|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
Izasalamon a o której masz to badanie w poniedziałek? ale w końcu czego się nie robi dla upragnionego szczęścia
Ewunia dzięki kochana za wyjaśnienie, Ty to jesteś prawdziwa encyklopedia w pigułce dla przyszłych mamuś hehe Żanetko no podobno coś już tam widać, bynajmniej tak w pracy mówią, ale i tak mam wrażenie, że czym bliżej do wieczora tak on się powiększa w miarę wzrastającej ilości spożywanego jedzonka i picia ![]() właśnie taki mam zamiar, zrobię jutro na spokojnie focię i dodam w poniedziałek ![]() Aneczko nie mam pojęcia jeszcze ile u mnie się czeka bo z opisanym zdjęciem usg od gina mam prosto pójść dwie ulice dalej do tego labolatorium oddać krew i podobno trzy godziny wcześniej nic nie jeść... koszt coś ok 150 zł mi powiedzieli. a dziękuję... nie mogę narzekać na samopoczucie, teraz mam ostatnio kopa energii, jedynie nadal nie mogę nic słodkiego, ostatnio nawet po serku waniliowym bo był widocznie zbyt słodki![]() jakoś właśnie nie potrafię się rozeznać w tej tematyce ciuszkowej.. bo sama nie wiem czy nie lepiej kupić więcej rozmiarów 62... no i czy ta ilość ciuszków wystarczająca będzie nie potrafię się jeszcze ogranąć![]() Aneczko kochana proszę Cię, na spokojnie z tym sprzątaniem, bo ja się tak wczoraj porwałam na porządki w szafie to wieczorem jak mnie zakuł brzuch to dostałam takiego stracha, że do końca już na kanapie pod kocem siedziałam.. chyba za bardzo popędziłam... ![]()
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI
Cytat:
Straszne co za kobieta
21.12.2008 18.12.2014 Edytowane przez ANNASAR Czas edycji: 2014-10-24 o 11:18 |
|
|
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
Aneczka hehe już myślała, że tylko ja jestem taka poschizowana na punckie sprzątania
ja też mam zawsze myśli, że coś niedokładnie sprzątne i ktoś pomyśli, że mam brudno![]() co do in vitro to ja też jestem osobą wierzącą, ale akurat zdania kościoła w tej tematyce nie popieram, bo sama nie miałabym nic przeciwko gdyby się nie udawało, w końcu każdy chce być szczęśliwy..
|
#844 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie przed chwilą słyszałam o tej kobiecie
ale ile trzeba pić żeby mieć aż 5 promili ja to jestem pedantką i chyba by mnie szlak trafił jakby ktoś latał ze szmata po moim domu ![]() nawet jak mąż niby coś tam sprząta po pójdę i poprawię po nim ![]() to jest czasami okropne wiem ale co zrobię takie moje zboczenie. Najgorsze jest to że jak już będzie dzidziuś i jeszcze zacznie chodzić i paprać to ja chyba na zawał zejdę ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Ewunia za wizytę i koniecznie proszę zameldować co i jak
|
|
|
|
#845 |
|
BAN stały
|
A ja bym ta pania do sprzatania chetnie przygarnela.
|
|
|
|
#846 |
|
Wtajemniczenie
|
aneczka - to straszne
![]() kasica_89 - mam się zgłosić ok. 8:00. |
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuniu czekamy na wieści z wizyty
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- szkoda ze nie mamy nr do Marzenki....
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Też o tym myślałam....
Mam nadzieję, że się szybko okaże, że to pomyłka była i wroci do domu
|
#849 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
a z drugiej strony spotkałam się z przypadkiem gdzie stwierdzono na hsg niedrożność jajowodu, a laparoskopia pokazała, że jednak był on drożny. Podobno poprzez występujący skurcz może dawać wrażenie niedrożnego. Mam nadzieję, że dzidziuś koleżanki będzie się rozwijał prawidłowo ![]() Cytat:
Cytat:
co do bałaganu robionego przez dzieci to się przyzwyczaisz chociaż jak się zjeżdżamy do mamy i przyjeżdża mój chrześniak to siostra domowa ma niezłe nerwy bo sprząta chwila moment i spowrotem syf zabawkowy a mówiłam Wam, że moja znajoma w 6miesiący dowiedziała się dopiero o ciąży?
|
|
#850 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocur trzymam kciuki za pęcherzyki i zeby gin okazała sie superowa!!!!
Ja tez sobie listę szykuje bo chce pogadać o kilku rzeczach m.i. porodzie i żebym z wrażenia nie zapomniała Wizyta na 19 Ja miałam w ciąży z córka sprzątaczkę nie narzekałam Do mycia okien np tez kogoś biorę zazwyczaj. I jeśli teraz będę miała problemy z ciąża tez oporów mieć nie zamierzam bo do szpitala nie chce. |
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leze w szpitalu Aniu wciąż nic nie widać dziś coś gadał że może w jajniku się rozwija bo jest duży:-( więc mówią na dwoje babka wróżyla bo nie na krwawienia z macicy tylko z nadzerki wynik beta po południu i obserwacja
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Ewuniu
oby wykazała większe zaangażowanie dzis jest 9dc więc juz moze cos tam urosły
|
#853 |
|
BAN stały
|
No ja tez .Jakbym poszla do szpitala to niania do mlodego na kilkanascie godzin dziennie, by kosztowala o wiele wiecej.
|
|
|
|
#854 |
|
Raczkowanie
|
malinaOla ale jak to?
dla mnie już program Ciąża z zaskoczenia to brzmiało jak fikcja....Ewunia wiesz może inaczej jest w tej kwestii sprzątania jak się ma dom, bo wiadomo większy o wiele metraż... być może gorzej to ogarnąć... ale po mieszkaniu nie wyobrażam sobie też jakiegoś obcego babsztyla ![]() ja na szczęście do okien mam mamcię, albo tz.. chociaż ostatnio padłam jak wieszał firankę w salonie, a mamy duże okno, jakieś 5 m i jeszcze lubię wymyślne firanki.. to usłyszałam tylko "a z ilu części składa się ta firanka"
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jest jeszcze szansa??
|
|
#856 |
|
Wtajemniczenie
|
malinaOla1 - ale to nie miała żadnych objawów? Miała "okres" i nie zauważyła, że jest inny niż normalnie?
Annasar - informuj, jak będziesz coś wiedzieć. A jak duże szanse są, że jednak wszystko jest ok? Biedna mandy .... |
|
|
|
#857 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do sprzatania to kupilismy takiego czyscika robocika do podlogi co kurz zbiera i jakies okruszki. |
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nic więcej nie napisała
trzeba wierzyc---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Jest Dorcia opowiadaj
|
#859 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale pewnie drogi co?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam sie wstydzić? A tak serio to ja sie tak nasprzatalam ze musiałam leżeć i potem juz strasznie uważałam na siebie. Bardziej mi zależało na tym zeby z dzieckiem było wszystko dobrze niż szkoda mi było kasy. A jeszcze miałam gina co ciagle mi cos wymyślał wiec cały czas sie martwiłam zeby nie isc do szpitala. |
|
|
|
|
#861 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
jeju biedna Marzenka, oby to się okazało fatalną pomyłką
|
#863 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jeszcze nic pewnego u Marzenki i jest jakaś nadzieja
![]() To nie jest tak, że mi szkoda kasy na sprzątaczkę, absolutnie. Ale ja mam taki głupi tok myslenia, że bym się wstydziła, ze ona pomyśli że mam brudno... a mam i nie ukrywam tego, bo sprzatać nie lubię... U mnie babcia pedantka, mama praktycznie też i nigdy nie będę miała tak czysto żebym była usatysfakcjonowana Tu nie chodzi że powinnam czy nie, ja bym się źle czuła z tym i sobie takiej sytuacji nie wyobrażam... ale wiem, że to nie jest normalne ![]() Posprzątałam już kuchnię, pokój syna i pól łazienki Jeszcze tylko trzy pokoje, korytarz i lazienkę dokończyć Ależ mi się nie chce...No i zapomniałam się pochwalić.... Zaczynam 8 miesiąc
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
no jestem
a wiec na poczatku bylam na patologii zrobili mi ktg pol godzinne wiec sobie polezalam a maly akurat spal i polozna tylko co chwile przychodzila i go tam probowala pobudzic ale guzik to dalo cos pokopal podczas snu i tyle w kazdym badz razie dla lekarza oki i wszystko dobrze pozniej mialam robione usg chyba z 15 min maly lezy glowka do dolu ale bokiem ani pleckami ani buzka do mnie i uwaga waga 1983 g niewiem czy przystopowal czy co bo wychodzize przez 2tyg przybral 70 g tylko...... no nic gina mam za tydzien to sie okaze pytalam o porod jak najbardziej sn gdy cukier za wysoki daja insuline jak za niski glukoze szyjka spoko twarda i odpowiednio dluga lekarz maaalo delikatny a jeszcze siku mi sie chcialo ![]() pozniej mialam wizyte na diabetologii na ich wadze przytylam kg w ciagu miesiaca lekarz stwierdzil ze mnie sciaglo na twarzy noi ten moj cukier mam kombinowac z insulina i na probe brac do 15 min przed posilkiem a nie zaraz przed zobaczymy... kupic czekolade i cole na zas jakby cos bylo nie tak jesli beda wysokie to dodac do drugiego sniadania i podwieczorku i brac nawet 5 razy dziennie
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotko, z wagą maluszka to myślę że tu akurat błąd pomiaru
Mój lezy teraz tak samo Dobrze że z nim wszystko ok.Mam nadzieję, że te zabiegi z insuliną pomogą
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu to jeszcze tylko miesiąc i Olus bedzie z Wami
Dorotko super ze z dzidzią ok
|
#868 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
Ewunia nie, ja nie twierdzę, że to źle i nie chciałam też tutaj nikogo urazić.. 100m2 to jednak większa powierzchnia... wyraziłam tylko swoje zdanie, może ja jestem dziwna
po prostu wolałabym poprosić mamę, tz albo jakąś koleżankę, bo dla mnie to jest troszeczkę naruszanie prywatności, ale to tylko moja opinia, co nie znaczy, że neguję Twoje zdanie w tej kwestii każdy człowiek ma inaczej![]() Aneczka za 8 miesiąc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

bo był widocznie zbyt słodki
nie potrafię się jeszcze ogranąć

opowiadaj