Listopad- Grudzień 2014- część VI :-) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-19, 21:10   #2191
Keithlyn
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)

Beata gratulacjeeeeeeeeeeeeeee : jupi:

Ja przedwczoraj próbowałam na oślep podczas kąpieli ale mi chyba nie wyszło ... Jutro ide na gbs wiec może tż poprawi

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:15   #2192
silesianna
Zakorzenienie

Beata gratulacje! Odpoczywaj!

Futbolowa, rodzinka malzonka to jakas rodzina adamsow czy co? Az nie do uwierzenia

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Tadaaaaaam, spakowalam torbe! A wlasciwie 4 torby jestem debesciak!
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:18   #2193
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Beata gratulacje! Odpoczywaj!

Futbolowa, rodzinka malzonka to jakas rodzina adamsow czy co? Az nie do uwierzenia

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Tadaaaaaam, spakowalam torbe! A wlasciwie 4 torby jestem debesciak!
Jakiegoś bagażowego będziesz potrzebować

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:24   #2194
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Tadaaaaaam, spakowalam torbe! A wlasciwie 4 torby jestem debesciak!
dobra jestes

Ciekawe co u Fiorelli...jak te badania..
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:25   #2195
silesianna
Zakorzenienie

Nieee malzon wystarczy
To proste. Idzie na raty.
Pierwsza torba to rzeczy potrzebne jeszcze na IP. koszula, szlafrok, kapcie, klapki dla malzonka, dokumenty. W te torbe zapakuje moje ubranie, w ktorym przyjechalam i zaniesie do samochodu.
Druga torba to rzeczy potrzebne na porodowce i pierwsze chwile po porodzie.
Trzecia torba (malzon doniesie jak juz mnie przeniosa na poporodowy) to rzeczy na nastepne dni. Glownie dla Jerzowego.
Czwarta zostaje w domu. Zawiera ciuchy dla mnie na wyjscie i dla Jerza. Malzon przywiezie jak bedziemy wychodzic
Stary 2014-10-19, 21:26   #2196
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Beatka gratki wielkie !!! Pochwał sie jak ochloniesz

U mnie sie chyba uspokoiło, chociaż siedzę na szpilkach...znowu kawał czopu odszedł !!!!
Skurcze przycichly... Zapewne nad ranem znów sie rozkręca.
Nic sie juz nie sączy... Tzn mam jakby wiecej śluzu... Ale rano dwa razy miałam mokra bieliznę nie tak ze cieklo, ale ewidentnie było mokro
Rano lecę po wyniki i moze zajade do swojego gina... Mam te skurcze od kilku dni... Dosyć mocne. Ale nieregularne.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:29   #2197
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Lola miałaś rację z tymi wodami źr są złośliwe. Zaczęły w łóżku odchodzić, na szczęście dobiegłam do WC ;-)
oooo proszę... rano wody po południu dzidziuś... SUPER gratuluję... !!!kl aski:

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Kurcze...dziecko mało mi sie rusza od dwoch dni... Martwie sie..
mój dzisiejszy dzień..pare razy sie przeciągnął.. i też ciiiisza... spokojniejszy dzień...

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Dzis w biedronce otworzyli dla mnie kase az w szoku jestem
może czytali nasze forum... i nową kulturę obsługi na kasach wprowadzili

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
W szpitalu wymagają, by mieć ze sobą wyniki badań wszelakich - HIV, kiła itd., a co jeśli ja ich w ogóle do rąk nie dostaję? Wszystko mam wpisane w kartę ciąży, czy to będzie wystarczające? Jedynie wyniki grupy krwi dali mi osobno, żebym zawsze miała przy sobie.
wszystkie miałyście teraz badania na kiłę..to obowiązkowe, czy jakoś dodatkowo?? bo mi tego nie zaleciła...

Cytat:
Urodzona o 16.50. Po wszystkich skorczach było o włos od cesarki ale dało rade. Pozdrawiamy
jak to o włos od cesarki.. za długo skurcze trwały ?
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:32   #2198
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Czytając złote myśli Twojej 'mamusi' liczyłam na to, że powie raczej: Klaudyna, przecież złego licho nie bierze

Cytat:
Ano, jak się to wszystko zbierze to tak to wygląda

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
U mnie sie chyba uspokoiło, chociaż siedzę na szpilkach...znowu kawał czopu odszedł !!!!
Nic sie juz nie sączy... Tzn mam jakby wiecej śluzu... Ale rano dwa razy miałam mokra bieliznę nie tak ze cieklo, ale ewidentnie było mokro
Rano lecę po wyniki i moze zajade do swojego gina... Mam te skurcze od kilku dni... Dosyć mocne. Ale nieregularne.
O rety, ze stresu bym chyba nie mogła usiedzieć na Twoim miejscu

Mnie chyba też czeka nagła wizyta u gina, bo coś się znowu do mnie przyczepiło. Nie wiem czy to hemoroid czy coś innego, w każdym razie kur**sko boli, aż dosyć mam wszystkiego

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
wszystkie miałyście teraz badania na kiłę..to obowiązkowe, czy jakoś dodatkowo?? bo mi tego nie zaleciła...
Jak przeglądam listy wymaganych przez szpitale dokumentów, to kiła też jest tam wymieniona.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:36   #2199
LolaMontez
Wtajemniczenie

Aleaa i Zanet dzieciaczki sa przesłodkie, przekochane, przeurocze, cudeńka malutkie
Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Beata-kciuki za szybki poród!

na nfz nie wydaja oryginałow bo musza miec w dokumentacji,jedynie grupe krwi musisz miec przy sobie.Reszte powinni zapisywac w karte ciązy i to powinno wystarczyć
Ja chodze na NFZ do lekarza rodzinnego i wyniki zawsze dostaje

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Ale macie fajnie, ze juz z dzieciaczkami

Mam pytanie jak to jest z zapisaniem dziecka do przychodni jesli chce inna niz gdzie ja naleze? Bylam sie dowiadywac i w przychodni mi powiedzieli, ze to po porodzie w szpitalu podaje. A kolezanka mi mowi, ze szybciej musze zapisac...i teraz zglupialam
Pytałam u mnie w przychodni i to wszystko zależy od szpitala, nie,tore szpitale dziecka nie wypiszą bez wybranego pediatry a inne wypuszcza i wtedy masz jakis czas na wypełnienie papierów i zapisanie dziecka, u mnie w przychodnie wypełnia sie podczas pierwszej wizyty albo jak przyjdzie ich położna to ona ma papiery

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Byłam z córka na placu zabaw,potem teściowa wpadła z wnuczkami,przed chwila pojechały.....
A mnie boli w szyjce i jakby jakiś ucisk w odbycie AZ boli

Zanet taka kluseczka na zdjeciu
No Nadia rzeczywiscie wcale na wcześniaczków nie wyglada

Cytat:
Urodzona o 16.50. Po wszystkich skorczach było o włos od cesarki ale dało rade. Pozdrawiamy
Aaaaaaaaaaaa gratulacje !!!!! Szybko poszło, klask i:
Stary 2014-10-19, 21:40   #2200
manieczka1
Zakorzenienie

Hm. Ja nie kojarze, zebym kile robila. Chyba, ze na poczatku i nie pamietam.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:42   #2201
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
Beatka gratki wielkie !!! Pochwał sie jak ochloniesz

Właśnie przed chwilą zastanawiałam się czy rodzisz. No ale jak skurcze mocne to pewnie niebawem zacznie się akcja.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:43   #2202
Kasia427
Wtajemniczenie

Manieczka robilas pewnie, to sie chyba WR nazywa to badanie czy sie myle?
Stary 2014-10-19, 21:45   #2203
Keithlyn
Zadomowienie

Lola - a badania robisz w tym samym miejscu gdzie przychodnia, czy zlecają i idziesz gdzie indziej robić?
Nie wiem to zależy od polityki danej przychodni... w każdym bądź razie do porodu nie trzeba mieć oryginałów wszyyyystkich badań

Ja na szczęscie upchałam się do jednej walizeczki
A osobną mam spakowaną dla Lilki już na wyjście ze szpitala

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:53   #2204
mgds
Raczkowanie

Aleaa, ale Wojtuś malutki

Zanet, Nadia ślicznotka, ale całkiem duża z niej panienka, az zazdroszcze, ze taka konkretna, a tak szybciutko sie wyślizgnęła

BeataMarcina, ogromne gratulacje dla kolejnej dumnej mamusi

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:56   #2205
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Elcia jak sie czujecie?
dzięki, nawet nieźle

ja dziś mam wyjątkowo dobry dzień, wysypka też tak nie dokucza... psikam sobie Octeniseptem, owijam się gazą jałową i jakoś leci.... chyba zaczęło się nareszcie goić

a Jasiek jeszze nie do końca zdrowy, jutro idziemy na kontrolę, zobaczymy...

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Kasia pytałaś o robot
jestem MEGA zadowolona właśnie upiekłam chlebek, bziu bziu i ciasto wyrobione elegancko
Stary 2014-10-19, 21:56   #2206
benetta
Zadomowienie

BEATA Gratulacje!!!

śliczne dzieciaki dziewczyny

nie poodnosze się ojjjj dziewczyny, co to byl za dzień....
najpierw się mijaliśmy. On poszedł do kościoła a ja w tym czasie do sklepu, a na msze poszłam następną. wcześniej słyszałam jego rozmowe z siostra że do teściów na obiad jedzie sam - to się ucieszyłam że mam go z głowy. przyszedł z tego kościoła coś tam pogmnerał i wyszedł - ja zaczęłam wychodzić na msze i po 20 min od jego wyjścia on do mnie dzwoni - czy długo ma jeszcze na mnie czekać- to mu mówie że nigdzie nie jade. potem chyba z 5 razy dzwonił, msza się zaczęła to mu jeszcze wysłałam sms że jestem w kościele i z nim nie jade. to odpisał chyba z 4 smsy że go okłamuje a na końcu że czeka na mnie w domu.

a w domu znowu zaczął się awanturować, że do jego mamy nie chce jechać - odparłam że nie mamy nie chce widzeć tylko jego. to powiedział jeszcze pare przykrych rzeczy. kazałam mu oddać mój dowód ( pare dni temu mu go dałam w razie porodu żeby go nie zapomnieć, żeby nosił cały czas, mi się zdaża nie wziąć dokumentów) oddał ale akcja się rozkręcała - długo by pisać koniec końców padły słowa że nie chce mnie w domu i mam się wynosić. No to już byłam pewna co robić dalej. on już był ubrany do wyjścia, poszłam do drugiego pokoju i stanęłam przy oknie i chciałam źżewby wylazł z tego mieszkania, to sobie transport zorganizuje, spakuje, wezme rzeczy do porodu itd- nie miałam ochoty tego zaczynać w jego obecności.
chyba się pokapował co się dzieje - w ogóle nie krzyczałam tylko stałam odwrócona plecami. zaczął się miotać, z korytarza krzyczeć co zamierzam zrobić i coś tam jeszcze. odparłam spokojnie że jak wróci to mnie nie będzie. coś tam gadał nie pamietam. potem podszedł do mnie nagle- już bez kurtki i mocno przytulił, nawet nie pamiętam co mówił, bo zaczęłam ryczeć jak opętana, żeby mnie nie dotykał, on też zaczął płakać. wyryczałam że ja tak nie moge żyć, przytoczyłam największe hardcory które od niego usłyszałam w życiu. on mi że nie możemy tak żyć i tak się traktować, że tyle rozwodów, że on nie ma siły, ma dość, że ma depresje, że jak przychodzi weekend to się w ogóle nie cieszy, cały czas to samo, nie ma siły pracować, że go ząb boli od 2 tyg ().

uspokoiliśmy się i chwile pogadaliśmy. potem tacy cali opuchnięci i czerwoni na ryjkach pojechaliśmy na ten obiad. gadaliśmy o pierdach po drodze, na miejscu cały czas mnie obsługiwał, nałożył obiad, kawka itp. wracając wpadliśmy na krótkie zakupy i postanowiliśmy że kupimy jutro gofrownice. wróciliśmy do domu i poszliśmy na spacer a potem posiedzieliśmy w pokoiku, mąż poprzestawiał meble i ustaliliśmy co gdzie ma stać i zaplanowaliśmy jak odmalujemy ten pokoik.
a potem znowu usiadł do pracy.

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:02   #2207
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Nieee malzon wystarczy
To proste. Idzie na raty.
Pierwsza torba to rzeczy potrzebne jeszcze na IP. koszula, szlafrok, kapcie, klapki dla malzonka, dokumenty. W te torbe zapakuje moje ubranie, w ktorym przyjechalam i zaniesie do samochodu.
Druga torba to rzeczy potrzebne na porodowce i pierwsze chwile po porodzie.
Trzecia torba (malzon doniesie jak juz mnie przeniosa na poporodowy) to rzeczy na nastepne dni. Glownie dla Jerzowego.
Czwarta zostaje w domu. Zawiera ciuchy dla mnie na wyjscie i dla Jerza. Malzon przywiezie jak bedziemy wychodzic
Brzmi sensownie, ale ilość toreb mnie przeraziła.

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
BEATA Gratulacje!!!

śliczne dzieciaki dziewczyny

nie poodnosze się ojjjj dziewczyny, co to byl za dzień....
najpierw się mijaliśmy. On poszedł do kościoła a ja w tym czasie do sklepu, a na msze poszłam następną. wcześniej słyszałam jego rozmowe z siostra że do teściów na obiad jedzie sam - to się ucieszyłam że mam go z głowy. przyszedł z tego kościoła coś tam pogmnerał i wyszedł - ja zaczęłam wychodzić na msze i po 20 min od jego wyjścia on do mnie dzwoni - czy długo ma jeszcze na mnie czekać- to mu mówie że nigdzie nie jade. potem chyba z 5 razy dzwonił, msza się zaczęła to mu jeszcze wysłałam sms że jestem w kościele i z nim nie jade. to odpisał chyba z 4 smsy że go okłamuje a na końcu że czeka na mnie w domu.

a w domu znowu zaczął się awanturować, że do jego mamy nie chce jechać - odparłam że nie mamy nie chce widzeć tylko jego. to powiedział jeszcze pare przykrych rzeczy. kazałam mu oddać mój dowód ( pare dni temu mu go dałam w razie porodu żeby go nie zapomnieć, żeby nosił cały czas, mi się zdaża nie wziąć dokumentów) oddał ale akcja się rozkręcała - długo by pisać koniec końców padły słowa że nie chce mnie w domu i mam się wynosić. No to już byłam pewna co robić dalej. on już był ubrany do wyjścia, poszłam do drugiego pokoju i stanęłam przy oknie i chciałam źżewby wylazł z tego mieszkania, to sobie transport zorganizuje, spakuje, wezme rzeczy do porodu itd- nie miałam ochoty tego zaczynać w jego obecności.
chyba się pokapował co się dzieje - w ogóle nie krzyczałam tylko stałam odwrócona plecami. zaczął się miotać, z korytarza krzyczeć co zamierzam zrobić i coś tam jeszcze. odparłam spokojnie że jak wróci to mnie nie będzie. coś tam gadał nie pamietam. potem podszedł do mnie nagle- już bez kurtki i mocno przytulił, nawet nie pamiętam co mówił, bo zaczęłam ryczeć jak opętana, żeby mnie nie dotykał, on też zaczął płakać. wyryczałam że ja tak nie moge żyć, przytoczyłam największe hardcory które od niego usłyszałam w życiu. on mi że nie możemy tak żyć i tak się traktować, że tyle rozwodów, że on nie ma siły, ma dość, że ma depresje, że jak przychodzi weekend to się w ogóle nie cieszy, cały czas to samo, nie ma siły pracować, że go ząb boli od 2 tyg ().

uspokoiliśmy się i chwile pogadaliśmy. potem tacy cali opuchnięci i czerwoni na ryjkach pojechaliśmy na ten obiad. gadaliśmy o pierdach po drodze, na miejscu cały czas mnie obsługiwał, nałożył obiad, kawka itp. wracając wpadliśmy na krótkie zakupy i postanowiliśmy że kupimy jutro gofrownice. wróciliśmy do domu i poszliśmy na spacer a potem posiedzieliśmy w pokoiku, mąż poprzestawiał meble i ustaliliśmy co gdzie ma stać i zaplanowaliśmy jak odmalujemy ten pokoik.
a potem znowu usiadł do pracy.
Boziuu...biedulka. Przytulam. Weź go wałkiem w łeb.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:12   #2208
szybkawolna
Rozeznanie

benetta

nie mam pytan ogolnie ....

i wypowiedziec tez sie nie wypowiem bo na sama mysl mi cisnienie podnosci ...

Stary 2014-10-19, 22:14   #2209
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Lola - a badania robisz w tym samym miejscu gdzie przychodnia, czy zlecają i idziesz gdzie indziej robić?
Nie wiem to zależy od polityki danej przychodni... w każdym bądź razie do porodu nie trzeba mieć oryginałów wszyyyystkich badań

Ja na szczęscie upchałam się do jednej walizeczki
A osobną mam spakowaną dla Lilki już na wyjście ze szpitala
Badania robię w przychodni i krew, mocz, prześwietlenia. EKG zawsze wszystko mi dają w oryginale a sobie wpisują w kartę

Spakowaliśmy sie w 1 mała walizeczkę? Ja mam jedna torbę duża i nie wiem czy kosmetyczka mi tam wejdzie czy zamki pójdą. Mam duży szlafrok i on sporo miejsca zajmuje. Do małej walizki ni chu chu a przecież nie wezmę takiej jak na 2 tyg na wczasy

Rzeczy na wyjście spakowała. Do fotelika samochodowego, który ciagle jest w folii, wiec maz nic nie zapomni
Stary 2014-10-19, 22:23   #2210
Monian
Zakorzenienie

Beata gratulacje !!!!! Witamy kolejną kruszynę na tym świecie
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:24   #2211
Kasia427
Wtajemniczenie

Benetta... brak słów... obyście się dogadali dla Was i dla dziecka. Może jakaś terapia by pomogła? Jeśli ma depresję, to po urodzeniu dziecka prawdopodobnie będzie miał jeszcze większą... gratuluję Ci cierpliwości... mi gdyby mąż powiedział, że nie chce mnie w domu i że mam się wynosić to już by pozamiatane było... oby Ci tak nie powiedział jak już dziecko się urodzi...
Stary 2014-10-19, 22:27   #2212
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Brzmi sensownie, ale ilość toreb mnie przeraziła.

.
Zalezalo mi ze by spakowac sie w torby malych gabarytow. Poprzednio mialam sredniej wielkosci torbe podrozna i po porodzie nie hylam w stanie jej podniesc, bo byla za ciezka, mialam w niej ogromny balagan i w ogole. Never ever
Rzeczy na IP mwm spakowane w niewielka torbe materialowa na zakupy, taka plaska, formatu ciut wiekszego niz A4. No i ona zaraz pojdzie precz.
Moja torba to taka torebka damska na ramie w rozmiarze xxl. Jerzowa - mini torba sportowa. Ciuchy na wyjscie wpakowalam w skiphopa
Dla facto do samego szpitala mam dwie i mnie tak bedzie duzo wygodniej niz w jedna duza

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Benetta, przepraszam ale Twoj maz chyba przechodzi przez zespol kuwady! OMG! w jego przypadku spokojnie mozna powiedziec "FUCKING HORMONS!!!". ale sorry, moglby przez chwile pomyslec o Tobie, o Was, a nie tylko o sobie :/
Stary 2014-10-19, 22:31   #2213
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Manieczka robilas pewnie, to sie chyba WR nazywa to badanie czy sie myle?
Moze i tak to pewno na poczatku mialam robione. Zajrze jutro w badania chociaz nie kojarze

Benetta o raaaany...przykro mi, ze musisz przez to przechodzic i sie tyle denerwowac...mam nadzieje, ze w koncu sie opamieta...tule z calych sil
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:52   #2214
Rosalie01
Raczkowanie

Kostka

Kurcze, ja chyba musze sie zmobilizowac i ta torbe do szpitala w koncu spakowac, we wtorek zaczynam 40tc a torba nadal niespakowana
Jutro!jutro napeno to zrobie
Stary 2014-10-19, 22:52   #2215
sloneczko_1201
Zadomowienie

Beata gratulacje Zdrówka dla was i czekamy na relację jak dojdziecie do siebie.

Zanet Nadia jest śliczna

Benetta strasznie współczuję takie emocje w ciąźy, ale trzymam kciuki, żebyście się dogadali.

Ja dzisiaj zaliczyłam rozwolnienie, bóle brzucha i skurcze i co? i nic! spokój! Jeszcze byliśmy u teściów i teściowa do mjie, że ona z 3 cm rozwarcia chodziła miesiąc i jak tu żyć?!

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:55   #2216
esti87
Rozeznanie

BeataMarcina gratulacjekolejna szczęśliwa mamusia swoją drogą,szybko to idzie..przecież jutro to moze spotkać kazdą znas

Benetta,normalnie się poryczałam..jakbym czytała jakąś hístorię z książki..współczuję..
Tak sobie wspominam mojego 1 boya od siedmiu bolesci za którego miałam wyjsc.zdradzał mnie na prawo i lewo a jak mu groziłam ze odchodze tomi głupio śmiał się twarz. Twierdzil,ze bez niego nie dam rady i przyjde na kolanach..i się zdziwił!po slubie zaczał mi wypisywac wiadomosci na fb,potem ucichło a nie tak dawno jak dodałam swoje zdj z tz z sesji to napisał ze to dziecko mogłoby byc jego..psychol..
Jesli tz ma depresję to pomoc twa zdaje się niezbędna..dla dobra waszej 3 .3 mam kciuki
Stary 2014-10-19, 22:59   #2217
fiorella22
Zadomowienie

heja,
bylismy w tym szpitalu. Zrobili mi ktg i pobrali krew.
Okazuje sie, ze czegos mam za malo. Jak sa widelki od O do 2tys. to ja mam tego 2. Ale tz nie zna fachowego medycznego slownictwa francuskiego i nie wiem o co chodzi. Jutro sobie przetlumacze ta kartke ze szpitala z inf. Dzis juz nie mam sily i checi bo byl u nas brat tz z zona i jestem troche wypompowana. A ze mam tego tak malo, w dolnej granicy to chca sprawdzic jeszcze raz. Ale chyba to nic powaznego.
Ide Was poczytac, co dzis naskrobalyscie.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:02   #2218
esti87
Rozeznanie

Sloneczko wszystkie objawy by wskazywały,ze to niebawemmoze ta noc bd przełomowa
Wdusiłam porcję frytek,zagryzlam grzybkami i czuje się spełniona..
Spać mi się nie chce a w tv dalej psińco:-(
Stary 2014-10-19, 23:07   #2219
AnetkaIzabell
Rozeznanie

benetta strasznie Ci współczuję przeżyć...
płakać mi się chce.. moim zdaniem za łatwo mu teraz przebaczyłaś.. i może sie szybko znowu powtórzyć...
ma przebłyski...i na pewno Cię kocha, bo przyszedł przytulił..i potem czynami u rodziców coś sie rehabilitował..
ale... kazał Tobie - kobiecie w 9 miesiącu ciąży, która nosi jego dziecko.. się wynosić z domu... są pewne rzeczy... pewne czyny i teksty - granice po przekroczeniu których nie będzie tak samo...

"depresja" to słowo często jest nadużywane... niech sie zapozna dokładnie z definicja, a nie tak słowami rzuca... ale ogólnie on chyba łatwo mówi co mu ślina na język przyniesie... co?
Jego ból zęba i jakieś inne problemy... ewidentnie próbuje siebie usprawiedliwić.... zrobić z siebie ofiarę... że to on został skrzywdzony i mu źle...
poza tym bardzo samolubnie/egoistycznie się zachował... ważniejszy jest on niż Wy... <szok>
...jak Ci na nim zależy.... a będziecie mieli zaraz dziecko, więc na pewno tak...takie jego wybryki nie powinny sie powtarzać, bo znerwicowana matka i kłótnie rodzinne takiego kalibru jak u Was.to NIESZCZĘŚLIWE DZIECKO..a tego na pewno nie chcesz fundować maluszkowi.... moim zdaniem -> terapia małżeńska... nauczycie radzić sobie z emocjami... szczególnie tż... jak rozmawiać...
na pewno to nie jest normalne... a on granice już wcześniej...rzucając w Ciebie czymś..przekroczył...
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:33   #2220
martha330
Zakorzenienie

Fiorella ale skoro Cie nie zatrzymali....hm to chyba dobrze?

Esti u mnie tez byly frytki no musialam i nie wyrtzymalam

Sloneczko to chyba sie zbliza ten czas!

Rosalie Ty pakuj sie. Bo inaczej na TZ glowe spadnie

A my mielismy dzis dzialac z Tz zeby jakas akcje rozkrecic
I dzialalismy, ale TZ nie do konca sie przemogl i wyniklo...hehe

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości