Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VI ! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 12:00   #31
Hikaru
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VI !

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Od listopada... To chyba całkiem normalny okres na rozpoczęcie świątecznej obsesji? Ja o Bożym Narodzeniu paplam przez cały rok, z resztą wiele z nas na tym wątku tak ma Także pokaż ten wątek tym, którzy myślą, że jesteś dziwna - od razu im się odmieni
No dokładnie, od listopada to jest jeszcze w granicach normy

Cytat:
Napisane przez Malinovva Pokaż wiadomość

Wiecie co... tak mi strasznie głupio... wczoraj na gramatyce z ang pani mgr zauważyła, że jestem chyba chora i spytała mi się, czy mam temperaturę. Ja mówię, że nie, a ona, czy może dotknąć mi głowę. Powiedziała że jestem rozpalona i że głupia jestem, że przyszłam. Ja się uwzięłam, że zostaję w sali (chciała mnie zwolnić i poinformować innych wykładowców) i co jakiś czas pytała się, czy wszystko ok itp. I jak robiliśmy ćwiczenia to jeszcze uklęknęła na przeciwko mnie i zaczęła się martwić, czy jest ok, że mam iść do domu, że ona rozumie; widzi, poleciła mi dobry lek, itp., a dzisiaj czytam, że... -> ona jest chora Teraz jest mi tak głupio, bo chyba ją zaraziłam
O kurde, jaka miła wykładowczyni, jestem w szoku.

Ale wkurzyłam sie dziś, wrrr
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 13:04   #32
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

dawno się nie udzielałam ale z nowym wątek mam zamiar częściej pisać dzisiaj juz kupiłam jakies dwie świeczki świeteczne i serwetke pod stroik trzeba sie juz zaopatrzec
za tydzien zaczne wyrabiać ciasto na taki piernik : http://www.mojewypieki.com/przepis/piernik-staropolski robiła to któraś?

co do pierwszego postu, co powiecie zeby dobre i sprawdzone przepisy na potrawy i ciasta świateczne wrzucać?
Stary 2014-11-07, 13:14   #33
Alexandre
Zadomowienie

Ja również się witam w nowym wątku

Z tamtego zostało mi jeszcze 17 stron do nadrobienia

Ale u mnie dzisiaj brzydko :/ Pada deszcz i przez godzinę było tak ciemno że się zastanawiałam czy światła nie włączyć. Mam nadzieję że jutro będzie ładniej bo nam się podróż szykuje a wiadomo jak się w deszczu jeździ.
Wczoraj kliknęłam pierwszy prezent. Przyszli teściowie zapragnęli zestawu szklanek do latte. Jeszcze im coś tematycznego dokupimy. Robimy też rozeznanie czy ktoś by nie chciał blendera. Dostaliśmy nietrafiony prezent na parapetówkę a może ktoś by się akurat z takiego prezentu ucieszył. Moja mama dzisiaj wyznała że chciałaby dostać pościel z Ikei No i mam teraz tydzień wolnego więc pochodzę za prezentem wymiankowym Prezenty in progress
Kicia mi się przeziębił Kicha a nawet pokasłuje. Wczoraj byliśmy u weta, był zastrzyk a jeśli objawy nie ustąpią to w poniedziałek startujemy z antybiotykami bo ma małe szmerki w tchawicy. To może też wynikać z przesuszonego powietrza w trakcie sezonu grzewczego. Czy któraś kociara miała kiedyś tego typu problem
Aaa i mam jeszcze pytanie do dziewczyn z Warszawy. Gdzie mogę kupić woski Yankee Candle stacjonarnie? Chcę zacząć przygodę bo samplery to nie był jednak dobry pomysł a wybór w Piotrze i Pawle był mały.
Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Ale wkurzyłam sie dziś, wrrr
Dlaczego?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilly_Lilly Pokaż wiadomość
co do pierwszego postu, co powiecie zeby dobre i sprawdzone przepisy na potrawy i ciasta świateczne wrzucać?
Świetny pomysł!

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 13:25   #34
madziulaczek1991
Zakorzenienie

http://obi.okazjum.pl/gazetka/gazetk...1-2014,9853/1/

Gazetka Obi. Na drugiej i 3 stronie trochę świątecznych rzeczy.
madziulaczek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 13:33   #35
wikajaga
Zadomowienie

Odliczam do kolejnych świąt BN..
wikajaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 13:35   #36
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

O już nowy
Stary 2014-11-07, 14:14   #37
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inal Pokaż wiadomość
Powodzenia!

Oczywiście,witamy

Ja będąć w H&Y zakochałam się w tych 2 rzeczach W rzeczywistości są piękniejsze i wyglądają bardzo elegancko,zwłaszcza misa Po zakupie prezentów świątecznych zamierzam na nie zapolować.
widzę, że te kubki i miski pojawiają się co jakiś czas w różnych wariantach kolorystycznych - ja mam kupione kilka lat temu czerwone i zielone.... ale głupio, nie pomyślałam o nich jakoś nigdy w kontekście świąt..... a mam też z H&Y zielony lniany obrus kupiony na lato i czerwony bieżnik ale sobie zrobię ładnie....

zachorowałam na tą pościel co wklejałyście - nigdy nie kupowałam na ebayu - trzeba mieć konto? kartę kredytową? kurcze, z kasą cienko, a tak kusicie.... aż się boję wchodzić na stronę internetowych sklepów z bombkami.....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:31   #38
sherlook
Zadomowienie

Kupiłam tą piżamkę f&f z pingwinkiem Jest po prostu przesłodka. Super miękki polarek. Jak dziś mierzyłam, to aż mi się gorąco zrobiło. Mam nadzieję, że będzie jednak ta zima, bo jej nie założę. Tylko Ska ma strasznie szeroką koszulkę. Jak namiot 51 szerokości w pasie razy dwa. Ale już wzięłam się za nią i zwęziłam Spodenki o dziwo dobre w pasie były.
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 15:50   #39
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly_Lilly Pokaż wiadomość

Co do piernika- ja zagniotłam ciasto na dojrzewający piernik, tyle że będą z tego pierniczki. Ale nie z MW.

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
Kupiłam tą piżamkę f&f z pingwinkiem Jest po prostu przesłodka. Super miękki polarek. Jak dziś mierzyłam, to aż mi się gorąco zrobiło. Mam nadzieję, że będzie jednak ta zima, bo jej nie założę. Tylko Ska ma strasznie szeroką koszulkę. Jak namiot 51 szerokości w pasie razy dwa. Ale już wzięłam się za nią i zwęziłam Spodenki o dziwo dobre w pasie były.
Nie dość, że słodka, to jeszcze ciepła. Dotykałabym.

A do mnie dotarły dziś nowe zasłony i pościel dla mamy.

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:02   #40
scarlett26
Zakorzenienie

Właśnie dostałam w prenumeracie gazetkę z Rossmana - 10-19.11 jak kupi się jeden kosmetyk do makijażu to drug w tej samej cenie lub tańszy gratis - tak w ramach przedświątecznej ochrony budżetu/prezentów

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-11-07, 16:02   #41
asik1503
Zakorzenienie

Witam się w nowej części
wczoraj widziałam już na jednym sklepie światełka w kształcie dzwonków i napis "wesołych świąt"
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:18   #42
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam w prenumeracie gazetkę z Rossmana - 10-19.11 jak kupi się jeden kosmetyk do makijażu to drug w tej samej cenie lub tańszy gratis - tak w ramach przedświątecznej ochrony budżetu/prezentów
Ale jak to? Jak kupię załóżmy tusz do rzęs za 30 zł., to drugi ten sam dostanę też za 30? Czy za 30 będę miała 2?

Stary 2014-11-07, 16:21   #43
wioleta20
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny dawno mnie nie bylo tutaj. Ciekawe czy do swiat bedzie jeszcze watek?
Nie nadążam was nadrabiac
wioleta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:32   #44
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Ale jak to? Jak kupię załóżmy tusz do rzęs za 30 zł., to drugi ten sam dostanę też za 30? Czy za 30 będę miała 2?
za 30 2

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-11-07, 16:38   #45
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
za 30 2
Dzięki za cynk, taka promocja mi się akurat bardzo przyda, bo kończą mi się niektóre zapasy. Gdzieś już czytałam niepewne zapowiedzi tej akcji, fajnie, że to potwierdzone.

Stary 2014-11-07, 16:59   #46
Chantell
Rozeznanie

A ja sie zastanawiam jak mozna miec jedno/dwukolorową choinkę tylko...ja co roku mam tak nakichaną kolorami, że niewiadomo na co patrzeć xd

Chantell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 17:49   #47
rintintin
Zakorzenienie

Witam się i ja w nowym wątku.
Jutro z tż wybieramy się po pierwsze prezenty świąteczne Mama i siostra już dawno mają wszystko kupione
Na pewno zahaczymy o EMPIK , a w poniedziałek Netto - ładne poduszki będą - ciekawe jak z jakością.
rintintin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 17:49   #48
IwonaMazury
Rozeznanie

hejka , ja również lubię wybierać i wysyłać kartki rodzince , znajomym i koleżankom
Chantell ja też mam wszystkie kolory i bombki z różnych dekad życia moich rodziców , i samo robione i z sieciówek . kocham taka bo można po zaglądać i w każdym miejscu jest coś innego
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:01   #49
bella719
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dariah4 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam i ja w nowym wątku.
Dziś u mnie deszczowo, jak dobrze, że nie muszę z domu wychodzić.

My wysyłamy rodzinie mieszkającej w Stanach, bo i oni co roku nam kartki wysyłają. Z bliższą rodziną widzimy się zawsze w święta a kilku osobom składamy życzenia przez telefon. Chociaż jak ktoś już mi składać życzenia przez telefon to wolę właśnie jak dzwoni niż pisze smsy, a jak już ktoś mi wysyła smsem to wolę coś napisanego tak od siebie niż te głupie wierszyki.
Kurcze, muszę zajrzeć do Tesco, może i u mnie będzie coś ze świątecznych ozdób. Nie wiem czy coś kupię ale chociaż sobie popatrzę.
Dziewczyny, postanowiłam uczyć się niemieckiego, chociaż wcześniej uważałam, że ten język jest nie do nauczenia.

Super! Ja muszę się teraz uczyć niemieckiego, na początku byłam załamana, bo uważałam ten język za jeden z brzydszych, ale teraz jakoś się oswoiłam i nie jest źle i nawet całkiem dobrze mi idzie
Wcześniej uczyłam się przez 3 lata francuskiego i bardzo żałuję, że musiałam przerwać, ale na pewno do niego wrócę, bo szkoda zaprzepaścić to czego już się nauczyłam, tym bardziej, że podobno mam akcent jak rodowita francuzka Obiecałam sobie, że będę umieć biegle mówić po francusku, niemiecku i oczywiście po angielsku
Ew. jak bd miała potem czas to może hiszpański albo jakiś inny
bella719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:05   #50
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
No i pierwsza przyszłam

Deszcz pada, ponuro za oknem. I bardzo ciepło.
Wychodzę do pracy, ale od jutra 4 dni wolnego

Miłego dnia, dziewczynki.
Chyba ja

Mnie się kończy urlop, miałam od wtorku. Ale zleciało Został mi 1 dzień jeszcze

Poprzedni urlop miałam w marcu

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:

A ja dzisiaj przeczytałam z rana artykuł o tym, że w Polsce zimy nie będzie, za to ma porządnie śnieżyć w Egipcie. Świat się kończy.
Chyba zacznę szukać mieszkania w ciepłych krajach- przynajmniej w grudniu będę miała pewność, że zima mnie nie zaskoczy i jednak przyjdzie

Ostatnio marzy mi się zwiedzenie Norwegii albo Szwecji . Tak sobie myślałam o wakacjach i doszłam do wniosku, że wszyscy planują wakacje na południu kontynentu, a ja bym chciała na Północ.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:08   #51
bella719
Rozeznanie

Tak piszecie o tych ozdobach i bombkach w tesco a mi się jakoś tam nic nie podoba Kilka lat temu były naprawdę ładne i dobrze wykonane, a teraz wszystkie wydają mi się strasznie kiczowate i byle jak zrobione no i co roku takie same Prawie wszystkie sa plastikowe i dla mnie jakieś takie bez "duszy", jeśli tak można powiedziec o bombce
Stary 2014-11-07, 18:16   #52
Nimfa20

Cytat:

U mnie od rana deszczowo... Ledwo się obudziłam, a musiałam lecieć po tabletkę przeciwbólową, tak mnie łeb napiernicza To chyba właśnie przez tę zmianę pogody.

Jeżeli mąż wróci dziś z wyjazdu o w miarę sensownej porze - śmigamy do Tesco na bombkobranie
U mnie bardziej jesiennie niż wiosennie i to mnie zadowala. Mnie głowa bolała w poniedziałek po pracy, bo wiedziałam, że wolne do końca i chyba się odstresowałam. Tabletka nie pomogła, ale namówiłam brata na Tesco na 'świąteczne' i wierz mi lub nie, ale nic mnie nie bolało jak oglądałam pierdółki Za to jak wracaliśmy to znowu zaczęło mnie ćmić.

Bombki są fajne takie za ok. 17 zł ( u mnie) , są jednokolorowe lub mix , na zdj. na samym dole. Jest ich dużo i takie fajne są.

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:

Zazdroszczę Wam pełnowymiarowego Tesco- u mnie nic z tych fajnych rzeczy nie ma. Tzn. są co roku ozdoby świąteczne, ale nie w takich ilościach. No i na wyprzedaży też zazwyczaj jakieś średnio ciekawe resztki.

Ja teraz buszuję po zszywce w poszukiwaniu świątecznych inspiracji. Ale obiecuję sobie, że za chwilę się zacznę uczyć.
Ale Tesco po względem ozdób BN trochę podupadło. Parę lat temu pół pasażu było zawalone, a teraz tylko jedna część 'sezonowe' .

W Realu chyba w zeszłym roku można było poszaleć, pięknie zastawione było i co było miłe, cena na półce , a na czytniku różniła się- na czytniku była mniejsza

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez IwonaMazury Pokaż wiadomość
Nimfa piękne powitanie
Dzięki. Jak coś trzeba zmienić to piszcie do mnie albo do modki

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez madziulaczek1991 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Jestem i ja Dzisiaj zrobię przegląd pudeł z dekoracjami świątecznymi Pewnie jak co roku zdziwię się, że mam coś a o tym nie pamiętam:P
Mam tak samo. Na koniec roku kupuję masę rzeczy z wyprzedaży, a na następny zachodzę w głowę, skąd tyle wszystkiego. Co nie zmienia faktu, że dalej dokupuję coś nowego
Stary 2014-11-07, 18:18   #53
dariah4
Raczkowanie

Cytat:
To czas chyba się wybrać do Rossmanna, akurat tak się składa, że musze kupić kilka kosmetyków.

Cytat:
Napisane przez Chantell Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawiam jak mozna miec jedno/dwukolorową choinkę tylko...ja co roku mam tak nakichaną kolorami, że niewiadomo na co patrzeć xd
Jak byłam mała to pamiętam, że w domu mieliśmy tylko dwa kolory i ozdoby podobnego rodzaju na choince, ale później na szczęście mama się opamiętała i do tej pory mamy wszystkie możliwe kolory i wzory bombek, światełek i łańcuchów. Podobają mi się dwa kolory jak na przykład moja ciocia ma na choince niebieski i srebrny, ale zdecydowanie bardziej podoba mi się dużo kolorów.

Cytat:
Napisane przez bella719 Pokaż wiadomość
[/B]Super! Ja muszę się teraz uczyć niemieckiego, na początku byłam załamana, bo uważałam ten język za jeden z brzydszych, ale teraz jakoś się oswoiłam i nie jest źle i nawet całkiem dobrze mi idzie
Wcześniej uczyłam się przez 3 lata francuskiego i bardzo żałuję, że musiałam przerwać, ale na pewno do niego wrócę, bo szkoda zaprzepaścić to czego już się nauczyłam, tym bardziej, że podobno mam akcent jak rodowita francuzka Obiecałam sobie, że będę umieć biegle mówić po francusku, niemiecku i oczywiście po angielsku
Ew. jak bd miała potem czas to może hiszpański albo jakiś inny
Mi niemiecki wydaje się strasznie dziwny i wszystko w nim brzmi tak hmm groźnie, może dlatego, że znam go głównie z filmów i seriali wojennych. Pierwsze skojarzenie z niemieckim: sznela, sznela!(nie wiem jak to się dokładnie pisze ale chyba wszystkie wiemy co to znaczy)
Ja uczę się hiszpańskiego i polecam, bardzo fajny język, choć niektóre rzeczy są trudne. Ale i tak uwielbiam ten język.
dariah4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 18:19   #54
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez Malinovva Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Już chciałam cytować, ale widzę, że martyna_tina już wyjaśniła, że promocyjne również. Dziękuję. A wiecie w końcu czy tylko dzisiaj obowiązuje, czy przez weekend też?

Wiecie co... tak mi strasznie głupio... wczoraj na gramatyce z ang pani mgr zauważyła, że jestem chyba chora i spytała mi się, czy mam temperaturę. Ja mówię, że nie, a ona, czy może dotknąć mi głowę. Powiedziała że jestem rozpalona i że głupia jestem, że przyszłam. Ja się uwzięłam, że zostaję w sali (chciała mnie zwolnić i poinformować innych wykładowców) i co jakiś czas pytała się, czy wszystko ok itp. I jak robiliśmy ćwiczenia to jeszcze uklęknęła na przeciwko mnie i zaczęła się martwić, czy jest ok, że mam iść do domu, że ona rozumie; widzi, poleciła mi dobry lek, itp., a dzisiaj czytam, że... -> ona jest chora Teraz jest mi tak głupio, bo chyba ją zaraziłam
Promocja obowiązuje do poniedziałku włącznie.

Ja też kiedyś przyszłam taka zakatarzona na uczelnię, bo nie chciałam opuścić ćwiczeń m.in. z angielskiego i ważnych wykładów. Oczy mi tak strasznie łzawiły, że babeczka od angola najpierw przestraszyła się, że coś mi się stało, a po moim wyjaśnieniu sytuacji kazała mi iść do domu - obiecała wpisać mi obecność i przekazać sprawę pozostałym wykładowcom. Nie skorzystałam z propozycji, ale mimo wszystko bardzo doceniłam jej zachowanie

Cytat:
zachorowałam na tą pościel co wklejałyście - nigdy nie kupowałam na ebayu - trzeba mieć konto? kartę kredytową? kurcze, z kasą cienko, a tak kusicie.... aż się boję wchodzić na stronę internetowych sklepów z bombkami.....
Musisz mieć konto na ebay i na paypal Ja paypala zasilam sobie przelewami z konta, więc żadnej karty kredytowej nie potrzebuję

Cytat:
Napisane przez Chantell Pokaż wiadomość
Z kolei pewnie niektórzy zastanawiają się jak można mieć tak wielokolorową choinkę, że aż oczy od patrzenia bolą

Niestety, mąż wróci później i raczej nie wyskoczymy już dziś na zakupy
Przesłał mi zdjęcie ze stacji benzynowej :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00121.jpg (123,3 KB, 52 załadowań)

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:19   #55
wikajaga
Zadomowienie

Ja wybywam na dwa dni, wracam w niedzielę wieczorem...
W planach prócz wylegiwania się kołami do góry polowanie na świąteczne przydasie w galeriach. Mam nadzieję że znajdę czas na słodkie lenistwo...

Odliczam do kolejnych świąt BN..
wikajaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:27   #56
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Znalazłam wątek dla mnie Mogę dołączyć?

Święta to moja obsesja, której niestety otoczenie nie rozumie, bo zaczyna się u mnie od listopada Właśnie sobie słucham świątecznych piosenek z płyt best christmas ever i piję kawę z mojego nowego świątecznego kubka (byłam wczoraj w Empiku i skorzystałam z promocji - 25% na świąteczny asortyment, kupiłam też fartuszek i foremki reniferki ). Chyba do was pasuję
Nikt nie musi pytać o zgodę na przyłączenie, a już szczególnie moderatorki

Ja zaczęłam pisać w czerwcu zeszłego roku, a część dziewczyn kontynuowała cały rok, do teraz

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Kicia mi się przeziębił Kicha a nawet pokasłuje. Wczoraj byliśmy u weta, był zastrzyk a jeśli objawy nie ustąpią to w poniedziałek startujemy z antybiotykami bo ma małe szmerki w tchawicy. To może też wynikać z przesuszonego powietrza w trakcie sezonu grzewczego. Czy któraś kociara miała kiedyś tego typu problem
Zapytaj tu:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=776228&page=66

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2014-11-07 o 18:22
Stary 2014-11-07, 18:27   #57
dorot_qa
Zakorzenienie

Melduję się w nowym wątku, jupiii

Dziewczyny, czy któraś z Was miała usuwane zęby mądrości? Bo dziś się dowiedziałam, że muszę i jestem przerażona...

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 18:40   #58
Nimfa20

Cytat:
Tak piszecie o tych ozdobach i bombkach w tesco a mi się jakoś tam nic nie podoba Kilka lat temu były naprawdę ładne i dobrze wykonane, a teraz wszystkie wydają mi się strasznie kiczowate i byle jak zrobione no i co roku takie same Prawie wszystkie sa plastikowe i dla mnie jakieś takie bez "duszy", jeśli tak można powiedziec o bombce
Mnie nie wszystkie się podobają, ale jednak jest sporo fajnych.

Ja nie mogę mieć np. szklanych ze względu na koty.

Moja ciotka kiedyś pracowała w fabryce bombek Zgadnijcie, czego mi na święta nie brakowało?

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Ja uczę się hiszpańskiego i polecam, bardzo fajny język, choć niektóre rzeczy są trudne. Ale i tak uwielbiam ten język.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:

Niestety, mąż wróci później i raczej nie wyskoczymy już dziś na zakupy
Przesłał mi zdjęcie ze stacji benzynowej :
Fajnie ten Twój mąż musi wyglądać, jak zatrzymuje się przy każdym świątecznym akcencie i strzela foty
Stary 2014-11-07, 18:41   #59
bella719
Rozeznanie

Cytat:
To czas chyba się wybrać do Rossmanna, akurat tak się składa, że musze kupić kilka kosmetyków.

Jak byłam mała to pamiętam, że w domu mieliśmy tylko dwa kolory i ozdoby podobnego rodzaju na choince, ale później na szczęście mama się opamiętała i do tej pory mamy wszystkie możliwe kolory i wzory bombek, światełek i łańcuchów. Podobają mi się dwa kolory jak na przykład moja ciocia ma na choince niebieski i srebrny, ale zdecydowanie bardziej podoba mi się dużo kolorów.

Mi niemiecki wydaje się strasznie dziwny i wszystko w nim brzmi tak hmm groźnie, może dlatego, że znam go głównie z filmów i seriali wojennych. Pierwsze skojarzenie z niemieckim: sznela, sznela!(nie wiem jak to się dokładnie pisze ale chyba wszystkie wiemy co to znaczy)
Mnie dokładnie tak samo się wydaje Nawet kolędy po niemeicku nie są ładne No ale muszę się uczyć niemieckiego, więc co zrobić, a jak już się uczę, to nie chciałabym się nauczyć całkowicie, bo zawsze warto znać
Hiszpański jest bardzo ładny i dla tego chcę się go kiedyś nauczyć poza tym jest bardzo przydatny, ale jak dla mnie na razie najładniejszy francuski
Stary 2014-11-07, 18:43   #60
Nimfa20

Cytat:
Mnie dokładnie tak samo się wydaje Nawet kolędy po niemeicku nie są ładne No ale muszę się uczyć niemieckiego, więc co zrobić, a jak już się uczę, to nie chciałabym się nauczyć całkowicie, bo zawsze warto znać
Hiszpański jest bardzo ładny i dla tego chcę się go kiedyś nauczyć poza tym jest bardzo przydatny, ale jak dla mnie na razie najładniejszy francuski
A ja lubię niemiecki, a kolędy jak najbardziej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości