|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupuję tylko to co zaznaczyłam, i to najczęściej raz do roku, no chyba że odżywkę do włosów albo płyn micelarny Kredkę do oczu ostatnio kupiłam chyba z 5 lat temu, cienie do oczu tak samo
|
|||
|
|
|
#2402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Rzeszowie taki sam szał ofert jak w Bełchatowie ![]() Wiesz, mnie ten staż i tak do szczęścia niepotrzebny, bo i tak bym z niego zrezygnowała - jeżeli nie teraz, jakbym dostała pracę, to w marcu, jak pójdę na studia dzienne Więc wole nie zajmować komuś miejsca, jeżeli jemu by się przydał ten staż...
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Rozeznanie
|
Natura toś to malutki sklepik, w którym nic nie ma przecież
Mój jest mały, 1/2- 1/3 rossmana. Pół sklepu to odżywki, farby i szampony. Ceny kosmiczne. Lakiery do paznokci od 6 zł w górę, gdzie gdzie indziej kupię dużo lepsze za 4 zł lub mniej. Odżywki do włosów od 10 zł, gdzie gdzie indziej już są w cenie 6 zł . Nic w Naturze wg mnie nie ma. , raz słyszałam , że na szmateksie klientce rękę złamali - tak się bili o kurtki za 1 zł ) , sklepy spożywcze i parę kosmetycznych - odzieżowych nie ma za wiele , nie stać ludzi na zakupy w sklepach, wolą sobie na wzajem kraść z koszyków na szmatach |
|
|
|
#2404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli masz problem z dojazdem to tego nie przeskoczysz, szkoły dziennej też nie. Ja mam auto i dużą chęć do pracy więc bardzo chętnie poszłabym nawet na staż ![]() U mnie pokazało się interesujące ogłoszenie, ale na pół etatu Już kiedyś byłam tam na rozmowie, pół roku temu ale się nie załapałam. Zobaczymy tym razem...
|
|
|
|
|
#2405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz czekam na książkę. Też na necie wygrałam. Mam z 7 nieczytanych nowych książek, co ostatnio na necie powygrywałam.
Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2014-11-27 o 14:00 |
|
|
|
|
#2406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisałaś wcześniejszego posta, że kupujesz tylko najpotrzebniejsze rzeczy i do tego cała lista haha Pomyślałam sobie, no cóż... każdy bezrobotny ma inne potrzeby
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Socjologie, ale studiowalam we wloszech a glownym wymogiem w pracy byl biegly wloski i angielski.
Edytowane przez Zorzoli Czas edycji: 2014-11-27 o 14:13 |
|
|
|
#2410 | |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Cytat:
|
|
#2411 |
|
Rozeznanie
|
I niestety nie zadzwonili do mnie z ostatniej z rozmowy, nawet na telemarketera mnie nie chcą
a kasa mi się już kończy z ostatniej pracy. Straciłam kasę tylko na bilet . ![]() Cóż pierwsze pytanie było " Czy pani jest z miasta XX" Mówię, że tak. Potem pytanie "a jak z dojazdami" Mówię, że mam bardzo dobry dojazd. Może mi Pani nie uwierzyła i wybrała miejscowych.
Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2014-11-27 o 14:19 |
|
|
|
#2412 |
|
Konto usunięte
|
Julk44 - nie bolą cię oczy od używania rocznego tuszu? Z ciekawości pytam.
|
|
|
|
#2413 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydaje mi się, że bajkę aby wymieniać tusz co 3 mce wymyłśili producenci. Ostatnio używam tuszy Rimmel i na wszystkich jest info, ze można używać 12 mcy od otwarcia (obrazek z otwartym pudełeczkiem) Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-11-27 o 14:56 |
|
|
|
|
#2414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś tak się składa, że kończy mi się tusz zawsze pod koniec roku i wtedy kupuję nowy Ale ja to ogólnie mam mało wrażliwe oczy, nie bolą mnie od soczewek, nie mam problemu jak niektórzy żeby w nich spać i takie tam
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Mnie nawet do Lidla nie chcieli
A tak poważnie, rozesłałam w tym tygodniu pier*yliard CV, fakt doświadczenie prawie żadne, ale miałam cichą nadzieję... No trudno, ciągle marzę o własnym biznesie.
|
#2416 |
|
Konto usunięte
|
Dlatego mowię, ze pytam z ciekawości, bo moj każdy tusz po dłuższym używaniu kruszy sie i wpada do oczu, a w takim wypadku nie trudno o podrażnienia.
|
|
|
|
#2417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokojnie 6 miesięcy wytrzymują, ja zawsze po tym czasie wymieniam tusz nawet jak jeszcze da się nim malować ![]() Ech, znalazłam tyle super ogłoszeń na Śląsku, we Wrocławiu i Poznaniu... szkoda, że nie mieszkam w tamtych rejonach, może by się coś ruszyło, a nie... |
|
|
|
|
#2419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No
![]() Co do mydlarni u franciszka to pierwszy raz słyszę o takim sklepie. Cytat:
Cytat:
![]() A ja chyba jednak redukuje ambitny plan odświeżenia czterech języków do dwóch. To jednak trochę za wiele jak na moje możliwości. Myślę, że jak kiedyś znajdę się w większym mieście to po prostu sobie zafunduję kurs językowy, a drugi za darmo. Widziałam kiedyś taką ofertę. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- To moze narzeczonego tam poszukaj? Chyba, że już masz... |
||
|
|
|
#2420 |
|
❤ bee happy ❤
|
Przyszłam się pochwalić, że dostałam pracę
![]() Szukali kogoś na pół etatu na razie, ale że mogę odrobić sobie staż, za który zapłaci mi UE to dogadałam się, że na razie będzie u nich staż, a potem mnie zatrudnią już raczej na cały etat jak się wdrożę
|
|
#2421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
Ja słyszałam z internetu o nich. Kiedyś można było wygrać na necie kosmetyku od nich. Nie wygrałam ich niestety.
O wielu kosmetykach dowiedziałam się z netu jak np bronzer, baza pod tusz do rzęs. Wcześniej raz na wieki puder kupiłam za 6 zł i to było wszystko. Jak wygrałam bronzer, podkład to dopiero się dowiedziałam co to za fajne kosmetyki. Jak wygrałam bazę pod tusz do rzęs czy jak to się tam fachowo nazywa to szukałam na necie informacji o nim , bo nie miałam zielonego pojęcia co to za kosmetyk wygrałam Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2014-11-27 o 18:04 |
|
|
|
#2423 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiem czemuCytat:
Cytat:
Gratulacje Dobry tydzień dla poszukujących z wątku A w jakiej branży będziesz pracować ?Co do sieciówek to dużo zależy od tego, kto zarządza sklepem. Jeżeli centrala, jest w miarę ok, gorzej gdy prowadzi zewnętrzna firma(moja koleżanka pracowała w sieciówce zarządzanej przez centaralę, kierowniczka sama ją zachęcała żeby przeszła z zlecenia na UoP bo kończy studia, też mieli zachęcać klientów, ale nie tak nachalnie chamsko). Gdy prowadzi zewnętrzna umowy o pracę raczej nie uświadczy, zmiany 12h, wyśrubowane normy itd. Najgorsi oszuści to cała firma LPP niedość tego co robią z pracownikami, to jeszcze uciekli na Cypr żeby nie płacić podatków![]() Cytat:
|
|
#2424 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Motoryzacyjnej ![]() W wypożyczalni aut
|
|
|
#2425 | |
|
Raczkowanie
|
Mam tutaj faceta i nie szukam sponsora mieszkania gdzieś dalej...
Problem w tym, że ja wyślę CV i zaproszą mnie na rozmowę 300-400 km dalej. Pojechać tyle kilometrów i nie dostać pracy to byłby źle dla mojego samopoczucia :P A nie wiem, czy w jakiejkolwiek firmie projektowej/budowlanej prowadzą rozmowy przez Skype? ![]() Cytat:
Edytowane przez Nemme Czas edycji: 2014-11-27 o 19:55 |
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tymczasem prawie dwa tygodnie jestem w nowej pracy. Jestem na razie zadowolona, uczę się, mam pomoc bardziej doświadczonych osób , szefowa też spoko, no i ładne, przestrzenne biuro. Oby tak dalej. |
|
|
|
|
#2427 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja co chwila znajduje fajne oferty z Poznania i Wrocławia, tam nasza branża kwitnie. Cytat:
![]() A do mnie dziś rano zadzwonił pan, który stwierdził, że jak nie miałam nigdy umowy o pracę na czas nieokreślony to tak jakbym w ogóle nie pracowała. Co do kosmetyków to ja jestem wierna Inglot.
|
||
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
OoO
Brzmi ciekawie A to będziesz wypełniać druki dotyczące wypożyczenia czy jak ? Naprawdę intrygujące ![]() Marbella85 bardzo przyjemnie to słyszeć Dziś trafiłam przypadkiem artykuł, na temat mężczyzny który zakładał "Łzy"(to ci od hitu "Agnieszka" ). Kolejny przykład na to że da się zacząć od zera Choć wymaga to wysiłku Zespół nie osiągnął sławy dzięki protekcji, tylko dzięki osobistym rozwożeniu kartonów płyt po hurtowniach muzycznych. Szczególne warte do przeczytania dla dziewczyn, które zaczynają mówić że im się nie uda w życiu ![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15402265,Adam_Ko nkol__Ma_38_lat_i_jest_na jdluzej_zyjacym_z.html
|
#2429 |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49118391]Zapraszam na Śląsk.
![]() Ja co chwila znajduje fajne oferty z Poznania i Wrocławia, tam nasza branża kwitnie. Gratulacje. ![]() A do mnie dziś rano zadzwonił pan, który stwierdził, że jak nie miałam nigdy umowy o pracę na czas nieokreślony to tak jakbym w ogóle nie pracowała. Co do kosmetyków to ja jestem wierna Inglot. [/QUOTE]Powiem szczerze, że zastanawiałam się nad przeprowadzką do Wrocławia, żeby tam zacząć studia magisterskie od marca i szukać pracy :P Zobaczymy, co z tych planów wyjdzie ![]() Ach, ja to już jestem przyzwyczajona do maili "Ale z czym pani tutaj do mnie, pani nie ma doświadczenia na budowie, nawet pewnie śrubki wkręcić nie potrafi a co dopiero pilnować robotników!" ![]() Bo zarządzanie robotnikami to jak przeprowadzenie operacji neurochirurgicznej, potrzeba 15 lat doświadczenia :P I weź tu zacznij robić uprawnienia... Szefowa_harpii ty studiujesz na śląskiej politechnice? Magisterkę? |
|
|
|
#2430 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

To nie typowa praca "biurowa". Tzn. tak się nazywa stanowisko na stażu, ale i tak siedzisz i drukujesz :P

Więc wole nie zajmować komuś miejsca, jeżeli jemu by się przydał ten staż...
a kasa mi się już kończy z ostatniej pracy. Straciłam kasę tylko na bilet . 

Nawet nie wiem czemu
Gratulacje