Andrzej Duda i jego ewentualna prezydentura - pytanie - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-20, 20:54   #91
StarFighter
BAN stały

Dot.: Andrzej Duda i jego ewentualna prezydentura - pytanie

Vixen jesteś komunistą?
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 20:56   #92
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Gdzieś w necie widziałam zdjęcie jak Duda pada na kolana przed mistyczka. Doprawdy prezydent marzeń.

Racja, internety wiedzą najlepiej
Lepszy prezydent, który pada na kolana przed WSI prawda?
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 21:21   #93
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Vixen jesteś komunistą?
Z dziada pradziada.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Racja, internety wiedzą najlepiej
Lepszy prezydent, który pada na kolana przed WSI prawda?
Naprawdę chyba juz lepszy.

Ojoj teraz z podniecenia nie zasniesz
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 21:22   #94
Marszałkini II RP

Cytat:
Z dziada pradziada.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Naprawdę chyba juz lepszy.

Ojoj teraz z podniecenia nie zasniesz:D
Możesz już wystarczająco się na dziś skompromitowałeś?
Stary 2015-05-20, 21:24   #95
StarFighter
BAN stały

Vixen to Fetyszysta zanęcony zderzakami beaty tadli
Stary 2015-05-20, 21:27   #96
_vixen_
Zakorzenienie

Jestem kobieta. Ludzie weźcie sie ogarnijcie, byle podpucha i nawalacie posty jak szaleni, to tylko wybory, jeden i drugi kandydat równie beznadziejny, naprawdę nie ma sensu tak agitować za Duda, wiem, ze to niewiarygodne i przeraźliwie smutne, ale on Polski na lepsze nie zmieni.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 21:30   #97
Marszałkini II RP

Od tych wyborów zależy w dużej mierze kto wygra wybory parlamentarne. Jeśli Duda to PiS poczuje wiatr w żagle i może wreszcie wygra. Jeśli tak to według mnie dotrzyma niektórych obietnic wyborczych i zmieni się w naszym kraju choć trochę na lepsze. Cudów nie oczekuję, ale wszystko tylko nie znów PO.
Stary 2015-05-20, 21:32   #98
StarFighter
BAN stały

Znaczy fetyszystka
Stary 2015-05-20, 22:54   #99
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Magia, prezydent i komisje śledcze
Duda nie jest moim prezydentem idealnym, ale wg mnie będzie tę funkcję sprawował dużo lepiej w zakresie, w którym prezydentura jest przewidziana, niż Komorowski, który co najwyżej powinien być wójtem gminy
Komorowski jest tak beznadziejny, że dziwi mnie, że ktoś może się cieszyć z jego ewentualnej wygranej. Te jego wpadki... błędy... głupie teksty...
Prezydent nie ma zbyt wiele kompetencji. Ma przede wszystkim "dobrze wyglądać" i reprezentować nasz kraj. Niestety obecny tego nie robi
nawiedzonanarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 22:54   #100
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Od tych wyborów zależy w dużej mierze kto wygra wybory parlamentarne. Jeśli Duda to PiS poczuje wiatr w żagle i może wreszcie wygra. Jeśli tak to według mnie dotrzyma niektórych obietnic wyborczych i zmieni się w naszym kraju choć trochę na lepsze. Cudów nie oczekuję, ale wszystko tylko nie znów PO.
Zaprawdę powiadam Ci: nie licz na to.
Dobrze, wybierzcie pis, to z pewnością będą ostatnie ich wybory. Się zdziwicie, że jednak może być jeszcze gorzej
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 23:06   #101
StarFighter
BAN stały

Macintosh nie wierze że akurat Ty to piszesz,
cdn-a bym zrozumiał ale Ty..
Stary 2015-05-20, 23:13   #102
201705250955
Konto usunięte

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5147212 3]Zaprawdę powiadam Ci: nie licz na to.
Dobrze, wybierzcie pis, to z pewnością będą ostatnie ich wybory. Się zdziwicie, że jednak może być jeszcze gorzej [/QUOTE]

Częściowo się zgadzam, a na resztę odpowie Ci koleżanka:

Cytat:
Napisane przez nawiedzonanarzeczona Pokaż wiadomość
Komorowski jest tak beznadziejny, że dziwi mnie, że ktoś może się cieszyć z jego ewentualnej wygranej. Te jego wpadki... błędy... głupie teksty...
Prezydent nie ma zbyt wiele kompetencji. Ma przede wszystkim "dobrze wyglądać" i reprezentować nasz kraj. Niestety obecny tego nie robi
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 00:06   #103
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Vixen to Fetyszysta zanęcony zderzakami beaty tadli
czytales ksiazke tego mitomana?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 00:23   #104
karolaine
Raczkowanie

Cytat:
Gdzieś w necie widziałam zdjęcie jak Duda pada na kolana przed mistyczka. Doprawdy prezydent marzeń.
A ja widziałam Komorowskiego jak biega po lesie i strzela do bezbronnych zwierząt. A potem pozuje uśmiechnięty do zdjęć. Na maksa prezydent marzeń.
Stary 2015-05-21, 01:01   #105
Elfir
Zakorzenienie

lepszy jest taki, co kłamie z premedytacją obiecując głupim wyborcom gruszki na wierzbie.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 06:05   #106
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Jeśli PiS to Mlaskacz i Maciar. Nie moze być inaczej, skoro Mlaskacz pełni funkcję prezesa. Serio, tego chcesz? Nie wierzę. Nie wierzę, że ktokolwiek przy zdrowych zmysłach może tego chcieć. Chcieć powrotu języka nienawiści, powrotu człowieka, który z śmierci brata uczynił szopkę do tego stopnia, że ci, którzy czuli wtedy autentyczny szacunek należny zmarłej głowie państwa (na przyklad ja, choć uważałam i uważam, że śp. Lech był jednym z najgorszych prezydentów) przestali ten szacunek odczuwać? Powrotu do władzy człowieka, który organizuje co miesiąc marsze z pochodniami, które mi się osobiście kojarzą z marszami bojówek SA w przedwojennych Niemczech?

Nie. Ja już serio wolę PO. Wybór między kiłą a rzeżączką, co mocno zaznaczam, ale rzeżączka to stanowczo mniejsze zło.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 08:32   #107
Koci Pazur
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolaine Pokaż wiadomość
A ja widziałam Komorowskiego jak biega po lesie i strzela do bezbronnych zwierząt. A potem pozuje uśmiechnięty do zdjęć. Na maksa prezydent marzeń.
Ojejku jejku. Strzela legalnie do zwierzątek, bo jest myśliwym. Ma pozwolenie na broń, pewnie jakąś tam licencje, stosuje się do tego ile i jakich zwierzątek odstrzelić trzeba i w jakim sezonie, żeby równowaga biologiczna w naszym systemie, zaburzonym przez człowieka została utrzymana. To przez takich jak on sarny i króliki nie mnożą się na potęgę i nie niszczą przyrody, bo naturalne drapieżniki, typu wilki i rysie są na wymarciu i nie regulują już skutecznie ich populacji. Potwór po prostu

Nie jestem fanką Komorowskiego. Nie byłam też fanką Kukiza, który może sobie porywać tłumy, ale jak sobie go wyobrażę jako reprezentanta narodu (sposób zachowania, mówienie, ubioru i zachowania), to słabo, bardzo słabo.

Na wybory parlamentarne rodzi się ciekawa partia - zobaczymy jak im pójdzie i czy wystartują. Musiałabym zwariować, żeby zagłosować na Pis albo Po (na PSL i SLD też). Mój głos będzie w mniejszości, ale ręki do rządów żadnej z tych partii nie przyłożę.

Natomiast w wyborach prezydenckich pójdę zagłosować na mniejsze zło, na człowieka, który nie obiecuje mi pierdół, których nie będzie w stanie dotrzymać i który nie chce ograniczać moich praw i wolności. Przede wszystkim na takiego, który nie mówi, że "ma zdanie takie jak episkopat i nie pada na kolana przed mistyczką I tak Kościół w tym kraju za dużo się wtrąca do polityki.
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 08:59   #108
StarFighter
BAN stały

Brak Ci kociego pazura dziewczyno

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Elfirko piszesz jak nastolatka spanikiwana że kaczyński zamieszka z Tobą jak duda wygra, naprawdę tu nikt z głosujących na Po nie ma argumentacji, jak było pis to nie czułem żadnych swobód ograniczonych kto to wymyślił ...
Stary 2015-05-21, 09:08   #109
gregoriuss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolaine Pokaż wiadomość
To jego prywatne życie i nie widzę związku z prezydenturą. Do kaczek w sejmie przecież nie strzela.
gregoriuss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 09:10   #110
StarFighter
BAN stały

Gregorius masakra kolejny peowiec
Stary 2015-05-21, 09:38   #111
karolaine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koci Pazur Pokaż wiadomość
Ojejku jejku. Strzela legalnie do zwierzątek, bo jest myśliwym. Ma pozwolenie na broń, pewnie jakąś tam licencje, stosuje się do tego ile i jakich zwierzątek odstrzelić trzeba i w jakim sezonie, żeby równowaga biologiczna w naszym systemie, zaburzonym przez człowieka została utrzymana. To przez takich jak on sarny i króliki nie mnożą się na potęgę i nie niszczą przyrody, bo naturalne drapieżniki, typu wilki i rysie są na wymarciu i nie regulują już skutecznie ich populacji. Potwór po prostu .
Oki, na luzie, rzeźnikiem też ktoś musi być, ale może niekoniecznie prezydent? Poza tym, moim zdaniem, z którym nikt nie musi się zgadzać to jednak świadczy o człowieku, że jego pasją i sposobem na relaks jest zabijanie zwierząt.
Stary 2015-05-21, 10:24   #112
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Elfirko piszesz jak nastolatka spanikiwana że kaczyński zamieszka z Tobą jak duda wygra, naprawdę tu nikt z głosujących na Po nie ma argumentacji, jak było pis to nie czułem żadnych swobód ograniczonych kto to wymyślił ...
Nie czułeś bo byłeś w gimnazjum i mało co kontaktowałeś, a jakbyś kontaktował to byś pamiętał jak majstrowano przy lekturach bo komuś przeszkadzało prywatne życie autora, wiedziałbyś jaka ekipa rozwaliła genialne w tamtych czasach Radio Bis (tego tej ekipie nigdy nie wybaczę) a później próbowała rękoma swego zaufanego człowieka niszczyć Jedynkę i Trójkę, jak to wcześniej z Bis uczynił.
Co do obietnic to pisze ona prawdę, ja też mogę obiecać każdemu po 100 milionów obiecanych przez Wałęsę, Duda obiecuje niczym Wałęsa, teraz naobiecuje a potem będzie udawał że on nic nie pamięta, a już raz PiS też obiecywało gruszki na wierzbie i do dzisiaj tych zrealizowanych obietnic ciężko się doliczyć.
W tym względzie Duda i Komorowski niczym PiS i PO tylko obiecują, bo tylko to potrafią.

Cytat:
Napisane przez gregoriuss Pokaż wiadomość
To jego prywatne życie i nie widzę związku z prezydenturą. Do kaczek w sejmie przecież nie strzela.
Dla mnie każdy kto podnosi łapę na zwierzę aby je zabić dla zabawy jest zerem, bo rozumiem zabijać dla pożywienia a większość myśliwych zabija je dla zabawy, a Komorowski jako prezydent nie zrobił nic aby w sejmie zakazać polowania z dziećmi i używania ołowianej amunicji której zakazać mają dopiero za 10 lat.
Zresztą Duda też nic specjalnie nie zrobił ze swoimi kolegami z PiSu w tej kwestii.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 10:29   #113
StarFighter
BAN stały

Akurat gombrowicz mi zwisa, zwiał z Polski że strachu przed wojną w 39', o rozwalaniu mediów radiowych nie słyszałem, za pewne były siedliskiem postkomunistow, zresztą nadal działają i są tubą propagandową obecnego rządu więc płakać nie będę po nich
Stary 2015-05-21, 11:14   #114
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Częściowo się zgadzam, a na resztę odpowie Ci koleżanka:
Tak, miałam na myśli wybory parlamentarne. Obstawiam, że pis je wygra.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:28   #115
letni23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
lepszy jest taki, co kłamie z premedytacją obiecując głupim wyborcom gruszki na wierzbie.
Przypominam Gajowy, obiecuje prawie już to samo co DUDA, wczoraj powiedział Bronek, że forsa jest!!!

Czyli wasz Bronek mówiąc, że Duda obiecuje bez pokrycia, bo kasy nie ma zwyczajnie KŁAMAŁ! Wyborcy Dudy mieli okazać się głupi, bo chcieli głosować na oszusta który obiecuje gruszki na wierzbie, a KŁAMCĄ okazał się gajowy.

Powtórzę, GAJOWY POWIEDZIAŁ WCZORAJ, ŻE FORSA JEST. I kto okazał się głupim wyborcą, wyborcy Dudy czy Bronka??? Żal mi was.

Znalazła się kasa na obniżenie wieku emerytalnego po 40 latach pracy, i znalazła się kasa na 100 tysięcy miejsc pracy dla młodych, jeszcze tylko brakuje na dzieci, ale kto wie może i Bronek to obieca i prześcignie Dudę.

Emerytury według Bronka to de facto jak ktoś zacznie pracę w wieku 20 lat + 40 lat pracy to mając 60 lat idzie na emeryture nawet mężczyzna, Duda chciał przywrócić dla mężczyzn 65 lat, i mówiona, że nie stac na to, ale Bronka stac na 60 lat???? Macie swoje bronkowe gruszki na wierzbie hahahahahah

Jednak to prawda, że wyborcy PO mają ptasią inteligencję.

Edytowane przez letni23
Czas edycji: 2015-05-21 o 11:34
letni23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:33   #116
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
o rozwalaniu mediów radiowych nie słyszałem, za pewne były siedliskiem postkomunistow, zresztą nadal działają i są tubą propagandową obecnego rządu więc płakać nie będę po nich
Tak wszystko sobie tłumacz siedliskiem postkomunistów.
Zresztą widać że mało wiesz stare Bis poziomem biło dzisiejszą Czwórkę a w Czwórce polityki brak, tak jak brak jej było w Bis do czasu aż przyszedł namiestnik PiSowski.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:38   #117
StarFighter
BAN stały

Nigdy o radiu Bis nie słyszałem, musieli mieć powody by je skasować
Stary 2015-05-21, 11:46   #118
letni23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Jeśli PiS to Mlaskacz i Maciar. Nie moze być inaczej, skoro Mlaskacz pełni funkcję prezesa. Serio, tego chcesz? Nie wierzę. Nie wierzę, że ktokolwiek przy zdrowych zmysłach może tego chcieć. Chcieć powrotu języka nienawiści, powrotu człowieka, który z śmierci brata uczynił szopkę do tego stopnia, że ci, którzy czuli wtedy autentyczny szacunek należny zmarłej głowie państwa (na przyklad ja, choć uważałam i uważam, że śp. Lech był jednym z najgorszych prezydentów) przestali ten szacunek odczuwać? Powrotu do władzy człowieka, który organizuje co miesiąc marsze z pochodniami, które mi się osobiście kojarzą z marszami bojówek SA w przedwojennych Niemczech?

Nie. Ja już serio wolę PO. Wybór między kiłą a rzeżączką, co mocno zaznaczam, ale rzeżączka to stanowczo mniejsze zło.

Jeśli PO to niesioł ze szczawiem i mirebelkami, to miro zbycho ze spotkaniami na cmentarzu, to Sawicka płacząca, ze uwiódł ją agent i dlatego wzięła łapówkę, to Sikorski robiący "łaskę" amerykanom, to obiadki po cenie waszej miesięcznej wypłaty, to Graś robiący za ciecia u Niemca, to Nowak i jego super wypas zegarki, to Sienkiewicz podpalający ruską ambasadę, i można tak wymieniać i wymieniac.....

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

A i jeszcze jedno jak tam VAT fajnie się płaci większy w sklepie i w usługach?

Pis zły bo obniżył wszystkim pracującym podatki, to może zrezygnujcie z tego i to co korzystacie bo zostaje wam więcej oddajcie na cele charytatywne.
letni23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:54   #119
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Akurat gombrowicz mi zwisa, zwiał z Polski że strachu przed wojną w 39', o rozwalaniu mediów radiowych nie słyszałem, za pewne były siedliskiem postkomunistow, zresztą nadal działają i są tubą propagandową obecnego rządu więc płakać nie będę po nich
A nawet jeśli to co, postkomuniści nie mogą sobie pracować w radiu? Nie mogą wyrażać swojego zdania? To, że ustrój się zmienił nie znaczy jeszcze, że osobom pracującym w poprzednim należy się ostracyzm i brak wolności słowa.

Cytat:
Napisane przez letni23 Pokaż wiadomość
Przypominam Gajowy, obiecuje prawie już to samo co DUDA, wczoraj powiedział Bronek, że forsa jest!!!
To, że pieniądze na coś są nie oznacza, że są na wszystko. To, że są w ogóle nie oznacza, że jest ich nieskończona ilość.

Cytat:
Napisane przez letni23 Pokaż wiadomość
Znalazła się kasa na obniżenie wieku emerytalnego po 40 latach pracy, i znalazła się kasa na 100 tysięcy miejsc pracy dla młodych, jeszcze tylko brakuje na dzieci, ale kto wie może i Bronek to obieca i prześcignie Dudę.

Emerytury według Bronka to de facto jak ktoś zacznie pracę w wieku 20 lat + 40 lat pracy to mając 60 lat idzie na emeryture nawet mężczyzna, Duda chciał przywrócić dla mężczyzn 65 lat, i mówiona, że nie stac na to, ale Bronka stac na 60 lat???? Macie swoje bronkowe gruszki na wierzbie hahahahahah
Pójście na emeryturę w wieku 65 lat dla wszystkich a pójście na emeryturę po wypracowaniu 40 lat to nie jest jedno i to samo. Większość ludzi ma w życiorysie "dziury", kiedy nie pracowało, z powodu bezrobocia, szkoły, opieki nad kimś chorym, wychowywania dzieci lub niechciejstwa. Te "dziury" są dłuższe lub krótsze, większość ludzi w wieku 60 lat jednak nie ma wypracowanych 40. Sporo nie ma ich wypracowanych nawet w wieku 65 lat. Trudno to zrozumieć?
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:58   #120
StarFighter
BAN stały

Wiesz Noane jak Pis dochodził do władzy to obejmował ją po postkomunistach i demontował elementy ich systemu razem z mediami które posiadali to normalka, jakby wygrali na jesieni to zabrali by sie za kraśkę, tadle i wszystkich którzy się sprzedali Po
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości