Rolki:) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 23:28   #3061
Karolinasdz
Raczkowanie

Dot.: Rolki:)

ale Ci zazdroszczę, te rolki są cudowne! Poluję na nie, ale w PL brak mojego rozmiaru i zamówiłam w Niemczech, bo w Francji nie mogą dojść coś...

https://www.facebook.com/pages/Feel-...266639?fref=ts fanpage mojego bloga

https://www.facebook.com/handcrafted_pl-101844181367403 Moja strona z rękodziełem - kartki i upominki dla bliskich od serca!
Karolinasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:59   #3062
liseczek_rudy
Raczkowanie

W czwartek w Warszawie Nightskating, ktoś idzie? Ja pierwszy raz nie stchórzę i spróbuję swoich sił

Niestety od jakiegoś czasu włączył się we mnie paniczny strach przed upadkami (odkąd w tamtym roku zaczęłam jeździć od nowa tak upadłam JEDEN RAZ). Skutkuje to tym, że niczego nowego nie mogę się nauczyć :/ ktoś tak miał i ma na to sposób?

http://fox-nails.blogspot.com/
liseczek_rudy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 06:04   #3063
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinasdz Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszczę, te rolki są cudowne! Poluję na nie, ale w PL brak mojego rozmiaru i zamówiłam w Niemczech, bo w Francji nie mogą dojść coś...
Dzięki, sama chcialam kupic ale nie az tak drogie.. i one są śmiesznie pomaranczowe
W PL sklepach internetowych nie ma?
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 08:00   #3064
zico
Raczkowanie

Są czarne, pomarańczowe i niebieskie (FR1 2014). Są w Polsce dostępne rozmiary od 37 do 47. Starsze modele od rozmiaru 34. Dużo szukać nie trzeba. Świetne rolki, osobiście użytkuję je od ponad 2 lat - jazda po mieście, skoki, slalom, hokej. Dają radę.

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 08:15   #3065
Karolinasdz
Raczkowanie

widziałam te pomarańczowe! No właśnie są, ale mam zbyt popularny rozmiar 39,5-40 i akurat ich nie ma. Już w piątek je otrzymam, nie mogę się doczekać!

Ja na 80% dzisiaj jadę w Wawie, a jeździsz w ochraniaczach i kasku?

https://www.facebook.com/handcrafted_pl-101844181367403 Moja strona z rękodziełem - kartki i upominki dla bliskich od serca!
Stary 2014-04-24, 12:54   #3066
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinasdz Pokaż wiadomość
widziałam te pomarańczowe! No właśnie są, ale mam zbyt popularny rozmiar 39,5-40 i akurat ich nie ma. Już w piątek je otrzymam, nie mogę się doczekać!

Ja na 80% dzisiaj jadę w Wawie, a jeździsz w ochraniaczach i kasku?
To ja mam buta 39-40 tez a w rolkach Seby mam 41...
Stary 2014-04-24, 17:09   #3067
menia01
Przyczajenie

Ja właśnie się zastanawiam czy jechać.. nie czuje się zbyt pewnie, chociaż sama jazda bardzo dobrze mi wychodzi, troche gorzej z hamowaniem, ale może jednak podejmę ryzyko, najwyżej szybciej skończę
Troche za pozno przypomnialam sobie o tym wątku, można było się razem zgadać,bo ja jeśli się wybiore to bez towarzystwa.
menia01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 05:51   #3068
Karolinasdz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez menia01 Pokaż wiadomość
Ja właśnie się zastanawiam czy jechać.. nie czuje się zbyt pewnie, chociaż sama jazda bardzo dobrze mi wychodzi, troche gorzej z hamowaniem, ale może jednak podejmę ryzyko, najwyżej szybciej skończę
Troche za pozno przypomnialam sobie o tym wątku, można było się razem zgadać,bo ja jeśli się wybiore to bez towarzystwa.

Kolejny nightskating na początku maja, możemy się zgadać Słyszę negatywne opinie od ludzi, którzy musieli czekać, było za dużo ludzi i ulice były zablokowane na zbyt długo...

Stary 2014-04-25, 08:37   #3069
weronika223
Raczkowanie

Nigdy nie potrafiłam jeździć na rolkach, a jakieś dwa, trzy miesiące temu kupiłam sobie rolki. Do tej pory jeździłam na nich jeden raz i jeszcze wieeele muszę się nauczyć, dlatego mam do Was pytanie, ile czasu zajęła Wam nauka jazdy na rolkach?
weronika223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 14:06   #3070
liseczek_rudy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika223 Pokaż wiadomość
Nigdy nie potrafiłam jeździć na rolkach, a jakieś dwa, trzy miesiące temu kupiłam sobie rolki. Do tej pory jeździłam na nich jeden raz i jeszcze wieeele muszę się nauczyć, dlatego mam do Was pytanie, ile czasu zajęła Wam nauka jazdy na rolkach?
Uczymy się cały czas Nie ma, że już koniec

Ja wczoraj byłam na nightskatingu, jestem ogromnie zadowolona i zmęczona Ludzie (a przynajmniej większość) była miła i uczynna. Oczywiście frekwencja niesamowita!
Nie rozumiem tych negatywnych opinii i żali, że ulice zablokowane... Organizuje się dużo imprez, które dokładnie tak samo utrudniają "nie uczestnikom" życie. Zawsze znajdą się tacy, którym to będzie przeszkadzało.

Stary 2014-04-25, 15:35   #3071
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Ja też uczę się cały czas, a mam je od niedawna.
Wcześniej też hamować się bałam itp. Teraz zwalniam jak się nie odpycham, a potem hamulcem. T-stop jakoś średnio mi wychodzi.

Dzisiaj pojeździłam sobie godzinę, 9 km. Tylko muszę zatrzymywać się na przejściach, przejeżdżać po nich, a to też sporo czasu zajmuje.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 15:55   #3072
tinekk
Zadomowienie

Heeej, można dołączyć ?
Jestem zapaloną rolkarką - ?
Jeżdże kilka razy w tygodniu po ok. 15km ( jedna trasa w sumie )
Czemu u mnie nie ma takich imprez kuuurcze

Musze kupić nowe rolki bo moje mają już 10 lat i nie powiem kupiłam je mając 15 lat i były to najlepsze rolki na rynku, ale teraz... ?
Polecicie jakies dobre, szybkie, zwinne i cenowo w miarę ?

Cieszę się, że znalazłam taki wątek

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 16:12   #3073
liseczek_rudy
Raczkowanie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46176289]Ja też uczę się cały czas, a mam je od niedawna.
Wcześniej też hamować się bałam itp. Teraz zwalniam jak się nie odpycham, a potem hamulcem. T-stop jakoś średnio mi wychodzi.

Dzisiaj pojeździłam sobie godzinę, 9 km. Tylko muszę zatrzymywać się na przejściach, przejeżdżać po nich, a to też sporo czasu zajmuje.[/QUOTE]

Ja z T-stopem leżę i kwiczę
Przejście dla pieszych to jeszcze nic tak strasznego, chociaż te wypustki dla niewidomych mną często chwieją. Najbardziej jednak nie lubię wysokich krawężników na przejściach (tak, właśnie tam!) i torów tramwajowych xD O torach się wczoraj przekonałam. Prawie gleba była

tinekk, pierwsze co mi przychodzą do głowy to Twistery. Mają wszystkie cechy, o których mówisz tylko cenowo nie pasują Ale pewnie Zico zaraz coś doradzi

Stary 2014-04-25, 16:19   #3074
tinekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez liseczek_rudy Pokaż wiadomość
Ja z T-stopem leżę i kwiczę
Przejście dla pieszych to jeszcze nic tak strasznego, chociaż te wypustki dla niewidomych mną często chwieją. Najbardziej jednak nie lubię wysokich krawężników na przejściach (tak, właśnie tam!) i torów tramwajowych xD O torach się wczoraj przekonałam. Prawie gleba była

tinekk, pierwsze co mi przychodzą do głowy to Twistery. Mają wszystkie cechy, o których mówisz tylko cenowo nie pasują Ale pewnie Zico zaraz coś doradzi
a cenowo jak wychodzą ?
Po torach nie bło mi dane jechac ( chyba całe szczęscie ) ostatnio zaliczyłam glebę jadac z górki na tyłek bo przednie i środkowe kółko jeździło wolniej od pozostałych i od drugiej rolki.. ( chyba przez deszcz, który mnie ostatnio złapał ) jakiez było moje zdziwienie przewrócić się od tak ( nie pamiętam upadku na rolkach )

No ale trzeba umiec się odnaleźć w każdej sytuacji gorzej, że wpdałam na zaparkowane auto audi i patrzyłam tylko za siebie czy nie ma właściciela bo chyba by mnie zabił na szczęście nie uszkodziłam auta tylko swoje nadgarstki leciutko

Ja nie wiem o jakim hamowaniu mówicie, bo się nie znam za bardzo, ale ja hamuje '' bokiem '' czyli jedna rolka na bok ( pewnie niszczę tym kółka ?

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

Edytowane przez tinekk
Czas edycji: 2014-04-25 o 16:23
Stary 2014-04-25, 17:20   #3075
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Przejścia dla pierwszych te z sygnalizacją są ok, ale bez muszę się bardziej rozglądać i temu nie lubię przez nie przejeżdżać. I właśnie też tych krawężników nie lubię też, bo nogę wyżej podnosić muszę.
Ja próbowałam T-stopem(jedna rolka bardziej z tyłu/boku i ciągnę kółka za sobą), ale wtedy noga mi się wykrzywia, chwieję się itp, pewnie temu że mam dość miękką rolkę. Hamulcem dość wolno się zatrzymuję(nie wiem czy go za słabo nie dociskam) więc zaczynam już wcześniej.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-26, 10:13   #3076
morelka1987
Zadomowienie

Można się przyłączyć? Miesiąc temu zakupilismy z mężem rolki (Rollerblade) i razem uczylismy sie jezdzic na poczatku jezdzilismy za rękę, panicznie bałam sie zjeżdzać nawet z niewielkich wniesień, górek a teraz już smigamy coraz odwazniej ;-)

Widze że kolega jest tez z Poznania mógłbyś napisac gdzie mozna sobie w Poznaniu lub okolicach pojezdzić po asfalcie na dłuższej trasie np w koło jeziora czy po parku? my na razie jezdzilismy na Cytadeli ( ale tragicznie tam się jezdzi, kiepska nawierzchnia), obecnie najbardziej podoba nam sie w parku Sołackim oraz Wartostradą ( od Aquanetu do Garbar) tylko że tam w jedna strone jest 1,4 km dlatego trzeba zawracac co chwile Chcemy jeszcze wybrać sie na Maltę, ale w weekendy jest tam strasznie duzo ludzi. Może masz inne propozycje?;-)
Stary 2014-04-27, 08:56   #3077
liseczek_rudy
Raczkowanie

tinekk twistery to koszt około 950 zł. W tym wątku cały czas poruszamy temat kupna rolek - przejrzyj kilka/kilkanaście stron do tyłu i na pewno coś znajdziesz pomocnego. Pierwsza zasada kupna rolek - nie oszczędzaj zbyt dużo. Zainwestuj chociaż trochę w sprzęt bo najtańsze rolki mogą skutecznie zniechęcić do jazdy.
Ja kolejny raz polece Rollerblade Fushion x3, na których sama jeżdżę. Są to rolki miejskie, średnio zwrotne więc jeśli chcesz próbować slalomu to mogą się nie sprawdzić - choć to pewnie zależy też od umiejętności i "uwzięcia się".

Stary 2014-04-27, 15:22   #3078
tinekk
Zadomowienie

Cytat:
tinekk twistery to koszt około 950 zł. W tym wątku cały czas poruszamy temat kupna rolek - przejrzyj kilka/kilkanaście stron do tyłu i na pewno coś znajdziesz pomocnego. Pierwsza zasada kupna rolek - nie oszczędzaj zbyt dużo. Zainwestuj chociaż trochę w sprzęt bo najtańsze rolki mogą skutecznie zniechęcić do jazdy.
Ja kolejny raz polece Rollerblade Fushion x3, na których sama jeżdżę. Są to rolki miejskie, średnio zwrotne więc jeśli chcesz próbować slalomu to mogą się nie sprawdzić - choć to pewnie zależy też od umiejętności i "uwzięcia się".
Bardzo dziękuję za posta
Widzę, że wszystkie lepsze rolki to koszto 800-1000zł i chyba muszę się z tym liczyć. Mam zamiar w nich tylko jeżdzić żadne slalomy, sztuczki itp mnie nie interesują, chcę żeby po prostu '' frunęły '' wieć jeśli moim rolkom w tym roku wybiło 10 lat to chyba faktycznie lepiej dołożyć troszkę kasy i kupić takie, które faktycznie posłużą mi tyle samo

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

Stary 2014-04-27, 15:37   #3079
liseczek_rudy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za posta
Widzę, że wszystkie lepsze rolki to koszto 800-1000zł i chyba muszę się z tym liczyć. Mam zamiar w nich tylko jeżdzić żadne slalomy, sztuczki itp mnie nie interesują, chcę żeby po prostu '' frunęły '' wieć jeśli moim rolkom w tym roku wybiło 10 lat to chyba faktycznie lepiej dołożyć troszkę kasy i kupić takie, które faktycznie posłużą mi tyle samo
Ooo no to jeśli "fruwanie" to te, w których jeżdżę będą się nadawać wzorowo Nie mam z nimi problemu jeśli chodzi o chodniki, kostkę, spękany asfalt. Cenowo też lepiej się prezentują bo około 550 zł: http://www.ceneo.pl/8452185

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 05:15   #3080
tinekk
Zadomowienie

Cytat:
Ooo no to jeśli "fruwanie" to te, w których jeżdżę będą się nadawać wzorowo Nie mam z nimi problemu jeśli chodzi o chodniki, kostkę, spękany asfalt. Cenowo też lepiej się prezentują bo około 550 zł: http://www.ceneo.pl/8452185
Czyli świetna wiadomość dla mnie, dziękuję !

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

Stary 2014-04-28, 06:48   #3081
mikonada
Zakorzenienie

Heeej wczoraj przetestowalam swoje nowe Seby super sprawa, bardzo szybko śmigają
Stary 2014-04-28, 22:00   #3082
zico
Raczkowanie

W Poznaniu oprócz Cytadeli:

Park Jana Pawła II (Łęgi Dębińskie)
Park Sołacki
Park Kasprowicza (Arena)
Kampus Morasko

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:35   #3083
Do_
Raczkowanie

kocham rolki!

Today I close the door of my past, open the door of my future, take a deep breath and step to a new life
Do_ jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 23:32   #3084
liseczek_rudy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
Heeej wczoraj przetestowalam swoje nowe Seby super sprawa, bardzo szybko śmigają
Gratulacje! Dobrze, że wygodnie Ci się w nich śmiga. Jeździj szybko ale z głową!

Stary 2014-04-29, 10:10   #3085
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zico Pokaż wiadomość
W Poznaniu oprócz Cytadeli:

Park Jana Pawła II (Łęgi Dębińskie)
Park Sołacki
Park Kasprowicza (Arena)
Kampus Morasko

Dziękuję na pewno w najbliższym czasie sie tam wybiorę ;-)
Stary 2014-04-29, 10:20   #3086
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje! Dobrze, że wygodnie Ci się w nich śmiga. Jeździj szybko ale z głową!
byłam zdumiona, że w tak krótkim czasie przypomniało mi się jak się jeździ przerwa trwała ok 10 lat..
Stary 2014-04-29, 19:10   #3087
donkje
Raczkowanie

a może jest jakaś rolkarka z Wrocławia i chciałaby wspólnie pośmigać?

Wymianka kosmetyczna LUTY
donkje jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 21:18   #3088
bambinkka
BAN stały

Ja śmigałam ponad rok na Powerslidach, ale znudziło mi się. Obecnie praktykuję rower. Rolki miały dla mnie za mały zasięg trochę. Wolę trochę dalej odjechać.
bambinkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 15:35   #3089
Do_
Raczkowanie

jeżdziłam dziś ;] było super, fajna pogoda

Today I close the door of my past, open the door of my future, take a deep breath and step to a new life
Do_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 07:11   #3090
FourFiveSix
Przyczajenie

Witam wszystkich.

Zacząłem w tym sezonie moją przygodę z rolkami i mam pewien problem natury "technicznej". Otóż o ile mi wiadomo podczas jazdy płoza i kółka powinny znajdować się w linii prostej w stosunku do podłoża. Tymczasem u mnie łapią one "delikatny" skos.
Problem jest podobny jak pokazany tutaj (choć może nie aż tak ekstremalny jak w niektórych zademonstrowanych przykładach):

Muszę dodać, że zimą jeżdżę na łyżwach i występuje dokładnie ten sam problem. Mimo usilnych starań nie udało się go wyeliminować. Wielokrotne próby wyprostowania nogi zawsze kończyły się utratą kontroli i spektakularną wywrotką (podczas jazdy noga od kostki w górę kiwa mi się na boki nie ważne jak mocno zapnę rolkę, zawsze to z jeden to z drugiej pojawia się luz).

Pierwszy pomysł był taki, że rolki (Rollerblade Spark 80) są po prostu za duże -okazało się jednak, że to nie to. Do numeru mniejszego nie jestem już w stanie wcisnąć stopy, brakuje miejsca na palce.

Druga myśl to to, że może coś jest nie tak z moimi stopami - wycieczka do lekarza udowodniła jednak iż moje stópki są w porządku.

O ile wiem mój model rolek nie ma możliwości zmiany kąta ustawienia płozy.

Ktoś jest w stanie udzielić jakiejś rady?
FourFiveSix jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości