Świece zapachowe cz. VI (m.in. Yankee Candle, Kringle Candle) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-27, 15:03   #181
aqgatta58
Zadomowienie

Dot.: Świece zapachowe cz. VI (m.in. Yankee Candle, Kringle Candle)

Cytat:
Napisane przez ultrafiolet88 Pokaż wiadomość

a ja to rozumiem, kupuje swiece za prawie stowe, ktora prawie w ogole nie pachnie, nie bardziej niz ikeowa. no to sorry, ale nie wiem za co ta cena i gdzie ta jakosc, zebym musiala wywiady w necie robic, czy dana swieca pachnie czy moze tylko bedzie drogim swiecznikiem. a niestety takie sie zdarzaja, co przy tej cenie nie powinno to miec miejsca. tak samo sample, one nie sa do krojenia w kominku, tylko do palenia jako swieczke w swoim zalozeniu. to, ze my je palimy inaczej to juz nasza inwencja, zeby cos z tego wyciagnac. w koncu najtansze nie sa, patrzac na ich wielkosc, a wiekszosc z nich normalnie palona nie pachnie w ogole. Z woskami tez bywa roznie, chociaz kupowalam chodliwe zapachy w miejscach, gdzie nie powinny byc stare. Wcale sie nie dziwie, ze ktos przyciagniety opinia, marka i cena nastawia sie na gwarantowany super zapach, a mozna sie ostro przejechac. a my nie powinnismy tlumaczyc firmy, ze oj no przeciez czasem lub regularnie w przypadku sampli, kazda firma moze sprzedawac bubla za gruba kase, bo potem nie ma sie co dziwic, ze nam takie buble wciaskaja bez mozliwosci wymiany jak w innych krajach. gdzie indziej takie cos nie przechodzi przy firmie, ktora chce sie uznawac za luksusowa, tylko na nas leja.
Dokładnie
aqgatta58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 15:47   #182
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640
Konto usunięte

Cytat:

a ja to rozumiem, kupuje swiece za prawie stowe, ktora prawie w ogole nie pachnie, nie bardziej niz ikeowa. no to sorry, ale nie wiem za co ta cena i gdzie ta jakosc, zebym musiala wywiady w necie robic, czy dana swieca pachnie czy moze tylko bedzie drogim swiecznikiem. a niestety takie sie zdarzaja, co przy tej cenie nie powinno to miec miejsca. tak samo sample, one nie sa do krojenia w kominku, tylko do palenia jako swieczke w swoim zalozeniu. to, ze my je palimy inaczej to juz nasza inwencja, zeby cos z tego wyciagnac. w koncu najtansze nie sa, patrzac na ich wielkosc, a wiekszosc z nich normalnie palona nie pachnie w ogole. Z woskami tez bywa roznie, chociaz kupowalam chodliwe zapachy w miejscach, gdzie nie powinny byc stare. Wcale sie nie dziwie, ze ktos przyciagniety opinia, marka i cena nastawia sie na gwarantowany super zapach, a mozna sie ostro przejechac. a my nie powinnismy tlumaczyc firmy, ze oj no przeciez czasem lub regularnie w przypadku sampli, kazda firma moze sprzedawac bubla za gruba kase, bo potem nie ma sie co dziwic, ze nam takie buble wciaskaja bez mozliwosci wymiany jak w innych krajach. gdzie indziej takie cos nie przechodzi przy firmie, ktora chce sie uznawac za luksusowa, tylko na nas leja.
Zgadzam się.
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 17:50   #183
hawananana
Wtajemniczenie

no to to już zależy od doświadczenia - ja mam multum wosków (zarówno nowych jak i wycofanych) i parenaście świec i każda KAŻDA pachnie intensywnie lub bardzo intensywnie. więc słowo "bubel" kompletnie mi nie pasuje.
hawananana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 18:13   #184
Cheza01
Zadomowienie

Ja wczoraj odpaliłam Oceanside i był słabiutki, dziś North Pole i ZERO zapachu, więc jednak to się zdarza. W obydwu przypadkach były to woski.

Moja wymianka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280666

I'm swimming in the smoke
Of bridges I have burned
Cheza01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 18:14   #185
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Dlatego zdaje mi sie, ze swiece i wyroby idace na pl sa jakies gorsze.. albo nie wiem zle przechowywane, stare, cokolwiek

http://www.poomoc.pl/
ultrafiolet88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 18:18   #186
hawananana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cheza01 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj odpaliłam Oceanside i był słabiutki, dziś North Pole i ZERO zapachu, więc jednak to się zdarza. W obydwu przypadkach były to woski.

no to ja mam Oceanside w słoju i pachnie bardzo mocno, mam tez w wosku i dla mnie to jest killer, pachniał tak intensywnie, że po pół godzinie musiałam go zgasić bo był za mocny..

może ja mam jakieś inne postrzeganie zapachu - według mnie te świece nie mogłbyby być mocniejsze bo nie dałoby się wysiedzieć w pokoju..

http://www.ebay.co.uk/itm/3109132541...%3AMEBIDX%3AIT
ale uroczy kominek, chyba się na niego skuszę

Edytowane przez hawananana
Czas edycji: 2014-04-27 o 18:24
Stary 2014-04-27, 20:03   #187
kicia555
Zakorzenienie

Ja bardzo cenię sobie YC, ale nie jestem i nie będę na pewno ślepo w nich zapatrzona bo jednak w swoich zbiorach zdarzyły mi się sytuacje z niepachnącymi na szczęście tylko woskami, świece póki co są okey, ale kilka dziewczyn na forum skarżyło się, że dostały duże niepachnące znicze ... i co, to nie jest wtedy bubel ? Oczywiście że jest. Sorry nie za taką cenę... Kupując świecę i wydając na nią 100zł +/- oczekuję NAJWYŻSZEJ jakości a nie niepachnących zniczy - takie można kupić w biedronce za grosiki ... Mimo wszystko póki co jest to dla mnie najlepsza firma jeżeli chodzi o ten asortyment i mam nadzieję że większych wpadek u mnie nie będzie

GALAXIA
Istanbul lover

kicia555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:49   #188
Tsukichan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hawananana Pokaż wiadomość
no proszę Cię, jakie buble?!? firma YC produkuje jedne z najbardziej intensywnych świec na rynku... to, że Twoje sample nie pachną nie znaczy, że musisz odrazu uogólniać :/ skoro to są "buble" to co powiesz o np. świeczkach Ikei które pachną tylko na sucho? sample nie pachną ale i woski i świece mają bardzo dobrą moc. jak napisała koleżanka wyżej trzeba je pokroić i wrzucić nawet do najtańszego kominka.
Na 14 kupionych sampli mocno pachniał 1, kupione w różnych sklepach w różnych miesiącach, więc z całą stanowczością mogę powiedzieć, że to są buble. Po co kupować sampel i do niego świecznik, a potem jeszcze kominek i T-lighty; votivy nie spełniają funkcji i tyle. Jakbym chciała woski do topienia, to bym kupiła woski i kominek. Sample z tego co wiem mają knot nie po to, żeby je topić w kominkach. Jak powiedziała ultrafiolet88, sample też swoje ksoztują, nie są drogie, ale bardzo tanie też nie i oczekiwałabym, że za te pieniądze cos jednak bedzie pachnieć, a nie żebym musiała wydawać kilkadziesiąt złotych dodatkowo na kominek.
A pewnie że są i inne firmy produkujące kiepskie towary, ale nie mam zamiaru chwalić firmy, która wypuszcza kiepskie towary tylko dlatego, że się komuś tam inne produty ich podobają. Świece YC mają niezłe, ale ewidentnie nie trzymaja standartów na innych frontach.

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Również zgadzam się z tym co napisała hawananana fakt, są różne egzemplarze, które są felerne i bardzo słabo pachną. Czasami zależne jest to od zapachu po prostu, no tak już jest, że jedne zapachy mają moc a inne są bardzo intensywne, ale jednak jest to zależne także od tego czy wosk nie jest właśnie zwietrzały. nie należy od razu mówić, że wszystkie produkty YC to buble. bo to już przesada.
A gdzie powiedziałam, że wszystkie produkty YC to buble?

Cytat:
Dlatego zdaje mi sie, ze swiece i wyroby idace na pl sa jakies gorsze.. albo nie wiem zle przechowywane, stare, cokolwiek
Ja YC kupuje w UK i jest to samo, więc po prostu mają słabe towary i je wypuszczają gdzie się da

Edytowane przez Tsukichan
Czas edycji: 2014-04-27 o 20:54
Tsukichan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:01   #189
hawananana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tsukichan Pokaż wiadomość

Ja YC kupuje w UK i jest to samo, więc po prostu mają słabe towary i je wypuszczają gdzie się da
ok - masz swoje zdanie - szanuje to, ja mam swoje. przecież nikt nam nie karze wydawać kasy na to co nam się nie podoba i na produkty firmy której nie ufamy. i to sporej kasy
Stary 2014-04-27, 22:10   #190
Cheza01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hawananana Pokaż wiadomość
no to ja mam Oceanside w słoju i pachnie bardzo mocno, mam tez w wosku i dla mnie to jest killer, pachniał tak intensywnie, że po pół godzinie musiałam go zgasić bo był za mocny..

może ja mam jakieś inne postrzeganie zapachu - według mnie te świece nie mogłbyby być mocniejsze bo nie dałoby się wysiedzieć w pokoju..
Możliwe, że ten mój za długo leżał, choć zamknięty w woreczek strunowy i z nienaruszoną folią. Ja ogólnie jakoś ostatnio słabej czuję te wszystkie woski

Moja wymianka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280666

I'm swimming in the smoke
Of bridges I have burned
Cheza01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 12:20   #191
olciak84
Rozeznanie

Cytat:
ogolnie idace na rynek europejski sa gorsze - juz w przypadku perfum się z tym też spotkałam, ze to co sa u nas w PL to pomyje wręcz tych z USA. Zastrzegam że zapewne nie wszystkie, ale

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Cheza01 Pokaż wiadomość
Możliwe, że ten mój za długo leżał, choć zamknięty w woreczek strunowy i z nienaruszoną folią. Ja ogólnie jakoś ostatnio słabej czuję te wszystkie woski
ja tak miałam jakos mc temu - moj nos zwariował i nic nie czułam. Dopiero teraz wróciłam do "łask" i wychwalam sobie.
Przypuszczam, ze to też przyzwyczajenie nosa. Poza tym ostatnio dostawałam ostrej migreny czy to po delikatnych zapachach czy to po tych mocniejszych.

Ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=713736

Forum YC - Mamy nowy Konkurs - Majowy nagrody to słoje Kringle
olciak84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:36   #192
eccezionaledonna13
Przyczajenie

A ja sie zastanawiam jak z dlugowiecznoscia woskow i swiec ? w waszych wypowiedziach pojawia sie termin ,,stare ",jak myslicie jaki wosk to ,,stary " ..pyta bo nie wiem czy jest sens robic zapas chocby stokrotek ktore kocham skoro w przyszlym roku moga byc juz stare ? nie mam pojecia ,ale dla mnie to zaskakujace ze nieotwarte woski odpowiednio przechowywane moga byc zbyt stare .... mam perfumy 4-letnie i nadal pachna tak samo intensywnie i dlugo jak zaraz po kupieniu wiec nie rozumiem ....
eccezionaledonna13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:53   #193
kicia555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eccezionaledonna13 Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawiam jak z dlugowiecznoscia woskow i swiec ? w waszych wypowiedziach pojawia sie termin ,,stare ",jak myslicie jaki wosk to ,,stary " ..pyta bo nie wiem czy jest sens robic zapas chocby stokrotek ktore kocham skoro w przyszlym roku moga byc juz stare ? nie mam pojecia ,ale dla mnie to zaskakujace ze nieotwarte woski odpowiednio przechowywane moga byc zbyt stare .... mam perfumy 4-letnie i nadal pachna tak samo intensywnie i dlugo jak zaraz po kupieniu wiec nie rozumiem ....
rok czasu to bez łaski powinien przeleżeć i być okey, gdzieś czytałam w necie, że do 3 lat ale nie wiem ile w tym prawdy

GALAXIA
Istanbul lover

Stary 2014-04-28, 17:43   #194
AaaMarta
Zadomowienie

Dostałam dzisiaj maila od
Zapachu domu o tytule "otrzymujesz 50 zł na zakupy", mysle sobie -super! A potem zderzenie z rzeczywistością- okazuje sie, ze bon jest na 20 zł przy zakupie na powyżej 200 zl. Super. Po co ściemniają w takim razie w tytule?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-28, 17:49   #195
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Zapachu domu o tytule "otrzymujesz 50 zł na zakupy", mysle sobie -super! A potem zderzenie z rzeczywistością- okazuje sie, ze bon jest na 20 zł przy zakupie na powyżej 200 zl. Super. Po co ściemniają w takim razie w tytule?

Może to taki chwyt marketingowy...

Wysłane z mojego GT-N7100
Stary 2014-04-28, 17:52   #196
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankhax1 Pokaż wiadomość
Może to taki chwyt marketingowy...

Wysłane z mojego GT-N7100

Bardzo tani chwyt...

Stary 2014-04-28, 18:54   #197
Imperfecta
Zakorzenienie

Też dostałam takiego maila i taka sama była moja reakcja
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:17   #198
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość

Na forum yankee znalazłam taką odpowiedź:

Witam, bardzo przepraszamy za błąd systemu. Uprzejmie prosimy o złożenie zamówienia i dopisanie w uwagach klienta numeru kuponu rabatowego oraz kwoty 50 zł.

Więc dziewczyny, jak chcecie to chyba można skorzystać
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:19   #199
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Na forum yankee znalazłam taką odpowiedź:

Witam, bardzo przepraszamy za błąd systemu. Uprzejmie prosimy o złożenie zamówienia i dopisanie w uwagach klienta numeru kuponu rabatowego oraz kwoty 50 zł.

Więc dziewczyny, jak chcecie to chyba można skorzystać
Można,w systemie był błąd i stąd ta pomyłka.

Piąta pora roku - miłość ♥

Jagoda_w6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:06   #200
aqgatta58
Zadomowienie

Ja dostałam też bon na 20zł przy zakupach powyżej 200zł ale już z poprawionym tytułem maila
aqgatta58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:20   #201
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Ja przez kilka dni odpoczęłam od YC, nie miałam kiedy palić ale za to dzisiaj mam na coś ochotę
Stary 2014-04-29, 13:36   #202
Imperfecta
Zakorzenienie

Ja ostatnio męczyłam Peppermint Kiss, zupełnie nie dla mnie. I chyba na jakiś czas mi się odechciało wosków
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 17:07   #203
smutnaja88
Rozeznanie

Ja złożyłam zamówienie na ZD i sama pani do mnie zadzwoniła mówiąc że mi na -50 zł obniżą z racji pomyłki. Więc ładnie i uczciwie jak dla mnie.

W drodze 2 słoje kringle: akwarele oraz płatki na wodzie i nożyk do knota
smutnaja88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 23:35   #204
irishcream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ennkaa Pokaż wiadomość
dokładnie...też mi się wosk podoba. Świeczka początkowo też...ale potem się zaczęłam zastanawiać co tak mi zalatuje brudnymi skarpetami...padło na nią ..niestety
ona się może sprawdzać przy otwartym oknie więc jeszcze jej całkiem nie skreślam.Sądzę ,że jak nabierze powietrza i będzie cały czas "świeża" to może ładnie pachnieć (jak na początku). A potem jakoś tak kiśnie i jest duszna..i zwyczajnie śmierdzi

Kurcze, no to kiepsko... jak będziesz ją jeszcze kiedyś palić, to dawaj znać czy dalej tak dziwnie pachnie, bo może lepiej nie kupować świecy i w tym wypadku zostać przy woskach...
irishcream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:39   #205
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Cytat:
Napisane przez irishcream Pokaż wiadomość
Kurcze, no to kiepsko... jak będziesz ją jeszcze kiedyś palić, to dawaj znać czy dalej tak dziwnie pachnie, bo może lepiej nie kupować świecy i w tym wypadku zostać przy woskach...
wiesz..niezależnie od tego czy jakoś ją oswoję czy nie to świecy jednak nie warto. Po co się gimnastykować jak woski pachną pięknie i nie trzeba kombinacji.
Jak mi się uda ją wymienić to puszczę ją w świat..może ktoś jednak będzie chciał spróbować ją reanimować a ładna jest..bo biała i ładny kwiat
Stary 2014-05-01, 12:25   #206
maja_02
Wtajemniczenie

chwalę się - to wszystkie moje stluczki w nowych domkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stluczki komplet.jpg (35,2 KB, 124 załadowań)

wymienię Yankee i Kringle

przygarnę puste słoje po tumblerach odwdzięczę się czym chata bogata
maja_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 12:31   #207
kicia555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja_02 Pokaż wiadomość
chwalę się - to wszystkie moje stluczki w nowych domkach
ależ porozbijałaś tych świeczek fajny pomysł

GALAXIA
Istanbul lover

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-01, 12:36   #208
maja_02
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kicia555 Pokaż wiadomość
ależ porozbijałaś tych świeczek fajny pomysł
ej, no co ty, nie rozbijałam sloikow!
kupilam stluczki po dobrej cenie, i powsadzalam do sloikow zastepczych

Stary 2014-05-01, 12:48   #209
kicia555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja_02 Pokaż wiadomość
ej, no co ty, nie rozbijałam sloikow!
kupilam stluczki po dobrej cenie, i powsadzalam do sloikow zastepczych
aaaaaha
myślałam że tyle stłuczek zaliczyłaś już teraz kumam

GALAXIA
Istanbul lover

Stary 2014-05-01, 12:58   #210
maja_02
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kicia555 Pokaż wiadomość
aaaaaha
myślałam że tyle stłuczek zaliczyłaś już teraz kumam
tfu, tfu, wypluj te slowa!
az taka niezdarna nie jestem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości