Rekrutacyjne SOS - wątek zbiorczy! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 13:17   #391
viva91
na przekór do celu

Dot.: Rekrutacyjne SOS - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez NieRoza Pokaż wiadomość
Ja zapłaciłam w środę, a w poniedziałek już miałam na irk opłatę zaznaczoną, a w międzyczasie był i weekend i Boże Ciało.
No i fajnie, że u Ciebie się wyrobili Ale nie jest powiedziane, że zawsze wyrabiają się u wszystkich.
Cytat:
Napisane przez oh audrey Pokaż wiadomość
Płaciłam w czwartek rano, według elixira wpłata powinna dojść jeszcze tego samego dnia...
Pewnie doszła. Ale widać nie została jeszcze wprowadzona przez informatyków do systemu rekrutacyjnego
Stary 2014-06-30, 13:44   #392
bencowa
Raczkowanie

Pomocy! Zarejestrowałam się na UŚ jakiś czas temu. Chciałam teraz wprowadzić nr matury. I wprowadziłam to Nr M/300..., wybrałam, że organem wydającym jest OKE Kraków iii.. nic. Nie wyświetlają mi się wyniki z matury...
bencowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 15:01   #393
NieRoza
Przyczajenie

Status zdjęcia "czekające na akceptację" nie wpływa na przebieg postępowania. Status "czekające na akceptację" umożliwia również wydrukowanie podania o legitymację. Zdjęcia są akceptowane przez komisje rekrutacyjne w jednostkach. Część z nich robi to na bieżąco w trakcie rejestracji, część dopiero po ogłoszeniu wyników w stosunku do osób zakwalifikowanych na studia.
NieRoza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 20:14   #394
vvatermelon
Raczkowanie

Czy uczelnia sprawdza ważność dowodów osobistych? Podałam nr starego, nowego nie zdarzę i tak dostać przed zakończeniem rekrutacji. Nie będzie z tego powodu żadnych problemów?
vvatermelon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 14:32   #395
dyzi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bencowa Pokaż wiadomość
Pomocy! Zarejestrowałam się na UŚ jakiś czas temu. Chciałam teraz wprowadzić nr matury. I wprowadziłam to Nr M/300..., wybrałam, że organem wydającym jest OKE Kraków iii.. nic. Nie wyświetlają mi się wyniki z matury...
Nie musisz wpisywać numeru matury, wyniki zostaną pobrane od 4 lipca jeśli wyraziłaś zgodę na przetwarzanie danych osobowych
http://kandydat.us.edu.pl/wymagane-dokumenty <= tu możesz sobie o tym poczytać
dyzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 18:56   #396
Philosmenos
Rozeznanie

Mam pytanie dotyczące zdjęcia na UW. Wysłałam już ok. tydzień temu, wymiary idealne jak podane, ale jeszcze nie zaakceptowali. Normalne?
Philosmenos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 19:32   #397
NieRoza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Philosmenos Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące zdjęcia na UW. Wysłałam już ok. tydzień temu, wymiary idealne jak podane, ale jeszcze nie zaakceptowali. Normalne?
Wyżej juz napisałam coś na ten temat =)

Ale jeszcze mogę dodać, że ja wysłałam w środę i dopiero dzisiaj mi zaakceptowali.
Stary 2014-07-01, 20:57   #398
Philosmenos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NieRoza Pokaż wiadomość
Wyżej juz napisałam coś na ten temat =)

Ale jeszcze mogę dodać, że ja wysłałam w środę i dopiero dzisiaj mi zaakceptowali.
Ooo, widać jestem nieuważna. Dzięki!
Philosmenos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 21:19   #399
wez_umrzyj
Raczkowanie

Hej,mam pytanie.Zarejestrowałam się i zapisałam na kilka kierunków na UG.Czy progi z zeszłego roku mogą dać mi jakikolwiek spokój że na któryś z nich się dostanę?Próg w zeszłym roku na amerykanistyce wynosił 103,10 a mi wychodzi 123,5.Wyższą liczbę punktów mam też na filologii angielskiej.Czy to podstawa żeby myśleć że mnie przyjmą?
Zapisałam siętakże na sinologię i skandynawistykę. Sinologia -106 punktów (zeszłoroczny próg 115,5 ) zaś skandynawistyka 113,6 (próg - 120,10 ). Jakaś szansa tutaj ? :/
wez_umrzyj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 22:02   #400
czerwonetramppki
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wez_umrzyj Pokaż wiadomość
Hej,mam pytanie.Zarejestrowałam się i zapisałam na kilka kierunków na UG.Czy progi z zeszłego roku mogą dać mi jakikolwiek spokój że na któryś z nich się dostanę?Próg w zeszłym roku na amerykanistyce wynosił 103,10 a mi wychodzi 123,5.Wyższą liczbę punktów mam też na filologii angielskiej.Czy to podstawa żeby myśleć że mnie przyjmą?
Zapisałam siętakże na sinologię i skandynawistykę. Sinologia -106 punktów (zeszłoroczny próg 115,5 ) zaś skandynawistyka 113,6 (próg - 120,10 ). Jakaś szansa tutaj ? :/
Sprawdzałam według tej strony :
http://ug.edu.pl/rekrutacja/studia_i...tow_na_miejsce

I własnie tymi progami sie zasugerowałam, zeby jednak sie nie rejestrowac na UG, za duzo punktow mi brakuje
MYsle, ze progi nie powinny sie drastycznie zmienic, widac ze w poprzednich latach nie roznily sie o kilkanascie punktow, a o kilka( jezeli chodzi o kierunki, które podalas).
Rosnie popyt na sinologie i skandynawistyke, wiec jakos bym sie z tymi kierunkami nie zżywała
czerwonetramppki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-01, 22:19   #401
wez_umrzyj
Raczkowanie

czerwonetramppki właśnie z tymi progami z zeszłych lat sprawdzałam również Myślisz, że o kierunki gdzie mam więcej punktów niż pokazuje próg zeszłoroczny nie muszę się martwić i mam "pewniaka" ? :/ Sinologia i skandynawistyka w tym przypadku pozostaje w sferze marzeń które przy dużej dawce szczęścia może się spełnią i jestem tego świadoma
Stary 2014-07-02, 08:32   #402
libacjaa
Raczkowanie

Może mi ktoś powiedzieć co to jest ten aneks maturalny? BO tam trzeba coś jakieś numery powpisywać a ja nie wiem o co chodzi...

Codzienne treningi
libacjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 09:02   #403
NieRoza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez libacjaa Pokaż wiadomość
Może mi ktoś powiedzieć co to jest ten aneks maturalny? BO tam trzeba coś jakieś numery powpisywać a ja nie wiem o co chodzi...
Właśnie wpisałam to hasło w internecie, bo sama byłam ciekawa, choć na mojej rekrutacji nic takiego nie ma, i znalazło mi mnóstwo stron w google, które odpowiadają na to pytanie. Czasem najpierw warto wpisać coś w wyszukiwarkę niż tracić czas na forum, czekając aż ktoś odpisze.

Aneks maturalny dostajesz wtedy, gdy poprawiałaś maturę, dokumentuje on uzyskanie innego wyniku na maturze.
Stary 2014-07-02, 09:51   #404
czerwonetramppki
Przyczajenie

wez_umrzyj pewniakiem to chyba nigdy nie mozna byc D A rejestrowalas sie jeszcze na jakichs uczelniach?
czerwonetramppki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 10:31   #405
baconbroccoli
Raczkowanie

Myślicie, że warto startować na dziennikarstwo na UG, jeśli kryteria to jeżyk polski i angielski, historia oraz WOS, a ja zdawałam tylko języki? Dodam, że z zerami za dwa pozostałe i tak jestem ponad progiem.
Stary 2014-07-02, 19:29   #406
wez_umrzyj
Raczkowanie

czerwonetramppki - nie, tylko te 4 kierunki na UG.Innej uczelni nie chcę nawet rozważać, nie chcę studiować w innym mieście niż Gdańsk.Dziś się dowiedziałam że można zadzwonić na uczelnie i po krótkim opisaniu sprawy dowiedzieć sie jakie są szanse na to że przyjmą, więc będę dzwonić :3
Stary 2014-07-02, 22:07   #407
lilia495
Raczkowanie

Orientujecie się może czy nie będzie problemu jak zawiosę papiery mojej przyjaciółki na uczelnie ? Może jest mi potrzebne jakieś oświadczenie?
lilia495 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 22:19   #408
oh audrey
Rozeznanie

Np. na UW musi być takie coś - http://rekrutacja.uw.edu.pl/files/pdf/upowaznienie.pdf
Stary 2014-07-03, 00:13   #409
budynczekoladowy
Przyczajenie

Orientujecie się kiedy mniej więcej może być druga tura naboru na UW ?

I mam jeszcze takie pytanie, czy jeśli dostanę się na uczelnię X i zawiozę tam papiery to i tak automatycznie biorę udział w dodatkowym naborze na uczelnie Y czy trzeba jakoś potwierdzić, że chce się brać udział dalej w rekrutacji ?
budynczekoladowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-03, 01:35   #410
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budynczekoladowy Pokaż wiadomość
Orientujecie się kiedy mniej więcej może być druga tura naboru na UW ?

I mam jeszcze takie pytanie, czy jeśli dostanę się na uczelnię X i zawiozę tam papiery to i tak automatycznie biorę udział w dodatkowym naborze na uczelnie Y czy trzeba jakoś potwierdzić, że chce się brać udział dalej w rekrutacji ?
Uczelnie działają niezależnie od siebie więc normalnie bierzesz udział w rekrutacji na uczelni Y
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-03, 10:50   #411
dianaa_2
Przyczajenie

Ja zastanawiam się, czy podania na studia można drukować już teraz, przed ogłoszeniem wyników? Pytam, bo zawsze myślałam, że dopiero po ogłoszeniu, ale na stronie UW znalazłam coś takiego, kiedy czytałam o dokumentach, jakie należy złożyć na studia :

podanie o wydanie elektronicznej legitymacji studenckiej, wydrukowane po
wprowadzeniu przez kandydata na osobiste konto rejestracyjne jego fotografii

Bez wprowadzonej fotografii nie da się brać udziału w rekrutacji na UW, natomiast teraz ciągle ma ona status "czekającej na akceptację". Pisałam w tej sprawie do UW i dostałam wiadomość, z której dowiedziałam się, że status ten nie wpływa na rekrutację i co więcej, umożliwia on wydrukowanie podania o wydaniu elektronicznej legitymacji, o której pisałam wyżej, co wskazywałoby na to, że można to zrobić, ale wolę zapytać, żeby nie walnąć gafy
dianaa_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-03, 10:59   #412
oh audrey
Rozeznanie

UW wyjaśniło Ci sprawę, nie rozumiem czego oczekujesz od nas jak masz informację prosto ze źródła...
Stary 2014-07-03, 11:03   #413
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez oh audrey Pokaż wiadomość
UW wyjaśniło Ci sprawę, nie rozumiem czego oczekujesz od nas jak masz informację prosto ze źródła...
Podpisuję się pod tym
Stary 2014-07-03, 21:43   #414
kamileczka95
Przyczajenie

Hej wszystkim w internetowej rejestracji wprowadza się wyniki ze wszystkich matur czy tylko z tych, które chcemy, aby były liczone? Chodzi mi głównie o UMCS, bo na kierunek, na którym mi zależy do wyboru jest dużo przedmiotów, a nie chce aby policzyli mi coś z czego wyjdzie mniej punktów
kamileczka95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-03, 22:13   #415
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez kamileczka95 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim w internetowej rejestracji wprowadza się wyniki ze wszystkich matur czy tylko z tych, które chcemy, aby były liczone? Chodzi mi głównie o UMCS, bo na kierunek, na którym mi zależy do wyboru jest dużo przedmiotów, a nie chce aby policzyli mi coś z czego wyjdzie mniej punktów

System sam znajdzie najkorzystniejszy wynik...

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-04, 15:36   #416
maciejko
Przyczajenie

ktoś składał na skandynawistykę w szczecinie i się dostał? Jeżeli tak, to proszę powiedzieć ile punktów się miało, bo ja się nie dostałem i nie wiem czy opłaca się im pisać papier, że jestem gotowy studiować jakby ktoś zrezygnował
maciejko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-04, 17:38   #417
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejko Pokaż wiadomość
ktoś składał na skandynawistykę w szczecinie i się dostał? Jeżeli tak, to proszę powiedzieć ile punktów się miało, bo ja się nie dostałem i nie wiem czy opłaca się im pisać papier, że jestem gotowy studiować jakby ktoś zrezygnował
Napisz do nich maila i najszybciej się dowiesz
Swoją drogą, takie papiery to chyba nie przejdą bo jak ktoś rezygnuje to wchodzi pierwsza osoba spod kreski, możesz liczyć tylko na to że zrobią drugą turę i się wtedy załapiesz.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-04, 19:07   #418
Tanziee
Raczkowanie

GG do Tanziee

Ja mam problem tego typu: dostałam sie na studia na uniwersytecie szczecińskim i wymagane jest teraz złożenie dokumentow do 9 lipca. Jednak dopiero 11 dowiem sie o zakwalifikowaniu (bądź nie) do innych uniwersytetów (poznan, wroclaw). Nie wiem co mam zrobić. Czy składać teraz dokumenty do Szczecina na kierunek, który nie jest moim pierwszym wyborem, żeby zarezerwować sobie miejsce, a kiedy dowiem sie, ze dostałam sie gdzie indziej odbierać dokumenty ze Szczecina i je przenosić? Jest to dla mnie niemały problem, gdyż uczelnie wymagają szybkiego dostarczenia papierów, a nie mieszkam w żadnym z tych miast. POMOOOOCY!
Stary 2014-07-04, 19:11   #419
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Tanziee Pokaż wiadomość
Ja mam problem tego typu: dostałam sie na studia na uniwersytecie szczecińskim i wymagane jest teraz złożenie dokumentow do 9 lipca. Jednak dopiero 11 dowiem sie o zakwalifikowaniu (bądź nie) do innych uniwersytetów (poznan, wroclaw). Nie wiem co mam zrobić. Czy składać teraz dokumenty do Szczecina na kierunek, który nie jest moim pierwszym wyborem, żeby zarezerwować sobie miejsce, a kiedy dowiem sie, ze dostałam sie gdzie indziej odbierać dokumenty ze Szczecina i je przenosić? Jest to dla mnie niemały problem, gdyż uczelnie wymagają szybkiego dostarczenia papierów, a nie mieszkam w żadnym z tych miast. POMOOOOCY!
No możemy Ci napisać jedynie to, co sama już wiesz. Wszystko zależy od Ciebie, czy Ci się chce.
Stary 2014-07-04, 19:12   #420
Tanziee
Raczkowanie

GG do Tanziee

@viva91 ale czy jest możliwość, ze bedą chcieli ode mnie pieniądze za zabranie dokumentow albo zajmie im to pare dni?

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości