|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Ja dopiero do domu wrócilam
![]() Dziewczyny macie juz lozeczka poskladane???? Ja dzis byłam w hurtowni bo mamy "targi" i dwie obok siebie dają obniżkę - ceny hurtowe..poszlam po 5 pieluszek a oczywiscie wydałam 200 zł :P W koncu pieluszki kupilam i jestemmega zadowolona. Poprzednie tetrowe są jak gaza..przezroczyste i jakies badziewne a te lux kupilam i sa 2 razy grubsze..z tym ze białe. Dokupilam jeszcze fasolkę do karmienia - co prawda mam te duze poduszkę do spania i z niej mozna robic do karmienia ale ja to chowam razem z poscielą do lózka i na codzien jest schowana bo za duza i mi poł pokoju zajmie..wiec teraz bedzie mała fasola do karminia
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie mam bo póki co szkoda mi miejsca zajmować. Aczkolwiek miałam napady że złożymy i będzie stało i czekało
Ale po chwili ostudzenie.. Myślę że złożymy w drugiej połowie października, dla mnie i tak na miesiąc przed porodem więc wcześnie
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie ja tez sie jakos boje...maz chce skladac bo strasznie smiedzi i zeby wywietrzało..ale ja sie boje..tak samo te komode..
|
#3275 |
|
Rozeznanie
|
Linka, ja nawet nie mam kupionego łóżeczka
Inka już ma złożone ja jutro jadę po komody do ikei i oglądać kolejne domy (tak tak wciąż szukamy )i jeszcze do tego zwala nam się na weekend uciążliwy znajomy, który oczekuje uwagi non stop, nie da się nawet zostawić go na 5 min, taki ogon nawet w domu, a jest po 30 jestem wściekła na tz, że powiedział mi o jego jutrzejszej wizycie dopiero godzinę temu |
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce zlozyc w polowie pazdziernika tez lozeczko.
mataracyk akurat wtedy jakos zamowie to wsadzi sie w foli a potem jak bede w szpitalu to tz ubierze cale
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3278 |
|
Rozeznanie
|
tzn. u mnie łóżeczko wyjęte z kartonu żeby się wietrzyło, ale schowane kantem w połowie za regał. Miałam w planach je przecierać co jakiś czas, ale tylko raz to zrobiłam do tej pory.
|
#3279 |
|
Rozeznanie
|
My złożymy w połowie listopada, może po koniec bo szkoda mi miejsca terazżeby stało puste nie używane...ale to i tak będzie półtorej miesiąca czy miesiąc przed porodem
![]() Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stoi w drugim pokoju caly czas
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
ajć my kupilismy nowe i wali tak farba ze głowa mała..ja sie boje ze w miesiąc nie wywietrzeje..ale z racji na kawalerkę jakos mi głupio je rozkladać..ale za tydzien pozwole męzowi złozyc..niech stoi..
|
#3282 |
|
Rozeznanie
|
u nas łóżeczko stoi już rozłożone bo akurat przy łóżku mamy taka wnękę z której nie korzystaliśmy i to idealne miejsce
![]() te kulki super ale drogie strasznie,ciekawe jakby wyszły jakby samemu zrobić coś takiego a'la Cotton balls |
|
|
|
#3283 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dzis wózki oglądać i zakochałam sie w Bebetto Luca i Silvia granatowe z białym stelażem. Ktoś ma lub planuje kupić może?
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nic nie mam poszykowane, żadnych specyfików, nawet nie pamiętam gdzie jest nasze łóżeczko. ciuchy musze przejrzeć, bo wszystko u tz'ta rodziców na strychu i u mojej siostry. mi to się ciągle wydaje, że mam czas... w sumie jeszcze 2 miesiące
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3289 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W sumie już chyba wszystko wywietrzalo, bo juz nie ma zapachu jak na początku![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-09-26 o 22:08 |
|||||
|
|
|
#3290 |
|
Rozeznanie
|
Mąż dziś złożył łózeczko i mnie zaskoczył tym faktem. Ale faktycznie śmierdzi...
Brzuch mnie pobolewa, czuję w dole takie ciągnięcie i nacisk, jakby na jajniki i pęcherz. Czasem twardnieje, ale nie jakoś częściej, mały aktywny, nie wiem, czy to normalne...
|
#3291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#3292 | |
|
Rozeznanie
|
Linka jesteś Koziorożcem, prawda??
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
przywiązanie jest więc szkoda oddawać ale będzie trzeba się ratować jakoś i koc w ruch oczywiście :-D
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Hasiap byczek jestem :-D
|
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, walnełam sie dośc mocno głową o spłuczkę do toalety
|
|
|
|
#3295 |
|
Rozeznanie
|
Osz Ty Byczku!
a tak mi wszystko idealnie pasowało na Koziorożca wszystko idealnie, pod linijkę z formami nawet pedantyzmu czasem
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie wierzę w znaki ale mówią ze typowy byk :-P
|
#3297 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
|
|
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Moje łóżeczko też nie złożone. Zrobię to pewnie koło listopada. Tyle, że ja nie musze wietrzyć, bo jest po synku i farba nie śmierdzi. Poprzednio miałam złożone dwa tygodnie przed porodem. ale tez nie śmierdzialo bo kupiliśmy z czystego drewna, nielakierowane. Później przed schowaniem sama polakierowałam, żeby zakonserwować na czas oczekiwania na drugie dziecko. Musze kupić materacyk. Po synku co prawda jest zupełnie nie zniszczony, bo nie zdarzyło się, żeby coś się przelało, ale kilka lat minęło i pewnie pełno w nim roztoczy. Wczoraj w końcu wzięłam się za porządki na strychu i troszkę tych ubranek po synku zostało. Miałam wtedy fazę na zielone, więc i dla dziewczynki będą ok. Szczególnie kaftaniki (pamiętam, że bardzo mi sie przydały, ale to był maj), bodziaki, śpiochy. Ale sporo też powyrzucałam. Przeliczę ile czego mam i w razie czego dokupię. A jakby Natalka miała zamienić się w ostatniej chwili w chłopca odświeżę też pozostałe typowo chłopięce rzeczy, a ewentualnie później sprzedam. U mnie znowu postawili namiot przy biedronce. Mnóstwo jest koszul nocnych ciążowych po 13 zł. Kupiłam jedną, bo ma te otwory z boku na piersi i myślę, że spokojnie będzie można w niej karmić. I guzików nie trzeba rozpinać. Pewnie przed złożeniem namiotu będzie je można jeszcze taniej kupić więc wtedy dokupię. Basjenia poszlam wczoraj do rossmanna. Pomyślałam, że kupię jeszcze jeden balsam perfecta mama skoro u mnie taka korzystna cena (po 10,03 zl bez zniżki; taka dziwna cena) i nie było. Nawet pustego miejsca po nim nie było. Sprawdziłam na stronie czy jest w zakładce produkty i go nie widzę, więc może rzeczywiście wycofują. Ale u mie nie było żadnej informacji, że to "cena na do widzenia" . |
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Skrzatek widze ze dzidzia tak samo na imie bedzie miala jak moja
witam sie jeszcze z lozka tz pojechal na chwile do roboty mam nadzieje ze szybko wroci i nic nie bedzie wymyslac.
|
|
#3300 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie w 32tc
czyli co..za 6tyg rodzimy? hasiap- ja jestem koziorożec i faktycznie duzo sie z tych znaków sprawdza ![]() jade zaraz na małe zakupy, bo juz nie ma co jesc w domu potem wam wkleje foto dadd z biedry jak sie im skład zmienił i jzu nie sa takie miłe w dotyku. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Ale po chwili ostudzenie.. Myślę że złożymy w drugiej połowie października, dla mnie i tak na miesiąc przed porodem więc wcześnie
)

i faktycznie duzo sie z tych znaków sprawdza