|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Schudnij z Jillian Michaels - część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj pierwszy raz dałam radę skończyć shreda 2 lvl, a i tak ciut oszukiwałam :P
Dziewczyny kupiłam sobie dzisiaj w rossmanie taką szczotkę do masażu REWELACJA ! Trochę ostra mi sie wydawała ale skóra mega gładka , w sam raz pod prysznic po ćwiczeniach
|
|
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
ja wiem że to wątek o jillian, ale właśnie mija mi drugi z czterech tygodni z FB...
moje spostrzeżenia: 1) wyszczupliły mi się nogi i brzuch trochę spadły obwody, 2) waga raczej bez zmian (- 0.5 kg) nadal nie mieszczę się w ciuchy przedciążowe 3) zwiększyła mi się wytrzymałość
|
|
|
#664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cały czas kusi mnie ich półtoragodzinny workout. 20 sierpnia pyknie mi dokładnie pół roku regularnych ćwiczeń i myślę, że po powrocie z wakacji właśnie takie coś sobie zafunduję. ![]() Podziwiam za wytrwałość w ćwiczeniach z FB. Są fajni (chociaż faceta przy ćwiczeniach nie zniosę, ćwiczę tylko z kobietą), mają mega dużo różnych, ciekawych treningów, ale mimo to wydają mi się zbyt monotonni by wytrzymać z nimi miesiąc. Stąd mój podziw ![]() Za mną już pierwszy dzień z OWS. O siłowym pisałam, teraz dodam coś o cardio... Boli mnie nawet oddychanie A mój plan dodania po cardio 6w6p udał się w połowie - siły i cierpliwości starczyło mi na jedną serię. Od jutra rozplanuję to inaczej - rano siłowe i jedna seria 6w6p, wieczorem cardio i druga seria six packa. Nie widzę jednak dużych efektów po tym programie. Ale to moja wina - zaniedbałam ostatnio dietę. ![]() Ktoś wcześniej pytał o stanik sportowy. Ale cena do 150 zł mnie przeraziła Wiecie może, gdzie znajdę jakiś tani biustonosz? Problemu z rozmiarem nie mam, stety lub niestety biustu dużego nie posiadam.
Edytowane przez Ma_kota_Ala Czas edycji: 2014-08-09 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
Też musiałabym kupić wreszcie stanik sportowy, co byście poleciły?
![]() Zwow 47 z Zuzką done.
|
|
#666 | |
|
Rozeznanie
|
a co sądzicie o tym?
http://www.runnerinn.com/bieganie/ad...WtIaAhSN8P8HAQ utrzyma w ryzach rozmiar C-D? Cytat:
|
|
|
|
|
|
#667 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Moim zdaniem rozbijanie takiego workoutu na rano i wieczór nie ma najmniejszego sensu. A potem się dziwią niektóre, ze nie ma efektówW ogóle robiac na akord ćwiczenia tylko możemy spowodować zakwaszenie organizmu i przetrenowania - efekt? - brak efektów i zmęczenie. Robiąc ows nie trzeba już nic innego.
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2014-08-09 o 22:24 |
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O rany. A ja myślałam, że jestem tak dziko sprytna Lepiej, żebym teraz skończyła samo OWS, a do ostatniego tygodnia 6w6p wróciła po wakacjach? Głupio trochę, będę miała wrażenie, że nie skończyłam programu. Ale Ty, w przeciwieństwie do mnie, jak widać, się na tym znasz, więc zrobię, jak mówisz. ![]() 60 złotych za stanik do ćwiczeń to dla mnie za dużo Ale poklikałam trochę, i w Decathlonie, tj. na ich stronie, znalazłam jakiś za trzy dychy. Zamierzam wybrać się do najbliższego sklepu i przymierzyć, ażeby sprawdzić, czy wszystko będzie ładnie działało
|
|
|
|
|
|
#669 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
dziś jednak coś łatwiejszego: 35 minut z HIIT pilatesem https://www.youtube.com/watch?v=G9TSbIrp8qQ zaraz się za niego zabieram. udanej niedzieli. ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#670 |
|
Rozeznanie
|
Też bym chciała stanik za 3 dychy, ale naprzymierzałam się sporo i wątpię, żeby znalazł się taki, który by na prawdę dobrze trzymał
![]() kurczę, kolana się u mnie znowu odzywają, jak tylko zaczynam regularne ćwiczenia już się zaczyna przecież wcale nie robię dużo, treningi co 2 dni to nic, mam apetyt na więcej, ale boję się o kolana. Czy to przez buty? O technikę dbam, nie forsuję się strasznie, nie wiem...
|
|
|
|
|
#671 | |||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Cytat:
i byłam zadowolona z efektów To jeden z niewielu programów, przy którym nei trzeba sie trzymac owego tygodnia samego. Cytat:
![]() No, chyba ze ktos ma naprawdę sporą nadwagę - wtedy ból stawów moze oznaczać och przeciązenie i trzeba zmienic ćwiczenia na łatwiejsze, bo można sobie krzywdę zrobić.
|
|
|
#672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli trzeba przecierpieć, aż się przyzwyczają
|
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i dziwnie się czułam, jak przez ostatni tydzień ćwiczyłam tylko pół godziny. Nie jest tak, że potem cofam się w kondycji przez to, że skracam trening? OWS to ogólnie pierwszy program od daaawna, po którym faktycznie mam zakwasy na drugi dzień. Nie są jakieś nie do zniesienia okropne, ale są. Dziękuję za rady A pomysł z rozwaleniem OWS na miesiąc jest ekstra! Zrobię tak, jak już się zacznie rok szkolny ![]() Co do stanika - też dziękuję za polecenie miejsc Jak tylko się zepnę w sobie to ruszę na poszukiwania, wpierw do Tesco. |
|
|
|
|
|
#674 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Jeśli jednak chcemy efekty na najwyższym poziomie to trzeba pamiętac aby cardio też właczac do ćwiczeń jakies 2 razy w tygodniu. Najlepiej jak radziła Jill - system 3 dni , czyli w jeden dzien siłowe, w drugi na konkretna partię, np abs, a trzeci dzien to cardio i od początku, a siódmy dzien koniecznie rest day.
|
|
|
#675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To bieganie to mnie prześladuje Pewnie też powinnam coś o tym pomyśleć, szczególnie, że za tydzień jadę, a postanowiłam sobie, że tam też będę się ruszać... Nigdy nie lubiłam biegania, ale może to wina szkoły, tego, że zawsze kazali nam biegać dookoła jak chomiki. Zero przyjemności ![]() Trudno, już nie zdążę. Przygodę z bieganiem zacznę na miejscu. O tym systemie 3 dni nie miałam pojęcia... Tak oto prawie pół roku ćwiczeń okazuje się zmarnowane (no, może nie do końca, kondycja poprawiła mi się o milion procent, wcześniej dziesięciominutówki na brzuch nie umiałam zrobić bez przerw ) Pewnie dlatego nie mam jakichś spektakularnych efektów... No i przez nieunormowaną dietę. Dziękuję raz jeszcze Wejście na wizaż było doskonałą decyzją Corii, własnie dojrzałam Benedicta Cumberbatcha u Ciebie! Lajknęłabym
Edytowane przez Ma_kota_Ala Czas edycji: 2014-08-10 o 12:21 |
|
|
|
|
|
#676 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak Wam zazdroszczę. W piątek dopadły mnie moje dolegliwości kręgosłupowe i to tak level hard
. Dziś już jest lepiej, ale myślę, że najbliższych kilka dni ćwiczeń z Jillian nie będzie. ![]() Niemniej, szukałam w sieci co jeszcze mogłabym ćwiczyć (prócz Mackenziego i nordic walkingu) na kręgosłup i w ogóle tak psychosomatycznie. I znalazłam to: http://agnieszkamaciag.pl/rytualy-tybetanskie/ Już kiedyś o tym czytałam, ale teraz chcę wcielić w życie.
|
|
#677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#679 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Poza tym pomału mozna sie przekonac do biegania zaczynając do marszu, potem przeplatac go z truchtem, potem wiecej biegania mniej marszu, potem dodac interwały i tak stopniowo budować kondycję, az sama się nie obejrzysz, a bieganie polubisz ![]() Nie nie, absolutnie nie tak, ze tyle zcasu na marne poszło, bo nie stosowałas systemu 3 dni+3 +1 free. Ja sama tego nie stosowałam, a efekty mam. Chodzi o to, ze dla wydolnosci i optymalnych efektów to dobrze byłoby włąsnie tak ćwiczyć. Heh, sama uwielbiam Benedicta, co tu duzo mówic Z ciekawostki dodam, ze w czerwcu jak byłam w Londynie to w Selfridges natknełam sie na jego partnera z Sherlocka - Martina Freemana czyli dr Watsona Oczywiście nie przepusciłam okazji i pogadałam z nim przedstawiajac się No i akurat miał brodę, bo grał Ryszarda III w teatrze, wiec tylko ja go namierzyłam Oczywiscie zalowałam, ze to nie Benedict, no ale...
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2014-08-10 o 20:13 |
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cóż, zastosuję Twój system dot. biegania i może mi się uda! Uff, ulżyło mi! Naprawdę byłam bliska skreślenia tego czasu ![]() No nic, od teraz jestem bogatsza w wiedzę! Też uwielbiam tego aktora Co prawda znam go tylko z Sherlocka (myślę, że urodził się, by go zagrać, tak był - jest - doskonały w jego roli), ale ma miłość do niego jest przeogromna Nie mogę się doczekać kolejnych serii serialu! Wszystkie dotychczasowe obejrzałam jak najszybciej się dało, tak mnie wciągnął ten świat. ![]() A Twojego spotkania Martina Freemana nie mogę znieść Tak mnie zazdrość zżera! ![]() Jutro, po porannym treningu, skoczę do Tesco. Zobaczymy, co mają w F&F! Niestety, TKMaxxa nigdzie w pobliżu nie mam. |
|
|
|
|
|
#681 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
od razu biegłam 7, 10 i 15 km bez zadnego wstępu ale mialam ju zaprawę fitness inaczej bym nie dała rady Generalnie nie polecam rzutu na głęboką wodę, bo mozna sie nabawic kontuzji, a ja to ja - jak ktoś zauwazył - szalona i jadę po bandzie, nie zawsze polecam naśladwonićstwo zatem ![]() Ja Benedicta najpierw pamiętam ze Star Treka,a dopiero potem z innych filmów, w tym z Sherlocka, ale fakt, w serialu o detektywie gra brawurowo i jakby się nim urodził E tam, jakbym spotkałą Sherlocka, o to to dopiero Ale generalnie i to chyba i tak nie moge uwierzyć, ze ściskałam rękę Watsonowi Ze w ogóle zaczepiłam go na srodku sklepu
|
|
|
#682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co sądzisz o tym? http://www.youtube.com/watch?v=Md2cjzMe4eY |
|
|
|
|
|
#683 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Myślę, ze ten workout 8-minutowy jest bardzo ok Wiesz co, sama go potem wypróbuje Ja już po six packu, rest day wczoraj dobrze mi zrobił, bo już ledwo żyłam, a tak juz wczoraj wieczorem mnei rwało do ćwiczeń, że dzisiaj już mega miło sie ćwiczylo
|
|
|
#684 | |||
|
Raczkowanie
|
wróciłam w końcu po dwóch tygodniach
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
ciężko mi się rano ćwiczyło po wczorajszym lekkim pilatesie.
dziś spalałam belly fat na wadze ciut mniej
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wczoraj 2 dzien shreda 2 , i dzisiaj jestem troche zawiedziona bo najmniejszych zakwasów nie mam ... A uwielbiam ten ból w udach kiedy wchodzę po schodach
![]() Nie wiem, czy po dwóch tygodniach już kondycja się poprawiła czy coś źle robiłam , ale plecy były mokre
|
|
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
Pomierzyłam sie dziś po shredzie (zostało mi 2 dni do końca, ale nie miałam już serca do tych ćwiczeń i zamiast tego zrobiłam 6p6w) i niestety w cm zero spadków. Jedynie to czuje ujędrnienie ciała i jakby mniejszą oponke, ale przy mierzeniu to nie wyszło. W trakcie ćwiczen nie czułam mięśni, ale na drugi dzień przy wstawaniu z łózka odczułam zakwasy na brzuchu i boczkach. poza tym czuje je przy głębokich oddechach i śmiechu. Wczoraj mimo zakwasów poćwiczyłam znów 6p6w a dzis sie zastanawiam czy nie zrobić przerwy, bo od miesiąca ćwicze codziennie. może zamiast tego pójdę później na rower.
|
|
|
#688 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
dzis nie ćwiczyłam tylko wczoraj rano a miarzyłam sie dzis po wstaniu z łózka
|
|
|
#690 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
No to czemu wprowadzasz w błąd piszac wyraźnie: "Pomierzyłam sie dziś po shredzie[...]" - z tego wynika co wynika.
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

W każdym razie ciekawa jestem czy ten program coś da i może nie tylko na brzuch. w sumie najbardziej zależy mi na spadnięciu brzucha i ud.

nadal nie mieszczę się w ciuchy przedciążowe
3) zwiększyła mi się wytrzymałość
A mój plan dodania po cardio 6w6p udał się w połowie - siły i cierpliwości starczyło mi na jedną serię. Od jutra rozplanuję to inaczej - rano siłowe i jedna seria 6w6p, wieczorem cardio i druga seria six packa. Nie widzę jednak dużych efektów po tym programie. Ale to moja wina - zaniedbałam ostatnio dietę.