Jak się wam kojarzy Konsuela? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-13, 13:37   #121
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Dot.: Jak się wam kojarzy Konsuela?

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość

Btw. uważacie, że fajną tradycją jest nadawanie dzieciom imion po kimś z rodziny? Ja uważam, że inaczej w ogóle nie powinno być i imiona powinno się dostawać, bo babkach, matkach, ciotkach, etc. Wiem, że to średnio praktyczne, bo imiona będą się powtarzać, ale jednak każde małżeństwo to dwie strony rodziny, wiec może nie aż tak strasznie dużo tych powtórzeń będzie.
Nie podoba mi sie ta tradycja.
U mnie moze i by sie tak nie powtarzamy bo zarowno dziadkowie ze strony taty jak i mamy mieli dużo rodzeństwa,ale jak sobie pomysle,ze moglabym sie nazywac Kazimiera,Janina.Regina,A dela,Jadwiga,Apolonia,Hen ryka,Waclawa,Wladyslawa czy Jozefa to zaczynam doceniać Wiktorie

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 13:38   #122
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez elvji Pokaż wiadomość
Cóż, może mam zły gust, ale mi się Amelia podoba. Podobnie jak Laura czy Cecylia.
Mnie też
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 13:39   #123
annic
Wtajemniczenie

Konsuela - jak większości, z pomocą domową w marnym brazylijskim tasiemcu.

Amelia - miałam koleżankę o tym imieniu. Co jakiś czas zaliczałam wtopę, bo mówiłam do niej Emalia Nieświadomie przekręcałam samogłoski, ale śmiechu było potem sporo

Laurę uwielbiam Mogłabym kiedyś tak nazwać córkę.

I generalnie podobają mi się "stare" i "zwykłe" imiona, jak np. Zofia, Stanisław.

Wszelkie Brajany i Dżesiki budzą we mnie grozę
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 13:43   #124
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Laura. Moje wymarzone imię dla córki ♡. No proszę was, porównanie tego imienia do Konsueli to jak Zosi i Esmeraldy.
Gdybym miała córkę nazwałabym ją Sofía (Sofija) Esmeralda

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość

Bardzo ładne imię. Miałam takie mieć, ale nie wyszło :/
Dzięki Ja miałam być Sarą albo... Oliwią

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Mi sie jeszcze nie podoba Klaudiusz
A mnie tak
Stary 2014-07-13, 13:44   #125
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Esmeralda to trochę ta sama kategoria co Konsuela, też kojarzy mi się z telenowelą
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 13:52   #126
Nimfa20

Cytat:
Ale wiesz, ze to zbieg okoliczności? Co za idiotyzmem jest ciągłe wyciąganie tej łaciny. To tak jakby gratulować Hiszpanom, że mówią "curva" na zakręt. Imię Amelia to imię germańskie i pochodzi od męskiego imienia Amalgund, co było zbitką dwóch przymiotników: amal - pilny, pracowity, dzielny i gund - walka.

Ja strasznie cierpię, że moje imię takie popularne się stało. Całe lata byłam jedyną Amelią, a teraz w sklepie jak słyszę Amelka to natychmiast się obracam, bo nie przywykłam, że ktokolwiek wypowiada to imię do innego niż ja. No, ale na modę na imiona nie mam wpływu. Po filmie "Amelia" zaczął się bum. Jak moi rodzice wybierali mi imię to przecież nie mogli przewidzieć.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Ładne imię. Takie delikatne.

Mnie jeszcze bardzo podobają się imiona odkwiatowe: Róża, Lilia. Szkoda, że teraz prawie nikt takich imion nie nadaje, chociaż jedna prowadząca na studiach, która miała ok. 30 lat nazywała się właśnie Róża.
A moje ukochane imię to Irena. Nie dość, że przecudne to jeszcze oznacza "pokój"

Btw. uważacie, że fajną tradycją jest nadawanie dzieciom imion po kimś z rodziny? Ja uważam, że inaczej w ogóle nie powinno być i imiona powinno się dostawać, bo babkach, matkach, ciotkach, etc. Wiem, że to średnio praktyczne, bo imiona będą się powtarzać, ale jednak każde małżeństwo to dwie strony rodziny, wiec może nie aż tak strasznie dużo tych powtórzeń będzie.
Róża, Dalia, Lilia, Flora, Hiacynta, Jagoda, Kalina, Laura, Malina, Narcyza, Gardenia, Jaśmina, Malwina, Melisa, Mirabella, Violetta...

Jest dużo ładnych roślinnych imion

Co do drugiego- nie. Mam w najbliższej rodzinie 3 Stanisławów (został 1), 2 Mariuszów, 2 Arturów.

Za to jest dużo kobiet na literę E : Ewa, Ewa, Ewelina, Edyta, Elwira.
Stary 2014-07-13, 14:10   #127
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady Vader Pokaż wiadomość
Dokładnie. Też zawsze słyszałam, że niecodzienne imię zwraca uwagę rekrutujących, ale ostatnio byłam świadkiem sytuacji, że niekoniecznie w dobry sposób

Mój szef robi rekrutację - przeglądał ostatnio CV jakiegoś chłopaka i mówi do mnie:"kurcze, niezłe CV i w sumie bym go zaprosił na rozmowę, ale co to w ogóle za imię - Kevin? Jak ja mam później do niego dzwonić i pytać - cześć, Kevin i jak tam dzisiaj Twoje wyniki?Nie - odpada"
Szef burak nie wiem co to za problem mówić do kogoś "Kevin". Ja rozumiem mieć określone skojarzenia z imieniem, ale zupełnie nie pojmuję jak można uważać daną osobę za mało inteligentną czy wywodzącą się z patologii bo nosi takie a nie inne imię. Ja znam same nienormalne Alicje a nie odnoszę się z niechęcią do dziewczyn, które tak mają na imię.

Mój szef też jest strasznym burakiem, ostatnio przychodziły różne CV (większość ze zdjęciami), a on robiąc przegląd odrzucił np. chłopaka, bo na zdjęciu prezentował się jako typ "hipstera" ("modna" fryzura, koszula w kratę, lekki zarost ale dość chłopięca twarz)- stwierdził, że cyt. "pedałów to ja zatrudniać nie będę".
Albo odrzucił dziewczynę, bo stwierdził, że nie zatrudni kogoś kto ma na imię Barbara, bo nie będzie do niej mówił "pani Basiu" (bo brzmi jak do ciotki) a "pani Barbaro" kojarzyło mu się z jakąś grubą przedszkolanką.
Na rozmowę została zaproszona jakaś dziewczyna (która wysłała CV bez zdjęcia)- jak przyszła to okazało się, że ma lekkiego zeza. Więc co? Pogadał z nią 5 minut i sobie poszła, po czym przyszedł do nas i powiedział "ło jezu, zezowatej to ja nie zatrudnię".

Wiocha straszna, niby facet na pierwszy rzut oka wygląda na gościa na poziomie, a taki jest ograniczony, że szok.

Edytowane przez phony
Czas edycji: 2014-07-13 o 14:20
phony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 14:14   #128
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość

Amelia - miałam koleżankę o tym imieniu. Co jakiś czas zaliczałam wtopę, bo mówiłam do niej Emalia Nieświadomie przekręcałam samogłoski, ale śmiechu było potem sporo
Piona! Mnie nauczycielka od angielskiego przez 3 lata liceum nazywala Emalią. Na początku wszystkich to bawiło, potem nikt nie zwracał uwagi, a ja zaczęłam się czuć lekceważona, bo miała raptem 3 klasy i nie potrafiła się nauczyć poprawnie mojego imienia. Ale to bardzo częsty błąd przy tym imieniu.
Stary 2014-07-13, 14:18   #129
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Za to jest dużo kobiet na literę E : Ewa, Ewa, Ewelina, Edyta, Elwira.
U mnie w rodzinie jest zwyczaj nazywania rodzeństwa na tę samą literę alfabetu.

Cytat:
Piona! Mnie nauczycielka od angielskiego przez 3 lata liceum nazywala Emalią. Na początku wszystkich to bawiło, potem nikt nie zwracał uwagi, a ja zaczęłam się czuć lekceważona, bo miała raptem 3 klasy i nie potrafiła się nauczyć poprawnie mojego imienia. Ale to bardzo częsty błąd przy tym imieniu.
No po 3 latach to przesada żeby się nie nauczyć - ja miałam niewiele takich wpadek, ale zawsze było mi głupio że przekręcam :/

Edytowane przez annic
Czas edycji: 2014-07-13 o 14:20
Stary 2014-07-13, 14:18   #130
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Dzięki Ja miałam być Sarą albo... Oliwią
Też miałam być Sarą w grę wchodziła też Nikola, ale rodzice zrezygnowali na rzecz Natalii może to i lepiej, bo z tego co czytam to imię "Nikola" też budzi negatywne odczucia. Z drugiej strony ja też kilka razy spotkałam się z niechęcią do mojego imienia, a niby nie jest jakieś dziwaczne.
Stary 2014-07-13, 14:23   #131
annic
Wtajemniczenie

Ja miałam być Barbarą - strasznie nie lubię tego imienia i cieszę się, że tata je oprotestował i dostałam inne. Kiedyś powiedziałam mojemu Tż jak miałam się nazywać i jakie to straszne imię. Kilka tygodni później dowiedziałam się, że tak nazywa się jego babcia Wtopa roku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 14:35   #132
b021da5bf142259817d3b5d5900fc01cf3c7c2e4_67241a01ac6ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lady Vader Pokaż wiadomość
Dokładnie. Też zawsze słyszałam, że niecodzienne imię zwraca uwagę rekrutujących, ale ostatnio byłam świadkiem sytuacji, że niekoniecznie w dobry sposób

Mój szef robi rekrutację - przeglądał ostatnio CV jakiegoś chłopaka i mówi do mnie:"kurcze, niezłe CV i w sumie bym go zaprosił na rozmowę, ale co to w ogóle za imię - Kevin? Jak ja mam później do niego dzwonić i pytać - cześć, Kevin i jak tam dzisiaj Twoje wyniki?Nie - odpada"
W tym wypadku, to raczej świadczy o tym, że masz bardzo ograniczonego umysłowo szefa. Równie dobrze mógłby mu się nie spodobać np. kolor koszuli albo i oczu i też by odrzucił
b021da5bf142259817d3b5d5900fc01cf3c7c2e4_67241a01ac6ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 14:40   #133
lanavera
Zadomowienie

Cytat:
Nieźle tak się robi w przypadku rasowych zwierząt, cały miot na jedną literę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lanavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 14:42   #134
aer
O RLY?

Mi Barbara chyba zawsze kojarzyć się będzie z moją kuzynką - wielka, postawna, mocno przy kości śląsko dziołcha.

Prawda jest taka, że jak ludzie chcą się przyczepić do imienia zawsze znajdą jakiś powód - chociażby imię było najzwyklejsze, do mojego znajomego za czasów podstawówki wołali "maciora" (nawet było zebranie rodziców w tej sprawie, żeby to ukrócić), chłopak ma na imię Maciej. Znajoma Elwira usłyszała, że jej imię kojarzy się z wijami. Tytus - skojarzenie z tyfusem etc.

Do mojego też się kiedyś jakaś panna przyczepiła - mam na imię Magdalena i dowiedziałam się od niej, że strasznie mi współczuje bo rodzice nadali mi imię po prostytutce (---> Maria Magdalena).

Tak naprawdę wszystko zależy od ludzi, których spotykamy.
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 14:45   #135
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam być Barbarą - strasznie nie lubię tego imienia i cieszę się, że tata je oprotestował i dostałam inne. Kiedyś powiedziałam mojemu Tż jak miałam się nazywać i jakie to straszne imię. Kilka tygodni później dowiedziałam się, że tak nazywa się jego babcia Wtopa roku
Ej, Barbara to piękne, eleganckie imię! I ma ładne zrobienia: Basia, Basieńka.
A tam, wtopa. Każdy ma swój gust.
Stary 2014-07-13, 14:45   #136
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
To imię jest akurat często spotykane właśnie wśród pokolenia babć itd podobnie jak Krystyna, Grażyna itd. Nie słyszałam, żeby ktoś nazywał swoją małą córeczkę Grażyna

Najbardziej przerąbane mają Bożeny, wiadomo dlaczego
Stary 2014-07-13, 14:48   #137
nadijka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
Szef burak nie wiem co to za problem mówić do kogoś "Kevin". Ja rozumiem mieć określone skojarzenia z imieniem, ale zupełnie nie pojmuję jak można uważać daną osobę za mało inteligentną czy wywodzącą się z patologii bo nosi takie a nie inne imię. Ja znam same nienormalne Alicje a nie odnoszę się z niechęcią do dziewczyn, które tak mają na imię.

Mój szef też jest strasznym burakiem, ostatnio przychodziły różne CV (większość ze zdjęciami), a on robiąc przegląd odrzucił np. chłopaka, bo na zdjęciu prezentował się jako typ "hipstera" ("modna" fryzura, koszula w kratę, lekki zarost ale dość chłopięca twarz)- stwierdził, że cyt. "pedałów to ja zatrudniać nie będę".
Albo odrzucił dziewczynę, bo stwierdził, że nie zatrudni kogoś kto ma na imię Barbara, bo nie będzie do niej mówił "pani Basiu" (bo brzmi jak do ciotki) a "pani Barbaro" kojarzyło mu się z jakąś grubą przedszkolanką.
Na rozmowę została zaproszona jakaś dziewczyna (która wysłała CV bez zdjęcia)- jak przyszła to okazało się, że ma lekkiego zeza. Więc co? Pogadał z nią 5 minut i sobie poszła, po czym przyszedł do nas i powiedział "ło jezu, zezowatej to ja nie zatrudnię".

Wiocha straszna, niby facet na pierwszy rzut oka wygląda na gościa na poziomie, a taki jest ograniczony, że szok.
Masakra, ciekawe jak on ma na imię tak z ciekawości, jaka to branża, gdzie takie "wymagania" co do imienia i aparycji są?
nadijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 14:55   #138
b021da5bf142259817d3b5d5900fc01cf3c7c2e4_67241a01ac6ab
Konto usunięte

Cytat:
Jak u Kardashianek
b021da5bf142259817d3b5d5900fc01cf3c7c2e4_67241a01ac6ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 15:08   #139
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadijka Pokaż wiadomość
Masakra, ciekawe jak on ma na imię tak z ciekawości, jaka to branża, gdzie takie "wymagania" co do imienia i aparycji są?
Ma na imię Wojciech

Branża turystyczna, że tak to określę na szczęście jeszcze tylko tydzień i koniec patrzenia na tego pajaca i słuchania jego bełkotu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 15:23   #140
AgeOfMe
Przyczajenie

A co sądzicie o Damroce? Imię stricte słowiańskie, ale nie znam nikogo, kto by się tak nazywał.
AgeOfMe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 15:25   #141
nadijka
Rozeznanie

Cytat:
Ma na imię Wojciech

Branża turystyczna, że tak to określę
na szczęście jeszcze tylko tydzień i koniec patrzenia na tego pajaca i słuchania jego bełkotu.
No to z tej okazji i obyś już więcej nie trafiła na takiego typka. U nas z Wojtka śmiali się, że jest Wojtek-Srojtek, więc jak widać z każdego imienia można coś wymyślić

Edytowane przez nadijka
Czas edycji: 2014-07-13 o 15:29
nadijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 15:30   #142
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgeOfMe Pokaż wiadomość
A co sądzicie o Damroce? Imię stricte słowiańskie, ale nie znam nikogo, kto by się tak nazywał.
Mi się nie podoba, ale mi się ogólnie nie podobają imiona słowiańskie.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez nadijka Pokaż wiadomość
No to z tej okazji i obyś już więcej nie trafiła na takiego typka. U nas z Wojtka śmiali się, że jest Wojtek-Srojtek, więc jak widać z każdego imienia można coś wymyślić
Tragiczny jest ten gość, jeszcze to taki typ co daje swoim dzieciom starodawne imiona, żeby dodać sobie prestiżu (bo tak niby nazywają dzieci te rodziny "na poziomie"). Ma więc synka Stanisława i córeczkę Jadwigę. Jeszcze Stanisław mi pochodzi, ale Jadzia?! Zupełnie mi się nie podoba. I to zwracanie się do 3-letniej dziewczynki "Jadwigo" jak do jakiejś matrony

Edytowane przez phony
Czas edycji: 2014-07-13 o 15:35
phony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 15:34   #143
gosia_9508
Zakorzenienie

Cytat:
Pasowałoby mi na nazwę jakiegoś złego ducha w mitologii Słowian.
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 15:39   #144
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwszy raz słyszę o takim imieniu, ale jak tak sobie powtarzam na głos, to nie jest złe. Dziecka (swojego) bym tak nie nazwała, ale imię, fakt - ciekawe
Stary 2014-07-13, 15:47   #145
AgeOfMe
Przyczajenie

Właśnie Damroka od pewnego czasu mi się podoba, a jedyne co, to kojarzę XII-wieczną księżniczkę i postać z książki Ewy Nowak.
AgeOfMe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 16:11   #146
Stroboskop
Raczkowanie

Ach moda tak bardzo się zmienia. Ja jako Zuzanna byłam zawsze jedna jedyna w szkole, okolicy. A teraz gdzie się nie obejrzę, same Zuzie. Nawet mikropsy typu york

Dla mnie najpiękniejszym imieniem jest Nadzieja. Tak miała moja prababcia. Zawsze była babcią Nadzią Nie wiem, czy odważyłabym się tak nazwać córkę. Pewnie wybierałabym między Heleną a Wandą.
Stroboskop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 16:17   #147
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
To imię jest akurat często spotykane właśnie wśród pokolenia babć itd podobnie jak Krystyna, Grażyna itd. Nie słyszałam, żeby ktoś nazywał swoją małą córeczkę Grażyna

Najbardziej przerąbane mają Bożeny, wiadomo dlaczego
Cytat:
Mi się nie podoba, ale mi się ogólnie nie podobają imiona słowiańskie.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Tragiczny jest ten gość, jeszcze to taki typ co daje swoim dzieciom starodawne imiona, żeby dodać sobie prestiżu (bo tak niby nazywają dzieci te rodziny "na poziomie"). Ma więc synka Stanisława i córeczkę Jadwigę. Jeszcze Stanisław mi pochodzi, ale Jadzia?! Zupełnie mi się nie podoba. I to zwracanie się do 3-letniej dziewczynki "Jadwigo" jak do jakiejś matrony

Akurat Stanisław i Jadwiga mi się szalenie podobają. Nie wiem skąd u was taka niechęć do starych imion. Mnie się one dobrze kojarzą, bo jak byłam mała to większość ludzi w moim otoczeniu takie miała i kojarzą mi się z dzieciństwem i bezpieczeństwem. Poza tym stare imiona mają taką... dostojność. Nie to co jakieś Violetty, Oliwki itp. Jadwiga, Stanisław to takie miłe i ładnie brzmiące imiona.

Mi się imię Krystyna kojarzy z PRL-em. Podoba mi się bardzo brzmienie tego imienia, ale Pani Krystyna to dla mnie pani z mięsnego. Za to Grażyna śliczne moim zdnaiem.

Damroka to imię kaszubskie. Tak w każdym razie mówi wikipedia. Moim zdaniem nadawanie go dla lansu albo "bo ładne" jest głupie. Co innego, jeśli rodzina jest kaszubska. Wtedy ma to sens, bo jest jakoś z kulturą i pochodzeniem związane. Osobiście nie bardzo podoba mi sie brzmienie tego imienia.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Stroboskop Pokaż wiadomość
Ach moda tak bardzo się zmienia. Ja jako Zuzanna byłam zawsze jedna jedyna w szkole, okolicy. A teraz gdzie się nie obejrzę, same Zuzie. Nawet mikropsy typu york

Dla mnie najpiękniejszym imieniem jest Nadzieja. Tak miała moja prababcia. Zawsze była babcią Nadzią Nie wiem, czy odważyłabym się tak nazwać córkę. Pewnie wybierałabym między Heleną a Wandą.
Po Irenie to moje drugie ulubione imię. Jest cudne po prostu. Tylko, że ludzie są często uprzedzeni i pewnie by mówili, ze skoro Nadzieja to pewnie Ukrainka albo Rosjanka, a to w Polsce często może mocno zaszkodzic.
Stary 2014-07-13, 16:23   #148
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie mój ojciec chciał aby imię było po babci, na szczęście moja mama się nie zgodziła. Miałabym na imię Genowefa. Moim zdaniem porażką jest nadawanie imion po rodzinie. może teraz by to przeszło, bo imiona bardziej nowoczesne, ale kiedy ja się rodziłam, to jednak babki, ciotki itd. miały bardzo staroświeckie imiona.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 16:23   #149
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez UlicaCzternasta Pokaż wiadomość
Jak się wam kojarzy imię Konsuela? Bo chcę tak nazwać córkę. Znacie jakieś Konsuele, fajne?
Z otyłą greczynką z gałązką oliwną na przetłuszczonych włosach.

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 16:23   #150
Stroboskop
Raczkowanie

Cytat:
Po Irenie to moje drugie ulubione imię. Jest cudne po prostu. Tylko, że ludzie są często uprzedzeni i pewnie by mówili, ze skoro Nadzieja to pewnie Ukrainka albo Rosjanka, a to w Polsce często może mocno zaszkodzic.

Co prawda mam "mocno polskie" nazwisko, ale właśnie kwestia uprzedzeń chyba jest nie do przeskoczenia czasem. Z drugiej strony prababcia nie miała z tym problemu, nie licząc absztyfikanta, który z upodobaniem mówił Nadieżda A zachodnia wersja (Nadia) w ogóle mi nie podchodzi.
Stroboskop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości