|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki już gotowe na dwie kreski wyjątkowe - cz. 14
Cytat:
Dziś się cieszę bo są duuużo mniejsze...ale jak mnie dopadną to uwierz sie da sie tym cieszyc ![]() Wczoraj cały dzień przeleżałam, na nic nie miałam siły, a wymiotowałam i rano przed zjedzeniem i po calym dniu koło północy... też zauważyłam że w ciagu dnia jak jestem głodna to jest gorzej, dlatego zjadam kiwi albo cos innego, nawet kanapkę. A dziś progres - wstawiłam 3 prania i nawet ogarnęłam co nie co ![]() Też czekam na Cowie...
|
|
#872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze mam wszystkie 8 niestety chyba, bo przez nie moje leczenie ortodontyczne poszło na marne i mam cofniętą trochę dolną 2 ![]() A w tym całym leczeniu moim to najgorsze te znieczulenia bo ostatnie trzymało mnie z 5 godzin, a jak byłam jeszcze w gabinecie to nie byłam w stanie domknąc buzi i wypłukać wodą bo mi wszystko wypadało i mówiłam krzywo...![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() Najgorzej to jak miałam badania na czczo i trzeba było pójść bez śniadania.
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
melduję się po pracy
dziś nie muszę gotować, bo dostałam bigosik od teściowej ale muszę ogarnąć trochę kuchnie, bo mam taki ***** wczoraj cały dzień pracowałam i się nazbierało. ale nie chce mi się. Jestem dziś tak śpiąca i zmęczona,że to nie możliwe, tak mnie wymęczyły dziś te dzieciaki, jak nigdy, bo byłam z moimi i z inną grupą, mega głośną. dzięki za wszystkie kciuki, ale ja staram sie podchodzić na lighcie do tego, bo nie zamierzam kolejnego mca sobie urojać ciąży.. będę się starać..
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
No i gdzie vta Cowie? ![]() Ja wczoraj lekko plamiłam, już myślałam, że dziś @ wpadnie i nic Znów mi sie przesunie akurat na wyjazd majowy |
|
|
|
#875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aga spróbuj o tym nie mysleć wtedy jest łatwiej
![]() Cowie i jak wyniki są? Ja zaraz muszę wyjść, najwyżej na solce sprawdzę w tel ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
|
#876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i się okazalo z wierzchu mala dziurka a w środku masakra, mowil ze jeszcze takiego zęba nie wyrywal... Tylko dupki nie spal ![]() Wysłane z mojego X2 10.25 przy użyciu Tapatalka
|
|
#877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie nie spalę, bo ja już od marca chodzę, ale nie lubię wieczorem bo jest strasznie nagrzane a teraz przed majówką to się wszyscy chcą smażyć ![]() No nic nie zdążyłam na wyniki Cowie, muszę lecieć bo jeszcze chcę spodnie szare dresowe małemu kupić w hm bo takie najlepiej się dopierają po placach zabaw itd
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też czekam na wyniki cowie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! czy można się jeszcze do was dokleić?
Staram się już pół roku - cykle mam regularne co 27, hormony ok (tsh trochę wyższe 2,7, ale biorę sławetny Euthyrox). Plamię co miesiąc (dwa dni przed okresem - na ten temat zdania są podzielone od ,,taka pani uroda" przez nadżerkę, progesteronu jakoś nikt nie uwzględnia. Przebadaliśmy nasienie - zdolne do zapłodnienia. I piszę do was, bo jesteście mądre babki. Wszystko jest ok, a dziecka jak nie było tak nie ma i już mi się śmiać chce (ale często to jest płacz przez łzy). Badania zrobiłam sama, bo lekarze tylko klepią ,,zajdzie pani, zajdzie". Na innych wątkach nie umiem się odnaleźć, bo zdanie ,,wyluzuj a zajdziesz" już mnie wk.... Mam wrażenie, że lekarze mnie ignorują, bo pół roku to ich zdaniem to za krótko. A ja czuję (kobieca intuicja jest niezawodna), że coś jest na rzeczy. O hsg lekarz nie chciał słyszeć, powiedział, że na razie mam sobie to wybić z głowy. Myślę, czy by trochę nie pościemniać, że już dłużej się staram. Może ktoś serio potraktuje moje plamienia i wyśle na mądrzejsze badania. Nie wiem, co robić? Czy ja już powoli świruję? Martwię się troszkę. Pozdrawiam was. I przykro mi z powodu tej małej kruszynki. Bardzo. |
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kochane
Ale ja też czekam
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
ja też czekam na wyniki Cowie...
Margeritka witaj, niestety wiem o czym mówisz.. miałam podobnie.. skrócona wersja jest taka, chodzę prywatnie do gina androloga, specjaliste od niepłodności małżeńskiej. Wszystkie badania robię prywatnie, hsg miałam, nie płaciłam,bo to w szpitalu,ale zlecił je właśnie ten gin i to wszystko w ciągu 1,5mca. przy okazji badanie męża razem z usg męża i badaniem nasienia, cytologie, wymazy, monitoring. No i niestety hsg wykazało, że mam drożny tylko jeden jajowód, a najprawdopodobniej były oba niedrożne przed badaniem,. Dodam,że poza hsg wszystkie wyniki były dobre, czy też bardzo dobrze, piękne pęcherzyki,owulka i w ogóle wszystko spoko. Więc teraz mam nadzieję, że hsg mnie przetkało i,że teraz się szybko uda. ja też plamiłam i to nawet 5 dni przed @, ostatnio od owulki do @. ale progesteron wszystko ok, nie mam nadżerek ani nic. więc ja polecam hsg, choć jak masz coś nie tak, to boli potwornie!! ale krótko. Warto iść do gina i powiedzieć,że się starasz ponad rok.. ja niestety stwierdzam,że trzeba prywatnie,ale do specjalisty. bo ja chodziłam do tego samego gina prywatnie i państwowo i wie,że długo się staram, a on strzelał, że mam niedomogę lutealną przepisał luteinę i kazał przyjść za ok 6mcy. a nie mam żadnej niedomogi..
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Margeritka a nie chcesz tego progesteronu sprawdzić?
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam nadżerkę - po zaleczeniu (wypalanka) nie miałam plamień w ogóle. Teraz znowu wracają. Progesteron badałam w 21 dc i wyszedł w normie. Owulację mam. Niby większość ginów twierdzi, że to nadżerka mi plami.
AgnieszkaK, mamy chyba wiele wspólnego. To samo imię, tyle samo lat i powiem ci szczerze, że to twoja historia dała mi do myślenia. Od początku miałam przeczucie, że hormony, nasienie i te podstawy wyjdą dobre a że chodzi o coś grubszego - drożność albo wrogi śluz. Z jednej strony chciałabym uniknąć jeszcze takich badań, a z drugiej twoja historia pokazuje, że lepiej od razu. A ty się nie martw nawet jak tylko jeden masz drożny (bo to aż jeden!). Moja koleżanka miała usuwany jajnik z jajowodem i na tym jednym zaszła w dwie ciąże. |
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mnie nie ma, bo naprawiam lapka. Już mam dość
Skanowania, czyszczenia, wieki to trwa Wybaczcie, ale doczytam wieczorem A u mnie plamienie nadal jest ale przestal boleć brzuch. Wczoraj już wieczorem nie brałam nospy bo samo przeszło Już mnie to plamienie wkurza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z jednej strony pół roku to nie aż tak długo, nasza Manieczka też tyle się starała choć zawsze trafiali w owulację ![]() Z drugiej, też pomyślałam, że może hsg dałoby odpowiedz, skoro inne badania już porobione i wyszły dobrze. A mierzyłaś kiedys tempkę?
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka wróciła!!!
cieszę się bardzo, nie będzie już nudno samej wychodzić ![]() Cytat:
![]() Ja skłamałam lekarzowi na nfz, że staram się od roku i nic (wtedy starałam się 4 miesiące), od razu zalecił badania i się "wziął" za mnie-przed pierwszym dzieckiem. I bardzo dobrze, bo wyszło, że mam nieregularne cykle, nie miewam owulacji i miałam ciężką anemię. Nie przyznawaj się bo i po co? Marnować tylko czas ![]() Zrób podstawowe badania + mierzenie temperatury ciała- sprawedzenie jak to wygląda u Ciebie lub monitoring Co do plamień to ja tak mam zawsze przed @ na dwa dni i 2 dni po @, więc mój @ trwa 7 dni i większość kobiet tak ma - jest to normalne zjawisko Ja tak miałam po 1 porodzie i do teraz też tak mam.
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-04-28 o 19:53 |
|
|
|
|
#888 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko żeby to było takie łatwe, jak jest nadzieja ![]() Cytat:
Ja tak właśnie mam, że dziurka niby mała, a w środku szambo ![]() Cytat:
|
|
#889 |
|
Raczkowanie
|
Nie mierzyłam (często bywam zimą przeziębiona, wstaję o różnych porach, nie chciało mi się w to bawić), ale umiem zbadać szyjkę, śluz. Wyczuwam dobrze drugą fazę (całe ciało zaczyna się zmieniać z dnia na dzień zawsze z 14 na 15dc).
Bo to pół roku to takie graniczne jest. Za wcześnie na hsg ale już to zaczyna martwić trochę. |
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
TSH 0,020
Ft3 ok, ft4 lekko poniżej normy. Niech to TSH dalej sobie rośnie, może nawet trochę szybciej
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
W ogóle dzięki kobity. Bóg wam w dzieciach wynagrodzi
|
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Od siebie dodam ze warto mierzyc temp bo bylam pewna ze mam owu w kazdym cyklu a tu kwiatki wychodza
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
oby jak najszybciej!!!!!!!
Cytat:
![]() śluz, szyjka wskazująca owu a tu pęcherzyk nie pękł |
|
|
|
|
#894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Cowie
najważniejsze, że idzie ku dobremu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Leine no to super, że koleżanka już jest zawsze to raźniej i do gina łatwiej iść ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli co? Teraz stawiasz nam wszystkim za te nerwy ![]() Cytat:
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie myśląc na chłodno to wciąż daleeeeeko mi do dobrego wyniku, ale to zawsze kroczek do przodu. Jutro wizyta u endo, ciekawe jaki dalej plan
![]() A dla wszystkich co czekały i trzymały kciuki:
|
#898 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a badanie na wrogi śluz miałam, ale na szczęście dobrze wyszło. Cytat:
obyCytat:
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
Masz rację. Czas się wziąć za siebie i posprawdzać parę rzeczy, bo samo ,,wyluzuj" nie pomoże.
|
|
|
|
#900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cowie to super, że rośnie!!! Widzi a tak się martwiłaś Ja na kom. Czekam na solkę , ale się wygrzeję i odstresuję ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cowie będzie dobrze! Ja jutro idę zrobić Tsh i mam nadzieję, że będzie ok. A wizytę mam na 4 czerwca na NFZ więc juź się prywatnie nie umawiałam bo nie ma sensu. Aha a można badać tsh w pierwszym dniu @ w razie gdybym dostała? Ktoś wie? Bo teraz na kom nie chce mi się szukać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

Dziś się cieszę bo są duuużo mniejsze...ale jak mnie dopadną to uwierz sie da sie tym cieszyc 

i mówiłam krzywo...

23.06.2011

najważniejsze, że idzie ku dobremu