|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Remont sąsiada.
Cytat:
Mieszkałam. Miałam w mieszkaniu 18 stopni, bo w takiej temperaturze mi się najlepiej funkcjonuje. Ach, taka ze mnie egoistka, nie siedzę w duchocie w ramach czynu społecznego
|
|
|
|
#122 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#123 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51852630]To wg ciebie on udaje, że wierci?
![]() Zapraszam do mnie. U mnie remont małej łazienki trwał trzy miesiące z hakiem. [/QUOTE] To musza być wybitne trolle - wiercić pól roku na zlosc :p |
|
|
|
|
#124 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie robi dziurki w ścianie na wylot co centymetr, żeby tylko mieć powód do wiercenia. Ale ja go rozumiem, wiertarka fajna rzecz.
|
|
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
mój remont generalny trwał 4-6 tygodni. Już nie pamiętam dokładnie. Ale inaczej remontuje się mieszkanie jak nie ma właścicieli (w sensie nie mieszkają w czasie remontu) a inaczej remontuje się łązienkę jak rodzinka siedzi w chałupie. Część ekip remontowych nie bierze takich zleceń bo są problematyczne - ktoś chce z toalety skorzystać, jest problem z zakręceniem wody... Więc pewnie sąsiedzi wzięli 1 człowieka który po pracy wpada na 2-3 godziny fuchy.
|
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51852709]Pewnie robi dziurki w ścianie na wylot co centymetr, żeby tylko mieć powód do wiercenia. Ale ja go rozumiem, wiertarka fajna rzecz.[/QUOTE]
Jak braknie miejsca to wyburza, stawia nowa i znowuuu |
|
|
|
|
#127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mają 2 w porywach do 3 osób. Pracują od rana do popołudnia, zdarzyło się, że wiercili do 20stej lub kuli w niedzielę
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51852630]To wg ciebie on udaje, że wierci?
Zapraszam do mnie. U mnie remont małej łazienki trwał trzy miesiące z hakiem.[/QUOTE] dlaczego to tyle trwało? Ja najpierw zabiłabym majstra a potem popełniła samobójstwo. |
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto by przypuszczał, że wizażanki takie miłosierne, dzielnie zniosłyby mojego sąsiada, szkoda że nikt z mieszkanców mojego bloku tego nie podziela, dziwni jesteśmy
|
|
|
#130 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2015-06-23 o 19:53 |
||
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż nie, bo u mnie łazienka skończona, ale znowu "trzaskamy" się z pokojem:P JA rozumiem, że remont może przeszkadzać, ale niestety realia są takie, że każdy chce w mieszkaniu mieć tak jak lubi i mu się podoba. A żeby tak było trzeba zrobić remont. My właśnie zakończyliśmy remont łazienki i toalety, trwał ponad 4 tygodnie (od pon do pt od godziny 8:00 do 17 (robila firma)) , przy skuwaniu kafli na podłodze trzęsły nam się ściany (takie wrażenie, że aż sama byłam w szoku). Najgorszy hałas trwał ok 3 dni. Zdaje sobie sprawę, że to przeszkadza, ale kiedyś musieliśmy to zrobić. Za to jeden sąsiad nie popisał się, ponieważ przyszedł do nas i tak nas zwyzywał, że takiej wiązanki słów to dawno nie słyszałam. Wiem, że mieszkanie w bloku to "wspólnota", dlatego ja robiłam remont w miarę ludzkich godzinach, po każdym wyjściu robotników ścieraliśmy klatkę z kurzu, ale z też oczekiwalam jakiegoś zrozumienia ;/
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak można wychłodzić klatkę schodową mając otwarte okna w mieszkaniu No chyba, że drzwi na klatkę też miał ciągle otwarte...
|
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście (dla sąsiadów) pozbyli się tej złej sasiadki 2 lata temu
|
|
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie też 4 tygodnie to jakieś nieporozumienie. dla dobrej firmy czas to pieniądz.
chyba że kładli kafelki 1x1 cm
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najgorsze, że nie wiesz gdzie ktoś wierci (z boku? z góry? z drugiej klatki?), więc nawet nie możesz iść z pretensjami, zresztą słabo wyobrażam sobie wychodzenie z łóżka w piżamie i upominanie jakichś obcych robotników
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Ja nie wiem,jak bym się zachowała gdyby jakiś sąsiad przylazł z pretensjami że za głośno w godzinach "remontowych". Kłócić się uważam że nie ma sensu,szczególnie jak mieszka blisko ale też bić się w pierś nie ma co a jeszcze mam zaplanowane ok 1,5 miecha remontu . Kurcze, życie w bloku wymaga trochę tolerancji od każdego . Jasne że remont ciągnący się miesiącami bo ktoś . np. robi wszystko sam po pracy jest uciążliwy,ale można się przejść zapytać sąsiada i się podpytać kiedy zamierza skończyć bo może mu się wydaje że nikt go nie słyszy W sumie nie wiem, ja mam takie pokojowe nastawienie ale po waszych postach widzę ze czasem sąsiad to niezły kawał chama. |
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wiem skąd się biorą te wszystkie tematy o sąsiadach w blokach, skoro każdy uważa że jest u siebie i mu wolno robić zamrażalnik z mieszkania, rozpalać grille, trzepać dywany na balkonie, brudzić sąsiadom w mieszkaniach czy wiercić miesiącami.
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem sąsiedzi też powinni zaplanować tak remont aby być jak najmniej uciążliwymi. Bo wyremontować trzeba a remont zawsze będzie uciążliwy. Tu nie ma się co sprzeczać.
Pamiętam jak niedawno sąsiedzi remontowali. Od 7 do 8 był wielgachny hałas, wiercenie, kucie a później już jakieś ciche prace, średnio do 17-18. Myślę, że śmiało mogli to tak zaplanować aby te hałasy były nieco później |
|
|
|
|
#141 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
serio uważasz, ze ludzie wiercą dla zabawy/hobby/zrobiebia komus na złość? |
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś może usypiać dziecko.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-06-23 o 22:28 |
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, oczywiście że nie uważam, że ktoś wierci dla zabawy, choć po pół roku stałego hałasu można chyba odpocząć chociaż w niedziele wieczorem w ciszy, prawda?
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo ktoś miał zaćmienie przy robieniu wentylacji i po prostu macie źle wykonaną.
|
|
|
|
#145 |
|
Konto usunięte
|
Generalnie było ich dwóch, a kierownikiem był niestety ten, który znał się na fachu mniej. Przyjeżdżali sobie czasem na 3 godziny tylko, bywały dni, że nie było ich w ogóle. Ten kierownik czesto wychodził sobie z telefonem i gadał, a pracował tylko jeden. Taką jakąś fantazję mieli. Poza tym kładli kafelki na stary klej po poprzednich, często śle wycinali w kafelkach te dziury na rury od krany (za duże), itp.
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
malutka toaleta (mega ciasna i malutka łazienka).Trwało 4 tygodnie, pierwszy tydzień to było skuwanie starych kafli, wynoszenie wanny, generalnie opróżnienie pomieszczeń - totalna demolka itd. W zakres prac wchodziła również cała instalacja hydrauliczna, podłączneie nowego kaloryfera (przebudowa całej instalacji pod niego), instalacja elektryczna. Przygotowanie ścian i podłogi pod kafelkowanie, założenie nowych instalacji, podwieszany sufit też zajmuja troche czasu. Kafelkowanie trochę wolno im szło, ale w sumie mąż mi tłumaczył, że kładą to jakoś na jakiejs szynie, i muszą czekać az przyschnie jeden rząd żeby móc ją sciągnąć. Ostatnie dwa dni to montaż kabiny prysznicowej i wszystkich popierdółek (wieszaczki, mydelniczki, szczota do czyszczenia kibla), w gresie ciężko się wierci. Akurat ta firma robiła u nas remont drugi raz i wiedziałam, że nie robią fuszerki, nie raz wychodzili trochę wcześniej, ale działali jak należy. Zresztą specjalnie prosiłam o wycenę i czas realizacji kilku firm, każda z nich mówiła od 4 do 6 tygodni.
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
eibhlin87, masz tak roszczeniową i egoistyczną postawę, że aż czytać się nie da. Jak Ci to w zimę przeszkadzało, to trzeba było pójść do spółdzielni to zgłosić a nie tutaj psioczyć.
U mnie w bloku remontowali klatkę schodową. O 7 rano już miałam pobudkę. Ale wiedziałam, że muszą to zrobić. O zapylonym mieszkaniu nie mówiąc już. Ale trzeba być wyrozumiałym... |
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Wielce Szanowna Pani
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
ctrl alt delete
|
Ja pierdzielę, mój temat. Kupiliśmy mieszkanie do remontu i półtora miecha remontowaliśmy. Powiesiliśmy kartke i to był błąd
A konkretnie błędem było podanie na kartce mojego numeru telefonu. Emerytowana sąsiadka dzwoniła dosłownie codziennie Skończyło się swoją drogą wezwaniem policji i baba była w ciężkim szoku, że poza godzinami ciszy nocnej remont naprawdę robić wolno. No zupełnie bez pomyślunku o sąsiadach ![]() Najśmieszniejsze było to, jak do mnie zadzwoniła z dziką pretensją, że już parę dni było cieszej, a teraz chyba coś znowu kują, bo wytrzymać się nie da etc. Tego dnia akurat mieli kłaść płytki i malować pokoje, więc jak pojechałam po pracy zlustrować stan prac, to pytam, skąd hałas. Majster, z miną [też się zapoznał z sąsiadką], radośnie oznajmił, że to nie oni, to piętro wyżej zaczęli remont i właśnie skuwają płytki. Tak tak - sąsiadka musiała przeżyć dwa remonty jeden po drugim ![]() Także tego. Zwyczajnie nie wszyscy się nadają do mieszkania w bloku. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.