![]() |
#3061 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rolki:)
ale Ci zazdroszczę, te rolki są cudowne! Poluję na nie, ale w PL brak mojego rozmiaru i zamówiłam w Niemczech, bo w Francji nie mogą dojść coś...
![]()
http://feeleat.pl/ mój blog kulinarny ze zdrowymi przepisami ![]() https://www.facebook.com/pages/Feel-...266639?fref=ts fanpage mojego bloga ![]() https://www.facebook.com/handcrafted_pl-101844181367403 Moja strona z rękodziełem - kartki i upominki dla bliskich od serca! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Raczkowanie
|
W czwartek w Warszawie Nightskating, ktoś idzie? Ja pierwszy raz nie stchórzę i spróbuję swoich sił
![]() Niestety od jakiegoś czasu włączył się we mnie paniczny strach przed upadkami (odkąd w tamtym roku zaczęłam jeździć od nowa tak upadłam JEDEN RAZ). Skutkuje to tym, że niczego nowego nie mogę się nauczyć :/ ktoś tak miał i ma na to sposób? |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W PL sklepach internetowych nie ma?
![]() |
#3064 |
Raczkowanie
|
Są czarne, pomarańczowe i niebieskie (FR1 2014). Są w Polsce dostępne rozmiary od 37 do 47. Starsze modele od rozmiaru 34. Dużo szukać nie trzeba. Świetne rolki, osobiście użytkuję je od ponad 2 lat - jazda po mieście, skoki, slalom, hokej. Dają radę.
![]()
#3065 |
Raczkowanie
|
widziałam te pomarańczowe! No właśnie są, ale mam zbyt popularny rozmiar 39,5-40 i akurat ich nie ma. Już w piątek je otrzymam, nie mogę się doczekać!
![]() Ja na 80% dzisiaj jadę w Wawie, a jeździsz w ochraniaczach i kasku? ![]()
http://feeleat.pl/ mój blog kulinarny ze zdrowymi przepisami ![]() https://www.facebook.com/pages/Feel-...266639?fref=ts fanpage mojego bloga ![]() https://www.facebook.com/handcrafted_pl-101844181367403 Moja strona z rękodziełem - kartki i upominki dla bliskich od serca! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
To ja mam buta 39-40 tez a w rolkach Seby mam 41...
#3067 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie się zastanawiam czy jechać.. nie czuje się zbyt pewnie, chociaż sama jazda bardzo dobrze mi wychodzi, troche gorzej z hamowaniem, ale może jednak podejmę ryzyko, najwyżej szybciej skończę
![]() Troche za pozno przypomnialam sobie o tym wątku, można było się razem zgadać,bo ja jeśli się wybiore to bez towarzystwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolejny nightskating na początku maja, możemy się zgadać ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie potrafiłam jeździć na rolkach, a jakieś dwa, trzy miesiące temu kupiłam sobie rolki. Do tej pory jeździłam na nich jeden raz i jeszcze wieeele muszę się nauczyć, dlatego mam do Was pytanie, ile czasu zajęła Wam nauka jazdy na rolkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj byłam na nightskatingu, jestem ogromnie zadowolona i zmęczona ![]() Nie rozumiem tych negatywnych opinii i żali, że ulice zablokowane... Organizuje się dużo imprez, które dokładnie tak samo utrudniają "nie uczestnikom" życie. Zawsze znajdą się tacy, którym to będzie przeszkadzało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Konto usunięte
|
Ja też uczę się cały czas, a mam je od niedawna.
Wcześniej też hamować się bałam itp. Teraz zwalniam jak się nie odpycham, a potem hamulcem. T-stop jakoś średnio mi wychodzi. Dzisiaj pojeździłam sobie godzinę, 9 km. Tylko muszę zatrzymywać się na przejściach, przejeżdżać po nich, a to też sporo czasu zajmuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Zadomowienie
|
Heeej, można dołączyć ?
![]() Jestem zapaloną rolkarką - ? ![]() Jeżdże kilka razy w tygodniu po ok. 15km ( jedna trasa w sumie ) Czemu u mnie nie ma takich imprez kuuurcze Musze kupić nowe rolki bo moje mają już 10 ![]() ![]() Polecicie jakies dobre, szybkie, zwinne i cenowo w miarę ? ![]() Cieszę się, że znalazłam taki wątek ![]()
#3073 |
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46176289]Ja też uczę się cały czas, a mam je od niedawna.
Wcześniej też hamować się bałam itp. Teraz zwalniam jak się nie odpycham, a potem hamulcem. T-stop jakoś średnio mi wychodzi. Dzisiaj pojeździłam sobie godzinę, 9 km. Tylko muszę zatrzymywać się na przejściach, przejeżdżać po nich, a to też sporo czasu zajmuje.[/QUOTE] Ja z T-stopem leżę i kwiczę ![]() Przejście dla pieszych to jeszcze nic tak strasznego, chociaż te wypustki dla niewidomych mną często chwieją. Najbardziej jednak nie lubię wysokich krawężników na przejściach (tak, właśnie tam!) i torów tramwajowych xD O torach się wczoraj przekonałam. Prawie gleba była ![]() tinekk, pierwsze co mi przychodzą do głowy to Twistery. Mają wszystkie cechy, o których mówisz tylko cenowo nie pasują ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po torach nie bło mi dane jechac ( chyba całe szczęscie ) ostatnio zaliczyłam glebę jadac z górki na tyłek bo przednie i środkowe kółko jeździło wolniej od pozostałych i od drugiej rolki.. ( chyba przez deszcz, który mnie ostatnio złapał ) jakiez było moje zdziwienie przewrócić się od tak ( nie pamiętam upadku na rolkach ![]() No ale trzeba umiec się odnaleźć w każdej sytuacji ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem o jakim hamowaniu mówicie, bo się nie znam za bardzo, ale ja hamuje '' bokiem '' czyli jedna rolka na bok ( pewnie niszczę tym kółka ?
Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę Dbam o włoski Dążę do idealnej cery Edytowane przez tinekk Czas edycji: 2014-04-25 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Konto usunięte
|
Przejścia dla pierwszych te z sygnalizacją są ok, ale bez muszę się bardziej rozglądać i temu nie lubię przez nie przejeżdżać. I właśnie też tych krawężników nie lubię też, bo nogę wyżej podnosić muszę.
Ja próbowałam T-stopem(jedna rolka bardziej z tyłu/boku i ciągnę kółka za sobą), ale wtedy noga mi się wykrzywia, chwieję się itp, pewnie temu że mam dość miękką rolkę. Hamulcem dość wolno się zatrzymuję(nie wiem czy go za słabo nie dociskam) więc zaczynam już wcześniej. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Zadomowienie
|
Można się przyłączyć?
![]() ![]() Widze że kolega jest tez z Poznania ![]() ![]() ![]()
#3077 |
Raczkowanie
|
tinekk twistery to koszt około 950 zł. W tym wątku cały czas poruszamy temat kupna rolek - przejrzyj kilka/kilkanaście stron do tyłu i na pewno coś znajdziesz pomocnego. Pierwsza zasada kupna rolek - nie oszczędzaj zbyt dużo. Zainwestuj chociaż trochę w sprzęt bo najtańsze rolki mogą skutecznie zniechęcić do jazdy.
Ja kolejny raz polece Rollerblade Fushion x3, na których sama jeżdżę. Są to rolki miejskie, średnio zwrotne więc jeśli chcesz próbować slalomu to mogą się nie sprawdzić - choć to pewnie zależy też od umiejętności i "uwzięcia się". |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że wszystkie lepsze rolki to koszto 800-1000zł i chyba muszę się z tym liczyć. Mam zamiar w nich tylko jeżdzić żadne slalomy, sztuczki itp mnie nie interesują, chcę żeby po prostu '' frunęły '' ![]() ![]()
![]() |
#3079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() ![]() ![]()
#3082 |
Raczkowanie
|
W Poznaniu oprócz Cytadeli:
Park Jana Pawła II (Łęgi Dębińskie) Park Sołacki Park Kasprowicza (Arena) Kampus Morasko
#3083 |
Raczkowanie
|
kocham rolki!
![]() |
#3084 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]()
![]() |
#3086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3087 |
Raczkowanie
|
a może jest jakaś rolkarka z Wrocławia i chciałaby wspólnie pośmigać?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 |
BAN stały
|
Ja śmigałam ponad rok na Powerslidach, ale znudziło mi się. Obecnie praktykuję rower. Rolki miały dla mnie za mały zasięg trochę. Wolę trochę dalej odjechać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Raczkowanie
|
jeżdziłam dziś ;] było super, fajna pogoda
#3090 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Zacząłem w tym sezonie moją przygodę z rolkami i mam pewien problem natury "technicznej". Otóż o ile mi wiadomo podczas jazdy płoza i kółka powinny znajdować się w linii prostej w stosunku do podłoża. Tymczasem u mnie łapią one "delikatny" skos. Problem jest podobny jak pokazany tutaj (choć może nie aż tak ekstremalny jak w niektórych zademonstrowanych przykładach): Muszę dodać, że zimą jeżdżę na łyżwach i występuje dokładnie ten sam problem. Mimo usilnych starań nie udało się go wyeliminować. Wielokrotne próby wyprostowania nogi zawsze kończyły się utratą kontroli i spektakularną wywrotką (podczas jazdy noga od kostki w górę kiwa mi się na boki nie ważne jak mocno zapnę rolkę, zawsze to z jeden to z drugiej pojawia się luz). Pierwszy pomysł był taki, że rolki (Rollerblade Spark 80) są po prostu za duże -okazało się jednak, że to nie to. Do numeru mniejszego nie jestem już w stanie wcisnąć stopy, brakuje miejsca na palce. Druga myśl to to, że może coś jest nie tak z moimi stopami - wycieczka do lekarza udowodniła jednak iż moje stópki są w porządku. O ile wiem mój model rolek nie ma możliwości zmiany kąta ustawienia płozy. Ktoś jest w stanie udzielić jakiejś rady? |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.