Rossmann cz. XXV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-19, 13:06   #3991
florence244
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXV

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5109452 0] poszukam kredeczki w naturze. byłam pewna że wezmę tą z Max Factor.
Fajny róż by mi sie przydał.
Max factor ma fajne tusze do rzęs, podkłady i puder Creme puff są też bardzo fajne, ale niestety nie ma dla mnie żadnego koloru, wszystko strasznie ciemne i wpadające w róż.
Boję się, że róże też będa bardzo nasycone.[/QUOTE]

Tak naprawdę tylko jeden z rozy jest bardzo nasycony, niebezpieczny dla bladziochow
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 13:07   #3992
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annajustyna Pokaż wiadomość
loreal 130 revitalift jest bardzo jasny, inffalible matte 11 vanilia to blada porcelana, astor tez pierwsze 01 sa jasne..jest sporo; co do Loreal True Match to dziewczyny w r nie potrafia dobrac odcienia i jest mało testerów

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

też polecam pędzel Hakuro h50 i h50s
Czym te pędzle się różnią?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 13:09   #3993
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Tak naprawdę tylko jeden z rozy jest bardzo nasycony, niebezpieczny dla bladziochow
Ja się zawsze boję, bo jestem blada jak kartka papieru.
Jutro sprawdzę sobie kolorki.
Coś mnie ciągnie do tych róży
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 13:10   #3994
beatiska
Zakorzenienie

A polecacie jakąś kredki do oczu nude? Chodzi mi o linię wodną. Coś bym sobie kupiła na tej promocji
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 13:10   #3995
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Wielkością, H50s jest mniejszy.
http://1.bp.blogspot.com/-WOWa7LQCuY...0/P3101008.JPG

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 13:18   #3996
teklaem
Raczkowanie

Dziewczyny, czy któraś z Was używała ten dość nowy podkład z Astora Perfect Stay (baza i podkład w 1)? Jakie są Wasze opinie? Czytałam na KWC ale wolę usłyszeć coś tutaj Faktycznie się klei? i robi pomarańczowy?

I jeszcze Bourjois CC- macie z nim jakieś doświadczenia? Czy wytrzyma 8h na twarzy?

I jaki korektor pod oczy polecacie? Nie mam jakiś wielkich sińców, takie średnie może. Myślę nad Loreal True Match.

A jeśli chodzi o podkłady, których ja NIKOMU niezależnie od typu cery NIE polecam, to:
Revlon Nearly Naked (mam suchą skórę, a on świeci się po godzinie i ściera)
L'Oreal Infallible (najjaśniejszy jest bardzo pomarańczowy, po kilku minutach już ciemnieje, pod koniec dnia schodzi plamami i świeci się niemiłosiernie, jest to jedyny podkład jaki pozwolił mi poznać co to znaczy, że coś schodzi plamami- pod koniec dnia wyglądam tak, jakbym nie roztarła go wszędzie, tylko użyła w niektórych miejscach)
To są 2 najgorsze podkłady jakie w życiu miałam. Używam je teraz tylko w dni, w które wychodzę na parę godzin i z nikim się nie widzę. Wiadomo, ocena subiektywna, ale zarówno kremy/żele pod te podkłady próbowałam różne jak i pudry utrwalające- też różne, no i pędzel/gąbka/palce- nieważne, zawsze tak samo :/

Edytowane przez teklaem
Czas edycji: 2015-04-19 o 13:25
teklaem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 13:32   #3997
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
A polecacie jakąś kredki do oczu nude? Chodzi mi o linię wodną. Coś bym sobie kupiła na tej promocji
Max Factor 090 Natural Glaze

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 13:36   #3998
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mon_soleil Pokaż wiadomość
z rossmanna to się nie orientuje, ale polecam z Natury te: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html (tylko że są pojedyncze)

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

dziewczyny poszukuję jakiejś jasnej nudziakowej szminki.. ale takiej jaśniutkiej polecicie coś???? i jeszcze jakąś dobrą odżywkę do paznokci..
Odżywkę do paznokci polecam Eveline 8 w 1 i Eveline diamentową- odkąd ich używam paznokcie bardzo rzadko Mi się łamią, nie rozdwajają się i szybko rosną
AnnaDorota1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 13:40   #3999
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
A okej teraz wiem dziękuję

Cytat:
Napisane przez teklaem Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was używała ten dość nowy podkład z Astora Perfect Stay (baza i podkład w 1)? Jakie są Wasze opinie? Czytałam na KWC ale wolę usłyszeć coś tutaj Faktycznie się klei? i robi pomarańczowy?

I jeszcze Bourjois CC- macie z nim jakieś doświadczenia? Czy wytrzyma 8h na twarzy?

I jaki korektor pod oczy polecacie? Nie mam jakiś wielkich sińców, takie średnie może. Myślę nad Loreal True Match.

A jeśli chodzi o podkłady, których ja NIKOMU niezależnie od typu cery NIE polecam, to:
Revlon Nearly Naked (mam suchą skórę, a on świeci się po godzinie i ściera)
L'Oreal Infallible (najjaśniejszy jest bardzo pomarańczowy, po kilku minutach już ciemnieje, pod koniec dnia schodzi plamami i świeci się niemiłosiernie, jest to jedyny podkład jaki pozwolił mi poznać co to znaczy, że coś schodzi plamami- pod koniec dnia wyglądam tak, jakbym nie roztarła go wszędzie, tylko użyła w niektórych miejscach)
To są 2 najgorsze podkłady jakie w życiu miałam. Używam je teraz tylko w dni, w które wychodzę na parę godzin i z nikim się nie widzę. Wiadomo, ocena subiektywna, ale zarówno kremy/żele pod te podkłady próbowałam różne jak i pudry utrwalające- też różne, no i pędzel/gąbka/palce- nieważne, zawsze tak samo :/

Miałam starsza wersja Astor i sobie chwale teraz kupię tą nową w odcieniu 102(dawnym 100) sama jestem ciekawa
Pod oczy kupię korektor Miss Sporty z witaminami pierwszy raz wiec tez nie wiem czego się spodziewać

Cytat:
Poza R polecam Oriflame

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-04-19, 13:55   #4000
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

jesli chodzi o aplikację podkładu w płynie, to ja uwielbiam skunksa z Joursna i powder brush z Elfa - obie świetne
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 14:10   #4001
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
wielkoscią hakuro 50s jest mniejszy od hakuro 50
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 14:11   #4002
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o aplikację podkładu w płynie, to ja uwielbiam skunksa z Joursna i powder brush z Elfa - obie świetne
Lukne na nie

Cytat:
Napisane przez annajustyna Pokaż wiadomość
wielkoscią hakuro 50s jest mniejszy od hakuro 50
Ok juz wiem ale dziękuję

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-04-19, 14:15   #4003
CleoOo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mon_soleil Pokaż wiadomość
dziewczyny poszukuję jakiejś jasnej nudziakowej szminki.. ale takiej jaśniutkiej polecicie coś???? i jeszcze jakąś dobrą odżywkę do paznokci..
nudziaka polecam z Maybelline 715 choco cream
a odżywkę diamentową z Eveline

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Max factor 090, bądź tą dostępną w Naturze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...a-do-oczu.html
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 14:16   #4004
annajustyna
BAN stały

[QUOTE=Smerfetka696969;510 94917]A okej teraz wiem dziękuję

Miałam starsza wersja Astor i sobie chwale teraz kupię tą nową w odcieniu 102(dawnym 100) sama jestem ciekawa
Pod oczy kupię korektor Miss Sporty z witaminami pierwszy raz wiec tez nie wiem czego się spodziewać

ja też kupię nowa wersje Astora w kolorze 102, już testowałam 2 razy i jest ok; mam chęc też na https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...p.html&next=1w kolorze 103 bo jeszcze lepiej wygląda niż nowa wersje Astora w kolorze 102 czyli https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...er.html&next=1
takze jak komuś podpasuje ten Astor w kolorze 10 niech obejrzy kolor 103 drugiego Astora bo na twarzy jest jaśniejszy odrobinę-mam próbkę obu;
Astor, Perfect Stay, 24H Foundation + Perfect Skin Primer jest w odcieniu 100, 102, 200,203, 300, 302; odcień 102 nie zastąpił odcienia 100;
mam burzuja cc 31 i 32 i one słabo kryją i u mnie po kilku godzinach musze przypudrować-cera mieszana- jak masz sucha to ok, wytrzyma

co do L'Oreal Infallible w kolorze 125 to ja wzięłam próbke i on jest ciemniejszy od HM burżuja 51 i bardzi j pomarańczowy; jak ktos mam ciemniejsza cere to będzie ok, podkład jest fajny i fajnie sie trzyma na skórze ale ten kolor jest dla ciemniejszej karnacji; nowy matujący ma same róze w kolorach i mnie nie interesuje

Edytowane przez annajustyna
Czas edycji: 2015-04-19 o 14:25
Stary 2015-04-19, 14:23   #4005
CleoOo
Wtajemniczenie

kurcze, mam ostatnio problem z cerą, wysyp dosłownie wszystkiego, ale nie chce ciężkiego podkładu, wiem, że na wiosnę lepiej coś lżejszego żeby jeszcze bardziej nie zapchało, dlatego revlon odpada, wolę się wspomóc korektorem.
Długo myślałam nad tym cc z burżuja https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-cc-cream.html ale po przeczytaniu recenzji na wizażu, blogach, obczajeniu youtuba chyba sobie odpuszczę, potrzebowałabym najjaśniejszy odcień a ten cc nie dość że się utlenia to jeszcze nie wtapia się w skórę przez co jest widoczny, już chyba wole ten z bell https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...t-make-up.html chyba że poleciłybyście coś innego? HM mam ale ciut za ciemny i nie wiem czy brać kolor 51 czy jednak pójść w inny podkład. Ech... ciężko z tymi podkładami w naszych drogeriach, albo to ja jestem zbyt wybredna?
Stary 2015-04-19, 14:30   #4006
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez CleoOo Pokaż wiadomość
kurcze, mam ostatnio problem z cerą, wysyp dosłownie wszystkiego, ale nie chce ciężkiego podkładu, wiem, że na wiosnę lepiej coś lżejszego żeby jeszcze bardziej nie zapchało, dlatego revlon odpada, wolę się wspomóc korektorem.
Długo myślałam nad tym cc z burżuja https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-cc-cream.html ale po przeczytaniu recenzji na wizażu, blogach, obczajeniu youtuba chyba sobie odpuszczę, potrzebowałabym najjaśniejszy odcień a ten cc nie dość że się utlenia to jeszcze nie wtapia się w skórę przez co jest widoczny, już chyba wole ten z bell https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...t-make-up.html chyba że poleciłybyście coś innego? HM mam ale ciut za ciemny i nie wiem czy brać kolor 51 czy jednak pójść w inny podkład. Ech... ciężko z tymi podkładami w naszych drogeriach, albo to ja jestem zbyt wybredna?
Mam porównanie między tymi CC i wolę Burżuja, chociaż ma groszy kolor. CC z Bell jest tłusty, Burżuj bardziej silikonowy.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 14:31   #4007
annajustyna
BAN stały

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...p.html&next=1w
ten będzie lepszy od cc burżuja, ktury mam i uzywam ale on sie u mnie nie utlenia tylko słabo kryje i włazi w pory, mam 31 i 32; astora biore 103 i w nim sie swietnie wygląda, jest leciutki; polecam na lato

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...p.html&next=1w
ten będzie lepszy od cc burżuja, ktury mam i uzywam ale on sie u mnie nie utlenia tylko słabo kryje i włazi w pory, mam 31 i 32; astora biore 103 i w nim sie swietnie wygląda, jest leciutki; polecam na lato
jesli HM 51 za ciemny to cc 31 powinien być ok; 32 jest bezowy a 31 jasno-żółty

Edytowane przez annajustyna
Czas edycji: 2015-04-19 o 14:33
Stary 2015-04-19, 14:33   #4008
CleoOo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Mam porównanie między tymi CC i wolę Burżuja, chociaż ma groszy kolor. CC z Bell jest tłusty, Burżuj bardziej silikonowy.
dla mnie revlon ma krycie idealne, jednak jestem typowo żółta (albo nawet oliwkowa), 180 za bardzo się odcinał kolorem a 150 wyglądałam na chorą dlatego szukam czegoś co będzie żółte i w miare kryło, mam ograniczony fundusz i nie chce wyrzucać kasy w błoto
Stary 2015-04-19, 14:36   #4009
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Max Factor 090 Natural Glaze
Cytat:

Max factor 090, bądź tą dostępną w Naturze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...a-do-oczu.html
Chyba na Max Factor się zdecyduję dzięki
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 14:39   #4010
annajustyna
BAN stały

Cytat:
dla mnie revlon ma krycie idealne, jednak jestem typowo żółta (albo nawet oliwkowa), 180 za bardzo się odcinał kolorem a 150 wyglądałam na chorą dlatego szukam czegoś co będzie żółte i w miare kryło, mam ograniczony fundusz i nie chce wyrzucać kasy w błoto
lepsze krycie ma ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...on.html&next=1 i kolor 51 moze tobie przypasuje; tez jest zołty ale w porównaniu do 51HM mniej beżowy; krycie ma dobre i nie tworzy maski; jest na mojej liscie zakupowej na "te dni"
Stary 2015-04-19, 14:49   #4011
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez just75 Pokaż wiadomość
Może spróbuj sobie tego nowego Rimela w tubce kolor 10o. Sam podkład jest fajny, ale kolor musisz sobie zobaczyć w Rosku.
Dziękuję, a nowy to który?

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 14:56   #4012
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Dziękuję, a nowy to który?
ten w tubce u nas jest https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...review-1000004
Stary 2015-04-19, 14:59   #4013
ania10zg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnnaDorota1993 Pokaż wiadomość
Odżywkę do paznokci polecam Eveline 8 w 1 i Eveline diamentową- odkąd ich używam paznokcie bardzo rzadko Mi się łamią, nie rozdwajają się i szybko rosną
Widzisz jakaś różnice między diamentowa a 8w1? Mam 8w1 i spisuje się bardzo dobrze
ania10zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 15:07   #4014
CleoOo
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny zastanawiam się jeszcze co by wynikło ze zmieszania revlona 150 z odrobiną HM 52 revlon troche zbyt ziemisty i za mało żółty jak dla mnie, więc może to było by alternatywą, i kolor i odpowiednie krycie?
Stary 2015-04-19, 15:08   #4015
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania10zg Pokaż wiadomość
Widzisz jakaś różnice między diamentowa a 8w1? Mam 8w1 i spisuje się bardzo dobrze
Nie widzę różnicy między nimi- obie dobrze się spisują
AnnaDorota1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 15:15   #4016
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny zastanawiam się jeszcze co by wynikło ze zmieszania revlona 150 z odrobiną HM 52 revlon troche zbyt ziemisty i za mało żółty jak dla mnie, więc może to było by alternatywą, i kolor i odpowiednie krycie?
ja już nie raz mieszałam cos z colorstayem i byłam zadowolona z efektów

polecacie maskarę do brwi wibo? widzę na zdjęciach różne wersje szczoteczki, jaka jest w obecnych produktach?
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 15:19   #4017
dzoana240
Raczkowanie

Dziewczyny, orientujecie się czy promocja -49% będzie obowiązywała również w sklepie internetowym ? Planuję większe zakupy, a kupując przez internet miałabym pewność, że kosmetyki nie są zmacane.
dzoana240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 15:21   #4018
CleoOo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
ja już nie raz mieszałam cos z colorstayem i byłam zadowolona z efektów

polecacie maskarę do brwi wibo? widzę na zdjęciach różne wersje szczoteczki, jaka jest w obecnych produktach?
taka http://4.bp.blogspot.com/-KJ4U_CyCTk...WDg/s640/3.jpg mi się ten żel właśnie kończy więc mam zamiar zakupić tym razem dla siebie i dla siostry także polecam
Stary 2015-04-19, 15:39   #4019
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
taka http://4.bp.blogspot.com/-KJ4U_CyCTk...WDg/s640/3.jpg mi się ten żel właśnie kończy więc mam zamiar zakupić tym razem dla siebie i dla siostry także polecam
ona jest rozmiarów szczotki z tuszu czy mniejsza? mam teraz maskarę z loreala medium dark ale wydaje mi się, ze staje się ciut za ciemna, bo kupiłam ją jak miałam jeszcze ciemniejsze włosy na głowie
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 15:40   #4020
florence244
Zakorzenienie

Używała już któraś z Was- http://www.wibo.pl/pl/p-403-Korektor+Deluxe+Brightener ?
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości