Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 16:49   #1381
Magdzinska85
Rozeznanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2

ona_ola super wiadomość Trzymam mocno kciuki żeby następna beta ładnie skoczyła

Właśnie widziałam że obydwie miałyśmy podobną sytuację, iui robione na niepękniętych pęcherzykach i obydwie po 3
Jednak chyba coś jest w zabiegach robionych na niepękniętych. Mnie też złapał straszny ból zaraz po zabiegu i to właśnie był ten moment kiedy one pękały

Trzymam mocno kciuki
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 17:40   #1382
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lula80 Pokaż wiadomość
ona_ola Kochana 3 tydzień jak nic! Gratulacje! Posłuchaj Kamili i zrób jeszcze za 2 dni powtórkę bety czy wzrasta i dużo odpoczywaj
Kamilka Wiesz że ból krzyża oznacza również ciążę Ja badania robię na wolskiej do 17 robią :P
GGI i Kamila ja wam radze jak sobie zrobicie bete to sobie potem potwórzcie za 2 dni i zróbcie sobie tez progesteron bo jest bardzo ważny i dr zawsze go sprawdza
Lula,a wlasnie mialam pytac o progesteron i estradiol,bo D nie kazal go robić,a wiem,ze Ty robilas.Bol krzyża to chyba moze oznaczac ciaze ale na logikę to późniejszą,jak juz jest brzuch,a teraz to niby z jakiego powodu ma bolec?Ja chyba nie wytrzymam i pojade na Galka do szpitala zrobic,tam maja laboratorium,to pewnie wyniki będą szybko,wiem,ze w czwartek trzeba powtórzyć i tak ale jak nie zrobie to dostane kota do czwartku,siedze calutki dzien sama w domu,oszaleje...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 18:01   #1383
GGI
Zakorzenienie

ona_ola super wieści cieszę się bardzo że się udało czekamy na wzrost Bety
Stary 2015-06-16, 19:01   #1384
lula80
Rozeznanie

KAmilka! Bóle krzyża są także objawem towarzyszącym wczesnej ciąży. Ustępują w spoczynku. Przydatnym jest odpowiednia gimnastyka, ruch, wypoczynek!
Normalnie wszystkie symptomy ciąży negujesz jak cię palne! :P
Zmęczenie, zawroty głowy, bóle w krzyżu, ból piersi... Ojjj... Idź zrób tą betę ! w czwartek se powtórzysz! Dr mi nie kazał progesteronu robić ale sama sobie zrobiłam i prolaktynę żeby zobaczyć czy jaka jest wartość. Dr mi mówił że przy progesteronie powyżej 17 nie dojdzie do poronienia więc się bardzo ciesze że robiłam zawsze ten progesteron nie kosztuje dużo a spokojniejsza głowa że beta spoko i progesteron też, bo zawsze sprawdzał wynik
Stary 2015-06-16, 19:52   #1385
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
KAmilka! Bóle krzyża są także objawem towarzyszącym wczesnej ciąży. Ustępują w spoczynku. Przydatnym jest odpowiednia gimnastyka, ruch, wypoczynek!
Normalnie wszystkie symptomy ciąży negujesz jak cię palne! :P
Zmęczenie, zawroty głowy, bóle w krzyżu, ból piersi... Ojjj... Idź zrób tą betę ! w czwartek se powtórzysz! Dr mi nie kazał progesteronu robić ale sama sobie zrobiłam i prolaktynę żeby zobaczyć czy jaka jest wartość. Dr mi mówił że przy progesteronie powyżej 17 nie dojdzie do poronienia więc się bardzo ciesze że robiłam zawsze ten progesteron nie kosztuje dużo a spokojniejsza głowa że beta spoko i progesteron też, bo zawsze sprawdzał wynik
A ja wlasnie wrocilam,bylam na Galla w szpitalu w Diagnostyce ale wyniki będą ok 22/23 dopiero,tam,niestety nie ma na cito,bo to szpital i tylko dla szpitala robia na cito.Powiedziałam im ze D prosil żeby byl wynik pozytywny,usmiali sie😊,a ja ledwo dojechalam do domu,bo to kawałek,pewnie znowu problem po pobraniu krwi,choć mialam wodę i zjadlam batonika.No,to za 3 godziny okaze sie jak z tymi objawami lub ich brakiem,trzymaj kciuki mocno😊
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
Stary 2015-06-16, 20:14   #1386
Lisica_
Raczkowanie

Co do objawów zaraz po transferze to nie było wiele. W 1wszym czy 2gim dniu po bolał mnie brzuch ale tylko tak chwilami i miałam takie ukłucia na jajniku raz jednym a raz drugim ze jak wstawałam to usiąść musiałam tak mnie kuł i tak z tym kluciem miałam tak gdzies do 10dpt, cyce mnie bolały ale to było po punkcji i to strasznie ale kilka dni i przeszło i do tej pory nie bolą mnie wcale nic a nic .
Ja pierwsze IVF miałam w sierpniu w tamtym roku tzn stymulację pobrano mi az 25 pęcherzyków z czego do 5tej doby dotrwały tylko dwa i nie mualam zadnych mrozaczkow no i transfer mi odwołali bo wystąpiła hiperka i progesteron skoczył do góry. Dr stwierdził ze trzeba odczekać miesiąc i wtedy mi je dopiero podali przyjął sie tylko jeden i to słabo sie rozwijał.jeszcze jak pamietam byłam w 6t6d ciazy na usg jeszcze było ok a poszłam dwa tyg pozniej i juz od jakiegoś tyg nic sie nie rozwijał nie było serduszka. Mrozaczkow zadnych nie miałam także czekało mnie wszystko od poczatku. Jaki czas trzeba odczekać to nie wiem mysle ze po poronieniu jakieś 3 do 6 miesięcy . Ja poszłam do Dr dopiero w marcu w tym roku i dał zielone światło ze jak chce to możemy startować i tak padła decyzja próbujemy jeszcze raz. Tym razem Dr przepisał mniejsze dawki zastrzyków żeby znowu nie doszło do przestymulowania bo co z tego jak było duzo pęcherzyków jak wszystkie slabiutenkie a teraz miałam tylko 9 pęcherzyków ale tez tylko dwa sie zaplodnily które siedzą teraz w moim brzucholu tak to było ze mną Kamilka pozdrawiam nic sie nie martw trzymamy tu wszystkie kciuki bedzie dobrze spokojnie
Stary 2015-06-16, 20:44   #1387
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dziewczyny,wyniki juz są,niestety,beta mniejsza niż 1,20,nie ma na co liczyć ,ze do czwartku wzrośnie,juz nie żyje nadziejami.Kurcze,byly dwa silne zarodki klasy A i żaden sie nie zagnieździł 😞Chce mi sie plakac...Czy ktoras z Was wie ile musi być przerwy miedzy kolejna próba?Watpie,ze mój Mąż sie zgodzi....Oj,uczucie fatalne....
Stary 2015-06-16, 20:47   #1388
GGI
Zakorzenienie

Kochana 3-maj się

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

wiesz ze mi strasznie przykro
Stary 2015-06-16, 21:13   #1389
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Kamila, poczekaj do czwartku, gdyby wynik był wiarygodny dziś to dr by pozwolił testować dwa dni wcześniej... możesz mieć tak jak Lula w czwartek np. 25 ...
Również bardzo smutno mi się zrobiło... ale wierzę, że jest jeszcze duża iskra nadziei
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj

Edytowane przez BeataAmelka
Czas edycji: 2015-06-16 o 21:14
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 21:20   #1390
lula80
Rozeznanie

Kurde no:-( Kamilka strasznie mi przykro nawet nie wiesz jak bardzo:-* trzymaj sie kochna ale prosze Cie idz we czwartek do diagnostyki i zrob jeszcze raz ta bete...
Stary 2015-06-16, 22:07   #1391
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Dziewczyny,wyniki juz są,niestety,beta mniejsza niż 1,20,nie ma na co liczyć ,ze do czwartku wzrośnie,juz nie żyje nadziejami.Kurcze,byly dwa silne zarodki klasy A i żaden sie nie zagnieździł 😞Chce mi sie plakac...Czy ktoras z Was wie ile musi być przerwy miedzy kolejna próba?Watpie,ze mój Mąż sie zgodzi....Oj,uczucie fatalne....
Oj dziewczyno, ktoś w powinien Cie kopnąć w tylek! I po co robiłaś to badanie? Teraz do czwartku będziesz czekala jak na skazanie! A dzisiejszy wynik jest niewiarygodny i za 2 dni może być zupełnie inny! Podczytuję to forum specjalne dla Ciebie i mocno trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze! Jakby to coś miało pomoc to dr kazał by robić bety codziennie! Nie bez powodu trzeba odczekać 9 dni!
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 22:17   #1392
madlene7
Raczkowanie

Kamila będzie dobrze! Musi być! Najgorsze będzie teraz czekanie do czwartku, ale ja wierzę, że beta pięknie pójdzie w górę. Trzymaj się!
Stary 2015-06-16, 22:26   #1393
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dziewczyny,nadziei to ja juz nie mam ale jasne,ze w czwartek powtórzę,bo muszę...Dziekuję za wsparcie
Stary 2015-06-16, 22:36   #1394
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Kamila nadzieja umiera ostatnia!!!

Ja po odstawieniu Dupka i Lutki jeszcze dziś robiłam test, bo minął 7 dzień a @ nie ma a dziś 33 dzień cyklu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nadzieja-umiera-ostatnia-lt3.jpg (11,0 KB, 10 załadowań)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 23:23   #1395
kamilamimila
Wtajemniczenie

Czy ktoras z Was wie jaka musi byc przerwa pomiędzy kolejna próba?Czy znowu muszą byc leki antykoncepcyjne?
Stary 2015-06-17, 07:19   #1396
kamilamimila
Wtajemniczenie

Nie moge spać,bol jest taki straszny....,taki zal po tej stracie😞Nie rozumiem dlaczego bylo im tam niedobrze i sie nie zagnieździły.Trzeba to jakoś przeżyć i żyć dalej....

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Dziewczyny,czy slyszalyscie o scratchingu endometrium przed transferem,zeby zwiększyć szanse na zagnieżdżenie sie zarodka?Czy ktoras z Was to miala wykonywane?Nie wiem czy podczas histeroskopii nie robią tego standardowo,tak przeczytalam.
Stary 2015-06-17, 09:16   #1397
magit
Raczkowanie

Kamila ja słyszałam o tym..... ponoc tam cos skrobia czy jakos tak w endometrium zeby było chropowate zeby po transferze łatwiej zarodek sie zagniezdził ale pewnie tego przybycien nie robi , pewnie trzeba by było isc na zabieg do innego lekarza przed transferem. Kamila co do twojej bety to moge ci tylko powiedziec ze wielkie współczucie ale cokolwiek bym nie napisała i tak cie nie pociesze bo po prostu zadne słowa ukojenia ci nie dadza. Najwazniejsze jest to ze masz córke i tak mysl .....i wmów sobie ze jak bedzie nastepne to bedzie nie to nie. Kamila popatrz na mnie ja nie mam zadnego tyle juz przeszłam zabiegów , stymulacji , inseminacji tyle kasy straconej i efetów brak i powiem szczerze mam to juz gdzies bedzie dziecko to bedzie nie to nie nie bede walczyc za wszelka cene . Poprostu zyje z dnia na dzien , ciesze sie zyciem i nastawiłam sie pozytywnie i tego zycze tez tobie zebys nastwaiła sie pozytywnie i brała zyciie takie jakie jest. Nie mówie ci abys nie walczyła dalej ale wszystko w granicach rozsądku.
magit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:29   #1398
201604151126
Konto usunięte

Kamila bardzo mi przykro podczytuję codziennie i czekałam na ten wynik razem z tobą, nie poddawaj się już raz to przeszłaś i wiesz że nie jest tak żle, następnym razem podejdziesz na luzie bo wiesz co i jak i będzie dobrze. Czytałam kiedyś o tym scratchingu że zwiększa szanse ale ja to bym wolała żeby mi tam nic nie robili bo samymi zabiegami już wszystko jest naruszone, Ja mam łożysko na ścianie przedniej i podejrzenie łożyska przodującego i wyczytałam że tak po in virto się zdarza bo po zabiegach macica jest osłabiona i zarodek nie miał gdzie się przyczepić ale nie wiem czy to prawda. Jak by to było takie dobre to doktor by wysyłał wszystkie dziewczyny na to, trzymaj się.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:37   #1399
kamilamimila
Wtajemniczenie

Ale to Dr by nie robil tego?Pewnie robi to ginekolog,zresztą trzeba z nim porozmawiać.Zobaczymy co dalej powie po tym jak sie nie zagnieździły,tylko żeby sie do niego dostać teraz szybko,pewnie będzie problem po powrocie,będzie mnostwo pacjentek.Dziewczyny,gdyb y ktoras rezygnowala z wizyty w najbliższym czasie,proszę,dajcie mi znac,najchetniej w Macierzyństwie ale jak będzie trzeba to pojade tez do Tarnowa.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Kamila bardzo mi przykro podczytuję codziennie i czekałam na ten wynik razem z tobą, nie poddawaj się już raz to przeszłaś i wiesz że nie jest tak żle, następnym razem podejdziesz na luzie bo wiesz co i jak i będzie dobrze. Czytałam kiedyś o tym scratchingu że zwiększa szanse ale ja to bym wolała żeby mi tam nic nie robili bo samymi zabiegami już wszystko jest naruszone, Ja mam łożysko na ścianie przedniej i podejrzenie łożyska przodującego i wyczytałam że tak po in virto się zdarza bo po zabiegach macica jest osłabiona i zarodek nie miał gdzie się przyczepić ale nie wiem czy to prawda. Jak by to było takie dobre to doktor by wysyłał wszystkie dziewczyny na to, trzymaj się.
Ale to po jakich zabiegach macica jest osłabiona?Po tym scratchingu czy o czymś innym piszesz?Bo chyba nie zrozumiałam dobrze.To jaka moze byc przyczyna,ze dobry zarodek ,silny i piekny,nie zagniezdza się w macicy?W dodatku byly dwa,to szanse byly większe...Moze jakas przyczyna tkwi w macicy?Trochę dziwne,bo ja mam juz dziecko,sadzilam wiec,ze z zagnieżdżeniem nie będzie problemów,mylilam sie jednak.Balam sie o to,ze mam juz przez wiek uszkodzone komorki i ze nie będzie dovrych zarodków,to byly podejrzenia Doktora,na szczęście tak nie bylo,zarodki byly super,klasy A,te najlepsze,tak mi mowila z radością pani embriolog i mimo,ze byly silne ,nie zagnieździły sie...Chcialabym znac przyczynę ale przypuszczam,ze nikt jej nie zna,oprócz Boga 😞
Stary 2015-06-17, 09:49   #1400
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy slyszalyscie o scratchingu endometrium przed transferem,zeby zwiększyć szanse na zagnieżdżenie sie zarodka?
Kamila bardzo mi przykro, czasami tak się zdarza, że te piekne zarodki nie dają ciąży, natomiast te "gorszej klasy" rozwijają się w brzuszku pięknie, znam niejeden taki przypadek...
ad.scratchingu to w Parensie tego nie robili, bo pytałam dr-a.
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:55   #1401
Magdzinska85
Rozeznanie

Kamila ja mam wizytę 30 czerwca w Macierzyństwie chyba o 10.00 i będę ją odwoływała w piątek bo mam 3 lipca w Tarnowie.
Stary 2015-06-17, 10:04   #1402
magit
Raczkowanie

Witaj Daisy jak fajnie ze jestes jak sie czujecie ? Ja jade w poniedziałek to ci napisze co i jak . Wizyte mam na 10 . Tak ponoc kazdy zabieg osłabia macice i co za tym idzie po zabiegach robia sie zrosty . Ja jak miałam pierwszy zabieg konizacje to na zrosty nie dali mi nic no i sie porobiły a przy pózniejszych 2 zabiegach to juz miałam podany zel przeciw zrostom cena 700 zł i teraz mam spokój.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

kamila a dr napewno tego nie robi . Ja tez miałam prosty zabieg a wysłał mnie do gia innego. Jest dobry lekarz włansie w karkowie co robi perfekcyjne zabiegi tylko ze koles jest najlepszy w polsce jezeli chodzi o zabiegi ginekologiczne i wszystko ma płatne.
magit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 10:58   #1403
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Kamila ja mam wizytę 30 czerwca w Macierzyństwie chyba o 10.00 i będę ją odwoływała w piątek bo mam 3 lipca w Tarnowie.
o,super,to w ten piatek będziesz odwoływać?Mam prośbę,daj mi zaraz znac,zebym,od razu zadzwoniła do kliniki bezpośrednio po Twoim telefonie,tylko chyba byś mi musiala smsa na komórkę wyslac,zaraz jak oswolasz,jak sie zgodzisz to wysle Ci nr tel na prywatny.Dziekuję bardzo.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez magit Pokaż wiadomość
Witaj Daisy jak fajnie ze jestes jak sie czujecie ? Ja jade w poniedziałek to ci napisze co i jak . Wizyte mam na 10 . Tak ponoc kazdy zabieg osłabia macice i co za tym idzie po zabiegach robia sie zrosty . Ja jak miałam pierwszy zabieg konizacje to na zrosty nie dali mi nic no i sie porobiły a przy pózniejszych 2 zabiegach to juz miałam podany zel przeciw zrostom cena 700 zł i teraz mam spokój.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

kamila a dr napewno tego nie robi . Ja tez miałam prosty zabieg a wysłał mnie do gia innego. Jest dobry lekarz włansie w karkowie co robi perfekcyjne zabiegi tylko ze koles jest najlepszy w polsce jezeli chodzi o zabiegi ginekologiczne i wszystko ma płatne.
To Doktor sam zdecyduje czy ten zabieg skrobania bylby mi potrzebny,nie będę sie w to wtrącać,tylko o to zapytam.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
ale Ty masz wizyte poloznicza juz chyba,czy to są normalne wizyty,juz w ciazy?Bo moge ja nie wskoczyć na taka wizyte,tylko ktoras w ciazy.
Stary 2015-06-17, 11:05   #1404
Magdzinska85
Rozeznanie

Kamila to normalna wizyta, bo zajęłam sobie ten termin jeszcze przed iui, bo byłam pewna że się nie uda i będę już po badaniach wstępnych przed in vitro.
Także jeśli będzie Ci pasowało to wyślij numer w wiadomości a ja Ci wyślę sms jak tylko zadzwonię.
Stary 2015-06-17, 11:13   #1405
201604151126
Konto usunięte

Kamila wydaje mi się że po wszystkich zabiegach w których coś robią w macicy czy jajnikach sama miałam 2 razy usuwane polipy w macicy raz przed leczeniem w szpitalu, potem na wypisie pisało wyłyżeczkowanie co mnie przeraziło, raz doktor w gabinecie usuwał, laparoskopia, histeroskopia i pewnie inne zabiegi których nie miałam ale zapytaj doktora on będzie wiedział bo to co Ja wiem to wyczytane w necie więc ile w tym prawdy to nie wiem.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 11:52   #1406
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Kamila wydaje mi się że po wszystkich zabiegach w których coś robią w macicy czy jajnikach sama miałam 2 razy usuwane polipy w macicy raz przed leczeniem w szpitalu, potem na wypisie pisało wyłyżeczkowanie co mnie przeraziło, raz doktor w gabinecie usuwał, laparoskopia, histeroskopia i pewnie inne zabiegi których nie miałam ale zapytaj doktora on będzie wiedział bo to co Ja wiem to wyczytane w necie więc ile w tym prawdy to nie wiem.
no ,to juz On będzie sam wiedzial czy to warto robic,Jemu zaufam.Dziekuję za informacje

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Kamila to normalna wizyta, bo zajęłam sobie ten termin jeszcze przed iui, bo byłam pewna że się nie uda i będę już po badaniach wstępnych przed in vitro.
Także jeśli będzie Ci pasowało to wyślij numer w wiadomości a ja Ci wyślę sms jak tylko zadzwonię.
Jasne,ze będzie mi pasowało,napisze Ci jutro nr telefonu na prywatnym jak juz powtórzę ta betę i najpierw sprobuje się dostać do D we wtorek,23.06 ale cud bylby gdyby sie udalo,wiec ten 30.06 jak najbardziej mnie ratuje,chce po prostu wiedzieć co dalej i nie tracic czasu,dziekuję
Stary 2015-06-17, 12:45   #1407
lula80
Rozeznanie

Kamila Ale zrób ta bete we czwartek może się jeszcze okazać że masz jest np 6, Może zarodki sie jeszcze nie zagnieździły po prostu i nie wytwarzają bhcg na tyle.
A jeśli dalej będzie taki wynik to myślę że Dr będzie Ci kazał czekać na @ i potem normalnie będziecie mogli dalej działać, albo góra przeczekać jeden cykl bo myślę że to raczej jak kobieta poroni to się dłużej czeka żeby się macica oczyściła.
Trzymaj sie kochana
Stary 2015-06-17, 13:13   #1408
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Kamila Ale zrób ta bete we czwartek może się jeszcze okazać że masz jest np 6, Może zarodki sie jeszcze nie zagnieździły po prostu i nie wytwarzają bhcg na tyle.
A jeśli dalej będzie taki wynik to myślę że Dr będzie Ci kazał czekać na @ i potem normalnie będziecie mogli dalej działać, albo góra przeczekać jeden cykl bo myślę że to raczej jak kobieta poroni to się dłużej czeka żeby się macica oczyściła.
Trzymaj sie kochana
Lula,tez tak mysle,ze nie dłużej ale razem z tabletkami anty to wyjdą cale wakacje i stymulacja dopiero we wrześniu chyba,teraz wydaje mi sie to dlugo😞Żadnych planów wakacyjnych nie bylo,bo wszystko bylo podporządkowane temu😞Na szczęście dzwoniłam do kliniki i pani mnie zapisala na wtorek,23.06 na 9.45,przed pacjentkami,mowila,ze juz jest pelno ale bez problemów mnie zapisala,mowilam tylko,ze jestem po transferze i betę mam robić jutro i ze zwolnienie mi sie kończy we wtorek,to dobrze,ze dostane sie do D i dowiem sie co i jak,pewnie będzie w szoku jak zobaczy ,ze sie nie udalo 😞Po transferze podszedl do mojego Męża i powiedział,ze wszystko jest na dobrej drodze,ze on zrobil wszystko co mogl😞Jak widać,wiele nie zależy od nikogo,moze od Boga....Zrobie jutro betę,jasne,bo musze podać D wyniki z 9 dpt,jak prosil ,Np i musze odstawić leki ale nie licze na cud,naprawdę,gdyby ta beta wczoraj wynosila 5 to moznaby mieć nadzieję ale nie w tym przypadku,niestety 😞Moze sie probowaly zagnieździć ale sie nie udalo i stad te Male ilości bety,nie wiem😞Pewnie jutro juz będzie zerowa,tak mialam tez po jednej inseminacji,beta byla najpierw ok 2,a potem juz zero,także ja juz to znam.Magdzinska,dzięki za ofertę wizyty,chyba nie będzie mi potrzebna,bo moze sie dostane w następny wtorek ale bardzo Ci dziękuję.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Lula,jak pomysle,ze znowu potrzebne jest na to ponad 10 tysięcy,z wizytami wiecej to mi slabo...,no i nie ma gwarancji,ze sie uda😞
Stary 2015-06-17, 15:14   #1409
Marzena_83
Rozeznanie

Witam dziewczyny!
Kamilko poczekaj do jutra i zrób badanie, potem będziesz się ew. zastanawiać co dalej. Ja wiem, na swoim przykładzie też, że łatwo się to mówi, ale spróbuj wyluzować.Zadręczanie się na pewno nie pomaga, blokujesz się i to ma ogromny wpływ na Twoje zdrowie. Pisałaś kiedyś, że rzuciłaś kawę, spróbuj rzucić stres Ja Ci kibicuje z całego serca.

Mam takie pytanie z innej beczki, zastanawiam się już od dłuższego czasu o ile podwyższoną miałyście prolaktynę, że dostałyście tabletki?
Moja prolaktyna to 31,38 przy podanej normie - 26,53. Dr powiedział, że za wysoka, ale żadnych tabletek nie dostałam. Nie wiem czy wracać do tego na wizycie czy nie potrzebuje tabletek.
Marzena_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 15:41   #1410
lula80
Rozeznanie

Marzena_83 Ja najpierw mialam prolaktyne 248,9 mLU/l gdz norma jest 127-637 a po obciążeniu Metoklopramidem miałam 2818 i Ginekolog mi już kazał brać bromergon 1x1
MAgdzinska A ty zażywasz ten magnez? JA jak mnie bardziej boli brzuch to sobie biorę co parę dni a jaki miałaś wtedy wynik bo ja 0,76 mmol/l przy normie 0,66-1.07 więc wysokiego też nie miałam i faktycznie po magnezie mi przechodzą te skurcze delikatne a przynajmniej jest bezpieczny, ja teraz jak dużo leżę to mam często skurcze albo mi cierpną nogi więc mi podwójnie magnez pomaga, bo w tym pregna plus jak dobrze zobaczyłam nie ma magnezu?

Edytowane przez lula80
Czas edycji: 2015-06-17 o 15:42
lula80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości