|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
macie może jakiś link do tabelki z centylami itd? chciałam sprawdzić mojego dziecia a nie natknęłam się jeszcze na takową
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
No i byłam u lekarza u takiej starej głupiej baby. Wkurzyłam się, że nie wiem
Jak tylko powiedziałam, że jestem w ciąży to powiedziała, że mam sobie iść do ginekologa. A ja do niej, że tak mnie boli, że nie wiem i co mogę wziąć A ona, że nic nie mogę ![]() Że w ciąży to tak jest i ona nie wie czy to od pęcherza ten ból Spojrzała mi w kartę i zobaczyła, że kiedyś miałam krwiomocz i tylko zapytała czy mam kamicę nerkową A skąd ja mam to wiedzieć? Chce mi się płakać Wieczorem chyba pojadę na pogotowie z Tż, ale nie do mnie, tylko do Gdańska
|
|
#3483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
MaladT hahah no to odwaliłaś z tą kartą
Ewa Ty też jesteś dobra ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Hope o coś takiego Ci chodzi? http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki....ach-ciazy.html
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka masakra.... a gin Cie nie przyjmie dzis wyjatkowo ? choc moze faktycznie lepiej na pogotowie skoro cie tak boli,ze sie wyprostowac nie mozesz ajajajjaj wspolczuje
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się, że będą chcieli mnie zostawić w szpitalu
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
eh co za dupek z tym telefonem :/
To co, na wszelki wielki spakuj torbe do samochodu, tak w razie W, choc miejmy nadzieje,ze dadza ci cos rozkurczowego i do domu ....
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkurzyłam się No bo płaci człowiek niemałe pieniądze co miesiąc na ten NFZ. Większość badań i specjalistów i tak zalicza prywatnie. No ale liczy na to, że jak coś się będzie działo, gdzie pilna pomoc będzie potrzebna, to taki lekarz pierwszego kontaktu (nazwa chyba zobowiązuje) skieruje gdzie trzeba, doradzi. A tutaj lipa, dobrze jeszcze jak nie skrzyczy. Przepraszam, za negatywne emocje, ale mną zatrzęsło - może dlatego, że sama miałam niedawno z lekarzem pk przykry kontakt.
|
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzyła z takim wiecie, politowaniem, że co ja tam jeszcze wiem o bólach ciążowych ![]() Po drodze jak wracałam miałam łzy w oczach Aga ale no spa jest rozkurczowa a nie pomaga
|
|
|
#3490 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i na białym nie widać tak kurzu i paluchów jak na ciemnych. Kurtki, płaszcze mam jasne i fakt, się brudzi, ale też się pierze i nic się nie dzieje i wózek pewnie też wezmę jasny, bo takie mi się podobają. Zawsze sie tam tego rzyga doczyści czy jakąś plamkę, przy dzisiejszych środkach nie powinno być bólu także bierz to co ci będzie cieszyć oko ![]() Cytat:
i perystaltykę rozbujać, i czułam bardzo, ale na szczęscie twardszy niż zwykle nie był. Kręgosłup to mi wysiada, bolą mnie kręgi piersiowe bardzo, a krzyżowe jak się naschylam albo dłużej posiedzę. Przedwczoraj próbowałam się oporządzić, i to kurna była taka gimnastyka, że szok! nie spodziewałam się że to już na tym etapie tak będzie sprawiać trudności, myślałam że takie cyrki to dopiero pod koniec. No cóż, mam nadzieję, że spacery będą pomagać w mojej niedoli ![]() co do Twojego tatinka, to super że Twoja mama ma łeb na karku i kobita ogarnięta pozałatwiała i przerobiła temat jak trzeba. ogromne uznanie dla niej!!! Przy takiej mamusi jaką masz to krzywda Wam nie ma prawa się stać należą jej się ogromne przytulaski przytul: pamiętam dobrze co pisałaś o niej i muszę przyznać że to cudowna kobieta! Cytat:
no i pięknie! Cytat:
ciekawie i zabawnie opowiadasz zostań z namiCytat:
dzidziun podobnie do mojego z pomiarami no i super że już czujesz kopniaczki ja za to nie rozpoznałam wogóle bombelków czy rybiego ogona w swym łonie pierwsze przeze mnie rozpoznane aktywności to tylko kopniaki i tylko je rozpoznaję więc każda ma inaczej ty za to masz "książkowo" ![]() Cytat:
Jakies tam zdolności plastyczne zawsze miałam, ale za to determinacji brak... jesteś cudna z tymi robótkami! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bez zbędnego zamieszania macie to juz za sobą. Ja pewnie będę stękać
|
|||||||||
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Doppler żył w nogach u taty nic nie wykazało JUPIIII
już jest po badaniu,dzwonił i czytał mi opis ![]() ufffffffffffff
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-10-03 o 12:02 |
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Przyszły herbaty z biedronki Aga pytałaś mnie o smaki, to się chwalę: -rumianek o smaku karmelowym -melisa z chmielem i kardamonem - zielona i biała o smaku pomarańczy i mandarynki -o smaku czerwonego wina -o smaku ananasa i gruszki Zapowiada się smakowicie
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
przeklęte a nospę brałaś podwójnie, bo mi przy tak silnym bólu kazał 3 razy dziennie brać po dwie tabletki, bardzo dużo pić, i dopiero po 2 dniach jak nie będzie przechodzic to kazała sie pokazac, spróbuj
A i mój kachany tz jak zobaczył moja zawiedzioną minę że nie mamy jak przywięść tych prezentów od siostry, to zadzwonił do mnie i kazał mi sie szykować na za tydzień, bo w piąteczek jedziemy do Poznania, jupi super, ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Aga super |
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można tyle brać? Ja wzięłam wczoraj tylko dwie tabletki na cały dzień, no i nie pomogły Może też spróbuję tak brać no spę, znaczy w takiej ilości Widzisz, pewnie mąż sam się nie może doczekać hihi
|
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Ale jaja Ally ja miałam ta akcje w obserwowanych, ale pozniej stwierdziłam ze daje sobie siana bo juz mam dość ciuszków małych i nie bede tak szaleć jak z cora bo potem tego nie zdąży raz założyć. Gratuluje wygranej ![]() Cytat:
Kochane o co chodzi z tym Jelpem z auchana? Buu czemu nie chcesz dzidziusia. Ja juz mam zapas dzisiusiowego bałaganu do prania i koncentratu do płukania. Wiem, ze niektórzy nie polecają płukać ciuszków dla maluszków, ale ja sobie nie wyobrażam. Corze płukalam i nic sie nie działo. MamaZuzi trzymaj sie kochana, niech Ci sie wszystko poukłada. Przepiękne rzeczy. Mam taka sama butelkę, jedna różowa jedna niebieska Hihihi bo kupowałam jak jeszcze nie znałam płci. Ja dzis zamówiłam sobie takie podróbki kozakow Emu, bedzie mi ciepło w girki, a wczoraj kliknelam 4 staniki do karmienia, bo te moje zaczynaja być za małe na moje mleczarnie. PannaMigotka super prezenty dostałaś urodzinowo. MaladT wspolczuje akcji z karta Cos zapewne jeszcze miałam napisać i nie pamietam. Mnie dzis w nocy mega bolały biodra, ale z cora miałam tak samo pod koniec ciazy to jak Wstawalam z łóżka to musiałam sie rozchodzic tak bolało. Bioderka nam sie rozchodzą i chyba dlatego. Poza tym wczoraj sporo sprzatalam i prasowalam i do dzis mega mnie krzyż boli. Przeklęte pragnienia wspolczuje ogromnie. Koniecznie podjedz na pogotowie, zobaczysz co ci tam powiedzą. Ta lekarka jakas niedorobiona. Najlepiej umyć ręce i mieć pacjenta z głowy.
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka ehh współczuje... ja na Twoim miejscu pojechałabym na to pogotowie, żeby Cie zobaczyli...już długo się męczysz
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam jeszcze napisać, ze te ciuszki wczoraj wieczorem doszły i są prześliczne!!!
Dziewczyny tam jest kombinezon ocieplany i z takim pluszem, myślicie ze wystarczy taki, czy kupować jesCze jakiś cieplejszy? Sama nie wiem... Przez pierwszy miesiąc praktycznie nie bede wychodzić, potem juz bedzie marzec - tak myśle to moze nie trzeba cieplejszego. Poza tym dzidzius bedzie otulony w kocyki itp. No musze pomyśleć. Aaaaaa i co do prasowania to ja prasuje i lubię, ale musze mieć dzien
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Aga super, że wyniki Taty ok
![]() Kasia proszek Jelp 4kg w Auchanie jest za 69,99zł, a zdrugi za 1grosz.. więc 8kg za 70zł
|
#3499 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
kurde nie wiem czy mi nie ucielo pocytowanych postow wczesniejszych ale juz sie pogubilam... cd
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
becik też?Cytat:
![]() teraz będzie kazanie: jeśli boli, i to już cały czas, to znaczy że infekcja (jeśli to ona) nieźle działa. Prawdopodobnie trzeba będzie antybiotyk i nie ma przeproś. Weź sobie do serca, że lepiej wyleczyć infekcję, niż ją przeciągać. Bakterie z układu moczowego mogą przenieść się do pochwy, macicy, po co ci to? trzeba leczyć, od zaraz. Że Cię ogólny lekarz zbył - no cóż, u nas jest przyjęte, że podczas ciąży leczy Cię Twój gin i to on ma decydować o tym co ci wolno wziąć, a co nie. Więc sytuacja była do przewidzenia kochana... teraz na twoim miejscu zrobiłabym tak: albo IP, i nie bój się niczego, zawsze możesz wyjść na żądanie, ale myślę że Cię nie zostawią jeśli to infekcja układu moczowego, a jeśli zostawią, to najrozsądniej byłoby zorientować się, czy faktycznie nie jest to słuszniejsze niż niekontrolowane leżenie w domu. Jeśli uznałabyś że bezzasadnie Cię przytrzymali, to wychodzisz na żądanie i tyle. A jak nie to jeśli Twój gin gdzieś dzisiaj przyjmuje to idziesz, mówisz że Cię boli i ma Cię przyjąć, czy pierwszą, czy ostatnią, ale ma Cię przyjąć, jeśli jest odpowiedzialnym i dobrym lekarzem. Nie może być tak, że Ciebie boli, a ty masz się umawiać. Także działaj kochana, choćby dla własnego świętego spokoju kciukasy i pij baaardzo dużo wody. bardzo dużo. wypłukaj to dziadostwo
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-10-03 o 12:58 |
||||||
|
|
|
#3500 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziś
![]() Ja psuję wszystko prócz majtek i skarpetek. Nie wyobrażam sobie miec coś niewyprasowane. Dziaisja wizazowy dzien prasowania u nas więc po obiedzie biorę się za robotę. Przeklete pragnienia Ty rób cos z tym pęcherzem bo będzie tylko gorzej... 114cieszę się, że tata zdrowy ![]() Ja mam rosół ze środy i jakąs zupkę na nim muszę ugotować. Zaraz zaparzę kawuchę i bedę gotowa do działań. Mnie znów całą noc ręka rwała... dzisiaj też boli... Jak to jest ze szkołą rodzenia? Czy każda pierworódka chcąca mieć poród rodzinny musi ja przejść czy to jest wymagane w zależności od szpitala? Ja muszę zmienić lekarza na jakiegoś ze szpitala w ktorym chcę rodzić... ten z polecenia ma koszmarne opinie... a w ogóle ile się wczoraj naczytałam o lekarzach w Rzeszowskich szpitalach to szok... do dziś mnie pipka boli... Kobieta pisała ze rodziła na rycerskiej i nie miała rozwarcia a miała skurcze i lekarz kazał jej przec. Po 8 godzinach parcia zdenerwowana powiedziala mu że już nie ma siły przeć, na co on "przestałabyś się drzeć a zaczęła rodzić!"albo ze szpital był bardzo nastawiony na porody naturalne i nacinał kobiety po 3 razy, biedne miały po 12 szwów az po same pośladki. Albo że kobita ze skurczami w przenoszonej ciąży trafiła do szpitala i powiedzieli jej, ze jej lekarka właśnie skonczyła zmianę i nie będą się jej wpieprzać dlatego jak jutro wróci to ją zbada. I niestety "jutro" to było juz za późno bo dziecko zmarło a szpital podrobił dokumentację medyczna ze niby była co 15 minut badana....
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Hope dobrze prawi
Trzeba działać cholerka, oby Cię Ilonko na pogotowiu nie zbagatelizowali ![]() Kasiula - mi sie wydaje,ze taki kombinezon bedzie ok Ja jak urodze w polowie lutego to juz od poczatku marca chce wychodzic i tez mam taki ocieplony polarkiem i uwazam ze bedzie w sam raz, i ten spiworek z polarku takiego to tez mysle,ze wystarczydo tego kocyk i heja ![]() Marzec to juz powinno sie robic powyzej 0 na pewno wiec nie ma co
|
|
#3502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że warto wziąć taką szkołę przy szpitalu w którym planuje się rodzić, bo przynajmniej poznajesz położne, one Cię niejako kojarzą i to zawsze inaczej. U mnie druga sprawa że zależy mi zeby mnie nie odesłały, bo ja nie jestem z miasta które wybieram więc chcę ich tam już przygotować "na siebie" no i rodzić ze znaną mi położną na pewno będzie lepiej. historia straszna... jejku ja właśnie dlatego tak cisnę na to żeby poznać i lekarza i położne z wybranego szpitala żeby cokolwiek może zdziałać, a dodatkowo biorę tż na rodzinny i jak coś to ma tam działać i zrobić porządek. inaczej sobie nie wyobrażam ![]() a co masz z ręką? mnie też rwie przedramię, nie mogę ręki wyciągnąć za bardzo, spanie/ opieranie się na niej odpada bo boli, masz coś takiego ?
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-10-03 o 13:14 |
|
|
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś czułam mrówki w prawej ręce ...grrrrrr nie wiem chyba od komputera
Włos wysuszony, pies już na posterunku siedzi i mnie obserwuje, czy aby przypadkiem nie zacznę się ubierać i malować Tak myślę, że może jak mój mąż będzie jechał do teściów to niech mnie zgarnie po drodze, a co bedę sama siedziała. Tak to do nich do Lidla zajdę po łososia bo widzialam ze jest w promo to sobie jutro zjem.... O szpitalach wolę nie myslec, wiem,ze ten temat mnie nie ominie, ale mam nadzieje, ze uda mi sie zachowac moje podejscie do porodu jakie mam teraz "isc- wykonac zadanie- wyjsc po 3 dniach i heja" bo jak sobie pomysle jak to moze byc itd to az sie cala zielona ze strachu robie...
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
hope mnie od czasu zajścia w ciążę czasem boli lewa ręka od samego ramienia po nadgarstek. Wczoraj to aż mi do kciuka promieniowało. Lekarz stwierdził, ze to może byc od kręgosłupa i ja sie w sumie moge z tym zgodzić bo op pierwsze w ciąży zmienia się postawa i kręgosłup może szwankowac. Po drugie, ja mam maleńką bliznę po punkcji, która może mi uciskać na jakiś nerw i po trzecie, moje kręgi szyjne są poprzestawiane po wypadku i one też mogą uciskać na jakis nerw...
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona... straszne te opinie które czytałaś.. aż ciarki przechodzą jak się czyta takie cos.
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula ja muszę kupić taki typowo zimowy, bo u mnie poród jest na koniec stycznia. Więc kupię dwa. Taki zimowy i potem taki polarowy, lżejszy
Duszona Jeeeej, jakie historie masakra, a najgorsze, że kobieta jest skazana na łaskę lub niełaskę lekarzy i położnych ;/Hope Poczekam aż Tż wróci z pracy i albo dzisiaj pojadę albo jutro Ale tak tego nie zostawię, za bardzo boli, żebym zbagatelizowała
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
114 też na początku myślałam, że pójde do swojego na miejscu, urodzę, wyjdę i heja. Tylko potem jak znajomego zona rodziła sporo po terminie i leżała w bólach i już krzyczała że następnego dnia nie wytrzyma to nie pomogły płacze prosby i krzyki o cesarkę. Co pomogło? Łapówka dla ordynatora. W 5 minut zarządził cesarkę po wyglądzie brzucha.
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram sie nie nakrecac, nie panikowac na zapas i choc czytam historie porodowe, to sa rozne i straszne grrrr i takie ktore pocieszaja,ze porod moze byc czyms co sie wspomina dobrze mimo bolu Wole nastawic sie pozytywnie Bo inaczej to zamkne sie w lazience w domu i tu urodze Wyszlam na balkon w bluzce na ramiaczka jaka pogodaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a mierzył Wam gin miednicę? Bo podobno mierzą i wtedy czasem po wymiarach miednicy ordynują cesarkę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

No bo płaci człowiek niemałe pieniądze co miesiąc na ten NFZ. Większość badań i specjalistów i tak zalicza prywatnie. No ale liczy na to, że jak coś się będzie działo, gdzie pilna pomoc będzie potrzebna, to taki lekarz pierwszego kontaktu (nazwa chyba zobowiązuje) skieruje gdzie trzeba, doradzi. A tutaj lipa, dobrze jeszcze jak nie skrzyczy. Przepraszam, za negatywne emocje, ale mną zatrzęsło - może dlatego, że sama miałam niedawno z lekarzem pk przykry kontakt.

przytul: 
i pij baaardzo dużo wody. bardzo dużo. wypłukaj to dziadostwo
masakra, a najgorsze, że kobieta jest skazana na łaskę lub niełaskę lekarzy i położnych ;/