|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10
Cytat:
Znając życie jakies koleżanki to były
|
|
#872 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale 2 stówki też piechotą nie chodzą, miło ze strony babci ![]() Cytat:
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
TienShan no ja to bym mu spać pozwoliła, ale moje cycki cierpią
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Porządek będzie do pierwszego skorzystania Później pewnie nie będzie mi się chciało, chociaż swoje rzeczy po praniu układam podobnie w szufladach, bo dużo łatwiej wszystko znaleźć.
|
|
|
|
#878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cudo
Cytat:
Jak słodko Cytat:
Ps. widzisz już swoją bożenę
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz
a dziś na samolocie przypomniała mi się że golilam się tydzień temu, bo w tych bólach nie dałam rady juz się gimnastykowac. Za to dziś spojrzałam i szok...
|
#880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przesiewowych badań słuchu nie robią, trzeba się we własnym zakresie gdzieś załapać. USG bioderek nie robią. Dają niby skierowanie gdzieś, ale jak ja mam do BB prawie 50km, to jeździj sobie z maluchem ledwo wypisanym... USG brzuszka i główki nie robią. Poza oceną noworodka i tymi 2-ma obowiązkowymi szczepieniami nie robią generalnie nic. Wypisują po 1 dobie pełnej. W razie żółtaczki u dziecka niby "wrócić" do nich można, choć już pani zagadywała, że normalnie w szpitalu też przyjmą... Więc wychodzi na to, że wcale chętnie z żółtaczką z powrotem nie przyjmują... Ostatecznie bardzo zniechęcona mizerną jak dla mnie opieką nad noworodkiem zrezygnowałam. I będę rodzić w szpitalu gdzie mój gin jest ordynatorem. Trochę się boję, szczególnie, że nie ma tam ZZO. Natomiast jest porządny oddział neonatologii i jest dziecięcy OIOM, który znam aż za dobrze, ale wiem, że lekarze i sprzęt są tam świetni. Wiem też, że i bioderka i słuch dziecko będzie miało sprawdzone i że usg brzuszka i główki też robią przed wypisem. I w razie jakichkolwiek komplikacji nigdzie dziecka nie przewożą. Podsumowując... Wybrałam dobro mojego dziecka, a nie moją wygodę, i mam nadzieję, że dam radę i poród nie będzie dla mnie traumą. Cytat:
Ja miałam dziś niemiłą sytuację. Znaczy o tyle niemiłą, że się wystraszyłam i normalnie na babę wydarłam japę. Wracając od lekarza wlazłam po rzeczy na obiad. No i idę z koszyczkiem do kolejki aż nagle czuję mocne uderzenie z boku. Ja w szoku się odwracam a jakiś stary moher wparował we mnie wózkiem... Tak bardzo się śpieszyła żeby zdążyć przede mną, że jak się okazało, że nie zdąży to nie wyhamowała Wydarłam się japą, że co ona robi ! A ona, że no, że przeprasza. A ja dalej z japą na nią, że to nie wyścigi i jeśli nie zauważyła to jestem w ciąży i chyba wypadałoby użyć czasami rozumu, że jak dla niej 2 minuty dłużej w kolejce to taka sprawa życia i śmierci to proszę, niech idzie przede mną, bo jeszcze kogoś zabije w swoim pędzie po szybsze miejsce do lady. Uwierzcie mi, aż mi głupio potem było tak na nią wrzeszczałam, ale tak się wystraszyłam, że puściły mi nerwy. Kasjerka obok poprosiła mnie do kasy bez kolejki, szybko się skasowałam i wróciłam do domu. Mała się na szczęście rusza, brzuch mnie trochę boli i chyba od tego uderzenia zaczyna mi się siniak robić (ale mi się ogólnie szybko i łatwo siniaki robią).Nadzieja - za chwilę go całkiem nie będzie Widać, że ładnie się macica obkurcza ![]() Z dobrych informacji to nie mam szewka Szyjka ponoć bardzo skrócona. Rozwarcia jednak nie ma. Więc chyba jeszcze trochę pochodzę, ale mam już błogosławieństwo, że jakby co to mogę rodzić.
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Bleeee niedobrze mi i mnie ścigło na dwójke.
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wy macie dużo ciuszków tak na początek? bo tak zaglądam do komody syna i boję się, że będę często musiała praleczke uruchamiać. Niby body mam ok 15 szt, pajacyków ok 10szt, rampersów ok 6, ale wydaje mi sie to w takiej małej ilości...
I pytanko: czy planujecie swoje maleństwa spowijać? Co kupiłyście do tego celu? woombie, czy klasyczny koc, ale w kwadracie? Doradźcie, bo na woombie narazie mnie nie stać, może któryś z gości zapyta się co byśmy chcieli
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawka dobra decyzja. My przeżyjemy wszystko. I ból i nawet jakieś gorsze traktowanie, najważniejsze są dzieci i to żeby miały dobra opiekę.
Co do tej kobiety to czasem naprawdę ręce opadają! Dobrze, że z małą.wszystko ok. To czekamy na Twój poród ;-)
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Słodziak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i od Tż-ta znajoma jest położną na neonatologi. Powiedziała, że jak przyjedziemy to wpadnie na porodówkę zobaczyć co z nami (i pewnie przy okazji szepnie słówko koleżankom z położnictwa). No i staram się raz, że dobrze nastawić. A dwa, jeśli zacznie się od skurczy to maksymalnie długi okres czasu spędzić w domu (do skurczy co 5 minut przynajmniej). Dla mojej Oliwki dam radę. Ja też czekam na mój poród negocjuję z Oliwią, że skoro wszyscy w rodzinie są z maja, to niech będzie indywidualnością i urodzi się końcem kwietnia, z kwietnia nie ma nikogo i taki piękny miesiąc, mamusia z tatusiem ślub wzięli 27 kwietnia i taka piękna podwójna rocznica by była![]() Nie wiem tylko czy mnie posłucha, pewnie nie ![]() Goskie - Antoś cudowny ! Madeline - jaki porządek ! O maj gasz
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a swoją drogą to jeszcze na przyszły raz trzeba by było pamiętać, żeby od takiego babona wrednego dane osobowe wyciągnąć, bo jakby nie daj Boże coś się jednak stało, to byłoby kogo pozwać o rentę dla dziecka. Idiotka ciężka. tak jak u Kofty - "z młodych gniewnych wyrosną starzy wkur.wieni", tak i z młodych pyskatych gówniar wyrastają stare wredne babsztyle. |
|
|
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
Truskawka, o matko, nie dziwię Ci się, ze puściły Ci nerwy!!
mnie szlag trafia momentami jak widzę, jak traktują ciężarne. i nie chodzi tutaj o to, że mają nas traktować z wyższością, ale po ludzku.. niestety najgorsze jest to, że w 90% przypadków gorsze są kobiety pod tym względem to jest dopiero przykre..w labo raz miałam problem z przepuszczeniem w kolejce, jak facet który spóźnił się na wizytę, musiał zrobić EKG. ale mu nie popuściłam, bo źle się wtedy czułam. a tak to babki wychodzą i rozglądają się albo pytają, czy nie ma żadnej kobiety w ciąży i z marszu wołają ![]() ale ładne słoneczko za oknem a Młody tak mi wariuje w brzuchu, że wszystkie kichy mnie bolą ![]() a w ogóle jaki miałam sen!! śniło mi się, ze wymacałam paluszki przez brzuch i M. próbował mnie przez skórę złapać za palec
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
Madeleine ale masz pięknościowo
Santi ale bym się wku.... ja jak ja, ale mój tż to by tą kasjerkę zabił gołymi rękami. co za tupet
|
|
|
|
#890 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Też idę dziś do gina. Gratuluje kolejnych tygodni ![]() Byliśmy z tż-tem i pieskiem na spacerze i teraz tż myje okna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() piękny mój tz nawet chce żebym pokazywała wasze bobasy jak opowiadam o porodach. Chyba nie może się doczekać naszego maleństwa ![]() Cytat:
ale to chyba by było 200 tysięcyCytat:
![]() Nadzieja piękny brzuch-wszystko z brzucha przeszło w cycki- żyć nie umierać
|
||||||
|
|
|
#891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do spowijania kupiłam bambusowe otulacze Aden&Anais 120x120cm. Dzięki dziewczyny |
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Santi pędzę oglądać ;D
a co do spowijania to ja mam otulaczek przy synku się sprawdził, tak samo jak kocyki
|
#895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście mała się normalnie rusza, i nic niepokojącego się nie dzieje. Dobrze, że to było z boku, a nie odwróciłam się akurat bardziej przodem. Bo wtedy bym ją tam chyba zabiła... To kciuki za doczekanie się i za podjęcie decyzji w Twojej sprawie ![]() Cytat:
A wystarczyłoby trochę życzliwości. Ja nie mam na co dzień problemu z tym, żeby w kasie przepuścić jakąś babcię jak widzę, że jej ciężko. Nie raz mi się zdarzyło i zakupy pomóc takiej ogarnąć i popakować, bo w jednej ręce kula, w drugiej jakaś toreba i babcia ledwo stoi. Kobietom w ciąży też zawsze ustępowałam. I póki mi samej nie jest ciutkę ciężej to chyba aż tak nie zauważałam tej znieczulicy społecznej. Ciąża stan przejściowy. Boję się co będzie jak będę stara i mocno zniedołężniała. Mój jak znam jego nieustępliwość w pewnych kwestiach to nie wykłócałby się z kasjerką tylko poprosił kierownika zmiany. On jest z takich mężczyzn co rzadko kiedy podnoszą głos i nie lubią kłótni, ale spraw, które uznają za honorowe nie popuszczą.
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, ciuszki najwyżej na bieżąco będę dokupywać, nie ma co szaleć Coś takiego kupiłaś? http://www.smyk.com/aden-anais-kocyk...t-niemowlaka-p
|
|
|
#898 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Sliczny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też chcialam znieczulenie ale w szpitalu żadko komu daja wiec praktycznie niedstepne. Ale połozna dużo pomogła, wsadziła mnie do wanny (miałam kroplówkę z oxy), przyniosła piłkę zebym skakała, worek, pokazała mężowi jak masować krzyże i potem już nie miałam wyboru i musiałam rodzic na elżąco ze wzgledu na małego ale fajnie mnie prowadziła. Chciała ochronic krocze ale sie nie dało niestety. A jak macie kogos znjaomego to zawsze patrza inaczej. Mój lekarz pracuje w szpitalu gdzie bede rodzić wiec też łatwiej. |
||||
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, a dokładniej to te: http://www.amazon.com/aden-anais-bam.../dp/B003V1Y1L4 Aleee już mam porównanie i jeśli nie są Ci potrzebne 3szt to możesz kupić tutaj pojedyncze sztuki Xkko - są bardzo dobrej jakości (mam tej firmy pieluszki bambusowe) http://www.xkko.pl/pieluchy-do-otula...ares/3355.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

i co to za cyrki zeby osadzac ktora lepiej sie czuje

, 

jaki porządek...

Jak słodko

rosi: