Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać?
HTC Wildfire S 17 30,36%
Samsung Wave Y 1 1,79%
Sony Ericsson Xperia Neo V 7 12,50%
Nokia 500 7 12,50%
Samsung Galaxy Mini 4 7,14%
Inny(ale jaki:P) 20 35,71%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 07:19   #2011
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy

Hej

tym razem ja mam problem i może któraś z Was coś mi podpowie, doradzi
o ile jestem w miarę obcykana w telefonach, to mam problem

aktualnie używam LG L9 i to naprawdę przyzwoity telefon, ale czeka mnie zmiana

Potrzebuję dobry telefon z DUAL SIM, gdyż doszła mi druga karta... budżet ok 700-800 (max 850) zł.
Ma być płynny a wyświetlacz nie może być mniejszy niż 4,5''.

Wertuję wnikliwie sieć i oszaleć idzie.
Trafiłam na Prestigio Multiphone PAP7600 DUO - całkiem przyzwoite podzespoły - ale 6'' to już dachówka - lub może kwestia przyzwyczajenia. Druga sprawa - kompletnie nie mam wywiadu, co do tej firmy - żadnych opinii znajomych ani nic.

Druga opcja to Samsung Galaxy Grand (1) bądź Galaxy Grand Neo - tutaj mam zastrzeżenia do wyświetlacza... Mój LG może nie jest najwyższych lotów, ale ma przyzwoitą rozdzielczość ekranu, czego nie można powiedzieć o powyższych modelach - może ktoś miał z nimi do czynienia? Czy te pixele faktycznie tak biją po oczach?

Może jesteście w stanie doradzić coś innego? Może pominęłam jakiś interesujący model? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 10:01   #2012
kikunga
Zadomowienie

Za cholere nie brać nic firmy Prestigio! kategorycznie odradzam,w Polsce jest tylko jeden serwis zajmujący się naprawą tej marki(ma oddziały w Krośnie i Warszawie),od maja mój lekko zepsuty tablet po 4 reklamacjach mi popsuli na tyle,że się nie włączał,nie chcą mi zwrócić kasy,pisałam odwołanie po tym jak mi wymienili na "nowy,nowszy model",który okazał się być moim starym tabletem z wypolerowaną szybką.
Zanim mi się popsuł szukałam telefonu tej firmy dla siostry i opinie na necie rewelacyjne nie były,naprawdę porażka a po moich relacjach z serwisem zdecydowanie nie polecam.
Takiego olewania klienta nigdy nie widziałam a gwarancji na to,że nigdy się nie zepsuje nie mamy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-30, 10:56   #2013
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kikunga Pokaż wiadomość
Za cholere nie brać nic firmy Prestigio! kategorycznie odradzam,w Polsce jest tylko jeden serwis zajmujący się naprawą tej marki(ma oddziały w Krośnie i Warszawie),od maja mój lekko zepsuty tablet po 4 reklamacjach mi popsuli na tyle,że się nie włączał,nie chcą mi zwrócić kasy,pisałam odwołanie po tym jak mi wymienili na "nowy,nowszy model",który okazał się być moim starym tabletem z wypolerowaną szybką.
Zanim mi się popsuł szukałam telefonu tej firmy dla siostry i opinie na necie rewelacyjne nie były,naprawdę porażka a po moich relacjach z serwisem zdecydowanie nie polecam.
Takiego olewania klienta nigdy nie widziałam a gwarancji na to,że nigdy się nie zepsuje nie mamy.

bardzo dużo serwisów tak postępuje, nie tylko prestigio.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 11:17   #2014
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
bardzo dużo serwisów tak postępuje, nie tylko prestigio.
Jeszcze nigdy nie spotkałam się z czymś takim,aż takim chociaż reklamowałam już masę rzeczy.
To nie jest serwis Prestigio bo w Polsce nawet takiego nie ma,może gdyby był inaczej by postępowali,to serwis FIX-IT i zajmuje się naprawami ich sprzętu i wielu innych firm.
Mają totalnie gdzieś klientów,to też nikomu nie polecam kupowania tak łatwo psujących się urządzeń bo w razie problemów nie ma co liczyć na naprawę,wymianę czy zwrot kasy.

Stary 2014-07-30, 11:25   #2015
pffe
BAN stały

Cytat:
Jeszcze nigdy nie spotkałam się z czymś takim,aż takim chociaż reklamowałam już masę rzeczy.
To nie jest serwis Prestigio bo w Polsce nawet takiego nie ma,może gdyby był inaczej by postępowali,to serwis FIX-IT i zajmuje się naprawami ich sprzętu i wielu innych firm.
Mają totalnie gdzieś klientów,to też nikomu nie polecam kupowania tak łatwo psujących się urządzeń bo w razie problemów nie ma co liczyć na naprawę,wymianę czy zwrot kasy.

jeszcze zależy gdzie kupujesz.

rozumiem, że odradzasz, tak jak ja odradzam CCC bo to sklep komedia a nie poważny i tak samo jest z reklamacjami. Trzeba było ich postraszyć PIH-em i by od razu zmienili nastawienie.
Stary 2014-07-30, 12:39   #2016
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze zależy gdzie kupujesz.

rozumiem, że odradzasz, tak jak ja odradzam CCC bo to sklep komedia a nie poważny i tak samo jest z reklamacjami. Trzeba było ich postraszyć PIH-em i by od razu zmienili nastawienie.
Ja kupiłam w Makro i tu jest problem bo to relacja firma-firma i nie można tego rozwiązywać drogą polubowną i jedynie sądowa zostaje ale na razie nie chcę się za to zabierać bo wiadomo koszty.To tyle co od Rzecznika Konsumentów się dowiedziałam.
Chociaż w przypadku Prestigio to miejsce zakupu nie ma tak wielkiego znaczenia bo odsyłają tylko do tego serwisu bo inneego nie ma w Polsce.
Dzięki o PIH poczytam i ewentualnie w razie kolejnych problemów postraszę ich(teraz jest w kolejnej reklamacji-oby oddali mi kasę bo ile można)

CCC to jeden wielki cyrk,nie płaci się buty tylko markę :P ja mam o tyle wygodnie,że zaopatruję się u Mamy

Stary 2014-07-30, 13:29   #2017
pffe
BAN stały

Cytat:
Ja kupiłam w Makro i tu jest problem bo to relacja firma-firma i nie można tego rozwiązywać drogą polubowną i jedynie sądowa zostaje ale na razie nie chcę się za to zabierać bo wiadomo koszty.To tyle co od Rzecznika Konsumentów się dowiedziałam.
Chociaż w przypadku Prestigio to miejsce zakupu nie ma tak wielkiego znaczenia bo odsyłają tylko do tego serwisu bo inneego nie ma w Polsce.
Dzięki o PIH poczytam i ewentualnie w razie kolejnych problemów postraszę ich(teraz jest w kolejnej reklamacji-oby oddali mi kasę bo ile można)

CCC to jeden wielki cyrk,nie płaci się buty tylko markę :P ja mam o tyle wygodnie,że zaopatruję się u Mamy

Ale serwis też respektuje w inny sposób różne firmy, prywatne osoby, które wysyłają sprzęt do naprawy.
Przypominam, że po trzeciej naprawie, nieskutecznej, masz prawo zażądać nowego telefonu, takiego samego a jak już nie ma tego modelu w sprzedaży to w tej samej cenie.

A ja ostatnio kupuję w Daichmannie. Ewentualnie jak gdzieś na rynku mi wpadną w oko ale nigdy, przenigdy w CCC już nie kupię NIC.
Stary 2014-07-30, 19:42   #2018
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Dzięki za odpowiedź. Dobrze wiedzieć, że są takie problemy z serwisem. Co nie co czytałam opinii na necie, ale myślałam o tym raczej w kategoriach "polaczkom nie dogodzisz'... ale w sumie lepiej nie ryzykować, skoro serwis jest jeden i z takim podejściem do klienta.

A co do Dual Sim, ktoś coś poleci przyzwoitego?

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 22:53   #2019
Cassonade
Raczkowanie

A pomiędzy tymi dwoma http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/7337/8584/0/0/ który byście wybrały?
Cassonade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 23:21   #2020
201610310857
Konto usunięte

iphone 6 już nadchodzi£! Premiera 9 wrzesnia, a w Szwajcarii od końca października *DOPIERO!!* W SPRZEDAŻY. odliczam dni, do dnia, kiedy galaxy s4 wyląduje w pudełku.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 00:01   #2021
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cassonade Pokaż wiadomość
A pomiędzy tymi dwoma http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/7337/8584/0/0/ który byście wybrały?
Zdecydowanie LG

Stary 2014-08-12, 20:53   #2022
Kasioola
Rozeznanie

Dziewczyny, który telefon jest lepszy, LG L90 czy Sony Xperia M2?
Kasioola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 09:53   #2023
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Kasioola Pokaż wiadomość
Dziewczyny, który telefon jest lepszy, LG L90 czy Sony Xperia M2?
M2 jest kiepski właściwie jego jedynym atutem jest to że jest podobny do serii Z (dosc elegancki) i na tym koniec. Dla mnie eliminują go 2 rzeczy mianowicie brak możliwości wyjęcia baterii i szerokie boki wyświetlacza.
Ja brałam teraz dla kogoś na prezent i też miałam opcje M2 albo LG 2 mini, wybrałam LG.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2014-08-13 o 09:55
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 22:49   #2024
Kasioola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
M2 jest kiepski właściwie jego jedynym atutem jest to że jest podobny do serii Z (dosc elegancki) i na tym koniec. Dla mnie eliminują go 2 rzeczy mianowicie brak możliwości wyjęcia baterii i szerokie boki wyświetlacza.
Ja brałam teraz dla kogoś na prezent i też miałam opcje M2 albo LG 2 mini, wybrałam LG.

Dzięki za odpowiedz Wybrałam LG
Kasioola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 07:14   #2025
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość

To zacznij się przyzwyczajać do telefonów bez wyjmowanej baterii bo będą to wprowadzać we wszystkich
Stary 2014-08-14, 09:11   #2026
kikunga
Zadomowienie

Beznadzieja :P ja to jednak wole mieć możliwość samodzelnej wymiany baterii,w razie utraty gwarancji zrobienia czegokolwiek samemu,przykładowo zamiany gniazda karty pamięci co jest w miarę proste :P szkoda,że coraz więcej robią tak by takie rzeczy uniemożliwić.

Miałam napisać co z tym tabletem Prestigio wysłali go do producenta w celu ekspertyzy,oddali mi wreszcie całość gotówki za niego.Mimo wszystko nadal nie polecam produktów tej firmy ze względu na ten okropny serwis,który olewa klientów na wszelkie sposoby.

Teraz jestem szczęśliwą posiadaczką Samsunga Galaxy Note 8.0 z modemem spokojnie mogę polecić ale nie dzieciom lub osobom,które tabletu używają tylko do przeglądania neta i grania,znaczy z działania na pewno byliby zadowoleni ale ma calą masę innych funkcji,które za tą cenę warto było by wykorzystać :P

Stary 2014-08-14, 09:30   #2027
pffe
BAN stały

Cytat:
Beznadzieja :P ja to jednak wole mieć możliwość samodzelnej wymiany baterii,w razie utraty gwarancji zrobienia czegokolwiek samemu,przykładowo zamiany gniazda karty pamięci co jest w miarę proste :P szkoda,że coraz więcej robią tak by takie rzeczy uniemożliwić.

Miałam napisać co z tym tabletem Prestigio wysłali go do producenta w celu ekspertyzy,oddali mi wreszcie całość gotówki za niego.Mimo wszystko nadal nie polecam produktów tej firmy ze względu na ten okropny serwis,który olewa klientów na wszelkie sposoby.

Teraz jestem szczęśliwą posiadaczką Samsunga Galaxy Note 8.0 z modemem spokojnie mogę polecić ale nie dzieciom lub osobom,które tabletu używają tylko do przeglądania neta i grania,znaczy z działania na pewno byliby zadowoleni ale ma calą masę innych funkcji,które za tą cenę warto było by wykorzystać :P

No technologia idzie właśnie w tę stronę. Tak samo jak samochody, które teraz już bez podłączenia do komputera nawet nie ruszą z miejsca bo jak się coś popsuje to się cały blokuje(łącznie z hamulcami) i go z drogi nie ruszysz i Ci go nie naprawi mechanik "domowy" tylko wszystko musi być podłączone pod komputer.
Stary 2014-08-14, 09:30   #2028
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
To zacznij się przyzwyczajać do telefonów bez wyjmowanej baterii bo będą to wprowadzać we wszystkich
Tak założenie jest takie że ma starczyć na 2 lata.
Swoją drogą siostra wczoraj rozpracowywała LG S2 mini, powiem wam że bardzo podoba mi się ten nowy android kitkat, ogólnie telefon też przypadł mi do gustu. Wyświetlacz duży 4.7 ale małe obramiwanie więc wygodny i mniejszy od SGS3.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2014-08-14, 09:34   #2029
aguuuuuuunia
Przyczajenie

Podsyłam Ci link gdzie jest dużo na temat wyboru telefonu http://www.euro.com.pl/artykuly/wszy...artfonow.bhtml
Generalnie to warto iść najpierw do salonu czy jakiegoś sklepu, wziąć sobie ten telefon do reki i zobaczyć jak "leży", poprosić sprzedawce o uruchomienie i zobaczyć czy odpowiada nam menu itp itd. Kwestia jest taka, że o wadach telefonu dowiesz się najczęściej już go użytkując....
aguuuuuuunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 09:34   #2030
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:

Miała 2 lata temu telefon prestigio 5 calowy - sprzedałam go po paru miesiącach bateria rozładowywała się na zero w 2 godziny a telefon ładował się 6 godzin.
Tak skończyła się przygoda z tą firmą.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2014-08-17, 15:30   #2031
Noradrenalina
Raczkowanie

Dot.: Jaki smartfon pomocy :)

Jak smartfon,to tylko BB.Wiem,że w Polsce "ludzię som dziwny" i w USA czy UK,gdzie się nie wsłuchasz,to usłyszysz albo "notifier light speed" albo "contement" i w każdym amerykańskim,kanadyjskim czy choćby angielskim filmie podskakuję co i rusz,słysząc znajome odgłosy "moich" telefonów.Coś musi być na rzeczy,skoro "oni" się znają i lubią.BB to kanadyjska firma,bardzo dobra,w Polsce powiedziano mi,że w naszym kraju BB nie lubią,bo nie znają,bo coś tam coś tam.W kilku serwisach powiedziano mi,że w Pl się po prostu nie sprzedają.Sama mam 3 BB ,w tym jeden kupiłam używany w 2010 roku i pięknie mi służy do teraz,są niezniszczalne,internet obsługuje się naprawdę dobrze,zdjęcia są przepiękne,komentarze/sms-y pisze się świetnie,BB Storm to jedyny na świecie telefon z uginającym się ekranem podczas pisania sms-ów,co daje naprawdę niepowtarzalne wrażenia.Do tego jest mnóstwo naprawdę fajnych emotikonek.Ja osobiście polecam BB,a wiem,co mówię,gdyż jestem bibimaniakiem i z tymi telefonami zwyczajnie się nie rozstaję:P.
P.S. Storma 9520 kupowałam w 2010 r za 1 tys zł,teraz używany możesz kupić spokojnie za 300 na allewkręto.
Aha,bateria w sztormie trzyma 3 dni przy 3,5 calowym ekranie i normalnym użytkowaniu.
Wiara w człowieka spadała mi do zera absolutnego,gdy czytałam kupy (....ponoć "posty"...)posa dzone przez niektóre "Wizażanki.Więc już nie czytam.Nie wydymajcie się z kolejnymi kupami na pw do mnie.Nie tykam smrodów.
Noradrenalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-18, 17:19   #2032
Allered
Raczkowanie

Witam.
Ja mam Nokie Lumie i nie zamienię na żaden inny. Największy plus jest taki, że wszystko mam zsynchronizowane z laptopem
Allered jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-18, 21:14   #2033
aleksjaaa
Rozeznanie

A ma ktoras z was telefon Huawei? Jaka opinia? Szczegolne interesuje mnie G6
aleksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-19, 10:15   #2034
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aleksjaaa Pokaż wiadomość
A ma ktoras z was telefon Huawei? Jaka opinia? Szczegolne interesuje mnie G6
Gówniane telefony, tyle mam do powiedzenia na temat huawei. Mam i nikomu nie polecę, nigdy a i sama nie wezmę więcej, nie wiem co mnie podkusiło.
Stary 2014-08-19, 11:05   #2035
aleksjaaa
Rozeznanie

Cytat:
Gówniane telefony, tyle mam do powiedzenia na temat huawei. Mam i nikomu nie polecę, nigdy a i sama nie wezmę więcej, nie wiem co mnie podkusiło.
a ktory masz model? I co cie w nim razi?
aleksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-19, 11:38   #2036
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aleksjaaa Pokaż wiadomość
a ktory masz model? I co cie w nim razi?
G300. Ale to już nie chodzi o parametry, bo trzymałam w ręku g6 i jeszcze dwa inne i z każdym jest ten sam problem. To zwykłe chińczyki, 1 gb ramu ich nie ratuje, mulą, potrafią 5 razy wywalić przeglądarkę zanim się dostaniesz na konkretną stronę. Odradzam tak samo jak i prestigio. Później go nie sprzedasz bo ludzie jak biorą to do ręki to już wiedzą, że później nie warto.

Jak chcesz telefon z takimi parametrami to weź przynajmniej htc. Nie warto się użerać z tańszym, z którym są wiecznie problemy.
Stary 2014-08-21, 13:12   #2037
Waldemoro
Przyczajenie

A ja polecam coś z LG albo lg7 lub 9 doskonały fon z antkiem za obecnie niewielkie pieniądze.
Waldemoro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 15:41   #2038
Gaudencja
BAN stały

Nie polecam Alcatela One Touch Idol , parametry może i ma dobre i jest fajny ale często się psuje i ogólnie jest awaryjny , salony go wycofały z tego co wiem, ja już drugiego reklamuję.
Gaudencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 18:05   #2039
Wercalena
Raczkowanie

Ja nie polecam LG L9... niestety w ogole mi się nie sprawdził
Wercalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 20:05   #2040
AshaiSun
Raczkowanie

Dziewczyny stanowczo wam odradzam jakiekolwiek androidy z 1Gb RAM i do tego oprogramowaniem wyższym niż 4.1.2 toż to istny koszmar i po kilku miesiącach będziecie chciały wywalić te telefony do kosza, wyrzucić przez okno albo zdeptać. Strzelacie sobie tym w kolano bo telefony takiego systemu nie są w stanie płynnie uciągnąć kiedy zacznie się zaśmiecać.
Sama miałam galaxy ace 2 - przez pierwsze miesiące bajka, później aktualizacja systemu i telefon nadawał się do kosza. Wieczne ścinki, zawiechy i resety. Co jak co ale każdy użytkownik niskobudżetowca i średniopółkowca wam to powie.
Chyba, że umiecie lub macie kogoś znajomego kto wgra wam stockowe romy tak żeby zredukować obciążenie systemu i dostosować go do kulejących parametrów...
AshaiSun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości