|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Pani Pech
|
Dot.: Promocje -40%. Przeczytaj zanim zadasz pytanie na wątku głównym lub założysz no
ten 120 vanillia bym może przetestowała ale reszta za ciemne :p
za mało kolorów podkładów jest w PL albo białe albo ciemne albo zółte a dla innych np za różowe za mały wybór :p
|
|
|
|
#692 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Promocje -40%. Przeczytaj zanim zadasz pytanie na wątku głównym lub założysz no
Cytat:
Ja wierzę w różnorodność Polek, patrzcie, ile różnych wojsk się przez nas przetaczało... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż, ja częściej się spotykam z "za różowym podkładem" na forum. |
|||
|
|
|
#693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis sobie macalam testerek---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
|
#694 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko ja zauważyłam, że wiele dziewczyn deklaruje się jako "żółte" (nie neguję), ale, śledząc różne wątki i wypowiedzi, widzę, że często znajdują odpowiednie odcienie, w drogerii i nierzadko w np. Maybelline, które dla mnie jest ewidentnie różowe. |
|
|
|
|
#697 |
|
Makeup challenge winner
|
Zależy z czym porównać. Dziewczyny chwalą też HM 51 dla żółtych cer, a na mnie jest pomarańczowy. CS Buff jest za to beżowy. Niektóre kobiety uważają, że nie da się kupić jasnego podkładu w zwykłej drogerii typu R., H. czy N. i kupują tylko w Douglas i Sephora. Inne z kolei palą papierosy i mają zszarzałą cerę i myślą, że lepiej wyglądają w tych ceglanych odcieniach. W sumie "młodsze pokolenie" lepiej się maluje i znajduje różne perełki w tanich markach.
Z tymi jasnymi odcieniami u polskich producentów to jednak nadal nie jest dobrze np. podkład Lirene Tiramisu jest idealny dla.... mulatki.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-23 o 18:01 |
|
|
|
#698 |
|
Konto usunięte
|
a ja nie wiem jaka jestem
i w ogóle nie wiem jaki podkład jest dla mnie dobry, tak sobie próbuje kolejnych. Na razie bardzo polubiłam rimmel stay matte. Ale chcialabym znaleźć idealny podkład który będzie ładnie krył i nie robił maski
|
|
|
|
#699 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Ale Lirene z dwa lata temu poszło z duchem czasu i wprowadziło odcień jasny beż, który jest o niebo jaśniejszy niż inne (mówię o serii City Matt, bo tę macałam).
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wpadły głównie produkty Eveline:
Korektor 2 w 1 art scenic 05 nude Korektor w sztyfcie art scenic 2 almond Puder celebrities beauty 23 sand Podkład art scenic 3 w 1 naturalny I podkład lirene 2 w 1 z bazą bo był w CND i wyszedł tanio
|
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam aż tak się nie zgodzę z tą różnorodnością i na tyle tysięcy ludzi, które na codzień widuję i na setki, które znam, są tylko 3 osoby (w tym 1 to chłopak), których skóra jest lekko śniada. Reszta to kolory tak jasne jak ja i większość z nich potrzebuje jednak mega jasnych podkładów a z takich naprawdę jasnych to ja znalazłam raptem l'oreal true match, który na dodatek nie kryje, więc pomimo mojej sympatii kolorowej do niego, odrzucam go przez brak krycia.
|
#702 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Nigdy w życiu! Nie wiem czy zauważyłyście, ale im dłużej przebywa się w sklepie tym większa szansa, że człowiek zrobi nieprzemyślane zakupy ![]() Mam najjaśniejszy kolor Wake me Up i nie jest on wcale jasny W dodatku się utlenia! Rzeczywiście w Polsce moda na skwarkę już dawno przeszła, a podkłady dalej są za ciemne Lirene i Oceanic chyba przodują w tym względzie.
Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2014-04-23 o 18:18 |
|
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;46145011]a ja nie wiem jaka jestem
i w ogóle nie wiem jaki podkład jest dla mnie dobry, tak sobie próbuje kolejnych. Na razie bardzo polubiłam rimmel stay matte. Ale chcialabym znaleźć idealny podkład który będzie ładnie krył i nie robił maski[/QUOTE]Próbowałam wczoraj tego podkładu (kolor 100ivory) w rossmanie, bo cena mega niska i forma pianki też bardzo fajna i o ile kolor był idealny w sklepie i w ciągu dnia to jak wieczorem zmywałam makijaż to niestety była na szczęce ciemna plama właśnie po tym podkładzie -> w Twoim przypadku też tak ciemnieje?
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#705 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
dla mnie to plus , ale dla wielu z was nie , cieszę się z niego bo odpowiedni kolor w dobrej cenie
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#708 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od dziecka nie jem mięsa i muszę kontrolować często krew ![]() Cytat:
![]() Ja dalej sądzę, że w Rossmanie jest tylko jeden w miarę żółty podkład ![]() Cytat:
)Pytałam o róż,bo byłam ciekawa bardzo jaki kolor współgra Ci z karnacją. Ja używam zawsze brzoskwiniowych/złotych odcieni różu, albo tylko bronzera. Może skuszę się kiedyś na taki wściekły pink ![]() I jeszcze zapytam, bom szczęsliwa,że znalazłam kogoś ze swoją przypadłością - pasują Ci ciepłe kolory cieni/kredek do oczu? Nie potrafię tego pojąć, bo podkład/puder/róż muszę mieć w ciepłej tonacji, to gdy mam ciepły brąz na powiekach wyglądam na chorą Też tak masz? |
|||
|
|
|
#709 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Niestety ja mam na odwrót dlatego wolę iść z listą i na krótko, bo jak zaczynam oglądać, macać itd. to zaczyna się robić niebezpiecznie A tak ogólem to czekam teraz na promo na szminki i błyszczyki
Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2014-04-23 o 18:34 |
|
|
|
|
#710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiesz co, ja mam ciemnobrązową tęczówkę, dużą źrenicę, czarną obwódkę i często robię kreski na dolnej powiece niebieskim, fioletowym, rzadziej zielonym, cieniem i wydaje mi się, że dobrze to wygląda Brązy też bardzo lubię, bo pięknie pogłębiają kolor oczu... Tylko, kurka wodna, nie wiem czy używam zimnych, czy ciepłych Mam taki ukochany cień złoto-brązowy i uważam, że wygląda fenomenalnie... Mam też trio z Manhattanu, którym często się maluję, jest tam biały cień, drugi złoto-pomarańczowy, a trzeci taki różowo-brzoskwiniowy - też ładnie wyglądają... Więc wychodzi na to, że pasują mi i ciepłe i zimne cienie... Tak mi się przynajmniej wydaje Ale może to kwestia tego, że rzeczywiście prawdą jest, że do brązowych oczu pasuje każdy kolor cienia/kredki - gdzieś to kiedyś przeczytałam.A moja skóra na powiece górnej i dolnej jest taka... brzoskwiniowa...? Strasznie mnie to denerwuje. P.S: Też jestem szczęśliwa, że "Cię mam" |
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś wie, gdzie w wawie można jeszcze kupić Bourjois Helathy Mix 52? Bo na bielanach nie ma szaf boujrois.
|
|
|
|
#713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podkładu wczoraj niczym nie przykryłam tzn nie pudrowałam miejsca, w którym zrobiłam próbkę koloru. może to dlatego, że tester był już jakiś zwietrzały, sama nie wiem.---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- [1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;46145507]niee, a też mam 100 ivory, mogę powiedzieć że bardzo ładnie się wtapia, ale też u mnie szybko się ściera. Teraz kupiłam sobie affinitone i jest dla mnie chyba za "żółty" [/QUOTE]A mnie affinitone nigdy zbytnio nie interesował i jak chciałabym spróbować podkładów bourjois, wake me up, podkładów astora i innych max factora (mam face finity, mój ukochany <3) to affinitone zawsze był mi obojętny. Natomiast wczoraj kupiłam w tej promocji podkład z affinitone i muszę go polecić. Ogólnie nie mam dużo do zakrywania, u mnie większym problemem są różowe policzki niż niedoskonałości, ale jest bardzo fajny pod oczy <3 No i kupiłam najjaśniejszy kolor i jest wspaniały i bardzo beżowy tzn kompletnie daleko mu do żółci czy różu.
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Hadilan,
Jakbym o swoich oczach czytała ![]() Tylko,że mi nie pasują ciepłe kolory na powiece... Mam 2 cienie w kolorze takiego chłodnego beżu, trochę wpadającego w szarość i tylko one mi pasują A żeby nie było całkiem offtopowo: jakie cienie z R. polecacie? Kupuję z reguły w innym miejscu, a że jest promocja to skusiłabym się na jakiś szalony kolor np. trawiastą zieleń albo coś podobnego. |
|
|
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie ja też się zastanawiam, ale z drugiej strony nie wiem czy to nie bez sensu wydane pieniądze, bo kocham inglota i lubię jasne cienie z my secret z tych tańszych, ale niestety nie ma ich w rossmanie.
Swoją drogą, gdyby zrobili promocję -49% w inglocie to nie wyszłabym bez połowy ich oferty cieni ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Ooo, kupiłabym manhattanu któryś cień z Intense Effect. Moja koleżanka ma jakiś złoty odcień, przecudownie na niej wygląda.
|
#716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Te moje trio z Manhattanu polecam, tyle, że ja kupowałam je w Pepco za dychę, a w Rossmannie pewnie kosztują ponad 30 zł, znając życie ![]() I ja bardzo lubię te rozświetlające paletki z Wibo, stamtąd pochodzi mój ukochany, złoto-brązowy cień. Ja poluję na cienie w kremie, ale w Rossmannie znajdę tylko te Color Tatoo pewnie? |
|
|
|
|
#717 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#718 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#719 |
|
Klientka w krawacie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-w-kremie.html
Brąz mnie kusi: http://9thprincessblog.blogspot.com/...ow-paints.html
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie, że pilniczki do paznokci wejdą na promocje xza dwa tygodnie? Pewnie nie?
Chyba nigdy akcersoria nie były na takiej promocji, szkoda, obkupiłabym się w pędzle.
Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2014-04-23 o 19:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

W dodatku się utlenia!
Lirene i Oceanic chyba przodują w tym względzie.

dlatego wolę iść z listą i na krótko, bo jak zaczynam oglądać, macać itd. to zaczyna się robić niebezpiecznie
może to dlatego, że tester był już jakiś zwietrzały, sama nie wiem.