|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. X (porodówka :) )
24 ciężarówki rozpakowane
a nawet połowy stycznia nie ma.18naście dwupaków zostało
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tej recepty nie miałam no bo skąd. Ale drugą dawkę już damy Engenix'a. I lekarka bardziej polecala 5w1 niż 6w1 ale nam jako wcześniakowi.
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Kinqa o ludzie! nNo to pięknie!!!
|
#1443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. X (porodówka :) )
Heffitka jak urodzisz dostajesz papier gdzie masz podpisać zgody na: szczepienia, badania i pobieranie krwi (chyba) na pewno zgoda na 3 rzeczy 😊
Pytałam lekarę co prywatnie sadzi o euvaxie to powiedziała tylko ze jest w pracy i musi mowić zgodnie z polityka szpitala- czyli ze euvax jest super 😄 A co do formalność, to jak to w Polsce... W ustawie jest zapis o obowiązkowych szczepionkach ale o karach nie ma My odraczamy do 3/6 miesiąca 😉 czas pokaże
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2015-01-09 o 18:33 |
|
|
|
#1446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u simonee,akrolowej..dawno sie nie odzywały
|
|
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
dusiolka, tomorrow wiecie może czy da się kupić kofeinę w tabletkach albo kapsułkach? Mam wpisane w karcie ze szpitala że dostawałam kofeinę, ale pani w aptece nie wiedziała co to mogło być
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli w twoim przypadku podpisalas 2 zgody - na pobranie krwi i na badania tak? Smerfetka ale przecież malego zapisujesz do jakiejs poradni, gdzie pracuje pediatra to wtedy chyba mozesz poprosic o recepte na ta szczepionkę. A ten szpitalny pediatra nie chcial ci takowej recepty wypisac? |
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Ale będziesz karmić piersia?zeby za bardzo Małej nie pobudzić
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Alb moze Sproboj guarane?ma naturalna kofeinę w sobie i dluzej działa. |
|
|
|
#1452 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie w szpitalu dostawałam i karmiłam i normalnie spała. Tylko nie mam wpisanej dawki więc chyba sobie odpuszczę kombinowanie. W ostateczności będę się ratować kawą i ketonalem. Tak mi doradził mój ginekolog.
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Mozesz tez glucardiamid sprobowac sle tam jest inna subst niz kofeina.
|
|
|
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
No i jeszcze LindaC
|
#1455 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
Czytam Was Kochane na bieżąco, nawet w czasie nocnych karmień nadrabiam, żeby nie zasypiać ![]() Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom ![]() U nas wszystko ok, wczoraj była pediatra, dziś położna, żółtaczka traci na sile, a moja walka o kp przynosi efekty i Franio przybiera na wadze, co prawda w dolnej granicy, ale ponoć to nic niepokojącego w przypadku dzieci, które rodzą się z większą wagą. Mąż cały czas jest z nami i bardzo dużo daje mi jego wsparcie. Fajnie nam tak w trójeczkę ![]() Moje piersi w szpitalu też zostały zmasakrowane, m.in. dlatego, że źle przystawiałam małego. W domu byłam załamana, ale na drugi dzień przyszła położna, pogadałyśmy trochę, pokazała mi co i jak i sama namawiała na osłonki, do teraz w nich karmię, a swoim mlekiem i maścią maltan poprawiłam ich stan. Dziewczyny, które karmią napiszcie proszę co jecie? Ja mam mętlik w głowie i już teraz czasem widzę jak Franka boli brzuszek do momentu aż zrobi kupkę i strasznie się boję, że jedząc coś nieodpowiedniego zaszkodzę mu jeszcze bardziej. Pisałyście o wadze - dziś z ciekawości na nią wskoczyłam i na razie -14kg. Zostało mi jeszcze 4 do zrzucenia, ale najlepiej jakby spadło 6
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Akrolowa to pieknie waga Ci zeszła. A Franio spi w łóżeczku? Bo moja jak narazie ze mna w lozku bo tz sie uparł ze dziewczyny maja skąd w lozku a on na podłodze :d ja mowie ze ma isc do drugiego pokoju normalnie do łóżka jak tak chce ale on chciał razem z nami w pokoju 😍😍😍
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Akrolowa na pyt o jedzenie narazie mie odpowiem bo przez 5dni byłam na jedzeniu szpitalnym :p dzisiaj pierwszy dzien "samodzielnego" jedzenia. Duzo nie zjadłam a to co zjadłam to jakies kanapki z polędwica, banana, kefir ,wafle ryżowe i czekam teraz az tz ogarnie obiado-kolacje :p |
|
|
|
#1457 |
|
Zadomowienie
|
Spimy w 3. Jakoś nie umiemy się z nim rozstać. :P
|
#1458 |
|
Rozeznanie
|
Misia gratulacje! Ekspresowa akcja!
Mamy z UK: dziecko dostaje jakąś książkę szcepień? Nie zauważyłam w kalendarzu szczepień ani nikt mi w szpitalu nie mówił, że dziecko szczepią przeciw gruźlicy. Jak rozumiem przed 2gim miesiącem życia nie ma żadnych szczepień? Pożegnałam dziś lotną położną, pozostaje mi tylko ścierpieć nachodzące mnie pielęgniarki. Za tydzień mam doradcę laktacyjnego choć nie wiem po co, bo karmienie idzie nam koncertowo a dziecko w sadło obrasta. Akrolowa ja jem wszystko z wyjątkiem syfu typu fast food, owoców morza (rtęć i inne g... także ropopochodne), "orzeszków" ziemnych i orzechów (tylko migdały), ostrych przypraw, smażeniny. Po części taką dietę stosuję także aby nie drażnic hemoroida. Aaaa! Wywaliłam pomidory z jadłospisu, bo Mała miała śmierdzące kupy o dziwnej konsystencji. Za jakiś czas wrocimy do pomidorów i zobaczymy... |
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
BabaZWysp powinna ci wręczyć książeczkę czerwoną Health Visitor.
|
#1460 |
|
Rozeznanie
|
Jejku, ja nie wierzę, że to już, zaraz i malutka będzie z nami
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Hmm ja twardo planuję trzymać się odkładania do łóżeczka po karmieniu, ale ciekawe co mi z tego wyjdzie
|
#1461 |
|
Rozeznanie
|
Misia gratulacje
ekspres kobieta z ciebie
|
|
|
|
#1462 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam tą czerwoną książeczkę (My personal child health record) w szpitalu ale to strasznie ubogie jest
Na szczepienia przeznaczono 2 kartki z jakimiś g... tabelkami i kalendarzykiem szczepień.Kurde, syn w Austrii dostał normalne "żółte papiery" czyli Międzynarodowy Certyfikat Szczepień, taki sam jaki dają dorosłym na resztę życia. Bieda trochę. |
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę miala porównanie za jakieś moze 2tygodnie to ci powiem czy się zmieniło
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Heffitka dokładnie 😉
Akrolowa 😵 to niezle ci spadło tej wagi
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
Smerfetka to ja chcialam sie zapytac w którym momencie prosili cie o podpisanie zgody na szczepienie, badanie i pobranie krwi, czy po operacji czy przed? Jak po to mam nadzieje ze nie tuz po operacji kiedy matka ledwo ogarnia a jakos troche pozniej? Musze sie przygotować
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Yyy
brakuje mi tego spamu , co kiedyś tu był dzień w dzień W ogóle nowe emotki dodali
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
oj, bo największe spamerki forumowe porodzily, wiec cisza.
ja w domu od wczoraj.przedwczoraj miałam delikatne brązowe plamienie, wiec miałam nadzieje... Ale na ktg nie ma skurczy, wiec wypisali mnie do domu. Natalka od kilku dni disko urządza sobie w brzuchu, tlumacze, ze na zewnątrz będzie miała więcej miejsca, ale dziecko najwidoczniej nie słucha mamusi 😉 od środy znowu szpital i wywolywanie...no chyba, ze panna do tej pory raczy wyjść z brzuszka ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Misia, gratulacje wielkie!!! Dobrze, ze tak szybko poszło |
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Akrolowa super że Kp idzie a co do wagi to wielkie wow!Ja tydzień po porodzie mam narazie -10kg :p A co do kolek i bólu brzuszka to dopiero jakoś w 3-4tyg życia maluszka się pojawiają ![]() Heffitka mi to dali do podpisania na sam koniec pobytu bo sobie zapomnieli :p A pediatra szpitalny nie może wypisać. A my dziś kończymy tydzień
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Matko boska... jestem już tak zmęczona, w kroczu mi 'strzelają' kości,że nawet przewracanie się na bok to jest wyczyn mega
Pocieszam się,że 9 dni a później będę zdychać z bólu po cięciu
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Mnie od wczoraj boli jak na @. Brzuch tak twardnieje ze moglabym robic pod siebie. Hemoroid juz tak nie boli,smaruje go ale prawdopodobnie zniknie dopiero po porodzie. Moj tak sie zestresowal wczoraj ze az sie poplakal bo to ogolnie juz. Ale weszlam pod prysznic i troche sie uspokoilo. Dzis do torby ida dokumenty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

a nawet połowy stycznia nie ma.

n

Na szczepienia przeznaczono 2 kartki z jakimiś g... tabelkami i kalendarzykiem szczepień.