Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-05-15, 12:34   #511
MorganLeFay
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 780
GG do MorganLeFay
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez rumpleteazer Poka¿ wiadomo¶æ
Morgan, nie doplacalam do pokoju z widokiem na ocean. My dodatkowo sponsorowalismy wtedy wyjazd naszym mamom, wiêc nie chcieli¶my mno¿yæ kosztów. Ale nasze wielkie serca zosta³y nagrodzone i oba pokoje (nasz i mam) okaza³y siê z widokiem na Giganty. Nie pamiêtam sk±d brali¶my auto, bo byli¶my tam ze 4 lata temu. Ale w miasteczku by³o kilka wypo¿yczalni, wiêc nie bêdziesz mia³a problemu. Gdyby¶ mia³a jeszcze jakie¶ pytania - pytaj

A tak na marginesie: podczytujê w±tek regularnie i jestem w szoku, ¿e tak rzadko siê farbujecie A ju¿ o szaleñstwach w stylu "z czarnego na platynê" mo¿na tylko pomarzyæ
To dobrze trafili¶cie, mam nadziejê ¿e nie dostanê pokoju z widokiem na ulicê A te wycieczki przez rezydenta op³aca siê kupowaæ czy taniej wychodzi w³a¶nie autem pozwiedzaæ samemu?
Niestety chyba nie zanosi siê na wielkie w³osowe rewolucje Mcromance mia³a siê rozja¶niaæ o 1 ton ale to pewnie w bli¿ej nieokre¶lonej przysz³osci
Cytat:
Napisane przez goldika Poka¿ wiadomo¶æ
faktycznie na w±tku nudy z farbowaniem.

Mnie obecnie krêci my¶l, ¿e jak zetnê wszystkie farbowañce to bêdê mog³a sobie strzeliæ jaki¶ naturalny lekko miodowy blond z poziomu 7

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Morgan super wakacje bêdziesz mia³a! to w ramach podró¿y po slubnej?
Po co czekaæ jak zetniesz farbowañce

Hmmm có¿ ¶lubu nie by³o jeszcze jako¶ przeci±gam ten temat ca³y czas
Cytat:
Napisane przez Weronisia Poka¿ wiadomo¶æ
Rób rób bêdzie wreszcie siê co¶ dzia³o na w±tku

A ja w³a¶nie po³o¿y³am farbê na same odrosty i ... dzwoni m±¿, ¿e juz wraca do domu
Nosz kurde! Nie ma kiedy wracaæ! Nie cierpiê siê farbowaæ przy nim, bo a to mu ¶mierdzi, albo 'po co znowu farbujesz' itp.
A ja dzi¶ mia³am w planie d³u¿szy zabieg. I teraz nie wiem co zrobiæ
Chcia³am najpierw zrobiæ odrosty - Koleston 6/0 + 7/1 - ale wiêksza czê¶æ 6/0 na oxy 6%. Tym razem bez mixtona niebieskiego.
A po zmyciu chcia³am ca³o¶æ w³osów zapienic niebieskim mixtonem - nigdy tego nie robi³am, ale tyle siê naczyta³am, ¿e chcia³am to wypróbowaæ, bo niby nie wysusza tak w³osów jak normalne farbowanie z u¿yciem mixtona. Tym bardziej, ¿e ja d³ugo¶ci nie muszê farbowaæ, a tylko pozbyæ siê rudego odcienia.
No ale skoro m±¿ lada sekunda wpadnie do domu, to nie wiem czy dokoñczê te zabiegi tak jak planowa³am, bo bêdê musia³a pojechaæ z mê¿em ogl±daæ auta i bêdzie mnie na pewno ponagla³. W tej sytuacji bêdê musia³a zrobiæ zapienianie wieczorem, albo jutro.
A znalaz³a¶ jaki¶ "przepis" na zapienianie ? chodzi mi o proporcje. Mam w domu ca³y fioletowy mixton i my¶lê ¿e chêtnie bym spróbowa³a ale nie wiem ile czego daæ i na jakim oxy
MorganLeFay jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-05-15, 12:37   #512
goldika
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 974
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Morgan po to, i¿ nie chce mi siê mieæ znów têczy na g³owie. Nie chce mi siê bawiæ w rozjasnianie farbowañców i dekoloryzacje. Mam ³adne w³osy w jednym kolorze wiêc nie kombinujê
co do ¶lubu nie dziwiê siê. Sama przeci±ga³am 3 lata. A¿ w koñcu dla formalno¶ci posz³ooo.
goldika jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-05-15, 14:00   #513
delfix10
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 352

dziewczyny widzê ¿e Wy tu obeznane w temacie wiêc zapytam Was -
dostanê w zwyk³ym sklepie jak±¶ farbê w kolorze ciemnego zimnego br±zu? tylko koniecznie ch³odny kolor ¿eby nie wymywa³ siê do rudo¶ci.
polecicie co¶?
delfix10 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-05-15, 14:26   #514
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delfix10 Poka¿ wiadomo¶æ
dostanê w zwyk³ym sklepie jak±¶ farbê w kolorze ciemnego zimnego br±zu? tylko koniecznie ch³odny kolor ¿eby nie wymywa³ siê do rudo¶ci.
polecicie co¶?
chyba drogeryjnej takiej nie dostaniesz niestety:/
Stary 2014-05-15, 14:58   #515
mcromance
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 284

Weronsia to trzeba by³o mê¿ulka na jakie¶ zakupy po drodze do domu wys³aæ.
Có¿ zrobiæ, bywa

Tak Morgan, trafi³a¶ w dziesi±tkê, bo ja zupe³nie nie wiem co chcê i ciê¿ko mi siê zebraæ zdecydowaæ. Ale jako¶ tak mi lepiej jak nie my¶lê o w³osach, ot farby na 2 razy odrost jeszcze mam, to nie ¶pieszy mi siê

Cytat:
Napisane przez delfix10 Poka¿ wiadomo¶æ
polecicie co¶?
Z drogeryjnych to chyba tylko poziomy 1-3 by mog³y taki daæ. Wszystko wy¿ej bêdzie siê do jakiej¶ tam rudo¶ci wymywaæ.

Nie udzielam ¿adnych porad przez PW, proszê nie pisaæ.
mcromance jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-05-15, 15:03   #516
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Napisane przez mcromance Poka¿ wiadomo¶æ
Z drogeryjnych to chyba tylko poziomy 1-3 by mog³y taki daæ. Wszystko wy¿ej bêdzie siê do jakiej¶ tam rudo¶ci wymywaæ.
Te¿ mi siê tak wydaje a nawet przy tych poziomach jest du¿e ryzyko ¿e jaki¶ dziwny po³ysk np bordowy wyjdzie.

Mcromance mam do Ciebie pytanko - chcia³am kupiæ mamie inebryê, t± wzmocnion± naturê bo widzê ¿e jest, do tej pory robi³a cece 8.00, a teraz siê zastanawiam czy braæ jest 8 czy 9? Jak te farby wychodz± - tak jak na palecie? ja¶niej? ciemniej?
Stary 2014-05-15, 17:15   #517
Kachula82
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 573

Cytat:
Napisane przez MorganLeFay Poka¿ wiadomo¶æ
Kachula no co¶ Ty jak tak piszesz to zaczynam w±tpiæ czy s± jakie¶ plusy posiadania potomstwa
A w takich miejscach s± zwykle minikluby dla dzieci ju¿ w cenie
Plusy jakie¶ s±... Ale staram sie je ci±gle odkryæ Poza tym minikluby... Dziewczyno jak ja bym kupê kasy na wyjazd wydawa³a to naprawdê bez dzieci. Tylko ja i m±¿ i w tan

Cytat:

Hmmm có¿ ¶lubu nie by³o jeszcze jako¶ przeci±gam ten temat ca³y czas
Cytat:
Napisane przez goldika Poka¿ wiadomo¶æ
co do ¶lubu nie dziwiê siê. Sama przeci±ga³am 3 lata. A¿ w koñcu dla formalno¶ci posz³ooo.
Ja nie wiem co takiego jest w tym ca³ym odk³adaniu. Jak siê kasy nie ma, to mo¿e i tak. Ale naprawdê ten g³upi papierek nic nie zmienia, to takie jakby za¶wiadczenie, ¿e na 100% chcecie razem byæ. My¶my 2 lata po zarêczynach cywilnie siê hajtneli¶my i to dlatego tak d³ugo, bo on chcia³ normaln± pracê znale¼æ a ja skoñczyæ studia. No a po 5 latach ko¶cielny na szybko w 15min Proboszcz nam udzieli³ jak chrzcili¶my najm³odszego. Czu³am siê wtedy jakby¶my odnawiali przysiêgê czy co¶. I porycza³am siê jak bóbr T³usty, wielki bóbr... Ale wtedy du¿a by³am po ci±¿y jak s³oñ.

Cytat:
Mcromance mam do Ciebie pytanko - chcia³am kupiæ mamie inebryê, t± wzmocnion± naturê bo widzê ¿e jest, do tej pory robi³a cece 8.00, a teraz siê zastanawiam czy braæ jest 8 czy 9? Jak te farby wychodz± - tak jak na palecie? ja¶niej? ciemniej?
Inebrya jest ciemna na próbniku ale na bank zwyk³y kolor siwych nie z³apie. Mojej mamie 5.0 wychodzi³a zdecydowanie ja¶niej na siwkach i kolor na czubku by³ ja¶niejszy przez to. Dobrze braæ pog³êbion± naturê ale ta ciemniej wychodzi. Mo¿e 9.00?

Weronisia
i jak tam farbowanie? M±¿ sp³awiony i zabieg wykonany czy jednak stresa z³apa³a¶ i darowa³a¶ zapienianie?

Ja jestem po kolejnym rwaniu i nie by³o tak kolorowo. Teraz mnie boli, ale mo¿e dlatego, ¿e tam ju¿ jakie¶ zmiany zapalne by³y... Ech

Aby mi siê tak chcia³o jak mi siê nie chce...

Edytowane przez Kachula82
Czas edycji: 2014-05-15 o 17:40
Kachula82 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-05-15, 17:23   #518
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Mi 5/0 wysz³a prawie jak na tej palecie:
inebrya-paleta-1.jpg
Wiêc mo¿e celuj w 8? 9 mo¿e wyj¶æ za jasno. Np. Goldika chyba robi³a 7/0, a wysz³o jej ja¶niej ni¿ reszta w³osów.

Stary 2014-05-15, 19:47   #519
rumpleteazer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 622

Cytat:
To dobrze trafili¶cie, mam nadziejê ¿e nie dostanê pokoju z widokiem na ulicê A te wycieczki przez rezydenta op³aca siê kupowaæ czy taniej wychodzi w³a¶nie autem pozwiedzaæ samemu?
Co kto lubi. Ja wolê na w³asn± rêkê, ni¿: teraz wysiadamy z autokaru, a teraz wsiadamy, a tu mamy 15 minut czasu wolnego, a tu 20 I zawsze jak rozmawiam z osobami, które by³y na wycieczce zorganizowanej to okazuje siê, ¿e widzia³am wiêcej, wyda³am mniej kasy i mia³am czas wolny, wtedy gdy mia³am na to ochotê. Ale s± ludzie, którzy sobie chwal± wiedzê pilota (aczkolwiek na to nigdy nie ma gwarancji) i fakt, ¿e nie musz± je¼dziæ (kierowaæ autem).
Stary 2014-05-15, 21:28   #520
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Napisane przez Kachula82 Poka¿ wiadomo¶æ
Plusy jakie¶ s±... Ale staram sie je ci±gle odkryæ Poza tym minikluby... Dziewczyno jak ja bym kupê kasy na wyjazd wydawa³a to naprawdê bez dzieci. Tylko ja i m±¿ i w tan
Dzi¶ widzia³am siê ze znajom± która ma dwójkê i powiedzia³a mi to samo
Cytat:
Ja nie wiem co takiego jest w tym ca³ym odk³adaniu. Jak siê kasy nie ma, to mo¿e i tak. Ale naprawdê ten g³upi papierek nic nie zmienia, to takie jakby za¶wiadczenie, ¿e na 100% chcecie razem byæ. My¶my 2 lata po zarêczynach cywilnie siê hajtneli¶my i to dlatego tak d³ugo, bo on chcia³ normaln± pracê znale¼æ a ja skoñczyæ studia. No a po 5 latach ko¶cielny na szybko w 15min Proboszcz nam udzieli³ jak chrzcili¶my najm³odszego. Czu³am siê wtedy jakby¶my odnawiali przysiêgê czy co¶. I porycza³am siê jak bóbr T³usty, wielki bóbr... Ale wtedy du¿a by³am po ci±¿y jak s³oñ.
Có¿, musisz mi uwierzyæ na s³owo ¿e jak siê jest zarêczonym trzeci raz to ju¿ nic nie jest takie proste Z moim pierwszym "niedosz³ym mê¿em" mia³am tak ¿e fajnie wszystko, bierzemy ¶lub, o niczym nie my¶lalam, ¿e co¶ bêdzie nie tak, wszystko wydawa³o sie takie oczywiste....

Cytat:
Inebrya jest ciemna na próbniku ale na bank zwyk³y kolor siwych nie z³apie. Mojej mamie 5.0 wychodzi³a zdecydowanie ja¶niej na siwkach i kolor na czubku by³ ja¶niejszy przez to. Dobrze braæ pog³êbion± naturê ale ta ciemniej wychodzi. Mo¿e 9.00?
W³a¶nie pisa³am ¿e chcê kupiæ pog³êbion± naturê tylko waham siê miêdzy 8 a 9. Z cece np 9.00 ju¿ nie ma wiêc robi³y¶my 8.00 bo to najja¶niejszy odcieñ do siwych, a z inebrya jest te¿ 9.00 dlatego siê zastanawiam któr± wzi±æ. Mo¿e jednak kupiê 8.00 na pierwszy raz bo ostatnio jej trochê ciemniej wysz³o (woda chyba zwietrza³a i z³apa³o ciemniej).

Cytat:
Ja jestem po kolejnym rwaniu i nie by³o tak kolorowo. Teraz mnie boli, ale mo¿e dlatego, ¿e tam ju¿ jakie¶ zmiany zapalne by³y... Ech
Przynajmniej raz zrobisz z tym porz±dek i bêdziesz mia³a spokój do koñca ¿ycia
Cytat:
Mi 5/0 wysz³a prawie jak na tej palecie:
Za³±cznik 5683735
Wiêc mo¿e celuj w 8? 9 mo¿e wyj¶æ za jasno. Np. Goldika chyba robi³a 7/0, a wysz³o jej ja¶niej ni¿ reszta w³osów.
Tak chyba zrobiê
Cytat:
Co kto lubi. Ja wolê na w³asn± rêkê, ni¿: teraz wysiadamy z autokaru, a teraz wsiadamy, a tu mamy 15 minut czasu wolnego, a tu 20 I zawsze jak rozmawiam z osobami, które by³y na wycieczce zorganizowanej to okazuje siê, ¿e widzia³am wiêcej, wyda³am mniej kasy i mia³am czas wolny, wtedy gdy mia³am na to ochotê. Ale s± ludzie, którzy sobie chwal± wiedzê pilota (aczkolwiek na to nigdy nie ma gwarancji) i fakt, ¿e nie musz± je¼dziæ (kierowaæ autem).
Ok, zobaczê jeszcze jak to wszystko na mapie wygl±da. A korzysta³a¶ z jakiego¶ ksi±¿kowego przewodnika? Gdzie tam warto jechaæ oprócz wulkanu i tego w±wozu masca? Do tych ogrodów botanicznych? czy to ju¿ sa takie bardziej atrakcje dla dzieci?
Stary 2014-05-15, 21:36   #521
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Tak chyba zrobiê
Lepiej ¿eby z³apa³o ciut za ciemno i siê potem lekko sp³uka³o, ni¿ ma za jasno wyj¶æ

Stary 2014-05-15, 21:44   #522
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Lepiej ¿eby z³apa³o ciut za ciemno i siê potem lekko sp³uka³o, ni¿ ma za jasno wyj¶æ
Te¿ mi siê tak wydaje a jaki oxy kupujesz do tej farby? Bo chcia³abym takie najlepiej w opakowaniu na raz czyli powiedzmy o pojemno¶ci ok. 50-60ml.... Te 120 ml chyba po miesi±cu s± ju¿ zwietrza³e jak siê je raz otworzy, teraz jak robi³am mamie to wysz³o ciemno, jakby by³o na 3% (a by³a to 6).
Stary 2014-05-15, 22:01   #523
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Te¿ mi siê tak wydaje a jaki oxy kupujesz do tej farby? Bo chcia³abym takie najlepiej w opakowaniu na raz czyli powiedzmy o pojemno¶ci ok. 50-60ml.... Te 120 ml chyba po miesi±cu s± ju¿ zwietrza³e jak siê je raz otworzy, teraz jak robi³am mamie to wysz³o ciemno, jakby by³o na 3% (a by³a to 6).
Ja kupowa³am gotowy zestaw i oxy dosta³am w takiej ma³ej oryginalnej, zakrêcanej buteleczce z podzia³k± od Inebryi.
Ale jak nie chcesz oryginalnego to mo¿esz kupiæ jakiekolwiek inne w odpowiedniej ilo¶ci na allegro. Byle do amoniakowej farby by³o.

Stary 2014-05-15, 23:00   #524
Weronisia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 714

Cytat:
A znalaz³a¶ jaki¶ "przepis" na zapienianie ? chodzi mi o proporcje. Mam w domu ca³y fioletowy mixton i my¶lê ¿e chêtnie bym spróbowa³a ale nie wiem ile czego daæ i na jakim oxy
Tak. Nawet jeden przepis jest w pierwszym po¶cie tego w±tku Tam jest wzór, wg którego oblicza siê ilo¶æ mixtonu, której trzeba uzyæ.

Cytat:

Weronisia
i jak tam farbowanie? M±¿ sp³awiony i zabieg wykonany czy jednak stresa z³apa³a¶ i darowa³a¶ zapienianie?
Darowa³am sobie M±¿ przyszed³ jak jeszcze farbe mia³am na g³owie i siê ju¿ wielce dziwi³ i mnie popêdza³, bo chcia³ juz ze mn± gdzie¶ jechaæ.
Dopiero wpad³am do domu, a wiêc nici z zapieniania, Jutro te¿ nie wiem jak siê wyrobiê czasowo, bo sporo mam w planie, ale mo¿liwe, ¿e co¶ siê zmieni, to bêdê wtedy kombinowaæ.
Kupili¶my wreszcie drugie auto, wiêc jutro z rana jadê je zarejestrowaæ, potem spotkanie z kole¿ank±, potem klientka i znowu wieczór. Wiêc mo¿liwe, ¿e zrobiê cos z w³osami dopiero w sobotê rano.
A zrobiæ muszê bo... jest rudziej ni¿ przed farbowaniem
Jednak b³êdem by³o nieu¿ycie mixtonu
D³ugo¶c w³osów zostawi³am, wiêc nadal jest fajna, ale odrost jest bardziej rudy ni¿ by³, bo przed farbowaniem by³ po prostu jasny, a nie rudy, a teraz masakra.
Jedno ju¿ wiem na pewno: nie dla mnie tak jasne kolory farb Mo¿e gdybym po³ozy³a tylko 6/0 to wysz³oby ciut lepiej... ale zmiesza³am z 7/1 i jest za jasno. Tak jakby nie chwyci³o nic a nic, tylko zrudzia³o. Tak wiêc zapienianie muszê zrobiæ choæby nie wiem co. No i zamawiam 5/0, bo tylko to chwyci mój odrost. No chyba ¿e do 6/0 dodam du¿o mixtona niebieskiego, to te¿ powinno wyj¶æ du¿o ciemniej. A z drugiej strony siê boje, ¿eby nie przesadziæ, bo rozja¶nienie w³osów sporo mnie kosztowa³o i ie chcia³abym siê znowu doprowadziæ do czerni.

No i niech mi kto¶ wyt³umaczy jak to mo¿liwe, ¿eby blond z poziomu 7 albo 8, do¶æ ch³odny, mysi, po na³o¿eniu farby ch³odnej -bo 7/1 i 6/0 to nie s± ciep³e odcienie - ¿eby wysz³o rudo? Jak to mo¿liwe? Co za proces zachodzi w moich w³osach, ¿e ³api± rudo, farbê, która z za³o¿enia wcale nie jest ruda? I s± to w³osy zdrowiutkie, dopiero co wyro¶niête, a wiêc niczym nie zniszczone itp.... Nic z tego nie kumam

Tak czy siak na dzi¶ koniec eksperymentów. Jak siê da, to zrobiê z tym porz±dek ju¿ jutro, a jak nie to w sobotê.
Weronisia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-05-15, 23:10   #525
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Weronisia ten przepis od Mysi to ja znam ale co to znaczy "porcja" ? wszystko po tyle samo np po 10ml mixtonu, oxy, szamponu i od¿ywki?

Co do Twojego farbowania - mi te¿ na odroscie farby z 1 po przecinku lapaly na rudo wiêc to chyba normalne. A to ¿e w³osy s± niezniszczone to chyba normalme ¿e gorzej ³api± farbê, tak mi siê wydaje, ¿e mo¿e trudniej ³uski im siê rozchylaja mo¿e jak s± zdrowe?

Mcromance dziêki, w takim razie kupiê w zestawie a masz jakiego¶ sprawdzonego sprzedawcê?
Stary 2014-05-15, 23:38   #526
mcromance
Zakorzenienie

Poczekaj Morgan, sprawdzê u kogo kupowa³am Inebryê, bo nie pamiêtam
Ok, u Powerlooka kupowa³am, jak wiêkszo¶æ farb do tej pory.
Najnowsza aukcja z zestawem Inebryi: http://allegro.pl/inebrya-zestaw-far...183523226.html
Masz pokazan± t± mini buteleczkê na oxy.

Weronisiu, mo¿e to wina na³o¿enia siê barwników z twoich naturalek i zbyt jasnego br±zu?
Normalnie we w³osie masz wiêcej ¿ó³ci ni¿ innego, dodajesz jasny br±z, gdzie czerwony pigment przewa¿a nad niebieskim lub czarnym, wiêc finalnie wychodzi rudawo? Bo przy ciemniejszych br±zach (np. to 4/0) jest wiêcej niebieskiego (czarnego ??) pigmentu w stosunku do czerwonego i dlatego mo¿e ³apie bardziej zimno?
Ja tak to sobie t³umaczê, a czy to prawda to nie wiem, bo siê nie znam na barwnikach w farbach.

P.S. Ja najpewniej we wtorek do fryzjerki jadê, bo moja mamu¶ka siê wybiera na odro¶cik.
Czyli do wtorku muszê zdecydowaæ jak ja chcê te w³osy zrobiæ, ¿eby siê uk³ada³y jak nale¿y i znale¼æ tego fotki

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2014-05-15 o 23:51
Stary 2014-05-16, 11:34   #527
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzi¶ widzia³am siê ze znajom± która ma dwójkê i powiedzia³a mi to samo

Có¿, musisz mi uwierzyæ na s³owo ¿e jak siê jest zarêczonym trzeci raz to ju¿ nic nie jest takie proste Z moim pierwszym "niedosz³ym mê¿em" mia³am tak ¿e fajnie wszystko, bierzemy ¶lub, o niczym nie my¶lalam, ¿e co¶ bêdzie nie tak, wszystko wydawa³o sie takie oczywiste....

W³a¶nie pisa³am ¿e chcê kupiæ pog³êbion± naturê tylko waham siê miêdzy 8 a 9. Z cece np 9.00 ju¿ nie ma wiêc robi³y¶my 8.00 bo to najja¶niejszy odcieñ do siwych, a z inebrya jest te¿ 9.00 dlatego siê zastanawiam któr± wzi±æ. Mo¿e jednak kupiê 8.00 na pierwszy raz bo ostatnio jej trochê ciemniej wysz³o (woda chyba zwietrza³a i z³apa³o ciemniej).

Przynajmniej raz zrobisz z tym porz±dek i bêdziesz mia³a spokój do koñca ¿ycia
Ach pamiêtam te czasy. Ja, m±¿, Kreta, samochodem na odludn± pla¿ê i topless lata³am Ech...

No Tobie nie dziwiê siê, bo teraz masz powód aby to wszystko wolno przemy¶leæ.

Co do zêbów to mam jeszcze parê do usuniêcia. Niestety bardzo sie zaniedba³am ale teraz biorê siê za siebie. Nie mogê chodziæ do ludzi i chuchaæ im smrodem jak z d..y pawiana Póki jeszcze NFZ za to p³aci muszê korzystaæ. Bo nie wiadomo kiedy im siê co¶ odwidzi i pewnych zabiegów nie bêd± refundowaæ.

Cytat:
Tak. Nawet jeden przepis jest w pierwszym po¶cie tego w±tku Tam jest wzór, wg którego oblicza siê ilo¶æ mixtonu, której trzeba uzyæ.

Darowa³am sobie M±¿ przyszed³ jak jeszcze farbe mia³am na g³owie i siê ju¿ wielce dziwi³ i mnie popêdza³, bo chcia³ juz ze mn± gdzie¶ jechaæ.
Dopiero wpad³am do domu, a wiêc nici z zapieniania, Jutro te¿ nie wiem jak siê wyrobiê czasowo, bo sporo mam w planie, ale mo¿liwe, ¿e co¶ siê zmieni, to bêdê wtedy kombinowaæ.
Kupili¶my wreszcie drugie auto, wiêc jutro z rana jadê je zarejestrowaæ, potem spotkanie z kole¿ank±, potem klientka i znowu wieczór. Wiêc mo¿liwe, ¿e zrobiê cos z w³osami dopiero w sobotê rano.
A zrobiæ muszê bo... jest rudziej ni¿ przed farbowaniem
Jednak b³êdem by³o nieu¿ycie mixtonu
D³ugo¶c w³osów zostawi³am, wiêc nadal jest fajna, ale odrost jest bardziej rudy ni¿ by³, bo przed farbowaniem by³ po prostu jasny, a nie rudy, a teraz masakra.
Jedno ju¿ wiem na pewno: nie dla mnie tak jasne kolory farb Mo¿e gdybym po³ozy³a tylko 6/0 to wysz³oby ciut lepiej... ale zmiesza³am z 7/1 i jest za jasno. Tak jakby nie chwyci³o nic a nic, tylko zrudzia³o. Tak wiêc zapienianie muszê zrobiæ choæby nie wiem co. No i zamawiam 5/0, bo tylko to chwyci mój odrost. No chyba ¿e do 6/0 dodam du¿o mixtona niebieskiego, to te¿ powinno wyj¶æ du¿o ciemniej. A z drugiej strony siê boje, ¿eby nie przesadziæ, bo rozja¶nienie w³osów sporo mnie kosztowa³o i ie chcia³abym siê znowu doprowadziæ do czerni.

No i niech mi kto¶ wyt³umaczy jak to mo¿liwe, ¿eby blond z poziomu 7 albo 8, do¶æ ch³odny, mysi, po na³o¿eniu farby ch³odnej -bo 7/1 i 6/0 to nie s± ciep³e odcienie - ¿eby wysz³o rudo? Jak to mo¿liwe? Co za proces zachodzi w moich w³osach, ¿e ³api± rudo, farbê, która z za³o¿enia wcale nie jest ruda? I s± to w³osy zdrowiutkie, dopiero co wyro¶niête, a wiêc niczym nie zniszczone itp.... Nic z tego nie kumam

Tak czy siak na dzi¶ koniec eksperymentów. Jak siê da, to zrobiê z tym porz±dek ju¿ jutro, a jak nie to w sobotê.
Wiesz co? Mi kiedy¶ kto¶ powiedzia³, ¿e nawet kupuj±c farbê w swoim odcieniu jak naturalne mo¿na ni± rozja¶niæ w³osy. Nawet dodaj±c wodê (jak zawsze) 6% mo¿emy uzyskac w³a¶nie inne odrosty. Zacytujê: Preparat utleniaj±cy o zawarto¶ci 2-3% uwalnia ok. 10% tlenu, czyli rozja¶nia w³osy o 1 ton. Woda utleniona 6%(vol.20) rozja¶nia o 1-2 tony, a o mocy 9%(30vol.) pozwala na rozja¶nienie w³osów nawet o 3 tony.
Dlatego w tych farbach ton w ton daj± 2,7% albo 1,8%. Mo¿e w³a¶nie daj±c 6% te odrosty ci siê rozja¶niaj± o ton czy co i dlatego s± rudawe?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Morgan na blogu tego Garniera opisa³am

Stary 2014-05-16, 12:43   #528
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia ten przepis od Mysi to ja znam ale co to znaczy "porcja" ? wszystko po tyle samo np po 10ml mixtonu, oxy, szamponu i od¿ywki?
No nie tyle samo, bo mixtonu tyko tyle, co ci wyjdzie ze wzoru.
Ja dam porcje szamponu i od¿ywki, tak± jak zawsze u¿ywam do mycia g³owy, do tego tak± porcjê oxy i wyliczon± ilo¶æ mixtona.
Jak zrobiê, to dam znaæ czy wysz³o

Jest jeszcze przepis z popielata farb±. Wtedy zamiast mixtona daje siê normaln± farbê z 1 po przecinku.
Cytat:
Przepis podstawowy "Na rude"

porcja od¿ywki
porcja szamponu
miseczka
mocno popielata farba je¶li kolor jest rudawy, np. Joanna Go³êbi Popiel, Wellaton 9/1, Delia Ksiê¿ycowy Jasny blond 9.1, Salon Colors Palette 10-2
je¶li konsystencja jest zbyt gêsta, dodaæ odrobinê ciep³ej wody do uzyskania konsystencji ¶mietany 18%

Moczymy w³osy nad wann± tak, by by³y mokre, ale nie ciekn±ce.
Mieszamy sk³adniki w miseczce - wszystko. Tak¿e oksydant. Nie musimy nic z nim robiæ, ulegnie samoistnemu rozcieñczeniu.

Nie odstawiamy mieszanki, od razu nanosimy na w³osy.
Nie zostawiamy te¿ resztek na nastêpny raz. Bêd± bezwarto¶ciowe.

Miksturê nak³adamy w rêkawiczkach.
Masujemy do wytworzenia piany.
Zostawiamy na 5 do 15 minut w zale¿no¶ci od stopnia reagowania.

Nale¿y po 5 minutach udaæ siê w jasne miejsce i po starciu palcem produktu, oceniæ, czy w³os ju¿ z³apa³ czy jeszcze nie. I w razie potrzeby przed³u¿yæ czas dzia³ania.

Produkt sp³ukujemy, nak³adamy mocniejsz± od¿ywkê a potem cieszymy siê poprawionym kolorkiem
Stary 2014-05-16, 18:22   #529
Weronisia
Zakorzenienie

Widzê, ¿e tu jak zwykle cisza... wiêc znowu napiszê ja

Plany dzi¶ posz³y w ³eb i sie okaza³o, ¿e mam ca³e mnóstwo wolnego czasu i tym sposobem uda³o mi siê dokoñczyæ mój 'zabieg' och³adzania rudo¶ci

Poni¿ej wklejam zdjêcia z wczoraj przed farbowaniem (strasznie t³uste, ale widaæ jasny odrost), dzisiaj - czyli zero efektu po wczorajszym farbowaniu, tylko bardziej zrudzia³y przedzia³ek oraz po dzisiejszych eksperymentach.

Nie mog³am patrzeæ na ten rudy przedzia³ek. Jak siedzia³am dzi¶ w urzêdzie 2 godziny, to mia³am wra¿enie, ¿e wszyscy patrz± siê wa¶nie na mój przedzia³ek
Wróci³am do domu i ju¿ wiedzia³am, ¿e natychmiast musze z tym zrobiæ porz±dek.

Ba³am siê, ¿e samo zapienienie mixtonem tylko go och³odzi, ale nie wyrówna koloru z reszt± w³osów.
Dlatego najpierw zrobi³am sam odrost Kolestonem 6/0 z du¿± ilo¶ci± mixtona. Niestety chyba przesadzi³±m, bo w³osy tak mi zczarnia³y w trakcie, ¿e nie wytrzyma³am 40 minut i zmy³am wszystko po niespe³na 30 minutach. Na szczê¶cie tragedii nie by³o. W³osy tylko sp³uka³am wod± i wytar³am mocno w rêcznik i przygotowa³am mieszankê do zapieniania.

A wiêc dla zainteresowanych... da³am najpierw 3 cm mixtona (ze wzoru Mysi wychodzi mi 5cm ale to jest ilo¶æ chyba na 100ml mieszanki, wiêc wola³am nie przesadziæ i na pierwszy raz daæ ciut mniej). Do tego 1/4 tubki Kolestona 7/1 czyli jakie¶ 15 ml, do tego oxy 6% na oko, tak ¿eby by³o tego ilo¶ciowo tyle samo co mixtona z farb±. Do tego da³am spor± porcjê szamponu, wrêcz podwójn± (bo tak mi siê chlupnê³o) i bardzo du¿± porcjê od¿ywki ( da³am bez sylikonów). Po wymieszaniu dola³am jeszcze trochê wody i miesza³am to w miseczce palcami i od razu nak³ada³am na w³osy. Mocno masowa³am. Piany zrobi³o siê mnóstwo - za du¿o da³am szamponu. Masowa³am co chwilê. Wszystko sp³uka³am po ok. 13 minutach gdy piana na g³owie zaczê³a zmieniaæ kolor na niebieski.
Stan w³osów brak s³ów. Takiego klumpa na g³owie nie mia³am nawet po Garnierze Da³am mnóstwo od¿ywki czerwonej Elsev i te¿ nie da³am rady wbiæ w to szczotki. Wiêc po wytarciu w³osów spryska³am je do¶æ obficie Elseve w sprayu u³atwiaj±cego rozczesywanie i jako¶ wreszcie uda³o siê rozczesaæ. W³osów wyczesa³am mnóstwo. No ale to by³o do przewidzenia, skoro farbowa³am wczoraj oraz dzisiaj dwa razy
Efekt? Cudowny By³o warto ryzykowaæ. Wreszcie nie jestem ruda. Mam piêkny ch³odny br±z, do¶æ ciemny, jak gorzka czekolada, ale z do¶wiadczenia wiem, ¿e to zas³uga mixtona, który po ok. 3 myciach siê trochê wyp³ucze.

Uczê siê na b³êdach i ju¿ wiem, ¿e na same odrosty, które i tak mam bardzo jasne nie mogê u¿ywaæ jasnej farby typu 7/1. Samo 6/0 te¿ wysz³oby rudo, ale z dodatkiem mixtonu wysz³o cudownie, bo i nierudo i do¶æ ciemno.
Kolejn± nauk± jak± dzi¶ wyci±gnê³am jest to, ¿eby do zapieniania nie przesadziæ z szamponem. Wystarczy na prawdê maleñka kropla.
Natomiast od¿ywka do zapieniania powinna byæ naszpikowana chyba sylikonem, ¿eby potem móc rozczesaæ w³osy.
No i ¶mia³o mo¿na daæ wiêcej mixtona do zapieniania. Ja da³am tylko 3 cm, ale ¶mia³o mog³am daæ z 5 cm. Wysz³oby jeszcze ch³odniej.
I to chyba na tyle

Mysia pisa³a na swoim blogu, ¿e takie zapienianie powinno wystarczyæ na ok. 2 tygodnie. Jak dla mnie to idealnie, bo odrosty pewnie i tak zrobiê za 2 tygodnie
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (121,3 KB, 30 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0182b.jpg (69,8 KB, 29 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0178.jpg (95,5 KB, 36 za³adowañ)
Stary 2014-05-16, 18:29   #530
goldika
Zakorzenienie

Weronisia efekt oszalamiajacy! super! oby rudosc nie wyszla za szybko.
Stary 2014-05-16, 18:38   #531
mcromance
Zakorzenienie

Super ci wysz³o Weronisiu
Gdybym ja sama mia³a tak kombinowaæ to bym chyba oszala³a albo sfajda³a w majtunie z napiêcia
A ja na zakupach z mamu¶k± by³am, a zaraz muszê cha³upkê ogarniaæ, bo jutro brat z dziewczyn± przyje¿d¿aj± i moja mama szaleje, ¿e 'brudno jest'

Stary 2014-05-16, 18:40   #532
rumpleteazer
Zadomowienie

Mcromance, no to masz o czym my¶leæ Nawet w bezsenne noce nie bêdziesz siê nudziæ tylko: ci±æ? nie ci±æ? ci±æ du¿o? ci±æ ma³o? dega¿ówkami?

Weronisiu, piêkny kolor!

Morgan. Mia³am przewodniki chyba ze dwa i w necie te¿ grzeba³am w poszukiwaniu atrakcji. Widoczki s± piêkne. Fajnie poje¼dziæ wzd³u¿ wybrze¿a. Podoba³o mi siê na Teide i w Loro Parku (tam jest planeta pingwinów, gdzie na pingwiny pada ¶nieg ), w Orotavie, widok na miasteczko Garachico jest fajny. W Puerto de Santiago jest taka pla¿a La Arena, fajnie tam pój¶æ pod wieczór i popatrzeæ jak zachodz±ce s³oñce migoce na drobinach czarnego jak smo³a piasku. Masca jest absolutnie cudowna. Tylko planuj±c podró¿ patrz na mapê, która pokazuje ró¿nice wysoko¶ci, bo czasem 20km mo¿na jechaæ i godzinê... ale warto ³adowaæ siê w takie miejsca Widoki, ¶wie¿e powietrze, zapach kwiatów lub dziko rosn±cych zió³... I koniecznie musisz zaliczyæ to p³ywanie z dzikimi delfinami obok ³ódki, ludzie przyje¿d¿aj± z drugiego krañca wyspy, ¿eby to zobaczyæ, a Ty bêdziesz mia³a ze 2km od hotelu (chyba, ale na pewno niedaleko).
Stary 2014-05-16, 18:56   #533
mcromance
Zakorzenienie

Rumpleteazer ja chyba jedynie tymi dega¿ówkami dam fryzjerce lekko polecieæ, bo skracaæ nie chcê ¿eby sobie powoli odrasta³y. Chcê sobie znowu móc robiæ warkocza francuskiego bez wy³a¿±cych wszêdzie kosmyków

Stary 2014-05-16, 19:03   #534
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
Rumpleteazer ja chyba jedynie tymi dega¿ówkami dam fryzjerce lekko polecieæ, bo skracaæ nie chcê ¿eby sobie powoli odrasta³y. Chcê sobie znowu móc robiæ warkocza francuskiego bez wy³a¿±cych wszêdzie kosmyków
Mcromance, pewnie przez weekend bêd± Ci siê jeszcze inne rozwi±zania pl±taæ po g³owie

Morgan. Zaznaczy³am ¿ó³t± kropk± miejsce, sk±d odp³ywaj± ³ódki na ogl±danie delfinów, a czerwon± czarn± pla¿ê. Sorry za jako¶æ ale pierwszy raz bawi³am siê w rysowanie po mapie w tablecie
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 14002594891910.jpg (56,2 KB, 12 za³adowañ)
Stary 2014-05-16, 19:06   #535
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Mcromance, pewnie przez weekend bêd± Ci siê jeszcze inne rozwi±zania pl±taæ po g³owie
Ta. A im bêdzie bli¿ej wizyty tym czê¶ciej bêdê zmieniaæ zdanie

Stary 2014-05-16, 22:10   #536
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Widzê, ¿e tu jak zwykle cisza... wiêc znowu napiszê ja

Plany dzi¶ posz³y w ³eb i sie okaza³o, ¿e mam ca³e mnóstwo wolnego czasu i tym sposobem uda³o mi siê dokoñczyæ mój 'zabieg' och³adzania rudo¶ci

Poni¿ej wklejam zdjêcia z wczoraj przed farbowaniem (strasznie t³uste, ale widaæ jasny odrost), dzisiaj - czyli zero efektu po wczorajszym farbowaniu, tylko bardziej zrudzia³y przedzia³ek oraz po dzisiejszych eksperymentach.

Nie mog³am patrzeæ na ten rudy przedzia³ek. Jak siedzia³am dzi¶ w urzêdzie 2 godziny, to mia³am wra¿enie, ¿e wszyscy patrz± siê wa¶nie na mój przedzia³ek
Wróci³am do domu i ju¿ wiedzia³am, ¿e natychmiast musze z tym zrobiæ porz±dek.

Ba³am siê, ¿e samo zapienienie mixtonem tylko go och³odzi, ale nie wyrówna koloru z reszt± w³osów.
Dlatego najpierw zrobi³am sam odrost Kolestonem 6/0 z du¿± ilo¶ci± mixtona. Niestety chyba przesadzi³±m, bo w³osy tak mi zczarnia³y w trakcie, ¿e nie wytrzyma³am 40 minut i zmy³am wszystko po niespe³na 30 minutach. Na szczê¶cie tragedii nie by³o. W³osy tylko sp³uka³am wod± i wytar³am mocno w rêcznik i przygotowa³am mieszankê do zapieniania.

A wiêc dla zainteresowanych... da³am najpierw 3 cm mixtona (ze wzoru Mysi wychodzi mi 5cm ale to jest ilo¶æ chyba na 100ml mieszanki, wiêc wola³am nie przesadziæ i na pierwszy raz daæ ciut mniej). Do tego 1/4 tubki Kolestona 7/1 czyli jakie¶ 15 ml, do tego oxy 6% na oko, tak ¿eby by³o tego ilo¶ciowo tyle samo co mixtona z farb±. Do tego da³am spor± porcjê szamponu, wrêcz podwójn± (bo tak mi siê chlupnê³o) i bardzo du¿± porcjê od¿ywki ( da³am bez sylikonów). Po wymieszaniu dola³am jeszcze trochê wody i miesza³am to w miseczce palcami i od razu nak³ada³am na w³osy. Mocno masowa³am. Piany zrobi³o siê mnóstwo - za du¿o da³am szamponu. Masowa³am co chwilê. Wszystko sp³uka³am po ok. 13 minutach gdy piana na g³owie zaczê³a zmieniaæ kolor na niebieski.
Stan w³osów brak s³ów. Takiego klumpa na g³owie nie mia³am nawet po Garnierze Da³am mnóstwo od¿ywki czerwonej Elsev i te¿ nie da³am rady wbiæ w to szczotki. Wiêc po wytarciu w³osów spryska³am je do¶æ obficie Elseve w sprayu u³atwiaj±cego rozczesywanie i jako¶ wreszcie uda³o siê rozczesaæ. W³osów wyczesa³am mnóstwo. No ale to by³o do przewidzenia, skoro farbowa³am wczoraj oraz dzisiaj dwa razy
Efekt? Cudowny By³o warto ryzykowaæ. Wreszcie nie jestem ruda. Mam piêkny ch³odny br±z, do¶æ ciemny, jak gorzka czekolada, ale z do¶wiadczenia wiem, ¿e to zas³uga mixtona, który po ok. 3 myciach siê trochê wyp³ucze.

Uczê siê na b³êdach i ju¿ wiem, ¿e na same odrosty, które i tak mam bardzo jasne nie mogê u¿ywaæ jasnej farby typu 7/1. Samo 6/0 te¿ wysz³oby rudo, ale z dodatkiem mixtonu wysz³o cudownie, bo i nierudo i do¶æ ciemno.
Kolejn± nauk± jak± dzi¶ wyci±gnê³am jest to, ¿eby do zapieniania nie przesadziæ z szamponem. Wystarczy na prawdê maleñka kropla.
Natomiast od¿ywka do zapieniania powinna byæ naszpikowana chyba sylikonem, ¿eby potem móc rozczesaæ w³osy.
No i ¶mia³o mo¿na daæ wiêcej mixtona do zapieniania. Ja da³am tylko 3 cm, ale ¶mia³o mog³am daæ z 5 cm. Wysz³oby jeszcze ch³odniej.
I to chyba na tyle

Mysia pisa³a na swoim blogu, ¿e takie zapienianie powinno wystarczyæ na ok. 2 tygodnie. Jak dla mnie to idealnie, bo odrosty pewnie i tak zrobiê za 2 tygodnie
Weronisia super kolor po! Elegancki jak nie wiem. Podobywuje mi siê

Stary 2014-05-16, 23:30   #537
Weronisia
Zakorzenienie

Dziêki dziewczyny za komplementy i ¿e mnie tu nie zlinczowa³y¶cie za te moje eksperymenty i maltretowanie w³osów
Mi te¿ siê w³osy podobaj±. A jak mixton siê sp³ucze, to zrobiê znowu zapienianie samym mixtonem i bêdzie git
Stary 2014-05-17, 00:07   #538
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Dziêki dziewczyny za komplementy i ¿e mnie tu nie zlinczowa³y¶cie za te moje eksperymenty i maltretowanie w³osów
Mi te¿ siê w³osy podobaj±. A jak mixton siê sp³ucze, to zrobiê znowu zapienianie samym mixtonem i bêdzie git
Ostatnio siê uspokoi³a¶ z w³osowym wariowaniem, to mo¿na ci popu¶ciæ cugli Byle by¶ nie wróci³a do farbowania dzieñ po dniu, bo co¶-tam to bêdzie git

Stary 2014-05-17, 14:29   #539
Weronisia
Zakorzenienie

Dziêkujê za popuszczenie cugli
Skoro da³am w³osom w ko¶æ, to dzi¶ je pielêgnuje. Na pierwszy rzut olej lniany, arganowy i migda³owy. A po zmyciu jeszcze chyba na³o¿e maskê odbudowujaca. Maska tuz po olejowaniu strasznie obci±¿y mi w³osy, ale jutro rano i tak znowu bêdê je myæ, wiêc mi to nie przeszkadza. A w³osy dostan± koñska dawkê elementów potrzebnych do naprawy
Wieczorem idê do znajomych. Moje w³osy nie mog± wygl±daæ gorzej ni¿ mojej przyjació³ki

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-17, 14:38   #540
Beata.
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 097
GG do Beata.

Weronisiu rozbawilas mnie swoja motywacj±
Kolor masz sliczny.
A zapienianie to chyba mniej wysusza jak jest zamiast farbowania, a nie zaraz po ale najwazniejsze , ze jestes zadowlona z efektu.
Tez sobie wypróbuje moze niebawem, bo dzis jub jutro zamierzam sobie joanne wyprobowac bez mikstonu, ale pewnie nie wyjda wystarczajaco chlodno

Beata. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2022-11-20 00:40:56

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.