|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Inka jak narazie ciaze przechodze w miarę spokojnie poki co na + mam 0.5 kg ale jestem przy kosci wiec moze dlatego jakos malo przybieram mimo ze nie ograniczam sie z zachciankami. Póki co czuje bardzo delikatne ruchy parę razy na dzień i to wszystko
czekam na porządne kopniaki żeby Tż tez poczuł dziewczyny a czy któraś z was podróżował a autem jakies dluzsze trasy teraz w ciazy? bo ja za 3 tyg jade na slub do niemiec a pozniej na chorwacje i zastanawiam sie czy dam rade wytrzymac tyle km.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia Kochana ty Nasza,spokojnie po tych 7days na pewno malemu nic nie bedzie
Olcia Ja na poczatku w 6 tygodniu jechalam do tescia,8 godzin samochodem,co prawda dzien pozniej czulam sie fatalnie... Ale malenstwu nic sie nie stalo...
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1114 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę ![]() Cytat:
), a on "mów konkretnie o co ci chodzi" heheh dobrze, że ze mną czasem nawija ![]() ale jak sobie myślę, że miałabym tylko dwie córki, to szkoda mi, że syna nie będzie może z tz'tem strzelimy sobie za jakiś czas kolejne dziecko (na odmłodzenie ) ![]() Cytat:
Ja osobiście nie wyobrażam sobie jechac tyle czasu autem
|
|
#1115 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie fast - foodów to pozwalaliśmy sobie raz na jakiś czas jadać w mc donaldzie- byłam fanką cheesburgerów, od kiedy wiem, że jestem w ciąży miałam 2 podejścia i za każdym razem brałam 2 gryzy i nie dojadałam - straciły dla mnie smak <co jest> |
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do chorwacji też miałam jechać ale zrezygnuje. to jednak ponad 1000km... ale skoro taki z ciebie podróżnik to pogadaj ze swoim lekarzem. może da ci jakieś leki albo maść z heparyną? strzelam i mówię to czysto teoretycznie bo nie wiem jak to wygląda u cieżarnej ale przy długich trasach czasami lekarze piszą clexany w zastrzykach... na uczucie ciężkich nóg-w takie ciepło zwłaszcza-polecam maść z kasztanowca. można ją też na chwilę schłodzić w lodówce. stosuje się ją w profilaktyce żylaków też
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedzi
na szczęście podroz bedzie w etapach z przerwami wiec powinnam dac rade w ciazy poki co robilam 6 h trasy pociagiem do rodziców i dawalam rade wiec mysle ze w aucie z klima bedzie w miarę dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1120 |
|
Rozeznanie
|
mam do was pytanie może trochę głupie ale to nic :P
w co się ubieracie? pisałyście ostatnio sporo właśnie już o tych ciążowych ciuchach i tak się zastanawiam czy nie mam za małego brzucha jeszcze i czy te pasy będą się trzymać no i wariuje bo nie wiem, w sumie nigdy nawet nie widziałam na żywo tych ciążowych ubrań i może po prostu mam jakieś dziwne wyobrażenie sama nie wiem, muszę jechać na zakupy(nawet sam mąż mnie wygania żebym sobie coś kupiła i żebym mu synka nie gniotła także grzech by było sobie odmówić) i sama nie wiem co kupić na długie spodnie za gorąco a spodenek i sukienek nie lubię
|
|
|
|
#1121 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja właśnie wróciłam z restauracji amerykańskiej, zjadłam wieeeelkiego bacon burgera z frytami, ketchupem i sosem barbaque. MNIAM Cytat:
i już raczej nie dam rady. … ;/Cytat:
[no akurat we francji byliśmy jak mnie na takie teściki naszło…..]a teraz nie wiem, jutro jadę 100km to zobaczymy =) ostatnio po 50 ledwo wytoczyłam się z auta - tak mnie krzyż(eeee) bolał, i brzuch ciągnął. kosmos ![]() a tak w ogóle to jak lekarz nie widzi przeciwwskazań - można samolotem podróżować na początku ciąży nawet tak planowaliśmy, żeby w sierpniu do Włoch skoczyć. No ale potem się okazało, że jestem trochę bardziej w ciąży i plany legły w gruzach =) |
|||||
|
|
|
#1122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w czym chodzisz normalnie, jak jest upał? ja od 12tc chodzę w ciążowych, na początki te pasy były za duże, ale w zwykłe spodnie się nie mieściłam. Teraz chodzę w krótkich spodenkach (ciążowych), albo w sukienkach. Przymierzam się do zakupów, bo w coraz mniejsza ilość ciuchów wchodzę niestety. Marzy mi sie długa spódnica…… ![]() ale uwaga, dzisiaj byłam w sklepie "modna mama" i przeżyłam szok, nie dość, że zamiast ładnych ubrań, albo przynajmniej kształtnych - same workowate koszule i bluzki, i sukienki z wora szyte, to jeszcze w cenach jakby to wszystko metki co najmniej Solara miały… zgłupiałam, koszmarna bluzka za 80 zl ;/Ratuje mnie tylko H&M i C&A z ciążowymi działami. |
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Goraco
ja tez nie lubie sukienek ale w takie upaly przemoglam sie po domu to gacie i stanik i tak latam.
|
|
#1125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już rozmiar H noszę!nie wiem czy one większe czy oczy TŻa z radości![]() nie można ćwiczyć w ciąży bliźniaczej? szykuje się na basen też tylko właśnie szukam namiotu kąpielowego....:P i znowu---w ciąży bliźniaczej nie można latać? |
|
|
|
|
#1126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i na planach się skończyło pocieszam się tym że od porodu do wakacji będzie trochę czasu więc akurat zrzucę zbędne kg i będę na spacery chodzić jako sexy mamuśka hahaha ale na planach pewnie się skończy ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- daj trochę bo u mnie tyłek spory ale cycki nie koniecznie :P |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ciuchów...a może spodnie lniane?mam wiązane i takie zpasem i świetnie się sprawdzają bo są przewiewne a jak zapada wieczór to komary nie gryzą. w terranovej kupiłam fakt ze 4lata temu ale chyba za 30zł.... właśnie takie z pasem!(cieszyłam się że ładnie boczki maskuje... ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- kuchareczki....robię fasolkę po bretońsku ale jakaś wyszła mi taka zupowa....w sensie płynna bardzo. nie jestem fanką zasmażek. da się to inaczej zagęścić? |
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie to samo. Mam nadzieję, że nie przytyję za dużo w ciąży i tym sposobem do następnych wakacji zrzucę tyle ile planowałam zrzucić przed tymi wakacjami
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja bym nie dała rady. Szczególnie, że termin mojego wyjazdu przypada na 6 miesiąc. Jak już latam co chwilę do toalety, to w czasie takiej trasy bym chyba sfiksowała ;D. Choć wiadomo, każda z nas jest inna, więc jak lekarz nie widzi przeciwwskazań, to pewnie dasz radę .Dziewczyny, sorki za nieco krępujące pytanie, ale jak sobie radzicie z zaparciami? Piję dużo wody, a i tak mnie dopada. Mam w domu siemię lniane, myślicie, że pomoże? |
|
|
|
|
#1130 |
|
Raczkowanie
|
ja niestety jesten skazana na auto bo jedziemy w 5 osob najpierw na slub do rodziny, urlop w chorwacji i powrót do domu wiec na bilety lotnicze bysmy zbankrutowali
najwyżej mnie wysadza w polowie drogi i przy powrocie mnie odbiora :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1131 |
|
Rozeznanie
|
wam też puchną już stopy? no ostatnio to ja nie wiem co się ze mną dzieje. Ostatnio tak mnie stopy bolały, że to przegięcie i normalnie miałam spuchnięte paluchy u stóp, małe serdelki mi się porobiły ale w sumie nie wiem czy to przez ciążę czy przez co innego, chociaż ja ostatnio każde chwilowe nawet gorsze samopoczucie na ciążę zwalam
|
|
|
|
#1132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie pochwale ze kupiłam za grosze 2 kombinezony zimowe i 1 kurteczke dla malucha
![]() http://allegro.pl/showItem2.php?item=4368317691 http://allegro.pl/showItem2.php?item=4375054537 http://allegro.pl/showItem2.php?item=4368394615 Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1134 |
|
Wtajemniczenie
|
Naamah slodkie te ciuszki,a ten blekitny kombinezonik to dostalam bardzo podobny
|
#1135 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do podróży… Te planowane wakacje to miał być sierpień, za miesiąc to ja będę wyglądać jak Wy w 8 miesiącu ciąży i czuć się pewnie gorzej, gdzie tam w takim stanie na wakacje się pchać To jest raz. A dwa...Bałabym się gdzieś dalej wypuszczać… Lekarz mi kiedyś powiedział, że mimo wszystko - mimo, że to się naturalnie zdarza i nie jestem jedyna - ciało kobiety przystosowane jest do tego, żeby nosić i rodzić po jednym dziecku na raz. Wszystko więcej to dla niego ogromny wysiłek i dlatego muszę się bardzo oszczędzać, odpoczywać i leżeć. Po dwóch hardkorowych tygodniach w pracy, po których wzięłam L4, stwierdzam, że to prawda jest. Bo normalnie sytuacje, które kiedyś przebrnęłabym z palcem w d.., teraz sprawiają, że wymiękam. I chociaż ciąża to nie choroba, ja mam już sporo ograniczeń. Np coraz gorzej mi się ubierać I tak zdziadziałam w przeciągu ostatnich 3 tygodni…… kosmos ;/ ps. no dobra, ja też bym nie chciała w cycki. ale w co w takim razie?!? Cytat:
Ponoć na czczo woda z cytryną, a wieczorem właśnie napar z siemienia lnianiego. Ale to taki syf, że ja już wolę zaparcia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Wtajemniczenie
|
Paprika i Basjenia to Ja mam pomysl
|
#1138 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też cycki nie grzeszą rozmiarem, wiec pomoc się przyda ;-) a tak w ogóle to ciekawe czy jeszcze urosna...
|
#1139 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zaraz smażę naleśniki i pakuje nogi do miski
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Oberwanie chmury nas zlapalo jak weszlismy do biedronki ( dobrze ze ciocia akurat byla to nas podwiozla do domu) jest u mnie namiot wyprzedazowy to wzielam drugi biedronkowy kocyk dla malenstwa za 9,99
i taka siatke na owoce czy cos dla malych dzieci za 3,99
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

czekam na porządne kopniaki żeby Tż tez poczuł

heheh dobrze, że ze mną czasem nawija 
juz nigdy wiecej, teraz mam stracha 

u mnie to samo. Mam nadzieję, że nie przytyję za dużo w ciąży i tym sposobem do następnych wakacji zrzucę tyle ile planowałam zrzucić przed tymi wakacjami