|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2522 |
|
Konto usunięte
|
ja ostatnio naprzeciw siebie miałam telewizor taki duzy i wszystko widziałam, a lekarka patrzyła w monitor
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- no co zrobisz. nie bd go peszyć na szczeście teraz to juz przez brzuch USG będzie
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym bólem głowy to chyba faktycznie ciśnienie i zmiana pogody, bo mimo że przez ostatnie 3 dni piłam kawę, to też swoje odcierpialam...
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno niedawno poruszalyscie ten temat ale co polecacie na rozstepy? Ja uzywalam oliwki ale niestety się pojawiły
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
W pierwszej ciąży TŻ zaczął ze mną chodzić na wizyty po USG genetycznym. Na tym genetycznym go nie było, niestety, pojechał wtedy w delegację.
A na kolejnych wizytach był ze mną na początku, potem wychodził (u mojego gina nie było parawanu), a po badaniu na fotelu lekarz wołał męża do gabinetu ![]() Teraz jeszcze ze mną nie był. Zresztą przeważnie go nie ma w dniach moich wizyt Wybieramy się razem właśnie na genetyczne 17. listopada.Nie wstydzę się TŻ, ale jednak nie musi być zawsze świadkiem wszystkich intymnych sytuacji, a do takich należy badanie na fotelu. Sama wizyta u lekarza, siadanie na tym cholernym fotelu w średnio pięknej pozycji jest dla mnie wystarczająco nieprzyjemne, a im więcej "świadków", tym większy stres Teraz nawet USG dowcipne jest nieco krępujące, bo z racji tyłozgięcia macicy musiałam dawać zaciśnięte pięści pod tyłek i unosić biodra do góry, żeby cokolwiek było widać Wcześniej nie musiałam robić takich akrobacji.No i u mnie akurat w 7tc lepiej było widać przez brzuch. Właśnie wciągnęłam talerz spagetti po bolońsku własnej roboty
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
A propo to chciałam was zapytać... Czy was na brzuchu tez pojawiły się takie jasne włoski??
Ostatnio juz nawet mój TŻ je zauważył i się śmieje, że zgaga u mnie wcale nie świadczy o tym, ze to u dziecka włoski rosną, tylko u mnie
|
#2527 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ponoć to normalne ![]() Asiuk, my również 17-go idziemy na genetyczne
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
|
|
|
#2528 |
|
Raczkowanie
|
U mojej jednej ginki fotel jest za parawanem, więc luz, a u drugiej nie, ale tam jest sprytnie postawione krzesełko przy drzwiach jakieś 2 metry od fotela i zawsze ginka każe tam zasiąść tż-owi podczas badania
![]() ja mam dość podobne zdanie do Opulki czyli uważam że tż nie zobaczy tam nic czego wcześniej już nie widział bo brutalnie mówiąc podczas porodu nie będzie takich luksusów jak teraz, że będzie to jedna i ta sama osoba |
|
|
|
#2529 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Widzę dużo nowych mam, witajcie Nie nadążam za Wami, mam taki zbudyniały mózg że głowa mała...Nie mam siły na forum, trochę mam kłopotów i stresów w pracy i samopoczucie nie te...Cieszę się ze wszystkich Waszych udanych wizyt, dzieciaczki piękne
|
#2530 |
|
Wtajemniczenie
|
słyszałam, że palmer's jest dobry..
|
#2531 |
|
Konto usunięte
|
jakoś przeżyjemy. pozatym czuję, ze on mi się do niczego innego nie przyda jakk do ściskania ręki przy porodzie.
|
|
|
|
#2532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
a my na genetyczne (druga odsłona
) idziemy za 2 godziny z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej tyle jeszcze spraw do ogarnięcia dzisiaj, że szok wszystko na styk...
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Wtajemniczenie
|
też się właśnie nad nim zastanawiałam.. powoli zaczynam czegoś szukać żeby nic mi nie wyskoczyło, za chwilę II trymestr więc czas się smarować
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy miałaś już takie badanie, ale nie polega ono na "rozłożeniu nóg" jak na fotelu ginekologicznym. Leżysz, co prawda nogi masz rozchylone (ale lekko) i zgięte w kolanach, najczęściej lekarz przykrywa Cię jakimś kawałkiem gazy, czasem każe Ci pięści pod pośladki włożyć. Ot, wszystko. To co najważniejsze dzieje się na ekranie, nikt Ci tam nie musi zaglądać, nie o to w tym badaniu chodzi. A niekomfortowe toto jak większość badań lekarskich, da się przeżyć. Poród też niekomfortowy, pewnie milion razy bardziej i co, mam wypędzić męża z porodówki bo dyskomfort? Eeee....nie. |
|
|
|
|
#2538 |
|
Konto usunięte
|
no mi rozkładała szerzej nogi i wywijała tą głowicą na boki, więc miałam w koncu tak nogi rozchylone jak i na fotelu..
takze rożnie to bywa. no i tez niezbyt komfortowo mi z takim ułożeniem, zwłaszcza z pięściami pod tyłkiem. i podejrzewam, ze tz tez by się dziwnie czuł. zresztą, o czym tu dyskutować, jednym to nie sprawia problemów i zakłopotania, drugim tak.
|
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez sensu trochę dyskusja. Dla jednych dyskomfort dla innych nie, też bym chyba czuła dyskomfort jakbym poszła z Tż na przykład na badanie prostaty i patrzyła jak mu ktoś palcami w tyłku grzebie ![]() Mi to tam ryba, ale rozumiem dziewczyny które czują się z tym niekomfortowo bo to na pewno nie jest fajny widok jak ktoś Twojej kobiecie wkłada wielką plastikową pałkę w kroczę
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#2541 |
|
Raczkowanie
|
Najprawdopodobniej, o ile nie jesteś święta/wiatropylna (niewłaściwe skreślić) w bardzo podobny sposób jak to badanie
A przez te 6 miesięcy czeka Was o wiele więcej i o wiele bardziej trudnych, peszących i niekomfortowych sytuacji (chociażby sam poród).Nie wiem jak to teraz edytować wszystko z cytatami, ale szczerze, pierwsze słysze o USG na fotelu, może co kraj (miasto) to obyczaj, nie wiem. Dyskusja wyszła w sumie przypadkiem, bo naprawde, przez myśl by mi nie przeszło, że to może być problem i stąd zdziwienie. p.s. Ej, ale ta pałka wcale nie jest wielka. Edytowane przez Opulka Czas edycji: 2014-10-30 o 16:24 |
|
|
|
#2542 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny idę z psem na spacer i wracam was nadrabiać
|
|||||
|
|
|
#2543 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a temat poruszyłam tylko dla tego że ja osobiście właśnie należę do skrępowanych kobiet w takiej sytuacji a chciałam tylko wiedzieć jak to jest z wami dziewczyny ![]() ale po wielu pozytywnych komentarzach i wiedząc że niektóre kobitki mnie rozumieją ![]()
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki, żeby potwierdzili u was babeczkę
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej dla mnie Odpuść te porównania że poczęcie dziecka odbywa się w podobny sposób jak dopochwowe badanie USG/badanie ginekologiczne - może dla Ciebie - dla wielu tutaj Dziewczyn nie bardzo
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#2546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja mam w pamięci jak wygląda poród i jeżeli macie marzenie (wspólnie) żeby rodzić razem to właśnie okres ciąży i comiesięcznych badań jest najlepszym okresem żeby się do tego przygotować. Spróbujcie na chwilę nie myśleć o własnym wstydzie czy deklarowanym przez tż skrępowaniu i wyobraźcie sobie jak wielkim szokiem będzie dla niego patrzenie na poród, gdzie między nogi na fotelu zaglądać wam może nawet kilkanaście osób (jak traficie na obchód to nie jest to nic nadzwyczajnego...), a kolejnych co najmniej kilka będzie wam tam gmerać... Wiecie ja jestem daleka od oceniania kogokolwiek tylko chcę zwrócić waszą uwagę na pewne sprawy, których w tej chwili zdajecie się nie dostrzegać, a które na 100% się wydarzą za jakieś pół roku
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
O przykrycie zawsze możesz poprosić, zazwyczaj gdzieś obok leży taka pocięta na duże kawałki gaza (do wycierania brzucha, podłożenia pod tyłek badanej).
Ja już nawet nie pytam, sama sięgam jak potrzebuje.
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
W luxmedzie dają do ubrania spódniczkę, więc nie latasz z gołym tylkiem, a pod pupę dają poduszkę i jest się odgrodzonym kotarką, a mąż ma ekran
no i mój mąż był na każdym usg, nawet dowcipnym, ale ja już w 7tc miałam przez brzuch. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Amen i wódki dla tej pani. Soku znaczy. :P |
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Co do usg dowcipnego, u mnie to samo...u jednego i drugiego lekarza i w szpitalu...usg dowcipne na fotelu...i nikt mnie niczym nie zasłaniał....
W szpitalu tylko TŻ stał za kotarką...i ani myślał sie wychylać ![]() ale szczerze było mi wszystko jedno, bo ważniejsze było dla mnie to czy wszystko w porządku...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

na szczeście teraz to juz przez brzuch USG będzie
Teraz nawet USG dowcipne jest nieco krępujące, bo z racji tyłozgięcia macicy musiałam dawać zaciśnięte pięści pod tyłek i unosić biodra do góry, żeby cokolwiek było widać 

z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej tyle jeszcze spraw do ogarnięcia dzisiaj, że szok
wszystko na styk...
naprawdę to nie przelewki.