PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-20, 21:32   #3571
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

STROKROTKO ja ogólnie rosołu nie lubię ale jak będzie u nas domu - a jest rzadko - to też tak mu mam zamiar podać.
Teściowa gotuje zupy na śmietanie więc trochę boję się podać Igorowi.

PIANKA wrzuć jakieś foty do K.
Pokaż opaleniznę

Proszę Was o trzymacie magicznych kciuków jutro o 10

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-06-20 o 21:33
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 21:34   #3572
pianka2013
Zadomowienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Mera trzymam kciuki, żeby Mała szybko się znalazła. To straszne i nawet nie mogę sobie wyobrazić jak sie teraz czują dziadkowie Malutkiej.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Stokrotka: Kuba jeszcze takiego domowego rosołu od nas nie jadl, ale chciałabym powoli zacząć wprowadzać jedzenie takie jak nasze, może trochę mniej doprawione. zobaczymy jak nam będzie szło

Filip 24.04.2016r.
pianka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 21:36   #3573
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Ja czasem dam Igiemu spróbować ziemniaka, kotleta mielonego czy schabowego ale to są śladowe ilości. Jeden lub dwa gryzy.
Dałam mu na łyżeczce ostatnio soku z kapusty kiszonej.. jego mina.. bezcenna
Stary 2014-06-20, 21:45   #3574
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Pisałam, pisałam na telefonie i za długo, bo potem już mi wysłać nie chciało. Igi zasnął dzisiaj szybko. Miałam jechać do koleżanki do lasu nad morze na imprezę grillową z okazji ślubu cywilnego, ale zimno i wieje, a do tego mi się nie chce strasznie... więc odpuściłam. Żaluję troszkę, bo jednak okazja do wyjścia, ale w taką pogodę to dziękuję.

Perse przytulam Cie mocno i cały czas trzymam kciuki za was!

Mera: straszne to wszystko co piszesz. Bardzo współczuję Twojemu bratu i mam nadzieję, że malutka się znajdzie...

Pianka: fajnie, że wyjazd się udał i brawo za nowe umiejętności Kubusia. Nie martw się małymi ilościami zjedzonymi, rozkręci się. Igi też na początku malutko jadł, a teraz ma taki spust, że ho ho.. (np dzisiaj na kolacje zjadł kromkę chleba z pomidorem, potem doprawił 320ml kaszki orkiszowej i z dwóch cycków ściągnął mleko). ale co do kawałków to teraz naprawdę ładnie je obiady i różne posiłki pomiędzy. Takie dorosłe. Czekamy na zdjecia!

Szkrabkowa: no już nie kłócić się!

Rocky: wstawisz fotke z plażyw bikini:P my używamy emolium do kąpieli, szampon babydream i oliwkę też z bd. mamy balsam bd ale chwilowo jest odstawiony (przez skórne problemy Gałganka)

Sierpniowa: nie chcę Cię straszyć, ale żylaki sa dziedziczne, a najgorsze są te po meskiej linii... idę 25 czerwca do naczyniowego, bo moje pod kolonami brzydko urosły po ciąży i chyba czeka mnie jakiś zabieg. No ale najpierw muszę od nowa pójść do lekarza (byłam 5 lat temu:P).

Stokrotka: brawo za shandiego!)

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Szkrabkowa: wiedziałam, ze miałam Ci coś jeszcze napisać: Powodzenia!!

Lemurku: ale fajny ten Twój Jasiek musimy się spiknąć, może jak w lipcu do rodziców się wybiorę to się uda.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 22:02   #3575
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Nie mam dostępu do kozy A tak na powaznie to juz nie wiem co zrobic.Jak alergolog kaze to bedzie dalej pepti a jak nie to nie wiem czy krowie czy mm.A jak mm to jakie? Laura teraz mleczko pije rano i na noc tylko.
My używamy od początku Bebilonu. Powiem szczerze, że nawet nie konsultowaliśmy tego z nikim
Myślę, ze jeśli alergolog "zwolni się" z udzielenie porady które mleko powinnaś wybrać to ja oparła bym się na popularności (pewnie są porady mleczne dot.dzieci z azs i/lub dostępności.

Cytat:
Napisane przez pianka2013 Pokaż wiadomość
Cześć

witamy się, wróciliśmy . Kuba śpi już w swoim łóżeczku. Był taki szczęśliwy, że jest już w domu. Podczas naszej nieobecności Kuba zaczął jeść kawałki. Chociaż może jeść to za dużo powiedziane, ale chociaż nie odwraca głowy i zje np. banana trzymanego w rączce, czy kalafior. A to już dla mnie mini sukces . Poza tym zaczął pokazywać jaki jest duzy i sam sobie bije brawo, non stop. Dzisiaj mieliśmy taki zakręcony dzionek, bo musiałam małego obudzić o 03:30, żebysmy zdążyli na samolot, więc wszystko nam sie poprzestawiało. Generalnie mamy tylko jedną drzemkę i tak nam chyba zostanie, bo Kuba nie chce więcej spać. A drzemki różnej długości, nawet i po 40 minutach potrafił się obudzić i szaleć do wieczora. Chyba szkoda mu było wakacji na spanie, bo spał najmniej ze wszystkich poznanych dziaciaczków.

Próbowałam coś tam podczytać co u Was, ale kiepsko mi szło, bo internet wolny. Teraz postaram się byc na bieżąco i może co nie co nadrobić.Jak mąż pozwoli, bo jeszcze tydzień będzie siedział z nami w domku

Dzoan: i co wyszło z tymi wynikami Olusia? Dlaczego tak mało przybrał na wadze? Kiedy wyjeżdżacie na urlop?

Mela: jak tam tata, już zaczął rehabilitacje, jest poprawa? Jak w nowej pracy, sąsiadka dobrze sprawdza się w opiece nad Alicją?

Perse: spóźnione sto latek dla Artka . Urodzinki się udały? Jakie dostał prezenty, bo ja nie wiem jeszcze co Kubie kupic na roczek i może zgapie od Was

Mamasierpniowa: coś czytałam, ze walczysz ze żłobkiem o przyjęcie małej, udało się?

Miszka: mama jeszcze u Was, czy już jedziecie na urlop? Jak w pracy?

Rocky: czytałam, ze w połowie lipca twój tż wraca . Super, zleci, nawet się nie obejrzysz. Jak się czujesz?

Aga: jak mały kurczaczek? . Byłaś u lekarza?

Idę podczytać
witajcie fajnie was czytać
Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Opowiadaj jak Kuba zniósł podróż, zmiany czasowe i upały. I oczywiście zdjęcia chcemy

A mama jeszcze u nas dyzuruje. Rozleniwiłam sie, przyznaję Choć czasami bardzo mnie wkurza bo się mądrzy to mam w niej duuużą pomoc.
Lecimy do PL na przełomie lipca/sierpnia
A w pracy rewelacyjnie. Ludzie sympatyczni, uśmiechnięci. Zagadują wiec mam okazję ćwiczyć język (w sumie w tym celu tam poszłam) tak wiec jestem baaardzo zadowolna, że się zdecydowałam "wyjść z domu".

A tak w temacie (wiem, wiem, ze dopiero z wakacji wróciliście) to jak z Twoją pracą po macierzyńskim (bo nie pamiętam czy się w końcu określili)

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja czasem dam Igiemu spróbować ziemniaka, kotleta mielonego czy schabowego ale to są śladowe ilości. Jeden lub dwa gryzy.
Dałam mu na łyżeczce ostatnio soku z kapusty kiszonej.. jego mina.. bezcenna
ja podobnie daję sprobować. A minę musiał mieć rewelacyjną
Kciuki zaciśnięte

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

ROCKY a właśnie, a nie mogłabyś podpytać alergologa o to mleko krowie lub to bez laktozy dla Dzoan i mleko kozie dla Szkrabkowej
(wybaczcie dziewczyny, ze tak w waszym imieniu)

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

ROCKY, SZKRABKOWA po mleko kozie zgłoście się do Agi, ona chyba ma lub bedzie miała kozę

SIERPNIOWA dzięki za info w/s zabezpieczeń. A na wzmocnienie żył tak jak Rocky pisała i na skurczyki magnez (acard)

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Maksiu zjadł dzisiaj makaronik z różnymi owocami na obiad. Tak pysznie to wyglądało, że mi ślinka leciała (chociaż nie ząbkuję)
NA podwieczorek dostał kaszkę manną na wodzie (pierwszy raz robiłam i pięknie zjadł całą porcję) czyli mam kolejną propozycję na podwieczorek, ufff
Robiłam pastę z soczewicy, odłożyłam trochę takiej niedoprawionej dla Maksia, jutro lekko doprawię i będzie miał na śniadanko
I upiekłam dla mojego synusia biszkopciki

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Pisałam, pisałam na telefonie i za długo, bo potem już mi wysłać nie chciało. Igi zasnął dzisiaj szybko. Miałam jechać do koleżanki do lasu nad morze na imprezę grillową z okazji ślubu cywilnego, ale zimno i wieje, a do tego mi się nie chce strasznie... więc odpuściłam. Żaluję troszkę, bo jednak okazja do wyjścia, ale w taką pogodę to dziękuję.

Perse przytulam Cie mocno i cały czas trzymam kciuki za was!

Mera: straszne to wszystko co piszesz. Bardzo współczuję Twojemu bratu i mam nadzieję, że malutka się znajdzie...

Pianka: fajnie, że wyjazd się udał i brawo za nowe umiejętności Kubusia. Nie martw się małymi ilościami zjedzonymi, rozkręci się. Igi też na początku malutko jadł, a teraz ma taki spust, że ho ho.. (np dzisiaj na kolacje zjadł kromkę chleba z pomidorem, potem doprawił 320ml kaszki orkiszowej i z dwóch cycków ściągnął mleko). ale co do kawałków to teraz naprawdę ładnie je obiady i różne posiłki pomiędzy. Takie dorosłe. Czekamy na zdjecia!

Szkrabkowa: no już nie kłócić się!

Rocky: wstawisz fotke z plażyw bikini:P my używamy emolium do kąpieli, szampon babydream i oliwkę też z bd. mamy balsam bd ale chwilowo jest odstawiony (przez skórne problemy Gałganka)

Sierpniowa: nie chcę Cię straszyć, ale żylaki sa dziedziczne, a najgorsze są te po meskiej linii... idę 25 czerwca do naczyniowego, bo moje pod kolonami brzydko urosły po ciąży i chyba czeka mnie jakiś zabieg. No ale najpierw muszę od nowa pójść do lekarza (byłam 5 lat temu:P).

Stokrotka: brawo za shandiego!)

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Szkrabkowa: wiedziałam, ze miałam Ci coś jeszcze napisać: Powodzenia!!

Lemurku: ale fajny ten Twój Jasiek musimy się spiknąć, może jak w lipcu do rodziców się wybiorę to się uda.
ale piękne ilości

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2014-06-20 o 21:59
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 22:10   #3576
mamaszkrabka
Zakorzenienie

ELAINE najpierw masa potem rzeźba sorki tak mi się skojarzyło.
za jedzonko

Wprawiacie mnie w kompleksy z tym pieczeniem i gotowaniem.
MISZKA z czego robiłaś biszkopty?
Stary 2014-06-20, 22:11   #3577
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Miszka: ale się rozkręciłaś z tym gotowaniem i pieczeniem. u nas przeważnie na kolacje ok 200-250ml kaszki idzie, a dzisiaj Gałganek przeszedł sam siebie.

Ja daje już własciwie to, co my jemy. Tylko przestaliśmy solić i nie przyprawiamy tak mocno. Czasami jakieś zmodyfikowane nasze dostaje (tak jak pisałam, odkładamy nieprzyprawioną czesc do malego garnka dla Igiego)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 22:14   #3578
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa Pokaż wiadomość
Rocky, my stosujemy Babydream płyn do ciała i włosów , kosztuje 9 zł a jest duża pojemność i bardzo dobrze się pieni, wystarczy pare kropelek.

Fiazo- teraz już stosujesz nr 3 mleczka czy nadal 2? Ile za nie płacisz przy jakiej pojemności i czy nie ma problemów z rozpuszczeniem, bólami brzuszka, kupami? Zdecydowałam się na bebiko ale jest to mało opłacalne jak sobie wszystko przeliczyłam.O ile Bebilon znalazłam w necie tanio to Bebiko wszędzie w podobnej cenie.Moze jeśli polecisz to spróbuję z Babydreamem.
Lemurki- u mnie niestety nie ma takiego dyskontu: ( Dodam, że rozejrzę się za maściami bo się nie na żarty wystraszyłam,mój tata ma żylaki, nie wiem czy to jest dziedziczne.

Rocky, jeśli stosowałaś Pepti to polecałabym nie zmieniać firmy i przejśc na zwykły Bebilon. W sklepach jest bardzo drogi bo za 70 zł 1200 g, ale w necie jest 20 zł tańszy. Uważam, że to bardzo dobre mleko, nie było żadnych brzuszkowych rewolucji, świetnie się rozprowadza, ogólnie to moim zdaniem jedno z najlepszych mleczek.

Pianka- poszłam do kierownika i udało mi się namówić ją na miesięczna umowę: ) Juz podpisałam. Muszę tylko znaleźć w tym czasie pracę to przedłużą: )
Daje 3. Nic sie u nas nie zmieniło co do brzuszka i kupek przy zmianiem zmienialam jak bylismy juz na 2. Nie pamietam kiedy dokladnie. Ale robilam stopniowo mieszajac jedno z drugim. Z tego co pamietam chyba 2 jest 600g za 16zł
, 3 jest 500g za ta sama cene
Czasmi sa promocje i za 14zł można kupić do tego mam rabat na karcie rossne wiec zawsze troche mniej

Cytat:
STROKROTKO ja ogólnie rosołu nie lubię ale jak będzie u nas domu - a jest rzadko - to też tak mu mam zamiar podać.
Teściowa gotuje zupy na śmietanie więc trochę boję się podać Igorowi.

PIANKA wrzuć jakieś foty do K.
Pokaż opaleniznę

Proszę Was o trzymacie magicznych kciuków jutro o 10
Zaciskam juz dzis

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 22:51   #3579
dzoan
Zakorzenienie

Ale się wkurzyłam..nacytowałam, odpisałam i mi zniknęło, bo sesja za długa

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Miałam niebezpieczną sytuację na spacerze.. dałam Olkowi ciasteczko orkiszowe..taki cienki płatek.. pierwsze jakoś zjadł..przy drugim schyliłam się do niego i patrzę, że pakuje..jeszcze sobie paluszkami dopychał i nagle zaczął kaszleć..zakrztusił się..cały czerwony się zrobił i miał problemy z odkrztuszeniem.. zaczęłam go szybko wypinać z pasów, ale na szczęście nim to zrobiłam zwrócił wszystko, zdążyłam złapać w dłoń te kawałeczki ciastka ze śliną i trochę krwi widziałam Jejku jak ja się przestraszyłam (( Głupia, że ja mu coś takiego dałam..kruchego i ostrego..nie zapłakał nawet, tylko oczka biedne załzawione.. No co mi przyszło do głowy

No i Oluś zrobił kolejną kupcię do nocniczka po kolacji, a przed kąpielą.. Nie dość, ze zrobił klocka, to jeszcze klocka do niego wrzucił

Pianka jak przekonałaś Kubę do kawałków? Fajnie, że wakacje udane i Mały zadowolony
A wyniki Olka wyszły ok.. pediatra kazała się nie przejmować..no i po tygodniu przytył 120g, więc znowu normalnie

Rocky kusisz tymi serniczkami

Mera wiadomo coś o Małej?

Mamaszkrabka kciuki!

Sammi kiedy wracacie?

Stokrotka może też ten napój mleczy wypróbuję

Lemurku no faktycznie, ja też rozgniatam widelcem większość..trochę jeszcze z tego papkuję, żeby lepsza konsystencja po złączeniu była

Fiazo A Olek ma 6 zębów, ale nadal nie wie po co są

Dobranoc...czas spać..spokojnej nocy!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 23:01   #3580
mamaszkrabka
Zakorzenienie

DZOAN najważniejsze, że sytuacja opanowana. Ja już nie spuszczam wzroku jak Igi coś je bo wczoraj u rodziców rwał trawę jak zwykle i wszyscy na niego patrzyliśmy i nikt nie zauważył, że jakimś cudem zjadł źdźbło trawy i zaczęło go naciągać... też zwymiotował. Czasem nawet nie przypuścimy, że coś się może stać.
Stary 2014-06-21, 00:59   #3581
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Stawiamy soczki, Piccolo i ciacho i % jeśli ktoś chce

Właśnie mija rok od najpiękniejszego dnia w moim życiu.
Dnia, kiedy rano usłyszałam zbawienne słowa: "postanowiliśmy dziś rozwiązać pani ciążę", a kilka godzin później zobaczyłam nasz Mały Cud
Artek jest przecudownym dzieckiem, grzecznym, bystrym, mimo wcześniactwa rozwija się pięknie. Muszę to wszystko napisać, bo codziennie dziękuję za niego, że jest i że w gratisie - jest jaki jest (jak pewnie każda mama). Kocham go najbardziej na świecie A dziś kończy roczek, już jest małym dzieckiem, już nie niemowlakiem. Stoi, chodzi bardzo śmiało przy meblach, bardzo dużo mówi i wydaje każdy odgłos, jaki jest w stanie wyartykułować. Jest pogodny, uśmiechnięty, lubi spacery, lubi zabawy. Czasami nie chce jeść, czasami nie chce się kąpać, nigdy nie chce się ubrać ani przewinąć oraz nie wie, że jedzenie w kawałkach służy do jedzenia, ale takie problemy, to nie problemy.
Rok temu zaświeciło dla nas nasze cudowne Słoneczko i nigdy nie będę umiała wyrazić, jak bardzo jestem za to wdzięczna.

Przepraszam, ale odniosę się tylko do jednej wypowiedzi:
Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa Pokaż wiadomość
Gdzie kupujecie to mleczko zeby było tanio? Znacie jakis sklep internetowy?
Znasz stronę Promobaby? Najgenialniejsza strona internetowa na świecie. Zebrane są promocje dzieciowe na niej.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 07:19   #3582
Agrafka86
Wtajemniczenie

PIANKA dla Kubunia za umiejętności!

PERSE wszystkiego najlepszego dla Artusia z okazji 1 urodzin. Niech uśmiech nigdy nie schodzi z Jego twarzy i aby zawsze czuł, że jest dla kogoś całym światem.

U nas brzydka pogoda. Dzień też zapowiada się pochmurno. Dzisiaj ma przyjść do nas moja sis z mężem i dziećmi. Będzie zabawnie

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 07:33   #3583
dzoan
Zakorzenienie

Arturrro nasz kochany STO LAT !!! Toż to rzeczywiście z niemowlęctwa nam dzisiaj wyrosłeś Dużo zdrówka i nadal nieś rodzicom dużo wzruszeń i radości!

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

To teraz napiszę Dzień dobry, bo Perse tak optymistycznie zaczęła dzień, że zapomniałam

U nas wietrzycho straszne...co chwilę ściąga jakieś brzydkie chmurzyska, które zakrywają słońce.. póki co o spacerze nie myślę Mąż w pracy do popołudnia i sami będziemy urzędować.. A jutro do teściów na obiad i całe popołudnie...

Coś u nas ostatnio lepsze nocki z gorszymi się przeplatają... Jak Olek obudził się po 1h znowu wyszłam z sypialni, bo takie darcie było, że uhuhu.. no i co 5-10 min i już chrapał.. później znowu obudził się po 1h, ale już dałam mu tego cyca..

O i już się obudził z płaczem, więc chyba nie dospał.. za późno za cycolenie, więc wstajemy..drzemka będzie wcześniej.

Perse udanej imprezki urodzinowej

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 08:15   #3584
Rockyyy
Zakorzenienie

Perse-wszystkiego najlepszego dla Artka !!!!! Zdrowka szczescia i samych radosnych chwil.Jak najmniej kolizji przy brykaniu

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Hej.Teraz sie witam.Poszłam spac o 21 bo nie wiedzialam co mnie czeka dziecko spalo do 2 w lozeczku. Pozniej musialam ją zabrac do siebie bo tak plakala.Usnela i znow do lozeczka.Dwa razy smoczek podawalam.I spala do 6.30 pozniej u mnie godzinke i pol sie bawila w lozeczku a ja kimalam. Nie bylo zle.Tylko dzis juz branie jej w nocy trzeba zredukować

Stary 2014-06-21, 08:41   #3585
mela1234
Zakorzenienie

Jejku juz roczki sie zaczynaja! Wszystkiego najlepszego dla Artiego!!!!!!
Ja mam dzis 6 rocznice slubu, ale nie swietuje, nie ,am humoru.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 08:57   #3586
moonlightdancer
Rozeznanie

Dzien dobry,
ARTURKU Sto lat! Perse przystojniak Ci rośnie.
PIANKA super urlop, opowiadaj więcej, chyba naladowalas baterie bo bardzo fajnie sie Twoj post czytało, jakaś energia biła.
Pisalyscie o mleku. Ja do domu kupuje właśnie bezlaktozowe bo mezowi cos zle jest po zwykłym. Córa ma póki co alergie ale na białko mleka krowiego wiec bezlaktozowe i tak podobno nie pomoże chociaz nie sprawdzalam.

Sent from my iPhone using Tapatalk
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 09:06   #3587
mamasierpniowa
Zadomowienie

Sto lat dla Arturka!! Nie wiedziałam ze między naszymi dziećmi jest ponad miesiac różnicy: ) Super maluszek, sam sobie dmie w trąbkę z obwieszczeniem urodzin Gratuluję syna: )

O stronie promobaby dowiedziałam się wczoraj, tata małej wyszukał ją w necie przez przypadek: )
mamasierpniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 09:21   #3588
Rockyyy
Zakorzenienie

Pianka-super mieliscie urlop.Mnie sie marzy wyjechać chociaz na caly dlugi dzien gdzies nad wode"zrobic grila

Stary 2014-06-21, 10:12   #3589
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam..nacytowałam, odpisałam i mi zniknęło, bo sesja za długa

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Miałam niebezpieczną sytuację na spacerze.. dałam Olkowi ciasteczko orkiszowe..taki cienki płatek.. pierwsze jakoś zjadł..przy drugim schyliłam się do niego i patrzę, że pakuje..jeszcze sobie paluszkami dopychał i nagle zaczął kaszleć..zakrztusił się..cały czerwony się zrobił i miał problemy z odkrztuszeniem.. zaczęłam go szybko wypinać z pasów, ale na szczęście nim to zrobiłam zwrócił wszystko, zdążyłam złapać w dłoń te kawałeczki ciastka ze śliną i trochę krwi widziałam Jejku jak ja się przestraszyłam (( Głupia, że ja mu coś takiego dałam..kruchego i ostrego..nie zapłakał nawet, tylko oczka biedne załzawione.. No co mi przyszło do głowy

No i Oluś zrobił kolejną kupcię do nocniczka po kolacji, a przed kąpielą.. Nie dość, ze zrobił klocka, to jeszcze klocka do niego wrzucił

Pianka jak przekonałaś Kubę do kawałków? Fajnie, że wakacje udane i Mały zadowolony
A wyniki Olka wyszły ok.. pediatra kazała się nie przejmować..no i po tygodniu przytył 120g, więc znowu normalnie

Rocky kusisz tymi serniczkami

Mera wiadomo coś o Małej?

Mamaszkrabka kciuki!

Sammi kiedy wracacie?

Stokrotka może też ten napój mleczy wypróbuję

Lemurku no faktycznie, ja też rozgniatam widelcem większość..trochę jeszcze z tego papkuję, żeby lepsza konsystencja po złączeniu była

Fiazo A Olek ma 6 zębów, ale nadal nie wie po co są

Dobranoc...czas spać..spokojnej nocy!
Ja swojemu z dnia na dzień zaczęłam dawać. Wcześniej jak chciałam to babcia panikowała że sie dławi. Mój jakoś szybko załapal, ale fakt że na poczatku rozgotowywałam warzzywa by mu lepiej było

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46971367]Stawiamy soczki, Piccolo i ciacho i % jeśli ktoś chce

Właśnie mija rok od najpiękniejszego dnia w moim życiu.
Dnia, kiedy rano usłyszałam zbawienne słowa: "postanowiliśmy dziś rozwiązać pani ciążę", a kilka godzin później zobaczyłam nasz Mały Cud
Artek jest przecudownym dzieckiem, grzecznym, bystrym, mimo wcześniactwa rozwija się pięknie. Muszę to wszystko napisać, bo codziennie dziękuję za niego, że jest i że w gratisie - jest jaki jest (jak pewnie każda mama). Kocham go najbardziej na świecie A dziś kończy roczek, już jest małym dzieckiem, już nie niemowlakiem. Stoi, chodzi bardzo śmiało przy meblach, bardzo dużo mówi i wydaje każdy odgłos, jaki jest w stanie wyartykułować. Jest pogodny, uśmiechnięty, lubi spacery, lubi zabawy. Czasami nie chce jeść, czasami nie chce się kąpać, nigdy nie chce się ubrać ani przewinąć oraz nie wie, że jedzenie w kawałkach służy do jedzenia, ale takie problemy, to nie problemy.
Rok temu zaświeciło dla nas nasze cudowne Słoneczko i nigdy nie będę umiała wyrazić, jak bardzo jestem za to wdzięczna.

Przepraszam, ale odniosę się tylko do jednej wypowiedzi:

Znasz stronę Promobaby? Najgenialniejsza strona internetowa na świecie. Zebrane są promocje dzieciowe na niej.[/QUOTE]

Najlepszego dla Artka.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jejku juz roczki sie zaczynaja! Wszystkiego najlepszego dla Artiego!!!!!!
Ja mam dzis 6 rocznice slubu, ale nie swietuje, nie ,am humoru.

najlpeszego

Dzis tatus rano przejął warte nad synkiem i mamusia spała do 9:30 spala by dłużej ale synek obudził, przyszedł i zaczął zaczepiać

Synek
Stary 2014-06-21, 10:23   #3590
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Arturku,przystojniaku kochany-sto lat Ci życzymy,rośnij duży,silny i zdrowy,wszystkiego najsłodszego

Mamoszkrabka-pamiętam cały czas i trzymam kciuki!Udka kurczaka przyprawiałam jedną ręką

Dzoan-dawałaś te koszmarne ciasteczka orkiszowe z baby dream?Jasiek też by się nimi udusił.Dałam je potem do schrupania mojemu tacie i prawie się zadławił.Poszły do kosza,nigdy więcej.

Pianka-to pięknie,że wypoczęliście sobie.
Dzięki za pamięć-podobno moje stanowisko czeka,przynajmniej tak mi powiedziano,jak ostatnio byłam w pracy.Teraz gorączkowo szukam niani i niestety nie jest łatwo.Brak chętnych.A jeszcze parę miesięcy temu panie zaczepiały mnie na osiedlu,jak spacerowałam z Jasiem i pytały,czy nie potrzebujemy opiekunki.

Stokrotka -ja na pewno krzyczeć nie będę,Jasiek coraz więcej podjada z naszych talerzy i w końcu zaczął przybieraćNie szalejemy z przyprawami,albo wcześniej odlewamy do małego garnuszka.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 10:34   #3591
Rockyyy
Zakorzenienie

Mela-wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.Oby bylo lepiej

Moj Tz ma jutro urodziny.Dwa lata temu tez byl w tym samym czasie ale w NL no a pojutrze 7 lat po slubie i 12 razem-znowu bd sama wspominac :/

Pomylam podlogi i robie naleśniki

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

I pije kawke z mlekiem

Stary 2014-06-21, 10:42   #3592
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Mela-najlepszego z okazji rocznicy

Rocky-naleśniki z truskawkami
A z tym myciem podłóg nie przesadzaj za bardzo,niech Kurczakos śpi spokojnie.

Fiazo-rozumiem,że polecasz tę książkę,którą ostatnio czytałaś?
Bo sobie zapisałam tytuł,w przyszłym tygodniu wybieram się do biblioteki.

Słuchajcie,jakie seriale polecacie?My nie oglądamy praktycznie tv,zresztą teraz jest wakacyjna przerwa,chcemy sobie coś ściągnąć.Ostatnio próbowaliśmy "Misfits"i "Grimm",to trochę nie w moim stylu.
Stary 2014-06-21, 10:56   #3593
Rockyyy
Zakorzenienie

Kurde nic nie polece bo ostatnio nie mialam czasu. Ja znowu chce do biblioteki sie wybrać

Stary 2014-06-21, 11:18   #3594
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Mela-wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.Oby bylo lepiej

Moj Tz ma jutro urodziny.Dwa lata temu tez byl w tym samym czasie ale w NL no a pojutrze 7 lat po slubie i 12 razem-znowu bd sama wspominac :/

Pomylam podlogi i robie naleśniki

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

I pije kawke z mlekiem

Wow piękny staz u Was. Nie bedziesz sama jest Laura i Kurczakos. To są wasze owoce

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość

Słuchajcie,jakie seriale polecacie?My nie oglądamy praktycznie tv,zresztą teraz jest wakacyjna przerwa,chcemy sobie coś ściągnąć.Ostatnio próbowaliśmy "Misfits"i "Grimm",to trochę nie w moim stylu.
Polecam oczywiscie. Skończyłam ją wczoraj i chodze teraz i rozmyślam czemu tak szybko sie skończyła, a to przecież ponad 500 stron. Anne Rice reszte jej książek też przeczytałam oprócz wampirowych. Ja czytam na telefonie. W sumie też bym mogła skoczyć do biblioteki po coś. Czasami mi lepiej na tek bo moge w nocy siedziec w sypialni i nie potrzebuje światła

Synek
Stary 2014-06-21, 11:24   #3595
Rockyyy
Zakorzenienie

Przypomnialo mi sie ! Ogladalam kiedys na AXN ,, Internat" .Strasznie wciagnal mnie ten serial i wiem ze bylo kilka sezonów. Kojarzy ktos?

Stary 2014-06-21, 12:22   #3596
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomnialo mi sie ! Ogladalam kiedys na AXN ,, Internat" .Strasznie wciagnal mnie ten serial i wiem ze bylo kilka sezonów. Kojarzy ktos?

Nie kojarze.
Ja z zagranicznych to tylko chirurgów ogladam

Synek
Stary 2014-06-21, 13:04   #3597
miszkaaa
Zakorzenienie

Sto lat, Arturku! Rośnij duży i uśmiechnięty
A jak mamusia będzie wobec Ciebie zbyt nadopiekuńcza to uświadom ją, ze Ty już nie jesteś niemowlakiem tylko DZIECKIEM

Cytat:
ELAINE najpierw masa potem rzeźba sorki tak mi się skojarzyło.
za jedzonko

Wprawiacie mnie w kompleksy z tym pieczeniem i gotowaniem.
MISZKA z czego robiłaś biszkopty?
mąka, cukier, jaja http://www.mojewypieki.com/przepis/p...-w-czekoladzie
Bardzo prosto i szybko, wyszły super delikatne i mięciutkie. Będę robiła częsciej

Dzisiaj na śniadanko Maksiu zjadł pastę z soczewicy doprawioną ziółkami. Wsząchnął całą wielką kromę
PO paru kęsach myślałam, że mu nie smakuje bo zaczął się krzywić i popłakiwać ale czasami trochę go krzesełko "parzy" i tak jak dzisiaj musiałam biegać za nim i wkładać mu kawałki chleba do buzialka ale zjadł pięknie.
Polecam

Żabinek
Stary 2014-06-21, 13:04   #3598
Rockyyy
Zakorzenienie

Laura dopiero padła. Sasiadka przyszla na kawe i ją wymeczyla ja sobie polezei muzyki poslucham

Stary 2014-06-21, 13:16   #3599
miszkaaa
Zakorzenienie

PERSE oczywiście udanej imprezki życzymy. Czekamy na relację co, gdzie, kiedy

MELA z okazji rocznicy życze poprawienia relacji i zrozumienia, po prostu

ROCKY ale macie staż, hoho!

LEMURKU super, ze się odważyliście (i myśle, że z podwójną korzyścią dla Jasia) i dajecie normalne jedzenie. Najważniejsze, że zjada

ELAINE to naprawdę imponujące ilości. Widać, ze dziecku nic nie dokucza. Nawet mój niedźwiadek tyle nie zjada ale nas męcza zęby;(

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość

ale przecież Ty i tak pewnie zaśniesz już na początkowych napisach to po co Ci coś ciekawszego
A tak na serio to nie przepadam za serialami. Obejrzę czasami jakiegoś tasiemca lub film ale nie wciągam się za bardzo.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Moje dziecię zrobiło się bardzo kumate.
Odkąd mamy plac zabaw nie chce chodzić na spacery tylko na plac zabaw.
Jak schodzimy z naszego osiedla to nie można iść w lewo bo jest płacz i prawie z wózka wyskakuje, tak się wygina i wścieka. Trzeba koniecznie iść w prawo.
A jak jesteśmy w pobliżu i nie skręcimy w uliczkę docelową to prawie ma ochotę wyskoczyć z wózka i jeszcze rączką pokazuje gdzie mamy iść, taki bystrzak!

Żabinek
Stary 2014-06-21, 13:55   #3600
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Miszka -hahaha,masz rację,że zasnę
Ale przynajmniej spędzę część wieczoru z D.
Nie mogę przestać się śmiać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości