|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
Cytat:
Miała o 10-30przyjść laska pokój obejrzeć. Zjadłam śniadanie i leże w łożku z książką. I nagle mega walenie do drzwi i uderzanie w nie. Totalnie sie wystraszyłam. Otwieram a to ta laska od pokoju. I jakoś tym waleniem mnie strasznie zirytowała i jestem na nie.
|
|
#2042 |
|
Konto usunięte
|
Parole piłeczki rozbijają pierze żeby się nie "zgrupiło"
a jak wygląda teraz Twoja sytuacja mieszkaniowa? wyprowadzasz się i ta dziewczyna ma być na Twoje miejsce czy ona do innego pokoju w tym mieszkaniu? na temat walenia w drzwi to no comments, niektórzy mają naprawdę elementarne braki w wychowaniu i kulturze osobistej ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Rise teraz spojrzałam na Twój podpis i wydaje mi się, że lepiej by brzmiało "warszawski blog pełen smaku" |
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, piłeczki rozbijają pierze podczas prania
ale potem i tak podczas suszenia trzeba roztrzepywać.---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Konto usunięte
|
biorę się za drugie śniadanie bo przed chwilą zaczęłam przeglądać menu na nasze targi i tak mi ślinianki zaczęły pracować
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Molise, my n a wsi mamy spizarnie, a docelowo w naszym dom,u tez bedzie
![]() Dzisiaj po pracy musze ogarnac chate bo przyjedzie kumpel. A syf jest, bo zalozylismy ze do wyprowadzki nie sprzatamy, dopiero 31.10 pos[rzatamy porzadnie na koniec jak powynosimy te kartony itp. |
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i za 3 godziny czekania na lotnisku dostaliśmy odszkodowanie w wysokości 250 EUR od lufthansy. W połowie miesiąca znów leciałam do Frankfurtu i była opcja, że znów jest overbooking i miałam lecieć przez Warszawę, ale na ostatnią chwilę okazało się, że jest dla mnie miejsce w samolocie. |
|
|
|
|
#2048 |
|
Blond forever!
|
A ja mam dzisiaj urodziny i stawiam wszystkim
![]() Dziś równie słonecznie, choć mroźnie, ale co tam ![]() U nas też wydatki są ogromne... Przerażające ile kasy na wszystko idzie...
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sto lat !
|
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Overbooking to znana praktyka operatorów lotniczych. Sprzedają więcej biletów, bo często ludzie nie zgłaszają się na lot.
I są nawet przepisy mówiące co w przypadku jak padniesz "ofiarą". My dostaliśmy 250 EUR bo to był krótki lot, wiem że poza Europę to dają chyba 600 EUR i chyba 400 EUR jest jeszcze za coś. + nocleg w hotelu jeśli musisz czekać np. na następny dzień. My dostaliśmy jeszcze Vochery na jedzonko na lotnisku. |
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze z takich must have w domu muszę mieć pomieszczenie gospodarcze na pranie/prasowanie/suszenie.
|
|
#2054 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My właśnie mamy niskie oraz szerokie parapety i w minimum dwóch oknach chcemy zrobić takie siedziska. Cytat:
![]() Żeby nie było pastę z awokado, jajek i szczypioru ubóstwiam nam życie. ![]() Cytat:
![]() Również muszę się zabrać za takie porządki, ale to jak i trochę forma wróci. Na co będziesz buszować w ciucholandach. Ja nie dalej jak przedwczoraj też pomyślałam, że muszę się wybrać - wieki nie byłam i tak sobie myślę, że w może w piątek pójdę na łowy. ![]() Cytat:
Cytat:
Wznoszę toast herbatką. Aaaa co do wydatków, to ja się lepiej wypowiadać nie będę. generalny remont to jednak kosmiczna sprawa nawet jak się ma oszczędności. Ja mam, a niedługo będę mieć większą.. w mieszkaniu.
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Konto usunięte
|
Ijaa jesteś w domu, że o tej porze zawitałaś na wątek?
tylko nie mów, że się rozłożyłaś ![]() a polować będę na to co mi wpadnie w oko, mam ogólne braki ciuchowe we wszystkich elementach jeśli chodzi o codzienny look więc
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jeszcze trzeci - mały gabinet Z biurkiem, regałami. Będę tam trzymała wszelkie dokumenty Mamy tego sporo z Tż, a teraz są w salonie co mnie strasznie drażni.
|
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() walczyłam kilka tygodni, kilka bitw wygrałam, ale wyszło, że wojnę przyszło mi przegrać. ![]() jak to mówią, co się odwlecze to nie uciecze. ![]() po dwóch dniach wyjętych z życiorysu dzisiaj już na szczęście trochę lepiej (przestałam się dusić i smarczę raz na 10 minut, a nie raz na 10s.), wiec.. byle do przodu.
|
|
|
#2059 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bidulka! byłaś u lekarza? ja od piątku jestem na antybiotyku i jest lepiej, musiałam się na niego zdecydować bo nie mogłam sobie teraz pozwolić na parę dni wolnego by odleżeć, organizujemy targi i muszę być w biurze ![]() Kuruj się Kochana!
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
My mieszkanie mamy na czas przejściowy, zrobiliśmy tylko konieczne remonty. Mamy ładnie zrobiony salon. Kuchnia i łazienka została po poprzednich właścicielach. Nie będziemy już nic zmieniać, bo zbieramy ciężko i mocno na dom. Jakby tak zrobić duży remont to spiżarkę bym wygospodarowała. Ale już przeczekam
|
|
|
|
#2061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nosie odkręcony kurek (chociaż zatoki raczej nie zawalone, bo nie czuję ich), gardło i krtań do konkretnej naprawy - w poniedziałek szczekałam jak pies przy kaszlaniu. No ja właśnie walczyłam i walczyłam i chyba Krakowskie targi nie dobiły. Dzisiaj pracuję trochę w domu, bo jednak roboty full (jak zwykle), ale.. dadzą radę te kilka dni beze mnie. Jak to stwierdził mój Szef lepiej kilka dni niż później nie wiadomo ile. Z resztą w takim stanie to o jakiejkolwiek wydajności z pracy nie ma mowy. Mamy w pracy studentkę, która jest od niedawna - dorabia sobie bo jest na ostatnim roku. Przychodziła chora, (serio, charczała jak stary gruźlik) bo przecież niedawno zaczęła, więc stwierdziła nie wypada jej brać wolnego. No, to tak się doigrała, że wylądowała w szpitalu z obustronnym zapaleniem płuc. ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#2062 |
|
Konto usunięte
|
Ijaa masakra jak ludzie nie szanują zdrowia
ja bym np. nigdy do pracy nie przyszła z gorączką, a znam takich co z zapaleniem oskrzeli chodzili i zarażali wszystkich wokół mimo wyraźnego przykazu lekarza by leżeć praca pracą no ale trzeba mieć resztki zdrowego rozsądku
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam ten "problem" odpada, bo już mamy kupca na mieszkanie. Poza tym przy 46 metrach dużych rewolucji nie zrobimy, a jak mamy włożyć 30 000 w mieszkanie to mamy za to projekt i podłączenia. Mam nadzieję, że w 5 lat się uwiniemy w budową.
|
|
|
|
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie pozostaje tylko kwestia finansów
Ja odłożymy na stan surowy zamknięty to zaczynamy budować Działkę już mamy, więc dość spory koszt nam odpada.
|
|
|
|
#2066 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie wszystko chyba jest kwestią $, kolega z pracy wybudował dom w niecały rok, wczesną wiosną budowali a na zimę już mieszkali
ale mieli super ekipę budowlaną bo jego wuj zajmuje się tym na codzień więc to chyba był zaraz po pieniądzach kluczowy czynnik sukcesu w tej sprawie
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2068 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dla mnie budowanie domu to kompletna abstrakcja ale też nigdy w domu nie mieszkałam i jestem miastolubnym zwierzakiem więc się raczej nie interesowałam tym tematem chociaż kto wie, może na "stare lata"
|
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to nie wiem ile by trzeba było wziąć kredytu na budowę by starczyło na wszystko - chyba z pół miliona, a to też nie na jakiś wielgachny dom.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

pasują pod każdy kolor bluzki i zdecydowanie łatwiej je utrzymać w dobrej formie niż białe
też nie lubię jak Tż wyjeżdża, na szczęście takie sytuacje mają miejsce bardzo rzadko
za mną od kilku dni chodzi mus jabłkowy i chyba w końcu zrobię 

ale potem i tak podczas suszenia trzeba roztrzepywać.
?

i poukładałam w szafie z ciuchami, pochowałam letnie i wyrzuciłam te znoszone i wysłużone
poza tym uporządkowałam i przerzedziłam też szufladę z bielizną

praca pracą no ale trzeba mieć resztki zdrowego rozsądku
ale mieli super ekipę budowlaną bo jego wuj zajmuje się tym na codzień więc to chyba był zaraz po pieniądzach kluczowy czynnik sukcesu w tej sprawie