|
|
#1051 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
Większość moich znajomych bliższych i dalszych to singielki, ale te, które mają faceta (mężów jeszcze mało która ma) to ciepłe kluchy, maminsynki i lenie śmierdzące wiecznie żłopiące piwsko. Poza moim własnym tylko mąż mojej szefowej, po 30 robi dobre wrażenie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie nie ma żadnej różnicy, bo co, rozwodem trzasnę z powodu niezmytych garów, albo tz jako mąż nagle się magicznie zmieni? Chyba nie.Cytat:
![]() Ogólnie co do partnerstwa to ja nie mam złudzeń - kobiety powielają schematy i zamieniają się w kuchty i niewolnice. Prawie wszyscy faceci jakich znam w wieku 25+ są zniszczeni przez mamusie, eychowani na leniów i jaśniepanów. Mój mąż, który tak jak mówiłam jest chwalebnym wyjątkiem przez większość jest traktowany podejrzanie, bo robi zakupy, pamieta, żeby przewrócić pranie na lewą stronę, umie gotować i na dodatek odsuwa krzesla, otwiera drzwi i zna się na modzie. Ewidentnie pedał
|
||||||
|
|
|
#1052 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam deszczu i burz.
U nas ani jednej chmurki na niebie, a przydałaby się taka solidna pompa. Chociaż nie jest tak tragicznie jak wczoraj, więc.. do przeżycia. ![]() Cytat:
Cytat:
I z tego co się orientuję, to jak ktoś a wpływy z tytułu stypendium albo innych przelewów (od rodziców czy coś) to mimo, że w systemie wyskakują mu opcje kredytowe - to idzie jakby automatycznie, to jak przyjdzie co do czego kredytu nie dostanie. Niestety ale bank bez 'wartościowej dla niego' podkładki nic nie da. Ewentualnie jak może ktoś z umową o pracę będzie żyrantem, ale nie wiem czy to jeszcze w ogóle funkcjonuje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam smaka na spódnice maxi - muszę pobuszować po sklepach w tym temacie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ooooo ja też! My po pracy, wrzuciliśmy na ruszt coś lekkiego bo tak ciepło, że jeść się nie chce. Chwilę odpocznę i maszeruję zaraz do kuchni uskuteczniać garnek gołąbków.
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciągle testujemy co jest dla nas najlepsze Była już opcja że w jednym tygodniu całość wykładało jedno z nas a w drugim drugie ale ten sposób wywoływał konflikty ponieważ czasem robi się zakupy na zapas a czasem są tanie tygodnie Teraz odpowiada mi nasz układ ale chciałabym mniej wydawać na głupoty ![]() |
|
|
|
|
#1054 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-06-10 o 18:32 |
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ze sprzętami podobnie - miał być telewizor 40 cali a mamy 48 I go uwielbiam
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Rise, no pedał na bank
Mój ma wieeele zalet, ale na modzie to się nie zna Czyli nie pedał A tak serio, to siedzę jeszcze w pracy, a TŻ ogarnął chatę i robi obiadek na jutro, bo ja znów 12h w pracy. |
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak mój!
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja pracowałam i nie było remontu, to dzieliliśmy się obowiązkami domowymi. Teraz przeważnie robię sama wszystko, a mąż w tym czasie zajmuje się dzieckiem. Wcześniej czyścił syfon w łazience i w kuchni, także nie jest, że nic nie robił.
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
ijaa, ale nas szczęście kopnęło
![]() Uff, za 3 minutki do domu, przebiorę się jak wrócę i jedziemy biegać
|
|
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn ja ost raz na kilka dni cos napiszs bo cierpie na chroniczny brak czasu :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj weszliśmy do Media Expert za odkurzaczami... ale najtańszy to ponad 400 zł
musimy podejść do Avansu
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W euro rtv sa tansze na pewno Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1064 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obserwując długie rozprawy rozwodowe moich rodziców na pewno nie chcę mieć obrączki na palcu. Cytat:
![]() Cytat:
Mam dwie pary nowych butów i jestem taakaa
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, wy juz w lozkach a ja dopiero wstaje
![]() Moj tz tez nie pedal Na modzie sie slabo zna, ale na szczescie slucha moich wskazowek Tylko ciezko go ubrac, bo jest wielki. Nie jest tez rozpuszczony przez mame, bo niestety zmarla kiedy mial 14 lat. Szkoda, bo podobno byla swietna babka, jezdzila na motocyklu i wiele dobrego o niej slyszalam. Fajna opcja z tymi 4 portfelami Tylko pewnie wygodniej bedzie Wam ze wspolnym kontem, ale grunt ze metoda sie sprawdza. My niejako musielismy od razu polaczyc finanse ze wzgledu na wize (partnerska) wiec pierwsze co zrobilismy to zalozylismy wspolne konto i nasze wyplaty tam laduja - mamy wspolna pule i niczego nie dzielimy. Tz zarabia niestety duuuuzo wiecej ode mnie. Ale mam nadzieje, ze go dogonie A propos sosu bolonskiego i jego czasu gotowania - faktycznie, ten gotowany 4 h jest super - robilam kilka razy. Najlepiej robic go w wolnowarze - fajne przydatne urzadzenie Wczoraj zrobilam placi ziemniaczane na obiad (ktory je sie tutaj w porze kolacji - czego nienawidze No i uzmazylam je na malenkiej ilosci oleju, wiectez dobrze Spijcie dobrze, mam nadzieje ze burze nie porobia zadnych szkod
Edytowane przez lucyohlucy Czas edycji: 2014-06-11 o 00:20 |
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Ejjjj.... to mój tż to chyba ultra-gej
Bo pracował we Włoszech jako projektant mody ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
nie potrzebne mi żadne super funkcje, ważne żeby działał
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
JossStone popatrz może za odkurzaczem na neo24- cena zawsze 100-200 niższa niż w sklepie, może akurat coś wybierzecie... ![]() rise_against w tamtym komentarzu akurat chodziło o planowanie wydatków ![]() a co do trzaskania papierami rozwodowymi to u mnie od początku tż wiedział jak jest, żadnego owijania w bawełnę- dość szybko ze sobą zamieszkaliśmy więc mogliśmy się skonfrontować pod pewnymi względami no i oczywiście widziały gały co brały ![]() o o mój też czasami całkiem nieźle mi doradzi i mogę z nim porozmawiać na wszystkie tematy nawet o głupich snach slaaave13 a widzisz tutaj przykładem byli rodzice, ale na świecie non stop ludzie się rozwodzą i biorą śluby, wiadomo wybierzesz to co dla Ciebie najlepsze, ale nie ma co zakładać na starcie, że się nie uda i skończy się rozwodem u mnie w nocy 0 deszczu temperatura w domu 25 stopni i pół nocy jakiś dupek śpiewał pod oknami czerwone gitary ![]() nosz w domu ich nie mam, a w pracy już mam 2 bąble przez te komarzyska okropne grrr ok zabieram się do pracy do później
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
my zamówiliśmy na allegro
|
#1069 | ||||
|
Komplikatorka
|
Cytat:
My mamy osobne konta ale kasa wspólna, bo raz z jednego płacimy, raz z drugiego. Piny do swoich kart znamy ( mamy takie same, bo Tż nie ma pamięci do numerków ). Do swoich kart kredytowych też mamy dostęp. My raczej nie będziemy zakładać wspólnego konta. Ja muszę mieć swoje "kieszonkowe" na niespodzianki/prezenty dla Tżta i wiem że on też musi mieć swoje. Cytat:
Bo jak patrzę na mój związek to żyjemy jak małżeństwo i nie wiem co może się u nas zmienić poza moim nazwiskiem Cytat:
W Euro kupowałam lodówkę, kuchenkę, smartfona - jest na serio taniej. Cytat:
Też u mnie tak było. Zamieszkaliśmy razem w grudniu, a jesteśmy ze sobą od października. Tylko że u nas sytuacja tego wymagała. Hej laski
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Dagunia niekoniecznie u każdego muszą wystąpić, żeby nie było, że generalizuje hmm do najbardziej pospolitych można zaliczyć: były kwiaty - nie będzie, zwracało się uwagę na swój wygląd (zawsze ogolone nogi, makijaż) zejdzie to na dalszy plan
także takie pierdoły...
|
#1071 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i w ogóle dla mnie to jest hardcore, że ludzie nie mieszkają ze sobą przed ślubem więc nie są w stanie się tak naprawdę dobrze poznać a potem wychodzą takie kwiatki, są tarcia i często związek idealny w zderzeniu z pragmatyczną rzeczywistością sypie się jak domek z kart to mój też pewnie pedał bo nasze koty kocha jakby były jego dziećmi Cytat:
w ogóle moje najlepsze zdjęcia to te zrobione przez Ciebie i to był taki fajny czas, eh ![]() kiecuchy postaram się na urlopie obfocić na sobie bo tak nie ma efektu i zamawiam 4 gołąbki do Poznania! proszę przysłać albo najlepiej przywieźć osobiście ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
kashmirka mogą i w ogóle nie wystąpić, albo też bardzo często jedno nie stara się o drugie tak jak było wcześniej, bo myśli, że ślub to akt własności
nie wszyscy mieszkają ze sobą przed ślubem, znajomy chce się oświadczyć za mc /dwa ślub planują na przyszły rok, a dopiero po zaręczynach mają zamiar zamieszkać razem, co dla mnie jest totalną głupotą...
|
#1073 | ||
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Myślałam że coś innego masz na myśli Ja mam wrażenie że z moim będzie na odwrót - dopiero po ślubie będzie pewien że będę/jestem na 100% tylko jego i wtedy będą częściej kwiatki itp. Z tym że ma utrudnione zadanie, bo z kwiatków to ja tylko tulipany kocham Na nogi też nie zwraca uwagi My to już jak stare dobre małżeństwo Cytat:
Dla mnie kolejność idealna -> wspólne mieszkanie - > zaręczyny po conajmniej 6 mc wspólnego życia - > ślub
|
|
#1074 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
My mieszkamy razem półtora roku już i nie sądzę by ślub miał cokolwiek zmienić. A ślubu nie chce mi się brać Robicie jakieś przetwory? Bo przymierzam się do truskawek
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Niepoprawna optymistka :)
|
Dzień dobry
![]() w 100 % się zgadzam z tym, że najlepiej jest ze sobą pomieszkać przed zaręczynami, ślubem. Wydaje mi się, że opinia " wszystko się zmienia po ślubie" wywodzi się jeszcze z czasów jak pary przeprowadzały się do siebie faktycznie dopiero po założeniu obrączek... Lexie ja nie robię przetworów chociaż ostatnio zastanawiałam się nad dżemami
|
|
|
|
#1076 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jeśli chodzi o wspólne mieszkanie to z dwojga złego chyba lepiej zamieszkać razem po zaręczynach niż po ślubie wiadomo, że nie ma sytuacji bez wyjścia ale chyba mimo wszystko łatwiej zerwać zaręczyny niż się rozwieść
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zakwasy po fitnesie, którym byłam w poniedziałek.
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Dagunia dlatego mówię, że to takie pierdółki- jakby była jakaś diamentralna zmiana, to rozwodów by było co nie miara swoją drogą i tak jest ich pełno...bo ludzie przestali patrzeć w tym samym kierunku, albo najzwyczajniej w świecie coś się wypaliło....
lexie przecież nie musisz robić tego jak chcą inni, tylko tak jak wy to widzicie, swoją drogą jak nie jesteście małżeństwem to i uprawnień dużo mniej.... ja robię naleweczki, wiśnie i czereśnie w słoikach, ogórki standardowo i paprykę konserwową
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Lecę nadrobić coście tu naskrobały
|
|
|
|
#1080 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
poza niemożliwością wspólnego rozliczenia PIT i ewentualną trudnością w dostępie do informacji o stanie zdrowia partnera jeśli lekarz się uprze (choć z tego co mi wiadomo są coraz bardziej elastyczni i nie robią problemów)?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.

Większość moich znajomych bliższych i dalszych to singielki, ale te, które mają faceta (mężów jeszcze mało która ma) to ciepłe kluchy, maminsynki i lenie śmierdzące wiecznie żłopiące piwsko. Poza moim własnym tylko mąż mojej szefowej, po 30 robi dobre wrażenie.
Bo nie chciałabym żeby się przyzwyczaił i potem miał szok że musi coś robić. Zdarzało mu się pyskować o to ale powiedziałam że ja muszę się skupić na nauce i też musi coś robić

będą miały swój debiut na urlopie, może się przekonam do tej długości bo dobrze w nich wyglądam i u kogoś strasznie mi się podobają 
13.03.2008

fajnie, że w prognozach nie było mowy nawet o kropli
za to przyjemniej się zrobiło, wreszcie da się w biurze wysiedzieć 

Tylko pewnie wygodniej bedzie Wam ze wspolnym kontem, ale grunt ze metoda sie sprawdza. My niejako musielismy od razu polaczyc finanse ze wzgledu na wize (partnerska) wiec pierwsze co zrobilismy to zalozylismy wspolne konto i nasze wyplaty tam laduja - mamy wspolna pule i niczego nie dzielimy. Tz zarabia niestety duuuuzo wiecej ode mnie. Ale mam nadzieje, ze go dogonie
i to był taki fajny czas, eh