|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U niektórych dzidzie w brzuszkach, reszta nadal działa w łóżkach - cz.II
Nati nawet nie bylo czasu na jakieś dyskusje, ale chodziła jakas taka naburmuszona cały dzień
Ale mam dziś energii, nie mogę usiąść w miejscu, chodzę i sprzątam cały czas ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Dziewczyny Wasze brzusie pierwsza klasa
|
|
#2462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
OMG ale pospałam
![]() Przepraszam Was dziewczyny, jakoś mi te pytania o ziółka przeleciały ![]() Cytat:
Ja też czułam baaardzo owulację, potem już nie przestało boleć. Ale to dobrze, ja tak uważam - wszystko pracuje ![]() Cytat:
)Ja piłam wieczorem, ale nie tak bezpośrednio przed snem, tylko parzyłam ok. 20-21 a spac chodziłam ok. 22-23. Na Twoim miejscu zrobiłabym tak: zaparzyła przed pójściem do pracy, odcedziła jeszcze przed wyjściem i wypiła takie zimne po powrocie, w nocy. Aaaa i jeszcze co do objawów, to ja bardzo dużo po nich sikałam. Franka pisała że miała to samo Cytat:
Ale jak go zacznę podkarmiać to wyrośnie na wielkiego dzbana Wrzucę fotkę, dla porównania wielkości z jabłkiem ![]() Znalazłam jakąś zeschniętą biedronkę, wrzuciłam w tą muchołówke, posmyrałam nitką żeby się zamknęła, ale nie mam pojęcia jak to teraz będzie działało Nie wygląda na trawioną... Chyba jakiś zepsuty egzemplarz wybrałam ![]() Cytat:
W razie dalszych takich przypadków proszę się upominać do skutku
Edytowane przez aneczka2238 Czas edycji: 2014-06-23 o 20:03 |
||||
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
No to tak będę robić
![]() A co do trawienia, to wydaje mi się, że kiedyś czytałam że to nawet kilkanaście godzin może trwać chyba nawet do 2 dni, więc spokojnie obserwuj co wyprawia ![]() I wcale nie taki malutki ten dzbanecznik, fajny
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W między czasie może coś jeszcze upoluję
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
jestem kochane
zmęczona,ale dotarłam ![]() Nati może faktycznie za wcześnie??? oby zdjęcie dodane
|
#2466 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczor
![]() Witam nowa kolezanke Odebralam wynik prolaktyny. Jakie Wy mialyscie dziewczyny, ktore robily? Ja mam 172 mIU/l. Zakres referencyjny: kobiety przed menopauza 83-622, ciaza... ze w ciazy nie jestem, to jestem w grupie przed menopauza rozumiem i mialabym ladny wynik no nie?Dziewczyny, z tyg na tydz widac rosnace dzidzie w Waszych brzuszkach. Widac roznice za kazdym razem I nudna bede - tez taki chce! ![]() Aneczko super killery ![]() Kiedys zastanawialam sie co tam u Madzi Franki
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ani się obejżysz iteż taki będziesz miec jestem tegopewna
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Franka miała wyjechac z tż do pracy za granicę. Nie pamiętam dokładnie gdzie. Jak wróci to obiecała nas odwiedzić
![]() Pokażę Wam fajny filmik ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ImBEgjSwK1k
|
#2469 |
|
Rozeznanie
|
to pamiętam Aniu, tylko tak się zastanawiałam, czy im tam się dobrze wiedzie
![]() wczoraj podobny filmik oglądałam, gdzieś na jakiejś stronie mi się wyświetlił i pokazywałam mężowi, jego mina była bardzo podobna do tej emotki super
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodko
|
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
cisza jak makiem zasiał...
![]() a Aniutka się nudzi ![]() Karolcia napisz mi jutro o tej Twojej prolaktynie
|
#2472 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny dotarlam do konca. na poczatku chcialam was przeprosic ze tak nagle zniknelam ale w sumie z dnia na dzien okazalo sie ze kolezanka zachorowala i nie przyjdzie do pracy wiec skoro nas jest malo to chodzilam caly tydz od 6 do 19 wlacznie z piatkiem... jak wracalam to padalam na pychol ze nawet sily nie mialam sie zalogowac do was...
Aniutko szkoda ze piesek sie nie pojawil... przykro mi... Dorotko gratuluje duzego dzidziusia ![]() Nati moze na prawde za wczesnie jeszcze trzymam kciuki Witam nowa kolezanke ![]() wszystkie macie piekne brzuszki ciazowe... ![]() Guerka dzialaj dzialaj bo musi byc w koncu kolejna zaciazona ![]() Karolinko milo mi ze o mnie pamietalas ![]() na pewno o kims zapomnialam zeby odpisac ale po prostu za duzo czytania. ide nyny bede jutro ale dopiero wieczorkiem bo rano mam chrzesnice moja wiec pocwicze wychowywanie dzieci dobranoc
|
#2473 |
|
Rozeznanie
|
Justynko dziekuje
![]() Zeby Cie tam nie zameczyli w tej pracy A ja dopiero bede sie przykladala do podusi ![]() Ogladalam jakis strasznie glupi film, beznadziejny normalnie ale bylam ciekawa jak sie skonczy taki chwilami straszny i teraz przysuwam sie bardzo do meza bo mi strach do Pewnie przewracacie sie juz na drugi bok ale dobranoc
|
#2474 |
|
Wtajemniczenie
|
jeeejeciu a ja wczoraj zgona zaliczylam o 21 a teraz problkem bo juz nie moge spac od 4 rano
![]() ![]() justynka no to faktycznie mialas tydzien maaasakra godzinowo to tak 1,5 tyg w tygodniu wyjdzie kurde aniu ja to sie nieznam na tej prolaktynie juz loookne do wujka google ---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- jaki filmik dzidzia pieknie szalala az sie przestraszylam
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Kurczę, chyba coś mnie bierze... Jak oddycham to tak "piszczę", nie wiem czy wiecie o co chodzi, mam kaszel, katar i kicham Muszę zrobić swój magiczny syropik ![]() Ciekawe czy na grupę krwi trzeba być na czczo? Wie może któraś? Na logikę to chyba Edit: Już sprawdziłam, nie trzeba, to sobie pójdę ok.10, może już kolejek takich nie będzie ![]() Ale u mnie zaczęło lać... co za pogoda...ehh...
Edytowane przez aneczka2238 Czas edycji: 2014-06-24 o 07:24 |
|
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() apropo ziółek to ja po nich też co chwile siku :P strasznie to męczące bo latam jak 16-stka. Aniutka ja prolaktynę miałam w tej innej normie i miałam 12 a norma była do 25 ale po obciążeniu miałam 17 razy wyższą a powinna być do 6 maksymalnie. A Tobie wydaje się być w tej niższym przedziale ale w normie więc wydaje mi się ok
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aneczka2238;4701175 8]Witam
![]() Kurczę, chyba coś mnie bierze... Jak oddycham to tak "piszczę", nie wiem czy wiecie o co chodzi, mam kaszel, katar i kicham Muszę zrobić swój magiczny syropik ![]() QUOTE] u mnie Aneczko są to oznaki alergii czasami swiszczy mi jakbym gwizdek połknęła
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Nie trzeba być na czczo
![]() No ja tam się jeszcze łudzę, że może faktycznie za wcześnie było, ale też żadnych objawów nie mam oprócz tego że brzuch mnie pobolewa co jakiś czas jak na @, ale tak bardziej delikatnie więc nie wiem ![]() A Wy miałyście przed testem jakieś objawy? Filmik super, ciekawe czy Wam też tak będzie dzidzia party w brzuszkach robić ![]() Annasar - Twój brzuszek też przepiękny Aneczka to rób koniecznie syropik, mi co prawda chyba niewiele pomógł (katar już mi przeszedł, ale kaszleć dalej jeszcze pokaszluję), ale na pewno nie zaszkodził, tylko TŻ się śmiał, że zionę jak smok tym czosnkiem Ja dzisiaj ostatni dzień przed jutrzejszym egzaminem, więc pewnie z nosem w notatkach, a jeszcze muszę do krawcowej jechać odebrać suknię z przeróbek... Ciekawe czy dobrze wszystko zrobiła... I chciałam jeszcze do biedronki bo mają być niby jakieś przepiśniki fajne, a mi by się przydał, bo ja masę przepisów gubię
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedy wraca Ksuwka? bo Ona jakos na dniach ma testowac
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Ja wczoraj napisałam posta ze jestem zamulona i zaraz zasnęłam razem z małą i spałyśmy do 16. Nie wiem co jest bo rano spałyśmy do 9:40 Jak tylko otworzyłam oczy to mąż napisał ze wraca i musiałam sie za obiad w tempie ekspresowym zabierać i juz nie miałam jak zajrzeć W ogóle na wyjeździe z mążem trochę gadaliśmy o dziecku i powiedział, ze w sumie to byłoby nawet lepiej gdyby była druga dziewcznka bo on zawsze mówił ze chłopiec musi być ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Godzina 9 a ten mój mały szkrab dopiero otworzył oczy i sie przeciąga a teraz mi sie udzieliło i razem z nią śpię ile wlezie Ale trzeba sie na zapas wyspać bo jak bedzie drugi szkrab w domu to nie bedzie tak dobrze
|
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem alergiczka, uczuloną na trawy, kurz, roztocza i jeszcze jakieś drzewa ale nigdy nie pamiętam jakie. I pewnie coś się teraz pylić zaczęło ![]() Cytat:
Tak naprawdę to pierwsze objawy ciąży są identyczne jak objawy zbliżającej się @, choć i tak każda się zawsze doszukuje różnic ![]() A przepiśniki widziałam jakiś czas temu u mnie w Bierdonce, cudowne byly Poszłam od razu z rana na tą grupę krwi. U nas są dwa laboratoria - w przychodni i w szpitalu. Ponieważ od jednego z lekarzy robiłam w szpitalu, to teraz poszłam do przychodni z drugim skierowaniem. Czekałam 40 minut w kolejce i... odesłali mnie do szpitala bo ten lekarz przyjmuje w szpitalu ![]() Mój kwiatek "wypluł" biedronkę Chyba coś żywego muszę mu dać
Edytowane przez aneczka2238 Czas edycji: 2014-06-24 o 09:15 |
||
|
|
|
#2483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sobie próbuje obiecywać ze nie bede sie doszukiwać i robić test wczesniej niż @ ma przyjść ale same dobrze wiecie jak to jest Nie obiecuje ze sie bede tego trzymać
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety mam rzadką grupe krwi i prawdopodobnie u mnie może wystapić konflikt serologiczny
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że u Tż-ta okaże się że też jest ujemny, ale zobaczymy, bo coś go nie umiem wygonić na badania ![]() Aneczka - może woli muszkę
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj wiesz, chyba to było takie czysto teoretyczne gadanie
Wkurzylam sie trochę i powiedziałam ze nie chce na nim wywierać żadnej presji bo musi sam być pewny ze tego chce ale ma mi powiedzieć na co mam się nastawić czy się staramy czy na razie odpuścimy temat bo ja tez mam uczucia. Tym bardziej ze od kilku dni poważnie o tym rozmawiamy. On sie cały czas chyba boi po # ze bedzie ciezko, ze dużo obowiązków na niego spadnie itd ale wszystko w końcu wyjaśniliśmy i doszliśmy do wspólnego porozumienia Ja nie wiem z tymi facetami
|
|
|
|
#2488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupełnie nie bolały mnie piersi, nie powiększyły się, teraz ledwo się mogłam do nich dotknąć i są wielkie , wtedy nie miałam żyłek na nich, teraz mam, kręgosłup tez poprzednio nie oberwał. Ale zgadzało mi się tylko to w obydwu, że na początku nic nadzwyczajnego nie czułam ![]() A co do testów - moje postanowienie było do niczego... Od 8dpo testowałam codziennie ![]() Cytat:
) i nie ma problemu ![]() Się sprawdzi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Katrina, co tak cichutko siedzisz?
|
|
#2489 |
|
Rozeznanie
|
Dopiero niedawno oczy otworzylam :ziewa:
ale mialam sen teraz... ze ktos mnie trzymal w domu, uciekalam skakajac z balkonu a wszystkich dookola zabijali ![]() Kurcze to moglam ta prolaktyne z obciazeniem zrobic... nic, zapytam jak bede na nast wizycie. Aneczko zeby tam Cie zadna choroba nie wziela Ewuniu niech tam sie Twoj maz zdecyduje na dzialanie szybko Ide cos zjesc bo brzusio robi bul bul
|
#2490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli po odczekanie trochę plemników bedzie tez wiecej na moje rozumowanie? Poza tym my bedziemy próbowali w owulację się wstrzelić, bo z tą drugą córką to myśle ze mój mąż tak tylko gadał
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Dla mnie to jakbym piła zwykłą mięte z czymś 

Ale jak go zacznę podkarmiać to wyrośnie na wielkiego dzbana 
zmęczona,ale dotarłam

Zupełnie nie bolały mnie piersi, nie powiększyły się, teraz ledwo się mogłam do nich dotknąć i są wielkie