Żony i Panny Młode 2015 część 46- nasz sezon! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-11, 13:39   #661
ania9o
Zakorzenienie

Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 46- nasz sezon!

Kurczaczki... Kurier nie dzwoni, nie ma go... Mi by się przydało jechać już bo muszę pojechać po mamę na działkę, zabrać część do zderzaka a potem po TŻ do pracy i zawieźć część do jego kolegi który właśnie go naprawia. Znając moje szczęście do przyjedzie jak ja wyjdę z domu...
Idę jeszcze sobie zrobię kawę i jadę.
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 13:45   #662
Platanoides
Zakorzenienie

ja ostatnio zamawiam do paczkomatów, jak jest możliwość Super sprawa. Jestem ich fanką I muszę przyznać, że wszystko przychodzi szybciej niż kurierem, a odbieram sobie kiedy mi pasuje, nie musze się umawiać z kurierem i za każdym razem powtarzać, że nie ma zostawiać paczki u sąsiada
Platanoides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 13:52   #663
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Platanoides Pokaż wiadomość
ja ostatnio zamawiam do paczkomatów, jak jest możliwość Super sprawa. Jestem ich fanką I muszę przyznać, że wszystko przychodzi szybciej niż kurierem, a odbieram sobie kiedy mi pasuje, nie musze się umawiać z kurierem i za każdym razem powtarzać, że nie ma zostawiać paczki u sąsiada
Właśnie był kurier i raczej do paczkomatu by się nie zmieściła moja przesyłka
Zamawialiśmy dywaniki gumowe i wkład gumowy do bagażnika do samochodu. Kurier to wwiózł na górę a ja teraz się zastanawiam jak to zwiozę na dół. Waży ta paka sporo. Wygląda jak dywan zwinięty
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 13:57   #664
Platanoides
Zakorzenienie

te paczkomaty są na prawdę pojemne
ostatnio np. wyjęłam z nich 80 doniczek ceramicznych i 2 namioty dla dzieci połączone tunelem, też spora paka
Stary 2015-06-11, 14:01   #665
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Ja nigdy nie zamawiałam do paczkomatow, bo nie mam ich po drodze. Ale zamawiam do biura, gdzie mam pewność ze jestem. A jak ma cos dużego przyjść, to po prostu jadę do pracy autem!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 14:08   #666
Platanoides
Zakorzenienie

do pracy też sobie zamawiam, ale tylko ważne i cenne rzeczy
ostatnio spinki do mankietów zamówiłam do pracy i zapomnieli wpisać na pudełku moje nazwisko, był tylko adres firmy, wiec szef to otworzył ale od razu się skapnął, że to moje i jeszcze przepraszał, że zajrzał
Stary 2015-06-11, 14:16   #667
kissoflife001
Zadomowienie

Cześć w piękny czwarteczek

Za mną I krok załatwiania ślubu konkordatowego, zajęło nam to łącznie - 2 dni
Ogólnie to lajcik, odwiedziliśmy parafię TŻ-a w celu odbioru świadectwa chrztu i bierzmowania ( wszystko na jednym dokumencie) ksiądz nic się nie pytał, wypisał w 10 minut , z uśmiechem wręczył kopertę z dokumentem i z takim samym uśmiechem oznajmił "muszę z was skasować 5 dyszek " ... kurde, jakbym chciała w 10 minut zarabiać taką kasę!
No ok, przełknęliśmy ślinę i zapłaciliśmy . Z tym udaliśmy dnia następnego do mojej parafii , gdzie mój nader uprzejmy proboszcz zechciał nas przyjąć o 20 na spisanie aktu małżeństwa. Nie robił żadnych problemów, żartował z nami itd. Protokół nic nie kosztuje ale poprosiłam o wystawienie zapowiedzi więc tu już portfel musiałam otworzyć. W mojej parafii to koszt 100 zł ( 2 zapowiedzi w 2 kolejne niedziele ) cieszę się, że to już za nami , teraz tylko USC i czekanko do ślubu
kissoflife001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 14:18   #668
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość

Olu
dołączam się do prośby
Jasne, jak doczekam się zdjęć od foto tona pewno wrzucę post na bloga Póki co znalazłam robione komórką, wyślę wam na priv.
Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
2 dni do ślubu

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Mam kilka pytań do naszych Żonek:
jak wyglądało u Was przechowywanie prezentów i kopert? Kto je zabierał po życzeniach i gdzie je przechowywałyście w czasie wesela? Co z prezentami/kwiatami, które dostałyście pod kościołem, jeśli miałyście rozdzielone życzenia gości na sam ślub i na wesele? Zażyczyliśmy sobie od gości książek i teraz nie mamy pojęcia, jak rozplanować przewożenie i przechowywanie prezentów.
Właśnie zdałąm sobie sprawę, że nie wiem chyba były z nami gdzieś na sali
Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie mi wybrać.

Chciałam aby ktoś mi wykonał te figurki na torta, ale dziewczyna która wiem że pięknie by to zrobiła nie będzie miała czasu.

Kto by się nadawał wg Was do wykonania spersonalizowanych figurek, z deksami snowbordowymi?

niżej linki do facebooka, z galerią zdjęć potencjalnych wykonawców.

https://www.facebook.com/modelinex ten lepi z modeliny i 50 zł zawołał + przesyłka

masa cukrowa:

https://www.facebook.com/torty.ibiiabacake - 120 zł + przesyłka
https://www.facebook.com/tortyizabeli?fref=ts - 100 zł

Interesuje mnie efekt jak w załączniku, plus czerwone nasze dodatki, suknia jak moja itp...

Chciałam kupić 2, jedną z modeliny drugą z masy cukrowej, ale to chyba głupi pomysł, bo co ja z tym zrobię później... Tort jest tylko na pół godziny i nie ma sensu tak wypluwać się z kasy...
Ja bym kupiła tą z modeliny albo tą za 100zł

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 14:22   #669
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Dzięki Ola za opinie chyba zdecydowałam się na te za 100 zł. To i tak jest dużo ale może efektów będzie fajny

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 14:37   #670
oleandra123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość

Ja uwielbiam tutoriale Maxineczki i katOsu. Tutaj na przykład świetny tutorial o podstawowych błędach w malowaniu. Właśnie sobie oglądam na przypomnienia.
ja lubie babek z Pixiwoo Ogolnie lubie i umiem sie malowac, wszystko oprocz oczu Te wszystkie tutoriale sa dla pieknych, duzych oczu i rzes jak firanek, a ja mam liche rzesy, dosyc male oczy bez wyobrebnionej czesci ruchomej i z opadajaca powieka, aha i tluste Takze to nielada wyzwanie. Zazwyczaj daje baze pod cienie, zolty/cielisty cien na calosc, i pigment MACa Vanilla (takie ledwo widoczne biale zloto) na calosc, troche eyelinera szarego albo baklazanowego (NIE czarny, ja mam mdla oprawe oczu i czarny wyglada okropnie) na gore i czsami cos na dol i tyle. No i brwi musze miec podreslone, choc wyglada to naturalnie, to jednak zajmuje sporo czasu, bo moje to liche sa i rosna jak chca.

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
Ktoś powariowal albo raczej coś. Jest prawie połowa czerwca a my mamy sztormowa pogodę :/ nawet norwedzy są zaskoczeni
Najchętniej bym nie wychodziła ani z domu ani z łóżka
Justuus dwa dni temu od jakiegos miesiaca bylo po 35ºC i jak zwykle w czerwcu slonce bez zadnej chmurki i doslownie w godzine zrobilo sie ciemno i spadl grad W nocy sztorm, dzisiaj rano znowu :conf used: Czuje sie jak w Polsce

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
Ja też miałam sama się malować ale boję się ze ze stresu mi nie wyjdzie. Okoliczne kosmetyczki mają dobre kosmetyki, ale gorsze od moich więc postanowiłam że zaniose swoje kosmetyki sprawdzone i tym mnie umaluje. Wiem drogi interes ale boje się ze ręka będzie mi drzec i po kresce ;-)

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Muszę kupić jeszcze podkład, szminkę i puder. Nad pudrem zastanawiam się już dłuższy czas... Mam antishine z krylolana i nie wiem czy z Maca blot powder nie jest lepszy... Ma ktoś porównanie?
Antishine nie znam, ale mam Maca Blota i jest OK, jest dobry do poprawek bo wygodny w uzyciu (jezeli mowimy o kompakcie), ale ja najpierw daje sypany (w moim przypadku MUFE HD), bo Blot do utrwalania sie srednio nadaje moim zdaniem.

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ale czekaj czekaj... PO CO TO W OGOLE JEST?
bo ja nie rozumiem idei tej samej koronki...
chyba ze nie do konca kumam idee obcierania, to jest zeby uda o siebie sie nie obcierały?
nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ze nie kumasz o co chodzi Obys nigdy nie wiedziala co to

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
ja chyba też jednak szukam kiecki na poprawiny
ja zamowilam te dwie sukienki 1, 2 z Zalando, ale szczerze, nie jestem przekonana, najwyzej odesle.
oleandra123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 14:46   #671
angelika1243
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość

Ogólnie to lajcik, odwiedziliśmy parafię TŻ-a w celu odbioru świadectwa chrztu i bierzmowania ( wszystko na jednym dokumencie) ksiądz nic się nie pytał, wypisał w 10 minut , z uśmiechem wręczył kopertę z dokumentem i z takim samym uśmiechem oznajmił "muszę z was skasować 5 dyszek " ... kurde, jakbym chciała w 10 minut zarabiać taką kasę!
No ok, przełknęliśmy ślinę i zapłaciliśmy . Z tym udaliśmy dnia następnego do mojej parafii , gdzie mój nader uprzejmy proboszcz zechciał nas przyjąć o 20 na spisanie aktu małżeństwa. Nie robił żadnych problemów, żartował z nami itd. Protokół nic nie kosztuje ale poprosiłam o wystawienie zapowiedzi więc tu już portfel musiałam otworzyć. W mojej parafii to koszt 100 zł ( 2 zapowiedzi w 2 kolejne niedziele ) cieszę się, że to już za nami , teraz tylko USC i czekanko do ślubu
Jeju masakra my za papierki dawaliśmy 20 zł chociaż nikt nie zawołał a braliśmy z 3 parafii bo mój chrzest i potem zapowiedzi tam , z narzeczonego chrzest i z naszej parafii do której należymy zgodę i żaden nie powiedział nic o kasie ale się ucieszył jak sie zapytaliśmy czy możemy cos zostawić, a w parafi gdzie bierzemy ślub zapomnieliśmy dać na zapowiedzi bo sie z proboszczem zagadaliśmy i wyszliśmy a potem sobie uświadomiłam
angelika1243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 14:48   #672
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleandra123 Pokaż wiadomość
Justuus dwa dni temu od jakiegos miesiaca bylo po 35ºC i jak zwykle w czerwcu slonce bez zadnej chmurki i doslownie w godzine zrobilo sie ciemno i spadl grad W nocy sztorm, dzisiaj rano znowu :conf used: Czuje sie jak w Polsce
.
ale sztorm w czerwcu?
Ja chce w końcu słońca... w tym roku nie było jeszcze cieplejszego dnia - tak aby spokojnie wyjść w krótkim rękawie, najcieplej co się udało przed Wielkanocą to w cienkim sweterku byłam
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 15:01   #673
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Na biurku Oli też chętnie zobaczyłabym jakieś zdjęcie

Uczę się cierpliwości
Stary 2015-06-11, 15:07   #674
Kinia_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj dwa miesiące <3
Oj misia super ;-) jak ten czas wam zlecial, a my wczoraj 4 miesiące do ślubu jupi:-P
Kinia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 15:10   #675
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

brrry!

biorę się za ciasto z truskawkami dla TŻ.

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;51706511]Własnie wracamy od księdza i mam pytanie - Wam też kazał przynieść swiadectwo z religii jak to ująl "do wzglądu" ? [/QUOTE]

tak.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie dziś kciuki o 15 bo mam egzamin zawodowy :d mam mega stresa bo średnio umiem robić to zadanie na komputerach

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
dzień dobry

Dzisiaj kolejny przedmiot z głowy. Technologia robót budowlanych zaliczona na 5! Martwię się tylko jutro o tą geodezję czy da mi wpis czy się uprze w sesji... A sesji przyjść nie będę mogła

Poczyniłam zakupy w biedrze i takim sposobem mam biustonosz ślubny (bardotkę!) Idealnie leży (80C) Pięknie trzyma piersi, no jestem zachowycona!!
I kupiłam sobie tą kurtkę softshell za 30 zł, taką filetową w kropeczki (z tego co pamiętam były po 59,90zł)

Ale najbardziej to mnie ten biustonosz cieszy bo spędzał mi sen z powiek, ciągle myślałam, że będę musiała dać miliony monet za niego a tu proszę, taka niespodzianka
Siedzę teraz i czekam na kuriera... Mam nadzieję, że dojedzie bo jak nie to
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
No kurde mole!
Byliśmy z TŻ-em na małej przejażdżce autem pod Ślężę, połaziliśmy trochę po trawce... i przywieźliśmy 4 pamiątki w postaci kleszczy
A dopiero co grania wczoraj pisała o boreliozie, prawda?
Wyrwałam paskudztwa i na razie śladu nie ma, obserwuję...
idźcie od razu po antybiotyk. nie czekajcie na objawy.

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
A co do kasy z wesela to pewnie damy mojej mamie żeby trzymała. Nie planujemy pudełka.
A prezenty i kwiaty (jeśli jakieś będą) to wrzucimy do auta i z głowy.

Przypomniało mi się jak na weselu mojej siostry (20 lat temu) moja mama pomagała kucharce i ogólnie ogarniała wszystko i nie mogła kasy pilnować, siostra ze szwagrem dali teściowej no i pieniądze zginęły... Z tego co wiem to połowa kopert im zniknęła - oczywiście teściowa nie ma kompletnie pojęcia do dzisiaj co z nimi stało, tłumaczyła się tak że dała jakieś ciotce na chwilę (tylko po co ? :/) i potem już nie wie... Zaznaczam, że pijana nie była.
A rodzina szwagra kradła wódkę (mój wujek widział jak jedna z ciotek ładowała wódkę do torebki) to mój brat potem stawiał na stół bez zakrętek i się skończyło
Mam nadzieję, że u nas takich historii nie będzie
u mnie w rodzinie ciotka takie akcje robiła. brała reklamówkę i pakowała do niej prosto ze stołów: wódkę, ciasta, owoce, jakieś mięso. nikt nic nie mówił, każdy w szoku. dopiero później do młodych doszło... do nas zaproszona nie jest...

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj dwa miesiące <3
że co? że już???

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość

super!

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 15:30   #676
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
idźcie od razu po antybiotyk. nie czekajcie na objawy.
Eee, nie no, nie pierwszy raz mam kleszcza, nie będę siać paniki bez powodu Albo co gorsza bez powodu brać antybiotyk... Jak coś będzie nie tego to jasne, ale na razie się wstrzymam
Stary 2015-06-11, 15:35   #677
Anabele23
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;51708952]
a co nie podoba się?

http://www.slubna-alejka.com.pl/? [/QUOTE]
no najgorszy nie jest ale jakiś taki ogólnie mało "kryjący" ten kolor - może gdybym ciemniejszy zamawiała byłby ok
Stary 2015-06-11, 15:57   #678
viva91
na przekór do celu

Dziewczyny, pomożecie?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=818881
Stary 2015-06-11, 16:08   #679
sQuaara
Zakorzenienie

loda zrobic?
Stary 2015-06-11, 16:17   #680
gr8ania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Eee, nie no, nie pierwszy raz mam kleszcza, nie będę siać paniki bez powodu Albo co gorsza bez powodu brać antybiotyk... Jak coś będzie nie tego to jasne, ale na razie się wstrzymam
ja też miałam pierwszy raz... potwierdza się hasło, że jak ktoś ma pecha to i w palec złamie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-06-11, 16:18   #681
MartusiaWu
Zakorzenienie

macie jakieś inspiracje dekoracji płotu?
bo normalnie poza bramami z balonów nie mogę nic znaleźć a wolałabym coś innego jednak
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 16:20   #682
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość

bo normalnie poza bramami z balonów nie mogę nic znaleźć a wolałabym coś innego jednak

Takie nietoperki z organzy albo szyfonu ładnie wychodzą. W środek kwiatka albo zielone cos tylko zdjęć nie mam,ale takie cos robiliśmy z mama przed weselem brata
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 16:41   #683
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

viv ja szkło ogarnialam na http://www.shaker.pl/
moze i jakies gadżety beda

a co potrzebujesz?
Nie szklo, tylko takie p i e r d o l k i do dekoracji- rurki, parasolki i inne takie. Tylko zeby wybór byl, a nie tylko standardowe takie. Na razie kupilam slomki z wąsami, slomki w różowe paseczki i jeszcze w różowe serduszka.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 16:42   #684
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Ale zakręcony dzien mam dzisiaj... Jestem tak z doskoku
Cytat:
Ja miałam całkiem prosto zrobione kokardy z tiulu wokół słupków na płocie na furtce. Prosto ale też ładnie

Uczę się cierpliwości
Stary 2015-06-11, 16:45   #685
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
no najgorszy nie jest ale jakiś taki ogólnie mało "kryjący" ten kolor - może gdybym ciemniejszy zamawiała byłby ok
mówisz o tym różowym dużym?

Cytat:
dobre pytanie

Ja chcę tą bramę z balonów na pewno i może jakieś kokardki na reszcie płotu?
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 16:46   #686
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
ja też miałam pierwszy raz... potwierdza się hasło, że jak ktoś ma pecha to i w palec złamie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale ja napisałam, że NIE pierwszy raz miałam kleszcza Z 20 ich już w swoim życiu wyciągałam
Cytat:
Ja miałam tiulowe kokardy
Stary 2015-06-11, 16:47   #687
Anabele23
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;51711708]mówisz o tym różowym dużym?
dobre pytanie

Ja chcę tą bramę z balonów na pewno i może jakieś kokardki na reszcie płotu? [/QUOTE]
no o tym różowym
no a pytanie podbijam bo sama będę mieć problem
Stary 2015-06-11, 16:48   #688
deksterowa
Zakorzenienie

Ja mieszkam w bloku i uznałysmy z mamą że nie będziemy zdobić klatki.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 16:55   #689
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Ja nie będę w ogóle ubierać bramy czy tam drzwi. Nie widziałam takich rzeczy u mnie w okolicy

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-11, 17:00   #690
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w bloku i uznałysmy z mamą że nie będziemy zdobić klatki.
U mnie też tak było.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości