PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-31, 10:28   #2191
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Dzieki za odp w sprawie ząbkòw.
Mielismy jazde w nocy. Igor się obudził o 1 z płaczem i nie mógł sie uspokoić. Dalam mu o 2 1ml paracetamolu i zasnal. Nie wiem co to bylo.
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 10:41   #2192
mera82
Rozeznanie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Dzień dobry. U Nas noc jakoś miarę minęła, pobudka koło 3, herbatka i smok pomógł a o 5.30 mleko i spał do po 7, ja wstałam o 8 .
DZOAN też oglądałam te kocyki, trzymałam w ręku ten z małpkami ale odłożyłam, nie wiem dlaczego !? Kupiłam za to taki mus z kubusia, jabłko morela z kaszką ryżową,po 6 miesiącu, jakaś nowość, Julkowi smakowało.
Biedny Oluś, czaruje panie w sklepie a potem w nocy to przeżywa!

MELA nie miej wyrzutów, przecież masz szansę dostać się do pracy o której marzysz, nad tym nie da się zapanować. Musisz pozytywnie myśleć bo dołek może Cię pogrążyć! Dacie rade, wierzę że z tatą będzie ok, trzymam kciuki.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Pobudka o 05.20,żadnych karmień w nocy.Tak to ja mogę żyć.
Zaraz zabieram się za farbowanie włosów,bo mam wolną chatę-córka idzie na spacer z Jaśkiem i swoim najlepszym kolegą,jeszcze z gimnazjum.
Mela-jak się czuje chory?
Na mnie w szafce czeka farba, odrost mega a ja nie mam kiedy. Muszę się po okolicy rozejrzeć, może znajdę jakąś rozsądną nastolatkę i zechce spacerować z Juleczkiem . Tak serio, to zazdroszczę takiej córy.

FIAZO współczuję tych kiepskich nocek, jeszcze do pracy musisz iść. Oby się polepszyło.

MISZKA jak w pracy ???
MAMASZKRABKA też mieliśmy kilka takich nocek, lekarz nam mówił że dzieciaki miewają też koszmary. Może Iguś go wlasnie miał. ?!

Boże ile na mnie prasowania czeka ! Przydałaby się pomoc.
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 10:52   #2193
dzoan
Zakorzenienie

Mela kciuki w dalszym ciągu..a co do pracy to realizuj swoje plany ...

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 11:29   #2194
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Jeżeli ktoś uwierzył w to moje farbowanie włosów,to od razu wyprowadzam z błędu.Jak dzieci wyszły,to zauważyłam paprochy na podłodze,i wzięłam się za sprzątanie.No durna jestem.
Mela -daj sobie szansę,nie denerwuj się i bądź dobrej myśli przed rozmową.
A tato jest przytomny?Jest z nim kontakt?Cały czas trzymam kciuki.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 11:47   #2195
dzoan
Zakorzenienie

A ja czekam az Olek usnie..cos nie bardzo moze i raz go wyciagnelam, zeby chwile z nami posiedzial i napil sie wody.

Mera ja bardzo polecam te kocyki..nie dosc, ze przyjemne w dotyku,.to jeszcze wymiary fajne..bo nie trzeba do wozka czy nosidelka 10 razy skladac, zeby dziecko owinac i upchnac reszte kocyka.. dlavmbie rewelacja i za 15 zl

Lemurku farbuj te wlosy i zostaw sprzatanie!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-05-31, 11:58   #2196
AgaPlast
Zadomowienie

Wiytamy sie
mela kciuki i nie miej mieszanych uczuc tylko ciesz sie ta rozmowa i nastawiaj pozytywnie. co by sie nie działo zycie leci do przodu.

My mamy szczoteczke z rosska dla dzieci i paste z ziajki bez fluoru. młoda chetnie szoruje.

Od 4 dni w ogole nie chce jesc. w nocy wypija ok. 500ml mleka a w dzien zywi sie tylko ciastkami ryzowymi. wszystko jest beeeeeee . chyba zeby na tapecie. ma tak biedna wsztstko opuchniete i tak marudzi ze juz na głowe dostaje. 2 jedynka jest juz na wylociue i wylezc nie chce. i chyba najgorsze ze prawa dolna 3 nam idzie bo cos juz wystaje a one podobno najbardziej bolesne. syropem pluje wiec daje tylko czopek na uspokojenie.

Pogoda piekna ale mam takiego lenia ze najchetniej to bym lezała na lezaku i gapiła sie w niebo. niech wróci juz moje dziecko

Dzoan zazdrocha urlopu mam nadzieje ze bedzie udany.
Zdrówka wszystkim. Ide sobie chociaz kawe walnac.
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 12:36   #2197
sammi24
Zadomowienie

Mela kciuki za ojczyma, bardzo mi przykro i mam nadzieję, że z tego wyjdzie

Dzoan dzięki za info o kocykach, a wzory fajne są teraz?

Lemurki farbuj włosy, paproszki na podłodze poczekają

Aga oby zęby szybko wyszły

Mamaszkrabka nam lekarka powiedziała, że czasem dzieci miewają stany lękowe podczas snu, efekt nadmiaru wrażeń w ciągu dnia

Stokrotka usmiałam się z rady męża co do dania cyca

Pianka my też ostatnio ograniczamy smoka w ciągu dnia. W nocy jak Kuba zaśnie to sam wypluwa, czasem zasypia bez. Ale w dzień ciężko jest

Fiazo a masz jakieś typy parasolek wybrane? ze swojej str polecam espiro magic

Ja zęby Kuby myję silikonową nakładką na palec, wodą poki co.

Widzę, że nocki mieszane, u nas ok, chyba lek działa

Byliśmy z rana odebrać moją sukienkę więc na dniach foto będzie. Tż kupił szarą koszulę ( i znowu typu slim), czerwonego śledzia i butonierkę. Także jesteśmy wycacani na wesele.

Na 14.20 jadę do kina z siostrą na "Czarownicę".Siostra bardzo chciała, więc zabieram ją w podziękowaniu za to, że została wczoraj z Kubą gdy byłam na uczelni
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 12:58   #2198
mela1234
Zakorzenienie

Lemurku jak najbardziej jest przytomny i kontakt jest. Tylko nie mówi.
Teraz pojechał na tomograf i ok 3 mamy sie zgłosić po informacje do lekarza. Jejku jak ja się boję.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 13:12   #2199
pianka2013
Zadomowienie

Mela caly czas trzymam kciuki za twojego ojczyma. A z pracy możesz się cieszyc ze sie odezwali. Na rozmowie pokazesz im ile jesteś warta i wszystko sie ułoży.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Aga duzo Bianka w nocy pije mleczka. Szkoda, ze w dzien nie chce. Tylko co ile ty wstajesz, zeby mala wciagnela te 500ml?

Filip 24.04.2016r.
pianka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 15:14   #2200
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Byliśmy z rana odebrać moją sukienkę więc na dniach foto będzie. Tż kupił szarą koszulę ( i znowu typu slim), czerwonego śledzia i butonierkę. Także jesteśmy wycacani na wesele.

Na 14.20 jadę do kina z siostrą na "Czarownicę".Siostra bardzo chciała, więc zabieram ją w podziękowaniu za to, że została wczoraj z Kubą gdy byłam na uczelni
Poprzednie chyba ładniejsze były, ale teraz też można coś wybrać

Czekam w takim razie na Wasze fotki

No to miłego seansu, który właśnie trwa Daj znać czy fajny ten film..reklamy ciekawe dość

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Lemurku jak najbardziej jest przytomny i kontakt jest. Tylko nie mówi.
Teraz pojechał na tomograf i ok 3 mamy sie zgłosić po informacje do lekarza. Jejku jak ja się boję.
Teraz już pewnie jesteście u lekarza... zaciskam nawet palce u stóp za jak najlepszą diagnozę.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

My już po pierwszym spacerku.. ale grzeje... już nie miałam siły chodzić.. gotuję zupkę dla Olka, ja już zjadłam ostatnią porcję spaghetti, Mały zje i spać.. może też się zdrzemnę.. Mąż w pracy także do późnego wieczora sami jesteśmy.. z kąpielą i wanienką muszę sobie sama poradzić..

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Zdałam sobie sprawę, że nie kupiliśmy jeszcze prezentu dla Olka na Dzień Dziecka.. jesteśmy okropni

Stary 2014-05-31, 18:08   #2201
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Aaaaa kocyki są..ostatnio żałowałam ze dwóch nie kupiłam. To teraz trzeba nadrobić,bo Igi uwielbia.

Wspolczuje nocek. U nas nocka ok,ale zasypianie juz 3dzien jakas masakra.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 18:26   #2202
dzoan
Zakorzenienie

Ale tu cisza.. wszystkie korzystają chyba z ładnej pogody... Ja jakoś dziwnie rozplanowany dzień miałam i teraz musieliśmy wrócić na jakąś przekąskę. kiseil robię i znowu wychodzimy, żeby o 20 wrócić

Stary 2014-05-31, 18:32   #2203
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej.U mnie caly dzien pada bylam w szkole. Zaliczylam zaliczenie Laura świetnie sie bawila i zostala wybawiona i wynoszona przez ciocie bylysmy na calych zajeciach.Pozniej zakupy i sprzatanko..Padam na pychol.

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Jestem mega dumna z Laurki byla grzeczna i kochana
Ale jedzenie dzis to porazka! Moze przez te zęby?

Stary 2014-05-31, 18:41   #2204
dzoan
Zakorzenienie

Rocky u mnie Olek przy niektórych posiłkach płacze..co kilka łyżeczek..mam wrażenie, że dziąsełka mu reagują na ciepłe jedzonko. I budzi się z płaczem po krótkich drzemkach.. po tej popołudniowej nie mogłam go uspokoić
dla Laurki za ładne zachowanie

Stary 2014-05-31, 18:43   #2205
Rockyyy
Zakorzenienie

Mela-trzymam nadal kciuki za tate !!!!!

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Dzoan-rano mleko wypiła.Pozniej serek zjadla.A Pozniej juz mleka nie, obiadu 4 malutkie lyzeczki

Stary 2014-05-31, 18:47   #2206
dzoan
Zakorzenienie

a i za zaliczenie!

Stary 2014-05-31, 19:07   #2207
Rockyyy
Zakorzenienie

Dziekuje

Stary 2014-05-31, 19:21   #2208
Myszkaaaa83
Raczkowanie

Hej, ja tylko w przelocie
MELA cały czas trzymam kciuki, zdrowia dla taty.
ROCKY brawo za zaliczenie.
MISZKA jak tam po pracy?

Jedliśmy dziś naleśniki, Nikodem miał z serkiem i bananem. Ale zajadał Pierwszy raz pojadł sobie na tyle obiadku ze nie chciał popijać mleczkiem
Myszkaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 20:05   #2209
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Mela kciuki za ojczyma, bardzo mi przykro i mam nadzieję, że z tego wyjdzie

Lemurki farbuj włosy, paproszki na podłodze poczekają

Aga oby zęby szybko wyszły

Mamaszkrabka nam lekarka powiedziała, że czasem dzieci miewają stany lękowe podczas snu, efekt nadmiaru wrażeń w ciągu dnia

Stokrotka usmiałam się z rady męża co do dania cyca

Pianka my też ostatnio ograniczamy smoka w ciągu dnia. W nocy jak Kuba zaśnie to sam wypluwa, czasem zasypia bez. Ale w dzień ciężko jest

Fiazo a masz jakieś typy parasolek wybrane? ze swojej str polecam espiro magic

Ja zęby Kuby myję silikonową nakładką na palec, wodą poki co.

Widzę, że nocki mieszane, u nas ok, chyba lek działa

Chyba zdecydujemy sie na bomiko xl

Rockyy brawo

My dziś rano zakupy i szukanie wózka, a popołudniu przyszedł brat z rodziną. Piotrek nie wiedzial gdzie patrzeć przy jego siostrach 4 i 5 lat

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 20:50   #2210
Agrafka86
Wtajemniczenie

MYSZKA jak robiłaś naleśniki? Tak jak dla Was? Jakiego sera uzylas? Ja mam ser wiejski od cioci, ale chyba nie bardzo co?

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 21:09   #2211
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
MYSZKA jak robiłaś naleśniki? Tak jak dla Was? Jakiego sera uzylas? Ja mam ser wiejski od cioci, ale chyba nie bardzo co?

Ja dawałam ser wiejski dla Piotrka i było ok

Jejku jem dziś jak opętana. Musze sie opanowac jak chce wyglądac jakoś w sierpniu.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 21:16   #2212
miszkaaa
Zakorzenienie

Witajcie

Dziękuję za wszystkie kciukasy
Wczoraj pracowałam od 12 do 19,30. Jak wpadłam do domu to myślałam, że małego uduszę i rozgniotę- tak go ściskałam
Maksiul rozłąka zniósł super ale jak wróciłam to tak się rozbudził, ze nie mógł zasnać i poszedł spać dopiero o 22 (a wstał dzisiaj o 6,15 więc nie dał odespać). A ja marzyłam, zeby położyć się wcześniej spać bo padałam na twarz. Ale to takie fajne zmęczenie było
Dzisiaj znów pracowałam od 9-16. Jestem bardzo zadowolona, że sie zdecydowałam i najlepsze jest to, że po powrocie mam nową energię żeby zajmować się synkiem

Maksiul już chyba 3 ostatnie nocki przespał bez mleka co mnie bardzo cieszy. Chodzę trochę połamana bo kilka razy w nocy podchodzę do łóżeczka bo albo smok albo zęby. W dzień też miał np. dzisiaj krótszą drzemkę, obudził się z płaczem. Myślę, ze zębule go tak męczą.

STOKROTKA skarpety kupiła w normalnym dziecięcym sklepiku

DZOAN dzięki za info w/s siłowni

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Co do ćwiczeń to ważne są aerobowe-spalajace ogolnie tłuszcz czyli rowerek orbitrek itp. A do nich dokladamy np.na rzezbe brzucha ... bez aerobow to nie ma sensu.Kiedys cwiczylam amatorsko i orbitrek i ćwiczenia na brzuch dają efekt no i pomogło mi liczenie kalorii.Tylko ja tak lajtowo -1700.

Dzięki ja właśnie chciałabym trochę tłuszczyku zgubić bo jakaś "ulana"się robię. Rzęźbienie ciałka to może kiedyś

Przepraszam ale nie wiecej nie pamiętam. Jeśli któraś o coś pytała to bardzo proszę o powtórkę (dzięki za zrozumienie!)

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 21:25   #2213
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MYSZKA brawo dla Nikosia za ładne jedzenie! Widzisz i na niego przyszedł czas.

ROCKY gratuluje zaliczenia! Fajnie ze Laurka dala się mamie pouczyć i była grzeczna.

DZOAN wygląda faktycznie jakby zeby szły Olkowi. U nas z jedzeniem ok,ale znowu pcha do buzi wszystko.

MOON jak u was? Mieszkanie udało się znaleźć?

FIAZO oj Ty to chudzina a jestes.

U nas piękna pogoda wiec byliśmy na dworze niemal cały czas. Odwiedziliśmy też kolegę Igorka. Po południu wyszliśmy z autkiem pochodzić. I robiliśmy furakiem furorę na osiedlu:pp

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

MISZKA świetnie ze w pracy dobrze i jesteś zadowolona. Chyba SURKA też pisała o tej dodatkowej energii po pracy)

FIAZO jak Piotruś? Kolejne zeby ze noce takie zle?

AGRAFFKA jak się udało pilnowanie dzieciaków? Masz jeszcze siły?

MELA kciuki cały czas!

SAMMI ale ten Twój maz modnis. Wrociliscie juz do Lodzi?

AGAPLAST testowalas?

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-05-31, 21:38   #2214
miszkaaa
Zakorzenienie

FIAZO ja już Cię bardzo doskonale rozumiem jeśli chodzi o mamę. Moja wprawdzie jest u nas i ja bardzo, bardzo jestem jej wdzieczna za pomoc ale też ma "problem" z oddaleniem się, haha. Zanim przyjechała był u nas taki "rytuał", że popołudnia należały do tatusia i Maksia. Teraz, jak tatuś przychodzi i jest gotów, babcia wciąż zagaduje Maksia. Czasami już zwracamy uwagę, czasami mężu w żartach zabiera małego. Nawet wszyscy razem nie mozemy posiedzieć i kawy się napić bo mama zaraz zagaduje Maksia Ja tłumaczę mamie, że to jest ich czas i nawet ja im wtedy nie przeszkadzam. Stwierdziła, że w takim razie bedzie wychodziła i zostawiała nas samych
No i weź tu się nie denerwuj.

Żabinek
Stary 2014-05-31, 22:06   #2215
stokrotka24
Zakorzenienie

przyszłam powiedzieć dzień dobry i dobranoc
noc mieliśmy okropną, misiek się ciągle budził, kręcił, stękał. To już druga taka noc, ślini się więc obstawiam zęby.
Łukasz dzisiaj skończył 10 miesięcy z tej okazji matka gapa jedna uderzyła go drzwiami od łazienki jakoś nie zauważyłam, ze tak się zbliżył i z rozmachem chciałam otworzyć drzwi. Biedactwo moje, myślałam, że mi serce pęknie

dobranoc

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:10   #2216
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
noc mieliśmy okropną, misiek się ciągle budził, kręcił, stękał. To już druga taka noc, ślini się więc obstawiam zęby.
Łukasz dzisiaj skończył 10 miesięcy z tej okazji matka gapa jedna uderzyła go drzwiami od łazienki jakoś nie zauważyłam, ze tak się zbliżył i z rozmachem chciałam otworzyć drzwi. Biedactwo moje, myślałam, że mi serce pęknie

dobranoc
100 latek dla Łukaszka
Mamuśka, nie obwiniaj się. Nasze dzieciaczki są teraz tak mobilne, że trudno czasem przewidzieć gdzie są i że tak szybko się przemieściły.

Żabinek
Stary 2014-05-31, 22:37   #2217
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hello.
Ale malutko napisałyście.
Ale się nie dziwię, my też byliśmy cały dzień poza domem. Byliśmy na imprezie w pracy TŻa z okazji dnia dziecka, Artek sobie pooglądał, gdzie tatuś zarabia na jego pampersy :P A potem wstąpiliśmy do CH, ja mogę bluzek nie mieć, ale Artek dostanie jutro stolik-pchacz :P I jeszcze jedną zabawkę mu kupiliśmy, taką na nakładane obręcze, pewnie wiecie, o co chodzi.
Ale za to napiłam się kawy ze Starbunia

Za to wieczorem czekał nas numer roku...
Artek już miał zaraz być przebierany (dzisiaj odpuściliśmy kąpiel, padamy oboje z nóg, a Art zresztą też), ja patrzę, co on trzyma w rączkach, a tu.... KUPA!
Chyba mu przeleciało jakoś przez gacie, no makabra, włożyłam go pod prysznic + dokładnie umyłam rączki... A wszystko z kojca, w którym siedział, poleciało do prania....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:53   #2218
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

STOKROTKO wszystkiego naj najlepszego dla Łukaszka!

MISZKA doskonale wiem o czym piszesz z tym nieoddalaniem się i ciągłym zagadywaniem. Aż się boje jechać do moich rodziców. Moja mama niemal wyrywa mężowi Igiego z rak.

Pije browarka,bo Galganek wyjątkowo zasnal szybko. Oby noc też była ok i wam tego życzę!

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-05-31, 23:15   #2219
dzoan
Zakorzenienie

Siedzimy z mezem, wrocil po 22, a ja wymyslilam jeszcze kolacje i paste rybna trzasnelam :P Olus poszedl spac dosc pozno, bo jak wyszlismy na spacer to po 20 wrocilismy, kaszke zjadl przed 21..zanim go wykapalam i polozylam juz po 21.30 bylo..ale chwila i go zmozylo

Jest mi przykro, bo nie mamy prezentu dla Olka..nic nie kupilam, choc ogladalam...poza tym ceny mnie zabijaja..czuje sie okropnie..pierwszy DzienDziecka i juz taka wtopa...((

Stokrotka sto lat dla Lukaszka

Perse usmialam sie z ta kupa ale nie zdazyl jej sprobowac?

Miszka fajny macie rytual ale widze, ze babcie juz tak maja..u nas podobnie niestety...dziecko chwili wytchnienia nie ma...

Stary 2014-06-01, 01:04   #2220
Myszkaaaa83
Raczkowanie

Arrow Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Tak, takie jak dla nas tylko ze bez grama soli. Stwierdziłam ze spróbuję, Nikos ma prawie 11 m-cy i nigdy nie miał żadnych problemów alergicznych ani brzuszkowych po jedzeniu. A jak mu smakowało Na razie nie mam dostępu do typowo wiejskiego serka wiec kupiłam w sklepie. Wiec taki wiejski myślę że tym bardziej możesz podać.

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziękuję za wszystkie kciukasy
Wczoraj pracowałam od 12 do 19,30. Jak wpadłam do domu to myślałam, że małego uduszę i rozgniotę- tak go ściskałam
Maksiul rozłąka zniósł super ale jak wróciłam to tak się rozbudził, ze nie mógł zasnać i poszedł spać dopiero o 22 (a wstał dzisiaj o 6,15 więc nie dał odespać). A ja marzyłam, zeby położyć się wcześniej spać bo padałam na twarz. Ale to takie fajne zmęczenie było
Dzisiaj znów pracowałam od 9-16. Jestem bardzo zadowolona, że sie zdecydowałam i najlepsze jest to, że po powrocie mam nową energię żeby zajmować się synkiem

Maksiul już chyba 3 ostatnie nocki przespał bez mleka co mnie bardzo cieszy. Chodzę trochę połamana bo kilka razy w nocy podchodzę do łóżeczka bo albo smok albo zęby. W dzień też miał np. dzisiaj krótszą drzemkę, obudził się z płaczem. Myślę, ze zębule go tak męczą.

STOKROTKA skarpety kupiła w normalnym dziecięcym sklepiku

DZOAN dzięki za info w/s siłowni

Dzięki ja właśnie chciałabym trochę tłuszczyku zgubić bo jakaś "ulana"się robię. Rzęźbienie ciałka to może kiedyś

Przepraszam ale nie wiecej nie pamiętam. Jeśli któraś o coś pytała to bardzo proszę o powtórkę (dzięki za zrozumienie!)
Super ze zadowolona jesteś z pracy i dla Maksia

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

dobranoc
Sto lat dla Lukaszka i niech zeby szybko wychodzą. I nie obwiniaj się, przecież nie chciałaś

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46697260]Hello.
Ale malutko napisałyście.
Ale się nie dziwię, my też byliśmy cały dzień poza domem. Byliśmy na imprezie w pracy TŻa z okazji dnia dziecka, Artek sobie pooglądał, gdzie tatuś zarabia na jego pampersy :P A potem wstąpiliśmy do CH, ja mogę bluzek nie mieć, ale Artek dostanie jutro stolik-pchacz :P I jeszcze jedną zabawkę mu kupiliśmy, taką na nakładane obręcze, pewnie wiecie, o co chodzi.
Ale za to napiłam się kawy ze Starbunia

Za to wieczorem czekał nas numer roku...
Artek już miał zaraz być przebierany (dzisiaj odpuściliśmy kąpiel, padamy oboje z nóg, a Art zresztą też), ja patrzę, co on trzyma w rączkach, a tu.... KUPA!
Chyba mu przeleciało jakoś przez gacie, no makabra, włożyłam go pod prysznic + dokładnie umyłam rączki... A wszystko z kojca, w którym siedział, poleciało do prania....[/QUOTE]
Sorry ale

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Siedzimy z mezem, wrocil po 22, a ja wymyslilam jeszcze kolacje i paste rybna trzasnelam :P Olus poszedl spac dosc pozno, bo jak wyszlismy na spacer to po 20 wrocilismy, kaszke zjadl przed 21..zanim go wykapalam i polozylam juz po 21.30 bylo..ale chwila i go zmozylo

Jest mi przykro, bo nie mamy prezentu dla Olka..nic nie kupilam, choc ogladalam...poza tym ceny mnie zabijaja..czuje sie okropnie..pierwszy DzienDziecka i juz taka wtopa...((

Stokrotka sto lat dla Lukaszka

Perse usmialam sie z ta kupa ale nie zdazyl jej sprobowac?

Miszka fajny macie rytual ale widze, ze babcie juz tak maja..u nas podobnie niestety...dziecko chwili wytchnienia nie ma...

Nie martw się Olus jeszcze nie rozumie i na pewno się nie obrazi jak dostanie jakiś prezencik później A z cenami to prawda

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
STOKROTKO wszystkiego naj najlepszego dla Łukaszka!

MISZKA doskonale wiem o czym piszesz z tym nieoddalaniem się i ciągłym zagadywaniem. Aż się boje jechać do moich rodziców. Moja mama niemal wyrywa mężowi Igiego z rak.

Pije browarka,bo Galganek wyjątkowo zasnal szybko. Oby noc też była ok i wam tego życzę!

Również zyczymy dobrej nocki

A my z racji tego że jutro jedziemy do znajomych zrobiliśmy dzisiaj dzień dziecka. Nikos dostał zabawki, byliśmy na hustawkach które uwielbia, a później mąż popstrykal nam parę fotek. Taka mala sesja zdjęciowa Nikodem zasnął dopiero o 22.15 bo druga drzemka trwała prawie do 19, spał aż 3 godziny
Dobra uciekam spać bo już północ.
Dobrej nocki mamuski
Myszkaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości