|
|
#871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Cytat:
![]() Wy tu o uldze, ze zgaga mija,a mnie dopiero zaczyna brać, mam dopiero drugi czy trzeci raz :P Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-10-13 o 21:45 |
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zlozylismy lozeczko, materacyk tez juz w srodku ![]() Martha fajne to lozeczko Ide chyba spac bo mi humor siadl wieczorem czuje sie jak slonica |
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
A ja do tej pory nie wiem co to zgaga....ale biorac pod uwage Wasze odczucia, nie chce tej pani poznac
|
|
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
dooopa
nic nie wiem o tej wysypce nadal, bo nie dostałam się do lekarza I kontaktu ![]() musiałam czekać na TŻ, bo stwierdziłam, że nie wezmę jednak Jaśka do przychodni jak on chory, a tam chorzy ludzie, bez sensu byłam 16:40 w przychodni, a lekarz do 18.... była pielęgniara, z którą mam na pieńku, bo kiedyś jej awanturę zrobiłam, więc na pomoc nie ma co liczyć.... mówi, że muszę zapytać lekarki czy mnie przyjmie.... no to czekałam aż pacjent wyjdzie..... gdzieś tak 17:15 zapytałam, to lekarka mówi, że ma jeszcze sporo pacjentów, więc jeśli nic pilnego to jutro, na co ja, że wolałabym dzisiaj.... no to mogę sobie poczekać na ryzyko własne, jak zdąży to tak, jak nie to nie..... wyszłam patrzę, a tam z 5 osób jeszcze, licząc każdą po 20 minut..... wyszłam.... a dobre, bo po tych opowieściach z przychodni miałam coś miłego... straszy dziadek najpierw chciał mi miejsca ustępować a potem jak mówiłam, ze nie wiem czy mnie przyjmie, to powiedział, ze jak to, jak zobaczy (tu wymownie spojrzał na mój brzuch) to na pewno przyjmie, a w ogóle to Pani powinna wejść przed nami wszystkimi..... ![]() fajnie ![]() tylko szkoda, że tylko on tak myślał.... jutro od rana ma być lekarz, który jest bardzo fajny i miły, ale do wypisywania L4 i tabletek na kaszel... mimo sympatii jakoś nie mam zaufania do niego, tym bardziej teraz.... więc idę jutro do dermatologa oczywiście muszę wstać skoro świt, a nawet przed świtem, bo nie chcę już wydawać na prywatne wizyty tylko na NFZ pójdę, no i zobaczymy co mi powie... ale powiem Wam, że boli i piecze ta wysypka jak żywa rana.... ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- a w ogóle znowu mnie dziś złapało kiedyś pisałam, że taki dziwny bół na górze brzucha, że myślałam czy nie jechac na IP, ale pooddychałam i przeszło no to dziś znowu, ale bardzo długo mnie trzymało.... i to taki ból na wysokości pępka i wyzej.... takie rozpieranie, rozdzieranie, kłujący ból, a jak dotykałam w te miejsca to twarde i jakby milion igieł pod skórą.... łzy same mi ciekły tak bolało, nie mogłam się ruszyć.... Zuźce się nie podobało jak wtedy i tak fikała, a mnie wtedy jeszcze bardziej bolało.... no tak jakby miało mi coś pęknąć, rozerwać..... nie mam pojęcia co to, ale dziś już naprawdę się przestraszyłam..... chciałam jechać na IP, ale podnieść z łóżka się nie mogłam.... i czekałam, wzięłam tą dużą nospę całą..... po jakimś czasie przeszło.... ale potem brzuch taki postawiony, twardy, mała się nagle w ogóle nie ruszała, a przcież chwilę wcześniej jakby chciała wyskoczyć.... zaczęłam pukać w ten brzuch żeby chociaż z jeden ruch poczuć no masakra jakaś... najgorsze, że nie wiem z czym to łączyć.... no bo to takie dziwne.... nawet nie wiem czy bym to umiała na IP wytłumaczyć.... ale kurna, naprawdę zaj*biście bolało..... ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- przeleciałam wątek i gratuluję dzisiejszych wizyt ![]() a z Kiarą cisza...... ciekawe co tam jak tam......
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-10-13 o 22:18 |
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Goniaaas zdjeli pessar to moze cos ruszy
![]() Sloneczko jak jutro mocz to dzis lepiej sie nie seksic ![]() Ela no to super, ze udalo Ci sie do dermatologa zapisac na nfz. U mnie byly tak odlegle terminy, ze nie bylo szans i musialam isc prywatnie. Ja moj materac wietrze od kilku dni i ciagle wali...dzis wlozylam do srodka dwie pachnace szafy z ross...moze cos pomoze...juz nie mam pomyslu
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
Manieczka nie udalo mi sie... jutro stane w kolejce o 6 rano i bede walczyc o numerek.....
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
ale naprodukowałyscie
Kiara odezwij sie !!Dzisiaj troszku nie zastosowałam sie do nakazu leżenia ale byłam po wypis i L4, i do rossmana weszłam po pampki...pozniej jeszcze na chwilke do biedro i już byłam wykamana.. Teraz mnie taki strach obleciał...dostałam jakiś skurczy przepowiadacze Takie jak na okres... TŻ pojechał do aptekki bo nospa mi sie skonczyła Torba nie spakowana
|
#879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a latwo się sklada? musze TZ przyszpilić, zebysmy jednak już złożyli to lozeczko,bo przez to ze nie jest zlozone, to mamy bałagan w tym naszym jednym pokoju ![]() Cytat:
kurcze, Ela z ta wysypka... a wapno nic a nic nie pomaga? powinni CIe przyjąć, skoro ciezarna przychodzi w naglej sprawie! a co do bolu to miałam dziś podobny, po lekko prawej stronie od pepka, ale bardzo blisko niego! w ogole czuje się dzisiaj ociezala! jakbym ze 100kg wazyla! brzuch dziś caly dzień mega napięty!
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo w ostatecznosci moze przyjeliby mnie w szpitalu zakaznym, ale gdzie ja w ciazy do zakaznego? Zebym jeszcze cos zlapala? I tak poszlo 100 zl za jednego dermatologa i 150 za drugiego
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Ela, ja w polowie ciazy miewalam nieprzyjemne klujace bole na wysokosci pepka po prawej stronie...wrazenie jakby cos pod skora...ciezko bylo mi zejsc z lozka....ale okazalo sie ze to kolki jelitowe i pomagalo jak wstalam i rozchodzilam...no i zeszlo ze mnie co mialo zejsc heh bralam wtedy tez nospe i espumisan...
Moze tez masz jakies kolki ? Mnie czasem bardziej bolalo jak mala sie wiercila |
|
|
|
#882 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mialam rozyczke dwa razy. Pierwszy raz w wieku 7lat i drugi raz teraz w listopadzie. Cytat:
Gratulacje!!! Ja preferuje ebooki. Na pewno poszukam tych tytulow ![]() Cytat:
![]() Jak ja sie dzis paskudnie czuje. Normalnie do :dupa: Glowa mnie boli caly dzien, mi sie chce, po poludniu ziiiiimno mi bylo i w ogole nie mam na nic checi. W ciagu dnia pojechalam z tz na zakupy ale wyjsc z auta mi sie nawet nie chcialo. Czekalam na parkingu w tym aucie i zasnelam :banghead: Lyknelam Rutinoscorbin -oby nic sie do mnie nie przyplatalo...Kiara, co u Ciebie???
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
Lola - jeśli twój TŻ nie ma sraczki to smecta dobra
a jeśli ma to nifuroksazyd ( nie wiem czy nie jest juz na receptę )
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pomaga wapno chyba ze za krótko biore jak ktoś napisal. Ale nic nie schodzi, nie jest lepiej, wrecz gorzej. ..
Mam nadz ze uda mi sie dostac tam jutro bo kurde wszędzie placic za wizyty to juz przegiecie ![]() Teraz bardziej mnie ten bol brzucha zmartwil... juz sobie nawkrecalam roznych rzeczy. .. i czarne mysli. .. eh...
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
I gratuluje wizyt!!!
|
#886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie na wysokości pepka ale na calej linii i wyżej. .. Ale ze co, to niby gazy i wzdecia? Na to to mnie inaczej zwykle boli... a teraz jak nożem. ..
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Mnie nifuroksazyd pomagal tez na wymioty, bez biegunek... I kiedys bez recepty dalo sie kupic slabsza dawke. Nie wiem jak teraz |
|
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
za wizyty ![]() Futbolowa, gratulacje, musisz być dumna ![]() Ciekawe, co u Kiary, oby szybko się odezwała. Ja też prasuję na siedząco, ale dzisiaj przesadziłam, prasowałam ponad 5 godzin, później segregowałam i układałam ciuszki, nie dałam rady już skończyć bo tak mnie kręgosłup napieprza, że chyba muszę iść spać ![]() Mi też dzisiaj przyszło zamówienie z Gemini, poniedziałek to chyba ich ulubiony dzień dostaw Teraz muszę tylko kupić koszyki wiklinowe jakieś ładne i to wszystko poukładać. Już bym chciała mieć wszystko gotowe
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- A Ty to odpoczywaj a nie spacerki sobie urzadzasz wypis nie zając... Maz tez mogl odebrac
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie jakby ktos cial mnie nozem....no u mnie to byly gazy wlasnie... Bylam z tym w nocy na pogotowiu, lekarka zbadala powiedziala ze gazy sie gromadza i najlepiej wtedy nie lezec, a rozchodzic, troche sie powypinac do tylu...doslownie...mnie to pomagalo, zwykle potem musialam isc do wc na 2ke i potem bylo ok... Sprobuj moze rozchodzic to...moze tez masz jakis zastoj w jelitach ![]() Ja mialam ten problem przez kilka tygodni, przynajmniej raz na tydzien..samo jakos przeszlo...pewnie macica juz tak nie uciskala czy jak... |
|
|
|
|
#891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedys chyba ulotki czytalam
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara na pewno się odezwie jak tylko będzie mogla! Ale dobrze, ze wiemy, co się z nia dzieje.
a tym czasem ide podczytac październikowe może cos się urodzilo?
|
|
#893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
zadnych nowych przybytkow ![]() Ale wiadomo to sie w kazdej sekundzie moze zmienic
|
||
|
|
|
#894 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
wchodzę ..a tu 12 stron do nadrobienia..? jakiś rekord dziś bijemy, czy co ?
Cytat:
Cytat:
dla odpowiedzialnego męża![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja z kolei dziś wchodzę na pocztę tam 115 osób... stanęłam grzeczie na samym końcu... (jak dzieciaki zeszły na chwilę z krzeseł-poszły do rodziców z kolejki) to siadłam sobie ..czekając na swoją kolej..i jedna kobietka. "proszę przede mnie" w ciąży przepuścili już mnie 5 razy (2 na poczcie; 2 w Auchan i 1 w Biedronce)![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeszcze 4 przede mną... Cytat:
pewnie ćwiczy przed porodem... gratuluję udanych wizyt i dużych dzeieciaczków.. ja wizytuję jutro o 16...(będzie GBS) spytam o stan łożyska..ciekawe co mi powie... |
|||||||||
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje
![]() Martwię się trochę, bo podbrzusze zaczęło pobolewać i mam wrażenie, że się Zośka obróciła Wcześniej czułam główkę po prawej, teraz mam wrażenie, że jest ułożona w pionie. Nawet siedzieć nie mogę tak, jak siedziałam jeszcze rano, bo uwiera...
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie dzis znowutak pyknelo w brzuchu...nie wiemco to.. Tez mam jutro wizyte ale o 12, spytam lekarza o to, oby nie spojrzal na mnie jakna kosmitke tez mam miec pobrany gbs
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
za dzisiejsze wizyty. Takie wiesci to ja lubię czytać Esti cos ten Twój gin jest nie teges... chyba zdecydować się chłopina nie może. Czekoladko, Gonia do roboty kochane !! Wykurzać maluszki Futbolowa Imponująco to wyglada oby tak dalej !Ela ale pech... Mam nadzieję, że jutro Ci sie uda "wyżebrać" numerek do lekarza. Trzymam ![]() Silesianna, Happy... przygarniecie Kropka ??? Z chęcią się przyłączę Lola z tego co wiem to Nifuroksazyd jest na biegunkę (czy na wymioty też to tego nie wiem) i ostatnio był na receptę niestety. Zdrowia dla męża !!! Sweet do łóżka!!!! Odpoczywać!!! Tyle sie dziś natyrałaś... litości ! Fiorella oby Cię nie rozłożyło Juz na samą końcówkę mogłoby Ci odpuścić....Kostka możemy sobie podać rękę... ja też mam non stop zgagę ![]() Kiara jak tam sytuacja ?????? Dziewczyny od kilku dni dopadaja mnie bóle takie jak na @... w ciągu dnia zaczyna mnie boleć 2-3 razy po kilka minut i puszcza... normalne to to?
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-10-13 o 23:28 |
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie wynika z tego, że tak rzadko możemy czegoś takiego doświadczać
|
#899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie tego strzelania w brzuchu
http://blog.polozna-online.pl/ciaza/...-to-za-odglos/ Hmm ciekawe....ale z tego co czytam sporokobiet to slyszy heh ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
mozna na palcach jednej reki wyliczyc a i tak palcow za duzo ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- No tos stuknelo mi 2000 ....postow na forum ![]() Ide chyba juz spac..ale jakos mi goraco... ![]() Dobranoc,spokojnych snow
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

23.06.2011
01.06.2013

!!
przepowiadacze

mi sie chce, po poludniu ziiiiimno mi bylo i w ogole nie mam na nic checi. W ciagu dnia pojechalam z tz na zakupy ale wyjsc z auta mi sie nawet nie chcialo. Czekalam na parkingu w tym aucie i zasnelam :banghead: Lyknelam Rutinoscorbin -oby nic sie do mnie nie przyplatalo...

Wcześniej czułam główkę po prawej, teraz mam wrażenie, że jest ułożona w pionie. Nawet siedzieć nie mogę tak, jak siedziałam jeszcze rano, bo uwiera...