Traktowanie z góry w "lepszych" sklepach - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 17:46   #211
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Dot.: Traktowanie z góry w "lepszych" sklepach

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Strasznie chamski tekst
Tak, ta pani taktem nie grzeszyła pisząc delikatnie. Faktem jest, że mam gęste, niewyregulowane brwi, ale to właśnie z myślą o wizycie w Brow Barze je "zapuszczałam". Ciekawe czy mi coś odpiszą na tego maila.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 20:36   #212
b021da5bf142259817d3b5d5900fc01cf3c7c2e4_67241a01ac6ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Sytuacja sprzed kilku dni, Arkadia Sephora. Miałam tam już nie chodzić, tylko być wierna Sephorze w Klifie, ale tylko w Arkadii malują nowym produktem Benefitu., a koniecznie chciałam go wypróbować. Przy okazji pytam jednej z ekspedientek gdzie mam się zapisać na regulację brwi do Brow Baru, bo się zbieram długo i w końcu muszę to zrobić, a ona popatrzyła na mnie z wyższością i powiedziała (dosłowny cytat): "Faktycznie, pani brwi są nie do przyjęcia i musi je pani ogarnąć". Na co jej powiedziałam, że chcę się tylko zapisać, ale jej rad nie potrzebuję i niech swoje uwagi zachowa dla siebie". Napisałam zresztą do Sephory maila w tej sprawie i innych sytuacji o których pisałam wcześniej w tej Sephorze w Arkadii, bo zachowanie tych pań to jest jednak jedna wielka kpina z klienta. W Klifie takie nie są, ale to może dlatego, że tam jest ich mniej i tyle osób się nie przewija non stop co w Arkadii.

Bardzo dobrze zrobiłaś pisząc do nich skargę. Ciekawe co odpiszą...
b021da5bf142259817d3b5d5900fc01cf3c7c2e4_67241a01ac6ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 20:46   #213
Marszałkini II RP

Powołałam się na tę złotą kartę Sephory, może nieco prostacko, ale pewnie jeśli w ogóle odpiszą to tylko z tego względu. Jak odpiszą to też im to wytknę, że niezależnie od posiadanej karty każdy klient powinien być dla nich ważny. Jak dostanę odpowiedź to ją Wam wkleję, ale to już pewnie będzie po weekendzie.
Stary 2014-07-18, 21:05   #214
Konto usunięte

Cytat:
Powołałam się na tę złotą kartę Sephory, może nieco prostacko, ale pewnie jeśli w ogóle odpiszą to tylko z tego względu. Jak odpiszą to też im to wytknę, że niezależnie od posiadanej karty każdy klient powinien być dla nich ważny. Jak dostanę odpowiedź to ją Wam wkleję, ale to już pewnie będzie po weekendzie.
A podałaś swoje dane w tym mailu?
Bo wiem, że inaczej traktują takie skargi/ zażalenia w momencie kiedy klient się podpisze, a inaczej kiedy jest anonimowy.
Tak czy siak, odpisać powinni...
b021da5bf142259817d3b5d5900fc01cf3c7c2e4_67241a01ac6ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 21:06   #215
aer
O RLY?

Cytat:
Wiesz, może to była ta sama która mojej koleżance rzuciła tekstem, że złota karta S zobowiązuje
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 21:41   #216
Marszałkini II RP

[1=b021da5bf142259817d3b5d 5900fc01cf3c7c2e4_67241a0 1ac6ab;47363428]A podałaś swoje dane w tym mailu?
Bo wiem, że inaczej traktują takie skargi/ zażalenia w momencie kiedy klient się podpisze, a inaczej kiedy jest anonimowy.
Tak czy siak, odpisać powinni...[/QUOTE]

Oczywiście, podałam nawet numer mojej złotej karty Sephora

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Wiesz, może to była ta sama która mojej koleżance rzuciła tekstem, że złota karta S zobowiązuje
A może Napisałam jej imię w mailu i opisałam z wyglądu.
Stary 2014-07-18, 22:09   #217
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, podałam nawet numer mojej złotej karty Sephora
A może Napisałam jej imię w mailu i opisałam z wyglądu.
No to czekamy na łaskawą odpowiedź z ich strony.
Stary 2014-08-28, 18:40   #218
gimmelove
Przyczajenie

GG do gimmelove

Cześć, dziewczyny. Ja również miałam parę takich nieprzyjemnych sytuacji. Co dziwne- wcale nie działy się one w nie wiadomo jak ekskluzywnych butikach.
Pierwsza rzecz miała miejsce w bydgoskim Medicine. Stałam w kolejce do kasy (kupowałam jedną bluzkę i chustkę, o łącznej wartości około 50zł), przede mną Pani- również z jedną bluzką, choć może droższą niż moja. Kiedy ekspedientka obsługiwała panią przede mną, owej pani spodobała się jeszcze jakaś biżuteria, więc ekspedientka zaczęła zachęcać ją do zakupu, pokazywała inne do wyboru, zachwalała- trwało to około 10 minut, a ja czekałam, mając nadzieję, że ktoś dobrowolnie zwróci na mnie uwagę. W końcu do kasy podeszła kierowniczka sklepu, która powiedziała, że owszem, niech pani wybiera sobie dodatki, ale ekspedientka powinna w tym czasie zablokować kasę i obsłużyć innych klientów. Tak też się stało, ale kiedy podałam do skasowania moje zakupy, pani za kasą nie była dla mnie już taka miła, jak dla pani przede mną. Nie usłyszałam od niej ani "proszę", ani "dziękuję",czy nawet "do widzenia". Powiedziała mi tylko, ile mam zapłacić, zapakowała zakupy i odeszła z powrotem do pani wybierającej sobie dodatki. Gdyby nie kierowniczka, stałabym pewnie w tej kolejce kolejne 10 minut, aż straciłabym cierpliwość...

Inną sytuację przeżyłam niedawno w Naturze. Jak dotąd, drogerię tę bardzo lubiłam, a z obsługą nigdy nie miałam problemów. Dzisiaj zainteresowana byłam tuszem do rzęs L`Oreal, False Lash Wings. Jest ich jednak 2 czy 3 rodzaje, a nie byłam pewna, jaki chcę. Otworzyłam więc sobie jeden z nich i wyciągnęłam szczoteczkę (tylko jeden!). W tym momencie podeszła do mnie pani rozkładająca nieopodal towar, z tekstem: "Może ja jednak pani pomogę, bo widzę, że sobie pani nie radzi, a jak będzie tak pani otwierać wszystkie tusze to one mi w końcu wyschną." Poinformowałam panią, że nie jestem jeszcze przekonana do tego zakupu i że nie chcę "brać w ciemno", (a kształt szczoteczki jest przecież bardzo ważny, prawda). Pani natomiast zaczęła mi pokazywać tusze z innej firmy, "z dolnej półki", w cenach max. do 20 zł. Uprzejmie powiedziałam, że nie musi mi już pomagać i po prostu wyszłam. Szkoda, bo gdybym miała możliwość, żeby dłużej się zastanowić, pewnie kupiłabym ten tusz. A tak- Natura nie zarobiła na mnie ponad 60 zł.
gimmelove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-28, 18:43   #219
zuz123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gimmelove Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny. Ja również miałam parę takich nieprzyjemnych sytuacji. Co dziwne- wcale nie działy się one w nie wiadomo jak ekskluzywnych butikach.
Pierwsza rzecz miała miejsce w bydgoskim Medicine. Stałam w kolejce do kasy (kupowałam jedną bluzkę i chustkę, o łącznej wartości około 50zł), przede mną Pani- również z jedną bluzką, choć może droższą niż moja. Kiedy ekspedientka obsługiwała panią przede mną, owej pani spodobała się jeszcze jakaś biżuteria, więc ekspedientka zaczęła zachęcać ją do zakupu, pokazywała inne do wyboru, zachwalała- trwało to około 10 minut, a ja czekałam, mając nadzieję, że ktoś dobrowolnie zwróci na mnie uwagę. W końcu do kasy podeszła kierowniczka sklepu, która powiedziała, że owszem, niech pani wybiera sobie dodatki, ale ekspedientka powinna w tym czasie zablokować kasę i obsłużyć innych klientów. Tak też się stało, ale kiedy podałam do skasowania moje zakupy, pani za kasą nie była dla mnie już taka miła, jak dla pani przede mną. Nie usłyszałam od niej ani "proszę", ani "dziękuję",czy nawet "do widzenia". Powiedziała mi tylko, ile mam zapłacić, zapakowała zakupy i odeszła z powrotem do pani wybierającej sobie dodatki. Gdyby nie kierowniczka, stałabym pewnie w tej kolejce kolejne 10 minut, aż straciłabym cierpliwość...

Inną sytuację przeżyłam niedawno w Naturze. Jak dotąd, drogerię tę bardzo lubiłam, a z obsługą nigdy nie miałam problemów. Dzisiaj zainteresowana byłam tuszem do rzęs L`Oreal, False Lash Wings. Jest ich jednak 2 czy 3 rodzaje, a nie byłam pewna, jaki chcę. Otworzyłam więc sobie jeden z nich i wyciągnęłam szczoteczkę (tylko jeden!). W tym momencie podeszła do mnie pani rozkładająca nieopodal towar, z tekstem: "Może ja jednak pani pomogę, bo widzę, że sobie pani nie radzi, a jak będzie tak pani otwierać wszystkie tusze to one mi w końcu wyschną." Poinformowałam panią, że nie jestem jeszcze przekonana do tego zakupu i że nie chcę "brać w ciemno", (a kształt szczoteczki jest przecież bardzo ważny, prawda). Pani natomiast zaczęła mi pokazywać tusze z innej firmy, "z dolnej półki", w cenach max. do 20 zł. Uprzejmie powiedziałam, że nie musi mi już pomagać i po prostu wyszłam. Szkoda, bo gdybym miała możliwość, żeby dłużej się zastanowić, pewnie kupiłabym ten tusz. A tak- Natura nie zarobiła na mnie ponad 60 zł.
Ale jak to otworzyłaś sobie tusz? Tester, tak?
Bo jeśli pełnowartościowy produkt, to się nie dziwię ekspedientce że podeszła.

wymiana
zuz123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-28, 22:52   #220
shadow__
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zuz123 Pokaż wiadomość
Ale jak to otworzyłaś sobie tusz? Tester, tak?
Bo jeśli pełnowartościowy produkt, to się nie dziwię ekspedientce że podeszła.
ja też nie.. nie znosze jak widzę (głównie w rossmanie i naturze własnie) jak klientki otwierają pełnowartościowe produkty albo nawet je testują - a ja potem za 100% kwoty kupuje cos 100x otwierane, macane, wybrakowanie (w przypadku np podkładu..)
shadow__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości