Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-03-02, 17:55   #4051
SceneQueene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 655
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Pierwszego zapachu nie znam ale drugi jest super.

A co bêdziesz robiæ, wcierka?

Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy?
FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-02, 17:59   #4052
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Poka¿ wiadomo¶æ
Pierwszego zapachu nie znam ale drugi jest super.

A co bêdziesz robiæ, wcierka?

wish najoglêdniej ujmuj±c to angel pozbawiony trupiej nuty - boski jest !

zrobi³am wcierkê, walczê by córce odros³y w³osy po chorobie -cos tam sie ruszy³o, wiêc podbudowana ruszam ze zdwojon± si³±

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-02, 18:06   #4053
SceneQueene
Zakorzenienie

a, no to super ¿yczê, ¿eby siê 'ruszy³o' jeszcze bardziej.

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-03-03, 07:07   #4054
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Joanku, super! Podziwiam Was, ¿e same siê farbujecie. Gdy ja my¶lê o farbowaniu moich loków, to wyobra¿am sobie tylko zapacian± ca³± ³azienkê, ¶ciany, no i oczywi¶cie mnie. Nawet po nak³adaniu ¿elu mam sporo do sprz±tania.
M±cicie mi strasznie w g³owie tymi czerwieniami. A mój T¯ ju¿ siê nakrêci³, ¿e bêdê ruda. xD Nie bêdzie to w najbli¿szej przysz³o¶ci, ale mo¿e zacznê siê ju¿ interesowaæ.

I takie g³upie pytanie zadam: czy fryzjerzy farbuj± henn±? Nigdy nie farbowa³am w³osów, ba³abym siê sama tak od razu na pierwszy ogieñ. Mo¿ecie odpisaæ na OT. Nie chcê za¶miecaæ w±tków. :P
Stary 2015-03-03, 10:05   #4055
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Chyba nie jest to jakis wielki OT bo wci±¿ wszystko w temacie w³osów. Nie spotkalam siê z fryzjerem, który farbowalby henn±. Moha pani D. By³a w szoku I ona wiecznie mnie podpytuje o jakie¶ w³osowe ciekawostki.
Powiem tak na Twoich w³osach to wyjdzie najwy¿ej lekka kasztanowo-czerwona po¶wiata bo henna nie rozja¶nia. Wiêc trzeba by³oby pod henne rozja¶niæ w³osy ¿eby chwycilo czerwieñ :/
Co do czerwieni to jesli Ci taki pomys³ kielkuje to pamiêtaj, ¿e te kolory s± najtrudniejsze w utrzymaniu. Szybko p³owiej± I trac± intensywno¶æ. Wiêc trzeba siê dobrze zastanowiæ bo henna tu na pewno pomo¿e (ja robie na rudo tylko odrost a henne na ca³o¶æ rzucam raz na kilka miesiêcy. ) ale po tym do ch³odnych br±zow nie wrócisz. Zawsze bêdzie przebijaæ bo barwnik henny lawson wnika do w³osa I ³±czy siê tam na sta³e z kreatyna. Trzeba ju¿ tego pilnowaæ ¿eby nie by³o nieestetycznych odrostow wiec ja co miesi±c go mazam.

Co do farbowania, od odrostu mam pomagiera bo sama na bank bym nie dala rady, plus ominê³a po³owê ale henne na³o¿y³am po raz pierwszy, przed wczoraj, sama I by³am z siebie bardzo dumna! Zajê³o to 30 minut by³am w szoku. Posz³o sprawnie robi³am to w salonie ogl±daj±c film, bez szkód i kapania. dziewczyny podlinkiwaly metodê supelkowa i wista wio. Bo henna to takie b³oto wystarczy ze napaciasz a ona I tak w cieple z³apie ³adnie i równo.
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-03, 10:31   #4056
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Co do farbowania, od odrostu mam pomagiera bo sama na bank bym nie dala rady, plus ominê³a po³owê ale henne na³o¿y³am po raz pierwszy, przed wczoraj, sama I by³am z siebie bardzo dumna! Zajê³o to 30 minut by³am w szoku. Posz³o sprawnie robi³am to w salonie ogl±daj±c film, bez szkód i kapania. dziewczyny podlinkiwaly metodê supelkowa i wista wio. Bo henna to takie b³oto wystarczy ze napaciasz a ona I tak w cieple z³apie ³adnie i równo.
A ja w³a¶nie odwrotnie - farbê bez problemu sama nak³adam, ale henny niee. Zreszt± o czym tu mówiæ, do henny ju¿ nie zamierzam wracaæ, z farb± siê zobaczy. Ostatnio farbowa³am w styczniu, w lutym robi³am tylko zapienianie. Mo¿e zrezygnujê z farbowania, chocia¿ ciê¿ko! Jak siê widzi odrost, to od razu by siê siêgnê³o po farbê, nawet jak ledwo co odbiega odcieniem od farbowanych.

Moje w³osy dochodz± sobie ³adnie po rozja¶nianiu, chocia¿ muszê siê wybraæ na podciêcie koñcówek, bo ju¿ widzê jakie¶ pojedyncze rozdwojenia, by³am w grudniu, to takie wymêczone maj± prawo po takim czasie.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-03, 12:46   #4057
JaKate
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 652

Witam dziewczyny,
odbiegnê od tematu malowania w³osów
moje w³osy -jako ma³y dzieciak mia³a w³osy grube, gêste. Niestety przez problemy z hormonami strasznie siê przerzedzi³y, w tej chwili ich stan siê polepszy³ o wiele, ale nie na tyle, abym mog³a szaleæ - tzn. zbieram w³osy i spinam grzywkê u góry, resztê mam rozpuszczone(zazwyczaj), te, które sobie "zwisaj±' s± pusz±ce siê bardzo, loki nie s± ³adne i na ca³ych w³osach tylko tak od po³owy i to nie loki, ale tak 1/3loki. 1/3 fale, 1/3dziwne skrêty. Je¿eli chodzi o ogóln± kondycje to fryzjerki zawsze mówi³y, a szczególnie gdy mia³am ich o wiele mniej i wypad³y, ¿e strasznie ich szkoda, bo bardzo podatne i jako w³os ka¿dy osobno jest gruby, od nasady maj± tendencjê do przet³uszczania, a po d³ugo¶ci i koñcówki suche i matowe. Od jakiego¶ miesi±ca stosuj± oliwkê amla, zaczynam widzieæ, ¿e s± milsze w dotyku, ale to i tak nie to co bym chcia³a, a chcia³abym ¿eby by³y ³adne loczki, mi³e w dotyki i b³yszcz±ce. My¶la³am o myciu metod± od¿ywka szampon od¿ywka, ale bojê siê, ¿e skóra g³owy bêdzie siê bardziej przet³uszczaæ... Czy mo¿ecie poleciæ jaki¶ kosmetyk, od¿ywkê, spray, co u¿ywacie i mo¿ecie pochwaliæ i gdzie mo¿na go kupiæ, aby pomóc im siê uk³adaæ(najbardziej odpowiada³by mi rossmann albo natura, innch drogeri niestety nie mam tu)? Ps.czyta³am ju¿ pigu³kê tu na wizazu, o pielêgnacji, myciu, stylizacji w³osów.

JaKate jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-03, 12:50   #4058
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Joanku, super! Podziwiam Was, ¿e same siê farbujecie. Gdy ja my¶lê o farbowaniu moich loków, to wyobra¿am sobie tylko zapacian± ca³± ³azienkê, ¶ciany, no i oczywi¶cie mnie. Nawet po nak³adaniu ¿elu mam sporo do sprz±tania.
M±cicie mi strasznie w g³owie tymi czerwieniami. A mój T¯ ju¿ siê nakrêci³, ¿e bêdê ruda. xD Nie bêdzie to w najbli¿szej przysz³o¶ci, ale mo¿e zacznê siê ju¿ interesowaæ.

I takie g³upie pytanie zadam: czy fryzjerzy farbuj± henn±? Nigdy nie farbowa³am w³osów, ba³abym siê sama tak od razu na pierwszy ogieñ. Mo¿ecie odpisaæ na OT. Nie chcê za¶miecaæ w±tków. :P
No na czerwono nie zalpie , ja mam ¶redni br±z i mi z³apa³o na kasztan z spor± rudo¶ci± ale jak dla mnie bomba bo siwki pokry³o i zero ¶ladu po nich w dodatku tak piêknie zyska³y na objêto¶ci i s± bardziej miêkkie po hennie :O i ten blask.... Miodzio.
A ja farbowa³am pierwszy raz henn± i od razu poszlam na ca³o¶æ - ca³kowicie sama nakladalam jest z tym trochê zabawy bo to b³oto ma specyficzna konsystencjê i szybko mi zasycha³o ale nie mam plam wszystko ³adnie pokry³o. Tylko jedyny minus jak dla mnie t to ¿e trzeba zafoliowac g³owê , mój wra¿liwy skalp odpa¿y³ siê w kilku miejscach i swedzialo mnie do dzisiaj (pierwsze mycie w³osów)
Stary 2015-03-03, 13:28   #4059
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JaKate Poka¿ wiadomo¶æ
Witam dziewczyny,
odbiegnê od tematu malowania w³osów
moje w³osy -jako ma³y dzieciak mia³a w³osy grube, gêste. Niestety przez problemy z hormonami strasznie siê przerzedzi³y, w tej chwili ich stan siê polepszy³ o wiele, ale nie na tyle, abym mog³a szaleæ - tzn. zbieram w³osy i spinam grzywkê u góry, resztê mam rozpuszczone(zazwyczaj), te, które sobie "zwisaj±' s± pusz±ce siê bardzo, loki nie s± ³adne i na ca³ych w³osach tylko tak od po³owy i to nie loki, ale tak 1/3loki. 1/3 fale, 1/3dziwne skrêty. Je¿eli chodzi o ogóln± kondycje to fryzjerki zawsze mówi³y, a szczególnie gdy mia³am ich o wiele mniej i wypad³y, ¿e strasznie ich szkoda, bo bardzo podatne i jako w³os ka¿dy osobno jest gruby, od nasady maj± tendencjê do przet³uszczania, a po d³ugo¶ci i koñcówki suche i matowe. Od jakiego¶ miesi±ca stosuj± oliwkê amla, zaczynam widzieæ, ¿e s± milsze w dotyku, ale to i tak nie to co bym chcia³a, a chcia³abym ¿eby by³y ³adne loczki, mi³e w dotyki i b³yszcz±ce. My¶la³am o myciu metod± od¿ywka szampon od¿ywka, ale bojê siê, ¿e skóra g³owy bêdzie siê bardziej przet³uszczaæ... Czy mo¿ecie poleciæ jaki¶ kosmetyk, od¿ywkê, spray, co u¿ywacie i mo¿ecie pochwaliæ i gdzie mo¿na go kupiæ, aby pomóc im siê uk³adaæ(najbardziej odpowiada³by mi rossmann albo natura, innch drogeri niestety nie mam tu)? Ps.czyta³am ju¿ pigu³kê tu na wizazu, o pielêgnacji, myciu, stylizacji w³osów.
ale tu pomieszanie z popl±taniem
Witaj, powoli od pocz±tku. Zaznajom siê tak porzadnie z pigu³k±.To bardzo wa¿ne na poczatku. Teraz tak, piszesz ze masz fale loki i dziwne wywijañce - masz niereguralny skrêt nie na tyle silny by i¶c od g³owy. Mam to samo. Nawet w najlepszych dniach loki sprêzyny znajduj± siê tylko na dole pasma przechodz± od prostych od g³owy, potem falo/loki i sprêzyny, wiêc nie liczy³abym na to, ¿e po u¿yciu jakiego¶ kosmetyku to siê jako¶ osza³amiaj±co zmieni. Co do 'mi³e w dotyku' ja siê ju¿ pogodzi³am dawno z tym, ¿e jako fa(lo)kowana moje w³osy nie bêda w dotyku ultra miêkkie i g³adkie. Mimo olejowania/kremowania/odzywek bs/ bogatych w oleje masek/od¿ywek nawet przy silikonach moje w³osy ju¿ drugiego dnia wydaja siê w dodtyku suchawe i szorstkie. Niestety. Musisz przeczytac pigu³kê i okresliæ trochê w³osowe potrzeby bo my Ci mo¿emy wywalic tu listê i kazaæ nakupowaæ, ale to co s³u¿y mnie nie s³u¿y innej krêconow³osej, i vice versa. Jesli wiesz po jakich przyk³adowo kosmetykach dzieje siê fajnie, to mo¿emy podrzuciæ co¶ podobnego. Ale w przeciwnym razie to raczej wyrzucanie pieniêdzy w b³oto. Musisz tez powiedzieæ czego u¿ywasz?
Je¶li Twoje w³osy s± z tendencj± do przet³uszczania to mo¿liwe ¿e szampon im nie s³u¿y bo zdziera warstwe lipidow± z w³osa i skóra wtedy uruchamia nadprodukcjê.
Spróbowa³abym z delikatniejszym myjad³em [alterra granat] albo jakas planeta organica czy Yves Rocher.
Dodatkowo mo¿e jaki¶ balsam na pokrzywie do w³osów przet³yszczaj±cych siê? Wcierka z tymianku baaardzo odswie¿a w³osy. Co do 'na dole sa suche i matowe' to trzeba k³a¶æ odzywki/ maski od ucha w dó³.
Kate ja Ci z niczego nie wywró¿ê, moge tylko za³o¿yæ co mog³oby pomóc ale potrzebujê trochê infromacji od Ciebie. Mycie OMO to dobry pomys³, nikt Ci nie kaze od g³owy odzywki nak³adaæ. P³ukanka z siemienia lnianego te¿ mo¿e ³adnie w³os zmiêkczyæ.
Na poczatek proszê powiedz czego u¿ywasz i bêdziemy my¶lec.

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ
Tylko jedyny minus jak dla mnie t to ¿e trzeba zafoliowac g³owê , mój wra¿liwy skalp odpa¿y³ siê w kilku miejscach i swedzialo mnie do dzisiaj (pierwsze mycie w³osów)
A ja mam bardzo wrazliwy skalp i u mnie henna cudownie ³agodzi wszystko i pod foli± by³ i cynamon a ofiar w ludziach brak ;P Znów kazdy inny ;]
Stary 2015-03-03, 14:15   #4060
JaKate
Rozeznanie

Czego u¿ywam, ciê¿ko bêdzie, poniewa¿ dawno temu zauwa¿y³am, ¿e moje w³osy nie lubi± dwóch tych samych kosmetyków pod rz±d, wiêc zawsze kupujê inny, tyle ¿eby by³ do w³osów przet³uszczaj±cych b±d¼ mocno regeneruj±cy, w tej chwili na zmianê u¿ywam nivea fresh energy oraz elseve loreal repair bia³y, od¿ywki cece med przeciw wypadaniu oraz garnier goodbay damage, a do uk³adania jedynie pianki, akurat teraz syoss volume lift. Je¶li chodzi o czesanie to rzadkim grzebieniem. Po myciu nie suszê, tylko same schn±. Od ¶rodka albo biorê skrzyp, biotebal, albo pijê pokrzywê, oczywi¶cie z przerwami.

Stary 2015-03-03, 14:27   #4061
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Czego u¿ywam, ciê¿ko bêdzie, poniewa¿ dawno temu zauwa¿y³am, ¿e moje w³osy nie lubi± dwóch tych samych kosmetyków pod rz±d, wiêc zawsze kupujê inny, tyle ¿eby by³ do w³osów przet³uszczaj±cych b±d¼ mocno regeneruj±cy, w tej chwili na zmianê u¿ywam nivea fresh energy oraz elseve loreal repair bia³y, od¿ywki cece med przeciw wypadaniu oraz garnier goodbay damage, a do uk³adania jedynie pianki, akurat teraz syoss volume lift. Je¶li chodzi o czesanie to rzadkim grzebieniem. Po myciu nie suszê, tylko same schn±. Od ¶rodka albo biorê skrzyp, biotebal, albo pijê pokrzywê, oczywi¶cie z przerwami.
No to takie trochê.. ¶mieci takie
Zmieni³abym na takie tre¶ciwe kosmetyki. Mi na przet³uszczanie swego czasu pomóg³ balsam GP chyba z pokrzyw± i k³ad³am go na górê kiedy reszta w³osów by³a nasmarowana czym¶ innym. Albo p³ukanka w sensie, p³uka³am w³osy po szamponie, szczególnie uwzglêdniaj±c skalp, a na resztê nak³ada³am odzywkê na 10/15 minut.
Moje problemy z przet³uszczaniem wtedy siê skoñczy³y.

Ok nie przed³u¿aj±c, mam nadziejê ze kto¶ do³±czy w komentarzach, moja rada;
Zmieniæ szampon na delikatniejszy. Ten leczniczy mo¿esz zostawiæ ale spróbuj delikatniejszym myjad³em [Planeta Organica, babuszka agafia, Yves Rocher, Alterra] a leczniczy co 3 mycie?
OMO zdecydowanie.
Garnier Avokado i Karite [odzywka], Alterra z Granatem [maska i odzywka ,super] Nie wiem jak w³osy reaguj± na proteiny ale tez by siê cos przyda³o bo siê przenawilzysz tym co Ci podrzuci³am. Tu sama bêdziesz musia³a sobie ustawiæ pielêgnacjê niestety metod± prób i b³êdów. ¯eby do¶c co w³osie lubi trzeba siê i przeproteinowaæ i przenawil¿yæ ;P
[przynajmniej w moim przypadku]
P³ukanka z siemienia lnianego od ucha w dó³ na sam koniec napewno nawilzy w³osy [ale tu znów humekant i mo¿e spuszyæ, znów metoda prób i b³êdów, dociekania co s³u¿y;]

Je¶li chcesz uzyskac mocniejszy skret trzebaby siê wzi±æ tez za stylizacjê ;] Czyli jakie¶ ¿ele/kremy do loków, plunking i mo¿e zaprzyja¼niæ siê z dyfuzorem?
Stary 2015-03-03, 14:36   #4062
JaKate
Rozeznanie

no có¿ bêdê musia³a próbowaæ wychodzi na to
ps. Joanku - widzia³am Twoj± galeriê i jestem pod wra¿eniem tych skrêtów... Jak mogê spytaæ jak je stylizujesz?

Stary 2015-03-03, 14:43   #4063
SceneQueene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
A ja w³a¶nie odwrotnie - farbê bez problemu sama nak³adam, ale henny niee. Zreszt± o czym tu mówiæ, do henny ju¿ nie zamierzam wracaæ, z farb± siê zobaczy. Ostatnio farbowa³am w styczniu, w lutym robi³am tylko zapienianie. Mo¿e zrezygnujê z farbowania, chocia¿ ciê¿ko! Jak siê widzi odrost, to od razu by siê siêgnê³o po farbê, nawet jak ledwo co odbiega odcieniem od farbowanych.

Moje w³osy dochodz± sobie ³adnie po rozja¶nianiu, chocia¿ muszê siê wybraæ na podciêcie koñcówek, bo ju¿ widzê jakie¶ pojedyncze rozdwojenia, by³am w grudniu, to takie wymêczone maj± prawo po takim czasie. :
Mi siê wczoraj henne nak³adalo lepiej ni¿ niejedna farbê :-D. Mo¿e szczê¶cie pocz±tkuj±cego. A tak to zapuszczam naturalki. Ano i te¿ bym musia³a trochê koñce podci±æ...

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-03-03, 14:54   #4064
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

JaKate: czytaj pigulke i faq. Tam jest WSZYSTKO o produktach i stylizacji i CG. Wyrzuc te syfne produkty i kup cos naprawde wartosciowego, a nie z pustym napisem na opakowaniu.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-03, 16:21   #4065
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
no có¿ bêdê musia³a próbowaæ wychodzi na to
ps. Joanku - widzia³am Twoj± galeriê i jestem pod wra¿eniem tych skrêtów... Jak mogê spytaæ jak je stylizujesz?
Dziekuje Ci ;*
Wiesz co to jest juz prawie dwa lata pracy nad nimi.

U mnie nie tyle stylizacja co od¿ywianie I u¿ywanie odpowiednich produktów w odpowiedniej proporcji daje skrêt. Co do stylizacji to znowu nie mam odpowiedzi. Czytsa obserwacja... :/ co chwila co¶ im nie pasi.
Przesz³am przez pianki zele, siemie lniane na razie maj± focha na zel wiec jest krem do loków. I mleczko marion do stylizacji.
Dyfuzor to zdecydowanie must be.
Stary 2015-03-03, 19:52   #4066
201605161428
Konto usuniête

Okaza³am siê dzi¶ w³osomaniaczk± na g³odzie Od miesi±ca nic poza ¿elem do stylizacji nie kupi³am do w³osów. Wesz³am dzi¶ ja g³upia na lawendow± szafê. 150z³ posz³o we w³osy, bo by³y takie promocje, ¿e musia³am i organice i banie i sybierie kupiæ

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2015-03-03 o 20:00
Stary 2015-03-03, 20:33   #4067
iwonsia01
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Moje mendozy ostatnio jak nie moje Od¿y³y i coraz bardziej znów siê zwijaj± i zakrêcaj± Cieszy mnie to. Dalej nie mam czasu na maski i inne cuda na kiju :P Zmieni³am tylko ostatnio kilka kosmetyków (od¿ywki Garniera: Oleo i Damage), nie farbowa³am 3 miesi±ce. Chyba ten rozja¶niacz im da³ w ko¶æ. Powoli wychodzimy na prost± No i póki co rezygnujê z dyfuzora. ¦wie¿sze i "puchatsze" w³osy mam po suszeniu g³ow± w dó³ bez dyfuzora. Kremy do loków te¿ wróci³y do ³ask Jest mi³o

I jeszcze od 2 tyg. stosujê wcierkê Rzepa Joanna. Nie wiem jednak czy ona co¶ daje. Zapach ma dla mnie ca³kiem ca³kiem (dziwna jestem?) no i niestety podsuszy³a mi skalp:/ Nie wiem czy kupiê jeszcze jedn± butelkê.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 20150303_202207.jpg (104,8 KB, 27 za³adowañ)

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2015-03-03 o 20:35
iwonsia01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-03, 20:40   #4068
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Poka¿ wiadomo¶æ

I jeszcze od 2 tyg. stosujê wcierkê Rzepa Joanna. Zapach ma dla mnie ca³kiem ca³kiem (dziwna jestem?)
a w±cha³a¶ prawdziw± rzepê, nie gotowy kosmetyk ?

Stary 2015-03-03, 20:42   #4069
iwonsia01
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
a w±cha³a¶ prawdziw± rzepê, nie gotowy kosmetyk ?
Nie, ale ogólnie wiem, ¿e zapach tej wcierki jest "dziwny", ale mi siê podoba Z kolei szamponu bodaj¿e Eva rzepa nie mog³am znie¶æ
Stary 2015-03-04, 00:54   #4070
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Cytat:
Moje mendozy ostatnio jak nie moje Od¿y³y i coraz bardziej znów siê zwijaj± i zakrêcaj± Cieszy mnie to. Dalej nie mam czasu na maski i inne cuda na kiju :P Zmieni³am tylko ostatnio kilka kosmetyków (od¿ywki Garniera: Oleo i Damage), nie farbowa³am 3 miesi±ce. Chyba ten rozja¶niacz im da³ w ko¶æ. Powoli wychodzimy na prost± No i póki co rezygnujê z dyfuzora. ¦wie¿sze i "puchatsze" w³osy mam po suszeniu g³ow± w dó³ bez dyfuzora. Kremy do loków te¿ wróci³y do ³ask Jest mi³o

I jeszcze od 2 tyg. stosujê wcierkê Rzepa Joanna. Nie wiem jednak czy ona co¶ daje. Zapach ma dla mnie ca³kiem ca³kiem (dziwna jestem?) no i niestety podsuszy³a mi skalp:/ Nie wiem czy kupiê jeszcze jedn± butelkê.
Te¿ lubiê ten zapach :P

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-04, 03:28   #4071
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Bardzo Wam dziêkujê za odpowiedzi. Wiem, ¿e nie uzyskam ³atwo ognistej czerwieni, ale lubiê siê w ciemnych w³osach, wiêc delikatne czerwone refleksy by mi wystarczy³y. Bardziej mnie martwi to, co napisa³a Joanku, ¿e potem ciê¿ko siê ich pozbyæ. Sama nie wiem, czy mój naturalny br±z jest ch³odny czy nie. Tak naprawdê to my¶lê o hennie ze wzglêdów zdrowia w³osów, bojê siê puchu po chemicznych farbach. Mam siê nad czym zastanowiæ, na razie nie czujê presji na zmianê koloru.

Wracaj±c do moich na razie naturalnych loczków, maj± siê ¶wietnie. Zdecydowanie czuj± ju¿ wiosnê. S± miêkkie, g³adkie, mi³e w dotyku.
Ostatnio zainspirowana fryzur± postaci z gry komputerowej mojego T¯a () zrobi³am sobie kucyka na bok (a nawet ostatnio pisa³am, ¿e nie noszê kucyków). W³osy 2 dni po myciu, wiêc ju¿ bardziej falo-loki ni¿ sprê¿yny, ale by³am w szoku jak dobrze wygl±da³y. To siê rzadko zdarza, ¿eby moje w³osy 2 dni po myciu by³y w tak dobrym stanie. Wow. T¯ siê zachwyca³ moim uczesaniem. Niezbyt wygodna fryzura, ale od czasu do czasu czemu nie.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1marca2015.jpg (24,2 KB, 50 za³adowañ)
Stary 2015-03-04, 08:17   #4072
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Nie, ale ogólnie wiem, ¿e zapach tej wcierki jest "dziwny", ale mi siê podoba Z kolei szamponu bodaj¿e Eva rzepa nie mog³am znie¶æ
w kosmetykach mnie sie ten zapach podoba³, podobnie jak zapach samej rzepy w trakcie tarcia - taka woñ ostrzejszej rzodkiewki, ale potem siê co¶ robi ze ten zapach zmienia siê w potworny smrodek, sama w to nie wierzy³am dopóki nie zrobi³am

BTW uwielbiam Twoje lokaski

Królewno ¶mieszko, henna jest cudowna, tylko to musi byæ przemy¶lana decyzja W³osy s± grubsze, l¶ni±ce ( ale puszyæ siê pusz± tak samo jak po farbie jakby co) Jedny minus, to, ¿e faktycznie ciê¿ko siê jej pozbyæ, u mnie by³a to henna z przewag± indygo i da³a sobie fryzjerka radê, ale zwyk³ej lawsonii nie umialabym sie pozbyæ. Jednak¿e mi kolor znudzi³ sie dopiero po bodaj¿e 8 latach

Stary 2015-03-04, 08:57   #4073
JaKate
Rozeznanie

witam raz jeszcze,
je¶li chodzi o moje w³osy to przy okazji wrzucê zdjêcie, dla jasno¶ci.

pod koniec tyg zamierzam zakupiæ co¶ do w³osów, tylko muszê porz±dnie zastanowiæ siê co- i wiêcej poczytaæ jeszcze.

ps.pytanie mam co do szamponów bez SLS, parabenów itp. otó¿ wczoraj napotka³am siê na kilka opini(tzn na blogach) ¿e dziewczynom taka pielêgnacja nie s³u¿y³a i pomimo wielkich chêci i stosowania tej pielêgnacji przez 3-6mies.powraca³y do nich... (czyli do szamponów z SLs...) Czy faktycznie tak mo¿e byæ, jaki mo¿e byæ powód? Jedna z blogerek pisa³a równie¿, ¿e zaczê³y jej w³osy wypadaæ, inna ¿e przet³uszczaæ i s± jakby przyklapniête (a jak pisa³am wyzej mia³am problem- przez androgeny tarczyce i pcos z w³osami i fakt chcê, aby by³y b³yszcz±ce i nie pusz±ce siê ale nie znów przyklapniête... przyznam, ¿e mam mêtlik w g³owie... )

pozdrawiam!

ps2.wg zdjêcia czy mo¿e która¶ z Was mia³a w³osy podobne i jak sobie z nimi poradzi³a, by mieæ ³adne krêcone, a nie takie "mazgaje"... ?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1527.jpg (43,0 KB, 18 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1528.jpg (100,0 KB, 23 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1529.jpg (83,4 KB, 31 za³adowañ)

Edytowane przez JaKate
Czas edycji: 2015-03-04 o 09:03
Stary 2015-03-04, 09:12   #4074
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

ps2.wg zdjêcia czy mo¿e która¶ z Was mia³a w³osy podobne i jak sobie z nimi poradzi³a, by mieæ ³adne krêcone, a nie takie "mazgaje"... ?
jakbym widzia³a swoje w³osy

zajrzyj do codziennika tam zobaczysz konkretne zestawy piêlêgnacyjne i po nich efekty

szampony z SLS te¿ sa potrzebne, wszak co¶ musi zmyæ wszystkie te cuda nak³adane na w³osy, jednak na codzieñ lepiej stosowaæ co¶ z ³agodniejszym detergentem

Stary 2015-03-04, 09:52   #4075
JaKate
Rozeznanie

hm... tzn.co jaki czas mo¿na u¿ywaæ tych z sls, przyk³adowo? bo ja osobi¶cie myjê w³osy co3-4dni, gdy¿ faza wielkiego przet³uszczania na "czubku" minê³a (kiedy¶ my³am codziennie)

Stary 2015-03-04, 10:21   #4076
201605161428
Konto usuniête

Królewna ¶nie¿ka: wielbie twoje w³osy! Masz tak piêkne, grube i gêste w³osy

Cytat:
hm... tzn.co jaki czas mo¿na u¿ywaæ tych z sls, przyk³adowo?
Obserwuj w³osy. Ostatnio myje sls raz na miesi±c. Jak je¼dzi³am na nartach my³am co mycie, bo w³osy siê poci³y.

Btw. pochwale siê wam, ¿e dzi¶ pierwszy raz w ¿yciu sama podciê³am sobie centymetr w³osów i nawet wysz³y równe i grube i ³adne
Stary 2015-03-04, 12:31   #4077
Teresssa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê bardzo
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50487525

To siê jeszcze trochê wyplucze I 'znaturalnieje'

WOW! Fantastycznie wygl±daj± #zazdro¶æ

Edytowane przez Teresssa
Czas edycji: 2015-03-04 o 12:34
Teresssa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-04, 14:27   #4078
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Obserwuj w³osy. Ostatnio myje sls raz na miesi±c. Jak je¼dzi³am na nartach my³am co mycie, bo w³osy siê poci³y.

Btw. pochwale siê wam, ¿e dzi¶ pierwszy raz w ¿yciu sama podciê³am sobie centymetr w³osów i nawet wysz³y równe i grube i ³adne [/QUOTE]

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-04, 17:05   #4079
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Wracaj±c do moich na razie naturalnych loczków, maj± siê ¶wietnie. Zdecydowanie czuj± ju¿ wiosnê. S± miêkkie, g³adkie, mi³e w dotyku.
Ostatnio zainspirowana fryzur± postaci z gry komputerowej mojego T¯a () zrobi³am sobie kucyka na bok (a nawet ostatnio pisa³am, ¿e nie noszê kucyków). W³osy 2 dni po myciu, wiêc ju¿ bardziej falo-loki ni¿ sprê¿yny, ale by³am w szoku jak dobrze wygl±da³y. To siê rzadko zdarza, ¿eby moje w³osy 2 dni po myciu by³y w tak dobrym stanie. Wow. T¯ siê zachwyca³ moim uczesaniem. Niezbyt wygodna fryzura, ale od czasu do czasu czemu nie.
Ja te¿ bardzo lubiê Twoje w³osy.W ka¿dej formie wygl±daj± ¶wietnie.

A mnie znowu dopad³a choroba,tym razem grypa.Nie mam si³y nawet z neta korzystaæ.Pora¿ka.Gor±czk a bliska 40stopni juz 3 dzieñ.

Testowa³am ten ¿el Loreala Dual..do krêconych kilkukrotnie.Okazuje siê,¿e tylko przy pierwszym wyciskaniu z tubki bia³a warstwa by³a kawalona i nie da³a siê wyciskaæ ale potem juz by³o ok na szczê¶cie.Ale do rzeczy.Nie pasuje mi ten ¿el.Skrêt gorszy,efekt mokrej w³oszki,w³osy b³szcz± jak po ¿elu lnianym to jeden plus ale s± zbyt obci±¿one ,oklapniête i gorszej siê krêc±.Ja nak³ada³am po umyciu na mokre w³osy.Wczoraj umy³am od¿ywk± kallosa po oleju i na³o¿y³am tylko b/s i du¿o bardziej i ³adniej siê krêci³y ni¿ po u¿yciu tego ¿elu.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2015-03-04 o 17:07
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-04, 18:05   #4080
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Dosta³am dzi¶ komplement od mamy 'Dziwnie Ci siê z w³osami zrobi³o, jakies takie jasne s± jak nie twoje, a zawsze mia³a¶ ciemne i b³yszcz±ce' to ja na to 'no tak, wyp³owia³e i wymêczone' Nie by³o to z³o¶liwe, rzeczywi¶cie to widaæ ¿e s± wyp³owia³e, takie bez po³ysku.
Oliwa mi podpasowa³a, bardzo siê cieszê ¿e mam wreszcie jaki¶ olej który s³u¿y!

krolewna_smieszka - jakie ¶liczne masz te w³osy i zdrowiutkie, mnie siê niskie kucyki na bok bardzo podobaj±, kiedy¶ chêtnie nosi³am
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.