Starania o maleństwo od jesieni 2014 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 18:28   #4471
ania_mala
Zadomowienie

Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014

Wiem, że starania moga jeszcze potrwać, ale ja lubię byc przygotowana na każdą ewentualność Prawda jest taka,że jak każda z nas tutaj zgromadzonych marzę o dziecku najbardziej na świecie, prawdą jest też,że mam juz swoje lata i to,że nigdy nie ma odpowiedniego momentu...a praca w przedszkolu jest jaka jest, nawet wśród lekarzy są zdania podzielone na temat pracy w ciąży w takim miejscu. Nie martwiłabym się o pracę z dzieciakami- mam cudowna pomoc, która już zapowiedziała,że w razie czego pomoże,żebym miała z dzieciaczkami ograniczony kontakt, to ona będzie przytulać i dźwigać (choć z tym przytulaniem będę miała problem)... tylko te wirusy,zarazki i zasmarkane (oczywiście zawsze alergicznie) dzieci...
A tak naprawdę, to najpierw trzeba w tę ciążę zajść, a później myśleć co dalej
Przepraszam za smęcenie w weekend, już nie będę Relaksujcie si kobitki!
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 18:41   #4472
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Srebrna smugo jeszcze nic straconego, czekaj cierpliwie chociaż wiem, że to trudne Gdzie planujecie wakacje?

Ja chcę do np.włoch, chorwacji, bułgarii a Tż nad polskie morze. Będzie znów w tym roku bitwa

A wy?

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 18:57   #4473
chupacabra88
Zadomowienie

Srebrna_Smuga dziękuję! a ja trzymam za Ciebie ;-)

My, w zależności od okoliczności czy będzie do tego czasu fasolka czy nie: jak nie będzie to jakieś bardziej imprezowe klimaty: Teneryfa, Majorka a jak będzie to tak w 4 miesiącu to jakaś romantyczna wycieczka ze zwiedzaniem bardziej: Włochy (Wenecja, Rzym), Francja (Paryż).

Marzy mi się Barcelona 3 dni zwiedzania później Costa Brava aleeeeee jest tak drogo, że szkoda słów. Oczywiście będziemy polować na jakiś last. Na przełomie lipca/sierpnia chcemy wyskoczyć do Zakopca na dłuższy weekend bo będzie tam pół mojej rodzinki na urlopie
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:14   #4474
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja bym pojechała nad nasze morze nawet teraz byłam w zeszłym roku i było super uwielbiam morze ale pewnie pojedziemy nad Solinę bo tż bardzo chciał tam wyjechać i od kilku lat już mi o tym mówi

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-01-16 o 19:16
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:23   #4475
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość

My, w zależności od okoliczności czy będzie do tego czasu fasolka czy nie: jak nie będzie to jakieś bardziej imprezowe klimaty: Teneryfa, Majorka a jak będzie to tak w 4 miesiącu to jakaś romantyczna wycieczka ze zwiedzaniem bardziej: Włochy (Wenecja, Rzym), Francja (Paryż).

Marzy mi się Barcelona 3 dni zwiedzania później Costa Brava aleeeeee jest tak drogo, że szkoda słów. Oczywiście będziemy polować na jakiś last. Na przełomie lipca/sierpnia chcemy wyskoczyć do Zakopca na dłuższy weekend bo będzie tam pół mojej rodzinki na urlopie
Świetne kierunki Liczmy jednak, że będziesz w ciąży i czeka was romantyczna wycieczka objazdowa

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ja bym pojechała nad nasze morze nawet teraz byłam w zeszłym roku i było super uwielbiam morze ale pewnie pojedziemy nad Solinę bo tż bardzo chciał tam wyjechać i od kilku lat już mi o tym mówi
Jak się okażę, że jednak się udało to zostanę przy morzu Też je bardzo lubię ale chciałabym żeby Tż zobaczył co innego jeszcze xD

Kupiłam tran i będziemy łykać razem. Witamina D jest niezbędna

Zuzia już na świecie

Stary 2015-01-16, 19:27   #4476
chupacabra88
Zadomowienie

Solina to fajny pomysł, też chciałam, ale wszyscy nam odradzają, że przereklamowana i że pełno emerytów był ktoś może? i może obiektywnie ocenić??

Ja polecam Zakynthos (Grecja) byliśmy w te wakacje. Bomba! Widoki są tak cudowne i zapierające dech w piersiach, że brak słów. Dla tych co lubią poimprezować jest w czym wybierać, świetna pogoda. Na wyspie działa polska firma wycieczkowa - świetni ludzie i przystępne ceny

Wstawię kilka zdjęć:
Widok na zatokę wraku:

Półwysep Skinari:

Błękitne groty:

A wy gdzie polecacie pojechać?

Edytowane przez chupacabra88
Czas edycji: 2015-01-16 o 19:35
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:36   #4477
ania_mala
Zadomowienie

Cytat:
Solina to fajny pomysł, też chciałam, ale wszyscy nam odradzają, że przereklamowana i że pełno emerytów był ktoś może? i może obiektywnie ocenić??

Ja polecam Zakynthos (Grecja) byliśmy w te wakacje. Bomba! Widoki są tak cudowne i zapierające dech w piersiach, że brak słów. Dla tych co lubią poimprezować jest w czym wybierać, świetna pogoda. Na wyspie działa polska firma wycieczkowa - świetni ludzie i przystępne ceny

Wstawię kilka zdjęć:
Widok na zatokę wraku:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/bb3a3dc9be23a.jpg.html

Półwysep Skinari:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/8a05ee984b108.jpg.html

Błękitne groty:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/6a9c827d60c55.jpg.html

Ja byłam kilka razy w Solinie. Kocham Bieszczady Solina to typowo turystyczna mieścina, więc i staruszków i młodzieży sporo. Jak ktoś lubi takie atrakcje, to chyba ciekawszy jest Karpacz, lub inna górska miejscowośc, ale jeśli chodzi o wyjątkowy klimat gór, dziką przyrodę i cudowne widoki, to Bieszczady polecam
Stary 2015-01-16, 20:40   #4478
velika
Winter is coming

my za to Tatry, Tatry i tylko Tatry, jesteśmy chorzy pod tym względem, grunt, że oboje
jedziemy wstępnie 26.06 - 05.07 w Tatry Zachodnie, a potem w sierpniu bym chciała w wysokie choćby na 10 dni
dzisiaj mi przyszła nowiutka mapa orlej perci i siedzę i oglądam
za granicą byliśmy z moim tylko raz, w Turcji, ale nie jak to góry
Nasze dziecko będzie miało przerąbane, od małego będzie z nami łazić

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2015-01-16 o 20:44
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:22   #4479
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Dziewczyny....czy to jest to??? Nieee nic nie wyszło Światło mi się odbiło Boże koniec, już mam to gdzieś. Nie jest to na moje nerwy. W pierwszej chwili dałabym sobie rękę uciąć, że widziałam jak zabarwia się druga kreska i aż się popłakałam. Teraz patrzę śladu już po tym nie ma. Było, że jest i nagle nie ma.

Żenada. Idę na spacer się przewietrzyć.
ja coś widzę
u mnie pierwszy test ten w poniedziałek, to była bardzo cieniutka kreska, a jak wyschło, to prawie nie widać
trzy wdechy i trzy wydechy trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez isabel89 Pokaż wiadomość
To test ciążowy czy owu ?No w sumie na jednym zdjeciu teraz dopatrzyłam jakaś drugę kreskę.... Srebeńko wyluzuj, odpocznij poczytaj książkę ! Bo się nerwowo wykończysz a chyba nie o to chodzi
Tak patrzę że Ty w wyliczance jesteś na 19.01. - SPOKOJNIE, jak bys byla w ciazy to niewskazane takie nerwy!!

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

A tak wogołe dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć że odebrałam powtórkę prolaktyny i wynik 403,8 przy normie 102-496. Więc w normie, co prawda tej gornej. Ale ostatnio miałam 705 wiec nie wiem od czego może na ten pierwszy wynik mial wplyw seks o poranku dzien wczesniej i to piwo, bo to niby mega wplywa .. W pn sie wszystkiego dowiem

Aha i melduję że wczoraj znowu pozytywny test owulacyjne, aż TZ pokazałam. Może moja owułka trwa 4 dni
jak wczoraj test był pozytywny, to dzisiaj roboty w toku

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dla mnie to wygląda jak ewidentna implantacja Miałam identycznie! Nie pamiętam w jakiej kolejności ale też tempka 38,8 chyba nawet, później spadek i znów troszkę wzrost oraz takie szybkie bardzo bolesne skurcze przez chwilkę. A tempki ze środka dnia ni brałabym aż tak bardzo pod uwagę. Dobrze, że jest pow. 37, ale jej wysokość nie ma miarodajnego znaczenia

Moim zdaniem musisz poczekać z 2 dni i dopiero powinno coś wyjść ale na 10-tce albo na krwi.

Gratki prolaktyny, spadła prawie o połowę, super

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Diewczyny, a ja się wreszcie jako tako wyspałam i na prawdę dobrze się czuję Nie wiem ile to potrwa, ale się cieszę, chwila wytchnienia od tych okropnych mdłości Idę sobie zrobić badania z tej okazji. ALT, AST, bilirubina, FT3 i FT4.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

eee no to już dupa, bo się nażarłam a trzeba być na czczo :/ Jutro pójdę jak będę szła na cytologię.
u mnie też był taki dziwny skok i byłam pewna, że @ za rogiem gdy nagle temp wywindowała się do góry

u mnie na razie mdłości nie ma (mam jeszcze czas) ale za to na buzi mam wysyp pryszczy

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja już po wizycie u ginki. USG wzorowe, cytologia idealna, tylko się cieszyć
ale nie umiem...Mam pytanie do nauczycielek. Jak u was ze zwolnieniem? chcecie iść/poszłyście już na początku ciąży? Ja do tej pory myślałam,że przez pierwsze miesiące będę mogła normalnie pracować, ale lekarka powiedziała mi,że zdecydowanie radzi mi w razie ciąży iść na L4, przynajmniej w okresie 5-12 tydzień..wiem,że dzieci to choroby i spore zagrożenie, ale nie spodziewałam się aż tak radykalnego stanowiska w tej kwestii. Teraz się zastanawiam, czy nie poczekać z dzidzią do wakacji, bo do końca maja jestem na stażu i nie moge sobie za bardzo pozwolić na tak długie zwolnienie...ale ja tak bardzo nie chcę już czekać, zawsze znajdzie się powód, przez który muszę odkładać starania, ile można
ja tak odkładając decyzję o staraniach dojechałam do 32 lat.
I teraz widzę, że tak właściwie nigdy nie ma idealnego czasu na dziecko, zawsze będą jakieś "ale"

Cytat:
Srebrna smugo jeszcze nic straconego, czekaj cierpliwie chociaż wiem, że to trudne Gdzie planujecie wakacje?
wakacje, to daleko jeszcze
ja tu właśnie oddałam koleżance moje miejsce na wyjazd na narty

i najpierw zobaczymy na co fundusze pozwolą

Cytat:
Wiem, że starania moga jeszcze potrwać, ale ja lubię byc przygotowana na każdą ewentualność Prawda jest taka,że jak każda z nas tutaj zgromadzonych marzę o dziecku najbardziej na świecie, prawdą jest też,że mam juz swoje lata i to,że nigdy nie ma odpowiedniego momentu...a praca w przedszkolu jest jaka jest, nawet wśród lekarzy są zdania podzielone na temat pracy w ciąży w takim miejscu. Nie martwiłabym się o pracę z dzieciakami- mam cudowna pomoc, która już zapowiedziała,że w razie czego pomoże,żebym miała z dzieciaczkami ograniczony kontakt, to ona będzie przytulać i dźwigać (choć z tym przytulaniem będę miała problem)... tylko te wirusy,zarazki i zasmarkane (oczywiście zawsze alergicznie) dzieci...
a smentaj sobie, tylko nie za dużo
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:55   #4480
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty, od tego tu jestesmy zeby smecic !!!

Cytat:

Ja chcę do np.włoch, chorwacji, bułgarii a Tż nad polskie morze. Będzie znów w tym roku bitwa

A wy?
Mi się marzy grecja!!

Cytat:

My bylismy w 2013 w pazdzierniku w Sant Pol De Mar, 50km od Barcelony, swietnie bylo! to byla nasza podroz poslubna ale z dwoma fotografami bo robilismy sesje zdj :P aaa wrzuce wam tu jedno zdj zobaczycie jaka to byla sesja
znalezlismy takie mieszkani na airbnb.com czy jakos tak, w sumie wyszlo nas 500zl od osoby na 7 dni, w 3 pokojowym apartamencie na plazy, salon przeszklony a jak sie wyszlo na balkon to pod nim bylo juz morze cudownie bylo

Cytat:

Wstawię kilka zdjęć:
Widok na zatokę wraku:

Półwysep Skinari:

Błękitne groty:

Pięknie! tam planujemy

BBG: R1 Week 2

MilkaJestem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 22:01   #4481
velika
Winter is coming

Milka wow ale piękne foty i woooow ale miałaś mega kieckę!!!

Stary 2015-01-16, 22:04   #4482
Gosiurek
Wtajemniczenie

Mila, ale foty!!..
Zaparło mi dech z wrażenia..
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 22:06   #4483
MilkaJestem
Zakorzenienie

ja mam ciarki do tej pory :P jak chcecie to w klubie Wam wiecej zdjec pokaze

Stary 2015-01-16, 22:07   #4484
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Łał, Milka wyglądacie jak "wfotoshopowani"
Piękne zdjęcia
FK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 22:08   #4485
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Jakie piękne fotki!!! Chce już wakacje Milka cudooo

Zuzia już na świecie

Stary 2015-01-16, 22:10   #4486
ania_mala
Zadomowienie

Niesamowite fotki Milka Chętnie obejrzę wiecej
Stary 2015-01-16, 22:14   #4487
velika
Winter is coming

też chcę więcej, kocham ślubne foty

Stary 2015-01-16, 22:25   #4488
MilkaJestem
Zakorzenienie

dziekuje dziewczynki wrzucilam do klubu wiecej zdjec

zasluga fotografow no i pieknych miejsc kiedys tam wroce na pewno (ta kiecka cala mi sie potargala od tych skal, od konca trenu po tylek prawie, bo ten tiul mi zahaczal o wszystko, nogi tez poharatalam, i stwierdzilam ze nie bede jej sprzedawac, bo nikt ni ekupi takiej potarganej, i w ramach pewnej symboliki zostawiłam ją w hiszpanii

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

a i tak z ta sukienka byly jaja haha, zamowilam na ebayu taka suknie prosta biala bardziej w stylu greckim, na polskie zlote kosztowala chyba 400zl :P no i przychodzi paczka, i tak nerwowo ja otwieram a maz mowi (wtedy narzeczony) ze haha na pewno przyszla w innym kolorze (zartowal) ja otwieram, a tam ta sama tylko niebieska hahaha o boze ile sie naplakalam... no to pisze do nich a to chinczyki byly wiec strasznie kaleczyli po ang, ale przeprosili, okazalo sie ze moja sukienka jeszcze sie szyla a ta mieli wyslac komus innemu, ale pozwolili ja sobie zostawic a mi wyslali biala, przyszla, ale jakos tak nie lezala na mnie dobrze, wiec panika, miesiac do slubu, ide na ul. dluga w krk (a chcialam koniecznie krotsza z przodu wiec wybor ograniczony) no i weszlismy do pierwszego salonu akurat to byl komis, i wiecie co, i zobaczylam ja, i byla taka jedna jedyna, i akurat rozmiar 34, i weszlam w nia, i normalnie lezala jak nie wiem, nie mialam ani jednej poprawki!!! tylko pasek szyty bo byl rozowy a my chcielismy zielony i kosztowala 1300zl bo po jednym weselu byla, a dostepna byla tez nowa z katalogu szyta na miare za 2500zl wiec naprawde sie oplacalo bo nie byla w ogole zniszczona, no i ublagalam meza, i kupil mi ja a tamte dwie sprzedalam po 400zl kazda

Edytowane przez MilkaJestem
Czas edycji: 2015-01-16 o 22:26
Stary 2015-01-16, 22:27   #4489
velika
Winter is coming

hah ale historia ale twoja kiecka wygląda jak warta sporo kasy, więc super zakup ci udał!!! i podziwiam, że próbowałaś z chińczykami, ja bym się nie odważyła

Stary 2015-01-16, 22:38   #4490
MilkaJestem
Zakorzenienie

Wiesz myslalam ze przyoszczedze kupujac taniej chocby na odleglosc...to zaoszczedzilam jeszcze zarobilam

Dziewczyny wrzucilam do klubu filmik 3-minutowy z hiszpanii, widac tam apartament, widac jak sie musialam w tej sukni gramolic na te skaly i jak tam wialo i jak zimno bylo brrrr

Stary 2015-01-16, 22:40   #4491
ania_mala
Zadomowienie

Chyba też bym się bała Chińczyków
Ja też miałam inna wybraną, ale jak weszłam do salonu, to od razu wiedziałam,że to musi być ta moja jedyna, wymarzona I tez jest tak potargana, że nie próbuje jej nawet sprzedac, ale to wszystko dlatego,że po 24 zmieniłam buty na adidasy:S oczywiście tez niebieskie
Stary 2015-01-16, 22:45   #4492
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba też bym się bała Chińczyków
Ja też miałam inna wybraną, ale jak weszłam do salonu, to od razu wiedziałam,że to musi być ta moja jedyna, wymarzona I tez jest tak potargana, że nie próbuje jej nawet sprzedac, ale to wszystko dlatego,że po 24 zmieniłam buty na adidasy:S oczywiście tez niebieskie
hhaha ja o polnocy juz mialam biale sandalki w kwiatuszki :P siostra sie smiala ze jak goralka wygladam w kierpcach

Stary 2015-01-16, 22:48   #4493
ania_mala
Zadomowienie

Wygoda to podstawa Kurcze dziewczyny, nie wiem, czy to Wy, czy desperados, czy weselne wspomnienia, ale poprawił mi się ten fatalny dziś humor DZIĘKUJĘ!
Stary 2015-01-16, 22:51   #4494
MilkaJestem
Zakorzenienie

Aniu ciesze sie bo baby to potrafia poprawic humor pobojcą pobojcą i przechodzi :P

Stary 2015-01-16, 23:02   #4495
velika
Winter is coming

a ja zmieniałam buty z 11 cm na 9 przez chwilę byłam boso, ale zaraz wskoczyłam znowu w szpilki,bo kiecka była za długa
Aniu niech humor wraca, przybijam ci piątkę moim drinkiem, póki mi wolno

Stary 2015-01-16, 23:06   #4496
ania_mala
Zadomowienie

Babki humor poprawia, ale jak w pracy są same baby i wszytskie przed @, to bywa ostro
Zdrówko, ja dziś pije piwko, bo jak to pani doktor napisała jama macicy pusta, więc chyba można
Stary 2015-01-16, 23:10   #4497
Fantasmagori
Zakorzenienie

O znam to, u mnie w pracy na sto kilka osób tylko 5 chłopaków więc plotki i foszki to normalka :P z kolei u TŻ same chłopaki

A tak powoli się przymierzam do mierzenia temperatury już nie tylko chodzi o dzidzię ale żeby dowiedzieć się jak to wszystko działa i z ciekawości zmierzyłam i miałam teraz 37 stopni. Jutro rano zmierzę po obudzeniu

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2015-01-16 o 23:13
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 00:07   #4498
rudaska
Zakorzenienie

Milka Piękne foty! ja kocham zdjęcia! na naszym ślubie i weselu był nasz znajomy fotograf i całe szczęście bo widział dokładnie co ma pstrykać
Cytat:

A wy?
No my w tym roku obieramy te same kierunki. ostatnie nasze wakacje to była podróż poślubna do Władysławowa, a potem co roku coś, a to brak kasy, a to przeprowadzka, w zeszłym roku swój urlop poświęciłam na komunię syna mojej szwagierki, bo wymyśliła, że skoro mieszka w Anglii, to robi w Anglii i cała rodzina ma przyjechać do niej :/. W tym roku już szukam wczasów w Horwacji

Cytat:
my za to Tatry, Tatry i tylko Tatry, jesteśmy chorzy pod tym względem, grunt, że oboje
jedziemy wstępnie 26.06 - 05.07 w Tatry Zachodnie, a potem w sierpniu bym chciała w wysokie choćby na 10 dni
dzisiaj mi przyszła nowiutka mapa orlej perci i siedzę i oglądam
za granicą byliśmy z moim tylko raz, w Turcji, ale nie jak to góry
Nasze dziecko będzie miało przerąbane, od małego będzie z nami łazić
Tatry mam zamiar zaliczyć z moją przyjaciółką bo TŻ to kozica górska nie jest... A ja planuję wejść na Świnicę w tym roku
Cytat:
a ja zmieniałam buty z 11 cm na 9 przez chwilę byłam boso, ale zaraz wskoczyłam znowu w szpilki,bo kiecka była za długa
Aniu niech humor wraca, przybijam ci piątkę moim drinkiem, póki mi wolno
Ja na ślubie miałam 12 cm, bo mam wzrost 158cm a TŻ 200cm no to nie miałam wyjścia - musiałam mieć wysokie buty. I jeszcze pamiętam, że jak mnie właścicielka domu weselnego zobaczyła dzień przed ślubem na próbnym tańcu to mi powiedziała: jesteś dziewczyno nienormalna! Zrób coś z sukienką i załóż płaskie buty. A po weselu ja w tych szpilkach zeszłam jeszcze na śniadanie Do tej pory mam te buty!
Również przybijam piątkę drinkiem, chociaż zaraz idę spać
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 00:23   #4499
velika
Winter is coming

rudasko, gdybyś chciała jakieś porady co do trasy to dawaj Świnica super sprawa mój chłop ma spore lęki, ale wlazł ze mną.
niezłą macie różnicę! ja mam 160 cm, mój 178, ale ja się urodziłam w szpilkach

Stary 2015-01-17, 00:31   #4500
MilkaJestem
Zakorzenienie

poćwiczone ja mam 164 a TZ 186 wiec taka optymalna roznica, gdzie nie musze bac sie szpilek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości