|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Fiona ja tez generalnie stale gotuje i junior tez pyta od razu co jest w domku na obiad... Ale jestem dzisiaj tak słaba, w lodowce nie ma prawie nic wiec dopiero jak skocze po juniora do szkoły to skoczymy na zakupy i pozniej zrobimy sobie obiado-kolacje
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
A może analizę kosmetyków wrzucimy na pierwszą stronę ? Tzn gosia musiałaby by to zrobić...
Roxana jak mój mąż wyjeżdża w delegację to myślisz, że gotuje każdego dnia ?
|
#1953 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę że to normalne , nic nie trwa wiecznie, objawy kiedyś też ustępują..Nic tylko się cieszyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pamiętam jak pierwszy raz poczułam Juniora , pierwszy kopniak , taki delikatny niesmiały A potem to już były rozpychanki i wyginanie brzucha na wszystkie możliwe strony , to też było fajne ale czasem wkurzające ![]() Cytat:
Gdzies mam to zdjecie , zaraz pokaże ![]() )
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Widać siurka jak nic
O jeny to teraz muszę porozmawiać z moim dzieckiem niech pokaże mamusi za tydzień co tam ma między nogami
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
ja w pierwszej ciąży smarowałam brzuch zwykła oliwka i ani jednego rozstepa za to nogi masakra ale nawet mi zeszlo smarowałam takimi balsamami zeby zredukować teraz też coś muszę kupić jak narazie sam balsam mam. pleć poznałam dopiero w 5 mies przed ślubem taki prezent był hehe ale pewność mialam jak zrobilam usg 3d po weselu a kopniaki byly gdzies 16 17 tydz
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona no ja wlasnie zawsze gotuje. Czy TŻ w pracy do nocy czy w domu jest... Tak juz i siebie i juniora przyzwyczaiłam. Pierwszy raz tak sie dzieje, ach ta ciąża człowieka zmienia
Niespodziewajka to szkoda, ze tak trafiłaś. Ja tez płaciłam 140zl, wizyta trwała prawie 50 minut, dokładne badanie usg, na fotelu, piersi, i dluuuuuuga dluuuuuga rozmowa. Fiona zacznij juz dzisiaj te poważne rozmowy, nie znasz charakterku, moze sie okazać uparciuszkiem tak jak mój junior do usg połówkowego. a tak wcześniej pogadacie sobie a nóż bedziesz wiedziec juz za tydzien
|
#1957 |
|
Przyczajenie
|
Witam , to i jak sie przywitam , a raczej MY
![]() Termin 07-08-2015 Dowiedzielismy sie o istnieniu naszej fasolki : 16,12,2014 - piekny prezent ( wyczekiwanie liczone w latach az czterech) Dnia 26-12 -2015 ponowne USG w szpitalu a tam kolejna niespodzianka , jest nas jeszcze wiecej !! Dwa serduszka pod moim serduszkie - beda bliznaczki !!! dwuowodniowe dwukosmówkowe - W zwiazku z powyzszym termin porodu moze sie zmienic az do 6 tygodniu , bo wiem ciaze blizniacze uwaza sie za donoszone w 34tc ( takie info dostalam od gin) Teraz termin wizyty u pozoznej 14-01-2015 (juz u mnie ) Bicie serduszka swoich dzieciatek najpiękniejszy dźwięk jaki kiedykolwiek slyszalam Objawy ? Skonczyly sie wraz z koncem grudnia wczesniej - laknienie , zachcianki i potworny bol piersi . Teraz ? Tylko bol piersi ale duzo mniejszy i tylko czasami przy dotyku oraz bol podbrzusza i wzdecia .
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj i gratulacje ![]() Fiona- super, że jesteś zadowolona z wizyty Ja również się wybieram na genetyczne, jestem zapisana na 28.01. Też chętnie poznałabym płeć.
|
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ! super, podwójne szczęście do kochania
|
|
#1960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też pierwszą ciążę straciłam, ale nie myślę negatywnie. Ty też nie możesz, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Cytat:
Mam tak samo. ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() Ja właśnie skończyłam pisać część licencjatu i po 3,5 godzinie mam dość :/ masakra. Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-01-08 o 14:28 |
|||
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Forka podwójne gratulacje
macie bonus za tak długie starania
|
#1964 |
|
Raczkowanie
|
witam i gratulacje bliżniąt
a propo bliźniaków i porodów to w pażdzierniku bylam na weselu męża brata i pani młodej siostra była w ciąży z bliźniaczkami i podczar rozmowy z nią w środku wesela mówiła że jeszcze z 3 tyg tak jej lekarze powiedzieli a tu nagle po kilkunastu godzinach na poprawinach wody jej odeszły i urodziła hehe i takie było wesele połączone z pępkowym
|
|
|
|
#1965 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście są małe i niewidoczne.Cytat:
na szczęście są małe i niewidoczne.Mój tak chciał w pierwszej ciąży, ale mu piwiedziałam że ja chcę wiedzieć. On mi na to: nie pozwolę Ci...Na co ja parsknełam śmiechem i mu powiedziałam: ciekawe jak mi zabronisz?!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Forkaaa
|
|
|
|
#1967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pomysł może by tak przekupić? ![]() Cytat:
![]() Naczekałaś się to i masz nagrodę ![]() Cytat:
Zaraz się okaże, że jeszcze dobrze nie urosną nam brzuszki, a już płeć poznamy ![]() jo_manh w ramach rekompensaty za te późne ruchy wróżę Ci je teraz już w 17 tc . Ciekawe czy dobra będzie ze mnie wróżka ![]() P.s reklamacji nie przyjmuję
|
|
#1968 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje kobietki za wsparcie i słowa otuchy ! Bardzo mi one pomogły i już trochę spuściłam z nerwów. Teraz muszę tylko wierzyć, modlić się i czekać na mam nadzieję na kolejne dobre wiadomości. Kolejną wizytę mam 19.01 - skończony 9 tydzień, a I badania prenatalne 05.02. O tą ciążę staraliśmy się z mężem ponad 2 lata. Teraz musi być już wszystko dobrze
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fajnie!!! Witam! Tu Ala, mam dziś wała jak Polska cała!!! ![]() Nic mi sie nie chce, leże w łóżku cały dzien i jedyne co dzis zrobiłam to chleb upiekłam mniam! I wtrociłam go własnie z konfitura z czarnej porzeczki i szklanka mleka. Tylko takie produkty mi przyjmuje.Poza tym nawet na siku nie chce mi sie isc i powiem Wam ze zaraz ide wziac prysznic, wykapac Misia i ide spac
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
dd1dd zdradź proszę, jak wstawiłaś suwaczek w tą minkę?? Próbowałam, ale mi nie wychodzi
|
|
|
|
#1973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproszę przepis na taki chlebek !!!
|
|
#1975 |
|
Raczkowanie
|
dd1dd No to po wizycie od razu zdajemy sobie wzajemnie relację
ja już się też nie potrafię doczekać i też cały czas się zamartwiam czy wszystko ok u mojego dzieciątka. Pozdrawiam
Edytowane przez hanusia_86 Czas edycji: 2015-01-08 o 19:20 |
|
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
Ja kochana mam zaczyn na chleb w słoiczku, poprosiłam w naszej miejscowej piekarni i co jakis czas piekę taki chlebek na zakwasie albo bułki. I na oko daje tam make razowa i zytnia, kefir, ziarna, miód i sól i zarabiam zeby było nie za geste i pieke. Nie mam takiego okreslonego przepisu
![]() ![]() Ale po internecie krąży przepisów od groma takze spróbuj! Nie ma to jak taki domowy, jeszcze chrupiacy i ciepły chleb
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz kilka razy piekłam chleb, piekłam bułki itd ale na drozdzach... Jakos boje sie tworzyć własny zaczyn a chętnie bym poznala taki sprawdzony przepis na zaczyn :P
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Bo on nie leży z balsamami normalnymi tylko na specjalnej półce dla kobiet w ciąży, niedaleko pieluch itp.
|
|
#1979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://przepisnachleb.pl/zakwas/zakwas-zytni/ Tu masz info jak zrobic zakwas. Chleb całkiem inny niz na drożdżach i o niebo lepszy
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

na szczęście są małe i niewidoczne.