Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 11:15   #871
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Haha pierwszy raz widzialam takie oburzenie z zazdrosci

aaa odnosnie przepuszczania w kolejce.. w sobote pojechalam z TZ do liroy po polki. No i stoimy w kolejce, oczywiscie nikt nie mysli, zeby przepuscic (wrecz przeciwnie, patrza na brzuch i jeszcze szybciej zabieraja wzrok zeby nie przepuscic). I w pewnym momencie kasjerka to dziewczyny z konca, ze ma przyjsc bez kolejki. Byla w ciazy ale miala o wiwle mniejszy brzuch i w wozku mase doniczek z kwiatami. Stanela przed nami a ja mowie do kasjerki, ze ja tez jestem w ciazy i moglaby wszystkich jednakowo traktowac. Na co ona "ale widac ze pani sie dobrze czuje". No oslablam, skad jej wiedziec, jak ja sie czuje? Wkur.wiona wyszlam z kolejki i jakas babka za mna sie odezwala, dlaczego nie otwieraja kasy z pierwszenstwem a po drugie stalam caly czas przodem do kas i trudno takiego brzucha nie widziec i co to za cyrki zeby osadzac ktora lepiej sie czuje
wscieklam sie bardzo.
No ja pierdziele, zatłukłabym
Znając życie jakies koleżanki to były

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:15   #872
Sylvie_91
Raczkowanie

Ja zostaję dalej w szpitalu, dziś usg, w czwartek badanie gin. i zobaczymy co dalej... coś mi się zdaje, że wyjdziemy już rozpakowani
Cytat:
Napisane przez goskie89 Pokaż wiadomość
A to moj Antoś

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Śliczny
Sylvie_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:16   #873
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
2 doba po porodzie O.o

Załącznik 5965603

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:16   #874
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie coś temu mojemu śpiochowi, bo właśnie mnie totalnie olal
Jeszcze będziesz prosiła by spał
Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Witam się w dobrym samopoczuciu i w dobrym humorze, który zafundowała mi moja babcia
Dzwoni do mnie wczoraj i mówi, żebym przyszła, da mi 2 tysiące, to cos małemu kupię
Pierwsza moja myśl "wow, babcia skąd Ty masz taka kase",
zaczelam już planować, jakie to fajne gadżety kupię i w ogole..
no ale ok, poszłam rano, ledwie wczłapałam na 4 piętro, zjadłyśmy śniadanko, pogadalysmy... Babcia poszła do swojego magicznego pokoiku, z którego wyciąga pieniązki i daje mi 200 złotych moja mina musiała być bezcenna kochana babcia

A teraz biorę się za ostatnie prasowanie i oficjalnie ogłaszam, że jestem gotowa na poród
hehehe, nieźle
ale 2 stówki też piechotą nie chodzą, miło ze strony babci
Cytat:
2 doba po porodzie O.o

Załącznik 5965603
jeszcze chwila i zniknie

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:18   #875
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Witam się w dobrym samopoczuciu i w dobrym humorze, który zafundowała mi moja babcia
Dzwoni do mnie wczoraj i mówi, żebym przyszła, da mi 2 tysiące, to cos małemu kupię
no ale ok, poszłam rano, ledwie wczłapałam na 4 piętro, zjadłyśmy śniadanko, pogadalysmy... Babcia poszła do swojego magicznego pokoiku, z którego wyciąga pieniązki i daje mi 200 złotych moja mina musiała być bezcenna kochana babcia

A teraz biorę się za ostatnie prasowanie i oficjalnie ogłaszam, że jestem gotowa na poród
Haha, babcie i te ich przeliczanie pieniędzy Moja robi to samo

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
2 doba po porodzie O.o

Załącznik 5965603
jeszcze chwila i już nie będzie śladu

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:24   #876
Nadzieja87
Zakorzenienie

TienShan no ja to bym mu spać pozwoliła, ale moje cycki cierpią
Stary 2015-04-21, 11:31   #877
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Madeline wow, chciałabym mieć taki porządek w komodzie małej...
Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
wow wow wow! pięknie ułożone. perfekcyjnie
Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Wow ! Super wszystko ładnie poukładałaś
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość

jaki porządek...

Dzięki dziewczyny Porządek będzie do pierwszego skorzystania Później pewnie nie będzie mi się chciało, chociaż swoje rzeczy po praniu układam podobnie w szufladach, bo dużo łatwiej wszystko znaleźć.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:33   #878
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
A to moj Antoś

Cudo

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Któraś z was pytała kiedyś o zdjęcia, jak mamy poukładane w szafkach dla dziecków. To ja ogarnęłam moją, powkładałam na razie same ubranka 56 do szuflad. Przerobiliśmy jedną część szafy, na rzeczy dla dziecka. Mamy jeden drążek, półkę i 4 kosze Na razie wystarcza.

Załącznik 5965583Załącznik 5965584Załącznik 5965585Załącznik 5965586
Jak słodko

Cytat:
2 doba po porodzie O.o

Załącznik 5965603
Jeszcze chwila i nie będzie widać, że w ciąży byłaś
Ps. widzisz już swoją bożenę

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:39   #879
Nadzieja87
Zakorzenienie

Widzisz a dziś na samolocie przypomniała mi się że golilam się tydzień temu, bo w tych bólach nie dałam rady juz się gimnastykowac. Za to dziś spojrzałam i szok...
Stary 2015-04-21, 11:41   #880
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Co do cesarki to moi znajomi płacili jakieś 2300 2 miesiące temu. W Bielsku. Ale bardzo się dziwię, że zapłacili bo to nie była cesarka na życzenie, mieli wskazanie - dziecko było ułożone miednicowo a w tym szpitalu też nie ma jakichś mega super warunków, już bym wolała te 2k na konto małemu odłożyć no ale cóż
Nie wiem czy pamiętacie, ja chciałam rodzić w BB w eskulapie, ale SN. I wszystko było spoko, póki tam nie pojechałam i nie zaczęłam zadawać konkretnych pytań o opiekę nad dzieckiem i co się okazało...

Przesiewowych badań słuchu nie robią, trzeba się we własnym zakresie gdzieś załapać. USG bioderek nie robią. Dają niby skierowanie gdzieś, ale jak ja mam do BB prawie 50km, to jeździj sobie z maluchem ledwo wypisanym... USG brzuszka i główki nie robią. Poza oceną noworodka i tymi 2-ma obowiązkowymi szczepieniami nie robią generalnie nic. Wypisują po 1 dobie pełnej. W razie żółtaczki u dziecka niby "wrócić" do nich można, choć już pani zagadywała, że normalnie w szpitalu też przyjmą... Więc wychodzi na to, że wcale chętnie z żółtaczką z powrotem nie przyjmują...

Ostatecznie bardzo zniechęcona mizerną jak dla mnie opieką nad noworodkiem zrezygnowałam. I będę rodzić w szpitalu gdzie mój gin jest ordynatorem. Trochę się boję, szczególnie, że nie ma tam ZZO. Natomiast jest porządny oddział neonatologii i jest dziecięcy OIOM, który znam aż za dobrze, ale wiem, że lekarze i sprzęt są tam świetni. Wiem też, że i bioderka i słuch dziecko będzie miało sprawdzone i że usg brzuszka i główki też robią przed wypisem. I w razie jakichkolwiek komplikacji nigdzie dziecka nie przewożą.

Podsumowując... Wybrałam dobro mojego dziecka, a nie moją wygodę, i mam nadzieję, że dam radę i poród nie będzie dla mnie traumą.

Cytat:

aaa odnosnie przepuszczania w kolejce.. w sobote pojechalam z TZ do liroy po polki. No i stoimy w kolejce, oczywiscie nikt nie mysli, zeby przepuscic (wrecz przeciwnie, patrza na brzuch i jeszcze szybciej zabieraja wzrok zeby nie przepuscic). I w pewnym momencie kasjerka to dziewczyny z konca, ze ma przyjsc bez kolejki. Byla w ciazy ale miala o wiwle mniejszy brzuch i w wozku mase doniczek z kwiatami. Stanela przed nami a ja mowie do kasjerki, ze ja tez jestem w ciazy i moglaby wszystkich jednakowo traktowac. Na co ona "ale widac ze pani sie dobrze czuje". No oslablam, skad jej wiedziec, jak ja sie czuje? Wkur.wiona wyszlam z kolejki i jakas babka za mna sie odezwala, dlaczego nie otwieraja kasy z pierwszenstwem a po drugie stalam caly czas przodem do kas i trudno takiego brzucha nie widziec i co to za cyrki zeby osadzac ktora lepiej sie czuje
wscieklam sie bardzo..

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Goskie, Antos cudowny!
No chyba bym nie strzymała...

Ja miałam dziś niemiłą sytuację. Znaczy o tyle niemiłą, że się wystraszyłam i normalnie na babę wydarłam japę. Wracając od lekarza wlazłam po rzeczy na obiad. No i idę z koszyczkiem do kolejki aż nagle czuję mocne uderzenie z boku. Ja w szoku się odwracam a jakiś stary moher wparował we mnie wózkiem... Tak bardzo się śpieszyła żeby zdążyć przede mną, że jak się okazało, że nie zdąży to nie wyhamowała Wydarłam się japą, że co ona robi ! A ona, że no, że przeprasza. A ja dalej z japą na nią, że to nie wyścigi i jeśli nie zauważyła to jestem w ciąży i chyba wypadałoby użyć czasami rozumu, że jak dla niej 2 minuty dłużej w kolejce to taka sprawa życia i śmierci to proszę, niech idzie przede mną, bo jeszcze kogoś zabije w swoim pędzie po szybsze miejsce do lady. Uwierzcie mi, aż mi głupio potem było tak na nią wrzeszczałam, ale tak się wystraszyłam, że puściły mi nerwy. Kasjerka obok poprosiła mnie do kasy bez kolejki, szybko się skasowałam i wróciłam do domu. Mała się na szczęście rusza, brzuch mnie trochę boli i chyba od tego uderzenia zaczyna mi się siniak robić (ale mi się ogólnie szybko i łatwo siniaki robią).

Nadzieja - za chwilę go całkiem nie będzie Widać, że ładnie się macica obkurcza

Z dobrych informacji to nie mam szewka Szyjka ponoć bardzo skrócona. Rozwarcia jednak nie ma. Więc chyba jeszcze trochę pochodzę, ale mam już błogosławieństwo, że jakby co to mogę rodzić.
Stary 2015-04-21, 11:41   #881
fistaszek24
Zakorzenienie

Bleeee niedobrze mi i mnie ścigło na dwójke.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:43   #882
Apiska
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Wy macie dużo ciuszków tak na początek? bo tak zaglądam do komody syna i boję się, że będę często musiała praleczke uruchamiać. Niby body mam ok 15 szt, pajacyków ok 10szt, rampersów ok 6, ale wydaje mi sie to w takiej małej ilości...

I pytanko: czy planujecie swoje maleństwa spowijać? Co kupiłyście do tego celu? woombie, czy klasyczny koc, ale w kwadracie? Doradźcie, bo na woombie narazie mnie nie stać, może któryś z gości zapyta się co byśmy chcieli
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:44   #883
TienShan
Zakorzenienie

Truskawka dobra decyzja. My przeżyjemy wszystko. I ból i nawet jakieś gorsze traktowanie, najważniejsze są dzieci i to żeby miały dobra opiekę.
Co do tej kobiety to czasem naprawdę ręce opadają! Dobrze, że z małą.wszystko ok.
To czekamy na Twój poród ;-)

Stary 2015-04-21, 11:50   #884
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
A to moj Antoś

Słodziak

Cytat:
Nadzieja - super opis! Jeszcze raz gratulacje!

Śliczny chłopak

Któraś z was pytała kiedyś o zdjęcia, jak mamy poukładane w szafkach dla dziecków. To ja ogarnęłam moją, powkładałam na razie same ubranka 56 do szuflad. Przerobiliśmy jedną część szafy, na rzeczy dla dziecka. Mamy jeden drążek, półkę i 4 kosze Na razie wystarcza.

Super

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Kinga, Myszonka, Tien za 9 mc!!
Baset, Martus za 35 tydz

Kinga a Ty byłaś u tego chirurga? Dalej Cię ta głowa boli od tego??

U mnie też coraz częściej takie dni....

Goskie Antoś jest boski

Madeline wow, chciałabym mieć taki porządek w komodzie małej...
Dzięki, że pytasz przyznam szczerze, że ciągle zapominam się zapisać ale już w tym tygodniu to załatwię, wątpię żeby głowa mnie od tego bolała, zauważyłam, że ostatnio bardzo reaguje na zmianę pogody, w sobotę było to samo niskie ciśnienie, boląca głowa i dzisiaj też, od jutra ma się coraz cieplej robić, więc to pewnie dlatego :/

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:51   #885
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Truskawka dobra decyzja. My przeżyjemy wszystko. I ból i nawet jakieś gorsze traktowanie, najważniejsze są dzieci i to żeby miały dobra opiekę.
Co do tej kobiety to czasem naprawdę ręce opadają! Dobrze, że z małą.wszystko ok.
To czekamy na Twój poród ;-)
Jak trafię na położną ze SR do której chodziłam to też powinno być fajnie. Poza złym początkiem jak mnie wkurzyła, to okazała się być jednak ok.

No i od Tż-ta znajoma jest położną na neonatologi. Powiedziała, że jak przyjedziemy to wpadnie na porodówkę zobaczyć co z nami (i pewnie przy okazji szepnie słówko koleżankom z położnictwa).

No i staram się raz, że dobrze nastawić. A dwa, jeśli zacznie się od skurczy to maksymalnie długi okres czasu spędzić w domu (do skurczy co 5 minut przynajmniej).

Dla mojej Oliwki dam radę.

Ja też czekam na mój poród negocjuję z Oliwią, że skoro wszyscy w rodzinie są z maja, to niech będzie indywidualnością i urodzi się końcem kwietnia, z kwietnia nie ma nikogo i taki piękny miesiąc, mamusia z tatusiem ślub wzięli 27 kwietnia i taka piękna podwójna rocznica by była

Nie wiem tylko czy mnie posłucha, pewnie nie

Goskie - Antoś cudowny !

Madeline - jaki porządek ! O maj gasz
Stary 2015-04-21, 11:53   #886
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pamiętacie, ja chciałam rodzić w BB w eskulapie, ale SN. I wszystko było spoko, póki tam nie pojechałam i nie zaczęłam zadawać konkretnych pytań o opiekę nad dzieckiem i co się okazało...

Przesiewowych badań słuchu nie robią, trzeba się we własnym zakresie gdzieś załapać. USG bioderek nie robią. Dają niby skierowanie gdzieś, ale jak ja mam do BB prawie 50km, to jeździj sobie z maluchem ledwo wypisanym... USG brzuszka i główki nie robią. Poza oceną noworodka i tymi 2-ma obowiązkowymi szczepieniami nie robią generalnie nic. Wypisują po 1 dobie pełnej. W razie żółtaczki u dziecka niby "wrócić" do nich można, choć już pani zagadywała, że normalnie w szpitalu też przyjmą... Więc wychodzi na to, że wcale chętnie z żółtaczką z powrotem nie przyjmują...

Ostatecznie bardzo zniechęcona mizerną jak dla mnie opieką nad noworodkiem zrezygnowałam. I będę rodzić w szpitalu gdzie mój gin jest ordynatorem. Trochę się boję, szczególnie, że nie ma tam ZZO. Natomiast jest porządny oddział neonatologii i jest dziecięcy OIOM, który znam aż za dobrze, ale wiem, że lekarze i sprzęt są tam świetni. Wiem też, że i bioderka i słuch dziecko będzie miało sprawdzone i że usg brzuszka i główki też robią przed wypisem. I w razie jakichkolwiek komplikacji nigdzie dziecka nie przewożą.

Podsumowując... Wybrałam dobro mojego dziecka, a nie moją wygodę, i mam nadzieję, że dam radę i poród nie będzie dla mnie traumą.

Ja miałam dziś niemiłą sytuację. Znaczy o tyle niemiłą, że się wystraszyłam i normalnie na babę wydarłam japę. Wracając od lekarza wlazłam po rzeczy na obiad. No i idę z koszyczkiem do kolejki aż nagle czuję mocne uderzenie z boku. Ja w szoku się odwracam a jakiś stary moher wparował we mnie wózkiem... Tak bardzo się śpieszyła żeby zdążyć przede mną, że jak się okazało, że nie zdąży to nie wyhamowała Wydarłam się japą, że co ona robi ! A ona, że no, że przeprasza. A ja dalej z japą na nią, że to nie wyścigi i jeśli nie zauważyła to jestem w ciąży i chyba wypadałoby użyć czasami rozumu, że jak dla niej 2 minuty dłużej w kolejce to taka sprawa życia i śmierci to proszę, niech idzie przede mną, bo jeszcze kogoś zabije w swoim pędzie po szybsze miejsce do lady. Uwierzcie mi, aż mi głupio potem było tak na nią wrzeszczałam, ale tak się wystraszyłam, że puściły mi nerwy. Kasjerka obok poprosiła mnie do kasy bez kolejki, szybko się skasowałam i wróciłam do domu. Mała się na szczęście rusza, brzuch mnie trochę boli i chyba od tego uderzenia zaczyna mi się siniak robić (ale mi się ogólnie szybko i łatwo siniaki robią).

Z dobrych informacji to nie mam szewka Szyjka ponoć bardzo skrócona. Rozwarcia jednak nie ma. Więc chyba jeszcze trochę pochodzę, ale mam już błogosławieństwo, że jakby co to mogę rodzić.
Chryste....

a swoją drogą to jeszcze na przyszły raz trzeba by było pamiętać, żeby od takiego babona wrednego dane osobowe wyciągnąć, bo jakby nie daj Boże coś się jednak stało, to byłoby kogo pozwać o rentę dla dziecka. Idiotka ciężka.

tak jak u Kofty - "z młodych gniewnych wyrosną starzy wkur.wieni", tak i z młodych pyskatych gówniar wyrastają stare wredne babsztyle.
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:54   #887
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Nie ma co potępiać cesarki na życzenie. Wierzę, że są kobiety, które panicznie boją się porodu. Taka nie będzie współpracować i ogólnie może być klops.
Nie potepiam dziwi mnie teoche bo to jednak operacja.ale ktos sie boi panicznie porodu ja cesarki chociaz.juz tak bardzo chce.miec.mloda.przy sobie ze wszystko mi.jedno
Cytat:
I po spaniu..

ola, opieka jak opieka- na takie polozne mozna trafic, gorzej z warunkami w szpitalu

agnes, zostawili Cie w sapitalu?

yyy wiecie co, w szpitalu w medicoverze znajomej szefowa, po znizkach bo ma abonament, za cc placila 6 tys. I to bylo ze 4 lata temu.. i w ogole kiedys z ciekawosci patrzylam na cenniki szpitali i ponizej 5tys w wwie nie znalazlam.
Ale znam przypadki ktore niestety sn sie boja, sa wrecz przerazone..

wstaje chyba powoli cos zjesc i po 13 wyruszam do lekarza. Tz nie moze sie wyrwac z pracy, wiec jego pracownik mnie zawiezie nie ma to jak miec prywatnego szofera
Zajrze do rosska i dam wam znac czy u mnie tez jest ta promocja na pampki

nadzieja, jak ja Ci zazdroszcze rosi:
a w ogole od kiedy urodzilas , mowie moejmu TZ o tym i pokazuje fote Kacperskiego a on do mnie z wyrztem "nie pokazuj mi innych dzieci, ja chce juz Michasia!" Haha i od tamtej pory kilka razy dziennie gada, ze musi wyttrwac jeszcze chwilke, ale niech sie urodzi jak najszybciej
Zostawili wlasnie i czekam na usg i nie wiem kiedy sie doczekam

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:55   #888
Santilia
Wtajemniczenie

Truskawka, o matko, nie dziwię Ci się, ze puściły Ci nerwy!!
mnie szlag trafia momentami jak widzę, jak traktują ciężarne. i nie chodzi tutaj o to, że mają nas traktować z wyższością, ale po ludzku..
niestety najgorsze jest to, że w 90% przypadków gorsze są kobiety pod tym względem to jest dopiero przykre..
w labo raz miałam problem z przepuszczeniem w kolejce, jak facet który spóźnił się na wizytę, musiał zrobić EKG. ale mu nie popuściłam, bo źle się wtedy czułam. a tak to babki wychodzą i rozglądają się albo pytają, czy nie ma żadnej kobiety w ciąży i z marszu wołają

ale ładne słoneczko za oknem
a Młody tak mi wariuje w brzuchu, że wszystkie kichy mnie bolą
a w ogóle jaki miałam sen!!
śniło mi się, ze wymacałam paluszki przez brzuch i M. próbował mnie przez skórę złapać za palec jakie to było piękne szkoda, że tylko sen..

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:56   #889
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Madeleine ale masz pięknościowo

Santi ale bym się wku.... ja jak ja, ale mój tż to by tą kasjerkę zabił gołymi rękami. co za tupet
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 12:01   #890
weron1
Rozeznanie

Hej
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Też idę dziś do gina. Gratuluje kolejnych tygodni
Byliśmy z tż-tem i pieskiem na spacerze i teraz tż myje okna
Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem dalej co i jak.rano bedzie moj lekarz to zdecyduja co ze mna robic
trzymaj się- oby do porodu

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Witam.
Mała w przedszkolu ja po badaniach. Wczoraj pisałam, że mały się mało rusza wieczorem uwaga uwaga przekręcił się qrwa jak to bolało i teraz z ietoperza jest buddą . Może dziś jeszcze raz się porzekręci.
Idę po sniadanie i nadrobić Was.
o jeny ale akrobata...no to oby sie jeszcze raz przekręcił i już nie męczył mamy...

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Ja też zaczynam obawiać się cesarki przy takim ciśnieniu, bo skurczy u mnie brak, brzuch wysoko-mała też, no ale po wczorajszym stresie już mi obojętnie- mogą se mnie kroić byle wszystko było dobrze

będziemy czekac na wieść. i trzymać

Skąd ja to znam

No to dobry znak

Teraz? to se w kulki poleciał... oby wrócił na nietoperka

będziesz karmiła wszystkie dzieci na oddziale

Ja dziś znów ciśnienie 166/95 , teraz 155/100 ale ☠☠☠☠a do gina nie idzie się dodzwonić tyle kasy mu się płaci a jak potrzebny to dziad niedostępny no nic, czekam może oddzwoni bo nie wiem czy czekać do jutra czy ruszać dziś do tego szpitala...
z tym ciśnieniem to dobrze, że jutro już będziesz w szpitalu

Cytat:
Wow. Nowa część.
Powiem wam że przy dziecku czas mija niesamowicie szybko.

Ogromne gratulacje dla Nadzieji i loluski. Super że macie maluszki już ze sobą.

My z Antosiem wyszliśmy ze szpitala w niedziele i jest nam razem cudownie. Dziecko jest niesamowicie grzeczne śpi po 3, 4 godziny ☺ narazie dalej walka o pokarm i tu przydaje się laktator trochę ściągam mu mleczka i dokarmiam sztucznym. Może dziś albo jutro napiszę opis porodu ☺

Napiszcie w skrócie co u was bo niewiem czy dam radę nadrobić.

Lola i Nadzieja jak jesteście dajcie znać jak się czujecie ☺

no jak się ma takie szczęście przy sobie to czas szybko leci

Cytat:
A to moj Antoś

piękny mój tz nawet chce żebym pokazywała wasze bobasy jak opowiadam o porodach. Chyba nie może się doczekać naszego maleństwa

Cytat:

babcia przeliczyła na starą walutę ale to chyba by było 200 tysięcy

Cytat:
Napisane przez Sylvie_91 Pokaż wiadomość
Ja zostaję dalej w szpitalu, dziś usg, w czwartek badanie gin. i zobaczymy co dalej... coś mi się zdaje, że wyjdziemy już rozpakowani

Śliczny
no to daj znać jak zaczniecie się rozpakowywać

Nadzieja piękny brzuch-wszystko z brzucha przeszło w cycki- żyć nie umierać
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 12:02   #891
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość

Santi ale bym się wku.... ja jak ja, ale mój tż to by tą kasjerkę zabił gołymi rękami. co za tupet
mój TŻ nie słyszał tego na bieżąco, bo wrócił się po coś, więc byłam sama.. później mu opowiedziałam, bo był w szoku jak wystrzeliłam stamtąd jak wrócił

M

Stary 2015-04-21, 12:03   #892
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy macie dużo ciuszków tak na początek? bo tak zaglądam do komody syna i boję się, że będę często musiała praleczke uruchamiać. Niby body mam ok 15 szt, pajacyków ok 10szt, rampersów ok 6, ale wydaje mi sie to w takiej małej ilości...

I pytanko: czy planujecie swoje maleństwa spowijać? Co kupiłyście do tego celu? woombie, czy klasyczny koc, ale w kwadracie? Doradźcie, bo na woombie narazie mnie nie stać, może któryś z gości zapyta się co byśmy chcieli
10szt body z krótkim, 10szt body z długim rękawem, 12szt pajacy, 3 komplety śpiochów z kaftanikami, parę półśpiochów i koszulek i inne - to wszystko na rozmiar 56. Na 62 mam więcej.

Do spowijania kupiłam bambusowe otulacze Aden&Anais 120x120cm.

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość

Jak słodko

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Super

Cytat:

Dzięki dziewczyny
Stary 2015-04-21, 12:06   #893
Santilia
Wtajemniczenie

wrzuciłam do klubu kilka fotek z sesji

M

Stary 2015-04-21, 12:09   #894
TienShan
Zakorzenienie

Santi pędzę oglądać ;D

a co do spowijania to ja mam otulaczek przy synku się sprawdził, tak samo jak kocyki

Stary 2015-04-21, 12:10   #895
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Chryste....

a swoją drogą to jeszcze na przyszły raz trzeba by było pamiętać, żeby od takiego babona wrednego dane osobowe wyciągnąć, bo jakby nie daj Boże coś się jednak stało, to byłoby kogo pozwać o rentę dla dziecka. Idiotka ciężka.

tak jak u Kofty - "z młodych gniewnych wyrosną starzy wkur.wieni", tak i z młodych pyskatych gówniar wyrastają stare wredne babsztyle.
Widzisz, nawet nie pomyślałam o tym. I tak taka rozbita wróciłam, bo nie pamiętam kiedy ktoś mnie tak wyprowadził z równowagi, że wrzeszczałam...

Na szczęście mała się normalnie rusza, i nic niepokojącego się nie dzieje. Dobrze, że to było z boku, a nie odwróciłam się akurat bardziej przodem. Bo wtedy bym ją tam chyba zabiła...

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość

Zostawili wlasnie i czekam na usg i nie wiem kiedy sie doczekam
To kciuki za doczekanie się i za podjęcie decyzji w Twojej sprawie

Cytat:
Truskawka, o matko, nie dziwię Ci się, ze puściły Ci nerwy!!
mnie szlag trafia momentami jak widzę, jak traktują ciężarne. i nie chodzi tutaj o to, że mają nas traktować z wyższością, ale po ludzku..
niestety najgorsze jest to, że w 90% przypadków gorsze są kobiety pod tym względem to jest dopiero przykre..
w labo raz miałam problem z przepuszczeniem w kolejce, jak facet który spóźnił się na wizytę, musiał zrobić EKG. ale mu nie popuściłam, bo źle się wtedy czułam. a tak to babki wychodzą i rozglądają się albo pytają, czy nie ma żadnej kobiety w ciąży i z marszu wołają
To jest smutne z tym traktowaniem ciężarnych. Nie wiem którzy są gorsi, Ci co zgrywają głupa, że brzucha nie widzą, czy Ci co się bezczelnie wręcz gapią, ale nic poza tym.

A wystarczyłoby trochę życzliwości. Ja nie mam na co dzień problemu z tym, żeby w kasie przepuścić jakąś babcię jak widzę, że jej ciężko. Nie raz mi się zdarzyło i zakupy pomóc takiej ogarnąć i popakować, bo w jednej ręce kula, w drugiej jakaś toreba i babcia ledwo stoi. Kobietom w ciąży też zawsze ustępowałam. I póki mi samej nie jest ciutkę ciężej to chyba aż tak nie zauważałam tej znieczulicy społecznej. Ciąża stan przejściowy. Boję się co będzie jak będę stara i mocno zniedołężniała.

Cytat:

Mój jak znam jego nieustępliwość w pewnych kwestiach to nie wykłócałby się z kasjerką tylko poprosił kierownika zmiany. On jest z takich mężczyzn co rzadko kiedy podnoszą głos i nie lubią kłótni, ale spraw, które uznają za honorowe nie popuszczą.
Stary 2015-04-21, 12:10   #896
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję, siedzę przed otwartą szafą i się zachwycam
Stary 2015-04-21, 12:10   #897
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
10szt body z krótkim, 10szt body z długim rękawem, 12szt pajacy, 3 komplety śpiochów z kaftanikami, parę półśpiochów i koszulek i inne - to wszystko na rozmiar 56. Na 62 mam więcej.

Do spowijania kupiłam bambusowe otulacze Aden&Anais 120x120cm.
Dzięki za odpowiedź, chociaz Ty jedna No nic, ciuszki najwyżej na bieżąco będę dokupywać, nie ma co szaleć

Coś takiego kupiłaś? http://www.smyk.com/aden-anais-kocyk...t-niemowlaka-p
Ślub

41/40
Stary 2015-04-21, 12:14   #898
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
A to moj Antoś

Sliczny

Cytat:

Ale ślicznie poukładane

Cytat:

wscieklam sie bardzo..

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Goskie, Antos cudowny!
Nie no co za baba. Jak ona widzi kto jak sie czuje

Cytat:

Cytat:
Jak trafię na położną ze SR do której chodziłam to też powinno być fajnie. Poza złym początkiem jak mnie wkurzyła, to okazała się być jednak ok.

No i od Tż-ta znajoma jest położną na neonatologi. Powiedziała, że jak przyjedziemy to wpadnie na porodówkę zobaczyć co z nami (i pewnie przy okazji szepnie słówko koleżankom z położnictwa).

No i staram się raz, że dobrze nastawić. A dwa, jeśli zacznie się od skurczy to maksymalnie długi okres czasu spędzić w domu (do skurczy co 5 minut przynajmniej).

Dla mojej Oliwki dam radę.

Ja też czekam na mój poród negocjuję z Oliwią, że skoro wszyscy w rodzinie są z maja, to niech będzie indywidualnością i urodzi się końcem kwietnia, z kwietnia nie ma nikogo i taki piękny miesiąc, mamusia z tatusiem ślub wzięli 27 kwietnia i taka piękna podwójna rocznica by była

Nie wiem tylko czy mnie posłucha, pewnie nie

Goskie - Antoś cudowny !

Bardzo dobra decyzja a Ty uwiez mi jak trafisz na dobra położna to nic do szcześcia nie potrzeba. Zeby dobrze popraowadziła i pomogła to jest dużo i skórcze sie wytrzyma.
Ja też chcialam znieczulenie ale w szpitalu żadko komu daja wiec praktycznie niedstepne. Ale połozna dużo pomogła, wsadziła mnie do wanny (miałam kroplówkę z oxy), przyniosła piłkę zebym skakała, worek, pokazała mężowi jak masować krzyże i potem już nie miałam wyboru i musiałam rodzic na elżąco ze wzgledu na małego ale fajnie mnie prowadziła. Chciała ochronic krocze ale sie nie dało niestety.
A jak macie kogos znjaomego to zawsze patrza inaczej.
Mój lekarz pracuje w szpitalu gdzie bede rodzić wiec też łatwiej.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 12:14   #899
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Santi pędzę oglądać ;D

a co do spowijania to ja mam otulaczek przy synku się sprawdził, tak samo jak kocyki
A możesz pokazać jaki?
Ślub

41/40
Stary 2015-04-21, 12:17   #900
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź, chociaz Ty jedna No nic, ciuszki najwyżej na bieżąco będę dokupywać, nie ma co szaleć

Coś takiego kupiłaś? http://www.smyk.com/aden-anais-kocyk...t-niemowlaka-p

Tak, a dokładniej to te: http://www.amazon.com/aden-anais-bam.../dp/B003V1Y1L4

Aleee już mam porównanie i jeśli nie są Ci potrzebne 3szt to możesz kupić tutaj pojedyncze sztuki Xkko - są bardzo dobrej jakości (mam tej firmy pieluszki bambusowe) http://www.xkko.pl/pieluchy-do-otula...ares/3355.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości