|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
z dziewczynkami latwiej :P moja jak nie chodzila a tylko lezala to czesto z gola pupka byla na tej oslonce do lozeczka ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Na odparzona dupke jak bylismy w szpitalu to kazali tormentiolem i myc dupke po kazdej kupce
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Esskaada dziękujemy
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
moja juz nie chce byc lulana
|
||
|
|
|
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Dzieki dziewczyny za rady ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje w imieni Sofii za pamiec i zyczenia
moje dziecko nie mowi to dalej niemowle nie? Taka mala jeszcze jest, najchetniej bym ja tulila calymi dniami---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Ucielo mi posta! A to cholerstwo! Tyle sie naprodukowalam i Agnes i Clo napisalam epistoly Teraz tylko sto lat!!! Dla Rafalka i Filipka! Rosnijcie zdrowo chlopaki! Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaash, alez jestem ciekawa, co dla mnie naprodukowalas
ide niedlugo na zumbe, potem sobie poczytam chyba juz z lozka...
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
sto lat dla solenizantów!! zdrówka chłopki
![]() mnie uraczyła swoją obecnością teściowa... mąż z tej okazji wyregulował mi zawiasy w szafkach - które obiecał zrobić już rok temu
|
|
|
|
|
#220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
STO LAT również dla Filipka!
![]() Cytat:
![]() tak, Nela jeszcze nie chodzi a etapie wstawania wszędzie i przesuwa się powoli na boki. pytasz o moje noszenie jej? jeczalam ostatnio u gina, ze bola mnie pachwiny i chyba wiezadla. po całym dniu z mloda (gdzie najczęściej zapominam, ze jestem w ciąży :P) czuje kregoslup i nie jestem w stanie stać np. na jednej nodze. lekarz stwierdził, żeby oszczedzac się na ile mogę i mniej dzwigac. mowilam mu, ze przy roczniaku to ciezka sprawa, ale na ile mogę wykorzystuje umiejetnosci Neli i jakos dajemy rade u nas tez. mam wrazenie, ze u Neli przetrzymywanie nie daloby rady. ma swoje pory i jak jest spiaca to spac musi - choćby na siedząco ![]() Cytat:
nie chciałabym żeby Nela dostala komunikat "urodzil się dzidziuś to mama zajmuje się nim, a babcia mna".przykład może sredni, bo to skrajność, ale kolezanka w dzieciństwie mieszkala u babci, "bo mam dwie młodsze siostry i mama musi się nimi zajmowac". i tak najpierw podrzucana była na weekendy, później podstawowka kolo babci, bo latwiej odebrać, az w końcu do 18stki mieszkala sobie z babcia... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś mi dziecko podmienił od kilku dni wszystko jest na nie. Jak chce go ubrać to ryk, zmienić pieluchę ryk. Jak mu czegoś zabronię to albo się wygina w łuk i macha wszystkimi łapkami, albo się rzuca na podłogę na czworaka i bije rękami w podłogęJak nic postanowił wykończyć matkę. Zjem coś dobrego i zabieram się za nadrabianie ![]() Sto lat dla wszystkich solenizantów |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#223 | ||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ashyshqa;
Teraz tylko sto lat!!! Dla Rafalka i Filipka! Rosnijcie zdrowo chlopaki! Sent from my XT1032 using Tapatalk[/QUOTE] dziękuję w imieniu Filipa ![]() Cytat:
dziekujemy i wszystkiego najlepszego dla rafalka bo doczytalam ze tez świętuje dzisiaj )Cytat:
))Szkoda ze dzisiejszy dzien sie już skończył bo bylo bardzo miło. Do Filipka prZyszli dziadkowie chrzestny i ciocia małym kuzynem młodszym o miesiac. Kupiliśmy torcik maly zdmuchnal swieczke popisywal sie i chodZil jak nakrecony a na codZien nie chodZi haha ) cwaniak jeden. Teraz czekamy na 17 maja na roczek wyprawiany ))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
|
#224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas było podobnie i wszystko minęło, po tych akcjach zaczął bardziej kumać że nie to znaczy nie, tzn mi się tak wydaje bo podchodząc do pralki, kuchenki, krzyczy nie nie i odchodzi w ogóle fajnie tak patrzeć jak taki mały człowiek się rozwija, z takiego okruszka który cały dzień jadl i spał robi się całkiem kumate dziecko, dziś chcialam dać Nikiemu resztę obiadu którego nie dojadł, żeby mu rażniej było wyjęłam sobie z lodówki jogurt, no i mały krzyczy z krzeselka i pokazuje palcem: to to! próbowałam dać mu jego jedzenie, odepchnął ręką, mówił nie nie i pokazywał dalej paluchem na jogurt wołając to to to
|
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale mam nadzieję, że mu miną te dziwne akcje ![]() Ale super, że już Niki tak umie pokazać i jeszcze powiedzieć co chce Daniel na razie pokazuje paluszkiem jak go coś interesuje, a jak nie chce jeść to kręci głową na nie i wpycha kciuka do buzi.
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
CZeść
![]() Sto lat dla wszystkich solenizantów! Zaglądam żebyście mnie nie skreśliły i nie umieściły na liście zaginionych mamusiek ![]() Spieszę donieść, że niestety nie udało mi się Heli odstawić od cycka...będę jej wprowadzać posiłki w zamian za cycek bo mm nie chce pić. Mam nadzieję, że jakoś to pójdzie
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
ankaa, ale czad z tym twoim Nikim
ma juz swoje widzimisie i to jasno pokazuje, brawo!a jak reagowalas na jego akcje dramatyczne z waleniem piesciami w podloge? moj teraz tez na tym etapie. albo sie wygina i robi przenajslodsza skwaszona minke i zaczyna cos jakby plakac, albo niczym wloski pilkarz rzuca sie na plasko i wali czym sie da o podloge widowisko cudaczne i zawsze chce mi sie smiac, ale chyba nie tak powinnam reagowac, tylko byc stanowcza, nie?diabli, co do tego komentarza o zostawianiu starszego dziecka u babci - ty podalas ekstremalny przyklad. u Mysi zupelnie inna sprawa. mlody nie bedzie nagle oddawany do babci, bo sie urodzi nowy dzidzius, tylko od malego tam chodzi i to jest jego dzien. po prostu ten dzien bedzie zachowany az babci nie zmieni sie na przedszkole. moja kumpela ma 4latka i roczniaka i jak starszego nie moze do przedszkola dac, bo swieto albo chory, to ona wysiada - mowi mi, ze ma dosyc i odlicza godziny do wieczora. a ten mlodszy to aniol, gdzie go posadzisz tam sie bawi, zasypia sam... starszy juz rozumny, ale go wszedzie pelno i nie ma chwili wytchnienia. on sie chce bawic, potrzebuje towarzystwa, uwielbia przedszkole. a w domu nie ma takich atrakcji, wiec mamusi leb peka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#228 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja mnie nawiedza w czerwcu na 2 tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Teraz się zastanawiam czy już skakać z okna czy może mu przejdzie za parę dni. Ogólnie takie kryzysy to staram się ignorować, a potem jak się już uspokoi to go pocieszyć czymś innym. Co mi dzisiaj wyczyniał na placu zabaw jak go nie puściłam do mokrego piasku to się w głowie nie mieści.
|
||||||
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Halo Halo
karota11 kiedy Ty się wybierasz na Giszowiec? coś pominęłam? Maj przecież i komunie niebawem!
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche pisalam Ci wczesniej pocieszenie odnosnie usypiania przy bujaniu. Nam wizyta tesciow niespodziewanie stworzyla mega warunki do nowego sposobu zasypiania. Otoz usypiam Sofcie na podlodze. Karmimy sie na lezaco,jak zje to sobie idzie czyms sie zajac, a ja leze i czekam na nia, co pare minut przychodzi do mnie,kladzie sie mnie lub kolo mnie i znow idzie zwiedzac pokoj, czy cos tam ogladac i wraca, kladzie glowke i tak w kolko kilka razy, spiewajac sobie przy tym. Ja sobie wygodnie leze i medytuje
ostatecznie Sofia zasypia, a ja moge wyjsc z pokoju. Czasem to trwa 10min czasem 30 ale nie jest to dla mnie stracony czas bo to taki wspolny chillout. Z reszta odkad Sofka sie urodzila to jest moja prywatna specjalistka od spraw rekreacji i relaksu. Nigdy wczesniej nie spedzalam tyle czasu w wyrku z ksiazka czy na necie <3 i to jeszcze w poczuciu,ze wyswiadczam przysluge ludzkosci! ![]() Anka, Niki wymiata! Sofia nie posluguje sie jeszcze zadnym ze znanych mi jezykow i nie zawsze wiem co ma na mysli. U Nikosia nie mozna sie pomylic ![]() Clo, ta skwaszona minka jest przecudna! Moze gdzies Sofke znajde z nia ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#231 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Oczywiście pół dnia wybierałam wyprawke,a jak młody zasnie miałam ostatecznie się zdecydować i kupić, a zasnelam razem z nim... może jutro się wreszcie uda. Dobranoc: ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#232 |
|
siedzę i myślę
|
Jeszcze spicie? Hello juz 8!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#234 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jets super, nigdy nie płacze jak idę do pracy więc nie chce mu wywracać świata do góry nogami, może np. go teściowa wcześniej przywiezie czy coś jak będę w domupoza tym szczerze? nie mam pojęcia jak karmić 40 minut noworodka z 1,5 czy 2 latie w domu, którym w tym czasie puści chatę z dymem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzieciaki poczuły niezależność ![]() Cytat:
|
|
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zawsze o siódmej pije kawe i jem śniadanko..Wiktor dogorywa w moim łóżku.. ogląda bajkę Dora..i pije kakao..Gabryś stoi przy mnie zerka na Dore..podskakuje i zajada moje kanapki...uwielbiam poranki i wyspane ..wesołe dzieci no i oczywiscie ja..w telefonie Was czytam
|
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co nie zmienia faktu, ze tak jak Nuna nie mogłabym poslac Neli do babci wiedzac, ze siedze w domu to moje dziecko i ja sie nim zajmuje jeśli moge. jeśli nie (praca, szpital itd.) potrzebna pomoc babci. na codzien wolalabym babcie sciagnac do nas, żeby uczestniczyla w zyciu naszej rodziny, wspierala, zabrala na spacer, ale jednak dzieci wole mieć pod swoimi skrzydlami
|
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tu napiszę
![]() dziewczyny z KRK świetne warsztaty ja sie wybieram![]() http://krakow.miastodzieci.pl/wydarz...wienie-i-dieta
|
|
|
#238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brawo za postępy w usypianiu! Nela ostatnio odkryla, ze z lozeczka może dociegnac do rolety...odsuwa ja sobie i podziwia swiat już kilka razy dalam się nabrać - cisza, wiec mysle spi! a ona z uśmiechem na buzi stoi sobie jak gdyby nic i zerka za okno robiąc non stop papa ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#239 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ja tylko mowie co pielegnarki mi na odparzona dupke Filipa kazly robic ![]() Cytat:
))A my wstalismy o 6.30 i teraz maly ma pierwsza drzemke dziwnie szybko no le najwidoczniej potrzebowal jej ) dzien zapowiada sie deszczowo wiec nie zaciekawie ale jakos damy rade )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Co najlepsze moje dziecko chodZi wrecz biega jak prychodza goscie chyba sie popisuje masakea a rano juz sie boi isc sam czY ktos to portrafi wyjasnic ?:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie na chwile obecna baaardzo "kreci" to, ze będę miała możliwość obserwowania Neli w nowej roli, relacja ona-dzidziuś. sposobow na rozwiązanie trudnych sytuacji będziemy szukac w trakcie :P
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

oby przeszlo i zaczal jesc ...
z dziewczynkami latwiej :P moja jak nie chodzila a tylko lezala to czesto z gola pupka byla na tej oslonce do lozeczka 

)

od kilku dni wszystko jest na nie. Jak chce go ubrać to ryk, zmienić pieluchę ryk. Jak mu czegoś zabronię to albo się wygina w łuk i macha wszystkimi łapkami, albo się rzuca na podłogę na czworaka i bije rękami w podłogę