|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2
ona_ola super wiadomość
Trzymam mocno kciuki żeby następna beta ładnie skoczyła ![]() Właśnie widziałam że obydwie miałyśmy podobną sytuację, iui robione na niepękniętych pęcherzykach i obydwie po 3 ![]() Jednak chyba coś jest w zabiegach robionych na niepękniętych. Mnie też złapał straszny ból zaraz po zabiegu i to właśnie był ten moment kiedy one pękały ![]() Trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
#1382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
ona_ola super wieści cieszę się bardzo że się udało czekamy na wzrost Bety
|
|
#1384 |
|
Rozeznanie
|
KAmilka! Bóle krzyża są także objawem towarzyszącym wczesnej ciąży. Ustępują w spoczynku. Przydatnym jest odpowiednia gimnastyka, ruch, wypoczynek!
Normalnie wszystkie symptomy ciąży negujesz jak cię palne! :P Zmęczenie, zawroty głowy, bóle w krzyżu, ból piersi... Ojjj... Idź zrób tą betę ! w czwartek se powtórzysz! Dr mi nie kazał progesteronu robić ale sama sobie zrobiłam i prolaktynę żeby zobaczyć czy jaka jest wartość. Dr mi mówił że przy progesteronie powyżej 17 nie dojdzie do poronienia więc się bardzo ciesze że robiłam zawsze ten progesteron nie kosztuje dużo a spokojniejsza głowa że beta spoko i progesteron też, bo zawsze sprawdzał wynik
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#1386 |
|
Raczkowanie
|
Co do objawów zaraz po transferze to nie było wiele. W 1wszym czy 2gim dniu po bolał mnie brzuch ale tylko tak chwilami i miałam takie ukłucia na jajniku raz jednym a raz drugim ze jak wstawałam to usiąść musiałam tak mnie kuł i tak z tym kluciem miałam tak gdzies do 10dpt, cyce mnie bolały ale to było po punkcji i to strasznie ale kilka dni i przeszło i do tej pory nie bolą mnie wcale nic a nic .
Ja pierwsze IVF miałam w sierpniu w tamtym roku tzn stymulację pobrano mi az 25 pęcherzyków z czego do 5tej doby dotrwały tylko dwa i nie mualam zadnych mrozaczkow no i transfer mi odwołali bo wystąpiła hiperka i progesteron skoczył do góry. Dr stwierdził ze trzeba odczekać miesiąc i wtedy mi je dopiero podali przyjął sie tylko jeden i to słabo sie rozwijał.jeszcze jak pamietam byłam w 6t6d ciazy na usg jeszcze było ok a poszłam dwa tyg pozniej i juz od jakiegoś tyg nic sie nie rozwijał nie było serduszka. Mrozaczkow zadnych nie miałam także czekało mnie wszystko od poczatku. Jaki czas trzeba odczekać to nie wiem mysle ze po poronieniu jakieś 3 do 6 miesięcy . Ja poszłam do Dr dopiero w marcu w tym roku i dał zielone światło ze jak chce to możemy startować i tak padła decyzja próbujemy jeszcze raz. Tym razem Dr przepisał mniejsze dawki zastrzyków żeby znowu nie doszło do przestymulowania bo co z tego jak było duzo pęcherzyków jak wszystkie slabiutenkie a teraz miałam tylko 9 pęcherzyków ale tez tylko dwa sie zaplodnily które siedzą teraz w moim brzucholu tak to było ze mną Kamilka pozdrawiam nic sie nie martw trzymamy tu wszystkie kciuki bedzie dobrze spokojnie
|
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,wyniki juz są,niestety,beta mniejsza niż 1,20,nie ma na co liczyć ,ze do czwartku wzrośnie,juz nie żyje nadziejami.Kurcze,byly dwa silne zarodki klasy A i żaden sie nie zagnieździł 😞Chce mi sie plakac...Czy ktoras z Was wie ile musi być przerwy miedzy kolejna próba?Watpie,ze mój Mąż sie zgodzi....Oj,uczucie fatalne....
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana 3-maj się
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- wiesz ze mi strasznie przykro
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamila, poczekaj do czwartku, gdyby wynik był wiarygodny dziś to dr by pozwolił testować dwa dni wcześniej... możesz mieć tak jak Lula w czwartek np. 25 ...
Również bardzo smutno mi się zrobiło... ale wierzę, że jest jeszcze duża iskra nadziei
Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2015-06-16 o 21:14 |
|
|
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
Kurde no:-( Kamilka strasznie mi przykro nawet nie wiesz jak bardzo:-* trzymaj sie kochna
ale prosze Cie idz we czwartek do diagnostyki i zrob jeszcze raz ta bete...
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
Kamila będzie dobrze! Musi być! Najgorsze będzie teraz czekanie do czwartku, ale ja wierzę, że beta pięknie pójdzie w górę. Trzymaj się!
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,nadziei to ja juz nie mam ale jasne,ze w czwartek powtórzę,bo muszę...Dziekuję za wsparcie
|
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamila nadzieja umiera ostatnia!!!
Ja po odstawieniu Dupka i Lutki jeszcze dziś robiłam test, bo minął 7 dzień a @ nie ma
|
|
#1395 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoras z Was wie jaka musi byc przerwa pomiędzy kolejna próba?Czy znowu muszą byc leki antykoncepcyjne?
|
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie moge spać,bol jest taki straszny....,taki zal po tej stracie😞Nie rozumiem dlaczego bylo im tam niedobrze i sie nie zagnieździły.Trzeba to jakoś przeżyć i żyć dalej....
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Dziewczyny,czy slyszalyscie o scratchingu endometrium przed transferem,zeby zwiększyć szanse na zagnieżdżenie sie zarodka?Czy ktoras z Was to miala wykonywane?Nie wiem czy podczas histeroskopii nie robią tego standardowo,tak przeczytalam.
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
Kamila ja słyszałam o tym..... ponoc tam cos skrobia czy jakos tak w endometrium zeby było chropowate zeby po transferze łatwiej zarodek sie zagniezdził ale pewnie tego przybycien nie robi , pewnie trzeba by było isc na zabieg do innego lekarza przed transferem. Kamila co do twojej bety to moge ci tylko powiedziec ze wielkie współczucie ale cokolwiek bym nie napisała i tak cie nie pociesze bo po prostu zadne słowa ukojenia ci nie dadza. Najwazniejsze jest to ze masz córke i tak mysl .....i wmów sobie ze jak bedzie nastepne to bedzie nie to nie. Kamila popatrz na mnie ja nie mam zadnego tyle juz przeszłam zabiegów , stymulacji , inseminacji tyle kasy straconej i efetów brak i powiem szczerze mam to juz gdzies bedzie dziecko to bedzie nie to nie nie bede walczyc za wszelka cene . Poprostu zyje z dnia na dzien , ciesze sie zyciem i nastawiłam sie pozytywnie i tego zycze tez tobie zebys nastwaiła sie pozytywnie i brała zyciie takie jakie jest. Nie mówie ci abys nie walczyła dalej ale wszystko w granicach rozsądku.
|
|
|
|
#1398 |
|
Konto usunięte
|
Kamila bardzo mi przykro podczytuję codziennie i czekałam na ten wynik razem z tobą, nie poddawaj się już raz to przeszłaś i wiesz że nie jest tak żle, następnym razem podejdziesz na luzie bo wiesz co i jak i będzie dobrze. Czytałam kiedyś o tym scratchingu że zwiększa szanse ale ja to bym wolała żeby mi tam nic nie robili bo samymi zabiegami już wszystko jest naruszone, Ja mam łożysko na ścianie przedniej i podejrzenie łożyska przodującego i wyczytałam że tak po in virto się zdarza bo po zabiegach macica jest osłabiona i zarodek nie miał gdzie się przyczepić ale nie wiem czy to prawda. Jak by to było takie dobre to doktor by wysyłał wszystkie dziewczyny na to, trzymaj się.
|
|
|
|
#1399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale to Dr by nie robil tego?Pewnie robi to ginekolog,zresztą trzeba z nim porozmawiać.Zobaczymy co dalej powie po tym jak sie nie zagnieździły,tylko żeby sie do niego dostać teraz szybko,pewnie będzie problem po powrocie,będzie mnostwo pacjentek.Dziewczyny,gdyb y ktoras rezygnowala z wizyty w najbliższym czasie,proszę,dajcie mi znac,najchetniej w Macierzyństwie ale jak będzie trzeba to pojade tez do Tarnowa.
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ad.scratchingu to w Parensie tego nie robili, bo pytałam dr-a. |
|
|
|
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
Kamila ja mam wizytę 30 czerwca w Macierzyństwie chyba o 10.00 i będę ją odwoływała w piątek bo mam 3 lipca w Tarnowie.
|
|
|
|
#1402 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Daisy jak fajnie ze jestes jak sie czujecie ? Ja jade w poniedziałek to ci napisze co i jak . Wizyte mam na 10 . Tak ponoc kazdy zabieg osłabia macice i co za tym idzie po zabiegach robia sie zrosty . Ja jak miałam pierwszy zabieg konizacje to na zrosty nie dali mi nic no i sie porobiły a przy pózniejszych 2 zabiegach to juz miałam podany zel przeciw zrostom cena 700 zł i teraz mam spokój.
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- kamila a dr napewno tego nie robi . Ja tez miałam prosty zabieg a wysłał mnie do gia innego. Jest dobry lekarz włansie w karkowie co robi perfekcyjne zabiegi tylko ze koles jest najlepszy w polsce jezeli chodzi o zabiegi ginekologiczne i wszystko ma płatne. |
|
|
|
#1403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- ale Ty masz wizyte poloznicza juz chyba,czy to są normalne wizyty,juz w ciazy?Bo moge ja nie wskoczyć na taka wizyte,tylko ktoras w ciazy.
||
|
|
|
#1404 |
|
Rozeznanie
|
Kamila to normalna wizyta, bo zajęłam sobie ten termin jeszcze przed iui, bo byłam pewna że się nie uda i będę już po badaniach wstępnych przed in vitro.
Także jeśli będzie Ci pasowało to wyślij numer w wiadomości a ja Ci wyślę sms jak tylko zadzwonię. |
|
|
|
#1405 |
|
Konto usunięte
|
Kamila wydaje mi się że po wszystkich zabiegach w których coś robią w macicy czy jajnikach sama miałam 2 razy usuwane polipy w macicy raz przed leczeniem w szpitalu, potem na wypisie pisało wyłyżeczkowanie co mnie przeraziło, raz doktor w gabinecie usuwał, laparoskopia, histeroskopia i pewnie inne zabiegi których nie miałam ale zapytaj doktora on będzie wiedział bo to co Ja wiem to wyczytane w necie więc ile w tym prawdy to nie wiem.
|
|
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Jasne,ze będzie mi pasowało,napisze Ci jutro nr telefonu na prywatnym jak juz powtórzę ta betę i najpierw sprobuje się dostać do D we wtorek,23.06 ale cud bylby gdyby sie udalo,wiec ten 30.06 jak najbardziej mnie ratuje,chce po prostu wiedzieć co dalej i nie tracic czasu,dziekuję
|
|
|
|
#1407 |
|
Rozeznanie
|
Kamila Ale zrób ta bete we czwartek może się jeszcze okazać że masz jest np 6, Może zarodki sie jeszcze nie zagnieździły po prostu i nie wytwarzają bhcg na tyle.
A jeśli dalej będzie taki wynik to myślę że Dr będzie Ci kazał czekać na @ i potem normalnie będziecie mogli dalej działać, albo góra przeczekać jeden cykl bo myślę że to raczej jak kobieta poroni to się dłużej czeka żeby się macica oczyściła. Trzymaj sie kochana
|
#1408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Lula,jak pomysle,ze znowu potrzebne jest na to ponad 10 tysięcy,z wizytami wiecej to mi slabo...,no i nie ma gwarancji,ze sie uda😞
|
|
|
|
#1409 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny!
Kamilko poczekaj do jutra i zrób badanie, potem będziesz się ew. zastanawiać co dalej. Ja wiem, na swoim przykładzie też, że łatwo się to mówi, ale spróbuj wyluzować.Zadręczanie się na pewno nie pomaga, blokujesz się i to ma ogromny wpływ na Twoje zdrowie. Pisałaś kiedyś, że rzuciłaś kawę, spróbuj rzucić stres Ja Ci kibicuje z całego serca.Mam takie pytanie z innej beczki, zastanawiam się już od dłuższego czasu o ile podwyższoną miałyście prolaktynę, że dostałyście tabletki? Moja prolaktyna to 31,38 przy podanej normie - 26,53. Dr powiedział, że za wysoka, ale żadnych tabletek nie dostałam. Nie wiem czy wracać do tego na wizycie czy nie potrzebuje tabletek. |
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Marzena_83 Ja najpierw mialam prolaktyne 248,9 mLU/l gdz norma jest 127-637 a po obciążeniu Metoklopramidem miałam 2818 i Ginekolog mi już kazał brać bromergon 1x1
MAgdzinska A ty zażywasz ten magnez? JA jak mnie bardziej boli brzuch to sobie biorę co parę dni a jaki miałaś wtedy wynik bo ja 0,76 mmol/l przy normie 0,66-1.07 więc wysokiego też nie miałam i faktycznie po magnezie mi przechodzą te skurcze delikatne a przynajmniej jest bezpieczny, ja teraz jak dużo leżę to mam często skurcze albo mi cierpną nogi więc mi podwójnie magnez pomaga, bo w tym pregna plus jak dobrze zobaczyłam nie ma magnezu?
Starania od 2012->18.11.2015 Erneścik ![]() Edytowane przez lula80 Czas edycji: 2015-06-17 o 15:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Trzymam mocno kciuki żeby następna beta ładnie skoczyła 

Gratulacje!

ale prosze Cie idz we czwartek do diagnostyki i zrob jeszcze raz ta bete...