|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
proszę o radę..:)
Hej, wiem, że to moje życie itd. i że nikt go za mnie nie przeżyje ani nie podejmie żadnych ważnych decyzji i w ogóle, ale chciałam prosi o radę.
Mam 21. lat i jestem na II roku, na kierunku, który średnio mnie satysfakcjonuje (ale go nawet lubie...) na UWr. Myślicie, że dobrym wyborem byłoby przeniesienie się do Łodzi od października na III rok tego samego kierunku (musiałabym nadrobić różnice programowe) i zaczęcie drugiego kierunku - psychologii... Zawsze o tym marzyłam, żeby studiować właśnie psycho, i 2lata temu się dostałam, ale przegapiłam rekrutacje, bla bla, nie chce mi się tłumaczyć, mniejsza. Chodzi o to, że studia skończyłabym dopiero w wieku 27. lat... i zastanawiam się po prostu czy ma to sens...możecie mi coś doradzić, drogie Wizażanki?? ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- * dlatego do Łodzi, bo do Wroclawia na psychologię się niestety nie dostanę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: proszę o radę..:)
Jak o tym marzysz to nie zastanawiaj się.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
hm, niby późno skończysz te studia, ale może wcale nie będziesz chciała ich kończyć, bo okaże się że nie spełniają twoich oczekiwań. poza tym warto "stracić" teraz 2 lata, niż całe życie cierpieć przez nieudane wybory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rób tak,żebyś była szczęśliwa. A psychologa Cie interesuje i praca po tym jest. Na bank wszyscy w Łodzi beda Cie pytać, dlaczego przeniosłas sie Z WROCLAWIA DO ŁODZI;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Jeśli masz taka możliwość, to zawsze możesz spróbować. O kierunek przenosin na pewno będą pytać
![]() Masz jeszcze chwilę na podjęcie decyzji, może uda Ci się pochodzić na wykłady z psychologii we Wrocławiu. popatrzysz na kierunek troszkę od kuchni, poznasz ludzi, którzy to studiują, popytasz o opinie. Może Ci to pomoże w wyborze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
27 lat to nie jest dużo, ja bym się nie zastanawiała ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć o psychologii, to służę radą
![]() A jeśli chodzi o niedostanie się na psych we Wrocławiu możesz przemyśleć jeszcze opcje dostania się na wieczorowe, po czym przeniesienia się po I roku na dzienne - jedyne co to musisz mieć b. dobra średnią
A jednak jeszcze wierzę w ludzi... Edytowane przez Ethelwen Czas edycji: 2014-12-10 o 00:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja bym się nie zastanawiała. Potem będziesz pluła sobie w brodę, że mogłaś poświęcić dwa lata i robić to o czym marzyłaś. Oczywiście jest też ryzyko, że psychologia Cię rozczaruje ale przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz a nie żałowała przez lata, że nie spróbowałaś
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Warto spróbować, jeśli jesteś zainteresowana psychologią. Mam 29 lat i studiuję ten kierunek 11 rok
![]() Choć z pracą po tym kierunku jest różnie.. i zakres zarobków waha się nawet od najniższej krajowej. Zanim podejmiesz ostateczna decyzję, dowiedź się koniecznie szczegółów związanych z przeniesieniem/terminami abyś mogła to dokładnie zaplanować. I zobacz jakie przedmioty są na studiach, bo czasem można się rozczarować. Co chcesz robić dokładnie po tych studiach? Jeśli interesuje Cię np. psychoterapia, w tej chwili nie jest wymagany dyplom mgr psychologii aby uczyć się w tym kierunku, a na studiach na ten temat dowiesz się tylko bardzo ogólnych rzeczy. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.