|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1082 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46919605]Dokładnie tak jak to ujęłaś - masakra. Goście niech się martwią i czekają aż młodzi sobie zdjęcia zrobią Co się stało, że zmieniłaś zdanie? [/QUOTE]zmądrzałam |
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Konto usunięte
|
Ja uważam, że muzyka powinna być do zabawy, a nie według osobistego gustu młodych, goście muszą mieć muzykę wesołą, do zabawy, niezależnie od preferencji. Uważam, że najlepiej puścić dobrze znane wszystkim piosenki, i trochę disco, i trochę rocka, trochę popu.
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46920533] zmądrzałam No chyba, że tak
|
|
|
|
|
#1084 | ||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Cytat:
Wynika to z faktu, że mój tata się urodził gdy jego rodzeństwo już śluby brało. Np. ma bratanka zaledwie 3 lata młodszego od siebie (mógł mieć dwóch rok młodszych ale zmarli przy porodzie). No i mam taką starą rodzinę przez to...
|
||
|
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
Nie udzielam się tu za bardzo, ale byłam ostatnio na weselu i chciałam się czymś podzielić. Otóż moim regionie kiedys byly popularne odgrywki, ale teraz rzadko kiedy sa, choc zdarzasie. No i na tym ostatnim weselu niestety te odgrywki byly. wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że młodzi w tym czasie pojechali robić sesje, a goście słuchali tych odgrywek i oczywiście za to płacili moim zdaniem to było nie na miejscu. Skoro młodzi chcieli, aby ich gościom odgrywać to powinni z nimi w tym uczestniczyć a tak to pojechali sobie na sesje z kamerzysta i fotografem, gości "zabawiali" odgrywkami i tym sposobem zaoszczedzili na sesji i zagarnęli dodatkowa kasę, oczywiście rozumiem, ze nie każdego stać na dodatkowa sesje, ale mogli jechać a goście bawiliby się przy muzyce zamiast sluchac dennych odgrywek. Na przykład na innym weselu tez były odgrywki, ale młodzi i robili sobie wtedy zdjęcia z gośćmi i nagrywali to, wiec widać, ze chcieli, a w tym przypadku to tak jakby się cieszyli ze ich to ominie i dodatkowo zarobią.
|
|
#1086 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Konto usunięte
|
Co to są odgrywki?
|
|
|
|
|
#1088 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Odgrywki czy też przygrywki to jakieś krótkie piosenki o każdym z gości, orkiestra chodzi od gościa do gościa i coś tam na jego temat śpiewa.
|
|
|
|
#1089 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46921034]Co to są odgrywki?[/QUOTE] No właśnie to to o czym napisała viva91:
|
|
|
#1091 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#1092 | |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam zaległości i tak mi się kilka podsumowań nasunęło.
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46897485]o właśnie ![]() Ale przykład o dorosłości za przeproszeniem z Dokładnie kto jak komu finansuje wesele to jego sprawa a nie fakty o dorosłości. Mi rodzicie zapłacili za salę, catering i po części wystrój kościoła a resztę opłaciłam sama natomiast mój mąż za wszystko musiał zapłacić sam bo jegoż mamusia stwierdziła na początku naszej znajomości że jak się ze mną ożeni to nie dołoży mu ani złotówki. No i tak się też stało a ślub braliśmy po 7 latach bycia razem. (Za to swojej córce wesele opłaciła ba! nawet kredyt na to wzięła byle tylko wyprawić wesele 2 miesiące przed synem ) Cytat:
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46920812]Ja uważam, że muzyka powinna być do zabawy, a nie według osobistego gustu młodych, goście muszą mieć muzykę wesołą, do zabawy, niezależnie od preferencji. Uważam, że najlepiej puścić dobrze znane wszystkim piosenki, i trochę disco, i trochę rocka, trochę popu. [/QUOTE] O to! to! Każdy musi się miec przy czym bawić bo chyba faux pas Młodych to takie narzucenie wszystkim że my tego nie lubimy to wy tego też musicie nie lubić.
|
|
|
|
|
|
#1093 | |
|
zniemczona peema
|
Cytat:
Jak ostatnio byliśmy na weselu to musieliśmy czekać z pół godziny na Państwa Młodych bo robili sobie sesję pod kościołem, ale ok. już te pół godziny każdy dał radę, choć i tak było wielkie zdenerwowanie bo każdy głodny.. Ale jak mamy czekać na nich przeszło ponad godzinę, bo zanim dojadą, zanim będą pozować, no to sory.. Rozumiem wyjść tak po pierwszym tańcu gdzieś na sesję, ja też pewnie będę miała w tym samym dniu co ślub, bo kościół w którym chcemy wziąć ślub udostępnia dla Młodych swój ogród który jest przepiękny, a lokal nad którym się zastanawiamy jest dosłownie rzut beretem od tego ogrodu, więc zajęłoby nam to niedużo czasu, ale w życiu bym nie zostawiła głodnych, rozwścieczonych gości przed wejściem do sali . No chyba, że zdecydujemy się na wesele w innym mieście to wtedy sesja będzie gdzie indziej.A co do odgrywek, to przeważnie się płaci za nie. Ale to to jeszcze nic, ja ostatnio byłam na weselu na którym nie było wodzireja i normalnie realnie przeszła świadkowa i przypinała wszystkim facetom jakieś wstążeczki do marynarki, żonatym po prawej stronie, kawalerom po lewej, i brała za to kasę! normalnie mnie zagięło.. Też mnie denerwowały na wszystkich weselach te wszystkie odgrywki itd, ale do czasu gdy właśnie byłam na tym ostatnim weselu, gdzie wodzireja nie było, bo po prostu nie miał kto tego wesela poprowadzić.. Państwo młodzi se kroją tort gdzieś w progu, ludzie nawet o tym nie wiedzą a jak wiedzą to to olewają, żadnych zabaw, nic. Jednak musi być ktoś, kto się zajmie tym wszystkim, jakoś ogłosi,że ok teraz będzie krojenie tortu, teraz to, jakieś zabawy normalne. Więc u mnie wodzirej być musi.
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa" Edytowane przez Madzialena7 Czas edycji: 2014-06-17 o 19:08 |
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czyli fajną teściową masz, na pewno macie super kontakt sorki |
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My sesje mieliśmy niecały msc po ślubie ie to była rewelacyjna decyzja Fajnie znowu założyć suknie, fajnie zobaczyć odstrojonego TŻ i fanie zrobić to na spokojnie i bez stresu. Nam zeszły się prawie cały dzień, na luzie i z uśmiechem. Nie wiem jak taka sesja miałaby wyglądać w dniu ślubu. Sesje w dniu ślubu były modne kiedyś, kiedy to po pierwszym daniu modzi jechali do studia i na cudownie pięknym tle robili kilka fot.
|
|
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46922903]czyli fajną teściową masz, na pewno macie super kontakt
sorki Można powiedzieć że "bombowy" na końcu szlag ją jeszcze trafił jak goście stwierdzili że wrześniowe wesele było lepsze od lipcowego czyli nasze od jej ukochanej córki. Ogólnie jej zachowanie nadawałoby się do wątku piekielne zachowania teściów co do ślubów |
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja po prostu zawsze marzyłam o pięknym ślubie. Jak chcesz papierek to co za problem? Wystarczy dwoje ludzi i 84zł. Co do obiadu da się to fajnie i tanio zorganizować, też rozmyślaliśmy nad tym, ale to nie byłoby to czego chcemy. |
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
za stype - obiad z duzym wyborem, ciasto i kawe placi sie 25-35 zl/os nie sadze zeby przekroczyc 50-80 zl/os |
|
|
|
|
|
#1099 |
|
na przekór do celu
|
serio Twoja rodzina pyta o to, czy będzie wódka i o ilość dań gorących, czy demonizujesz?
![]() nie musisz odpowiadać tu, odpowiedz sobie w duchu
|
|
|
#1100 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jeszcze mamy czas, nie spieszymy sie |
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() i po co się przejmujesz opinią innych? ![]() jak ludzie mają oczekiwania popić wódki, to niech idą przed sklep na ławeczkę, co się przejmujesz?
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wbrew "wszystkim" nie bierzemy ślubu kościelnego. Wesele będzie wprawdzie na 80 osób, ale bez poprawin, tradycyjnych oczepin, bez disco polo. Nie wyobrażam sobie też tego, żeby wódka miała się lać strumieniami a zataczający goście mieli się dopominać nieprzyzwoitych atrakcji. Dlatego dziwi mnie skąd u Ciebie założenie, że jeśli przyjęcie nie jest kameralnym obiadem musi być od razu obscenicznym pokazem najgorszych zachowań niczym z "Wesela" Smarzowskiego
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do płatności za sesję w inny dzień - w większości przypadków spotykam się z tym, że jest ona bezpłatna.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-06-18 o 17:11 |
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak już przy zdjęciach... Uważam też, że po uroczystości Młodzi powinni przesłać (w ramach podziękowania) zdjęcia ze ślubu czy też film. Wywoływanie zdjęć jest kosztowne (biorąc pod uwagę ilość), ale można stworzyć wirtualną galerię czy wrzucić na serwer i porozsyłać linki bądź poprzegrywać na płyty i porozsyłać. To miłe gdy Młodzi myślą o gościach nie tylko przed weselem...
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Z innych wesel to mam tylko zdjęcia, które sama zrobiłam
|
|
|
#1106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja spotkałam się z tym na prawie każdym weselu na którym byłam, że młodzi pokazują tylko film gościom, jakby zdjęcia były jakieś utajone. Ja chciałabym mieć na swoim komputerze pamiątkę w postaci zdjęć z wesel, na których byłam. |
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę byłam na weselu w pewnym dworku. "Nasi" Państwo Młodzi jak najbardziej na plus, ale w trakcie wesela do tego dworku przyjechała inna para na zdjęcia... oni, 4 drużbów, fotograf i kamerzysta. Żeby to jeszcze jakoś dyskretnie zrobili, ale samochód postawili przed samym wejściem, mało brakowało a wleźli by do środka. Bardzo mi się to nie podobało.
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Raczkowanie
|
O, sezon się zaczął, jest szansa, że wątek będzie żył
Przed tygodniem byłam na weselu koleżanki. Nasza wspólna przyjaciółka (niech będzie M.) przyszła na nie z kolegą (P.). Wprawdzie jest już mężatką, ale jej mąż grywa w zespole weselnym i akurat ten termin miał już zajęty jeszcze zanim dostali zaproszenie. Więc M. od razu przeprosiła, powiedziała, że męża nie będzie, ale możliwe, że przyjdzie z kolegą. Wesele, tuż po toaście. Młodzi na prośbę wodzireja zaczynają przedstawiać wszystkich gości (mieli przedstawić tylko rodziców, dziadków i chrzestnych, ale zdecydowali się polecieć po całości). Młoda podchodzi do M. i mówi: "a to jest M. i jej kolega. Ale ona, jakby co, ma męża! Przyszła z kolegą, którego witamy. Ale mąż jest!!!". Pomijam już fakt, że chyba nawet nie wiedziała, jak P. ma na imię, bo nie pytała o to nikogo z gości i w efekcie aż roiło się od winietek "osoba towarzysząca". Ciąg dalszy lekceważenia P. przy żegnaniu się. Młoda daje M. ciasto i mówi: "to dla Ciebie, podziel się z mężem". W tej sytuacji chyba powinna coś dać też P., no ale nie, ani ciasta, ani spojrzenia, "było miło" ani nawet "spadaj". Zero. Stawiam, że była wściekła, bo lubi męża M., może też poczuła się olana, że nie przyszedł (chociaż powód przecież miał i się wytłumaczyli). Może też liczyła, że w tej sytuacji M. przyjdzie sama i ona zaoszczędzi kasę? Pojęcia nie mam, w każdym razie chłopak zbyt fajnie się z tym nie czuł. |
|
|
|
|
#1110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Ależ bym się wkurzyła jakbym była gościem na tym weselu.
[/QUOTE]