|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
Cytat:
![]() Ja tez uwielbiam Ikea ![]() Cytat:
![]() Jest kilka emotek ktore mnie zastanawiaja ![]()
|
|
|
#3542 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne sa ale ![]() Prawda jest brutalna <łahahahaha.....>- to był szyderczy śmiech jakby co ![]() Już Ci ssanie podrzuciłam to się czepiłas Byłan na rozmowie o pracę, ale szału NI MA Cytat:
Skąd ja to znam Jeszcze jak trzeba oddać do badania to jest to samo Rób jutro! Jak rano wejdę to chcesz już usłyszeć pozytywne wieści Cytat:
![]() Ciekawe czy 'zaskutkuje' ![]() Cytat:
Chyba lepiej o tym nie myśleć Cytat:
Chyba na all zamówię ![]() I'm back.... Ale zaraz musze lecieć (
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
mój Tż też zaraz wpada, robie jedzonko
do później
|
|
|
|
#3544 |
|
Konto usunięte
|
ja używam regenerum do paznokci, ale Ty chyba za granicą jestes, to nie wiem czy dorwiesz to. mi pomaga. strasznie mi się rozdwajały paznokcie i to pomogło. i na skórki się też to bierze, żeby się nie zadzierały i nie bolały.
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie robię
Zrobię dinner gdzieś na 21 ![]() Paaaaaaa Cytat:
Mi w sumie na skórki też by się coś przydało
|
|
#3546 |
|
Konto usunięte
|
zrobiłam jednak tą zebre, piecze się.
ale ubijałam białko, a nie chciało się zrobić tak, że odwróciłaś i się trzymało. a miska była sucha, dobrze oddzieliłam żółtka od białek... a sama piana sztywna, tylko jezdziła mi po tej metalowej misce. nie wiem czemu tak. i teściowa mówi zebym się nie męczyła że nie musi byc dokładnie. no i zostawiłam takie. i dalej robiłam. jaki by nie wyszedł tz i tak zje. ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- 12 zł w aptece.
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Owca ale ten krem to 25+ to co nic nie mówisz?!
![]() Jeszcze 25 nie mam
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
NIUNIOR - Krytykujesz me gusta?
No ładne są, takie klasyczne i eleganckie, mają ładny kolor i a ta kokardka jest słodka A jaka praca? I czemu tylnej części ciała nie urywa? Myboy i NIUNIOR - to wykorzystajta tych swoich Tż-tów należycie
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam zrobić ale mi ta rozmowa wypadła... Może Was później zostawię i polezę do kuchni jak mi się będzie chciało Eeeee to niedrogi ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Praca za najniższą krajową od pon do pt od 9,30 do 18 i każda sobota do 15 ![]() A TŻ nie wykorzystam bo zaraz BEDZIE jechał do 2 pracy i nie ma czasu! ![]() Za tego NIUNIORA nie odzywam się do Ciebie
|
|
#3550 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki, oblookam, to moze mama mi zakupi i wysle ![]() Cytat:
Dostalas czy wzielas, czy podziekowalas ladnie?
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bierzesz pod uwagę tą robotę?
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny już trochę ochłonęłam. Ale wyszła bardzo nie miła (dla mnie) sytuacja w pracy. Krótko: dziewczyna z którą pracuję ma na imię Jana - ona ma swoje domy, ja swoje... dowiedziała się, że mam wolne, a że moja landlordka to jej znajoma, zadzwoniła do Landlordki z zapytaniem co się ze mną dzieje?!?! bo mam wolne, L. nie wiedziała o tym że zemdlałam, że byłam w szpitalu, że mam problem z ciśnieniem, mam leki i że się dodatkowo leczę. I mówi mi no nie wiem?! a że wtedy już wróciłam i byłam w domu, otworzyłam drzwi jej mężowi (był robić internet), widział że wyglądam mizerie ale nie wiedział co się stało. No i ta Jana ułożyła sobie swoją historię, że to wszystko zmyśliłam i że mam wolne bo CHCE MIEĆ WOLNE. Teraz już rozumiem wczorajsze szefowej "ok,fine." jak napisalam jej że nadal nie czuje się za dobrze... Wysłałam maila do szefowej z kopią zwolnienia lekarskiego na którym widać datę przyjęcia, datę zwolnienia, diagnozę i pieczątkę. Wraz z wiadomością ode mnie. Jestem ciekawa co odpisze, ale jestem mega zła. Bardzo, bardzo zła! Że ktoś wykorzystuje moje zdrowie do tego, aby przyrobić sobie względy u szefowej.
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaprosił mnie na dzień próbny na pon od razu (miał caaaaały plik Cv ale ja akurat mam doświadczenie w tej branże więc moje na wierzchu ). Ale chyba nawet się nie wybiorę co zrobić do końca.... TŻ zaraz mi pewnie przetłumaczy, żebym olała gościa Jestem w dalszym ciągu OBURZONA Cytat:
![]() Nie ma to jak 'fajna kolezanka z pracy'.... Zawsze sie znajdzie ktoś kto rzuca Ci kłody pod nogi A co ją w ogóle to obchodzi?!Dobrze zrobiłaś że wysłałaś wszystko do szefowej a niech wie!
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agle - Co za franca z tej Jany (Srany), bardzo dobrze zrobiłaś że wysłałaś tą wiadomość do szefowej, przynajmniej zamknie to tamtej konfidentce japę
|
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Niunia no jasne ze ktos sie trafi, dlatego tak wyzyskuja ludzi
![]() A myslisz ze nie ma mozliwosci awansu i podwyzki? Czesto tak ludzie zaczynaja i pna sie do dory. Ja osobiscie, nie mam pojecia jak mozna za najnizsza place sie utrzymac? Kto to ustala wogole? Niech sami sprobuja przezyc za te pare groszy pracujac jak wol!
|
|
#3556 |
|
Rozeznanie
|
Jestem ciekawa czy wogóle cokolwiek odpisze...
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Licze na przeprosiny i nie nazywanie mnie NIUNIORKIEM itp! ![]() Cytat:
Mówił, że po umowie próbnej to jakas podwyżka raczej bedzie ale na ile na 1500zł?! Gdzie ja jeszcze z 500 wydam na paliwo! Ale już mniejsza z tym! Szukam teraz pracy takiej żeby mi nie kolidowała z macierzyństwem a tu jak mam pracować do 18, dziecko zostawić w żłobku to może na 20 do domu dotrzemy! Ja nie wiem za 1200zł każą Ci życ na nie wiadomo jakim poziomie i jeszcze na zagramaniczne wakacje jeździć! Wczoraj czytałam artykuł w gazecie, że osoba zarabiająca 3000zł przez całe życie i idąca na emeryturę normalnie dostanie jej 900zł (po tych nowych super przepisach)! Tylko kto te 3000zł zarabia?! Wychodzi na to, ze ja jak 200 dostanę to ma się cieszyć! ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Może odpisze może nie ale raczej przeczyta a to już tez ważne Będzie dobrze
|
|
#3558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Głupie może porównanie, ale moja mama odkąd mnie urodziła jest na rencie (przy moim porodzie) wykryli u niej chorobę, miastenię. Dostaje rentę w wysokości 600zł + może dorobić sobie do 400zł miesięcznie. Nie łapie się na żadne dofinansowania w sprawie mieszkania/prądu/gazu. (bo jest za bogata). A rachunki za mieszkanie/wodę/gaz/prąd są rzędu 700zł miesięcznie. Pracuje na "czarno", dostaje 1000zł wypłaty, 400 na umówie reszta do ręki - jakoś żyje, nie narzeka. My z TŻ też jej pomagamy finansowo i ogólnie. Ale jak sobie pomyślę, że przyjdzie wiek kiedy nie będzie miała siły pracować, albo choroba zacznie się pogłębiać - to gdyby nie ja, to ja nie wiem jak ona by przeżyła za swoje marne 600zł reszty.
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Niunia2011;47917944]Nie odzywam się do Ciebie
Licze na przeprosiny i nie nazywanie mnie NIUNIORKIEM itp! ![]() Gdzie mię tymi pośladami świecisz!!! Co to za ekshibicjonizm na wizażu, Halo Policja, proszę przyjechać!! ![]() Jak już tak tyłek na wierzchu aż mię bacik świerzbi
|
|
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to jest za choroba?? Nie słyszałam nigdy Przykra sytuacja ale właśnie taka jest u nas POLITYKA.... Jeszcze jak teraz dorobi to pal sześć ale co później właśnie... ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- [QUOTE=pani_pierozkowa;479 18062] Cytat:
![]() Odwracam się
|
|
#3561 |
|
Rozeznanie
|
Miastenia to choroba mięśni, nie wiem jak wyjaśnić to typowo w słownictwie lekarskim. Podam na przykładzie mojej mamy: bardzo szybkie męczenie, czasami uczucie drętwienia rąk/stóp, brak siły w rękach, opadające powieki, czasami ataki w których nie potrafi wziąć głębszego oddechu. Grasice ma, ale nie na tyle wielką żeby kwalifikowała się do zabiegu. Jest na lekarstwach, parę lat temu trochę się jej pogorszyło miała lekkie stany lękowe, ale teraz jest Ok, wróciło to w miarę do normy. Od 21 lat jest pod opieką lekarską.
szefowa odpisała... że ona nie ma pojęcia kto zaczął tą całą plotkę i że jej to nie interesuje. :?
@ - 28.08... czekanie... Edytowane przez AgleRkowa Czas edycji: 2014-08-29 o 16:26 |
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
No i pieknie bylo ale sie skonczylo przyszedl request nad ktorym chyba bede siedziec 100 lat
ZEGNAJCIE
|
|
|
#3563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawić Was na chwilę...
![]() Idę nadrobić... wrócę pewnie jutro
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Konto usunięte
|
kurde, troszki krzywo rozlałam tą mase i w jednym rogu blachy trochę cieniej sie upiekło [ a nawet troszku spaliło ] .. ale ciasto bomba, tylko TZ narzeka, że za cienkie.
![]() to mial byc przepis na duza blache, więc myslałam, że wiecej tego wyjdzie. na drugi raz podwójnie zrobię. ale jest mega pojechal do kukurydzy, a ja mu zaraz pożre to ciasto. ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- ehh. lewy jajcor boli. na zmiane świruja
|
|
|
|
#3568 |
|
Rozeznanie
|
Mnie tez dzis cos lekko kuje prawy. Ale tak raczej niewyczuwalnie, czasami tylko tak cos zapika
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Zasypali mnie robotą trochę... ale teraz się kilka rzeczy wrzuca na serwer więc mam chwilkę, nie wiem do której dzisiaj posiedzę, niby deadline mamy na poniedziałek w południe, ale chyba wolę dzisiaj to skończyć, zamiast w poniedziałek robić na ostatnią chwilę
Ola - dawaj ciastaaaaaaaaa ![]()
|
|
|
#3570 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie sie wszystkie podzialy? Taka cisza.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Ładne sa ale 

Żona męża swego...
ciagle sie rozdwajaja! Ktos ma jakis pomysl jak je odzywic?

co zrobić do końca.... TŻ zaraz mi pewnie przetłumaczy, żebym olała gościa