Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-14, 02:32   #2131
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII

MALA ladny opis a skurcze z krzyza sie nie pisaly bo mierzone sa te z brzucha

SIEMPRE my jedziemy w tym roku ale nad polskie morze

MAJKA no opuchlizna zchodzi to lepiej

MALINKA to wam sie porobilo

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 03:58   #2132
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Zdjęcia mi na apce nie pokazuje... Jej jak zasnę jak TZet pójdzie to obudzę sie późnym popołudniem i lab mi zamkną... Co za noc ;/ nie wiem, czy godzine przespałam bez przerw. Jakbym miała dzis rodzic to chyba ktoś inny musiałby za mnie przeć
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 04:12   #2133
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dokładnie tak. Tez takie jest moje zdanie. Czop jest taki sluzowato-galaretowaty o ile można tak nazwać...
Jak na moje oko to jak takie gesciejsze smarki

---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Sylwia - nasz Robaczek już i matkę i ojca obsikal a przewijak to regularnie
U mnie tez przewijał regularnie i ręczniki przy myciu tez

---------- Dopisano o 03:09 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Mamusie które już urodziły mam prośbę Napiszcie mi jak walczyłyście na nawałem pokarmu bo chyba mnie to dopada, piersi obrzmiałe, duże, otoczka sutków zrobiła się twardsza, a sama pierś bardziej okrągła przez co ciężko małej się dobrze przyssać do sutka walczyłyśmy ponad 30min, w końcu pociągnęłam kilka razy laktatorem żeby sutek się dłuższy zrobił i jakoś poszło. Ale teraz powinnam odciągać jak piszą po 10-15ml regularnie co kilka godz? Czy wystarczy pobudzać się trochę przed podaniem małej piersi? Tylko, że to nie byłoby systematycznie bo Nadia jeszcze różnie je... Bardzo proszę o pomoc

Gosiak doczytałam tylko, że urodziłaś, gratuluję ogromnie!!

Jutro Was doczytam bo teraz się ogarniam w domku
Ja po prostu częściej sciagalam pokarm

---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ----------

Wykapalam wczoraj mała w wanience w wodzie po raz pierwszy i o dziwo nie rycZala
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 05:08   #2134
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Jak na moje oko to jak takie gesciejsze smarki

---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ----------

U mnie tez przewijał regularnie i ręczniki przy myciu tez

---------- Dopisano o 03:09 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ----------

Ja po prostu częściej sciagalam pokarm

---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ----------

Wykapalam wczoraj mała w wanience w wodzie po raz pierwszy i o dziwo nie rycZala
Jak to po raz pierwszy? Wcześniej nie kąpałaś?
My kładziemy mokrą tetrę na brzuszek żeby Młodemu było cieplej
Stary 2015-04-14, 06:08   #2135
gosiak0512
Zakorzenienie

Witamy sie z rana

Stary 2015-04-14, 06:12   #2136
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze. Myślę ze każda ma poczucie bycia nie gotowa jak juz się cos konkretnie zaczyna
Ja sie balam jak hooooo, i z calego serca teraz kibicuję tym co zostaly bo to czekanie jest tragiczne...wiecie zresztą ile podejść ja robilam
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Moze i ja cos sklece opis porodu. bedzie dlugo

jak wiecie rano 20.03 wybralismy sie na szpital, skierowanie z podejrzeniem malowodzia. nawet szybko poszlo i na OCePie wyladowalam kolo 8:00, po badaniu na fotelu dowiedzialam sie ze szyjka prawie zgladzona i rozwarcie na palec. ale jako ze jakies mlode stazystki czy tez lekarki sie uczyly to badanie raz jeszcze podpieli mnie pod ktg, skurcze jakies sie pisaly, ale bez rewelacji, zreszta co mnie to interesowalo, przeciez ja tam mialam byc tlyko na obserwacji po usg okazalo sie ze wod jest malo, ale jeszcze dam rade, wiec zastanawialam sie kiedy mnie do domu wypuszcza tak sie jednak nie stalo, bo po badaniu odeszla mi reszta czopu, tym razem z duza iloscia krwi, meza wyslalam do domu, mial zajrzec do mnie pozniej. niestety wprowadzili zakaz odwiedzin ze wzgledu na grype, wiec prawie plakalam, ze zostalam sama samotna kolo poludnai zaczely bolec plecy, zmiana pozycji nie pomaga wiec postanowilam pochodzic, pomyslalm, ze powinni wymienic lozka, te byly strasznie niewygodne niestety nasilalo sie coraz bardziej i zrozumialam, ze zaczynaja mi sie skurcze. te prawdziwe. poinformowalam pielegniarki o czopie i skurczach, badanie na fotelu, rozwarcie sie posunelo, szyjka zgladzona. Sylwia zaczela panikowac i srac po gaciach dostalam dwa czopki i wtedy juz skurcze zaczely mnie napierd.. nie bolec. podpieli mnie pod ktg a tam cisza, mimo, ze mnie zginalo w pol i nie moglam wylezec :/ akurat moj doktorek mial dyzur, wiec na biezaco sprawdzal co u nas chodzilam godzinami po korytarzu. na skurczach probowalam oddychac a bol z krzyza byl niesamowity i w duchu blagalam zeby juz mnie pocieli kolejne badanie na fotelu po 15:00, myslalam ze mi reke po lokiec wsadzil. a tam 2 cm (tylko a dla mnie az ) i informacja ze przy 3 szykujemy sie do cc, wiec Sylwia zwiekszyla tempo chodzenia po korytarzu kolejny zapis ktg, klnelam w duchu na to, ze musze lezec jak tak boli. kolejne godziny lecialy mi bardzo szybko, po 19:00 znow badanie na fotelu a tam juz ponad 3 cm, wiec jazda na cc, zadzownilam do tzta zeby zabral torbe malego i przyjezdzal (byl w lekkim szoku ), gustowna pizamka z dekoldem po cipke, wenflon, lewatywa, kupa, cewnik, papierologia, maz przy mnie a ja mam dosc. na skurczach trzymal mnie za reke a ja chcialam gryzc sciane, kaza lezec jak sie ku.rwa.. nie da o 21:00 zabrali mnie na ciecie, przejecie w oczac tzta bezcenne. zastrzyk w kregoslup bezbolesny, przestalo bolec, pokochalam pana anestezjologa uczucie ciepla i dzialamy szarpanie, szamotanie, dziwne uczucie, patrze do gory i widze.. wyciagaja mi malego.. 21:20 malowodzie jednak bylo, zielone wody, maly zrobil smolke w brzuchu, dostal 8 pkt, (po dziesieciu minutach juz 10 ) plakalam jak bobr, serce plakalo ze szczescia jak uslyszalam placz.. pokazali mi go, dostawili do twarzy, byl najpiekniejszy na swiecie. moj.. wymarzony, wystarany, wyteskniony Jas. milosc mojego zycia
a tz okazal sie bardzo dzielnym tatusiem
Ale sie zwylam...mala zaje....to napisałaś jakbym przezywala swój jeszcze raz bo emocje te same i jajcem...juz po to fajnie sie pisze. Ja mam wielką rodzine wiec kazdemu z osobna opowiadalam dobre to bo schodzą emocje
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 06:41   #2137
czajelka
Rozeznanie

Gratuluje nowym mamuśkom

U nas maly rzadzi i doba to za malo na wypoczynek dla mamy :p
czasem Was podczytujel ale bardzo malutko ....

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 07:16   #2138
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Czop jest bardzoooo gęsty jeszcze gestszy moim zdaniem niż upławy przy grzybicy albo nawet podobne troche a jak wodyvto stań bez niczego i zobacz czy Ci poleci mokre po nogach i jak nie mozesz tego powstrzymac to się sącza a jak możesz powstrzymać to prawdopodobnie zwieracze szwankuja i popuszczasz
Po nogach nic nie cieknie po prostu mam jakby baaaardzo duzo uplawow, czasami z jakimis glutkami grudkami.
Aj jak dzis tez tak będzie to zadzwonię do gin o dodatkową wizyte.

A maly właśnie sie kokosi po zeberkach... :p
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 07:18   #2139
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

jak wiecie rano 20.03 wybralismy sie na szpital, skierowanie z podejrzeniem malowodzia. nawet szybko poszlo i na OCePie wyladowalam kolo 8:00, po badaniu na fotelu dowiedzialam sie ze szyjka prawie zgladzona i rozwarcie na palec. ale jako ze jakies mlode stazystki czy tez lekarki sie uczyly to badanie raz jeszcze podpieli mnie pod ktg, skurcze jakies sie pisaly, ale bez rewelacji, zreszta co mnie to interesowalo, przeciez ja tam mialam byc tlyko na obserwacji po usg okazalo sie ze wod jest malo, ale jeszcze dam rade, wiec zastanawialam sie kiedy mnie do domu wypuszcza tak sie jednak nie stalo, bo po badaniu odeszla mi reszta czopu, tym razem z duza iloscia krwi, meza wyslalam do domu, mial zajrzec do mnie pozniej. niestety wprowadzili zakaz odwiedzin ze wzgledu na grype, wiec prawie plakalam, ze zostalam sama samotna kolo poludnai zaczely bolec plecy, zmiana pozycji nie pomaga wiec postanowilam pochodzic, pomyslalm, ze powinni wymienic lozka, te byly strasznie niewygodne niestety nasilalo sie coraz bardziej i zrozumialam, ze zaczynaja mi sie skurcze. te prawdziwe. poinformowalam pielegniarki o czopie i skurczach, badanie na fotelu, rozwarcie sie posunelo, szyjka zgladzona. Sylwia zaczela panikowac i srac po gaciach dostalam dwa czopki i wtedy juz skurcze zaczely mnie napierd.. nie bolec. podpieli mnie pod ktg a tam cisza, mimo, ze mnie zginalo w pol i nie moglam wylezec :/ akurat moj doktorek mial dyzur, wiec na biezaco sprawdzal co u nas chodzilam godzinami po korytarzu. na skurczach probowalam oddychac a bol z krzyza byl niesamowity i w duchu blagalam zeby juz mnie pocieli kolejne badanie na fotelu po 15:00, myslalam ze mi reke po lokiec wsadzil. a tam 2 cm (tylko a dla mnie az ) i informacja ze przy 3 szykujemy sie do cc, wiec Sylwia zwiekszyla tempo chodzenia po korytarzu kolejny zapis ktg, klnelam w duchu na to, ze musze lezec jak tak boli. kolejne godziny lecialy mi bardzo szybko, po 19:00 znow badanie na fotelu a tam juz ponad 3 cm, wiec jazda na cc, zadzownilam do tzta zeby zabral torbe malego i przyjezdzal (byl w lekkim szoku ), gustowna pizamka z dekoldem po cipke, wenflon, lewatywa, kupa, cewnik, papierologia, maz przy mnie a ja mam dosc. na skurczach trzymal mnie za reke a ja chcialam gryzc sciane, kaza lezec jak sie ku.rwa.. nie da o 21:00 zabrali mnie na ciecie, przejecie w oczac tzta bezcenne. zastrzyk w kregoslup bezbolesny, przestalo bolec, pokochalam pana anestezjologa :P uczucie ciepla i dzialamy szarpanie, szamotanie, dziwne uczucie, patrze do gory i widze.. wyciagaja mi malego.. 21:20 malowodzie jednak bylo, zielone wody, maly zrobil smolke w brzuchu, dostal 8 pkt, (po dziesieciu minutach juz 10 ) plakalam jak bobr, serce plakalo ze szczescia jak uslyszalam placz.. pokazali mi go, dostawili do twarzy, byl najpiekniejszy na swiecie. moj.. wymarzony, wystarany, wyteskniony Jas. milosc mojego zycia
Super opis

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Gosia śliczną masz córunie
Sylawia piękny opis porodu
Jeju.. już mam dość. Wczoraj myślałam żeby mała wyszła kiedy się jej zachce ale po tym telefonie do M że ma być już na weekend majowy tam to mnie ścięło z nóg..
Co jak ją przenoszę i on bedzie musiał już jechać

nie mysl tak nawet.
Poki nie trzeba to nawet o tym nie mysl

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Witamy sie z rana
hej,jak pierwsza noc?

Ja chyba ide dospac jeszcze hm
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 07:29   #2140
madzixx88
Zakorzenienie

Rybcia-super opis byłaś bardzo dzielna, chłop ponad 4 kg a opisujesz jakbyś kruszynkę urodziła brawo

Gosia-śliczna księżniczka !

Sylwia-uśmiałam sie na opisie, fajnie sie czyta

Zazdroszczę Wam, ze juz macie te chwile za sobą i maleństwa przy sobie...juz miesiąc niedługo niektore Wasze dzieciaczki skończą a my tu jeszcze w dwupaku:/
Choć gotowa na poród mentalnie nie jestem

Sunny-jak wydzielina z grudkami to moze infekcja?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 07:54   #2141
Majka232
Zakorzenienie

Madzixx - jak przychodzi co do czego to chyba żadna nie jest gotowa. To chyba normalne. Lęk przed nieznanym

U nas cała noc przespana w łózeczku hurra
Synuś jadł przed 20, 00.30, 4., teraz jeszcze śpi wiec spoko

Niezawsze - co u Ciebie? Jak tam Maciuś w weekend, tatuś dał radę?

Czajelka - Mateuszek mało śpi?

Gosiak - jak nocka? Kiedy powinni Was wypuścić?

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Ja w nocy zamiast spać to buty na necie oglądałam
Która z Was ma oryginalne melisski? Jak u nich z rozmiarowka? Czytalam ze trzeba brać rozm. większe niż normalnie?
Muszę kurtke kupić, chciałabym lekka parkę i nie wiem gdzie szukać
Stary 2015-04-14, 07:58   #2142
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Madzixx - jak przychodzi co do czego to chyba żadna nie jest gotowa. To chyba normalne. Lęk przed nieznanym

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Która z Was ma oryginalne melisski? Jak u nich z rozmiarowka? Czytalam ze trzeba brać rozm. większe niż normalnie?
Ja mam oryginalne meliski i zamawialam w swoim rozmiarze
Ja sie wkladka sugeruje.
Stary 2015-04-14, 08:06   #2143
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Ja mam oryginalne meliski i zamawialam w swoim rozmiarze
Ja sie wkladka sugeruje.
Ja nie mogę znaleźć ich konkretnie rozmiarowki
Stary 2015-04-14, 08:07   #2144
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mogę znaleźć ich konkretnie rozmiarowki
Ja juz nie pamietam skad zamawialam tzn z ktorej stronki z melkami ale gdzies tam zawsze byla tabela rozmiarow na stronie.
Ja mam wkladke 23,5cm
Stary 2015-04-14, 08:08   #2145
gosiak0512
Zakorzenienie

My juz po obchodach
Nocka pol na pol bo wspollokatorki dziecko wiecznie plakalo i moja budzilo. Jak bedzie wsio ok to jutro o 17 do wypisu

Stary 2015-04-14, 08:33   #2146
madzixx88
Zakorzenienie

Majka-to super synek Ci śpi

Ja zrobiłam porządek w szafce z pościelami uff zmachalam sie
Jeszcze muszę zrobić w kosmetykach, bo części w ogóle nie używam a leży bez sensu
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 08:43   #2147
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Sunny-jak wydzielina z grudkami to moze infekcja?
Nic nie piecze ani nie szczypie. Poczekam co dziś będzie, a jak nadal to pojadę na wizytę.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:

Swego czasu bardzo ładne parki były w h&m, nie wiem co w tym sezonie tam mają.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 08:48   #2148
FlightlessBird
Zakorzenienie

Biedna Malinka nie dość, ze sie tal nameczyla to teraz jeszcze problemy z rana

Gosiu o szybko u Was wypisują - u nas po 3 dobach dopiero

My juz po sniadanku. Zrobilam pastę jajeczna z rzodkiewka, szczypiorkiem i majonezem Na swiezych buleczkach

Glowa mnie boli przy poruszaniu nia- prawa strona... Juz od nocy tak boli.

Idę zaraz brać sie za sprzatanie, musze pościel zmienić, wiec pralka znow dzis bedzie pracować

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 08:55   #2149
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz nie pamietam skad zamawialam tzn z ktorej stronki z melkami ale gdzies tam zawsze byla tabela rozmiarow na stronie.
Ja mam wkladke 23,5cm
A jaki masz rozmiar?

Cytat:

Jeszcze muszę zrobić w kosmetykach, bo części w ogóle nie używam a leży bez sensu

Oj. Wieczorem prezy sie i nic mu nie pasuje a w nocy zasnął przy piersi i odłożyłam a drugi raz głaskałam więc to nie tak super gładko

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Nic nie piecze ani nie szczypie. Poczekam co dziś będzie, a jak nadal to pojadę na wizytę.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Swego czasu bardzo ładne parki były w h&m, nie wiem co w tym sezonie tam mają.
Dzięki. Rozejrze sie
Stary 2015-04-14, 08:55   #2150
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

Koleżanka ostatnio kupowała i rzeczywiście brała większy rozmiar niz normalnie nosi. A mierzyła wczesniej gdzies w Białym wlasnie. Ja dopiero wstałam od tej 4 i ide po pojemnik, powinno sie liczyć jako pierwszy poranny mocz.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 09:01   #2151
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

jak wiecie rano 20.03 wybralismy sie na szpital, skierowanie z podejrzeniem malowodzia. nawet szybko poszlo i na OCePie wyladowalam kolo 8:00, po badaniu na fotelu dowiedzialam sie ze szyjka prawie zgladzona i rozwarcie na palec. ale jako ze jakies mlode stazystki czy tez lekarki sie uczyly to badanie raz jeszcze podpieli mnie pod ktg, skurcze jakies sie pisaly, ale bez rewelacji, zreszta co mnie to interesowalo, przeciez ja tam mialam byc tlyko na obserwacji po usg okazalo sie ze wod jest malo, ale jeszcze dam rade, wiec zastanawialam sie kiedy mnie do domu wypuszcza tak sie jednak nie stalo, bo po badaniu odeszla mi reszta czopu, tym razem z duza iloscia krwi, meza wyslalam do domu, mial zajrzec do mnie pozniej. niestety wprowadzili zakaz odwiedzin ze wzgledu na grype, wiec prawie plakalam, ze zostalam sama samotna kolo poludnai zaczely bolec plecy, zmiana pozycji nie pomaga wiec postanowilam pochodzic, pomyslalm, ze powinni wymienic lozka, te byly strasznie niewygodne niestety nasilalo sie coraz bardziej i zrozumialam, ze zaczynaja mi sie skurcze. te prawdziwe. poinformowalam pielegniarki o czopie i skurczach, badanie na fotelu, rozwarcie sie posunelo, szyjka zgladzona. Sylwia zaczela panikowac i srac po gaciach dostalam dwa czopki i wtedy juz skurcze zaczely mnie napierd.. nie bolec. podpieli mnie pod ktg a tam cisza, mimo, ze mnie zginalo w pol i nie moglam wylezec :/ akurat moj doktorek mial dyzur, wiec na biezaco sprawdzal co u nas chodzilam godzinami po korytarzu. na skurczach probowalam oddychac a bol z krzyza byl niesamowity i w duchu blagalam zeby juz mnie pocieli kolejne badanie na fotelu po 15:00, myslalam ze mi reke po lokiec wsadzil. a tam 2 cm (tylko a dla mnie az ) i informacja ze przy 3 szykujemy sie do cc, wiec Sylwia zwiekszyla tempo chodzenia po korytarzu kolejny zapis ktg, klnelam w duchu na to, ze musze lezec jak tak boli. kolejne godziny lecialy mi bardzo szybko, po 19:00 znow badanie na fotelu a tam juz ponad 3 cm, wiec jazda na cc, zadzownilam do tzta zeby zabral torbe malego i przyjezdzal (byl w lekkim szoku ), gustowna pizamka z dekoldem po cipke, wenflon, lewatywa, kupa, cewnik, papierologia, maz przy mnie a ja mam dosc. na skurczach trzymal mnie za reke a ja chcialam gryzc sciane, kaza lezec jak sie ku.rwa.. nie da o 21:00 zabrali mnie na ciecie, przejecie w oczac tzta bezcenne. zastrzyk w kregoslup bezbolesny, przestalo bolec, pokochalam pana anestezjologa :P uczucie ciepla i dzialamy szarpanie, szamotanie, dziwne uczucie, patrze do gory i widze.. wyciagaja mi malego.. 21:20 malowodzie jednak bylo, zielone wody, maly zrobil smolke w brzuchu, dostal 8 pkt, (po dziesieciu minutach juz 10 ) plakalam jak bobr, serce plakalo ze szczescia jak uslyszalam placz.. pokazali mi go, dostawili do twarzy, byl najpiekniejszy na swiecie. moj.. wymarzony, wystarany, wyteskniony Jas. milosc mojego zycia

Cytat:
Witamy sie z rana
Cześć
Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Po nogach nic nie cieknie po prostu mam jakby baaaardzo duzo uplawow, czasami z jakimis glutkami grudkami.
Aj jak dzis tez tak będzie to zadzwonię do gin o dodatkową wizyte.

A maly właśnie sie kokosi po zeberkach... :p
Pod koniec ciąży jest bardzo dużo wydzieliny ja zmueniam wkładkę chyba co dwie godziny taka mokra ale to nie wody bo sprawdzalam na pasku kupuję paczkę wkladek na trzy dni
Cytat:
My juz po obchodach
Nocka pol na pol bo wspollokatorki dziecko wiecznie plakalo i moja budzilo. Jak bedzie wsio ok to jutro o 17 do wypisu
Ooo no to super niech was jutro wypuszcza
Domima kcuki za dziś! !! Czekamy na maluszka

Kurde po wieczormych dwóch skurczach myślałam z nadzieja że obudze się o 4 ze skurczami a ja przespalam pięknie noc a z rana brzuch jak marzenie nic cisza hihi
Jeszcze mam focha na Tż bo wczoraj mówił że rano bedzie a dziś że nie bo jest małe rozwarcie i będzie bił młodego bl już się dziura robi a ja mam chcice i będę chodzić cały dzień wściekła na niego.... jeszcze ma pracę w domu więc będę go oglądać. .. chce mi się wyć. ..
A sutkow sama sobie nie pomasuje bo chcica jeszcze gorsza! !! Chyba będę dziś po schodach biegać i pójdę na dluuugiii spacer. Sama!

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 09:01   #2152
Hanka20
Zakorzenienie

HEJ!

SYLWIA świetny opis porodu juz myslalam ze się nie zdecydujesz
Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Gosia śliczną masz córunie
Sylawia piękny opis porodu
Jeju.. już mam dość. Wczoraj myślałam żeby mała wyszła kiedy się jej zachce ale po tym telefonie do M że ma być już na weekend majowy tam to mnie ścięło z nóg..
Co jak ją przenoszę i on bedzie musiał już jechać
Nie martw się, trzeba myśleć ze urodzi się wcześniej ważne jest nastawienie!

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Zdjęcia mi na apce nie pokazuje... Jej jak zasnę jak TZet pójdzie to obudzę sie późnym popołudniem i lab mi zamkną... Co za noc ;/ nie wiem, czy godzine przespałam bez przerw. Jakbym miała dzis rodzic to chyba ktoś inny musiałby za mnie przeć
Współczuję mega, ja na szczęście nie mam problemów z snem.

Cytat:
Witamy sie z rana
Pierwsza noc za Wami

A mi wszystko przeszło kurde, krzyż juz nie boli brzuch się stawiał w nocy ale bezboleśnie wiec

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 09:11   #2153
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe ambitnie!

Cytat:
A jaki masz rozmiar?

Oj. Wieczorem prezy sie i nic mu nie pasuje a w nocy zasnął przy piersi i odłożyłam a drugi raz głaskałam więc to nie tak super gładko

Dzięki. Rozejrze sie

Woesz ze nie wiem i Ci nie powiem bo butki sa w piwnicy.
Bodajze 36

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
HEJ!

SYLWIA świetny opis porodu juz myslalam ze się nie zdecydujesz
Nie martw się, trzeba myśleć ze urodzi się wcześniej ważne jest nastawienie!

Współczuję mega, ja na szczęście nie mam problemów z snem.

Pierwsza noc za Wami

A mi wszystko przeszło kurde, krzyż juz nie boli brzuch się stawiał w nocy ale bezboleśnie wiec
Mnie rano chwilunie cmilo i przestalo.

Zaraz sie bede ogarniac. Masakra nie spie od 6
Bedzie trzeba podrzemac potem
Stary 2015-04-14, 09:11   #2154
gosiak0512
Zakorzenienie

BIRD u nas jest po 2 pelnych ale jak bym po 20 urodzila to juz doba dluzej.

Stary 2015-04-14, 09:17   #2155
FlightlessBird
Zakorzenienie

Gosiu sliczna Martynka

Rosi sama sobie ulzyj orgazm nie zaszkodzi, a moze pomoc

Zmieniłam pościel, nastawiłam pranie, musialam usiąść bo sie zasapalam i brzuch w dole rozbolal

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 09:19   #2156
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Gosiu sliczna Martynka

Zmieniłam pościel, nastawiłam pranie, musialam usiąść bo sie zasapalam i brzuch w dole rozbolal
Chcialam to napisac
Stary 2015-04-14, 09:34   #2157
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Gosiu sliczna Martynka

Cytat:
Chcialam to napisac
Ja tak nie umiem jakoś haha

Stary 2015-04-14, 09:35   #2158
kar0ola
Rozeznanie

Hej ja chcialam sie tylko zameldowac, jestem padnieta, glowa mnie boli jak cholera, skurcze OKROPNE mialam w nocy, dalej sie pojawiaja, jeszcze 2 razy polecial ze mnie czop, dalej czysty. (Zastanawiam se jaki mysi byc wielki skoro dalej wylatuje w takich ilosciach..) nie panikuje ze skurczami bo zaraz mam wizyte u gina.. Dam znac po niej. Milego Dnia dziewczyny. Trzymajcie kciuki zebym nikogo dzisiaj nie zamordowala, bo nastroj niestety taki mi towarzyszy.
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 09:37   #2159
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Hej ja chcialam sie tylko zameldowac, jestem padnieta, glowa mnie boli jak cholera, skurcze OKROPNE mialam w nocy, dalej sie pojawiaja, jeszcze 2 razy polecial ze mnie czop, dalej czysty. (Zastanawiam se jaki mysi byc wielki skoro dalej wylatuje w takich ilosciach..) nie panikuje ze skurczami bo zaraz mam wizyte u gina.. Dam znac po niej. Milego Dnia dziewczyny. Trzymajcie kciuki zebym nikogo dzisiaj nie zamordowala, bo nastroj niestety taki mi towarzyszy.
To trzymam kciuki aby to były te właściwe skurcze i po wizycie abyś na porodowce wylądowała

Stary 2015-04-14, 09:43   #2160
siempre
Wtajemniczenie

Hej hej u mnie jak dalej żadnych reakcji aby maluszek wyszedł na świat Kopara na podwórku też go nie zachwyciła bo dalej w brzuchu
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości