Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-08, 21:38   #1801
maczuma
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam ogórkówa i teraz kończę roladki z indyka nadziewane pieczarkami z sosem chrzanowym + kasza...dieta cukrzycowa....
Łączę się w bólu, też muszę uważać i codziennie wydziwiam, mąż wydaje się nie widzieć różnicy, je to co ja, może i jemu na zdrowie to wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczynam 27tydz!!! czyli i mnie dopadł magiczny III trymestr
Jedne źródła podają za początek III trymestru 26tc, inne 27, ale większość 28, więc za tydzień świętujemy razem

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Ja miałam w pierwszej ciąży pod język i nigdy w życiu ona jest okropna w smaku, ale może Tobie podejdzie
Do tej pory brałam pod język właśnie, ostatnio tylko gin się walnął i wypisał mi dowcipną. Mam wrażenie, ze od tej drugiej mnie łapią jakieś infekcje, stany zapalne itp.

Jestem po wizycie. Z Jankiem wszystko super
Ale czy jestem jedyna, której waga w ciągu ostatniego miesiąca tak skoczyła gwałtownie do góry? Ok, brzuch mi wysadził, też nagle, ale po sobie nie czuję, żebym jakoś strasznie przytyła, a tu nagle plus 5, a do tej pory tylko 3kg na plusie było... Trochę się zmartwiłam, żeby nie rzec podłamałam... Pilnuję tej diety dla cukrzyków, każdą rzecz dziesięć razy obracam, a tu nagle taki skok

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Trochę się chociaż na zakupach pocieszyłam
Stary 2014-09-08, 21:41   #1802
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma Kochana gratulacje wizyty A temat gwaltownych skokow wagi juz byl,Ja tez teraz niby dobilam do 10kg na + a wogole tego po sobie nie widze

Co do fotelikow JA sobie takiego malenstwa nie wyobrazam w takim do 13kg a co dopiero w tym wiekszym

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 21:46   #1803
Linka1984
Zakorzenienie

Pierwszy fotelik jest w 3 zakresach : 0-9 , 0-13 , 0-18 kilogramów. Im mniejszy zakres tym lepiej. Najczesciej kupowane są 0-13 kilo i one są średnio ( wagowo i wzrostowo) na 12-13 miesięcy. Jest to najbazpieczniejszy fotelik ( tyłem do kierunku jazdy) i powinien być uzywany jak najłużej sie da. Potem wchodzi fotelik 9-18 lub 9-25 kilo zazwyczaj - lub 9-36 kilo nazywany trumienką...i niestety sie z tym zgadzam. Można duzo rzeczy olac ,nie kupić...zaoszczedzić..ale taka rzecz jak bezpieczeństwo swojego dziecka..no cóz...

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-09-08 o 21:51
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 21:52   #1804
Basjenia
Zadomowienie

Maczuma w takim razie musisz mi za tydzień przypomnieć. bo pewnie sama z siebie nie zaskocze
też mam sporo na plusie wagowo....prawie 10kg będzie... zastanawiałam się czy to nie jest spowodowane że mogłabym nie jeść a wpier*%&$#* non stop takiego apetytu to jeszcze u siebie nie widziałam! nawet po wytężonym treningu...

jak to mój TŻ na mnie woła-królowa budyniu....
otóż wymyśliłam że w dupie z obiadem nie gotuje na jutro rozmrażam fasolkę po bretońsku.... jak wymyśliłam tak też zrobiłam....szkoda tylko że odpaliłam palnik pod nie tym garczkiem co trzeba.... dobrze że woda jakaś na dnie była bo bym zchajcowała...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 22:00   #1805
maczuma
Rozeznanie

Inka, Basjenia, trochę mi ulżyło... Dobrze, że o 22 mam tzw. pokolację, to aż zagryzę to kanapką
Stary 2014-09-08, 22:05   #1806
Basjenia
Zadomowienie

Maczuma teraz jest moment kiedy bobo najintensywniej rośnie więc na pewno z tym to jest związane... potem może ta waga trochę się zlituje poza tym warto sobie poczytać ile przy wyjściowym BMI jest dopuszczalne przytycie...
w szwecji jest moda żeby tyć jak najmniej co powoduje że dzieci rodzą się z bardzo małą masą urodzeniową. niestety konsekwencje tego ponoszą bobasy a nie mamuśki które chcą być wieszakami mimo wszystko...
Stary 2014-09-08, 22:15   #1807
maczuma
Rozeznanie

Basjenia, po prostu myślałam, że będę tyć bardziej systematycznie a nie skokami. Kolejna rzecz w ciąży, która mnie totalnie zaskoczyła, i pewnie nie ostatnia
Stary 2014-09-08, 22:29   #1808
Paulinkus
Zadomowienie

Dziękuję za wszystkie opinie dot. rogala do spania. Chyba się jednak zdecyduję bo tż wkurza się że mu w nocy kradnę kołdrę no i na potem do karmienia dla małego będzie.

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Basjenia, po prostu myślałam, że będę tyć bardziej systematycznie a nie skokami. Kolejna rzecz w ciąży, która mnie totalnie zaskoczyła, i pewnie nie ostatnia
Stary 2014-09-08, 23:08   #1809
Basjenia
Zadomowienie

też tak myślałam... na początku wręcz bałam się że mi nie przybywa.... to teraz mam!
chciałam wam foto nowe wysłać ale TŻ je robił jakimś turbo obiektywem i gmail jest za mały żeby to wysyłać...

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

właśnie dostałam wózek obiecany od znajomych.... mam zamiar go w tym tygodniu uprać. pytanie-jak wy prałyście elementy nierozpieralne gondoli?daszek/budkę?
Stary 2014-09-08, 23:21   #1810
sasia25
Rozeznanie

Ja recaro kupię w tej wersji już siedzącej, tz się jara tą firmą

A nosidełko czy jak się na to mówi wezmę chyba maxi cosi cabrio fix, ostatnio był nawet o ok 150zł tańszy w smyku (chyba w jakiś różowy motyw ).

A wiecie może czy adaptery (zeby zamontowac fotelik na stelażu) dokupuje się jakieś standardowe czy są różne i trzeba wybrać do swojego wózka??
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 23:47   #1811
promolcia
Zadomowienie

oj nie, na bezpieczeństwie nie mam zamiaru oszczędzać
z tym zakupem fotelika większego niż najmniejszy chodziło bardziej o to, że mąż wymyślił, że do tego 5 miesiąca faktycznie może z 5 razy byśmy go użyli (do lekarza), resztę możemy robić bez dziecka w aucie...no ale nawet na te 5 razy coś trzeba mieć

piszę, że do 5 mca bo foteliki be safe izi go, które mnie interesują są tak małe, że praktycznie na tyle tylko wystarczą, żadne maxi cosi nie wchodzą w grę

no w każdym razie czeka mnie jeszcze przymierzanie fotelików do auta bo oglądać to sobie można do woli a fotel musi dobrze pasować do auta żeby spełniać swoje zadanie

sasia adaptery są różne, zależy od modelu wózka

z tym przyrostem wagi to u mnie też odbywa się skokowo, przez pierwszych 5 mcy przybyło "tylko" 2 kg, a przez ostatnie 4 tyg dodatkowe 5 i aż starch pomyśleć co to się dalej będzie działo w miesiącach największego tycia

Edytowane przez promolcia
Czas edycji: 2014-09-08 o 23:51
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 08:31   #1812
miskowa
Zakorzenienie

cześć,

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam rogala i nie korzystam w ogóle.
Zastanawiam się czy nie sprzedać
ja tak samo, przeszkadzał mi w łóżku, zajmował za dużo miejsca i go odłożyłam. Więcej z nim nie spałam

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie... Czy glukoze to idę normalnie do apteki kupić?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zależy od laboratorium, w niektórych ci dadzą a w innych każą mieć swoją. Musiałabyś dopytac.
Dobrze, że mam to już za sobą, nienawidzę tego smaku i nawet cytryna nie jest w stanie za wiele tu pomóc.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 08:37   #1813
Suqub
Zakorzenienie

Witam
U mnie dziś szaro i ponuro. Muszę iść do szpitala dowiedzieć się jak z tą glukoza aby potem problemów nie było.
Co do fotelika to u teściów wiem, ze jest ale muszę sprawdzić w jakim stanie i ogółem jaki to jest i czy się nadaje.
Co do wagi to ja nie wyrównałam nawet tej sprzed ciąży i szczerze to chyba zacznę się martwić, że coś ze mną nie tak jest.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 08:52   #1814
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Jestem po wizycie. Z Jankiem wszystko super
Ale czy jestem jedyna, której waga w ciągu ostatniego miesiąca tak skoczyła gwałtownie do góry? Ok, brzuch mi wysadził, też nagle, ale po sobie nie czuję, żebym jakoś strasznie przytyła, a tu nagle plus 5, a do tej pory tylko 3kg na plusie było... Trochę się zmartwiłam, żeby nie rzec podłamałam... Pilnuję tej diety dla cukrzyków, każdą rzecz dziesięć razy obracam, a tu nagle taki skok
To dobrze, że z Jankiem wszystko super, tylko się cieszyć

Ja też ostatnio czuję po sobie, że tyję. Wizytę mam co prawda w tym tygodniu, ale my kobiety wiemy, kiedy dupa rośnie :P Rzeczywiście ten miesiąc jest przełomowy. Nie tylko rosnę, ale też bardzo dokładnie czuję ruchy małej. To już nie jest łaskotanie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Bardzo piękne i niedrogie ciuszki kupiłam w Marks&Spencer. Warto tam zaglądać na przeceny dziecięce - polecam.
Kiedyś pracowałam na pół etatu w Marks&Spencer i mogę polecić ciuchy tej marki. W cenach regularnych są drogie, ale jakościowo całkiem niezłe. No i faktem jest, że szanują klienta jeżeli chodzi o reklamacje. Także polecam. Tęsknie za ich działem spożywczym

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Witam się
Ja kupiłam jeszcze przed wakacjami w h&m dwie pary jeansów ciążowych, jedne rurki drugie proste po 60 zł za sztukę
Pofolgowałam sobie i jem cheeseburgera z maca i łódeczki

Wiem, że już się pytałam, ale czy też macie tak dużo wydzieliny, że musicie non stop być na wkładkach? Wkurzające to jest :/
Ja też obkupiłam się na tegorocznych wyprzedażach w h&m. Mega wygodnie, jak dla mnie. Przydałaby mi się jakaś ładna bluzeczka, ale szkoda kasy.

Ja też ostatnio mam sporo wydzieliny, muszę gina zapytać czy to normalne, bo lekkie przegięcie. Tym bardziej, że ostatnio narzekałam na suchość...

Miłego dnia dziewczyny, ja właśnie ogarniam chatę po remoncie. Niby był to tylko pokoik Hani, ale kurzu co nie miara w całym domu. No i czekam na wypłatę, chcę już pozamawiać co nieco :P Bidakiem się urodzić...

Był temat rogala do spania, a może doświadczone mamy powiedzą, czy kupować rogala do karmienia? Właśnie ten z poofi rzucił mi się w oczy. Kuzynka zachwala, bo mała podobno lubi w nim leżeć, wdrapywać się na niego itd. ale sama nie wiem.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:19   #1815
Justyssia87
Rozeznanie

Hejo
Ledwo widze co pisze tak mi łzy leca z oczu przez ten katar zaraz mi sie cały tusz rozmaże. Wczoraj w koncu przyszła pościel i jest super tylkp rożek..eh na zdj był rzep a przysłali z rzeprem i na wiazanie zarazem, a nie chcialam na wiazanie!!! i musze do nich zaraz pisac i zwracac towar i maja mi pokryt koszty wysyłki nie ebd epłacić! i jeszcze rzep tak głupio przyklejonhy że prawie w ogole sie nie styka ze soba dupa blada no!!!

co do fotelika, my małego woziliśmy w nosidełku długo do 7mca i wtedy zaczal stabilnie siediec to dostał fotelik maxi cosi on jest do 15kg mój syn ma 3,5roku i dlaej w nim jeździ, wiec to znow nie taki duzy wydatek na tyle lat a teraz do drugiego malucha będzie jak podrośnie. Sprawdzcie tez czy fotlik co chcecie kupic jest do śpiacych dzieci, czy sie kładzie do leżenia bo te większe kilogramowo tego nie mają a dzieci śpią w aucie przecież.

A jaki ja dzis sen miałam haha, oczywiscie znow mega głupoty znów mnie ktoś mordował i w ogole, ale najlepszy moment był jak przyśnił mi sie mały, ze dałam reke na brzuch i czułam gdzie ma raczke i tak jechalam po brzuchu wyczuwajac tego kształt i ta raczka była jak skrzydełko kurczaka taka w dotyku jak kurczak i taki kształt i na koncu miał 4paluszki takie cieniutkie dorobione do tego skrzydełka dziwne to było :P
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 09:21   #1816
alekaz1
Zakorzenienie

Dobry kuzyn wlasnie pojechal wiec sami w domu
musze sie zabrac za sprzatanie bo potem do konca tygodnia bede pomagac kuzynce sie pakowac.
Stary 2014-09-09, 09:26   #1817
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Co do wagi to ja nie wyrównałam nawet tej sprzed ciąży i szczerze to chyba zacznę się martwić, że coś ze mną nie tak jest.

ja mam podobnie, mam nadal -3kg w stosunku do wagi wyjściowej, ale lekarz nie zaobserwował nic niepokojącego a mała rozwija się prawidłowo, więc póki co nie ma się chyba co martwić
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:34   #1818
19Inka90
Wtajemniczenie

Mam tyle roboty a najchetniej ucielabym sobie drzemke a trzeba pomyc szyflady w nowej komodzie,i zaczac ukladac kolejna partie ciuchow malej Ogolnie jestem pozytywnie nakrecona jak tygrysek na dragach Juz tak dawno nie bylam w Legnicy a teraz tylko pare dni i zobacze sie ze wszystkimi
Co do snow to Ja mialam wczoraj jeden baaardzo romantyczny tylko hmmm,bez mojego tz az jak sie obudzilam to stwierdzilam ze Ja to mam niezly balagan w glowie

Emilka
Stary 2014-09-09, 09:42   #1819
NaamaH6669
Rozeznanie

Pozdrawiam z poczekalni w labie po obciążeniu glukoza. Rozpuścili mi w kubeczku niby mogłam z cytryna ale wzięłam bez. Jeszcze 1.5 h siedzenia to jest w tym najgorsze. Mały szaleje po takiej dawce słodkości.
Co do rogala to ja mam z babymatex i jestem zadowolona - jest duży ale sie przydaje z jednej strony łóżka rogal z drugiej mąż wiec zawsze jest do czego sie przytulić pózniej wykorzystam go do karmienia

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:43   #1820
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja mam podobnie, mam nadal -3kg w stosunku do wagi wyjściowej, ale lekarz nie zaobserwował nic niepokojącego a mała rozwija się prawidłowo, więc póki co nie ma się chyba co martwić
Lekarz nic nie mówił aby cos nieprawidłowo było. Z Małą wszystko dobrze, brzuch powoli staje się ciążowym a nie tłustą oponka za tydzień mam wizytę więc ciekawe co powie.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:53   #1821
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też mam ostatnio takie wrażenie. W ciągu trzech tygodni przytyłam 2,5 kg . Mój brzuch robi się naprawdę duży i chodzę jak kaczka
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:54   #1822
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej
U mnie też dziś ponury dzień się zapowiada Dowiadywałam się jak to jest w moim szpitalu z ta glukozą i musze sobie ją sama kupić w ogóle babka tam była strasznie nie miła jakby tam za kare siedziała, także jutro z rana śmigam na glukozę

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ja recaro kupię w tej wersji już siedzącej, tz się jara tą firmą
A nosidełko czy jak się na to mówi wezmę chyba maxi cosi cabrio fix, ostatnio był nawet o ok 150zł tańszy w smyku (chyba w jakiś różowy motyw ).
A wiecie może czy adaptery (zeby zamontowac fotelik na stelażu) dokupuje się jakieś standardowe czy są różne i trzeba wybrać do swojego wózka??
Też się zdecydowałam na to nosidełko maxi cosi Cabriofix ale wybiore w jakimś ciemnym kolorze
Ostatnio jak byłam w sklepie Askot to widziałam je też tańsze kosztowały coś ponad 400zł a w innym sklepie już widziałam je za 600
Co do adapterów to każdy jest innym i trzeba wybrać do swojego wózka

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:40   #1823
katherine13
Raczkowanie

GG do katherine13

Hej ja od soboty powitałam 3 trymestr wczoraj byłam u gina i wszystko ok z dzidzią. Co do wagi to ja mam już 10 na plusie ale sie jakoś nie przejmuje, wczoraj jak byłam u gina była ze mną siostra bo ona chciała tak kontrolnie iść bo ją brzuch pobolewa a miała problemy do tej pory żeby zajść w ciążę i ma lekką nadwagę więc wszyscy nam gratulowali w poczekalni że siostry i jak sie patrzy bo brzuchu to widać że będziemy razem rodzić mi to było tak głupio, a na dodatek jak weszła do lek to dał jej skierowanie na usg bo podejrzewa ciąże pozamaciczną.....no i jadę z nią dzisiaj na badania...
katherine13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:49   #1824
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość

Mam tyle roboty a najchetniej ucielabym sobie drzemke a trzeba pomyc szyflady w nowej komodzie,i zaczac ukladac kolejna partie ciuchow malej Ogolnie jestem pozytywnie nakrecona jak tygrysek na dragach Juz tak dawno nie bylam w Legnicy a teraz tylko pare dni i zobacze sie ze wszystkimi
Co do snow to Ja mialam wczoraj jeden baaardzo romantyczny tylko hmmm,bez mojego tz az jak sie obudzilam to stwierdzilam ze Ja to mam niezly balagan w glowie
O kiedy będziesz w Legnicy?
Stary 2014-09-09, 10:56   #1825
19Inka90
Wtajemniczenie

W piatek rano przyjezdzam i zostaje do Niedzieli Chyba niedoczytalas bo przedwczoraj wlasnie pytalam czy masz ochote na jakas kawe i lody

Emilka
Stary 2014-09-09, 11:08   #1826
alekaz1
Zakorzenienie

Jade zaraz do auchana na zakupy mieszkanie prawie wysprzatane wystarczy odkurzyc i koniec.
Stary 2014-09-09, 11:32   #1827
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katherine13 Pokaż wiadomość
Hej ja od soboty powitałam 3 trymestr wczoraj byłam u gina i wszystko ok z dzidzią. Co do wagi to ja mam już 10 na plusie ale sie jakoś nie przejmuje, wczoraj jak byłam u gina była ze mną siostra bo ona chciała tak kontrolnie iść bo ją brzuch pobolewa a miała problemy do tej pory żeby zajść w ciążę i ma lekką nadwagę więc wszyscy nam gratulowali w poczekalni że siostry i jak sie patrzy bo brzuchu to widać że będziemy razem rodzić mi to było tak głupio, a na dodatek jak weszła do lek to dał jej skierowanie na usg bo podejrzewa ciąże pozamaciczną.....no i jadę z nią dzisiaj na badania...
Katherine daj znać co z siostrą bo teraz będę ciągle o niej myśleć. Oby wszystko było ok.

Ja dziś leniwie wstałam po 10.. Ciuszki małej jeszcze schną od wczoraj, więc nie robię kolejnej partii bo nie będę miała gdzie powiesić. A już bym poprasowała co nieco

Ja też czekam na wypłatę jutro, żeby zamówić już jakieś rzeczy na all Głównie prześcieradła do łóżeczka, wózka i na przewijak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 11:34   #1828
iwona_1987
Zadomowienie

Witam się w 25 tc

wizyta dopiero w przyszły wtorek, już nie mogę się doczekać kiedy znów zobaczę maleństwo

dzisiaj w końcu będziemy mieć nasze komody, więc mam nadzieję że w mieszkaniu wreszcie zapanuje względny porządek , bo jak narazie to w pudłach stoją rzeczy dla małej i wydaje się że jest straszny bałagan.

a pisałyście o wadze, ja jak narazie jestem jeszcze na minusie jakieś 4 kilo, ale w moim przypadku to akurat bardzo dobrze
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 11:43   #1829
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
W piatek rano przyjezdzam i zostaje do Niedzieli Chyba niedoczytalas bo przedwczoraj wlasnie pytalam czy masz ochote na jakas kawe i lody
Super, dam znać jutro, najpóźniej pojutrze czy będę w Legnicy
Stary 2014-09-09, 12:04   #1830
sasia25
Rozeznanie

A ja dzisiaj mam wizytę juz nie mogę się doczekać, bo ostatnio moją małą widziałam na połówkowym (nie licze ostatniej wizyty w szpitalu, gdzie usg trwało poł min i nic właściwie nie widziałam).

Jestem ciekawa ile waży i w ogóle co tam robi i może wezmę to skierowanie na glukozę, zapytam lekarza co o tym myśli, zbadam sobie szyjke itd więc lepiej babeczki, które będą za mną niech uzbroją się w cierpliwość

aha i chyba zmieniam jej imię, ale jeszcze nie wiem na jakie
Nie mogę uwierzyć, że jeszcze tylko 3 miesiące i się spotkamy
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości