Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 15:26   #2071
12mu05
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
tak tak, bo dziecko nie będzie zbyt mądre a jak będziemy farbować włosy to będzie rude pamiętajcie!!

haha
ona gadała coś o poplątanej pępowinie czy coś.. w każdym razie wyszłam zniesmaczona...

;-)
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:27   #2072
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
hihi
a mnie się wydaje, że teraz na rynku 90% farb jest bez amoniaku, bo amoniak strasznie niszczy włosy, a teraz są lepsze formuły także Kasperka zobacz co pisze na opakowaniach wiem, że te piankowe farby z palett na pewno były bez amoniaku

a wiecie, ja w tamtej ciąży poszłam na urlopie w Polsce do fryzjerki się obciąć (ok 8 m-ca) to mnie laska nie obcięła bo powiedziała,że ciężarne nie mogą się obcinać! hahah

pewnie jakiś przesąd... ale tak mnie zamórowało, że dopiero po porodzie się ścięłam

a Kasperka Ty masz fryzjera Polaka? Niemca? czy Turka
Ja mam fryzjera Niemca
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:28   #2073
Calineczka 27
Zakorzenienie

Ja np. nie farbuję włosów w I trymestrze.
Kiedyś miałam taki wykład z neurologiem, że mnie wbiło w ścianę i zapamiętałam sobie parę słów na całe życie. Pewnie farbowanie by nie zaszkodziło, ale kto da taką pewność?
Farby nie mają amoniaku, ale mają jakiś inny związek, który nie wiadomo dokładnie jak przenika.

Edytowane przez Calineczka 27
Czas edycji: 2015-01-09 o 15:30
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:33   #2074
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
haha
ona gadała coś o poplątanej pępowinie czy coś.. w każdym razie wyszłam zniesmaczona...

;-)
o patrz o tym nie słyszałam jak moja siostra byłą w ciąży to od naszej babci tyle zabobonów się nasłuchałyśmy...
Stary 2015-01-09, 15:37   #2075
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Kiedyś miałam taki wykład z neurologiem, że mnie wbiło w ścianę i zapamiętałam sobie parę słów na całe życie. Pewnie farbowanie by nie zaszkodziło, ale kto da taką pewność?
Farby nie mają amoniaku, ale mają jakiś inny związek, który nie wiadomo dokładnie jak przenika.
ja czytałam, że to niby o amoniak chodzi, ale tyle kobet farbuje i jakoś nic się nie dzieje... ja uważam, że jak ktoś się źle z sobą czuje bez farby, to warto jakąś łagodną założyć

ja nie farbuję już od 5 lat

czekam teraz na pierwsze siwki
już 30 na karku to pewnie i siwki niedługo zawitają
Stary 2015-01-09, 15:39   #2076
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
I tu wlasnie moje obawy... Kiedys mi fryzjerka w Pl powiedziala, ze niby amoniaku nie maja( choc to niby nie jest cala prawda)ale za to inne substancje szkodliwe...
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:41   #2077
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
o patrz o tym nie słyszałam jak moja siostra byłą w ciąży to od naszej babci tyle zabobonów się nasłuchałyśmy...
ja też wtedy pierwszy raz usłyszałam, a wprzecież ścinałam wcześniej, ale po tej wizycie jak popatrzyłam na tą moją piłkę (czytaj brzuch ciążowy) to jakoś mi się odechciało iść gdzie indziej jakoś przebiedziłam te 2 miesiące, a po porodzie to mimo witamin włosy mi tak wylatywały że ściełam na całkiem krótko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 15:41   #2078
Calineczka 27
Zakorzenienie

Z drugiej strony jakbyśmy wszystkiego przestrzegały to byśmy zwariowały przed porodem. Tego nie, tamtego nie... Ja mam po prostu zawsze najpierw rozjaśniacz, bo taki jasny blond by mi nie chwycił i dlatego poczekam, żeby tym rozjaśniaczem tak nie szkodzić.

Od tygodnia mnie boli tak żołądek, że się skręcam. Nic nie mogę zjeść. Ciekawe, czy dupek potęguje te dolegliwości. Pewnie tak.

Edytowane przez Calineczka 27
Czas edycji: 2015-01-09 o 15:45
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:47   #2079
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
a jak zdrabniać Olafa, Olo?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

no tak 4mc to już szmat czasu. Choć w sumie zima to można w czapie chodzić .

Olafciu nie wiem, nie myślałam nad tym bo to pomysl juniora, nie mój

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:52   #2080
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Moje dziecię chce Olafa mieć w domu - ale to ze względu na wielkie zainteresowanie bajka "kraina lodu"
U mnie teraz syn wymyślił Juniora, bo jakiś film oglądał z tatusiem

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
właśnie się zastanawiam czy jakieś przeciwbólowe mogę brać
Gin wspominał jedynie o nospie, ale to chyba tylko rozkurczowe

Cytat:
Z drugiej strony jakbyśmy wszystkiego przestrzegały to byśmy zwariowały przed porodem. Tego nie, tamtego nie... Ja mam po prostu zawsze najpierw rozjaśniacz, bo taki jasny blond by mi nie chwycił i dlatego poczekam, żeby tym rozjaśniaczem tak nie szkodzić.

Od tygodnia mnie boli tak żołądek, że się skręcam. Nic nie mogę zjeść. Ciekawe, czy dupek potęguje te dolegliwości. Pewnie tak.
No więc właśnie musiałabym połowy, jak nie większości rzeczy nie jeść, bo szkodliwe, tak samo z włosami. Każdy ma inne nastawienie i niech robi jak uważa

Wiem jaki to ból i współczuję
Dupek to raczej nie jest winny. Po nim raczej mogłoby Ci być np słabo, czy samolociki w głowie.
Stary 2015-01-09, 16:59   #2081
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
To i ja się witam i do wątku dołączam
Nazywam się Ewa, mam 30 lat, na stanie męża sztuk jeden i małego, piętnastomiesięcznego rozbójnika - Jaśka. Jestem Wrocławianką z urodzenia i charakteru

Wczoraj na usg po raz pierwszy widziałam swojego Dziecia - wyewoluował z kropki w stronę krewetki Serduszko bije, więc już się do niego przyznaję
Z usg wychodzi 7 tc 5 dni, tp z om 20 sierpnia, ale jakoś przez skórę czuję, że będzie później.

Wątek na razie podglądałam, ale wyczytałam i ogromnie gratuluję Force bliźniaków i Tobie Lulla, 12 tc - Mówiłam, że się tu spotkamy
Gratulacje i witaj

Cytat:
Napisane przez lori20 Pokaż wiadomość
To może i ja się przywitam Mam na imię Justyna i mam 21 lat. Kiedyś odwiedzałam te forum, ale inny dział a teraz trafiłam tu Wczoraj miałam wizytę u ginekologa. Ciąża 7 tydzień i 2 dzień. Termin porodu wg ostatniej miesiączki 23.08 a wg usg 26.08 jak będzie to się okaże
Witam wszystkie Sierpniowe Mamusie i życzę dużo spokoju, odpoczynku i radości z oczekiwania na nasze Maleństwa
Witaj

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
A ja się witam w 10 tygodniu
My również

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-01-09 o 17:10
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 17:03   #2082
ankaaa206
Wtajemniczenie

ja juz po wizycie, maluszek ma 1,17 cm, serduszko pięknie bije 154 uderzenia na minutę, wszystko wyglada dobrze ale się cieszę, aż sie łezka zakręciła w oku jak to serduszko biło na monitorze

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:05   #2083
hanusia_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie, maluszek ma 1,17 cm, serduszko pięknie bije 154 uderzenia na minutę, wszystko wyglada dobrze ale się cieszę, aż sie łezka zakręciła w oku jak to serduszko biło na monitorze
Gratulacje i oby tak dalej
hanusia_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:08   #2084
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
witajcie!
wczoraj tak mi całe popołudnie, wieczór i w nocy jak się na siku obudziłam głowa bolała, że tylko leżałam a w nocy po przebudzeniu nie mogłam zasnąć, masakra
dziś nadal boli ale mniej
Miałąm to samo wczoraj, ale nie chciałam żadnych leków brać, wstałam dziś i nowu, napiłam się kawy i przeszło

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie jest Wasze zdanie na temat farbowania wlosow???[COLOR="Silver"]
Ja farbuję farbą bez amoniaku Nawet ładniejszy kolor wyszedł

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-01-09 o 17:53
Stary 2015-01-09, 17:09   #2085
AgaPlast
Zadomowienie

Ja farbowałam i farbuje ale henna . ale ja tak przez całe zycie
Co do farb bez amoniaku to "zdrowsze " sa jednak te z amoniakiem. bo owszem smierdza ale amoniak sie z włosów wypłukuje a sole amonowe zawarte w farbach bez amoniaku gorzej sie wypłukuja i paruja potem sobie przez kilka dni z włosów.
A co do szkodliwosci w ciazy no to cóż .... ogolnie amoniak jest szkodliwy ale podobno w takiej ilosci jak jest w farbach to niby nie. ja nie stosuje bo to jednak lezy na głowie przez kilka min. i ile tego syfu mi wniknie przez skore to tez nie wiem
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 17:10   #2086
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
No i pięknie
Stary 2015-01-09, 17:14   #2087
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Ja to płakałam jak zobaczyłam serduszko takie to emocje
Stary 2015-01-09, 17:14   #2088
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2015-01-09, 17:16   #2089
AgaPlast
Zadomowienie

i jakie powazne wymiary
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 17:16   #2090
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje !!

Co do basenów, zalezy to od tego gdzie sie idzie na basen. Ja u nas w mieście chyba bym sie nie zdecydowała ale w lutym jedziemy na te ferie do Austrii i tam na 100% na basenach termalnych bedziemy sie pluskać ile da rade

Farbować włosy na pewno bede. Zreszta juz farbowałam ponadto w pierwszej ciąży tez normalnie farbowałam i nic sie nie działo

My wlasnie po kolędzie, głowa mnie tak rozbolała ze TŻ zabrał juniora do babci, żebym mogła odpoczac...

Leze sobie i wlasnie oglądam co to sie w tej Francji dzieje, aż ciarki przechodzą jak sie widzi co sie na tym świecie dzieje i na jakim świecie przyjdzie zyc naszym dzieciom

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:51   #2091
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
super, że wszystko dobrze

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:51   #2092
Papusia28
Raczkowanie

matko ale miałam czytania bylam tu przed poludnie to nikt nie pisal a potem pojechalam to teściów ;/ i widze że dałyścię czadu ja mam spodnie ciazowe po 1 ciązy i nie bede kupowac bo to cieplo bedzie to beda leginsy sukienki itp a teraz jeszcze sie mieszcze we wszystkie wiec jest ok ja farbowałam włosy na rudo za nim dowiedziałam się o ciazy ;/ teraz chyba juz nie bede farbowac i bede zapuszczac bo mam krutkie i wroce to naturalnych ale ja słyszałam ze to nie chodzi o to że jakies substancje mają farby tylko o to że zapach może na nas zlę działać ale ile lekarzy i fryzjerów tyle opini ja za tydzien mam jechac na skoki do zakopanego lekarz niby mi odradzil tzn powiedzial że jak nie będzie dużego mrozu to mogę jechać mam nadzieję że będzie w miare pogoda bo szkoda biletów ;/
Papusia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 18:55   #2093
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
matko ale miałam czytania bylam tu przed poludnie to nikt nie pisal a potem pojechalam to teściów ;/ i widze że dałyścię czadu ja mam spodnie ciazowe po 1 ciązy i nie bede kupowac bo to cieplo bedzie to beda leginsy sukienki itp a teraz jeszcze sie mieszcze we wszystkie wiec jest ok ja farbowałam włosy na rudo za nim dowiedziałam się o ciazy ;/ teraz chyba juz nie bede farbowac i bede zapuszczac bo mam krutkie i wroce to naturalnych ale ja słyszałam ze to nie chodzi o to że jakies substancje mają farby tylko o to że zapach może na nas zlę działać ale ile lekarzy i fryzjerów tyle opini ja za tydzien mam jechac na skoki do zakopanego lekarz niby mi odradzil tzn powiedzial że jak nie będzie dużego mrozu to mogę jechać mam nadzieję że będzie w miare pogoda bo szkoda biletów ;/

No to fajny wyjazd Ci się zapowiada a pogodę już chyba cały czas na plusie zapowiadaja?

a na naszym Forum albo cisza jak makiem zasiał, albo atak zmasowany
hih

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Gratulacje za serduszko i 1,17cm
pierwsze bicie serca.. niezapomniane uczucie
Stary 2015-01-09, 19:03   #2094
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
No to fajny wyjazd Ci się zapowiada a pogodę już chyba cały czas na plusie zapowiadaja?

a na naszym Forum albo cisza jak makiem zasiał, albo atak zmasowany
hih
Dokładnie ! Jak ja mam czas pisać to nikogo nie ma, a jak mnie nie ma to 4 strony zapisane

Oglądam sobie teraz na YT badania prenatalne, jakie to jest słodkie Już nie mogę się doczekać swoich..

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-01-09 o 19:07
Stary 2015-01-09, 19:04   #2095
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
dokaldnie ciaza to nie choroba.to nie znaczy ze mamy sie izolowac czy byc zaniedbane ?choc tzreba zachowac troche rozsądku bo kalsyczne farby do wlosow moga byc toksyczne dlatego tj pisala AgaPLAST moze sprobuj henny
ja wogole nie farbuje ,jestem alergikiem i balabym sie ze wypadna mi wlosy za to olejuje je oliwa z oliwek i b.mi sciemnialy co sie widze z przyjaciolka to twierdzi ze mam inny kolor ,a widzimy sie prawie co tydzien, zima uzywam odzywek z karmelem lub o,wloskim a latem z rumiankiem..takze mam balejaż
papusia28 ja zapuszczalam od jesieni 2013 na slub brata w sumie zawsze mialam dlugie ale na studiach scielam do ramion i mnie wkurzaly w dodatku byla paskudna woda,byl problem z ukladaniem to ponownie zapuscilam teraz zwine w slimaka,zaplote warkocz,koka i no problem..
anka206 super ze z dzidziusiem wszystko dobrze
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:06   #2096
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Leze sobie i wlasnie oglądam co to sie w tej Francji dzieje, aż ciarki przechodzą jak sie widzi co sie na tym świecie dzieje i na jakim świecie przyjdzie zyc naszym dzieciom
Też się nad tym zastanawiałam, po co ja to funduję dzieciom? No ale nie ma co popadać w paranoje. No szalejecie dzisiaj z postami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:39   #2097
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Dokładnie ! Jak ja mam czas pisać to nikogo nie ma, a jak mnie nie ma to 4 strony zapisane

Oglądam sobie teraz na YT badania prenatalne, jakie to jest słodkie Już nie mogę się doczekać swoich..
aż weszłam na yt popatrzeć
jess widzę, że się udało z suwaczkiem

ależ mam dzisiaj wku*** na wszystko, nawet na telewizor , że za głośno chodzi niech ten dzień się kończy bo rozsadzę całą chałupę zaraz

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Unikalna a u Ciebie jak na wizycie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 19:40   #2098
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
aż weszłam na yt popatrzeć
jess widzę, że się udało z suwaczkiem

ależ mam dzisiaj wku*** na wszystko, nawet na telewizor , że za głośno chodzi niech ten dzień się kończy bo rozsadzę całą chałupę zaraz
Tak udało się za pierwszym razem
Stary 2015-01-09, 20:08   #2099
SugarbabyLove
Zakorzenienie

haha moja babcia mi to samo gada ze bedzie rude dziecko jak bede farbowac haha
mialam blond to uzywalam rozjasniacza bez amoniaku albo farby farouk

http://www.ebay.de/itm/251135064193?...%3AMEBIDX%3AIT

tej bez amoniaku rozjasniajacej ale na odrost..

teraz przeszlam na bardziej zblizony do naturalnego koloru ciemny braz
i uzywam zwyklych drogeryjnych z rossmana
http://www.google.de/imgres?imgurl=h...ed=0CDUQrQMwBw to albo to
http://www.google.de/imgres?imgurl=h...ed=0CCAQrQMwAA

do iluś tam myc lekkie nie smierdzace bez amoniaku ma oleje w skladzie i niski oxydant
a moj naturalny to teZ braz wiec moge rzadziej uzywac bo sie nie bedzie odrost rzucal w oczy jak przy blondzie zwlaszcza ze mi rosna bardzo ostatnio szybko wlosy

gratuluje serduszka oo jak ja sie nie moge doczekac wizyty .. ahh jeszcze ponad tydzien
Stary 2015-01-09, 20:43   #2100
Mravka
Zadomowienie

Dziewczyny z Warszawy. Czy ktoras z Was chodzi moze na NFZ do poradni na Zelaznej?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości