|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
A ja przed 2 dni byłam atrakcją na patologii
|
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratuluje
![]() Berenika, dziękuję za sms ![]() My od wtorku jesteśmy w domku, powoli się do siebie przyzwyczajamy Mały jest bardzo grzeczny, ładnie je i w nocy budzimy się co 3 - 4 godziny na jedzonko Jesteśmy najszczęśliwszymi rodzicami na świecie Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3243 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 39 tc
Monica, Necro witajcie w klubie ![]() Dzisiaj rano zrobiłam ten nieszczęsny posiew, teraz muszę czekać 3-4 dni, a że wypada weekend to pewnie do poniedziałku. Jeśli chodzi o noc, to ja już od kilka dni śpię nago, ale nic to nie daje, bo i tak wstaję zapocona niczym szczur Szczególnie pod cycami i w pachwinach...ble A przed chwilą coś mi wlazło w prawą nogę i mnie boli, nie wiem co to, ale nie mogę chodzić Kakusia nie mam doświadczenia, więc Ci nie pomogę, na pewno dziewczyny mają rację, jeśli chodzi o spirytus do przemywania pępka, bo pamiętam to ze sr Głowa do góry Kochana, tydzień lub dwa i przyzwyczaisz się do nowej sytuacji Cytat:
ale i mąż miał trochę racji, więc już stwierdziłam, że odpuszczę i wrzucę na luz - kiedy Mała będzie chciała wyjść to wyjdzie, a jak nie będzie chciała i potrzebne będzie wywołanie lub cc...no cóż, widocznie tak miało być, grunt, że będzie z nami Jestem nastawiona psychicznie na poród naturalny, bez wywoływania, więc po cichu liczę, że będzie tak, jak sobie wymarzyłam ![]() Monica piękne fotki !! I fajna pamiątka Ci zostanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3244 |
|
Konto usunięte
|
Tworzylam piękna wiadomość, i nagle wyskoczył błąd i wszystko szlag trafił...
Necro rzeczywiście dziwny przypadek, że tak wszystko stanęło. Nie dziwię się wcale, że się wkurzasz, sama bym nie mogła przestać o tym myśleć i wyluzowac... Sola współczuję przeżyć z tetnem, dobrze że wszystko dobrze się skończyło... Kakusia napisałam Ci smsa... Blue super, że mały taki spokojny i że tak dobrze sobie radzicie. .. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Mam wiadomości od Prowansji. Ktg się poprawiło, gorszy zapis wychodził przez te upały chyba i odwodnienie. Usg wyszło dobrze, ale dziecko spore, bo wyszła waga 3900g i wystraszyli ją, że może być problem z barkami, jak dziecko wstawi się w kanał. Dzisiaj ma mieć jeszcze raz badanie i być może decyzja co dalej... |
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłyśmy dziś 40 tydzień ![]() Z jednej strony się cieszę że w sumie wytrwałyśmy we dwie do końca ale z drugiej już bym chciała naprawdę urodzić. Rozmawiałam z koleżanką wczoraj bo mamy podobny termin i u niej już rozwarcie i lekarz powiedział że poród zbliża się wielkimi krokami a u mnie cisza totalna. Śmiałyśmy się że u jej mamy 120 m mieszkanie to mogę przyjść pomyć podłogi w ramach prób wykurzenia małej ![]() Jakoś wolałabym żeby poród sam się zaczął niż trafić do szpitala na wywoływanie. Równo za 2 tygodnia miałabym się na oddział zgłosić i mam jeszcze troszkę nadziei że jednak to nie będzie konieczne ![]() No i amen ... mam już w domu łóżeczko
|
|
|
|
#3246 | ||||||
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
u mnie wreszcie ochłodzenie i dziś spałam jak zabita niedawno wstałam wczoraj, od upału i nadmiaru ruchu strasznie spuchły mi nogi a po wieczornym gotowaniu to już nawet ich nie poznawałam, bo przestały wyglądać na ludzkie kończyny niepokoi mnie to, że prawa stopa puchnie dużo bardziej niż lewa![]() Zophiee super, że się odezwałaś, dawno Cię nie było Fajnie, że oswoiliście już Boryska od czego robią się zajady, tzn z braku jakich witamin? ja od m-ca nie mogę się swoich pozbyć. Dosłownie mam blizny w kącikach ust a usta,mimo smarowania aptecznymi specyfikami, mam blade i jak wiór temat remontu na pewno ogarniesz i z Boryskiem też dasz sama radę Cytat:
z tym, że mi lekarz każe dopiero po 29 zgłaszać się do szpitala (tp mam na 20) Ciekawe ile teraz waży Twoja księżniczka? Cytat:
wieczorem padłam jak mucha![]() niestety, bardzo często dopiero docenia to jak to straci.....uczę się cieszyć się z tego co mam, ale naprawdę jest to sztuka..... Cytat:
o 12:00 idę na ktg, mam nadzieję, że do tego czasu się uaktywni.....Cytat:
Twoje pytania mnie przeraziły nie znam odpowiedzi na żadne i poznałam nowe nieznane mi słowo :pionizowanie![]() Piękna sesja Cytat:
ostatecznie jakby rzeczywiście był z tym problem mały wyląduje w innym pokoju![]() Cytat:
za ktg i wizytę Daj znać jak będziesz po |
||||||
|
|
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46848708]
Mam wiadomości od Prowansji. Ktg się poprawiło, gorszy zapis wychodził przez te upały chyba i odwodnienie. [/QUOTE] Z tym odwodnieniem to bardzo prawdopodobne. Ja się okropnie wystraszyłam jak położna powiedziała, że dziecku tętno skacze bo w taki upał tylko 1,5-2l piłam. Dopiero jak mnie nawodnili to wieczorem już dobry zapis był. Teraz siedzę z butelką koło łóżka i już dzisiaj litr wody w siebie wlałam
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Mam wiadomości od Prowansji. Ktg się poprawiło, gorszy zapis wychodził przez te upały chyba i odwodnienie. Usg wyszło dobrze, ale dziecko spore, bo wyszła waga 3900g i wystraszyli ją, że może być problem z barkami, jak dziecko wstawi się w kanał. Dzisiaj ma mieć jeszcze raz badanie i być może decyzja co dalej...[/QUOTE] Prowansja żeby było wszystko dobrze Cytat:
ja też mam nadzieję, że nie będę musiała zgłaszać się na wywołanie...choć moje obie siostry, niestety, przy pierwszych dzieciaczkach rodziły po terminie i miały wywoływany.....i nie wiem czy nie czeka mnie kontynuowanie rodzinnej tradycji![]() super, że sprawa łóżeczka jest już zamknięta Blue jeszcze raz wielkie gratki i zazdroszczę Ci całym sercem dzieciątka ![]() Dziewczyny, gdyby jakimś cudem zaczął mi się poród do której z Was mogłabym wysłać informacyjnego smsa?
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście za tak szybkie odpowiedzi
Z tym pępkiem faktycznie nie zgodzę się, a TŻ właśnie poszedł do sklepu po spirytus. Krocze - zauważyłam, że dziś po nocy mniej boli więc chyba kwestia zbyt dużego ruchu i przeforsowania Ulewania - no właśnie tak jak Wasze odpowiedzi - jakby szkoły były na ten temat i tak też wczoraj się motałam - raz na brzuch raz pion i cała się trzęsłam ![]() Monica moja starsza ulewała całe 7mcy i to chlustająco - pediatra ciągle mówiła że taka Jej uroda i że przejdzie. Przeszło, ale co myśmy przeszli z tym ulewaniem... A co do odbicia - nie zawsze Jej się odbije żeby nie powiedzieć, że rzadko... Dominikę pamiętam, że można było nawet 40min nosić do odbicia bez rezultatu! Wtedy gdzieś czytałam, że nie zawsze musi się dziecku odbić po posiłku...Ale teraz przy drugiej boję się i noszę do odbicia, z tym, że wyczytałam gdzieś taką opinię na necie i widzę, że u nas się to chyba sprawdza - nie odbija jej się od razu, ale jak odłożę i po paru minutach znów wezmę do góry to dopiero wtedy beknie ![]() tylko rób tak widząc że dziecko pięknie zasnęło po cycusiu... Psychicznie strasznie doskwiera mi to rozdarcie między obie córki nie umiem dać uczuć młodszej w obecności starszej bo boję się że Dominice zrobi się przykro... Jak jest w przedszkolu to zaś mam wyrzuty sumienia, że dla młodszej jestem non stop a starszej nie ma I za dużym szokiem dla mnie jest to, że wcześniej byłam cała dla Dominiki, non stop byłam z Nią, a teraz nie ma mnie dla Niej prawie w ogóle serce mi pęka przez to! TŻ pociesza, że jak wszystko się unormuje to podzielę ten czas na dwie bo załapiemy rytm. A tak to teraz co 1h karmię...Do tego wiem, że powinnam Dominikę angażować w pomoc itd, ale jeszcze się boję jeszcze jak ciągle kaszle albo rączki brudne to bardzo nerwowa jestem i boję się tak swobodnie dopuścić do noworodka... Majkela Dominika super zareagowała na siostrę - jest bardzo pozytywnie nastawiona do Niej - cały czas powtarza że to jest Jej słodka Wikusia i nawet jak płacze to Dominice to nie przeszkadza (nawet w nocy). Chciałaby Ją głaskać (musiałam wprowadzić zasady, że nie po główce, twarzy, pępusiu i uważamy na paluszki, no i wie, że tylko pod obecnością mamy albo taty może stać nad Nią). Ale 4latek ma już większość swoje zajęcia, zabawy ![]() Poza tym Gratuluję kolejnym Rozwiązanym Mamusiom Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-06-12 o 11:07 |
|
|
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
Nie nadrobie was tak szybko, ale chciałam tylko napisać bo nie było wcześniej jak, że
Wiktoria urodziła się 7 czerwca o godz. 18:20 siłami natury. Waga 2900, 52 cm, dostała 10 pkt
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Bogini, wklejam na chwile zdjęcie Kacperka
tez się Kochana doczekasz i Maleństwo będzie z Wami Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2014-06-12 o 19:00 |
|
|
|
#3252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulację Cieżarówy zostało nas już tak niewiele ![]() Cytat:
![]() mój leniwiec rozruszał się trochę
|
||
|
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę fakt że twój termin wypada dzień po moim to jak by się nic nie działo to jak mi podaliby już pierwszą oxy to ciebie dopiero będą przyjmować. Powiem ci że wizja prawie że lipca średnio mi się widzi. No ale co zrobić jak te nasze dzieci takie uparte są. Jak 26 maja byłam na usg to ważyła 3075 g, wiadomo że jest to waga +/- no ale wczoraj mi ginka powiedziała że mała właśnie może być duża jak ona patrzy na mój brzuch i np. dlatego właśnie jest jak jest - duże dziecko i nie uciska tak na szyjkę dlatego nic się nie skraca. Zaraz cyknę foto i dorzucę z racji tego że to kolejny tydzień ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i my w 40 tygodniu uploadfromtaptalk1402562214175.jpg Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-06-12 o 10:39 |
||
|
|
|
#3255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I też witam się w 39 tc (a całą ciążę byłam PEWNA że urodzę 2-3 tygodnie wcześniej...) Beat, bardzo ładny brzuszek ![]() Kinia gratulacje! Obyście szybko doszli do siebie
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-06-12 o 10:41 |
|
|
|
|
#3256 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje Cytat:
Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie mi jak robicie: Macie l4 do dnia porodu (przynajmniej ja tak mam) i gin powiedziała że jak nie urodzę do 29 to wtedy od 30 zgłaszam już urlop macierzyński. A przecież mogę jeszcze nawet i tydzień albo i więcej(tego nie chce) przenosić, więc traciłabym te kilka dni macierzyńskiego. I co- iśc wtedy do rodzinnego po l4 na pare dni czy dać sobie spokój i zgłosic ten macierzyński? ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Idę spać ![]()
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
[/COLOR]Mam wiadomości od Prowansji. Ktg się poprawiło, gorszy zapis wychodził przez te upały chyba i odwodnienie. Usg wyszło dobrze, ale dziecko spore, bo wyszła waga 3900g i wystraszyli ją, że może być problem z barkami, jak dziecko wstawi się w kanał. Dzisiaj ma mieć jeszcze raz badanie i być może decyzja co dalej...[/QUOTE] No właśnie, te upały...na szczęście póki co odpuszczają, dzisiaj jest super 19 st u nas i aż chce się żyć będzie dobrze!! Może puszczą Cię do domu? Ale chyba z tego co pamietam jesteś już po terminie, więc nie wiem ![]() beat@ za 40 tc !! Już ostatnia prosta przed Tobą, dasz radę Super, że w końcu macie łóżeczko, może teraz Maleństwo szybciej się ruszy? ![]() Cytat:
![]() Bogini Ja też mam prawą nogę bardziej spuchniętą. Od wczoraj łykam Żurawit 3x1 i nie wiem, czy to jego zasługa, ale jest trochę lepiej. A może to dlatego, że temp spadła...
|
|
|
|
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
to może i ja mojego brzuchacza wrzucę?
|
#3259 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 40 tygodniu
I wiecie co? Ja tam mogę jeszcze nie rodzić Dałam Młodej czas do 9-go na wyjście, żeby urodzić sn, ale nie skorzystała to teraz niech siedzi do 23-go. Moje dziecko i tak przekroczyło już 4 kg więc czeka mnie cc. Wrzucam na luz i będzie co ma być, byle dzidziuś zdrowy byłZ drugiej strony nie spieszy mi się do porodu, bo nie planujemy więcej dzieci więc jak sobie pomyślę, że to ostatnie dni z brzuszkiem i kopniakami to i smutno mi jakoś jak o tym myślę, że już nie poczuję tego podekscytowania na widok dwóch kresek, na widok bijącego serduszka na monitorze usg, że nie poczuję już tych kopniaków... I wszystkie jakieś moje ciążowe dolegliwości przestają mi przeszkadzać. Eh życie... Robię kawę i nadrabiam! |
|
|
|
#3260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mimo oziębienia i wczesnej pory zaczynam już przeobrażać się w Fionę mam nadzieję że po porodzie nie utrwalą mi się żadne zmiany w stopie i wróci do stanu sprzed ciąży![]() mi też, ale to głównie przez dużą wagę małego. Skoro w 39 tc waży ponad 3700 to strach pomyśleć ile będzie ważył w 41 tc Boję się makrosomii w związku z cukrzycą ciążową, że mały się uszkadza w moim łonie a poród będzie dla niego i dla mnie traumatycznym i urazowym przeżyciem ![]() mnie mój lekarz namawiał na poród w prywatnej klinice (gdzie oczywiście pracuje a skoro chcę rodzić w szpitalu państwowym to mogę poczekaćCytat:
i tu z szyjką by się zgadzało, bo moja też jest długa i nieskracająca się..... |
||
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Z brzuszkiem każdy mi ostatnio mówi że w sumie to za brdzo mi nawet nie opadł. Tylko małż uparcie twierdzi że trochę jednak opadł. Chyba córci się po prostu już nie może doczekać
|
|
|
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Dawno mnie nie było, ale czytam regularnie. Czasem ciężko się wbić w rozmowę. Widzę że tyle porodów na wątku Ogromnie Gratuluję !! Super że macie dzieciaczki przy sobie już. Ja mam wyjęty pesar i chodzę już drugi tydzień bez niego i nic się nie dzieje. Po co mi go wogle zakładali, może bez niego normalanie bym urodziła. Jestem starsznie sfrustrowana bo bardzo boję się wywoływania boję się że będzie to koszmar i że będzie bardzo boleć.Termin mam pojutrze.. i nic nie wskazuje na rozwiązanie szybkie. Chociaż lekarz mówi że to może stać się w każdej chwili i tego się nie przewidzi mimo że w tej chwili jest spokój. Dziś KTG może akurat coś wyjdzie na nim jakieś skurcze.. Tak więc dołączam do grona oczekujących i niecierpliwych. Zwolnienie też dostałam do dnia porodu czyli do soboty :/ ale w poniedziałek i tak każą się zgłosić na ktg i wtedy może położą na oddział? masakra.. leżeć po terminie i oczekiwać w szpitalu Wogle ta końcówka ciąży w sensie ten ostatni tydzień to jeden z najgorszych tygodni ciąży, mam wrażenie że mała urosła do granic możliwości jak się rusza to strasznie boli jak by rozrywała brzuch, poza tym brzuch jest strasznie ciężki ledwo się podnoszę z łóżka a częstotliwość oddawania moczu jest dobijająca. Co do zajadów to brak witaminy B ale lekarz mi zabronił jej brać bo ponoć hamuje laktację i kobiety które chcą przestać karmić to zaczynają ją łykać. Nie wiedziałam o tym i odstawiłam jak się tylko dowiedziałam, tak że uważajcie z tymi dodatkowymi witaminami.
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
kinia GRATULACJE !!!
Jak bedziesz miała chwilę to prosimy opis ![]() Cytat:
to dokładnie tak jak ze mną - mama miała termin na 1 września, a ja wyszłam (po 2 dobach) 1 października ![]() mam nadzieję, że Emilka będzie bardziej łaskawa dla mnie niż ja dla swojej mamci ![]() A brzuch masz faktycznie duży, ja mam podobny i też gin się zastanawiał, czy dam radę urodzić sn ![]() Czarno_biala za 39 tc
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia, Czarno_Biała dzięki za nr tel
Beat@ wg mnie brzuszek masz nisko Czarno_Biała piękny brzuszek ![]() Kamilla za tcPodziwiam Twój spokój w związku z porodem i wagą dziecka |
|
|
|
#3266 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46837623]
Byłam na uczelni, okazało się, że dopuszczalny jest plagiat do 5 %, u mnie było 7 % :[/QUOTE] No to dobrze, że chociaż jedna sprawa się wyjaśniła Dzięki za opis Cytat:
)Cytat:
Co do Twoich pytań to nic innego co już dziewczyny pisały nie wymyślę Ale z tym ulewaniem i krztuszeniem to musi być straszne, ja też bym pewnie zawału dostała.... ![]() Co do baby blues to chyba najgorsze oprócz tego całego zmęczenia i stresu, jest przestawić się z jednego dziecka - najważniejszego, najpiękniejszego, jedynego, które 4 lata było oczkiem w głowie na dwójkę na raz i jak podzielić tą miłość... Też mnie to przeraża ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- dla tż! Super pamiątkaCytat:
bo do 3 nie mogłam zasnąć... ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny nie dam rady opisać wszystkiego na telefonie. Napisze tylko ze nastawienie na poród to polowa sukcesu. Poszłam na cc w dobrym humorze Tz był ze mną cały czas i ciągle tylko żartowaliśmy chciaz na ktg wychodziły mi skurcze ponad 90. I o dziwo nie bałam się wcale i sam zabieg wspominam całkiem nie źle. A gdy zobaczyłam radusia nic juz się nie liczyło. Najgorzej było wstać. A wstałam juz 7 godz po operacji. Bol ogromny ale znowu powiedziałam sobie ze muszę chodzić i dzisiaj juz jest ok. Mam też za sobą lekki kryzys bo wczoraj rano juz myślałam ze mam pokarm i faktycznie siara leciała ale mały nie mógł złapać sutka i strasznie płakał prosiłam o pomoc ale niby położna miała przyjść za raz ale jakoś się nie zjawiła.na szczęście wcześniej inna położna poradziła mi spróbować z nakładka silikonowa i jakoś po południu sobie dopiero o niej przypomniałam i całkowicie zrezygnowana z płaczem powiedziałam sobie ze spróbuje bo juz wcześniej obiecałam sobie że co by się nie działo nie poddam się łatwo. No i podziałało mały jak tylko zassal pierś z ta oslonka tak od razu wyssał cale mleko z obydwu
no i od wczoraj nie mamy problemu z jedzeniem. Teraz mogę powiedzieć ze Radus to codowne kochane dziecko i oczko e głowie rodziców. Tz od początku w nim zakochany. A w ogóle maz mój się spisał medal. Był ze mną od początku porodu aż do końca i pomógł mi od razu z małym chociaż do tej pory się go boi brać na ręce bo radus jest wielkości nieco większej niż jego dłoń.
|
#3268 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46848708] [/COLOR]Mam wiadomości od Prowansji. Ktg się poprawiło, gorszy zapis wychodził przez te upały chyba i odwodnienie. Usg wyszło dobrze, ale dziecko spore, bo wyszła waga 3900g i wystraszyli ją, że może być problem z barkami, jak dziecko wstawi się w kanał. Dzisiaj ma mieć jeszcze raz badanie i być może decyzja co dalej...[/QUOTE] za pozytywny rozwój akcji ![]() Cytat:
za tydzień no i oczywiście za łóżeczko! W końcuCytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę, że Kubuś też dobrze zareaguje na siostrę, bo to ogólnie dobry i spokojny chłopak jest No ale jak wrócę ze szpitala, to akurat przedszkole się skończy, mąż wróci do pracy i zostaniemy sami, a jak do tego będą upały to zostaje tylko dom... Plus ciągłe zmienianie podkładów, wietrzenie cycków, karmienie, przewijanie i ten mój biedaczek trochę pójdzie w odstawkę i już się tego boję No ale Twój tż ma rację, trzeba trochę czasu, sytuacja się unormuje i jakoś to pójdzie. Ale te pierwsze tygodnie będą ciężkie...Cytat:
![]() No ktoś musi zamknąć ten wątek, jeszcze niecałe 2000 postów, damy radę
|
||||||
|
|
|
#3269 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
życie lubi zaskakiwać Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
#3270 | |||
|
Zadomowienie
|
Mam wiadomości od Prowansji. Ktg się poprawiło, gorszy zapis wychodził przez te upały chyba i odwodnienie. Usg wyszło dobrze, ale dziecko spore, bo wyszła waga 3900g i wystraszyli ją, że może być problem z barkami, jak dziecko wstawi się w kanał. Dzisiaj ma mieć jeszcze raz badanie i być może decyzja co dalej...[/QUOTE] Dobrze, że z tętnem małej już ok. Czekamy na dalsze info ![]() Cytat:
za tydzień, no i super, że w końcu doczekałaś się łóżeczkaCytat:
Podziwiam, bo ja po takim dniu nie byłabym w stanie wstać z łóżka Tak jak przez większość ciąży czułam się super i miałam mnóstwo energii tak w tym ostatnim miesiącu wszystkie siły mnie opuściły i okropny leń się ze mnie zrobił![]() Cytat:
![]() Z ulewaniem moja córka miała to samo co Twoja Dominika: jakieś 6 miesięcy to trwało i bardzo obficie ulewała. Nawet dokarmianie jej mlekiem AR nic nie dawało i pediatra też mówiła, że taka jej uroda... A z tym pępkiem to położna trochę przesadziła, bo ona może Ci co najwyżej doradzić co robić, a nie małą czymkolwiek smarować wbrew Twojej woli No i fiolet to chyba nie najlepsze rozwiązanie. U nas spirytus poradził sobie świetnie z problematycznym pępkiem (na początku był Octanisept, ale nic nie dawał)To rozdarcie między starszym dzieckiem, a noworodkiem chyba dotyczy każdej mamy Mnie też na pewno nie ominie, bo już teraz mam takie dylematy jak Ty Więc nie będę się mądrzyć, ani Ci nic doradzać, bo sama nie wiem jak ja sobie z tą sytuacją poradzę...
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Szczególnie pod cycami i w pachwinach...ble

a po wieczornym gotowaniu to już nawet ich nie poznawałam, bo przestały wyglądać na ludzkie kończyny
niepokoi mnie to, że prawa stopa puchnie dużo bardziej niż lewa
ja od m-ca nie mogę się swoich pozbyć. Dosłownie mam blizny w kącikach ust
z tym, że mi lekarz każe dopiero po 29 zgłaszać się do szpitala (tp mam na 20) 
i poznałam nowe nieznane mi słowo :pionizowanie
za ktg i wizytę 

i smutno mi jakoś jak o tym myślę, że już nie poczuję tego podekscytowania na widok dwóch kresek, na widok bijącego serduszka na monitorze usg, że nie poczuję już tych kopniaków... I wszystkie jakieś moje ciążowe dolegliwości przestają mi przeszkadzać. Eh życie...
a skoro chcę rodzić w szpitalu państwowym to mogę poczekać