|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Kano przecudne ciuszki za super cene, gratulacje połowu
Dziewczyny piękne macie dzieciątka. U mnie równo tydzień do wizyty. MamaZuzi trzymam kciuki za Twoją wizytę kochana
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj przepraszam, przeoczenie...
Idę zupkę wcinać
|
|
|
|
#1113 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
index < 0,40 niska awidność 0,40<index< 0,65 graniczna awidność Indeks >= 0,65 wysoka awidność. Wysoka awidnoś c oznacza zakażenie starsze niż 3 miesiące od momentu badania. Ja robiłam te badania po poronieniu, kiedy szukałam przyczyny i wyszło, z cytomegalia mogła być przyczyną Cytat:
Cytat:
ja dzisiaj zaczęłam 20 tc ![]() Cytat:
ja już się nie mogę doczekać wtorkowej wizyty... chcę wiedzieć czy wszystko jest ok, przede wszystkim z szyjką bo ostatnio mam jakąś obsesję na tym punkcie, no i zobaczyć maluszka ![]() i okazało się, że delegacja TZ się przesunęła i będzie na wizycie. Fajnie ![]() A u mnie kiepskiego nastroju ciąg dalszy... ale na usprawiedliwienie mojej płaczliwości obejrzałam wczoraz z TZ film "gwiazd naszych wina". Czytałam ksiązkę i ryczałam jak szalona i byłam ciekawa jak film. Oczywiście skończyłam obpłakana po pas ale generalnie polecam! w filmie niestety obcięli sporo wątków pobocznych, ale i tak jest super. Na wypłakanie się---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- i ogarnęłam wreszcie wyprawkową listę ![]() spisałam co potrzeba, wg listy z początku watku i jakiejś strony w internecie. I zapisuje sobie co polecacie, żeby mi nie umknęło. I czytałam trochę bloga Srokao i też typowałam kosmetyki do kupienia dla malucha
|
||||
|
|
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() Cytat:
![]() Hehehe Aga pojechala po wyniki hehehe ![]() Wyniki sa dobre ![]() awidnosc 0,9 (norma:wysoka aw od 0,6) ![]() takze zakazenie bylo kieeeedys ![]() cudownie ulga wielkaweszlam do lumpa pokaze wam potem foty bo teraz wychodze dalej hehehe ale dzien :P Kupilam w lumpku sliniak cudny nowy za 1zl ![]() body za 1zł , drugie body za 4zł i polspiochy za 5zł ![]() Byla wredna baba ,co ze mna w koszu szperala i wszystko zabierala mialam ochote pociagnac ją z brzucha Miłęgo popołudnia :P:P Naczelna spamerka znika
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, trochę mylicie 3d z 4d. To zdjęcie i usg to właśnie 3d. 4d daje obraz podobny jak w 3d, jednak w badaniu 3d jest to obraz statyczny, podczas gdy 4d daje obraz trójwymiarowy zmieniający się w czasie rzeczywistym – innymi słowy jest to film z brzucha! Tak jakbyśmy umieścili w macicy kamerę i mieli podgląd na żywo, co robi dziecko – jakie wykonuje ruchy, grymasy twarzy, czy się uśmiecha itp. Poza tym 3d jedt czarne a 4d takie jakby żółte.
Co nie zmienia faktu, że jedno jak i drugie jest spektakularne. My też mamy co wizytę 3d, jednak na połówkowe idziemy na 4d z nagraniem filmu na płytę ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- 1141655 super, że wyniki są dobre
|
|
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
Ale to zdjęcie jest właśnie w rzeczywistości żółte, trochę jak sepia. Ja zrobiłam foto fotki komórką stąd przekłamanie. I to jest 4d . Na wizycie oglądam zawsze "film w czasie rzeczywistym"
Tylko gdybym chciała, żeby mi go nagrał to musiałabym dodatkowo dopłacić, a tak mam w cenie wizyty. Aga to teraz możesz odetchnąć z ulgą. Ja nie wiem czy mój gin w ogóle mi zleci to badanie.
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
te co robia albumy skserujcie zdjecia z usg bo moje po córci juz wyblakło.. dobrze ze ksero zrobiłam zanim sie jasne zrobiło.
|
#1118 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś wstałam z bólem głowy ale mi już przeszło więc jest ok. Muszę też pochwalić swojego synusia bo od tygodnia daje się rodzicom wyspać i wstaje o 9 lub 9.30 Dziś kiepska pogoda u nas pada i jest zimno mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo Wojtuś pół chałupy mi rozniesie.
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, ze od środy do poniedziałku i nie dłuzej bo jak nie to stamtąd ucieknę
![]() Cytat:
z marcinem w ciąży musiałam leżeć od 26 do 36 tygodnia, całe szczęście w domu na fenku
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
MaamaaZuzi swietna ta wyprawka
![]() aaaa teraz cene zobaczylam Alunia a ten wozek ma kolka piankowe czy pompowane? i jaki to model powiesz mi jeszcze raz? Aga to super ze zakazenie strare,przynajmniej sie tyle wyjasnilo jak patrze na te wasze foty z usg to chyba sprzet mojego lekarza taki sredni,bo coraz gorsze te zdjecia,i nie wiem jak dzidzia jest ulozona,ostatnio dopoki nie przelaczyl na 3d czy tam 4d wlasnie,to nic nie bylo widac,jedynie jak powiedzil ze to nozki to sie faktcyznie nozek tak dopatrzylam ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- czemu mi kurcze znow nie zacytowalo wszystkiego?wrrr kano ciuszki sliczne i dzidzius a drugie zdjecie tez piekne,Alunia Ty wklejalas?mam pamiec kurde minutowa ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- ale wiecie co ,tak wracajac do tej auckji z allegro zauwazylam ze wsrod kupujacych sa osoby o nickach c...3 c...6 c...4 c...0 wszystkie maja zero komentarzy,no moze to zbierznosc,ale ze ja raczej jestem nieufna,bo widzialam co porafia robic na allegro,obstawiam ze ktos ta aukcje podbija Edytowane przez buu007 Czas edycji: 2014-09-11 o 17:37 |
|
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
Logoasia
Absolutnie Cię nie straszę. Ze mną tak było z Tobą wcale nie musi i trzymam kciuki, żeby nie było. Buu pompowane. Gdzieś na ok. 24 stronie są zdjęcia samej gondoli i spacerówki. A ja dziś wynalazłam jeszcze takie wózałki, które mi się podobałyhttp://olx.pl/i2/oferta/wozek-silver-cross-retro-CID88-ID3144P.http://olx.pl/i2/oferta/wozek-retro-...8-ID5LIoB.html |
|
|
|
#1122 |
|
Raczkowanie
|
Buu też mi się ta aukcja podejrzana wydaje. Fakt ciuszki są rewelacyjne, ale teraz cena to 960 zł
|
#1123 |
|
Konto usunięte
|
MACIEJKA
|
|
|
|
#1124 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I od razu pytanie do doświadczonych mam - czy wyprawkę "lutowego" dziecka trzeba modyfikować ze względu na niższe temperatury? Więcej ubranek z długim rękawkiem? W co się obiera takie małe dzieci na spacery - ubranka plus kombinezon czy jeszcze pościel do wózka? Kurcze nie mam leków przed wzięciem na ręce czy zajmowaniem się malutkim dzieckiem ale boję się że będę miała problem z wyczuciem jak ciepło je ubierać Mniamm, uwielbiam cebulową... A ja dziś zgrzeszyłam obiadem u chińczyka Tż podłączył właśnie nową instalację do zlewu, więc idę ogarniać poremontowy rozgardiasz. Edytowane przez biala17a Czas edycji: 2014-09-11 o 19:15 |
||||
|
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu dziś cicho... oglądam właśnie "ciąża z zaskoczenia" i zastanawiam sie, jak to możliwe?
|
|
|
|
#1126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje ![]() I super zdjęcie ![]() Aga cieszę się, że z tymi wynikami wszystko dobrze, teraz możesz odetchnąć z ulgą ![]() A ja zmęczona dzisiaj strasznie... łażenie po sklepach i mieście przez pół dnia dało mi w kość. Bolą mnie nogi, kręgosłup i szczególnie brzuch ![]() W ogóle kupiliśmy kilka rzeczy ale mam i tak taki sobie humor bo dalej nie czuje kopniaków od wczoraj. Fakt, że u mnie to się dopiero zaczynało i czasem sama nie byłam pewna czy to to. Ale od wczoraj w ogóle cisza Obojętnie jak się położe, napcham się słodkim .. nic nie działa.No i w ogóle chciałam Was też zapytać co może oznaczać mrowienie brzucha? Mam wrażenie jakby mi mrówki po brzuchu chodziły to jest strasznie nie przyjemne czy to coś złego ?
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ciężarówki
Nie było mnie dzisiaj, bo Tż miał praktycznie cały dzień wolny, więc trzeba było trochę spraw pozałatwiać. Ale już poszedł na nockę do pracy. Dzisiaj wzięłam jego rękę i pierwszy raz poczuł kopniaka, ależ się cieszył, jak gwizdek ![]() Teraz też właśnie mam serię od mojego chłopca hihi Biorę się za nadrabianie
|
|
#1128 |
|
Wtajemniczenie
|
Biała
Nie mam pewności, ale wydaje mi się, że trzeba jakiś śpiworek i w takowy mam zamiar się zaopatrzyć. ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Dziś większość "na wybiegu" a ja siedziałam cały dzień w domu bo na dworze leje u mnie Co do tych śpiworów i pościeli to pewnie też uzależnione będzie od pogody.. |
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
emdzik kurcze mrowienie?? ale całego brzucha?? jak byś to inaczej opisała?
MamaZuzi czekam na opis wizyty ![]() patrzyłam na 1 stronę i już tyle dziewczyn wie ... a ja jeszcze z miesiąc do usg.
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to inaczej opisać bo własnie najlepsze określenie to mrowienie.. jakby mi takie małe mróweczki chodziły bo brzuchu.. i tak łaskotały czy co ? nie wiem
|
|
#1131 |
|
Wtajemniczenie
|
Emdzik
A nie możesz się jakoś zkontaktować z lekarzem? Ja mam pisać smsa do mojego w razie gdyby działo się coś niepokojącego.. |
|
|
|
#1132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę pisać, ale nie chcę z pierdołą. Pomyślałam, że może któraś z Was miała takie coś.
Dzidzia to chyba nie, bo to mi robi na całym brzuchu, nawet całkiem u góry. Już prędzej może to serio się tak skóra napina... zaraz mi może zaczną rozstępy wyskakiwać... sama nie wiem co to. Nawet wujka google chciałam zapytać ale nic ciekawego nie znalazłam.
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwne to takie Emdzik.. Nie słyszałam o czymś takim i niestety nie jestem w stanie Ci pomóc ani doradzić
|
|
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
Biała w gazetce było że promocja cena i wypisane Mini i ta reszta
A nie byłam i nie sprawdzałam ile ich wyłożyli Z ubieraniem to pewnie w praniu wyjdzie, ale wydaje mi sie że cieplejsze bodziaki, sweterek/kaftanik czy coś w tym styku, rajstopki, kombinezon + kocyk. Alunia możliwe I piszę to jaka osoba która była blisko kobiety która urodziła dziecko nie wiedząc o ciąży. Ruchy dziecka były brane za wrzody. Szczęscie że ciocia złapała małą bo upadła by głową na płytki w łazience Szok dla wszystkich. Emdzik wydaje mi sie ze to mrowienie to rozciągająca się skóra. Ale nie jestem pewna. Mnie też mrowi czasami i nawet nie pomyślałam ze to moze być coś innego. Tym bardziej że to nie jest całodniowe u mnie. Pragnienie te pierwsze kopniaki dla tż są wyjątkowe Fajnie ze chociaż tak mogą poczuć maleństwo Już piszę co u nas
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
Emdzik - mi też się wydaje, że to może byc rozciągająca się skóra..
a ja się pochwalę wyprawką ostatnio przyszła do mnie paczka z allegro ![]() pajacyk (zdj.1), który wylicytowałam niestety ma plamki na kapturku :/ wyprałam i nie zeszły, a w aukcji nic nie było opisane... ale od biedy chyba będzie ok... na zdj. 2 za dwa bodziaki i 3 pary niedrapków zapłaciłam 2,02 zł , potem jest sweterek też z sh, potem dwa bodziaki z pepco, a potem wylicytowane rzeczy z allegro. Na pierwszym pajacyk z hm jeszcze z metkami! cena z metki 49,9 czyli sporo więcej niż zapłaciłam za wszystko razem z wysyłką
|
|
|
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to u mnie jestem zakręcona, najpierw chciałam iść bez torebki a jak się już wróciłam coś mnie podkusiło żeby sprawdzić stan portfela a tu zonk brakło by mi i gazem po kasiurke haha
Zdążyłam oczywiście Ciśnienie powiedziałam żeby nie mierzył bo jestem bardzo przejęta i nie watro A że mierzę sobie w domu może być spokojny Żeby o niczym nie zapomnieć napisałam sobie kartkę, gin kazał po kolei wszystko czytać. Mam: - niedokrwistość-muszę brać magnez -problemy z żylakami- trzeba kupić specjalne rajstopy i chodzić w nich całe dnie do tego tabletki. -boląca szyjka jest w normie, długa miękka dostałam tabletki na rozkurczenie żeby się czuć komfortowo, Zapytał czy sprawdzić ruchy oczywiście powiedziałam że tak dodając żeby przy sprawdzaniu zajrzał gdzie trzeba i podkreślił że tylko ruchy będzie sprawdzał :/ Wkurzył mnie tym ale zaraz się przyglądał. Mała przylkeiła się dupką do ściany macicy i nie współpracowała ale powiedział ze nic nie widać. Więc jak zadzwoniłam do M powiedziałam że nasza córcia ma się świetnie. Wózek który znalazł M i który meczy mnie po nocach może jutro będzie nasz Jedziemy po niego No a wczoraj pisałam ze w tym miesiącu nic nie kupię :P
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Dziewczyny
![]() Też mam nadzieję, że to rozciąganie skóry... nic innego się w sumie nie dzieje, więc zobacze co dalej... Też pokaże Wam rzeczy które dzisiaj kupiliśmy... Hah w sklepie i tak większość ciuszków jest różowych
|
#1140 |
|
Wtajemniczenie
|
Migotka super te ciuszki.
Próbowałaś waniszem? Mnie często ratował A co do śpiworka jeszcze do wózka ja mam taki gruby kocyk i nie bedę już śpiworka kupowała, otulę moje serduszko w ten kocyk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

ciężko będzie mi bez moich bachorków
ale generalnie polecam! w filmie niestety obcięli sporo wątków pobocznych, ale i tak jest super. Na wypłakanie się
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo Wojtuś pół chałupy mi rozniesie.
ślub 28.04.2012
z marcinem w ciąży musiałam leżeć od 26 do 36 tygodnia, całe szczęście w domu na fenku
teraz cene zobaczylam