|
|
#121 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: co o tym myślicie? Kontrowersyjny temat ;)
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49428343]W sumie to bezpieczniej taka bez oka dawac
.[/QUOTE]
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
W takim razie, skoro dziecko ma 2,5 roku, a nie 4 to uważam wpis tej pani za "nie na miejscu"
Półtora roku różnicy to jak przepaść intelektualna i 4-latkę taki prezent może rozczarować, albo po prostu ma już takie rzeczy. Ale 2-latce nie robi to jeszcze żadnej różnicy, ucieszy się ze wszystkiego, nawet jeszcze nie zdaje sobie sprawy co to są Święta. No grubo przesadziła.
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Boże rousse, Ty tak serio?!
Błagam przyznaj się, że Ci się nudziło w niedzielę i postanowiłaś potrollować. Daj nadzieję, że ludzi z takim myśleniem nie ma w prawdziwym świecie. Ja ostatnio spotkałam się z dwiema dziewczynkami, które miałam w poprzedniej grupie, gdy jeszcze pracowałam w innym przedszkolu niż teraz i dałam im po paczce biszkoptów i kolorowance. Głupia ja nie pomyślałam, jakie to faux pas. A one pewnie wcinały te biszkopty i udawały tylko, że im smakuje, żeby mi przykrości nie sprawić. Na drugi raz będę pamiętać, żeby z nowym Monster Hajem albo innym Lego pójść, bo inaczej to wiocha, cebula i jestem Januszem.![]() Chociaż teraz się zastanowiłam, że to były takie podłużne biszkopty, jak do tiramisu się daje. To może jednak taki pół cebulak ze mnie tylko? Łudzę się jeszcze.
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Cała moja nadzieja poszła się.... . A jak na poprzednim spotkaniu dałam cały ten "wagonik" Mamby i małą książeczkę to też lipa?
|
|
|
#127 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mała książeczkę? Pewnie kupiłaś jakąś "mój brat ma autyzm" czy "jadę do dentysty" i myślisz, żeś Matka Teresa Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-12-21 o 18:08 |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
Farfala, wybaczone ci będzie, tiramisu z kawą, to nie dla dzieci
|
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
pfff, przecież na tiramisu nie ma oznaczeń
|
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
Czyli, że lipa jednak?
Cholera, teraz mamy się spotkać po świętach, ale chyba w takim razie muszę odwołać, bo nie zdążę nazbierać w tym czasie na niewiadomoco, tym bardziej, że te dziewczynki mają młodsze siostry, więc w sumie mam czwórkę dzieci do obdarowania. A skoro one mają prawie po 4 lata, a ich siostry prawie po 2, to przecież lalka ani pluszak nie może być. Trzeba by im od razu po książeczce oszczędnościowej założyć.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
weź kredyt i kup im wszystkim PS4 i zestaw gier, inaczej nie będą cię szanować :P
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
Ręce opadają.
|
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
straszne. Nie wiem, czy to tak na serio (w tym przypadku, bo nie będę roztrząsać pół godziny jak to było), ale osobiście znam przypadki, gdzie analogiczne zachowanie byłoby na poważnie! - i samo to mnie przeraża, że są tacy ludzie, którym się kiwnąć palcem nie chce, a wybrzydzać potrafią jak rozpieszczone primadonny.
Swoją drogą prezent to biednym i za darmo da się załatwić. Przykościelne Caritasy niejednokrotnie mogą pomóc najbiedniejszym... Secondhandy na każdym rogu niemalże, wyposażone po sam dach w pluszaki i różne inne zabawki, a do tego odrobina kreatywności i voila. Sama jako dziecko dostałam od dziadka takie coś, tylko bez rączki, za to na drewnianej podkładce, zaopatrzone w kilka kolorowych koralików. Do ćwiczenia paluszków jak znalazł! A cieszyłam się jak głupia wtedy
|
|
|
#136 |
|
... choć nie Westwood
|
Mnie az zatelepalo jak przeczytałam posta tej durnej baby. Przejrzałam sobie jej fb, a co. Zamożna nie jest, ale biedna tez nie, laptop jest, internet jest, ba, nawet smartfon jest. I nescafe :lol
Mi po prostu wstyd by było. Pisala, że nie stac ich na prezent dla malej. Więc jak mała dostała lalkę i książeczkę to chyba świetnie? najwidoczniej nie, bo pani jest "przykro", ale musi byc "szczera do bolu", bo "myslala, ze cos lepszego dostanie".Wcale a wcale nie dziwię się wściekłości dziewczyn/ pań z grupy.
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
Tak sobie jeszcze myślę - swoim córkom kupuję różne rzeczy, aczkolwiek żadna z nich nie jest prezentem cenowo okazałym - no ale ok, szukam, kupuję duuużo wcześniej (swoją drogą, teraz przed świętami to ceny skoczyły jak szalone). Ale już dla dzieci w rodzinie to nie będą tak obfite prezenty - niespełna 3latek dostanie ciastolinę - straż pożarną i książeczkę, drugie półroczne dostanie kubek niekapek i kilka słoiczków i do tego 2pak bluzeczek (oooo słuchajcie! za 7,49zł w lidlu kupiłam
serio, swoim też tam bluzeczki biorę, doskonałe są).Gdybym miała kupować prezent dla dziewczynki, pewnie właśnie byłaby to jakaś lalka i książka Swoją drogą, pani, która wysłała tę paczkę, powinna ten wątek przeczytać, coby się na duchu podnieść. |
|
|
|
|
#138 |
|
Konto usunięte
|
też się ubieram w Lidlu, swoje dzieci też bym pewnie ubierała w Lidlu, dopiero by była afera jakbym coś z Lidla do paczki wsadziła
|
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49429934]Tak sobie jeszcze myślę - swoim córkom kupuję różne rzeczy, aczkolwiek żadna z nich nie jest prezentem cenowo okazałym - no ale ok, szukam, kupuję duuużo wcześniej (swoją drogą, teraz przed świętami to ceny skoczyły jak szalone). Ale już dla dzieci w rodzinie to nie będą tak obfite prezenty - niespełna 3latek dostanie ciastolinę - straż pożarną i książeczkę, drugie półroczne dostanie kubek niekapek i kilka słoiczków i do tego 2pak bluzeczek (oooo słuchajcie! za 7,49zł w lidlu kupiłam
serio, swoim też tam bluzeczki biorę, doskonałe są).[/QUOTE] Ciastolina to akurat doskonaly prezent. Uwielbiam wszystkie podwodne Moon Sand i podobne badziewia. Chetnie bym przygarnela pod choinke. Nie kwalifikuj tego jako "malo obfity prezent" . Ciastolina jest super |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I w życiu bym nie pomyślała, że biszkopty są złe dla kilkuletniego dziecka. Niezależnie czy to 2-latka czy 4-latka. Tak samo z książeczką. Jedyne co tu można zmienić - to opakowanie żeby ciekawiej dla dziecka wyglądało, ale to raczej kwestia rodziców, a nie osoby która daje rzeczy na prezent.
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro dziewczynka ma 2 latka to tym bardziej paczka super.
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49430238]Ciastolina to akurat doskonaly prezent. Uwielbiam wszystkie podwodne Moon Sand i podobne badziewia. Chetnie bym przygarnela pod choinke. Nie kwalifikuj tego jako "malo obfity prezent"
. Ciastolina jest super A nie, nie, nie w tym kontekście mało obfita - w kontekście... liczebności raczej sama ciastolinę wielbię i moje córki też.Cytat:
ale - jest CZERWONA! i to się liczy. Kolejne kryterium - ma "się kręcić" |
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Raczej za więcej. Nawet te nieszczęsne biszkopty, o ktorych wspomniałaś, a które były tylko dodatkiem do lali, książeczki i maskotki też jednak ktoś opłacił. Nie jest prosto zrobić 60 paczek przy ograniczonych funduszach. Coś o tym wiem, choć robiliśmy o połowę mniej. Biedy nie cierpimy ale nie nosimy też nazwiska Al Fayed.
Dlatego denerwuje mnie i drażni taka krytyka. Przepraszam, ale tak jest. Najłatwiej krytykować. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Wieści z piaskownicy: obie wizażanki z zapałem okładają się foremkami. Rousse właśnie przyłożyła Drabinie wiaderkiem. Nie obraź się, Rousse, ale tak się zastanawiam w jakiej rzeczywistości funkcjonujesz. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
No i przecież, na bogów, dla 2 latka, czy dla 4 latka samo pojęcie "markowe" jest nieznane. Ono się po prostu będzie cieszyć z lalki, bo dostało lalkę a nie dlatego, że wyprodukowała ją firma Hasbro.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Tym bardziej nie rozumiem ani argumentu, że "inne dzieci mają" ani (tym bardziej) pretensji tej pani, że nie ma co zostawić Pati (no oczywiście, jakby inaczej) pod choinką. Dla mnie sprawa jasna: dostałaś gratis prezent dla dziecka pod choinkę, bo płaczesz, ze Cię nie stać to przyjmij to, co ktoś dał a co może nie jest markowe ale czyste i nowe. I podziękuj. Niestety, podejrzewam, że Pati wychowana przez roszczeniową mamusię sama kiedyś sanie się taką mamusią. Bo jej się będzie należało a szlachta przecież nie pracuje tylko stawia żądania tym, którzy zasuwają. I o żadnych tabletach nie marzą.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba ze mowimy o zestawach lego za 38 zl lub tych saszetkach za 11 zl. |
|
|
|
|
|
#149 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
My zawsze spędzamy wigilię w większym gronie i zawsze było tak, że umawialiśmy się na symboliczne prezenty. Jeśli ktoś w danym roku miał kaprys dać dziecku coś większego, dawał w zaciszu domowym, ale z tego, co wiem, takie przypadki były sporadyczne. Żadne dziecko nigdy jakoś nie użyło argumentu, że "inni mają". Owszem, dzieci i tak dostawały większe prezenty ale w rozsądnych granicach. Tak, by się autentycznie cieszyły tym, co dostały. Tyle tylko, że żadne furby'ego ani tabletów nie oczekiwalo nawet.
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zachowania pani głównej bohaterki wątku nie skomentuję. Wyobrażam sobie tylko, jak przykro musi być teraz jej darczyńcy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

.

Półtora roku różnicy to jak przepaść intelektualna i 4-latkę taki prezent może rozczarować, albo po prostu ma już takie rzeczy. Ale 2-latce nie robi to jeszcze żadnej różnicy, ucieszy się ze wszystkiego, nawet jeszcze nie zdaje sobie sprawy co to są Święta. No grubo przesadziła.
A one pewnie wcinały te biszkopty i udawały tylko, że im smakuje, żeby mi przykrości nie sprawić. Na drugi raz będę pamiętać, żeby z nowym Monster Hajem albo innym Lego pójść, bo inaczej to wiocha, cebula i jestem Januszem.

. Ciastolina jest super