|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
STROKROTKO ja ogólnie rosołu nie lubię ale jak będzie u nas domu - a jest rzadko - to też tak mu mam zamiar podać.
Teściowa gotuje zupy na śmietanie więc trochę boję się podać Igorowi. PIANKA wrzuć jakieś foty do K. ![]() Pokaż opaleniznę ![]() Proszę Was o trzymacie magicznych kciuków jutro o 10
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-06-20 o 21:33 |
|
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Mera trzymam kciuki, żeby Mała szybko się znalazła. To straszne i nawet nie mogę sobie wyobrazić jak sie teraz czują dziadkowie Malutkiej.
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Stokrotka: Kuba jeszcze takiego domowego rosołu od nas nie jadl, ale chciałabym powoli zacząć wprowadzać jedzenie takie jak nasze, może trochę mniej doprawione. zobaczymy jak nam będzie szło
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem dam Igiemu spróbować ziemniaka, kotleta mielonego czy schabowego ale to są śladowe ilości. Jeden lub dwa gryzy.
Dałam mu na łyżeczce ostatnio soku z kapusty kiszonej.. jego mina.. bezcenna
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam, pisałam na telefonie i za długo, bo potem już mi wysłać nie chciało. Igi zasnął dzisiaj szybko. Miałam jechać do koleżanki do lasu nad morze na imprezę grillową z okazji ślubu cywilnego, ale zimno i wieje, a do tego mi się nie chce strasznie... więc odpuściłam. Żaluję troszkę, bo jednak okazja do wyjścia, ale w taką pogodę to dziękuję.
Perse przytulam Cie mocno i cały czas trzymam kciuki za was! Mera: straszne to wszystko co piszesz. Bardzo współczuję Twojemu bratu i mam nadzieję, że malutka się znajdzie... Pianka: fajnie, że wyjazd się udał i brawo za nowe umiejętności Kubusia. Nie martw się małymi ilościami zjedzonymi, rozkręci się. Igi też na początku malutko jadł, a teraz ma taki spust, że ho ho.. (np dzisiaj na kolacje zjadł kromkę chleba z pomidorem, potem doprawił 320ml kaszki orkiszowej i z dwóch cycków ściągnął mleko). ale co do kawałków to teraz naprawdę ładnie je obiady i różne posiłki pomiędzy. Takie dorosłe. Czekamy na zdjecia! ![]() Szkrabkowa: no już nie kłócić się! Rocky: wstawisz fotke z plażyw bikini:P my używamy emolium do kąpieli, szampon babydream i oliwkę też z bd. mamy balsam bd ale chwilowo jest odstawiony (przez skórne problemy Gałganka) Sierpniowa: nie chcę Cię straszyć, ale żylaki sa dziedziczne, a najgorsze są te po meskiej linii... idę 25 czerwca do naczyniowego, bo moje pod kolonami brzydko urosły po ciąży i chyba czeka mnie jakiś zabieg. No ale najpierw muszę od nowa pójść do lekarza (byłam 5 lat temu:P).Stokrotka: brawo za shandiego! )---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Szkrabkowa: wiedziałam, ze miałam Ci coś jeszcze napisać: Powodzenia!! Lemurku: ale fajny ten Twój Jasiek musimy się spiknąć, może jak w lipcu do rodziców się wybiorę to się uda.
|
#3575 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, ze jeśli alergolog "zwolni się" z udzielenie porady które mleko powinnaś wybrać to ja oparła bym się na popularności (pewnie są porady mleczne dot.dzieci z azs i/lub dostępności. Cytat:
fajnie was czytać![]() Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Opowiadaj jak Kuba zniósł podróż, zmiany czasowe i upały. I oczywiście zdjęcia chcemy ![]() A mama jeszcze u nas dyzuruje. Rozleniwiłam sie, przyznaję Lecimy do PL na przełomie lipca/sierpnia ![]() A w pracy rewelacyjnie. Ludzie sympatyczni, uśmiechnięci. Zagadują wiec mam okazję ćwiczyć język (w sumie w tym celu tam poszłam) tak wiec jestem baaardzo zadowolna, że się zdecydowałam "wyjść z domu". A tak w temacie (wiem, wiem, ze dopiero z wakacji wróciliście) to jak z Twoją pracą po macierzyńskim (bo nie pamiętam czy się w końcu określili) ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() Kciuki zaciśnięte ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- ROCKY a właśnie, a nie mogłabyś podpytać alergologa o to mleko krowie lub to bez laktozy dla Dzoan i mleko kozie dla Szkrabkowej (wybaczcie dziewczyny, ze tak w waszym imieniu) ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- ROCKY, SZKRABKOWA po mleko kozie zgłoście się do Agi, ona chyba ma lub bedzie miała kozę ![]() SIERPNIOWA dzięki za info w/s zabezpieczeń. A na wzmocnienie żył tak jak Rocky pisała i na skurczyki magnez (acard) ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Maksiu zjadł dzisiaj makaronik z różnymi owocami na obiad. Tak pysznie to wyglądało, że mi ślinka leciała (chociaż nie ząbkuję) ![]() NA podwieczorek dostał kaszkę manną na wodzie (pierwszy raz robiłam i pięknie zjadł całą porcję) czyli mam kolejną propozycję na podwieczorek, ufff Robiłam pastę z soczewicy, odłożyłam trochę takiej niedoprawionej dla Maksia, jutro lekko doprawię i będzie miał na śniadanko ![]() I upiekłam dla mojego synusia biszkopciki ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2014-06-20 o 21:59 |
||||
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
ELAINE najpierw masa potem rzeźba
za jedzonko ![]() Wprawiacie mnie w kompleksy z tym pieczeniem i gotowaniem. MISZKA z czego robiłaś biszkopty? |
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka: ale się rozkręciłaś z tym gotowaniem i pieczeniem.
u nas przeważnie na kolacje ok 200-250ml kaszki idzie, a dzisiaj Gałganek przeszedł sam siebie. Ja daje już własciwie to, co my jemy. Tylko przestaliśmy solić i nie przyprawiamy tak mocno. Czasami jakieś zmodyfikowane nasze dostaje (tak jak pisałam, odkładamy nieprzyprawioną czesc do malego garnka dla Igiego)
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, 3 jest 500g za ta sama cene Czasmi sa promocje i za 14zł można kupić do tego mam rabat na karcie rossne wiec zawsze troche mniej Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam..nacytowałam, odpisałam i mi zniknęło, bo sesja za długa
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Miałam niebezpieczną sytuację na spacerze.. dałam Olkowi ciasteczko orkiszowe..taki cienki płatek.. pierwsze jakoś zjadł..przy drugim schyliłam się do niego i patrzę, że pakuje..jeszcze sobie paluszkami dopychał i nagle zaczął kaszleć..zakrztusił się..cały czerwony się zrobił i miał problemy z odkrztuszeniem.. zaczęłam go szybko wypinać z pasów, ale na szczęście nim to zrobiłam zwrócił wszystko, zdążyłam złapać w dłoń te kawałeczki ciastka ze śliną i trochę krwi widziałam Jejku jak ja się przestraszyłam (( Głupia, że ja mu coś takiego dałam..kruchego i ostrego..nie zapłakał nawet, tylko oczka biedne załzawione.. No co mi przyszło do głowy No i Oluś zrobił kolejną kupcię do nocniczka po kolacji, a przed kąpielą.. Nie dość, ze zrobił klocka, to jeszcze klocka do niego wrzucił Pianka jak przekonałaś Kubę do kawałków? Fajnie, że wakacje udane i Mały zadowolony ![]() A wyniki Olka wyszły ok.. pediatra kazała się nie przejmować..no i po tygodniu przytył 120g, więc znowu normalnie ![]() Rocky kusisz tymi serniczkami ![]() Mera wiadomo coś o Małej? ![]() Mamaszkrabka kciuki! Sammi kiedy wracacie? ![]() Stokrotka może też ten napój mleczy wypróbuję ![]() Lemurku no faktycznie, ja też rozgniatam widelcem większość..trochę jeszcze z tego papkuję, żeby lepsza konsystencja po złączeniu była Fiazo A Olek ma 6 zębów, ale nadal nie wie po co są ![]() Dobranoc...czas spać..spokojnej nocy! |
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN najważniejsze, że sytuacja opanowana. Ja już nie spuszczam wzroku jak Igi coś je bo wczoraj u rodziców rwał trawę jak zwykle i wszyscy na niego patrzyliśmy i nikt nie zauważył, że jakimś cudem zjadł źdźbło trawy i zaczęło go naciągać... też zwymiotował. Czasem nawet nie przypuścimy, że coś się może stać.
|
|
|
|
#3581 |
|
Konto usunięte
|
Stawiamy soczki, Piccolo i ciacho i % jeśli ktoś chce
![]() ![]() Właśnie mija rok od najpiękniejszego dnia w moim życiu. Dnia, kiedy rano usłyszałam zbawienne słowa: "postanowiliśmy dziś rozwiązać pani ciążę", a kilka godzin później zobaczyłam nasz Mały Cud Artek jest przecudownym dzieckiem, grzecznym, bystrym, mimo wcześniactwa rozwija się pięknie. Muszę to wszystko napisać, bo codziennie dziękuję za niego, że jest i że w gratisie - jest jaki jest (jak pewnie każda mama). Kocham go najbardziej na świecie A dziś kończy roczek, już jest małym dzieckiem, już nie niemowlakiem. Stoi, chodzi bardzo śmiało przy meblach, bardzo dużo mówi i wydaje każdy odgłos, jaki jest w stanie wyartykułować. Jest pogodny, uśmiechnięty, lubi spacery, lubi zabawy. Czasami nie chce jeść, czasami nie chce się kąpać, nigdy nie chce się ubrać ani przewinąć oraz nie wie, że jedzenie w kawałkach służy do jedzenia, ale takie problemy, to nie problemy.Rok temu zaświeciło dla nas nasze cudowne Słoneczko i nigdy nie będę umiała wyrazić, jak bardzo jestem za to wdzięczna. Przepraszam, ale odniosę się tylko do jednej wypowiedzi: Znasz stronę Promobaby? Najgenialniejsza strona internetowa na świecie. Zebrane są promocje dzieciowe na niej. |
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
PIANKA
dla Kubunia za umiejętności! PERSE wszystkiego najlepszego dla Artusia z okazji 1 urodzin. Niech uśmiech nigdy nie schodzi z Jego twarzy i aby zawsze czuł, że jest dla kogoś całym światem. U nas brzydka pogoda. Dzień też zapowiada się pochmurno. Dzisiaj ma przyjść do nas moja sis z mężem i dziećmi. Będzie zabawnie ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Arturrro nasz kochany STO LAT !!!
Dużo zdrówka i nadal nieś rodzicom dużo wzruszeń i radości! ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- To teraz napiszę Dzień dobry, bo Perse tak optymistycznie zaczęła dzień, że zapomniałam ![]() U nas wietrzycho straszne...co chwilę ściąga jakieś brzydkie chmurzyska, które zakrywają słońce.. póki co o spacerze nie myślę Mąż w pracy do popołudnia i sami będziemy urzędować.. A jutro do teściów na obiad i całe popołudnie...Coś u nas ostatnio lepsze nocki z gorszymi się przeplatają... Jak Olek obudził się po 1h znowu wyszłam z sypialni, bo takie darcie było, że uhuhu.. no i co 5-10 min i już chrapał.. później znowu obudził się po 1h, ale już dałam mu tego cyca.. ![]() O i już się obudził z płaczem, więc chyba nie dospał.. za późno za cycolenie, więc wstajemy..drzemka będzie wcześniej. Perse udanej imprezki urodzinowej
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Perse-wszystkiego najlepszego dla Artka
!!!!! Zdrowka szczescia i samych radosnych chwil.Jak najmniej kolizji przy brykaniu ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Hej.Teraz sie witam.Poszłam spac o 21 bo nie wiedzialam co mnie czeka dziecko spalo do 2 w lozeczku. Pozniej musialam ją zabrac do siebie bo tak plakala.Usnela i znow do lozeczka.Dwa razy smoczek podawalam.I spala do 6.30 pozniej u mnie godzinke i pol sie bawila w lozeczku a ja kimalam. Nie bylo zle.Tylko dzis juz branie jej w nocy trzeba zredukowaćWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku juz roczki sie zaczynaja! Wszystkiego najlepszego dla Artiego!!!!!!
Ja mam dzis 6 rocznice slubu, ale nie swietuje, nie ,am humoru. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
ARTURKU Sto lat! Perse przystojniak Ci rośnie. PIANKA super urlop, opowiadaj więcej, chyba naladowalas baterie bo bardzo fajnie sie Twoj post czytało, jakaś energia biła. Pisalyscie o mleku. Ja do domu kupuje właśnie bezlaktozowe bo mezowi cos zle jest po zwykłym. Córa ma póki co alergie ale na białko mleka krowiego wiec bezlaktozowe i tak podobno nie pomoże chociaz nie sprawdzalam. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Arturka!!
Nie wiedziałam ze między naszymi dziećmi jest ponad miesiac różnicy: ) Super maluszek, sam sobie dmie w trąbkę z obwieszczeniem urodzinO stronie promobaby dowiedziałam się wczoraj, tata małej wyszukał ją w necie przez przypadek: ) |
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Pianka-super mieliscie urlop.Mnie sie marzy wyjechać chociaz na caly dlugi dzien gdzies nad wode"zrobic grila
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46971367]Stawiamy soczki, Piccolo i ciacho i % jeśli ktoś chce ![]() ![]() Właśnie mija rok od najpiękniejszego dnia w moim życiu. Dnia, kiedy rano usłyszałam zbawienne słowa: "postanowiliśmy dziś rozwiązać pani ciążę", a kilka godzin później zobaczyłam nasz Mały Cud Artek jest przecudownym dzieckiem, grzecznym, bystrym, mimo wcześniactwa rozwija się pięknie. Muszę to wszystko napisać, bo codziennie dziękuję za niego, że jest i że w gratisie - jest jaki jest (jak pewnie każda mama). Kocham go najbardziej na świecie A dziś kończy roczek, już jest małym dzieckiem, już nie niemowlakiem. Stoi, chodzi bardzo śmiało przy meblach, bardzo dużo mówi i wydaje każdy odgłos, jaki jest w stanie wyartykułować. Jest pogodny, uśmiechnięty, lubi spacery, lubi zabawy. Czasami nie chce jeść, czasami nie chce się kąpać, nigdy nie chce się ubrać ani przewinąć oraz nie wie, że jedzenie w kawałkach służy do jedzenia, ale takie problemy, to nie problemy.Rok temu zaświeciło dla nas nasze cudowne Słoneczko i nigdy nie będę umiała wyrazić, jak bardzo jestem za to wdzięczna. Przepraszam, ale odniosę się tylko do jednej wypowiedzi: Znasz stronę Promobaby? Najgenialniejsza strona internetowa na świecie. Zebrane są promocje dzieciowe na niej.[/QUOTE] Najlepszego dla Artka. Cytat:
Dzis tatus rano przejął warte nad synkiem i mamusia spała do 9:30 spala by dłużej ale synek obudził, przyszedł i zaczął zaczepiać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
Arturku,przystojniaku kochany-sto lat Ci życzymy,rośnij duży,silny i zdrowy,wszystkiego najsłodszego
Mamoszkrabka-pamiętam cały czas i trzymam kciuki!Udka kurczaka przyprawiałam jedną ręką ![]() Dzoan-dawałaś te koszmarne ciasteczka orkiszowe z baby dream?Jasiek też by się nimi udusił.Dałam je potem do schrupania mojemu tacie i prawie się zadławił.Poszły do kosza,nigdy więcej. Pianka-to pięknie,że wypoczęliście sobie. Dzięki za pamięć-podobno moje stanowisko czeka,przynajmniej tak mi powiedziano,jak ostatnio byłam w pracy.Teraz gorączkowo szukam niani i niestety nie jest łatwo.Brak chętnych.A jeszcze parę miesięcy temu panie zaczepiały mnie na osiedlu,jak spacerowałam z Jasiem i pytały,czy nie potrzebujemy opiekunki. Stokrotka -ja na pewno krzyczeć nie będę,Jasiek coraz więcej podjada z naszych talerzy i w końcu zaczął przybierać Nie szalejemy z przyprawami,albo wcześniej odlewamy do małego garnuszka.
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Mela-wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.Oby bylo lepiej
![]() Moj Tz ma jutro urodziny.Dwa lata temu tez byl w tym samym czasie ale w NL no a pojutrze 7 lat po slubie i 12 razem-znowu bd sama wspominac :/ Pomylam podlogi i robie naleśniki ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- I pije kawke z mlekiem ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
Mela-najlepszego z okazji rocznicy
Rocky-naleśniki z truskawkami ![]() A z tym myciem podłóg nie przesadzaj za bardzo,niech Kurczakos śpi spokojnie. Fiazo-rozumiem,że polecasz tę książkę,którą ostatnio czytałaś? Bo sobie zapisałam tytuł,w przyszłym tygodniu wybieram się do biblioteki. Słuchajcie,jakie seriale polecacie?My nie oglądamy praktycznie tv,zresztą teraz jest wakacyjna przerwa,chcemy sobie coś ściągnąć.Ostatnio próbowaliśmy "Misfits"i "Grimm",to trochę nie w moim stylu. |
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nic nie polece bo ostatnio nie mialam czasu. Ja znowu chce do biblioteki sie wybrać
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi sie ! Ogladalam kiedys na AXN ,, Internat" .Strasznie wciagnal mnie ten serial i wiem ze bylo kilka sezonów. Kojarzy ktos?
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z zagranicznych to tylko chirurgów ogladam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat, Arturku! Rośnij duży i uśmiechnięty
![]() A jak mamusia będzie wobec Ciebie zbyt nadopiekuńcza to uświadom ją, ze Ty już nie jesteś niemowlakiem tylko DZIECKIEM Cytat:
Bardzo prosto i szybko, wyszły super delikatne i mięciutkie. Będę robiła częsciej Dzisiaj na śniadanko Maksiu zjadł pastę z soczewicy doprawioną ziółkami. Wsząchnął całą wielką kromę PO paru kęsach myślałam, że mu nie smakuje bo zaczął się krzywić i popłakiwać ale czasami trochę go krzesełko "parzy" i tak jak dzisiaj musiałam biegać za nim i wkładać mu kawałki chleba do buzialka ale zjadł pięknie. Polecam
|
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Laura dopiero padła. Sasiadka przyszla na kawe i ją wymeczyla
ja sobie polezei muzyki poslucham ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
PERSE oczywiście udanej imprezki życzymy. Czekamy na relację co, gdzie, kiedy
![]() MELA z okazji rocznicy życze poprawienia relacji i zrozumienia, po prostu ROCKY ale macie staż, hoho! ![]() LEMURKU super, ze się odważyliście (i myśle, że z podwójną korzyścią dla Jasia) i dajecie normalne jedzenie. Najważniejsze, że zjada ![]() ELAINE to naprawdę imponujące ilości. Widać, ze dziecku nic nie dokucza. Nawet mój niedźwiadek tyle nie zjada ale nas męcza zęby;( ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
A tak na serio to nie przepadam za serialami. Obejrzę czasami jakiegoś tasiemca lub film ale nie wciągam się za bardzo. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Moje dziecię zrobiło się bardzo kumate. Odkąd mamy plac zabaw nie chce chodzić na spacery tylko na plac zabaw. Jak schodzimy z naszego osiedla to nie można iść w lewo bo jest płacz i prawie z wózka wyskakuje, tak się wygina i wścieka. Trzeba koniecznie iść w prawo. A jak jesteśmy w pobliżu i nie skręcimy w uliczkę docelową to prawie ma ochotę wyskoczyć z wózka i jeszcze rączką pokazuje gdzie mamy iść, taki bystrzak!
|
|
|
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
Miszka -hahaha,masz rację,że zasnę
![]() Ale przynajmniej spędzę część wieczoru z D. Nie mogę przestać się śmiać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

idę 25 czerwca do naczyniowego, bo moje pod kolonami brzydko urosły po ciąży i chyba czeka mnie jakiś zabieg. No ale najpierw muszę od nowa pójść do lekarza (byłam 5 lat temu:P).

A dziś kończy roczek, już jest małym dzieckiem, już nie niemowlakiem. Stoi, chodzi bardzo śmiało przy meblach, bardzo dużo mówi i wydaje każdy odgłos, jaki jest w stanie wyartykułować. Jest pogodny, uśmiechnięty, lubi spacery, lubi zabawy. Czasami nie chce jeść, czasami nie chce się kąpać, nigdy nie chce się ubrać ani przewinąć oraz nie wie, że jedzenie w kawałkach służy do jedzenia, ale takie problemy, to nie problemy.