|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014
Wiem, że starania moga jeszcze potrwać, ale ja lubię byc przygotowana na każdą ewentualność
Prawda jest taka,że jak każda z nas tutaj zgromadzonych marzę o dziecku najbardziej na świecie, prawdą jest też,że mam juz swoje lata i to,że nigdy nie ma odpowiedniego momentu...a praca w przedszkolu jest jaka jest, nawet wśród lekarzy są zdania podzielone na temat pracy w ciąży w takim miejscu. Nie martwiłabym się o pracę z dzieciakami- mam cudowna pomoc, która już zapowiedziała,że w razie czego pomoże,żebym miała z dzieciaczkami ograniczony kontakt, to ona będzie przytulać i dźwigać (choć z tym przytulaniem będę miała problem)... tylko te wirusy,zarazki i zasmarkane (oczywiście zawsze alergicznie ) dzieci...A tak naprawdę, to najpierw trzeba w tę ciążę zajść, a później myśleć co dalej ![]() Przepraszam za smęcenie w weekend, już nie będę Relaksujcie si kobitki!
|
|
|
|
#4472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chcę do np.włoch, chorwacji, bułgarii a Tż nad polskie morze. Będzie znów w tym roku bitwa ![]() A wy?
|
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
Srebrna_Smuga dziękuję! a ja trzymam za Ciebie ;-)
My, w zależności od okoliczności czy będzie do tego czasu fasolka czy nie: jak nie będzie to jakieś bardziej imprezowe klimaty: Teneryfa, Majorka a jak będzie to tak w 4 miesiącu to jakaś romantyczna wycieczka ze zwiedzaniem bardziej: Włochy (Wenecja, Rzym), Francja (Paryż). Marzy mi się Barcelona 3 dni zwiedzania później Costa Brava aleeeeee jest tak drogo, że szkoda słów. Oczywiście będziemy polować na jakiś last. Na przełomie lipca/sierpnia chcemy wyskoczyć do Zakopca na dłuższy weekend bo będzie tam pół mojej rodzinki na urlopie
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym pojechała nad nasze morze nawet teraz
uwielbiam morze ale pewnie pojedziemy nad Solinę bo tż bardzo chciał tam wyjechać i od kilku lat już mi o tym mówi
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-01-16 o 19:16 |
|
|
|
#4475 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też je bardzo lubię ale chciałabym żeby Tż zobaczył co innego jeszcze xDKupiłam tran i będziemy łykać razem. Witamina D jest niezbędna
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
Solina to fajny pomysł, też chciałam, ale wszyscy nam odradzają, że przereklamowana i że pełno emerytów
był ktoś może? i może obiektywnie ocenić??Ja polecam Zakynthos (Grecja) byliśmy w te wakacje. Bomba! Widoki są tak cudowne i zapierające dech w piersiach, że brak słów. Dla tych co lubią poimprezować jest w czym wybierać, świetna pogoda. Na wyspie działa polska firma wycieczkowa - świetni ludzie i przystępne ceny ![]() Wstawię kilka zdjęć: Widok na zatokę wraku: ![]() Półwysep Skinari: ![]() Błękitne groty: ![]() A wy gdzie polecacie pojechać? Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2015-01-16 o 19:35 |
|
|
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam kilka razy w Solinie. Kocham Bieszczady Solina to typowo turystyczna mieścina, więc i staruszków i młodzieży sporo. Jak ktoś lubi takie atrakcje, to chyba ciekawszy jest Karpacz, lub inna górska miejscowośc, ale jeśli chodzi o wyjątkowy klimat gór, dziką przyrodę i cudowne widoki, to Bieszczady polecam
|
|
|
|
|
#4478 |
|
Winter is coming
|
my za to Tatry, Tatry i tylko Tatry, jesteśmy chorzy pod tym względem, grunt, że oboje
jedziemy wstępnie 26.06 - 05.07 w Tatry Zachodnie, a potem w sierpniu bym chciała w wysokie choćby na 10 dni dzisiaj mi przyszła nowiutka mapa orlej perci i siedzę i oglądam za granicą byliśmy z moim tylko raz, w Turcji, ale nie jak to góry Nasze dziecko będzie miało przerąbane, od małego będzie z nami łazić
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-01-16 o 20:44 |
|
|
|
#4479 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie pierwszy test ten w poniedziałek, to była bardzo cieniutka kreska, a jak wyschło, to prawie nie widać trzy wdechy i trzy wydechy trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie na razie mdłości nie ma (mam jeszcze czas) ale za to na buzi mam wysyp pryszczy Cytat:
I teraz widzę, że tak właściwie nigdy nie ma idealnego czasu na dziecko, zawsze będą jakieś "ale" Cytat:
![]() ja tu właśnie oddałam koleżance moje miejsce na wyjazd na narty i najpierw zobaczymy na co fundusze pozwolą Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() znalezlismy takie mieszkani na airbnb.com czy jakos tak, w sumie wyszlo nas 500zl od osoby na 7 dni, w 3 pokojowym apartamencie na plazy, salon przeszklony a jak sie wyszlo na balkon to pod nim bylo juz morze cudownie bylo![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4481 |
|
Winter is coming
|
Milka wow ale piękne foty
|
#4482 |
|
Wtajemniczenie
|
Mila, ale foty!!..
Zaparło mi dech z wrażenia.. |
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ciarki do tej pory :P jak chcecie to w klubie Wam wiecej zdjec pokaze
|
#4484 |
|
przyczajona tygrysica
|
Łał, Milka wyglądacie jak "wfotoshopowani"
![]() Piękne zdjęcia
|
|
|
|
#4485 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie piękne fotki!!! Chce już wakacje
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
Niesamowite fotki Milka
Chętnie obejrzę wiecej
|
|
|
|
#4487 |
|
Winter is coming
|
też chcę więcej, kocham ślubne foty
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczynki
wrzucilam do klubu wiecej zdjec ![]() zasluga fotografow no i pieknych miejsc ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- a i tak z ta sukienka byly jaja haha, zamowilam na ebayu taka suknie prosta biala bardziej w stylu greckim, na polskie zlote kosztowala chyba 400zl :P no i przychodzi paczka, i tak nerwowo ja otwieram a maz mowi (wtedy narzeczony) ze haha na pewno przyszla w innym kolorze (zartowal) ja otwieram, a tam i kosztowala 1300zl bo po jednym weselu byla, a dostepna byla tez nowa z katalogu szyta na miare za 2500zl wiec naprawde sie oplacalo bo nie byla w ogole zniszczona, no i ublagalam meza, i kupil mi ja
TSH - 26.05. - 1,210 --- break --- BBG: R1 Week 2 Edytowane przez MilkaJestem Czas edycji: 2015-01-16 o 22:26 |
|
|
|
#4489 |
|
Winter is coming
|
hah ale historia
ale twoja kiecka wygląda jak warta sporo kasy, więc super zakup ci udał!!! i podziwiam, że próbowałaś z chińczykami, ja bym się nie odważyła
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz myslalam ze przyoszczedze kupujac taniej chocby na odleglosc...to zaoszczedzilam
jeszcze zarobilam ![]() Dziewczyny wrzucilam do klubu filmik 3-minutowy z hiszpanii, widac tam apartament, widac jak sie musialam w tej sukni gramolic na te skaly i jak tam wialo i jak zimno bylo brrrr
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
Chyba też bym się bała Chińczyków
![]() Ja też miałam inna wybraną, ale jak weszłam do salonu, to od razu wiedziałam,że to musi być ta moja jedyna, wymarzona I tez jest tak potargana, że nie próbuje jej nawet sprzedac, ale to wszystko dlatego,że po 24 zmieniłam buty na adidasy:S oczywiście tez niebieskie
|
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4493 |
|
Zadomowienie
|
Wygoda to podstawa
Kurcze dziewczyny, nie wiem, czy to Wy, czy desperados, czy weselne wspomnienia, ale poprawił mi się ten fatalny dziś humor DZIĘKUJĘ!
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ciesze sie
bo baby to potrafia poprawic humor pobojcą pobojcą i przechodzi :P
|
#4495 |
|
Winter is coming
|
a ja zmieniałam buty z 11 cm na 9
przez chwilę byłam boso, ale zaraz wskoczyłam znowu w szpilki,bo kiecka była za długa Aniu niech humor wraca, przybijam ci piątkę moim drinkiem, póki mi wolno
|
#4496 |
|
Zadomowienie
|
Babki humor poprawia, ale jak w pracy są same baby i wszytskie przed @, to bywa ostro
![]() Zdrówko, ja dziś pije piwko, bo jak to pani doktor napisała jama macicy pusta, więc chyba można
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
O znam to, u mnie w pracy na sto kilka osób tylko 5 chłopaków więc plotki i foszki to normalka :P z kolei u TŻ same chłopaki
A tak powoli się przymierzam do mierzenia temperatury już nie tylko chodzi o dzidzię ale żeby dowiedzieć się jak to wszystko działa i z ciekawości zmierzyłam i miałam teraz 37 stopni. Jutro rano zmierzę po obudzeniu
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-01-16 o 23:13 |
|
|
|
#4498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Milka Piękne foty! ja kocham zdjęcia! na naszym ślubie i weselu był nasz znajomy fotograf i całe szczęście bo widział dokładnie co ma pstrykać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do tej pory mam te buty! Również przybijam piątkę drinkiem, chociaż zaraz idę spać |
|||
|
|
|
#4499 |
|
Winter is coming
|
rudasko, gdybyś chciała jakieś porady co do trasy to dawaj
Świnica super sprawa niezłą macie różnicę! ja mam 160 cm, mój 178, ale ja się urodziłam w szpilkach
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
poćwiczone
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

Prawda jest taka,że jak każda z nas tutaj zgromadzonych marzę o dziecku najbardziej na świecie, prawdą jest też,że mam juz swoje lata i to,że nigdy nie ma odpowiedniego momentu...a praca w przedszkolu jest jaka jest, nawet wśród lekarzy są zdania podzielone na temat pracy w ciąży w takim miejscu. Nie martwiłabym się o pracę z dzieciakami- mam cudowna pomoc, która już zapowiedziała,że w razie czego pomoże,żebym miała z dzieciaczkami ograniczony kontakt, to ona będzie przytulać i dźwigać (choć z tym przytulaniem będę miała problem)... tylko te wirusy,zarazki i zasmarkane (oczywiście zawsze alergicznie
) dzieci...

chociaż wiem, że to trudne 
ale pewnie pojedziemy nad Solinę bo tż bardzo chciał tam wyjechać i od kilku lat już mi o tym mówi 

Światło mi się odbiło 
A tempki ze środka dnia ni brałabym aż tak bardzo pod uwagę. Dobrze, że jest pow. 37, ale jej wysokość nie ma miarodajnego znaczenia