|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
hahahaha ten ziemniak (z pierwszego linku) mnie zabił
Ja tak myślałam, bo na chwilę obecną nie mamy samochodu.. pracujemy na zmiany, ciężko nam się zgrać i pomyślałam, że byłoby to wygodniejsze. Zdaje sobie sprawy jednak też, że to nie to samo co iść, dotknąć produkt i samemu wybrać
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
W ten dzień się 2 razy wkurzylam na Tesco tak w ogóle
Poszłam tam raz kupić skórzany pasek dla tż, bo rano jojczyl, że mu się zepsuł. To była Wielka Sobota, skończyłam pracę o 14 i tylko Tesco było czynne. Myślę sobie, dam mu na święta. Zastanawiałam się nad rozmiarem, w końcu wzięłam L/XL. Był dużo za duży, brakowało dziurek, to po świętach pojechaliśmy wymienić. Wiem, mogliśmy dorobić dziurki no ale po co się mam bawić jak metki są, paragon jest. Bierzemy ten sam model M/L a on za mały tzn. no tak na styk na ostatnią dziurkę. Nie wiem czy tż jest jakiś niewymiarowy, czy oni mają dziwną rozmiarówke :/ spieszylismy się to od razu chciałam zrobić małe zakupy. Wzięłam piersi z kurczaka (nie pakowane, tylko na dziale z obsługą). Wracam do domu, chciałam podzielić mięso i część zamrozić, patrzę a tam pająk. Taki mały, czarny, zdechły :/
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
BPH ma coś ciekawego do zaoferowania? Ja właśnie od nich uciekam... Mam konto od wielu lat i zasady jego prowadzenia się dynamicznie zmieniają. Nagle zaczęli bez uprzedzenia ściągać po 2,50zł "za zaległą obsługę karty", czasem i 2 razy w miesiącu :/
Załapałam się na konto mobilne+ w mBanku i mam te 4%, na razie nie narzekam. BPH mnie wkurzył, bo nie obsługują niektórych płatności po 18 czy coś, raz się tak nacięłam kupując na szybko polskiego busa przez Internet, z każdego banku można było zapłacić, oprócz BPH :/
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Raz chcialam pojechac ,ale TZ bardzo sie zestresowal ,ze mnie gdzies porwa Ale teraz mam awersje pociagowa wiec juz nie mam zamiaru dbac o dobre samopoczucie innych tylko swoje :p---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Ja tam jestem zadowolona,korzystalam juz z trzech roznych sklepow. Chociaz przyznam ze wychodzi drozej niz w Lidlu czy Biedronce,ale znacznie wygodniej. Dodatkowo chodze na drobne zakupy ,np. Jak wracam do domu,wtedy kupuje produkty, ktore wole zobaczyc na zywo. |
|
|
|
|
#2346 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
![]() JA jechałam może ze dwa razy ale często załatwiałam takie podróże mojej mamie lub bratu gdy do mnie przyjeżdżali i zawsze każdy był zadowolony. Generalnie ostatnio z Tżtem jechaliśmy polskim busem i stwierdziliśmy, że to był chyba już ostatni raz. 5 godzin jak dla mnie na niewygodnym fotelu bez żadnego przystanku, cały autobus zawalony, nawet jednego wolnego miejsca nie było. Mnóstwo babć, które przecież MUSZĄ być pierwsze i się przepychać, duszno strasznie. Żałowaliśmy, że nie znaleźliśmy sobie blablacar. |
|
|
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musiałam poczta jeszcze do tego. Nie mam swojego pita z poprzedniego roku, gdzieś u rodziców musi być. Tż też
No i nie mogliśmy przez internet :/ byłam wczoraj w urzędzie ale jak zobaczyłam kolejkę to ucieklam. Dobrze, że mam duży zwrot, bo byśmy jeszcze na minus wyszli
|
#2351 | |
|
now or never
|
Cytat:
Pan był wczoraj miły, grzeczny, naprzepraszał się chłopina, bo czegoś tam nie było i zapakowano zastępcze rzeczy wszystko pierwszej jakości, duże i dobrze dobrane. trzeba też na dostawcę trafić, kiedyś przyjechał taki do mądrowania pierwszy, ale teraz (odpukać) jest ok.
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
http://piekielni.pl/63811 wiedziałam, że gdzieś już czytałam o zakupach Tesco.
Ja raz musiałam zamówić i było ok, warzywa świeże, wszystko w porządku. Moja koleżanka całą ciążę zamawiala i też mówiła, że ok. Ja jednak wolę po sklepie normalnie pochodzić
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do promocji, to mają tam teraz tę akcję ze zwrotem płatności. Aczkolwiek żeby dorobić się 50zł trzeba zrobić zakupy na ponad 1600zł, czyli - jeżeli o mnie chodzi - załapię się co najwyżej na dychę-dwie. Ale zawsze coś
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie Tesco jest dość drogie. Mój Tż tam kupuje jak coś musi bo też ma blisko z pracy. Dlatego przeglądam gazetki i mówie mu co się opłaca kupić a co nie.
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
No jest jest. Czasem się trafi jakieś fajne promo, ale ceny regularne już nie zachęcają. Mam pod nosem auchan i kaufland i raczej tam kupuję. Ale przeglądam gazetki wszystkie na aplikacji w telefonie i czasem coś i w tesco się znajdzie. Na Wielkanoc spoko gazetka była.
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Wami, w Tesco straszna drożyzna.
Mnie najbliżej do Biedronki i Lidla, ale czasem podjeżdżamy też do Auchan. Ostatnio miałam dwie głupie sytuacje przy kasie, bo najpierw pani skasowała nas dwa razy drożej za rolety, a potem - uwaga! - pani stojąca za nami w kolejce zaczęła robić aferę o nasze zakupy Była w weekend promocja - trzy doniczki z ziołami w cenie dwóch. Kasjerka skasowała więc dwie i mówi pod nosem, że trzecia gratis. Babsko, co stało za nami chyba tego nie załapało, bo zaczęło się wydzierać: 'a dlaczego pani im tego lubczyku nie skasowała? Co to ma być?'. No to kasjerka spokojnie odpowiada, że trzeci produkt jest gratis, a ta dalej z mordą, że 'ciekawe, akurat dzisiaj', że babka kłamie itd.
|
#2357 |
|
Wredny kotecek
|
Ja tam najczęściej w biedronce robię zakupy
Jeszcze nigdy się nie nacięłam żeby coś było nieświeże (w przeciwieństwie do almy, a niby delikatesy... )
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj musiałam wyrzucić dopiero co otwarty sok - ten w dużym kartonie z kranikiem za 18 zł. Był zepsuty, a wyrzucilam paragon. Pierwszy raz mi się zdarzyła taka sytuacja.
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz z 2 maluchów (11 miesięcy i prawie 3 lata) to żadna przyjemność. Jeżdżę tylko ze starszym dzieckiem, bo uwielbia Biedronkę (tam robimy zakupy). Pojedyncze rzeczy dokupuję w samie pod domem. Niektóre produkty tańsze niż w Biedrze, warzywka świeże codziennie, chleb prawdziwy a nie z masy głęboko mrożonej, a do B. mam dalej i muszę autem jechać. Jakie wrażenia ze współpracy ze Smartbankiem? Miałam tam lokatę zakładać, ale jak poczytałam opinie w necie, że trudno sie z bankiem skontaktować, pieniądze "giną" (przelewy nie docierają) to zrezygnowałam. Ja już wiem, że maślanka z B. dzień przed terminem na butli jest niesmaczna (i to regularnie, ale nie jest jeszcze popsuta, popsuta robi się dokładnie dzień po terminie). A w samie koło domu bezproblemowo zwracają kasę. Kupiłam włoszczyznę w siatce i pół pora było zgniłe. Napomknęłam o tym przy kolejnych zakupach, to przeprosili i kazali biec do domu po włoszczyznę i paragon. |
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was posiada konto oszczędnościowe w GetinBanku? Obiecują 4%, po spełnieniu warunków, które oczywiście spełniłam i co?! I odsetek naliczyli mi połowę mniej niż powinnam mieć :-/
|
|
|
|
#2361 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie w porządku, znajomi zadowoleni.Cytat:
Za to w Almie pracowała ciotka mojego M. Ilekroć chciałam kupić tam jakieś wędliny, okazywało się, że większość nieświeża i tylko parę nadawało się do kupna
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny wątek
mam pytanie - jaki % swoich miesięcznych dochodow oszczędzacie na tzw. czarną godzinę? A jaki na konkretny cel (np.wakacje, zakup czegoś ekskluzywnego etc)?I czy jakieś konkretne działania bardzo widocznie wpłynęły na ilość oszczędzanej kasy?
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozbywaj się długów ! Np. wzięliśmy kredyt na tv bo to wpływa dobrze na historię kredytową (myślimy o kupnie mieszkania) ale od czasu spłacenia 350 zł zostaje w kieszeni co miesiąc
|
|
|
|
|
#2365 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Konkretne działania? Odkąd mam dzieci zakupy robię błyskawicznie i nie ma szansy na łażenie i oglądanie w sklepach o przymiarkach nie mówiąc ![]() Ja po prostu staram się żyć oszczędnie i minimalistycznie. Nie potrzebuję wielu ubrań, kosmetyków, butów... Tak już mam po prostu Jedynie nie mogę się powstrzymać przed niepotrzebnym kupowaniem słodyczy
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dwa miesiące oszczędzania w druga stronę...czyli wyciaganie z konta na wpadki.
Najpierw rehabilitacja TŻ (1k) potem zepsuty silnik w samochodzie (3,5k) bank krwi pępowinowej (2k) i w dodatku chyba przeprowadzka na która potrzebujemy 5k.... Chyba się zalamie. Najgorsze ze w takich momentach juz mi wszystko jedno... Stowka w ta czy w tamta... Nie umiem znów się zmobilizowac
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja dopiero jak zaczełam w listopadzie prowadzić bardzo dokladny budżet domowy to zorientowałam się jak duzo idzie mi na słodycze Spłaciłam ostatnio jeden dług który ciągnąl się za mną już długo. Teraz została mi 'tylko' pożyczka od rodzicielki (niestety dość spora) i od grudnia spłata kredytu studenckiego .
|
|
#2368 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dużą oszczędnością jest też przygotowywanie jedzenia do pracy w domu. Jak przez cały tydzień kupuję coś do jedzenia w trakcie pracy ( plus coś słodkiego na deser) to jak nic wydaję ponad 50 zł., a z własnymi kanapkami czy sałatką pewnie gdzieś połowę tej sumy. |
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Mój facet na żarcie w pracy wydaje majątek
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis dostalam wyplate i przelalam na konto 1/6 pensji + 70zl na konto wakacyjne. Reszta zostaje na koncie do ktorego mam staly dostep i jak cos jeszcze zostanie (chociaz watpie) to tez przeleje na konto.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

13.03.2008
dobrze, że ja 560 zwrotu. Ale dopiero wczoraj wysłałam pit 

)

.