci z karnacją. Ja używam zawsze brzoskwiniowych/złotych odcieni różu, albo tylko bronzera. Może skuszę się kiedyś na taki wściekły pink

I jeszcze zapytam, bom szczęsliwa,że znalazłam kogoś ze swoją przypadłością - pasują Ci ciepłe kolory cieni/kredek do oczu? Nie potrafię tego pojąć, bo podkład/puder/róż muszę mieć w ciepłej tonacji, to gdy mam ciepły brąz na powiekach wyglądam na chorą Też tak masz?
sarssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:33   #709
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
ja im dłużej jestem i idę już 3 raz tą samą alejką tym dłużej wiem że nic wiecej nie wezmę nie lubię zakupów i zaraz wpadam w szał, w Rossie jestem najdłużej chyba ze wszystkich sklepów
Szczęściara Niestety ja mam na odwrót dlatego wolę iść z listą i na krótko, bo jak zaczynam oglądać, macać itd. to zaczyna się robić niebezpiecznie A tak ogólem to czekam teraz na promo na szminki i błyszczyki I to będzie KATASTROFA dla mojego portfela na bank

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2014-04-23 o 18:34
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:54   #710
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sarssa Pokaż wiadomość

Też zauważyłam to zjawisko. Dlatego właśnie za mega żółte podkłady uchodzą np. HM i Revlon (i jak wiemy, niesłusznie )

Pytałam o róż,bo byłam ciekawa bardzo jaki kolor współgra Ci z karnacją. Ja używam zawsze brzoskwiniowych/złotych odcieni różu, albo tylko bronzera. Może skuszę się kiedyś na taki wściekły pink

I jeszcze zapytam, bom szczęsliwa,że znalazłam kogoś ze swoją przypadłością - pasują Ci ciepłe kolory cieni/kredek do oczu? Nie potrafię tego pojąć, bo podkład/puder/róż muszę mieć w ciepłej tonacji, to gdy mam ciepły brąz na powiekach wyglądam na chorą Też tak masz?
O tak, ja też się czaję na jakiś brzoskwiniowy kolor różu, bo mam wrażenie, że ładnie by wyglądał

Wiesz co, ja mam ciemnobrązową tęczówkę, dużą źrenicę, czarną obwódkę i często robię kreski na dolnej powiece niebieskim, fioletowym, rzadziej zielonym, cieniem i wydaje mi się, że dobrze to wygląda Brązy też bardzo lubię, bo pięknie pogłębiają kolor oczu... Tylko, kurka wodna, nie wiem czy używam zimnych, czy ciepłych Mam taki ukochany cień złoto-brązowy i uważam, że wygląda fenomenalnie... Mam też trio z Manhattanu, którym często się maluję, jest tam biały cień, drugi złoto-pomarańczowy, a trzeci taki różowo-brzoskwiniowy - też ładnie wyglądają... Więc wychodzi na to, że pasują mi i ciepłe i zimne cienie... Tak mi się przynajmniej wydaje Ale może to kwestia tego, że rzeczywiście prawdą jest, że do brązowych oczu pasuje każdy kolor cienia/kredki - gdzieś to kiedyś przeczytałam.
A moja skóra na powiece górnej i dolnej jest taka... brzoskwiniowa...? Strasznie mnie to denerwuje.

P.S: Też jestem szczęśliwa, że "Cię mam"
Stary 2014-04-23, 19:03   #711
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klementyna12 Pokaż wiadomość
U mnie wpadły głównie produkty Eveline:
Korektor 2 w 1 art scenic 05 nude
Korektor w sztyfcie art scenic 2 almond
Puder celebrities beauty 23 sand
Podkład art scenic 3 w 1 naturalny

I podkład lirene 2 w 1 z bazą bo był w CND i wyszedł tanio
Mam ten korektor, nie wiem jaki kolor bo sie poscierało. Ale go nie znoszę. Jest cięzki, tłusty, smierdzi i w ogole
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:06   #712
wskazówka
Zakorzenienie

Może ktoś wie, gdzie w wawie można jeszcze kupić Bourjois Helathy Mix 52? Bo na bielanach nie ma szaf boujrois.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:22   #713
alex24112
Zadomowienie

Cytat:
Nie do mnie ale odpowiem , na mnie nie ciemnieje wogóle , kolor taki jak przy nakładaniu - może to rola pudru - używam transparentnego bo inne lubią zciemniać / zażółcać podkłady. i co ważne naprawdę matuje , po 5 h tylko czubek nosa lekko mi się świecił i tylko to gdzie zawsze ze mnie bombka
Mi aż tak na matowieniu nie zależy, bo moja skóra prawie się nie świeci, a poza tym mi jakoś świecenie bardzo nie przeszkadza
Podkładu wczoraj niczym nie przykryłam tzn nie pudrowałam miejsca, w którym zrobiłam próbkę koloru. może to dlatego, że tester był już jakiś zwietrzały, sama nie wiem.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;46145507]niee, a też mam 100 ivory, mogę powiedzieć że bardzo ładnie się wtapia, ale też u mnie szybko się ściera. Teraz kupiłam sobie affinitone i jest dla mnie chyba za "żółty" [/QUOTE]

A mnie affinitone nigdy zbytnio nie interesował i jak chciałabym spróbować podkładów bourjois, wake me up, podkładów astora i innych max factora (mam face finity, mój ukochany <3) to affinitone zawsze był mi obojętny.
Natomiast wczoraj kupiłam w tej promocji podkład z affinitone i muszę go polecić. Ogólnie nie mam dużo do zakrywania, u mnie większym problemem są różowe policzki niż niedoskonałości, ale jest bardzo fajny pod oczy <3
No i kupiłam najjaśniejszy kolor i jest wspaniały i bardzo beżowy tzn kompletnie daleko mu do żółci czy różu.

Stary 2014-04-23, 19:24   #714
sarssa
Zadomowienie

Hadilan,
Jakbym o swoich oczach czytała
Tylko,że mi nie pasują ciepłe kolory na powiece... Mam 2 cienie w kolorze takiego chłodnego beżu, trochę wpadającego w szarość i tylko one mi pasują

A żeby nie było całkiem offtopowo: jakie cienie z R. polecacie? Kupuję z reguły w innym miejscu, a że jest promocja to skusiłabym się na jakiś szalony kolor np. trawiastą zieleń albo coś podobnego.
sarssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:28   #715
alex24112
Zadomowienie

Właśnie ja też się zastanawiam, ale z drugiej strony nie wiem czy to nie bez sensu wydane pieniądze, bo kocham inglota i lubię jasne cienie z my secret z tych tańszych, ale niestety nie ma ich w rossmanie.
Swoją drogą, gdyby zrobili promocję -49% w inglocie to nie wyszłabym bez połowy ich oferty cieni

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Ooo, kupiłabym manhattanu któryś cień z Intense Effect. Moja koleżanka ma jakiś złoty odcień, przecudownie na niej wygląda.

Stary 2014-04-23, 19:30   #716
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sarssa Pokaż wiadomość
Hadilan,
Jakbym o swoich oczach czytała
Tylko,że mi nie pasują ciepłe kolory na powiece... Mam 2 cienie w kolorze takiego chłodnego beżu, trochę wpadającego w szarość i tylko one mi pasują

A żeby nie było całkiem offtopowo: jakie cienie z R. polecacie? Kupuję z reguły w innym miejscu, a że jest promocja to skusiłabym się na jakiś szalony kolor np. trawiastą zieleń albo coś podobnego.
Dziwna sprawa... To może Ty masz chłodny brąz oczu?

Te moje trio z Manhattanu polecam, tyle, że ja kupowałam je w Pepco za dychę, a w Rossmannie pewnie kosztują ponad 30 zł, znając życie

I ja bardzo lubię te rozświetlające paletki z Wibo, stamtąd pochodzi mój ukochany, złoto-brązowy cień.

Ja poluję na cienie w kremie, ale w Rossmannie znajdę tylko te Color Tatoo pewnie?
Stary 2014-04-23, 19:32   #717
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:

Ja poluję na cienie w kremie, ale w Rossmannie znajdę tylko te Color Tatoo pewnie?
I z Rimmela - opakowanie w formie błyszczyku .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-04-23, 19:35   #718
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
I z Rimmela - opakowanie w formie błyszczyku .
Nigdy nie zwróciłam na nie uwagi, mam nadzieję, że będą u mnie
Stary 2014-04-23, 19:38   #719
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Nigdy nie zwróciłam na nie uwagi, mam nadzieję, że będą u mnie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-w-kremie.html

Brąz mnie kusi: http://9thprincessblog.blogspot.com/...ow-paints.html

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2014-04-23, 19:40   #720
Bellitudoo
Zakorzenienie

Myślicie, że pilniczki do paznokci wejdą na promocje xza dwa tygodnie? Pewnie nie? Chyba nigdy akcersoria nie były na takiej promocji, szkoda, obkupiłabym się w pędzle.

Edytowane przez Bellitudoo
Czas edycji: 2014-04-23 o 19:48
Bellitudoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości