|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
mnie się nigdy doktor nie zapytał czy ma mi zbadać piersi
dusiolka ![]() ![]() ooo, dziewczynka!!! ja jestem jakaś inna, bo typowo różowiutkie ubranka dla noworodków mi się nie podobają więc u mnie w przypadku dziewczynki i tak królowałyby wszelkie kolory, prócz różu ale ja jestem z innej planety chyba ![]() ja chciałam synka i na razie wszystko ku temu zmierza ![]() aż muszę się Wam przyznać do tego, że chyba potrzebuję porozmawiać z Tym Na Górze a znajoma rodziców ma 3 dorosłych synów i 3 lata temu urodziła się im córeczka
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga do czterech razy sztuka
Ale mam nadzieje na chlopczyka
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny które pierwszy raz bedą rodzic, planujecie zaraz potem drugiego bobaska?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Spalam do 10tej
ostatnio nie umiem sie obudzic... Jem sniadanko... i chyba wyrusze z dzieckiem do parku sie przewietrzyc i sie obudzic ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Przeczytalam takze o prawach ciezarnej tutaj na wyspach i masz prawo powiedziec pracodawcy o ciazy 15 tygodni przed porodem
|
#4925 |
|
Wtajemniczenie
|
Smerfetka szpitali jest dosc duzo ale wiesz opinie sa rozne. Ja po operacji serca wiec musze mieć ojom bo to serce to juz pewne ryzyko. Druga sprawa z dojazdem, Londyn jest wielki, mieszkam na samym zachodzie, wiec szpitale w samym centrum, na północy, wschodzie i południu odpadają bo jakby była godz korkowa to mogę jechac w jedna stronę nawet 3 godziny. Wiec bardziej skupiam sie na zachodzie, ewentualnie troche w stronę centrum. Mam nadzieje ze wezmą mnie do tego nowego szpitala bo jednak ma lepsze opinie od poprzedniego, nawet Kate tam rodziła małego George'a.
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Ja jesli mogłabym zaplanować to bym chciała po 3-4 latach. Ale u mnie rożnie to moze byc. Wczesniej raczej nie bo bardzo jest ciezko z 2 małymi. |
|
|
|
#4926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może będzie chłopczyk ![]() dusiolka ja nie planuję drugiego dziecka, choć chciałabym nie mieć jedynaka chyba, że sytuacja się kiedyś polepszy to kto wie a mi się chce spać
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-07-10 o 11:45 |
|
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cieżko ale fajnie ze byłaby mała różnica i zawsze mogliby razem sie trzymac i bawić to chyba bede wyjątkiem ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nadziei troche licze ci powiem, no,ale jak dziewczynka sie nie zalamie... wazne,aby zdrowe - wiadomo ![]() nie mow nic o spaniu , bo ja juz swoj limit wykorzystalam, w dodatku TZ narzeka,ze ciagle spalam poza ciaza, a teraz to jakas tragedia...
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqaa ja tez dzis do 10spalam i wczoraj tez;p spanie to moja specjalność;p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Rany ale dużo piszecie... Biorę się za nadrabianie żeby choć część nadrobić
u mnie dziś 13t2d czyli generalnie liczą to jako 14 ? I głupie pytanie czy usg 3d to coś takiego jak prenatalne? Bo nie mam pojecia
|
#4931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak potrzebujesz to przecież żaden wstyd bo każda wierząca osoba tego potrzebuje czy potrzebuje pomocy czy podziękowania ![]() oj no to sie jej urodziło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo że bliskość szpitala jest ważna ale ważne jest tez w co szpital jest wyposażony trzymam kciuki żeby tym razem się udało ![]() dla na 4 latka to za duża różnica ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- haha moja też Dusiolko uwielbiam to
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Oj mi si tez chce spac... często przysypiam rano długo śpię jak nie musze iść do pracy.
Co do drugiego dziecka to tak za 2 lata już bym chciała 2 żeby nie było dużej różnicy wieku. a ja u siebie obstawiam od samego początku chłopca a TZ dziewczynkę
|
#4933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja zawsze byłam ranny ptaszek a teraz... śpię, śpię, śpię i nie mogę się dobudzić śniło mi się, że miałam działkę z mnóstwem owoców, zrywałam co chciałam, podjadałam, marzenie a ile bym dala za takie jabłko słodko-kwaśne, twarde, prosto z drzewa Myszunia ja liczę skończone, jakoś tak jest mi jednak lepiej, czyli jak dzisiaj mam 13t5d to po prostu 13 tydzień USG prenatalne to dokładne USG z wszelkimi pomiarami, usg 3d to taki bajerek dla rodziców bardziejsmerfetka2808 ja jakoś bardzo wierząca i praktykująca nie jestem, ale teraz odczuwam taką potrzebę i dzisiaj chyba pojadę z Tżtem się pomodlić
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-07-10 o 12:05 |
|
|
|
|
#4934 |
|
Wtajemniczenie
|
Rożnie z ta mała różnica bywa. Jestem niania co juz kiedys pisałam i mam troche doświadczenia w wychowywaniu dzieci. W praktyce niestety jest tak ze nie zawsze sie razem bawią, bo zazwyczaj starsze dziecko chce sie bawić z dziećmi w tym samym wieku i starszymi, a to mniejsze jest odrzucane. Ja osobiście nie widziałam jeszcze rodzeństwa ktore sie super bawi razem, mowię o takich od ok roku do 5. Bo potem rok czy dwa roznicy nie jest wielka tragedia. Te dziewczynki którymi sie teraz opiekuje wogole sie nie bawią razem, a nawet gorzej bo ta straszą odrzuca ta młodsza chamsko, o wszystko sie kluca. Natomiast w poprzedniej pracy miałam bliźniaczki i one tylko ze sobia sie bawiły, nie chciały w ogóle z nikim innym.
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
Smertefka,Myszunia: to moze bedziemy znowu razem w ciazy na watku hehe
no my planujemy zabrac sie tak jak małe bedzie miało 9mies akurat beda 2 lata różnicy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira : mówisz o sytuacji gdy jest różnica 5lat a to juz bardzo duża, wiem cos o tym bo w miedzy mna a siostra i bratem sa spore różnice a miedzy nimi 3lata i zawsze ze sobą trzymali od poczatku
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Moim zdaniem tez zalezy to od wychowania ale wydaje mi sie ze różnica 2lat to praktycznie żadna i dzieci ze sobą chętnie sie bawią kuzynka ma taka różnice moze nawet tez 3lat i mała by w ogień poszła za bratem i odwrotnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4938 |
|
Wtajemniczenie
|
Źle mnie zrozumialas. Mowię o dzieciach do 5 roku zycia. Te dziewczynki maja dokładnie 3 i 5. I kompletnie zero bliskości. Ta młodsza by chciała, ale strasza jest zapatrzona na starsze i swoj wiek.
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapzapytam gina na wizycie czy potrzeba robićprenatalne
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na to nie ma reguły moim zdaniem to kwestia wychowania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Dzis juz 15t1d )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4941 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiadomo ze wychowanie ważne. I charakter jednak tez. Bo te moje ogolnie sa dobrze wychowane. Ale kazde dziecko jest inne. Myśle ze jak sa wieksze to tez wiecej rozumieją.
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale co zrobić jak się chce spać i się ma okazję?! ![]() Elvira między mną, a bratem są 2 lata różnicy, miałam swoje koleżanki, ale także bawiliśmy się wszyscy razem. W domu raczej każdy robił coś osobno, ale w domu bywało się rzadko, bo ciągle latało się po dworze dzięki niemu miałam dużo kolegów i wciąż ze mnie twarda chłopczyca Według mnie to zależy od charakterów dzieci i od rodzicówMyszunia usg prenatalne robi się do 13t6d, więc masz mało czasu, według mnie to badanie jest bardzo ważne, przynajmniej dla mnie... chyba namówię dziś Tżta na jakąś sesję Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-07-10 o 12:18 |
|
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Niedługo nowy wątek! Jakies pomysły na tytuł?;p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Miedzy mloda a malenstwem u nas bedzie 5 lat roznicy... i powiem szczerze,ze na razie mloda jest podekscytowana, chce juz dzidziusia po tej stronie...
powiedziala,ze chce ubrac itp. jak zobaczyla ciuszki i kiedy kiedy kiedy bedzie ten dzidzius! Cytat:
![]() chociaz... bol sie zapomina.---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Juz nie zmieniam avatara nie bic
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqaa tak samo bedzie wyglądać bo nie mam zamiaru zatrzymać sie na jednym dziecku i nie chce duzych różnic
w tym wypadku nie bede egoistką;p Taka 5latka to juz pomoże Ci trochę, pospiewa nad lozeczkiem a Ty będziesz mogła sie spokojnie wykąpać miedzy mna a siostra jest 6lat różnicy i pamietam ze byłam pomocna,ale potem jak juz podrosla siostra tak do 2-3lat to nie chciałam sie z nia bawić bo wszędzie za mna chodziła;p i za moimi koleżankami;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Teraz różnica sie zatarła i mamy wspólne tematy hehe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4947 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby się potwierdziło ![]() Cytat:
może coś się dzieje z tobą, nie wiem zapalenie jakieś czy cuś. byłaś u lekarza? Cytat:
niektóre odcienie mi się podobają ale jak widzę dziewczynkę ubraną CAŁĄ NA RÓŻOWO to masakra. mój mąż to w ogóle powiedział że jak będzie córka będzie jedyną dziewczynką nie chodzącą w różu ![]() Cytat:
prenatalne może być oczywiście zrobione w 3d Cytat:
a teraz mój synek ma 3 latka i jak się urodzi bejbik będzie miał 4 - i dopiero teraz wiem że on już jest przygotowany w miarę na dziecko. wcześniej była z niego straszna przylepa, zazdrośnik. teraz też różnie może być ale przynajmniej będzie mógł pomóc - podać pieluszkę, wykąpać, posmarować kremem itp Cytat:
ja się dobrze bawiłam z siostrą o 5 lat młodszą ale też dużo się kłóciłyśmy ![]() dla mnie po prostu 2 latka to za mało w sensie takim że ja chciałam odpocząć. jasne że wychowujesz wtedy dwójeczkę i potem masz z głowy - to jest super. ale jednak spacer z takimi maluchami, wyjścia, zasypianie... nieee wolę mojego 4 latka który sam się położy, sam zje, sam się ubierze, sam się pobawi a ja zajmę się maleństwem
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-07-10 o 12:25 |
||||||
|
|
|
#4948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kinqaa no znowu Cię nie poznałam ja jestem niecierpliwa, a jaka niecierpliwa dopiero musi być Wasza Nela ps. super królik ![]() Eirene fiuu, widzę, że nie tylko ja jestem jakaś antyróż chociaż np. jakaś bluzka fuksja czy coś to obleci, ale taki typowy różowy od stóp do głów
|
|
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Ja całej na różowo tez nie bede ubierała (jesli potwierdzi sie dziewczynka). Zakupilismy juz wstępne ubranka i sa w rożnych kolorach,nawet jedne body bedzie z samochodzikami niebieskimi haha bo było w zestawie;p ale chciałam jakaś sukienusie zakupić z opaska hehe;d i skarpetki z falbanką
w ogole jaki super szlafrok widziałam w smyku za jakies 30zl ale to juz na takie roczne dziecko raczej;pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

więc u mnie w przypadku dziewczynki i tak królowałyby wszelkie kolory, prócz różu
ale ja jestem z innej planety chyba 

, bo ja juz swoj limit wykorzystalam, w dodatku TZ narzeka,ze ciagle spalam poza ciaza, a teraz to jakas tragedia... 
21. 04.2014