|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Angelika, śliczna Kornelia!
Cytat:
za Twoje podejście do karmienia ![]() Cytat:
Mam w domu przedszkolaka chyba z TŻ bardziej przeżywamy ten dzień niż nasz Synek. Jestem z niego dumna. TŻ zaprowadził go do przedszkola i Szymcio został bez płaczu
|
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
Mój mały spi wiec mama buszuje na wizażu ![]() Dziś nocka nie była zła...Mały usnął mi o 23(i tak nieźle bo czasem jest to 24 lub 1 nad ranem) potem o 3, 5, 7 pobudka, ale był sukces bo spał calutka noc w łóżeczku.... Chyba mojego synka dopadły problemy z jelitami... Dzwoniłam do koleżanki która robiła specjalizacje noworodkową, powiedziała ze nie ma sie czym martwić... Mój mały sie mega pręży przed zrobieniem kupy i aż jest czerwony na buzi...do tago wydaje jakieś dziwne dźwieki a jak sie głaszcze go po brzuszku to sie uspokaja...A kupki ma normalne i oczywiscie po każdym posiłku i żółciutkie jak kurczaczek czy wasze maluchy miały podobne objawy? a i czy ten espumisan jest na receptę? bo powiedziała aby ewentualnie kupić |
|
|
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
Espumisan jest bez recepty.
Kasia gratulacje!!! A mleczko może w domu sie pojawi...spróbuj jeszcze przystawiać, może akurat ruszy... mój Kajetan tez dzis pierwszy raz poszedl do przedszkola i zostal bez problemu.ciekawe czy wytrzyma do 13.. No a potem jeszcze zerowkowicz ma roozpoczecie roku, msza o 12 a ppotem spotkanie w szkole.kosciol sobie odpuścimy bo Kamilek tyle czasu bez jedzonka nie wytrzyma a nie będę karmić w sali pełnej zerowkowiczow ( nie odciągam mleka wiec nie ma opcji ze nakarmię z butelki).ogólnie jestem jeszcze nieprzytomna bo nie odespalam wesela(i chyba juz nie odeśpię), wrocilismyy po 4 a wstalam po 8 ale z przerwami na karmienie rzecz jasna. No a potem w ciagu dnia jakos nie bylo okazji żeby sie przespać.. No ale jestem zadowolona bo starsze chłopaki fajnie sie bawili, troche Kamil dawal czadu bo nie chcial spać ale jakos daliśmy rade i nawet trojka dzieci nie byla bardzo meczaca na takiej imprezie nawet potanczylam
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za obronę.Mój synek tak miał, że prężył się, robił się cały czerwony. Jego kupki też były "zdrowe". Pediatra zaleciła nam częste kładzenie na brzuszku a koleżanka picie herbatek laktacyjnych, które wspomagają trawienie. Zastosowałam się do obu porad i widziałam, że synkowi pomogły.
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kruszyna robi zielone kupki
Od czego to może być ?
|
|
|
|
#4688 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ślicznie wyglądasz w okularach
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=twin--maid;47947209 Mam w domu przedszkolaka chyba z TŻ bardziej przeżywamy ten dzień niż nasz Synek. Jestem z niego dumna. TŻ zaprowadził go do przedszkola i Szymcio został bez płaczu dla Szymka ![]() Cytat:
za obronęu nas jest to samo Nie przytomna dzisiaj jestem. Praktycznie 3 noce nie spałam. Przed weselem mały dał nam nieźle popalić, w ogóle prawie nie spał. Po weselu spałam 4 h, a dzisiaj też marudził i nie chciał spać. Patrycja zdjęcia boskie Wesele super, wybawiłam się za wszystkie czasy
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, dostałam wiadomość od Anius_7
" Chciałam się pochwalić, że nasza Hania urodziła się o 3:48 przez cc. Waży tylko 2700 i mierzy 53 cm. Jest śliczna i ma nosek po tatusiu Cesarka nie obyła się bez komplikacji , ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Pozdrowienia dla wszystkich mamuś"
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi ze były komplikacje ale najważniejsze że wszystko skończyło się dobrze
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4692 | ||||
|
Zadomowienie
|
Angelika piękna córcia!
Cytat:
dlatego kupiłam zwykłe herbatniki i te okrągłe owsiane ciastka z Tago. Wmawiam sobie, że skoro już słodycze to chociaż zdrowsze i mam nadzieję, że mają mniej kalorii. ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli nie ma żadnych innych objawów, to zastanów się co zjadłaś przez ostatnie 48 godzin. Cytat:
![]() Cytat:
![]() witamy Hanię na świecie!
|
||||
|
|
|
#4693 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za obrone! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy moj brzuch wie, ze minely 4 prawie 5 tygodni a nie 6 od porodu a od 6 tygodnia mozna spokojnie stosowac pas! Grzebalam w necie i znalazlam informacje, ze im szybciej zaklada sie pas (pod warunkiem, ze juz nie ma zadnych problemow z blizna po cc) tym lepiej! Dziewczyny moje obzarstwo jest okrutne, jestem 1 kg na plusie.... tylko sobie strzelic w glowe... jak sie odczepic od lodow?? Mialam nadzieje, ze moje zapotrzebowanie kaloryczne przy karmieniu piersia bedzie wieksze i dzieki temu nie przybiore na wadze, a tu d.u.p.a...... Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-09-01 o 10:24 |
|||
|
|
|
#4694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasz Miłoszek kończy dziś 6 tygodni .
|
|
#4695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj Młoda przebiła samą siebie. Nie chciała spać pomiędzy 10 a 19! przysypiała po pół godziny i się budziła. Tak cały dzień w kółko. Każde odniesienie do łóżeczka kończyło się rykiem.Ostatecznie spała przy nas na rogówce w dzień. Wieczorem zasnęła o 19, to po godzinie spania zanieśliśmy ją do łóżeczka. Spała prawie do 2. Potem nie chciała znowu spać do 5. Masakra. A było już tak dobrze... Chyba za szybko ją pochwaliłam. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy ten czas zleciał?
|
|
#4697 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ!
A u mnie jest problem. Półtora tygodnia temu skończyło mi się krwawienie. Skurczy nie czułam. Wczoraj pojawił się u mnie intensywnie żółty śluz o bardzo brzydkim zapachu. W nocy miałam skurcze, takie jak dzień po porodzie Czyści mnie do tego. Dzwoniłam do przychodni i mój gin jest na urlopie. dzowniłam do innego lekarza i idę po południu prywatnie, bo nie widze innego wyjścia. Strasznie się boję...!
|
#4698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
|
|
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
DaisyDot i Anius-7 - ogromne gratulacje
|
|
|
|
#4700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje kochana ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sara a powiedz mi czy jak dokarmiasz syna raz dziennie MM to dajesz witaminę K? Bo mi sie zdarza też raz dziennie dokarmić mlekiem sztucznym przed nocnym spaniem (zeby dłuzej spała bo mm jest dłuzej trawione ) i nie wiem czy podawac czy nie tę witamine. Na wypisie ze szpitala mam napisane zeby podawac tylko w przypadku wyłacznego karmienia piersią.h4linka- ty tez dokarmiasz. Podajesz wit K? ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() Ten kg to pewnie twoje mleko |
||
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niestety nic się nie dzieje... ![]() jutro mam się zgłosić do szpitala, to będzie 6 dni po terminie
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4704 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tak wiem
ale ja bym już tak bardzo chciała...![]() Trochę się stresuje jutrem, bo nie wiem co mnie czeka. Czy w każdym szpitalu procedura postępowania gdy pacjentka jest już po terminie jest taka sama? Tzn będą mi wywoływać poród czy raczej robić badania i obserwować czy wszystko jest w porządku? Kurczę wiem, że na te pytania powinien mi odpowiedzieć mój lekarze, ale tak się pechowo składa, że jest na urlopie i nawet nie ma z nim kontaktu ![]() A i najgorzej wczoraj dobiła mnie teściowa... Całą ciążę była i jest dla mnie super, ale wczoraj po prostu przesadziła. Nastraszyła mnie, że to źle że jestem już tyle po terminie, żebym uważała... ( to mnie zdołowało, bo jak to mam uważać? przecież byłam pod stałą kontrolą lekarza, chodziłam na ktg, jutro do szpitala, co jeszcze mogę zrobić), że ONA się już boi... mało to takich historii, że kładą kobietę na oddział, a po dwóch dniach już po wszystkim![]() Tak mnie wczoraj tym gadaniem nastraszyła i jednocześnie zdołowała, że nie mogłam się uspokoić.
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-09-01 o 12:08 |
|
|
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie gadaniem, lekarze zrobia ci usg jak zobaczą ze coś ich niepokoi to na pewno nie zrobia ci krzywdy ciekawe jak tam damciłapkę ? może już urodziła ?
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-01 o 12:21 |
|
|
|
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zła jestem, bo pomyliłam dni, dziś nie było położnej, mogłam mała przetrzymać u siebie w łóżku i jeszcze chwilę pospać. Ona rano jak wstanie to nie śpi tak trzy godziny. Ale dziś przechodzi samą siebie - pobudka o 6:40 i od tej pory przespała w sumie niewiele ponad godzinę. I co godzinę chce cycka, je 3-5 minut i zaczyna się wściekać, szarpie mi te cycki, aż mnie wszystko boli. Mleko mam, po wczorajszym kryzysie nie ma śladu, rano po karmieniu 10 minut ściągnęłam spokojnie 90 ml i to nie było do pustego. Ale mam wrażenie, że jak nie leci to źle, a jak leci to też źle. Jak znowu zaczyna wyć po karmieniu,albo minute po odłożeniu do łóżeczka to moja pierwsza myśl jest 'ja pier****', a zaraz potem myślę o tym że jestem złą matką że tak reaguje. Aż się popłakałam. Łeb mi pęka, chciałabym się zdrzemnąć z godzinę ale przede wszystkim boję się że jej jest ze mną źle :-/
|
|
#4708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W moim szpitalu po terminie sie chodzi codziennie na ktg a 6 dnia najpozniej wywoluja. A tesciowa sie nie przejmuj. To jest inne pokolenie, one juz tak maja.. |
|
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też właśnie tak myślę, że najpierw jakieś badania mi porobią, by wszystko sprawdzić. Gosia- no Ty też biedna się naczekałaś na małą....11 dni po terminie to sporo. Ale jak widać na Twoim przykładzie czasami się tak dzieje i nie oznacza to od razu, że dziecku coś grozi. A jak myślicie dziewczyny, jak jutro porobią mi te badania i będzie wszystko w porządku to jeszcze mnie puszczą do domu, czy raczej nie jest to możliwe i zostanę w szpitalu już do porodu?
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
Anius gratulacje
Patrycja piekne zdjecia , fota malego po marynarsku i twoja z malym- jak z katalogu! Zaliczylismy pobudke o 1 w nocy. Natus usnal na pol h o 6 rano i nie spal do 8.W tym czasie albon jadl albo plakal przez brzuszek. Przespal sie 1,5h i znow 2 h nie spal tylko plakal.Spalam 2,5 h w nocy a w dzien nic. Brakuje mi sil. Maly sie rozregulowal z jedzeniem - w sobote zjadl na raz 2xtyle co zwykle i zabraklo mi pokarmu. Lecielismy o polnocy do calodobowej apteki po butelke mleka :brzyd al:Help, moze jakas herbatka laktacyjna mi pomoze?Polecacie cos? Znow jest zero regularnosci w jedzeniu.Zastanawiam sie czy maluch nie ma nietolerancji laktozy bo b.duzo je a przybiera malo. Jak to sprawdzic?W kupce mase grudek bialych jest, a kupek jest kolo 8 dziennie w tym ze 3 w nocy
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-09-01 o 12:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

Wrecz ciesze sie ze w pore zareagowalam i podjelam decyzje dobra dla mojego dziecka
!!!
za Twoje podejście do karmienia
chyba z TŻ bardziej przeżywamy ten dzień niż nasz Synek. Jestem z niego dumna. TŻ zaprowadził go do przedszkola i Szymcio został bez płaczu 

od wczoraj pije rumianek, moze cos to da.

dlatego kupiłam zwykłe herbatniki i te okrągłe owsiane ciastka z Tago. Wmawiam sobie, że skoro już słodycze to chociaż zdrowsze i mam nadzieję, że mają mniej kalorii.
.