|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Dzieki za odp w sprawie ząbkòw.
Mielismy jazde w nocy. Igor się obudził o 1 z płaczem i nie mógł sie uspokoić. Dalam mu o 2 1ml paracetamolu i zasnal. Nie wiem co to bylo. |
|
|
|
#2192 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Dzień dobry. U Nas noc jakoś miarę minęła, pobudka koło 3, herbatka i smok pomógł a o 5.30 mleko i spał do po 7, ja wstałam o 8
.DZOAN też oglądałam te kocyki, trzymałam w ręku ten z małpkami ale odłożyłam, nie wiem dlaczego !? Kupiłam za to taki mus z kubusia, jabłko morela z kaszką ryżową,po 6 miesiącu, jakaś nowość, Julkowi smakowało. Biedny Oluś, czaruje panie w sklepie a potem w nocy to przeżywa! MELA nie miej wyrzutów, przecież masz szansę dostać się do pracy o której marzysz, nad tym nie da się zapanować. Musisz pozytywnie myśleć bo dołek może Cię pogrążyć! Dacie rade, wierzę że z tatą będzie ok, trzymam kciuki. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
. Tak serio, to zazdroszczę takiej córy.FIAZO współczuję tych kiepskich nocek, jeszcze do pracy musisz iść. Oby się polepszyło. MISZKA jak w pracy ??? MAMASZKRABKA też mieliśmy kilka takich nocek, lekarz nam mówił że dzieciaki miewają też koszmary. Może Iguś go wlasnie miał. ?! Boże ile na mnie prasowania czeka ! Przydałaby się pomoc. |
|
|
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli ktoś uwierzył w to moje farbowanie włosów,to od razu wyprowadzam z błędu.Jak dzieci wyszły,to zauważyłam paprochy na podłodze,i wzięłam się za sprzątanie.No durna jestem.
Mela -daj sobie szansę,nie denerwuj się i bądź dobrej myśli przed rozmową. A tato jest przytomny?Jest z nim kontakt?Cały czas trzymam kciuki. |
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam az Olek usnie..cos nie bardzo moze i raz go wyciagnelam, zeby chwile z nami posiedzial i napil sie wody.
Mera ja bardzo polecam te kocyki..nie dosc, ze przyjemne w dotyku,.to jeszcze wymiary fajne..bo nie trzeba do wozka czy nosidelka 10 razy skladac, zeby dziecko owinac i upchnac reszte kocyka.. dlavmbie rewelacja i za 15 zl ![]() Lemurku farbuj te wlosy i zostaw sprzatanie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
Wiytamy sie
![]() mela kciuki i nie miej mieszanych uczuc tylko ciesz sie ta rozmowa i nastawiaj pozytywnie. co by sie nie działo zycie leci do przodu. My mamy szczoteczke z rosska dla dzieci i paste z ziajki bez fluoru. młoda chetnie szoruje. Od 4 dni w ogole nie chce jesc. w nocy wypija ok. 500ml mleka a w dzien zywi sie tylko ciastkami ryzowymi. wszystko jest beeeeeee . chyba zeby na tapecie. ma tak biedna wsztstko opuchniete i tak marudzi ze juz na głowe dostaje. 2 jedynka jest juz na wylociue i wylezc nie chce. i chyba najgorsze ze prawa dolna 3 nam idzie bo cos juz wystaje a one podobno najbardziej bolesne. syropem pluje wiec daje tylko czopek na uspokojenie. Pogoda piekna ale mam takiego lenia ze najchetniej to bym lezała na lezaku i gapiła sie w niebo. niech wróci juz moje dziecko ![]() Dzoan zazdrocha urlopu mam nadzieje ze bedzie udany.Zdrówka wszystkim. Ide sobie chociaz kawe walnac. |
|
|
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
Mela kciuki za ojczyma, bardzo mi przykro i mam nadzieję, że z tego wyjdzie
Dzoan dzięki za info o kocykach, a wzory fajne są teraz? Lemurki farbuj włosy, paproszki na podłodze poczekają ![]() Aga oby zęby szybko wyszły Mamaszkrabka nam lekarka powiedziała, że czasem dzieci miewają stany lękowe podczas snu, efekt nadmiaru wrażeń w ciągu dnia Stokrotka usmiałam się z rady męża co do dania cyca Pianka my też ostatnio ograniczamy smoka w ciągu dnia. W nocy jak Kuba zaśnie to sam wypluwa, czasem zasypia bez. Ale w dzień ciężko jest Fiazo a masz jakieś typy parasolek wybrane? ze swojej str polecam espiro magic Ja zęby Kuby myję silikonową nakładką na palec, wodą poki co. Widzę, że nocki mieszane, u nas ok, chyba lek działa ![]() Byliśmy z rana odebrać moją sukienkę więc na dniach foto będzie. Tż kupił szarą koszulę ( i znowu typu slim ), czerwonego śledzia i butonierkę. Także jesteśmy wycacani na wesele.Na 14.20 jadę do kina z siostrą na "Czarownicę".Siostra bardzo chciała, więc zabieram ją w podziękowaniu za to, że została wczoraj z Kubą gdy byłam na uczelni
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Lemurku jak najbardziej jest przytomny i kontakt jest. Tylko nie mówi.
Teraz pojechał na tomograf i ok 3 mamy sie zgłosić po informacje do lekarza. Jejku jak ja się boję.
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
Mela caly czas trzymam kciuki za twojego ojczyma. A z pracy możesz się cieszyc ze sie odezwali. Na rozmowie pokazesz im ile jesteś warta i wszystko sie ułoży.
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Aga duzo Bianka w nocy pije mleczka. Szkoda, ze w dzien nie chce. Tylko co ile ty wstajesz, zeby mala wciagnela te 500ml?
|
#2200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam w takim razie na Wasze fotki ![]() No to miłego seansu, który właśnie trwa Daj znać czy fajny ten film..reklamy ciekawe dość ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- My już po pierwszym spacerku.. ale grzeje... już nie miałam siły chodzić.. gotuję zupkę dla Olka, ja już zjadłam ostatnią porcję spaghetti, Mały zje i spać.. może też się zdrzemnę.. Mąż w pracy także do późnego wieczora sami jesteśmy.. z kąpielą i wanienką muszę sobie sama poradzić.. ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Zdałam sobie sprawę, że nie kupiliśmy jeszcze prezentu dla Olka na Dzień Dziecka.. jesteśmy okropni
|
||
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa kocyki są..ostatnio żałowałam ze dwóch nie kupiłam. To teraz trzeba nadrobić,bo Igi uwielbia.
Wspolczuje nocek. U nas nocka ok,ale zasypianie juz 3dzien jakas masakra. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza.. wszystkie korzystają chyba z ładnej pogody... Ja jakoś dziwnie rozplanowany dzień miałam i teraz musieliśmy wrócić na jakąś przekąskę. kiseil robię i znowu wychodzimy, żeby o 20 wrócić
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.U mnie caly dzien pada
bylam w szkole. Zaliczylam zaliczenie Laura świetnie sie bawila i zostala wybawiona i wynoszona przez ciocie bylysmy na calych zajeciach.Pozniej zakupy i sprzatanko..Padam na pychol.Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Jestem mega dumna z Laurki byla grzeczna i kochana Ale jedzenie dzis to porazka! Moze przez te zęby? Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Rocky u mnie Olek przy niektórych posiłkach płacze..co kilka łyżeczek..mam wrażenie, że dziąsełka mu reagują na ciepłe jedzonko. I budzi się z płaczem po krótkich drzemkach.. po tej popołudniowej nie mogłam go uspokoić
![]() dla Laurki za ładne zachowanie
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Mela-trzymam nadal kciuki za tate !!!!!
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Dzoan-rano mleko wypiła.Pozniej serek zjadla.A Pozniej juz mleka nie, obiadu 4 malutkie lyzeczki Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2208 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja tylko w przelocie
![]() MELA cały czas trzymam kciuki, zdrowia dla taty. ROCKY brawo za zaliczenie. MISZKA jak tam po pracy? Jedliśmy dziś naleśniki, Nikodem miał z serkiem i bananem. Ale zajadał |
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rockyy brawo My dziś rano zakupy i szukanie wózka, a popołudniu przyszedł brat z rodziną. Piotrek nie wiedzial gdzie patrzeć przy jego siostrach 4 i 5 lat Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
MYSZKA jak robiłaś naleśniki? Tak jak dla Was? Jakiego sera uzylas? Ja mam ser wiejski od cioci, ale chyba nie bardzo co?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku jem dziś jak opętana. Musze sie opanowac jak chce wyglądac jakoś w sierpniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziękuję za wszystkie kciukasy ![]() Wczoraj pracowałam od 12 do 19,30. Jak wpadłam do domu to myślałam, że małego uduszę i rozgniotę- tak go ściskałam Maksiul rozłąka zniósł super ale jak wróciłam to tak się rozbudził, ze nie mógł zasnać i poszedł spać dopiero o 22 (a wstał dzisiaj o 6,15 więc nie dał odespać). A ja marzyłam, zeby położyć się wcześniej spać bo padałam na twarz. Ale to takie fajne zmęczenie było ![]() Dzisiaj znów pracowałam od 9-16. Jestem bardzo zadowolona, że sie zdecydowałam i najlepsze jest to, że po powrocie mam nową energię żeby zajmować się synkiem Maksiul już chyba 3 ostatnie nocki przespał bez mleka co mnie bardzo cieszy. Chodzę trochę połamana bo kilka razy w nocy podchodzę do łóżeczka bo albo smok albo zęby. W dzień też miał np. dzisiaj krótszą drzemkę, obudził się z płaczem. Myślę, ze zębule go tak męczą. STOKROTKA skarpety kupiła w normalnym dziecięcym sklepiku DZOAN dzięki za info w/s siłowni Cytat:
ja właśnie chciałabym trochę tłuszczyku zgubić bo jakaś "ulana"się robię. Rzęźbienie ciałka to może kiedyśPrzepraszam ale nie wiecej nie pamiętam. Jeśli któraś o coś pytała to bardzo proszę o powtórkę (dzięki za zrozumienie!)
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
MYSZKA brawo dla Nikosia za ładne jedzenie! Widzisz i na niego przyszedł czas.
ROCKY gratuluje zaliczenia! Fajnie ze Laurka dala się mamie pouczyć i była grzeczna. DZOAN wygląda faktycznie jakby zeby szły Olkowi. U nas z jedzeniem ok,ale znowu pcha do buzi wszystko. MOON jak u was? Mieszkanie udało się znaleźć? FIAZO oj Ty to chudzina a jestes. U nas piękna pogoda wiec byliśmy na dworze niemal cały czas. Odwiedziliśmy też kolegę Igorka. Po południu wyszliśmy z autkiem pochodzić. I robiliśmy furakiem furorę na osiedlu:pp Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- MISZKA świetnie ze w pracy dobrze i jesteś zadowolona. Chyba SURKA też pisała o tej dodatkowej energii po pracy )FIAZO jak Piotruś? Kolejne zeby ze noce takie zle? AGRAFFKA jak się udało pilnowanie dzieciaków? Masz jeszcze siły? MELA kciuki cały czas! SAMMI ale ten Twój maz modnis. Wrociliscie juz do Lodzi? AGAPLAST testowalas? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
FIAZO ja już Cię bardzo doskonale rozumiem jeśli chodzi o mamę. Moja wprawdzie jest u nas i ja bardzo, bardzo jestem jej wdzieczna za pomoc ale też ma "problem" z oddaleniem się, haha. Zanim przyjechała był u nas taki "rytuał", że popołudnia należały do tatusia i Maksia. Teraz, jak tatuś przychodzi i jest gotów, babcia wciąż zagaduje Maksia. Czasami już zwracamy uwagę, czasami mężu w żartach zabiera małego. Nawet wszyscy razem nie mozemy posiedzieć i kawy się napić bo mama zaraz zagaduje Maksia
Ja tłumaczę mamie, że to jest ich czas i nawet ja im wtedy nie przeszkadzam. Stwierdziła, że w takim razie bedzie wychodziła i zostawiała nas samychNo i weź tu się nie denerwuj. |
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
przyszłam powiedzieć dzień dobry i dobranoc
noc mieliśmy okropną, misiek się ciągle budził, kręcił, stękał. To już druga taka noc, ślini się więc obstawiam zęby. Łukasz dzisiaj skończył 10 miesięcy dobranoc
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamuśka, nie obwiniaj się. Nasze dzieciaczki są teraz tak mobilne, że trudno czasem przewidzieć gdzie są i że tak szybko się przemieściły. |
|
|
|
|
#2217 |
|
Konto usunięte
|
Hello.
Ale malutko napisałyście. Ale się nie dziwię, my też byliśmy cały dzień poza domem. Byliśmy na imprezie w pracy TŻa z okazji dnia dziecka, Artek sobie pooglądał, gdzie tatuś zarabia na jego pampersy :P A potem wstąpiliśmy do CH, ja mogę bluzek nie mieć, ale Artek dostanie jutro stolik-pchacz :P I jeszcze jedną zabawkę mu kupiliśmy, taką na nakładane obręcze, pewnie wiecie, o co chodzi. Ale za to napiłam się kawy ze Starbunia ![]() Za to wieczorem czekał nas numer roku... Artek już miał zaraz być przebierany (dzisiaj odpuściliśmy kąpiel, padamy oboje z nóg, a Art zresztą też), ja patrzę, co on trzyma w rączkach, a tu.... KUPA! Chyba mu przeleciało jakoś przez gacie, no makabra, włożyłam go pod prysznic + dokładnie umyłam rączki... A wszystko z kojca, w którym siedział, poleciało do prania.... |
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
STOKROTKO wszystkiego naj najlepszego dla Łukaszka!
MISZKA doskonale wiem o czym piszesz z tym nieoddalaniem się i ciągłym zagadywaniem. Aż się boje jechać do moich rodziców. Moja mama niemal wyrywa mężowi Igiego z rak. Pije browarka,bo Galganek wyjątkowo zasnal szybko. Oby noc też była ok i wam tego życzę! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzimy z mezem, wrocil po 22, a ja wymyslilam jeszcze kolacje i paste rybna trzasnelam :P Olus poszedl spac dosc pozno, bo jak wyszlismy na spacer to po 20 wrocilismy, kaszke zjadl przed 21..zanim go wykapalam i polozylam juz po 21.30 bylo..ale chwila i go zmozylo
Jest mi przykro, bo nie mamy prezentu dla Olka..nic nie kupilam, choc ogladalam...poza tym ceny mnie zabijaja..czuje sie okropnie..pierwszy DzienDziecka i juz taka wtopa... (( Stokrotka sto lat dla Lukaszka ![]() Perse usmialam sie z ta kupa ale nie zdazyl jej sprobowac? ![]() Miszka fajny macie rytual ale widze, ze babcie juz tak maja..u nas podobnie niestety...dziecko chwili wytchnienia nie ma...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2220 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie nie mam dostępu do typowo wiejskiego serka wiec kupiłam w sklepie. Wiec taki wiejski myślę że tym bardziej możesz podać.Cytat:
i dla MaksiaCytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46697260]Hello. Ale malutko napisałyście. Ale się nie dziwię, my też byliśmy cały dzień poza domem. Byliśmy na imprezie w pracy TŻa z okazji dnia dziecka, Artek sobie pooglądał, gdzie tatuś zarabia na jego pampersy :P A potem wstąpiliśmy do CH, ja mogę bluzek nie mieć, ale Artek dostanie jutro stolik-pchacz :P I jeszcze jedną zabawkę mu kupiliśmy, taką na nakładane obręcze, pewnie wiecie, o co chodzi. Ale za to napiłam się kawy ze Starbunia ![]() Za to wieczorem czekał nas numer roku... Artek już miał zaraz być przebierany (dzisiaj odpuściliśmy kąpiel, padamy oboje z nóg, a Art zresztą też), ja patrzę, co on trzyma w rączkach, a tu.... KUPA! Chyba mu przeleciało jakoś przez gacie, no makabra, włożyłam go pod prysznic + dokładnie umyłam rączki... A wszystko z kojca, w którym siedział, poleciało do prania....[/QUOTE] Sorry ale Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my z racji tego że jutro jedziemy do znajomych zrobiliśmy dzisiaj dzień dziecka. Nikos dostał zabawki, byliśmy na hustawkach które uwielbia, a później mąż popstrykal nam parę fotek. Taka mala sesja zdjęciowa Nikodem zasnął dopiero o 22.15 bo druga drzemka trwała prawie do 19, spał aż 3 godzinyDobra uciekam spać bo już północ. Dobrej nocki mamuski |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

.

), czerwonego śledzia i butonierkę. Także jesteśmy wycacani na wesele.

bylam w szkole. Zaliczylam zaliczenie
Laura świetnie sie bawila i zostala wybawiona i wynoszona przez ciocie
dla Laurki za ładne zachowanie